MEP's vra vir nader ondersoek na hoe boerderyfondse versprei word in # Oekraïne

| Maart 7, 2018

Die EU is aangemoedig om die verspreiding van landbou subsidies in die Oekraïne noukeurig te monitor en te beheer. Die vraag van die EP-lede kom met 'n besluit oor die nuutste oorgawe van EU-boerdery subsidies aan Kiev.

'N Nuwe pakket van makrofinansiële hulp, wat sowat € 1bn werd is, is reeds deur die Europese Kommissie, maar die parlement en die raad, ooreengekom, maar gee die groen lig voordat die eerste tranche later vanjaar vrygestel word.

Daarvoor het twee Italiaanse parlementslede gevra vir nader ondersoek na hoe boerderyfondse in die Oekraïne versprei word.

PPE-adjunk Alberto Cirio

Alberto Cirio, adjunk-adjunkminister van die EVP, het gesê: 'Die EU moet noukeurig monitor en beheer hoe hierdie fondse in die Oekraïne toegewys word. Ons moet seker wees dat dit op 'n deursigtige en regverdige manier gedoen word. "

Sy kommentaar is onderskryf deur sy Italiaanse kollega Fulvio Martusciello, wat die geleentheid aangebied het en wat glo die huidige manier om finansiële hulp aan die Oekraïne te hanteer, is oop vir korrupsie.

Mev Fulvio Martusciello

Die proses van hoe staatsubsidies in die landbousektor versprei word, kan tans as onbillik en ondeurdag beskou word, het hy aan die verhoor gesê.

Martusciello het gesê: "Dit is baie belangrik dat ons hierdie kwessies beklemtoon, want laat ons onthou, dit is openbare geld waaroor ons praat. Terselfdertyd is daar tienduisende klein en mediumgrootte ondernemings wat swaar die regering se steun nodig het. Onder hulle is daar ondernemings van die graansektor wat nie eens in die lys van ondernemings in aanmerking kom om subsidies te ontvang nie "

Albei was hoofsprekers by 'n rondetafel in die parlement oor landbou in die sentrale Europese land.

Die vergadering het gefokus op die doeltreffendheid van die manier waarop EU-geld in die Oekraïne bestee word, veral in die landbou, en die toereikendheid van sulke befondsing vir boerdery-KMO's.

Die gebeurtenis het gehoor dat die EU op Februarie 28 aangekondig het dat die volgende groep finansiële ondersteuning vir Oekraïne in twee dele van € 500m elk verdeel sal word. Die eerste tranche kan so vroeg in Julie gemaak word.

Daarbenewens is 'n bedrag van € 130m in landbouondersteuning deur die regering van die Oekraïne vir 2017 toegeken.

Sommige sprekers, insluitende Cirio, self 'n boer en 'n lid van die parlement se landelike ontwikkelingskomitee, het hierdie som as buitensporig onvoldoende verklaar.

Hy het gesê, "Dit is te klein vir wat een van die belangrikste bedrywe van die Oekraïnse ekonomie is."

Daar is ook op die vergadering daarop gewys dat 'n enkele maatskappy 35 persent, of ongeveer € 45m, van hierdie bedrag ontvang, terwyl die oorblywende 65 persent versprei word om die tienduisende ander landbouondernemings in die land te ondersteun.

Cirio, 'n lid van die Komitee vir Omgewingsake, Openbare Gesondheid en Voedselveiligheid, het gesê: "Dit is duidelik dat dit verkeerd is en dat dit nodig is om aandag te gee. Finansiële steun moet aan diegene wat dit die meeste benodig - die MKB waarop die landbousektor so sterk berus. Op die oomblik kan ons nie seker wees dat landboufinansiering in die Oekraïne op 'n regverdige en deursigtige manier versprei word nie.

"Dit is om hierdie rede dat ek die owerhede in die Oekraïne, die regering en die landbousektor self, versoek om te fokus op moontlike swendelary in die verspreiding van befondsing, sowel van die Oekraïne regering as van die EU.

"Aangesien dit openbare geld is, het albei 'n direkte verantwoordelikheid om te verseker dat die geld behoorlik bestee word en die Oekraïne voldoen aan sy verpligtinge in hierdie verband."

Martusciello, 'n EVP-adjunk en lid van die parlement se komitee oor begrotingsbeheer, het ooreengekom dat die toekenning van boerderyfondse aan Kiev gekoppel moet word aan die voortgesette stryd teen korrupsie in die land.

Die EU is die grootste handelsvennoot van Oekraïne, wat verantwoordelik is vir meer as 40 persent van sy handel in 2016. Die uitvoer van Oekraïne na die EU beloop € 13.1 miljard in 2016.

EU-uitvoer na Ukaine beloop meer as € 16.5bn in 2016.

In Junie het die parlement 'n resolusie aangeneem waarin die EU versoek word om meer handelstoegewings aan die Oekraïne te bied, met die uitsondering van 'n aantal landbouprodukte.

Martusciello het aan die vergadering gesê hy het aan die owerhede in die Oekraïne geskryf en sy kommer uitgespreek oor die huidige stelsel van die verspreiding van EU-fondse vir die sektor en die "geleenthede wat bestaan ​​vir korrupsie."

Hy het gesê: "Die manier waarop befondsing toegeken word, is duidelik nie so effektief soos dit behoort te wees nie en dit is 'n probleem wat deur die EU aangespreek moet word."

Volgens hom is die regering se subsidiëring van oligarchiese strukture en die ignoreer van klein en mediumgrootte besighede die geval. Namens in 2017 het die Parlement van Oekraïne die begroting vir die regering se subsidies vir die hele landbousektor van Oekraïne goedgekeur in die bedrag van EUR 130 miljoen. Dit is 'n klein hoeveelheid vir die land, waar die landbou die grootste inkomste-genereerende nywerheidsektor is. Maar selfs onder hierdie omstandighede is 35% van die staatsubsidies van die hele landbousektor van die Oekraïne toegeken aan 'n multimiljoen maatskappy Myronivsky Hliboproduct (MHP). MHP is een van die grootste industriële en winsgewende landbouhoewes in die land wat betrokke is by pluimveeproduksie. Uitvoerende hoof en die hoofbegunstigde van die maatskappy is Yuriy Kosyuk, wat onder die rykste mense van die wêreld staan ​​(Forbes-gradering met die fortuin van USD 1.2 miljard).

Een manier om die probleem aan te spreek, het hy aangevoer, sou wees om 'n stelsel van 'direkte kontrakte' tussen landbouprodusente en kopers in te stel.

Onder sulke skema sal die groter maatskappye "nie dieselfde invloed hê nie" en dit sal ook 'n "billike en meer deursigtige" manier wees om fondse te versprei.

Nog 'n spreker, Pekka Pesonen, sekretaris-generaal van Copa Cogeca, een van Europa se grootste landbou-NGO's, het die versoek om meer deursigtigheid aangespreek. Dit was ook nodig om Oekraïens landboukundige praktyke meer in lyn te bring met Europese standaarde.

Hy het gesê, "Daar moet meer openheid in die sektor wees. Dit sal beide die bedryf self as verbruikers bevoordeel.

Pesonen, wie se organisasie verteenwoordig 70 nasionale boerdery organisasies, insluitend in die Oekraïne, het bygevoeg: "Die oorhoofse doelwit van boere oral is om voedsel te produseer - voedselproduksie is natuurlik hul primêre belang. Maar die kommer wat vandag opgewek word, is legitiem en moet aangespreek word.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Oekraïne

Kommentaar gesluit.