In die verslag van die Commissie word die werkgelegenheid en die sosiale situasie in die EU verbeter

| Februarie 13, 2018

Gesteun deur sterk ekonomiese groei het indiensneming in die EU sterker toegeneem as wat in die derde kwartaal van 2017 verwag is en word dit steeds vergesel van werkloosheid volgens die jongste kwartaallikse verslag oor die evolusie van die arbeidsmark, werk en sosiale situasie in Europa.

Werkgelegenheid, sosiale sake, mobiliteit commissaris Marianne Thyssen het gesê: "Die groei is terug in Europa. Werk in die EU bereik die hoogste vlak ooit, met meer as 236 miljoen mense in diens. Wat werkloosheid betref, word dit voortdurend afneem. Ons moet die ekonomiese dynamiek optimaal benutten om burgers die nuwe en doeltreffende regte te gee wat ons in die Europese pijler van sosiale regte het gedefinieer: billijke arbeidsvoorwaarden, gelyke toegang tot die arbeidsmarkt en sosiale beskerming ordentlike. Ons moet nou verseker dat alle burgers en werkers voordeel kan trek uit hierdie positiewe ontwikkelings op die arbeidsmark.

"Meer as een jaar het indiensneming met 1.7% in die EU gestyg, wat 4 miljoen mense verteenwoordig, 2.7 miljoen van hulle in die eurosone. Hierdie toename word hoofsaaklik aangevuur deur voltydse en onbepaalde werksgeleenthede. Die indiensnemingskoers van 20-64-jariges in die EU het die afgelope drie jaar gestaag toegeneem tot 72.3% in die derde kwartaal van 2017, die hoogste vlak ooit. Groot verskille bly egter tussen die lidlande. Ander arbeidsmarkaanwysers wat in die kwartaallikse verslag ingesluit is, soos arbeidsproduktiwiteit en die finansiële situasie van Europese huishoudings, bevestig ook die verbetering in die Europese ekonomie. "

Meer inligting is beskikbaar in hierdie persverklaring.

Tags: ,

kategorie: 'N Voorblad, Indiensneming, EU, EU, Europa 2020 Strategie, Europese Kommissie, werkers se regte