Kommissie verslae oor vordering onder globale verpligtinge vir #SustainableUrbanDevelopment

| Februarie 12, 2018 | 0 Comments

Op die Wêreldstedelike Forum in Maleisië op 9 Februarie het die Kommissie kennis geneem van wat bereik is onder die drie verpligtinge wat die EU en sy vennote 15 maande gelede voorgelê het.

Beduidende vordering is behaal onder die drie verpligtinge aangesien hulle in Oktober 2016 by die VN se Habitat III-konferensie aangebied is om die krag van vinnige verstedeliking te benut. Stad-tot-stads-samewerking floreer tans oor kontinente. Daar is belangrike stappe gedoen na 'n enkele definisie van stede op wêreldwye vlak en die EU wys die wêreld die pad na volhoubare stedelike ontwikkeling met die voortgesette implementering van sy Stedelike Agenda vir die EU.

In die kader van die World Urban Forum in Maleisië het die commissaris vir regionaal beleid Corina Creţu gesê: "Net soos die stryd teen klimaatverandering, is die EU gereed om die weg te lei vir skoon, veilige en voorspoedige stede regoor die wêreld. Europa en sy vennote lewer vinnig op hierdie drie concrete verpligtinge, wat bydraes tot die vorming van die stede van môre. "

Die drie verpligtinge dra by tot die implementering van die 2030 Agenda vir Volhoubare Ontwikkeling en die ooreenkoms Parys. Hulle is deel van die Nuwe Stedelike Agenda, het ook 15 maande gelede aangebied. Elkeen van hierdie verpligtinge het 'n spesifieke omvang, verwagte prestasies en aflewerings. Dit is wat sedert die einde van 2016 bereik is.

Verbintenis om die Nuwe Stedelike Agenda deur die Stedelike Agenda vir die EU te lewer

Drie aksieplanne uit 12 is reeds opgestel onder die Stedelike Agenda vir die EU, oor stedelike armoede, die integrasie van migrante en luggehalte. Dit sluit in beleidsaanbevelings, goeie praktyke en projekte wat oor die EU en in die wêreld gerepliseer moet word. Al die aksieplanne word verwag om teen einde 2018 voltooi te word.

Behalwe die tematiese aksieplanne, kan die metodologie van die Stedelike Agenda vir die EU hervormings inspireer in die manier waarop stede regoor die wêreld beheer word. Dit plaas 'n gelyke voetstede, besighede, NRO's en verteenwoordigers van lidlande en EU-instellings, vir 'n geïntegreerde en gebalanseerde benadering tot volhoubare stedelike ontwikkeling.

Verbintenis om 'n globale, geharmoniseerde definisie van stede te ontwikkel

Om monitering, benchmarking en uiteindelik beleidmaking te fasiliteer, is dit belangrik dat dieselfde definisie van stede wêreldwyd gebruik word. Die EU het gewerk aan so 'n definisie wat in Maart 2019 aan die VN sal voorlê, in vennootskap met die VN se Voedsel- en Landbou-organisasie (FAO), die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OECD) En die Wêreldbank.

Tot dusver het die Kommissie ramings van die vlak van verstedeliking van elke land in die wêreld en verskaf gratis toegang tot hierdie data om die vergelyking met nasionale definisies te vergemaklik. Ter geleentheid van die World Urban Forum, die Kommissie, via sy Creation Research Centre, is publiseer die globale sentrum sentrum databasis; dit bevat data vir alle 10,000 stedelike sentrums versprei oor die hele wêreld. Dit is die grootste en mees omvattende data oor stede wat ooit gepubliseer is.

'N Opname word tans in 20-lande uitgevoer om terugvoering oor die globale definisie in te samel. Pilotprojekte is aan die gang in 12-lande om die globale definisie met die nasionale te vergelyk en die verskille te evalueer. In die loop van 2018 sal die Kommissie en sy vennote op 'n gratis aanlyn instrument werk om lande te help om hierdie definisie op hul grondgebied te toets.

Verbintenis om samewerking tussen stede op die gebied van volhoubare stedelike ontwikkeling te bevorder[1]

Die Internasionale Stedelike Samewerking van die EU (IUC) is in 2016 gelanseer om hierdie verbintenis te ondersteun en stad-tot-stads-samewerking oor die hele wêreld te ontwikkel.

Daar is tans 35-koppelings onder die program, wat 70-stede (35 EU en 35 nie-EU) insluit. Hulle sluit in Frankfurt (Duitsland) en Yokahama (Japan); Bologna (Italië) en Austin (VSA) en Almada (Portugal) en Belo Horizonte (Brasilië). Alle vennootskappe werk aan plaaslike aksieplanne oor gesamentlike stedelike prioriteite, soos toegang tot water, vervoer of gesondheid, die deel van kennis en beste praktyke om hul gemeenskaplike doelwitte te bereik.

'N Nuwe oproep is by die World Urban Forum van stapel gestuur om ten minste 25 nuwe parings te skep; stede kan aansoek doen aanlyn tot 9 Maart.

Meer inligting

Wêreld Stedelike Forum

Habitat III Konferensie

EU stedelike beleid

Die Sentrale Data Platform van die Gesamentlike Navorsingsentrum

Die Gesamentlike Navorsingsentrum se Territoriale Dashboard

[1] Die omvang van die verbintenis dek stede in Argentinië, Brasilië, Chili, Colombia, Mexiko, Peru, Kanada, China, Indië, Japan, die Verenigde State en die Europese Unie.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Kommissie, Volhoubare ontwikkeling, Volhoubare stedelike mobiliteit

Los Kommentaar

Jou e-pos adres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde is gemerk *