Verbinding met ons

Kambodja

#HumanRights: Vietnam, Kambodja, El Salvador

gepubliseer

on

MEP's roep op die vrylating van die Viëtnamese blogger Nguyen Van Hoa, die herinstelling van Kambodjaanse opposisie-wetgewers en die kriminalisering van miskraam en aborsie in El Salvador..

Viëtnam: vrylating Nguyen Van Hoa

Die Europese Parlement roep op die vrylating van die Viëtnamse blogger Nguyen Van Hoa, wat op 27 November tot sewe jaar tronkstraf gevonnis is op aanklagte van propaganda teen die staat. Hoa het gerapporteer oor die omgewingsramp wat in April 2016 in die Ha Tinh-provinsie plaasgevind het, toe giftige afval in die oseaan deur die Taiwanese firma Formosa Ha Thinh groot getalle vis vermoor en mense siek gemaak het.

Die Viëtnamese owerhede moet alle burgers wat aangehou word, vrylaat om hul vryheid van uitdrukking uit te oefen en alle beperkings op die aktiwiteite van menseregverdedigers te beëindig, sê MEPs. Hulle vra ook om 'n moratorium op die doodstraf in Vietnam, as 'n eerste stap om die doodstraf af te skaf.

Kambodja: keer die verbod op die hoof opposisieparty om

MEP's dring daarop aan dat die Kambodjaanse owerhede hul besluit om die Kambodja Nasionale Reddingsparty (CNRP) op te los, omkeer en 118 CNRP politici van die politiek vir vyf jaar verbied. Hulle vra ook vir die vrylating van die CNRP-leier, Kem Sokha, wat op 3 September in hegtenis geneem is. MEP's spreek kommer uit oor die algemene verkiesings wat geskeduleer is vir Julie 2018, en beklemtoon dat 'n verkiesingsproses waaruit die hoof opposisieparty uitgesluit is, nie wettig is nie.

Kambodja het tans voordeel uit die EU se voorkeur-EBA (alles behalwe arms) -skema, die gunstigste regime wat beskikbaar is onder die algemene preferentieregeling van die EU. As Kambodjaanse owerhede nie die fundamentele regte respekteer nie, moet hierdie tariefvoorkeure tydelik teruggetrek word, sê MEPs. Hulle vra ook die Europese Diens vir eksterne aksie en die EU-kommissie om 'n lys op te stel van individue wat verantwoordelik is vir die ontbinding van die opposisie en ander ernstige menseregteskendings in Kambodja, met die oog daarop om visumbeperkings op te stel en vrystellings op hulle te bevries.

El Salvador: Vry die vroue vervolg vir miskraam

Die Parlement moedig die owerhede van El Salvador aan om vroue en meisies wat gevange geneem word, vry te laat nadat hulle doodgeboorte of miskrame gehad het en om aborsie te kriminaliseer. Die Salvadoranse Wetgewende Vergadering moet die Strafkode hervorm om aborsie toe te laat, ten minste in gevalle waar swangerskap 'n risiko vir die lewe van 'n swanger vrou of haar liggaamlike of geestelike gesondheid inhou, waar daar ernstige en dodelike gebreke van die fetus is of in gevalle van verkragting of bloedskande, sê MEPs. Intussen vra hulle owerhede om 'n moratorium op die handhawing van die huidige wet te plaas.

Sedert 2000, ten minste 120-vroue in El Salvador is vervolg vir aborsieverwante oortredings, waarvan 26 skuldig bevind is aan moord en 23 van aborsie. Die parlementslede vra dat die Salvadoranse howe hul oordele in die twee mees onlangse gevalle ter syde stel: dié van Teodora del Carmen Vásquez, wie se 30-jaarvonnis Woensdag deur die appèlhof gehandhaaf is, en Evelyn Beatriz Hernandez Cruz, wie se vonnis in Oktober bevestig is. 2017.

Die drie besluite is op Donderdag (14 Desember) by wyse van hande gewys.

meer inligting

Kambodja

#Kambodja verloor regtevrye toegang tot die EU-mark weens menseregte

gepubliseer

on

Van 12 Augustus is sommige van die tipiese uitvoerprodukte van Kambodja soos kledingstukke, skoene en reisgoedere onderhewig aan die Europese Unie se doeaneregte. Die EU-besluit om die belastingvrye kwotavrye toegang tot Kambodja tot die EU-mark gedeeltelik te onttrek, is nou van krag. Die voorkeurbehandeling wat Kambodja geniet onder 'Everything But Arms' (EBA) - die EU-handelsreëling vir die minste ontwikkelde lande - word nou tydelik opgehef weens ernstige en stelselmatige kwessies rakende menseregte wat in die land vasgestel is.

Handelskommissaris Phil Hogan (uitgebeeld) het gesê: 'Ons het Kambodja handelsmoontlikhede gebied wat die land 'n uitvoergerigte industrie kon laat ontwikkel en werk aan duisende Kambodja's gegee het. Ons staan ​​nou ook aan hulle kant in die moeilike omstandighede wat veroorsaak word deur die pandemie. Ons volgehoue ​​steun verminder egter nie die dringende behoefte aan Kambodja om menseregte en arbeidsregte te respekteer nie. Ek is gereed om voort te gaan met ons betrokkenheid en om die vrye toegang tot die EU-mark vir Kambodja-produkte te herstel, mits ons in die opsig aansienlike verbetering ervaar. '

Die onttrekking van voorkeurtoegang tot die EU-mark is ongeveer 20% van die uitvoer van Kambodja na die EU. Die EU sal voortgaan om die situasie in die land te monitor. As die regering van Kambodja beduidende vordering toon, veral met betrekking tot burgerlike en politieke regte, kan die Kommissie sy besluit hersien en weer tariefvoorkeure instel onder die reëling 'Alles behalwe wapens', in ooreenstemming met die bepalings van die EU se Algemene Voorkeurskema.

Vir meer inligting, sien die volledige persverklaring, 'n persverklaring oor die onttrekkingsbesluit geneem in Februarie 2020 en die bladsye op Handelsbetrekkinge tussen die EU en Kambodja en die algemene skema van voorkeure, insluitend die Alles behalwe arms reëling.

Lees verder

Kambodja

Handel / Menseregte - Kommissie besluit om #Cambodia voorkeurtoegang tot #EUMarket gedeeltelik te onttrek

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het besluit om 'n deel van die tariefvoorkeure wat aan Kambodja toegestaan ​​is ingevolge die Handelsskema van die Europese Unie (EBA) (EBA), terug te trek weens die ernstige en stelselmatige skendings van die menseregtebeginsels wat in die Internasionale Verdrag oor burgerlike en politieke regte vervat is .

Die intrekking van tariefvoorkeure - en die vervanging daarvan deur die standaardtariewe van die EU (MFN) - sal sekere produkte vir kledingstukke en skoene, alle reisgoed en suiker beïnvloed. In die besluit van die Kommissie word aandag gegee aan die skending van menseregte wat die prosedure veroorsaak het, en terselfdertyd die ontwikkelingsdoelstelling van die EU-handelsskema behou.

Die onttrekking beloop ongeveer 'n vyfde of € 1 miljard van die jaarlikse uitvoer van Kambodja na die EU. Hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid / vise-president van die Europese Kommissie Josep Borrell (uitgebeeld) het gesê: “Die duur, omvang en impak van Kambodja se skendings van die regte op politieke deelname en die vryheid van meningsuiting en assosiasie het die Europese Unie met geen ander keuse gelaat as om handelsvoorkeure gedeeltelik terug te trek nie. Die Europese Unie sal nie staan ​​en toekyk hoe demokrasie verweer word, menseregte beperk en vrye debat stilgemaak word nie. Die besluit van vandag weerspieël ons sterk verbintenis tot die Kambodjaanse volk, hul regte en die land se volhoubare ontwikkeling. Om die handelsvoorkeure te herstel, moet die Kambodjaanse owerhede die nodige maatreëls tref. ”

Kommissaris vir handel Phil Hogan het gesê: “Die Europese Unie is daartoe verbind om die ekonomiese en maatskaplike ontwikkeling van Kambodja deur handelsvoorkeure te ondersteun. Die respek vir menseregte is egter vir ons ononderhandelbaar. Ons erken die vordering wat Kambodja gemaak het, maar daar is ernstige kommer. Ons doel is dat die Kambodjaanse owerhede die skending van menseregte beëindig, en ons sal voortgaan om daarmee saam te werk. ”

Tensy die Europese Parlement en die Raad beswaar maak, sal dit op 12 Augustus 2020 in werking tree.

'N Persverklaring is aanlyn beskikbaar.

Lees verder

Kambodja

#Kambodja - EU begin 'n prosedure om handelsvoorkeure tydelik op te skort

gepubliseer

on

Die EU het die proses begin wat kan lei tot die tydelike opskorting van Kambodja se voorkeurtoegang tot die EU-mark ingevolge die Handelskema Everything But Arms (EBA). EBA-voorkeure kan verwyder word as begunstigde lande nie die menseregte en arbeidsregte respekteer nie.

Die aanvang van die tydelike onttrekkingsprosedure behels nie die onmiddellike verwydering van tariefvoorkeure nie, wat die laaste uitweg sou wees. In plaas daarvan begin dit 'n tydperk van intensiewe monitering en betrokkenheid. Die doel van die Kommissie se optrede is steeds om die situasie vir die mense op die terrein te verbeter.

Hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en vise-president van die Europese Kommissie Federica Mogherini het gesê: "In die afgelope agtien maande het ons die agteruitgang van demokrasie, respek vir menseregte en die oppergesag van die reg in Kambodja gesien. In Februarie 2018 het die EU se buitelandse Ministers van sake het duidelik gemaak hoe ernstig die EU hierdie ontwikkelinge beskou. In die afgelope paar maande het die Kambodjaanse owerhede 'n aantal positiewe stappe gedoen, waaronder die vrylating van politieke figure, aktiviste van die burgerlike samelewing en joernaliste en om aandag te gee aan die beperkings op die burgerlike samelewing en handel Sonder meer deurslaggewende optrede van die regering bevraagteken die situasie ter plaatse egter die deelname van Kambodja aan die EBA-skema. As die Europese Unie is ons verbind tot 'n vennootskap met Kambodja wat vir die Kambodjaanse volk lewer. vir demokrasie en menseregte in die land is die kern van hierdie vennootskap. '

Kommissaris van Handel, Cecilia Malmström, het gesê: "Dit moet duidelik wees dat die stap van vandag nie 'n finale beslissing is nie en ook nie die einde van die proses nie. Maar die klok tik nou amptelik en ons moet binnekort werklike optrede sien. Ons gaan nou na 'n monitering en evaluering proses waarin ons bereid is om ten volle met die Kambodjaanse owerhede in gesprek te tree en saam met hulle te werk om 'n pad vorentoe te vind. As ons sê dat die EU se handelsbeleid op waardes gebaseer is, is dit nie net leë woorde nie. Ons is trots daarop om een ​​van die wêreld se mees oop markte vir die minste ontwikkelde lande, en die getuienis toon dat die uitvoer na die EU-interne mark 'n groot hupstoot kan gee aan hul ekonomieë. In ruil daarvoor vra ons dat hierdie lande sekere kernbeginsels moet respekteer. Ons betrokkenheid by die situasie in Kambodja het ons tot die slotsom gebring dat daar ernstige tekorte is wat menseregte en arbeidsregte in Kambodja betref wat die regering moet aanpak as hy sy land se bevoorregte toegang tot ons mark. "

Na 'n tydperk van verbeterde betrokkenheid, insluitend 'n feitesending na Kambodja in Julie 2018 en daaropvolgende bilaterale vergaderings op die hoogste vlak, het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat daar bewyse is van ernstige en stelselmatige skendings van kernmenseregte en arbeidsregte in Kambodja, veral die regte op politieke deelname sowel as die vryheid van vergadering, uitdrukking en assosiasie. Hierdie bevindings dra by tot die langdurige kommer van die EU oor die gebrek aan werkersregte en geskille wat verband hou met ekonomiese grondtoegewings in die land.

Die besluit van vandag word op 12 Februarie in die EU-tydskrif gepubliseer, wat 'n proses van stapel laat loop wat daarop gemik is om te kom tot 'n situasie waarin Kambodja in ooreenstemming is met sy verpligtinge ingevolge die kern VN- en IAO-konvensies:

- 'n Tydperk van ses maande van intensiewe monitering en betrokkenheid by die Kambodjaanse owerhede;

- gevolg deur nog 'n periode van drie maande vir die EU om 'n verslag op grond van die bevindings op te stel, en;

- na 'n totaal van twaalf maande sal die Kommissie die prosedure afsluit met 'n finale besluit om tariefvoorkeure te onttrek al dan nie; dit is ook in hierdie stadium dat die Kommissie die omvang en duur van die onttrekking sal bepaal. Enige onttrekking sal na 'n verdere ses maande tydperk in werking tree.

Hoë Verteenwoordiger / Ondervoorsitter Mogherini en Kommissaris Malmström het die interne proses geloods om hierdie prosedure op 4 Oktober 2018 te begin. Die lidstaten het hulle goedkeuring geheg aan die voorstel van die Commissie om die onttrekking proses aan die einde van Januarie 2019 te begin.

agtergrond

Die Everything But Arms-reëling is een arm van die Algemene Voorkeurskema van die EU (GSP), wat kwesbare ontwikkelende lande in staat stel om minder of geen belasting op uitvoer na die EU te betaal nie, wat hulle lewensbelangrike toegang tot die EU-mark gee en bydra tot hul groei. Die EBA-skema verleen eensydig belastingvrye en kwotavrye toegang tot die Europese Unie vir alle produkte (behalwe wapens en ammunisie) vir die minste ontwikkelde lande ter wêreld, soos omskryf deur die Verenigde Nasies. Die GSP-verordening bepaal dat handelsvoorkeure opgeskort kan word in geval van 'ernstige en stelselmatige skending van beginsels' soos uiteengesit in die menseregte- en arbeidsregte-konvensies wat in aanhangsel VIII van die verordening gelys word.

Die uitvoer van tekstiele en skoene, bereide voedsel en groente-produkte (rys) en fietse verteenwoordig 97% van die totale uitvoer van Kambodja na die EU in 2018. Van die totale uitvoer van € 4.9 miljard was 99% (€ 4.8 miljard) in aanmerking vir EBA voorkeurpligte.

Meer inligting

MEMO: EU-snellersprosedure om die voorkeure vir handel in Kambodja tydelik op te skort

Handelsverhoudinge met Kambodja

Algemene skema van Voorkeure

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings