Op die vooraand van die herdenking van die 25th herdenking van die onafhanklikheid van Oekraïne, die stad is vol toeriste. Die situasie is stil. Mense geniet die lewe en is nie bekommerd oor 'n moontlike bedreiging kom van die ooste van die Oekraïne of van die Krim.

Odessablog het die metodologie wat gebruik is deur SOCIS ontleed.

advertensie

Wat die oog in Brussel opgeval het, was: "Volgens die meerderheid inwoners van Odessa is die situasie ook gespanne in die stad - 54.5%. Sowat 30.1% van die respondente het gesê die situasie is min of meer stabiel, 9.9% noem die situasie plofbaar en 5.5% van die inwoners was onbeslis. ”

Wenkbroue het dus opgetree binne die EU-instellings rakende die stabiliteit - al dan nie - van Odessa op grond van hierdie aanhaling. Immers, watter beleidmaker het deesdae tyd om iets meer te doen as om enkele kolpunte, of hoogstens 'n paragraaf of twee, van enige dokument onder hul neus te druk?

Vrae van metode ter syde stel, net so belangrik, indien nie meer so, is presies hoe was die vrae bewoorde om die antwoorde gegee werf - daardie vrae eenvoudig val buite die beskikbaar vir diegene wat sukkel om tyd te scan en te absorbeer koeël punte kry tyd.

advertensie

Die presiese bewoording van vrae rame uitkomste as die onderstaande satire duidelik maak.

Daarom hoe die vraag bewoord dat so 'n reaksie gevra?

Die vraag is dus bewoorde "Hoe kan jy die situasie in ... te evalueer.?"

Die respondente beantwoord dan Stabiel / Gespanne / Plofbaar / Weet nie. As daar na die resultate gekyk word, is daar geen ander opsies nie.

Die definisie van 'stabiel', 'gespanne' en 'plofbaar' is natuurlik oop vir persoonlike interpretasie en dus persepsie, tensy spesifiek gedefinieerde parameters binne die moontlike antwoorde van die opname is. Kortom, hierdie blog se begrip van 'stabiel' kan baie anders wees as die lesers.

Inderdaad is daar 'n menigte van redes waarom iemand ondervra in Odessa die situasie as "gespanne" kan beskryf kan word.

Miskien as gevolg van die toenemende militarisering van die Krim? Miskien as gevolg van die onlangse 'voorval' soos beweer deur die RFD op die Krim? Miskien as gevolg van nog 'n beduidende styging in die prys van nutsdienste vanaf 1 September en die sosiale wrywing wat dit kan veroorsaak? 'N Verwagting van 'n Russiese offensief? A borrelende plaaslike oorlog tussen die kriminele elemente? Kan dit wees as gevolg van openbare politieke oorlogvoering tussen goewerneur, burgemeester en groot sakemanne in Odessa? 'N Moontlike provokasie op die Onafhanklikheidsdag of tydens die City verjaardag-geleenthede? Disfunksionele en / of foutlose bestuur - sentraal of plaaslik? Die werklike moontlikheid van nog meer vroeë verkiesings, hetsy dit nasionaal of plaaslik is? 'N Vrees vir nog meer ondermynende dade?

Enige een of meer van hierdie kwessies kan 'n antwoord van "gespanne" eerder as "stabiel" te bepaal.

Die "plofstof" wat minder as 10% behaal is verbasend, want tradisioneel slaag die inwoners van Odessa daarin om 'n stewige opbrengs van 15-20% op te gee wat heeltemal verwyder is en in stryd is met die antwoorde wat die res van die plaaslike kiesafdeling gee. Inderdaad, 15% in 'n opname wat verklaar dat swart regtig wit is, of dat die maan snags net die son is, sal geen verrassing wees nie.

Wat is egter weer die faktore wat die minder as 10% wat ondervra word beïnvloed om tot 'plofbaar' te kom as 'n antwoord? Is daar 'n kernrede, of baie? Watter rede, indien enige, sou daartoe lei dat die "plofstof" eintlik sou ontplof - en hoe sou dit manifesteer gegewe die getalle wat aan 'n spesifieke rede gekoppel is?

Geen policymaker in Brussel het tyd om antwoorde op hierdie vrae te kry, selfs al het hulle 'n gees om hulle te vra - en dit is te betwyfel.

Miskien erger as 'n persepsie van die persepsie, het die skakel wat vanuit Brussel na die blog gestuur is, slegs die resultate gegee vir die "Hoe beoordeel u die situasie in ...?" wat Odessa betref.

Die opname het twee persepsies gevra. Een vir Odessa wat aandag gekry het in Brussel, aangesien die resultate in die skakel vertoon is, en een vir Oekraïne as geheel, wat nie, omdat die resultate afwesig was.

Die resultate vir die Oekraïne as 'n geheel was 6.3% stabiel, 64.2% gespanne, 26.1% plofbare en 3.4% onvoorspelbaar / weet nie.

Ergo-mense wat in Odessa ondervra is, het bevind dat die stad baie meer "stabiel", baie minder "gespanne" en aansienlik minder "plofbaar" is as die Oekraïne in die algemeen - maar dit blyk nie in wat deur die blogvriende in Brussel gelees is nie. oor die bui en hoe reflekterend die peiling was.

Die peiling miskien heeltemal akkuraat nie, maar natuurlik is dit baie subjektiewe by die oorweging van die vraag en dalk wooliness van definisies en persepsies in die antwoorde.

Die  opname vrae en resultate kan hier gevind word - En miskien het hulle is baie meer nuttig in die begrip van die plaaslike prioriteite kiesafdeling ten opsigte van infrastruktuur en instellings - ondanks politieke posisionering - as hulle met betrekking tot enigiets wat neig 'n ware risiko-assessering.