Hy het daarop gewys dat die besnydenis beoefen in sommige stede en dorpe in Dagestan.

Volgens Berdiyev, het Islam nie verplig besnydenis ter wille van die vrou.

advertensie

"Maar dit is nodig om seksualiteit van vroue te verminder. En as dit is van toepassing op alle vroue, sal dit baie goed wees. Die Almagtige het 'n vrou om geboorte te gee aan kinders, om hulle te gaan haal. En dit (die besnydenis - IF) het niks te doen met dit. Dit maak nie vroue van geboorte-gee te voorkom. Maar dit sal ontug te verminder, "het die onderhoud gevoer word van die agentskap hervat.

Maar 'n Federasie van Joodse gemeenskappe van Rusland amptelike mening dat vroulike besnydenis die probleem van ontug nie sal los nie, maar aanvaar die probleem van groeiende onsedelikheid in die samelewing. "Aan die een kant, ek verstaan ​​dat 'n groot aantal versoekings omring 'n gelowige. Hulle is versoekings vir 'n gelowige, vir 'n nie-gelowige is dit net die werklikheid, "Boruch Gorin het Interfax-Geloof.

"Dit kan in vergelyking met alpinisme: mense tot klim na die top van die berg. As die taak is om die top te bereik, kan jy daar kom deur 'n helikopter. Maar mense wil nie daarheen te gaan deur helikopters. Dit gaan nie oor die doel, dit gaan oor pogings. En hierdie pogings wettig of in 'n ander manier om versoekings te skakel, lyk vir my soos hierdie helikopter platform op die top van die berg. Baie totalitêre theocracies probeer om dit te bereik, en ons sien dat hulle nie daarin slaag om dit op 'n sekere stadium mense begin afrol en sterf nie, "sê Gorin.

advertensie

Die besnydenis van vroue, meer algemeen as vroulike geslagsverminking (FGM) genoem, is deur die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO), die kantoor van die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO), veroordeel en as 'n skending van menseregte, sowel as 'n ernstige gesondheidsrisiko, geklassifiseer. Verenigde Nasies se hoë kommissaris vir menseregte (OHCHR), die gesamentlike Verenigde Nasies-program vir MIV / vigs (UNAIDS), die Verenigde Nasies se ontwikkelingsprogram (UNDP), die Verenigde Nasies se ekonomiese kommissie vir Afrika (UNECA), die Verenigde Nasies se opvoedkundige, wetenskaplike en Kulturele Organisasie (UNESCO), die Verenigde Nasies se Bevolkingsfonds (UNFPA), die Verenigde Nasies se hoëkommissaris vir vlugtelinge (UNHCR), die Verenigde Nasies se noodfonds vir kinders (UNICEF), en die Verenigde Nasies se ontwikkelingsfonds vir vroue (UNIFEM) (1)saam met talle ander NGO's en organisasies uit die burgerlike samelewing wat werk om hierdie barbaarse verskynsel te beëindig. Benewens die gesondheidsrisiko's, is die rasionele voorstelling van Mufti Ismail Berdiyev, dat vroue op aarde geplaas word vir kinderopvoeding en dat hulle vermink moet word tot hul seksualiteit aan bande te lê, speel in die verouderde en misleide trope van vrou as moeder / seksuele versoeker. Dit het die uitsluitlike doel om die onderdrukkingsvroue bekend te maak. Vroue is mense met die volle spektrum van regte wat mans het, en is nie bloot voorwerpe wat slegs vir die voortplanting van die menslike ras gebruik kan word nie.

Daar is ook geen godsdienstige basis vir FGM en enige poging om die daad van verminking geslagsdele se 'n vrou in die naam van godsdiens (of enige ander rede) regverdig is ongegrond.