Verbinding met ons

EU

#ISSG: Verklaring van die Internasionale #Syria Support Group

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Sirië-topByeenkoms in Wene op 17 Mei as die Internasionale Sirië Support Group (ISSG), die Arabiese Liga, Australië, Kanada, China, Egipte, die Europese Unie, Frankryk, Duitsland, Iran, Irak, Italië, Japan, Jordanië, Libanon, Nederland , die Organisasie van die Islamitiese samewerking, Oman, Qatar, Rusland, Saoedi-Arabië, Spanje, Turkye, die Verenigde Arabiese Emirate, die Verenigde Koninkryk, die Verenigde Nasies en die Verenigde State van Amerika bevestig bepaling die ISSG om die beëindiging van die oorlog versterk, om te verseker volle en volgehoue ​​humanitêre toegang in Sirië, en om vordering in die rigting van 'n vreedsame politieke oorgang te verseker.

Staking van vyandelikhede

Lede, beklemtoon die belangrikheid van 'n volledige beëindiging van die oorlog om te verminder geweld en om lewens te red, beklemtoon die noodsaaklikheid om die staking in die gesig van 'n ernstige bedreiging, stol veral gedurende die afgelope paar weke. Die lede verwelkom die gesamentlike verklaring van Mei 9 deur Wapenstilstand Taakmag Co-stoele, die Russiese Federasie en die Verenigde State van Amerika, hulle recommitting pogings om landwyd implementering van die staking te verseker verskerp. In hierdie verband, het hulle verwelkom die voortgesette werk van die Taakmag en ander meganismes om gestol van die staking te fasiliteer, soos die VN Operations Center en Russies-Amerikaanse Coördinatiecel in Genève.

Die ISSG lede aangemoedig volle nakoming van die partye tot die terme van die staking, insluitend die ophou van offensief bedrywighede, en het onderneem om hul invloed te gebruik met die partye tot die beëindiging van hierdie voldoening te verkry. Daarbenewens het die ISSG opgeroep alle partye om die staking te weerhou van buitensporige reaksie op afskuwelike en om selfbeheersing te demonstreer. As die verpligtinge van die partye tot die staking nie in 'n goeie geloof geïmplementeer word, kan die gevolge van die terugkeer van volskaalse oorlog, wat al die lede van die ISSG ooreengekom sou wees in niemand se belang in te sluit. Waar die mede-voorsitters van mening dat 'n party tot die beëindiging van die oorlog is besig met 'n patroon van volgehoue ​​nie-nakoming, kan die Taakmag sulke gedrag verwys na die ISSG ministers of diegene wat deur die Ministers aangewys om die nodige stappe te bepaal, insluitend die uitsluiting van sodanige partye van die reëlings van die staking en die beskerming wat dit bied hulle. Daarbenewens sal die mislukking van die beëindiging van die oorlog en / of van die toestaan ​​van toegang tot die lewering van humanitêre verligting internasionale druk Yon diegene versuim om te voldoen aan die verpligtinge te verhoog.
Let op vorige oproepe deur die ISSG en die eenparig-UNSCR 2254 van 18 Desember 2015, die ISSG weer sy veroordeling van die onoordeelkundige aanvalle deur 'n party by die konflik. Die ISSG het sy ernstige kommer uitgespreek oor die groeiende burgerlike ongevalle in die afgelope weke, maak dit duidelik dat die aanvalle op burgerlikes, insluitend aanvalle op mediese geriewe, deur enige party, is heeltemal onaanvaarbaar. Die ISSG het kennis geneem van die Maart 2016 verbintenis deur die Siriese regering nie om betrokke te raak in onoordeelkundige gebruik van geweld en dring daarop aan die vervulling van daardie verbintenis. Die ISSG verbind tot versterkte pogings om die partye te kry om enige verdere onoordeelkundige gebruik van geweld te stop, en verwelkom die verbintenis van die Russiese Federasie in die gesamentlike verklaring van Mei 9 om "saam met die Siriese owerhede om lugvaart bedrywighede oor gebiede oorwegend bewoon deur burgerlikes te verminder of partye tot die staking, asook toewyding die Verenigde State van Amerika se toenemende sy steun en hulp aan plaaslike bondgenote om hulle te help om die vloei van vegters, wapens, of finansiële steun aan terroriste-organisasies oor hul grense te voorkom. "

advertensie

Die ISSG en daarop gewys dat Da'esh en die Nusra Front deur die Veiligheidsraad van die VN as terroriste organisasies aangewys, dring daarop aan dat die internasionale gemeenskap doen alles in sy vermoë om enige materiaal of finansiële ondersteuning te verhoed bereiking van hierdie groepe en weerhou 'n party by die staking uit die stryd in samewerking met hulle. Die ISSG ondersteun pogings deur die mede-voorsitters van die wapenstilstand Taakmag om te ontwikkel 'n gedeelde begrip van die bedreiging, en afbakening van die gebied beheer, deur Da'esh en die Nusra Front, en om maniere te vind om beslissend op te tree met die bedreiging beskou wat deur Da'esh en die Nusra Front na Sirië en internasionale veiligheid. Die ISSG beklemtoon dat in die neem van stappe teen dié twee groepe, moet die partye enige aanvalle op partye tot die staking en enige aanvalle op burgerlikes te vermy, in ooreenstemming met die verpligtinge vervat in die Februarie 22 gesamentlike verklaring van die Russiese Federasie en die Verenigde State van Amerika.

Die ISSG belowe ook ondersteuning vir die soek na die staking te omskep in 'n meer omvattende landwye skietstilstand in parallel met die vordering in onderhandelinge vir 'n politieke oorgang tussen die Siriese partye in ooreenstemming met die Communique Genève Junie 2012, relevante Veiligheidsraad Besluite en ISSG besluite.

Verseker humanitêre toegang

Sedert laaste vergadering van die ISSG se die VN, in koördinasie met die Internasionale Komitee van die Rooi Kruis (ICRC) en Arabiese Red Crescent, het bystand gelewer aan mense in beleër gebiede en 255,000 mense 473,000 in hard-to-bereik gebiede. Maar die Siriese regering het nog toegang tot baie plekke, soos 'n aantal beleër gemeenskappe in landelike Damaskus, in stryd met die München Verklaring toelaat. VN assessering spanne, die lewe-besparing hulp, insluitende mediese voorrade en personeel om hul korrekte gebruik te verseker, het geweier om bevolkings in nood. Alhoewel sommige dringende mediese ontruiming plaasgevind het, het baie gevalle vertraag of ontken.

advertensie

Die lede van die ISSG bevestig dat beleërings van die burgerlike bevolking in Sirië is 'n skending van internasionale humanitêre reg en 'n beroep vir die onmiddellike opheffing van alle beleërings. Die ISSG verbind tot die invloed daarvan met alle partye op die grond en in samewerking met die Verenigde Nasies gebruik onmiddellike, onbelemmerd te verseker en volgehoue ​​humanitêre toegang regdeur Sirië, en laat humanitêre hulp aan alle mense in nood, bereik veral in alle beleër en hard om-te bereik gebiede, soos gedefinieer deur die VN en dring aan op in UNSCR 2254. Soos genoem in UNSCR 2258, moet grensposte wat nodig is vir humanitêre verligting is oop bly.

Die ISSG aangedring op konkrete stappe om die voorsiening van dringende humanitêre aflewerings aan die volgende plekke in staat stel: Arbeen, Darraya, Douma, Oos Harasta, Mouadhimiyeh, Zabadin en Zamalka. Gereelde humanitêre aflewerings moet voortgaan, volgens maandelikse planne die VN se aan al die ander beleër en moeilik om plekke, insluitend Fouah, Kefraya, Kafr Batna, Ein TERMA, Hammura, Jisrein, Madaya, Zabadani, Yarmouk bereik. Begin Junie 1, indien die VN-humanitêre toegang geweier om enige van die aangewese beleër gebiede, die ISSG 'n beroep op die World Food Program om onmiddellik uit te voer 'n program vir lug brûe en lug druppels vir alle areas in nood. Die ISSG beloftes om so 'n program te ondersteun, en vra ook op alle partye om die beëindiging van die oorlog om 'n veilige omgewing vir die program bied. Air aflewerings moet ook voortgaan om Dayr al-Zour. Die ISSG beklemtoon dat sodanige toegang, soos in ander gebiede, moet deurlopende vir so lank as humanitêre behoeftes voortduur wees. Humanitêre toegang tot hierdie mees dringende gebiede sal 'n eerste stap in die rigting vol, volgehoue, en onbelemmerde toegang regdeur die land wees.

Die lede van die ISSG sien uit na Junie plan van die Verenigde Nasies se prioriteit humanitêre aflewerings en vra die regering om dit vinnig en in sy geheel te maak vir verlore tyd goed te keur. Alle ISSG lede verbind om onmiddellik saam te werk met die Siriese partye geen vertraging in die verlening van goedkeuring en voltooiing van alle VN versoeke om toegang in ooreenstemming met UNSCR 2254, paragraaf 12 verseker.

Die ISSG bevestig dat humanitêre toegang n bepaalde groep nie tot voordeel van meer as enige ander, maar moet deur alle kante na alle mense in nood verleen, ten volle nakoming van UNSCR 2254. Humanitêre hulp gelewer moet word op grond van behoefte, vir die aantal begunstigdes wat deur die VN, met die volle pakket van voedsel, mediese, chirurgiese, water, sanitasie, nie-voedsel items, en enige ander dringend benodig goedere soos bepaal deur die VN. Die verskaffing van mobiele dienste gesondheid en ontruiming van dringende mediese gevalle moet gefasiliteer word deur alle kante uitsluitlik op grond van dringendheid en behoefte.

Die ISSG gevra om die VN te rapporteer weekliks, namens die Taakmag, oor die vordering van die implementering van die plan hierbo verwys word, sodat in enige gevalle waar toegang lags of goedkeurings ontbreek, relevante ISSG lede kan hul invloed gebruik om die druk versoek Party wat goedkeuring en toegang bied. Die ISSG verder besluit dat in gevalle waar humanitêre toegang stelselmatig ontken, óf ten volle of deur die ontkenning van die lewering van sekere kategorieë van humanitêre hulp of verskille oor die aantal begunstigdes, die ISSG, met die instemming van die mede-stoele, caninform die Veiligheidsraad deur spesiale gesant vir Sirië die VN.

ISSG mede-stoele en deelnemers onderneem om te verseker dat humanitêre hulp konvooie uitsluitlik gebruik word vir humanitêre doeleindes. Internasionale humanitêre organisasies, in die besonder die Verenigde Nasies, sal die sentrale rol speel, aangesien hulle die Siriese regering betrek, Arabiese Red Crescent, die opposisie en die plaaslike bevolking, in die reël van die monitering en volgehoue ​​en ononderbroke verspreiding van hulp.

Ons moedig die internasionale gemeenskap en die VN om pogings om die behoeftes van ontheemden oor Sirië, ontmoet sonder oë van die noodsaaklikheid van die bou van toestande verloor vir die veilige terugkeer van die vlugtelinge, asook gedurende die oorgang, in ooreenstemming met alle norme van verskerp internasionale humanitêre reg en met inagneming van die belange van die gasheerlande.

Die bevordering van 'n politieke oorgang as die norm

Die ISSG wys op die doel van die vergadering van die teikendatum gestig deur UNSCR 2254 Augustus 1 vir die partye om met die oog op 'n raamwerk te bereik vir 'n ware politieke oorgang, wat 'n breë, inklusiewe, nie-sektariese oorgang beheerliggaam met volle uitvoerende magte sal insluit . In hierdie verband, het hulle verwelkom die "Middelaar se Opsomming" uitgereik word nadat die derde ronde van intra-Siriese gesprekke oor April 27 deur die VN se spesiale gesant Staffan de Mistura, en in die besonder onderskryf die "ooreenkomste op politieke oorgang" opgemerk binne die verslag, asook die "fundamentele kwessies vir 'n lewensvatbare Oorgang" vervat in aanhangsel 1 van die verslag wat as basis vir die volgende ronde van die intra-Siriese onderhandelinge kan dien. Die ISSG wys daarop dat die partye het aanvaar 'n politieke oorgang sal onder toesig van 'n oorgang beheerliggaam gevorm op die basis van wedersydse toestemming en beklee met volle uitvoerende magte, om kontinuïteit van regeringsinstellings verseker, in ooreenstemming met resolusie 2254. Op grond van die Communique Genève, die ISSG n beroep op die partye om konstruktief inskakel by spesiale gesant van die Verenigde Nasies in die aanspreek van die fundamentele kwessies vir 'n oorgang, soos uiteengesit deur die spesiale gesant stel. ISSG lede glo dat die partye moet terugkeer na onderhandelinge op daardie basis op 'n gepaste tyd.

Alle ISSG lede herbevestig dat politieke oorgang in Sirië Siriese besit en Siriese-geleide moet wees, en het hul ondubbelsinnige en verenigde verbintenis tot die fasilitering van die begin van politieke oorgang in Sirië deur in ooreenstemming met resolusie 2254 (2015) en vorige ISSG state van Oktober 30 en November 14, 2015, en Februarie 11, 2016. Die ISSG versoek ook die VN se spesiale gesant vir Sirië de Mistura om ooreenkomste tussen die Siriese partye vir die vrylating van aangehoudenes te fasiliteer. Die ISSG opgeroep enige party wat aangehoudenes om die gesondheid en veiligheid van mense in hul bewaring te beskerm.

Ciprus

NextGenerationEU: Europese Kommissie betaal € 157 miljoen aan vooraffinansiering aan Ciprus uit

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het € 157 miljoen aan voorfinansiering aan Ciprus uitbetaal, gelykstaande aan 13% van die land se finansiële toewysing onder die Recovery and Resilience Facility (RRF). Die vooraffinansieringsbetaling sal help om die implementering van die deurslaggewende beleggings- en hervormingsmaatreëls wat in die herstel- en veerkragtigheidsplan van Ciprus uiteengesit word, aan die gang te sit. Die Kommissie sal verdere uitbetalings magtig op grond van die implementering van die beleggings en hervormings wat in die herstel- en veerkragtigheidsplan van Ciprus uiteengesit word.

Die land sal in totaal € 1.2 miljard ontvang gedurende die leeftyd van sy plan, met € 1 miljard in toelaes en € 200 miljoen aan lenings. Die uitbetaling van vandag volg op die onlangse suksesvolle implementering van die eerste leningsbedrywighede onder NextGenerationEU. Teen die einde van die jaar beoog die Kommissie om 'n totaal van € 80 miljard se langtermynfinansiering in te samel, aangevul met korttermyn-EU-wetsontwerpe, om die eerste beplande uitbetalings aan lidlande te finansier onder NextGenerationEU. Die RRF is deel van NextGenerationEU en bied € 723.8 miljard (in huidige pryse) om beleggings en hervormings in die lidlande te ondersteun.

Die Cypriotiese plan is deel van die ongekende EU-reaksie om sterker uit die COVID-19-krisis te kom, die groen en digitale oorgange te bevorder en die veerkragtigheid en samehorigheid in ons samelewings te versterk. A persverklaring is aanlyn beskikbaar.

advertensie

Lees verder

België

EU -kohesiebeleid: België, Duitsland, Spanje en Italië ontvang € 373 miljoen om gesondheids- en maatskaplike dienste, KMO's en sosiale insluiting te ondersteun

gepubliseer

on

Die Kommissie het € 373 miljoen aan vyf toegestaan Europese Sosiale Fonds (ESF) en Europese Fonds vir plaaslike ontwikkeling (EFRO) operasionele programme (OP's) in België, Duitsland, Spanje en Italië om die lande te help met noodreaksie en herstel van koronavirus in die kader van REAGEER-EU. In België sal die wysiging van die Walloniese OP 'n ekstra € 64.8 miljoen beskikbaar stel vir die verkryging van mediese toerusting vir gesondheidsdienste en innovasie.

Die fondse sal klein en middelgrote ondernemings (KMO's) ondersteun in die ontwikkeling van e-handel, kuberveiligheid, webwerwe en aanlynwinkels, sowel as die plaaslike groen ekonomie deur energie-doeltreffendheid, beskerming van die omgewing, ontwikkeling van slim stede en koolstofvrye koolstof openbare infrastruktuur. In Duitsland, in die deelstaat Hessen, sal € 55.4 miljoen steun aan gesondheidsverwante navorsingsinfrastruktuur, diagnostiese kapasiteit en innovasie in universiteite en ander navorsingsinstellings, asook navorsing, ontwikkeling en innovasie-beleggings op die gebied van klimaat en volhoubare ontwikkeling. Hierdie wysiging bied ook ondersteuning aan KMO's en fondse vir nuwe ondernemings deur middel van 'n beleggingsfonds.

In Sachsen-Anhalt sal 75.7 miljoen euro die samewerking tussen KMO's en instellings in navorsing, ontwikkeling en innovasie vergemaklik, en bied beleggings en bedryfskapitaal aan mikro-ondernemings wat deur die koronaviruskrisis geraak word. Boonop sal die fondse beleggings in die energie -doeltreffendheid van ondernemings moontlik maak, digitale innovasie in KMO's ondersteun en digitale toerusting vir skole en kulturele instellings verkry. In Italië ontvang die nasionale OP 'Sosiale insluiting' € 90 miljoen om die sosiale integrasie van mense wat ernstige materiële ontbering, haweloosheid of uiterste marginalisering ondervind, te bevorder deur middel van 'Housing First' -dienste wat die verskaffing van onmiddellike behuising kombineer met die moontlikheid van maatskaplike en werksdienste .

advertensie

In Spanje word € 87 miljoen bygevoeg by die ESF OP vir Castilla y León om selfstandiges en werkers te ondersteun wat hul kontrakte weens die krisis opgeskort of verminder het. Die geld sal ook maatskappye wat swaar getref word, help om ontslag te vermy, veral in die toerismesektor. Laastens is die geld nodig om noodsaaklike maatskaplike dienste veilig te laat voortgaan en opvoedkundige kontinuïteit gedurende die pandemie te verseker deur ekstra personeel aan te stel.

REACT-EU is deel van VolgendeGenerasieEU en bied bykomende befondsing (in huidige pryse) van € 50.6 miljard aan kohesiebeleidprogramme in die loop van 2021 en 2022. Maatreëls fokus op die ondersteuning van veerkragtigheid op die arbeidsmark, werk, KMO's en gesinne met 'n lae inkomste, sowel as om toekomsbestande fondamente vir die groen en digitale oorgange en 'n volhoubare sosio-ekonomiese herstel.

advertensie

Lees verder

Europese Kommissie

NextGenerationEU: Europese Kommissie betaal € 2.25 miljard aan vooraffinansiering aan Duitsland uit

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het € 2.25 miljard aan vooruitfinansiering aan Duitsland uitbetaal, gelykstaande aan 9% van die land se finansiële toewysing onder die Recovery and Resilience Facility (RRF). Dit stem ooreen met die vooraffinansieringsbedrag wat Duitsland in sy herstel- en veerkragtigheidsplan aangevra het. Die vooraffinansieringsbetaling sal help om die implementering van die deurslaggewende beleggings- en hervormingsmaatreëls in Duitsland se herstel- en veerkragtigheidsplan te begin. Die Kommissie sal verdere uitbetalings magtig op grond van die implementering van die beleggings en hervormings wat in die herstel- en veerkragtigheidsplan van Duitsland uiteengesit word.

Die land sal 'n totaal van € 25.6 miljard ontvang, volledig bestaande uit toelaes, gedurende die leeftyd van sy plan. Die uitbetaling volg op die onlangse suksesvolle implementering van die eerste leningsbedrywighede onder NextGenerationEU. Teen die einde van die jaar beoog die Kommissie om 'n totaal van € 80 miljard se langtermynfinansiering in te samel, aangevul met korttermyn-EU-wetsontwerpe, om die eerste beplande uitbetalings aan lidlande te finansier onder NextGenerationEU. Die RRF is deel van NextGenerationEU en bied € 723.8 miljard (in huidige pryse) om beleggings en hervormings in die lidlande te ondersteun. Die Duitse plan is deel van die ongekende EU-reaksie om sterker uit die COVID-19-krisis te kom, die groen en digitale oorgange te bevorder en die veerkragtigheid en samehorigheid in ons samelewings te versterk. 'N Volledige persverklaring is beskikbaar hier afgelaai word.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings