#Transport: Ooreenkoms oor oopstelling van die EU passasier spoorweg mark

passasiers-koshuis-Noord-spoor-diens'N Voorlopige ooreenkoms om die EU-mark vir binnelandse passasierspoorvervoer oop te maak en om gelyke voorwaardes vir spoorwegondernemings te verseker, is bereik deur onderhandelaars van die Europese Parlement en die Raad. Dit is daarop gemik om die gehalte van dienste aan passasiers te verbeter en om die prestasie van die spoorsektor te verbeter.

Die nuwe reëls sal die kompetisie hupstoot op twee maniere. In die eerste plek moet spoorweg maatskappye toegang tot die EU binnelandse passasier spoor mark van 1 Januarie 2019 het "in die tyd vir die spoorweg roosters begin op 14 Desember 2020".
Tweedens, in gevalle waar owerhede besluit om kontrakte toekenning staatsdiens te passasier spoor dienste, wat tans deel uitmaak van die meerderheid van die passasier spoor dienste in die EU te voorsien, mededingende tender vir kontrakte staatsdiens sal geleidelik gebring as die belangrikste instrument vir diens kies verskaffers.

Mededingende tender vir kontrakte staatsdiens vir passasier spoor dienste sal die norm wees. Maar vir ses jaar, sal dit moontlik om kontrakte toekenning staatsdiens direk bly. Na hierdie oorgangstydperk, sal enige direkte toekenning slegs moontlik wees op grond van objektiewe doeltreffendheid en prestasie kriteria.

Om belange te voorkom en finansiële deursigtigheid tussen spoorwegoperateurs en infrastruktuurbestuurders te verbeter, sal sekere voorsorgmaatreëls ingestel word. Daar sal van die lidstaten verwag word om te verseker dat infrastruktuurbestuurders nie-diskriminerende toegang tot spoorwegoperateurs verleen en dat hul onpartydigheid nie geraak word deur enige belangebotsing nie.

Vir meer inligting oor situasie van liberalisering spoor mark oor die EU sien die agtergrond nota aan die regterkant.

Verklarings deur onderhandelaars van die Parlement:
Wim van de Kamp (EPP, NL), rapporteur vir die voorstel op toekenning van kontrakte staatsdiens: "Europese spoor het 'n sterk mededingende stukrag as dit is om voort te gaan speel 'n sentrale rol in die suksesvolle funksionering van die Europese ekonomieë. Hierdie ooreenkoms sal lei tot groter mededinging en meer bekostigbaar spoor dienste wat ekonomiese groei kan verhoog, meer volhoubare en seker te maak dat die spoor bly 'n aantreklike vervoermiddel in die toekoms.

Tans direkte toekenning, sonder enige kompetisie bied is die norm. In die nuwe teks stem ons dit moet 'n uitsondering te word. Bied op grond van objektiewe kriteria sal die gehalte en bekostigbaarheid van die dienste vir passasiers te verbeter en die bevordering van mededingendheid vir die sektor as 'n geheel. "

David-Maria Sassoli (S & D, IT), rapporteur vir die voorstel vir opening mark en bestuur van spoorinfrastruktuur: "Uiteindelik het ons 'n goeie deal nadat 7 maande van onderhandelinge. voorstelle se All Parlement aanvaar is: op die magte van die regulerende liggaam, op die vermyding van botsing van belange tussen operateurs en infrastruktuur bestuurders en op ticketing, maar bowenal op vrye toegang vir 'n hoë spoed spoor.

Die mark is nou oop, selfs al is dit gebeur 20 jaar nadat dit plaasgevind het in die sektor lugvaart. Ek wens hierdie transaksie sal 'n sterk hupstoot aan die Europese spoorweg sektor te gee. "

Merja Kyllönen (GUE / NGL, FI), rapporteur vir die voorstel om die regulasie te herroep op normalisering van rekeninge: "Na alles, ek is baie bly dat ons in 'n posisie is om hierdie lang onderhandelinge oor die vierde spoorweg pakket sluit. Veral die finale goedkeuring van die sogenaamde "tegniese pilaar 'is baie verwag van ons spoor sektor en is noodsaaklik vir vordering in veiligheid en interoperabiliteit van die Europese spoorstelsel te bevorder.
Ek hoop dat hierdie pakket belegging sal hupstoot in beide passasiers en vrag spoorverkeer, beter dienste te lewer vir ons kliënte en in staat stel om vinnig na die groen vervoer. "

Volgende stappe

Die informele ooreenkoms tussen die onderhandelaars moet nou deur die Raad van die Europese Unie en die Europese Parlement goedgekeur moet word.agtergrond

Die 4th spoorweg pakket, Deur die Europese Kommissie in Januarie 2013 ter tafel gelê, het ten doel om die mededingendheid van die sektor en die kwaliteit van die spoor dienste spoor te verbeter deur die instelling van meer mededinging in passasier dienste en sorg vir 'n gelyke speelveld vir operateurs, en die vermindering van die koste om die spoor operateurs van die verkryging van magtigings en certificaties.
Die "mark" pilaar het ten doel om verdere kompetisie in passasier spoor dienste aan te moedig en te verseker dat netwerke hardloop in 'n nie-diskriminerende wyse. Die tegniese pilaar van die 4th spoorweg pakket definieer reëls op interoperabiliteit, veiligheid en die rol van die Europees Spoorweg Bureau.

Parlement gestem sy posisie op die voorstel van die Commissie in Februarie 2014. A trialoog akkoord op die "tegniese" pilaar was goedgekeur in die vervoer EP en Toerisme komitee Maart 2016 en is geskeduleer vir goedkeuring in die April II sitting.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, EU, EU spoorweë, Europees Parlement, vervoer

Los Kommentaar

Jou e-pos adres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde is gemerk *