Verbinding met ons

asielbeleid

#Refugees: Rethinking benadering die EU se vlugteling hervestiging en hervestiging beleid

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

EU-grens-2015-sien-rekord-vloei-immigranteVlugtelinge hervestiging aan en binne die Europese Unie het tot dusver vergestalt een van die swakste skakels in die vlugtelinge beleid van die EU skryf Solon Ardittis.

Die kommentaar van twee figure:

  • Onder die bestaande vrywillige skema EU om 22,000 vlugtelinge hervestig in die Europese Unie meer as twee jaar, het ingestem in 2015, minder as 3,500 tot dusver hervestig in 10 lidlande.
  • Vanaf 11 April 2016, het net 1,145 asiel aansoekers uit die 160,000 beplan, is verskuif uit Griekeland en Italië na ander EU-lidlande onder die EU Hervestiging Plan in 2015 ooreengekom.

Op grond van hul huidige ontwerp, is hervestiging en hervestiging beleid EU versuim om traksie in die meeste lidlande kry, hetsy as gevolg van hul verpligte aard of as gevolg van hulle grootliks beperkende omvang.

advertensie

Trouens, een van die probleme met so 'n beleid is dat hul besluitneming proses gaan voort om alleen te rus met die sentrale regering owerhede, in teenstelling met die manier hervestiging in 'n paar groot nie-EU-lande is genader; Nog 'n probleem is die streng en univocally humanitêre aard van so 'n beleid.

As die EU-hervestigingsplan tot dusver nie sy doelwitte kon bereik nie, is dit hoofsaaklik omdat die verspreidingsleutel binne die EU slegs op 'objektiewe, kwantifiseerbare en verifieerbare kriteria' gebaseer is. (Dws grootte van die bevolking, BBP, werkloosheidsyfer en gemiddelde aantal spontane asiel aansoeke en hervestig vlugtelinge per 1 miljoen inwoners oor die tydperk 2010-2014). Wat die plan het grootliks oor die hoof gesien is die behoefte om ook 'n verskeidenheid van ander potensieel bemagtigende faktore insluit soos die gewilligheid van plaaslike owerhede, nie-regeringsorganisasies, ander ondersteuningsgroepe, besighede en burgers by te dra tot die finansiële en organisatoriese aspekte van hervestiging.

Dit is dus tyd vir die EU om die omvang van sy hervestigings- en hervestigingsbeleid uit te brei ten einde rekening te hou met die bereidheid om geselekteerde nie-staatsaktore om wesenlik by te dra tot die finansiering en implementering van sulke beleide. In hierdie verband is die moontlike lewensvatbare opsie wat elders suksesvol getoets is, die ontwikkeling van programme van 'private borgskap van vlugtelinge', wat burgers, ondersteuningsgroepe en ondernemings in staat stel om baie van die finansiële en nie-finansiële koste van die hervestiging van vlugtelinge te ondersteun. Kanada se ervaring op hierdie gebied is verhelderend.

advertensie

Sedert 1979 implementeer Kanada 'n 'Private Sponsorship of Refugees (PSR)' -program wat Kanadese burgers en permanente inwoners in staat stel om vlugtelinge wat in die buiteland woon, geleenthede te bied om 'n nuwe lewe in Kanada op te bou. Op grond van 'n formele ooreenkoms met die Kanadese owerhede, onderneem private borge om die vlugtelinge sorg, huisvesting, nedersettinghulp en ondersteuning te gee vir die duur van die borgtydperk. Normaalweg is dit 12 maande vanaf die aankoms van die vlugteling in Kanada of totdat die vlugteling selfonderhoudend word, wat ook al eerste kom.

Private borge gewoonlik onderneem om items soos kos, huur, huishoudelike nuts en ander lewenskoste dag-tot-dag te ondersteun; klere, meubels en ander huishoudelike goedere; tolke en mediese dokters, bystand met die aansoek om provinsiale gesondheidsorg dekking; inskryf kinders in skole en volwassenes in taal opleiding; bekendstelling van nuwelinge mense met 'n soortgelyke persoonlike belang; die verskaffing van leiding met betrekking tot bankdienste, vervoer, ens .; en die hulp van vlugtelinge in hul soeke na werk.

Sedert sy bekendstelling in 1979, bied die privaat borgskap van vlugtelinge-program Kanada beskerming aan ongeveer 250,000 7,000 vlugtelinge - ongeveer 7 7,000 per jaar. Dit is natuurlik aanvullend tot die hervestigingsprogram wat deur die regering ondersteun word. Aangesien Kanada se bevolking 114,000% van die EU uitmaak, sal die jaarlikse syfer van XNUMX private geborgde vlugtelinge in die geval van die Europese Unie ongeveer XNUMX bedra.

Onder ander belangrike nie-EU gasheerlande, het Australië in werking gestel het 'n soortgelyke program op 'n vlieënier basis tussen 2013 en 2016, en word nou oorweeg dit uit te brei. In die Verenigde State van Amerika, is daar toenemende druk vir die vestiging van 'n soortgelyke skema.

Binne die Europese Unie, net Duitsland is tans die uitvoering van so 'n skema, al is dit teen Länder eerder Federale vlak (di 15 van die 16 Länder implementeer 'n private borgskap skema). Die Verenigde Koninkryk is in die proses van die finalisering van 'n soortgelyke beleid, na aanleiding van 'n aankondiging deur die minister van binnelandse sake op 6 Oktober 2015. Ierland en Switserland het 'n soortgelyke skema ontwikkel op 'n tydelike basis, spesifiek fokus op die hereniging van die Siriese families.

Die potensiaal van sodanige alternatiewe en nie-tradisionele benaderings tot vlugteling hervestiging is nog nie ondersoek en ten volle benut binne die EU.

Soos die VN se hoëkommissaris vir vlugtelinge, Filippo Grandi, beklemtoon het tydens die vergadering op hoë vlak oor 'Wereldwye verantwoordelikheidsdeel deur toelating tot Siriese vlugtelinge' wat op 30 Maart 2016 in Genève gehou is, voeg private borgskap nie net meer plekke vir hervestiging by nie maar ook "dra by om hierdie gevoel in die burgerlike samelewing te skep dat dit 'n positiewe ding is om te doen". Studies wat gebaseer is op Kanada se ervaring, dui veral daarop dat die langtermyn-uitkomste vir privaat gefinansierde vlugtelinge dié van staatsondersteunde mense dikwels oorskry, deels as gevolg van 'n sterker ondersteuning van die gemeenskap.

Privaat geborg vlugteling hervestiging blyk dus om die potensiaal om te vergoed vir baie van die swakhede in die huidige beleid en maatreëls van die EU in hierdie gebied het. Maar vir so 'n skema te bedryf tot sy volle potensiaal, in die besonder deur die opwekking van voldoende aanvraag gebaseer op 'n verskeidenheid van kriteria, sy in aanmerking te kom reëls en modus operandi kan nie uitsluitlik gebruik maak van streng humanitêre oorwegings. Terwyl dit sou natuurlik denkbare, en inderdaad wenslik dat enige toekomstige EU-gebaseerde private borgskap skema vestig 'n verpligte kwota op kwesbare groepe wees, sou daar beperk rasionaal vir die skema ook meer besigheid gedryf vorme van hervestiging, sodat werkgewers sluit om in aanmerking kom vlugtelinge gebaseer op kriteria soos onderwys, vaardighede en professionele ervaring te borg.

Vlugtelinge in aanmerking kom vir privaat geborg hervestiging word gewoonlik verwys deur UNHCR in elk geval, en dus hul behoefte aan humanitêre beskerming is vasgestel voor enige privaat geborg hervestiging ooreenkoms. Op grond van hierdie uitgangspunt, en met inagneming van die huidige ekonomiese en politieke klimaat van die EU sowel as die teëspoed van sy hervestiging en hervestiging maatreëls tot op datum, sou daar beperkte grond vir nie die uitbreiding van die omvang van enige toekomstige EU-beleid in hierdie gebied tot 'n meer aanvraaggedrewe in aanmerking te kom en bedryfsomgewing.

Solon Ardittis is direkteur van Eurasylum, 'n Europese navorsings- en konsultasie organisasie wat spesialiseer in migrasie en asielbeleid namens nasionale owerhede en EU-instellings. Hy is ook mede-redakteur van  Migration Policy Practice, 'n tweemaandelikse tydskrif wat saam met die International Organization for Migration (IOM) gepubliseer word.

asielbeleid

Ooreenkoms oor asielagentskap is 'n belangrike stap in die rigting van solidariteit '

gepubliseer

on

Onderhandelaars van die Europese Parlement en die Raad het vandag (29 Junie) 'n ooreenkoms bereik oor die transformasie van die Europese asielondersteuningskantoor in 'n Europese agentskap vir asiel.

Ylva Johansson, kommissaris vir binnelandse sake, het gesê: “Die nuwe verdrag oor migrasie en asiel is aan die gang. Ek is baie tevrede met hierdie tweede wetgewende ooreenkoms sedert ek my amp aanvaar het. Ons moet asielbesluite vinnig en regverdig neem en oral in Europa met dieselfde hoë gehalte. En ons benodig hoë en samelopende ontvangsstandaarde in lidlande. Die nuwe agentskap sal help om dit te bereik en voort te bou op die uitstekende werk van EASO (Europese asielondersteuningskantoor). Dit sal ons ook help om weg te beweeg van krisis na paraatheid en reaksie - 'n belangrike stap in die rigting van volhoubare migrasiebestuur in Europa. ”

Elena Yoncheva-parlementslid (S&D, Bulgarye) het gesê: 'Dit is 'n belangrike stap in die rigting van 'n asielbeleid gebaseer op solidariteit, waarvoor ons hier in die Europese parlement veg; solidariteit met die voorste lidlande, maar ook solidariteit met diegene wat beskerming nodig het. ”

Op grond van die ervaring van die Europese kantoor vir asielondersteuning, sal die nuwe agentskap 'n versterkte mandaat hê wat daarop gemik is om by te dra tot:

Doeltreffender asielstelsels deur groter operasionele en tegniese ondersteuning aan lidlande, insluitend opleiding, paraatheid, inligtingontleding en uitruil van inligting.

'N Reserwe van 500 kundiges, waaronder tolke, saakhanteerders of ontvangs spesialiste wat op versoek van lidlande as deel van asielondersteuningspanne ontplooi kan word.

Eenvormige besluitneming van hoë gehalte deur operasionele standaarde, aanwysers, riglyne en beste praktyke vir die implementering van die Unie-wetgewing oor asiel te ontwikkel.

Beter monitering en verslagdoening oor asiel- en ontvangstelsels om meer konsekwente praktyke in Europa te verseker, in ooreenstemming met die EU-wetgewing. 

Kapasiteitsbou in nie-EU-lande om asiel- en ontvangsstelsels te verbeter en EU-hervestigingskemas te ondersteun, voort te bou op die bestaande samewerking met VN-agentskappe.

'N Langlopende sage

advertensie

Die Europese Kommissie het aanvanklik in Mei 2016 sy voorstel vir 'n EU-asielagentskap ingedien na die oplewing van migrante uit die oorloggeteisterde Sirië. In 'n tyd van diep ekonomiese malaise en verdeeldheid het migrasie Europese state verder verdeel en politieke ooreenkoms buite bereik bereik. Daar is 'n lang harde slag sedertdien om 'n breë politieke ooreenkoms te bereik. Die nuwe Kommissie het nuwe impuls aan hierdie kwessie gegee, gelei deur kommissaris Johansson, wat in September 2020 'n nuwe migrasie- en asielverdrag voorgestel het. Die verdrag handhaaf die 2016-voorstel vir 'n asielagentskap waarop vandag ooreengekom is. 

"Die kompromie vandag oor die Europese Asielagentskap gee ook hoop vir die komende onderhandelinge oor die Migrasie-pact, die hervormingspakket van nuwe EU-migrasiewette. Ons doen nou 'n beroep op lidlande om die onderhandelinge op 'n ewe konstruktiewe manier op te stel oor die Migrasie-pakt vir 'n sterker , meer doeltreffende EU-migrasiebeleid, ”het Tomas Tobé, parlementslid (EPP, Swede), gesê.

Die ooreenkoms van vandag is die tweede wetgewende ooreenkoms oor die nuwe paktvoorstelle, ná die ooreenkoms oor die Blue Card-richtlijn in Mei. 

Sedert sy verantwoordelikhede in 2011 aangeneem het, het EASO EU-lande voortdurend ondersteun in die toepassing van EU-asielreëls, deur nasionale land van herkoms te verskaf om meer eenvormige besluite aan te moedig, op te lei en toegewyde netwerke van nasionale owerhede op te stel om operasionele samewerking te verbeter. oor asielverwante aangeleenthede.

In 2021 werk EASO met 'n begroting van € 142 miljoen en ongeveer 500 personeel. Asielondersteuningspanne is teenwoordig in Ciprus, Griekeland, Italië, Malta en Spanje. In die afgelope tien jaar het EASO 10% van alle asielaansoeke in Ciprus, Griekeland, Italië en Malta geregistreer, 40% van die beste belangstellings vir kinders in Griekeland uitgevoer en alle verhuisings na Cuba, Italië en Malta van die land af ondersteun.

Wat volgende?

Die ooreenkoms wat vandag bereik is, moet formeel deur die Europese Parlement en die Raad goedgekeur word. Sodra die nuwe verordening in werking getree het (20 dae na publikasie in die Amptelike Tydskrif), sal die Europese Asiel-ondersteuningskantoor die EU-agentskap vir asiel word en op grond van sy nuwe mandaat kan optree.

Lees verder

asielbeleid

Kommissaris Johansson woon die bekendstelling van die jaarverslag oor die situasie van asiel in die EU by

gepubliseer

on

Vandag (29 Junie), kommissaris van binnelandse sake, Ylva Johansson (Foto) sal die bekendstelling van die 10 bywoonth uitgawe van die jaarverslag oor die situasie van asiel in die EU, gepubliseer deur die Europese asielondersteuningskantoor (EASO). Die kommissaris sal saam met die uitvoerende direkteur van EASO, Nina Gregori, en die voorsitter van die EASO-bestuursraad, Mikael Ribbenvik, aansluit. Die jaarverslag bied 'n omvattende oorsig van sleutelontwikkelings op die gebied van asiel in die EU-lande en geassosieerde lande. Die verslag sal tendense in asiel in 2020 aanbied, met 'n spesiale fokus op die impak van die koronavirus-pandemie op nasionale en EU-asielstelsels. Die verslag sal ook beleidsveranderings, goeie praktyke en volgehoue ​​uitdagings op die gebied van asiel uiteensit. Vir persmateriaal van embargo, kontak asseblief EASO direk.

advertensie

Lees verder

asielbeleid

Turkye se beleid in #Libya bedreig die EU

gepubliseer

on

Die Turkse ingryping in die Libiese konflik het die negatiewe uitwerking op die streek veroorsaak: die magsbalans het verander en die GNA het Tripoli van die LNA-magte bevry en onlangs 'n grootskaalse offensief op Sirte begin. Op 6 Junie na onderhandelinge met die bevelvoerder van die Libiese nasionale weermag (LNA), veldmaarskalk Khalifa Haftar, en die speaker van die Libiese huis van verteenwoordigers Aguila Saleh Issa en Abdel Fattah Al-Sisi, die president van Egipte, het die Kaïro-verklaring uitgereik .

Dit is gebaseer op die ooreenkomste wat tydens die Berlynse konferensie oor Libië in Januarie bereik is. Volgens die Kaïro-verklaring, "onderneem alle partye om op 6 Junie plaaslike tyd op Maandag 8 Junie die vuur te staak". Daarbenewens maak dit voorsiening vir die voortsetting van onderhandelinge in Genève onder beskerming van die VN van 'n gesamentlike militêre komitee in die 5 + 5-formaat (vyf verteenwoordigers van elke kant). Verdere vordering met ander aangeleenthede, insluitend politieke, ekonomiese en veiligheid, sal afhang van die sukses van sy werk.

Josep Borrell, minister van buitelandse sake van die EU, die Franse minister van Buitelandse Sake, Jean-Yves Le Drian, die Duitse minister van buitelandse sake, Heiko Maas, en die Italiaanse minister van Buitelandse Sake, Luigi Di Mayo, het die verklaring verwelkom en versoek dat alle vyandelikhede in Libië gestaak word en dat alle buitelandse troepe en militêre onttrekkings toerusting uit die land.

Die Franse president het opgemerk dat Turkye 'n "gevaarlike spel" in Libië speel. "Ek wil nie binne ses maande, of een jaar of twee, sien dat Libië in die situasie is waarin Sirië vandag verkeer nie," het Macron bygevoeg.

Die Griekse minister van Buitelandse Sake, Nikos Dendyas, het op Woensdag 24 Junie in 'n verklaring aangekondig na aanleiding van die besoek van die EU se hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid Josep Borrel aan Evros dat Turkye "steeds veiligheid en stabiliteit, asook vrede in die oostelike Middellandse See, ondermyn", wat probleme vir al sy bure veroorsaak. "Turkye het die soewereiniteit van Libië, Sirië, Irak en ons EU-vennoot, die Republiek Ciprus, voortdurend geskend. In Libië, in weerwil van internasionale legitimiteit, oortree dit die VN-embargo in die strewe na sy neo-Osmaniese strewe. Dit openlik ignoreer Europa se herhaalde oproepe om respek vir internasionale legitimiteit, ”het Dendyas gesê.

Turkye het die Kaïro-verklaring verwerp: die "Cairo-inisiatief" oor die Libiese nedersetting is "nie oortuigend" en opreg nie, het die Turkse minister van buitelandse sake, Mevlut Cavusoglu, verklaar. Na die Kaïro-verklaring se voorsitter van die Presidentsraad het Fayez Al-Sarraj die GNA-troepe aangespoor om "gaan voort met hul pad" in die rigting van Sirte.

Die onlangse sukses van die GNA-troepe word veroorsaak deur die deelname van Siriese huursoldate, verbonde aan jihadiste, wat vanaf Mei 2019 aktief deur Turkye in Libië gestuur is om teen die LNA te veg. Volgens die Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), die aantal vegters van die pro-Turkye Siriese faksies kan vandag meer as 18 000 bereik. Oor die algemeen kom die huursoldate van die Al-Mu'tasim-brigade, die Sultan Murad-brigade, die Noordelike Valke-brigade, Al-Hamzat en Suleiman Shah. Die huursoldate word beloof om 1500-2000 $ per maand te betaal, maar die huidige maandelikse salaris van elke vegter is ongeveer 400 $.

Die beleid van Turkye in die Libiese streek verteenwoordig vernietigende neo-Ottomaanse en pan-islamistiese strategie, wat gebaseer is op die neokolonialistiese ambisies. Die moontlike verklaring vir die ingryping in Libië is die onstabiliteit in Turkye self en die verlies aan gewildheid van die Erdogan (die steun van die AKP-party het van Metropolitan tot 33.9 in Februarie 2020 tot 30.7 in Mei 2020 gekom). Die Turkse president gebruik die Islamitiese vertelling (in Libië as die oorlog aan die kant van die GNA, in Turkye - die inisiatief om Hagia Sophia weer in die moskee te omskep) vir die legitimering van sy mag. İbrahim Karagül, die rubriekskrywer in die hoofstroom Yeni Şafak media van Turkse Republiek het geskryf:“Turkye sal nooit aan Libië onttrek nie. Dit sal nie opgee voordat hy sy doel bereik het nie. ”

Die belangrikste pro-Erdogan-media versprei vanaf November 2019 (toe GNA 2 transaksies met Erdogan onderhandel het) oor hierdie neokolonialistiese agenda: Libië word gesien as 'n deel van die neo-ottomanse ryk.

Bedreiging vir die EU

Die negatiewe effek van die agenda van die neo-ottoman in Libië is die bedreiging van die nuwe migrasiekrisis, wat met die EU kan gebeur. In Maart 2020 verklaar die Turkse leier Recep Tayyip Tayyip Erdogan dat Turkye nie die grense vir vlugtelinge sal sluit totdat die EU sy beloftes aan Ankara nakom nie. Onlangs het die Turkse minister van Buitelandse Sake Mevlüt Çavuşoğlu kennis geneem van die oplewing van 'n nuwe vlaag vlugtelinge na Europa te midde van die stabilisering van die COVID-19-situasie. As Turkye op hierdie uitdaging reageer, sal Europa 'n nuwe migrasiekrisis in die gesig staar en die maatskaplike dienste van die nuwe vlaag vlugtelinge sal die grootste stoot ervaar.

Die ander front van die bedreiging is die Libiese koste, die beginpunt vir die reis van migrante na Europa. Bykans 2,000 Turkse-gesteunde Siriese militante wat die afgelope vyf maande na Libië vervoer is, het die Noord-Afrikaanse land na Europa gevlug volgens die Siriese Observatorium vir Menseregte (SOHR).

Europese regerings neem stappe om die Turkse beleid in Libië aktief teen te werk: Frankryk het die NAVO reeds hieroor toegespreek. Die Franse president het die saak reeds met die Amerikaanse president Donald Trump bespreek, en daar sal in die komende weke meer uitruilings oor die kwessie verwag word.

Om Europese belange te beskerm, is dit belangrik om Libië teen Turkse uitbreiding te beskerm en te voorkom dat Erdogan beheer oor die land se bates verkry.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings