Die brief, wat Vrydag aan die direksie en senior bestuur van Facebook gestuur is, volg op toenemende openbare druk wat Facebook versoek om effektief op te tree teen haatspraak en gevaarlike disinformasie.

Die oproep van die gesamentlike NRO's openbaar dat die maatskappy in onlangse opmerkings van 'n senior Facebook-verteenwoordiger 'nie 'n beleid het om aanlyn-antisemitisme te bekamp nie', wat die koalisie aangewakker het om Facebook aan te spoor om 'tot die geledere van die historici, advokate, aktiviste toe te tree' , wetgewers en leiers wat die IHRA-werksdefinisie saamgestel het ”en“ verantwoordelikheid neem en beweeg om die plaag van antisemitisme van die belangrikste aanlyn openbare plein van vandag af te verwyder. ”

Sheryl Sandberg, bedryfshoof van Facebook, het dit in Julie gesê "Facebook moet beter raak om haatlike inhoud op te spoor en te verwyder." Die gesamentlike oproep van die wêreldwye koalisie van nie-regeringsorganisasies beklemtoon dat antisemitisme en effektiewe beleid om dit aan te spreek, deel moet uitmaak van Facebook se besluitnemingsproses om haatspraak aan te pak.

Parallel met die toename in gewelddadige en moorddadige aanvalle op Joodse gemeenskappe die afgelope jaar, het aanlyn-antisemitisme eksponensieel gegroei, met platforms op sosiale media wat as primêre boelie-arena's dien vir die wêreld se oudste haat. Die koalisiebrief noem dat "Jode oorweldigend berig dat aanlyn-antisemitisme die akuutste vorm van Jodehaat is wat hulle ervaar."

Tot dusver het bykans 40 lande die IHRA-werkomskrywing in 'n amptelike hoedanigheid aanvaar of aangeneem, hetsy deur hul lidmaatskap aan die IHRA of onafhanklik.

In die VSA is die definisie van antisemitisme duidelik: die IHRA-werkdefinisie is deur die staatsdepartement aangeneem, en 'n onlangse presidensiële uitvoerende bevel oor die bestryding van antisemitisme gee opdrag aan die onderwysdepartement om die definisie van die IHRA te oorweeg tydens die evaluering van titel VI burgerregte Klagtes van diskriminasie op te tree.

Die besluit van die ondertekenaars om op Facebook te fokus, spruit uit die onlangse aankondiging van die sosiale media-reus dat hy sy beleid rakende haatspraak en disinformasie gaan hersien. Die besluit van die koalisie berus ook op die erkenning dat Facebook, as die toonaangewende sosialemediaplatform, die standaard kan stel vir die sosialemediabedryf in die stryd teen haat aanlyn. As, en wanneer, 'n doeltreffende en omvattende beleid aanvaar om aanlyn haatspraak en antisemitisme te bekamp, ​​sal ander sosiale media-platforms soos Twitter en TikTok waarskynlik volg.

Irwin Cotler, voorsitter van Raoul Wallenberg-sentrum vir menseregte in Kanada, een van die ondertekenaars op die brief, het gesê: 'Antisemitisme is die oudste, mees blywende, giftigste en dodelikste van haat - die kanarie in die mynveld van die wêreld kwaad. Die IHRA-definisie is die sterkste en mees definitiewe normatiewe raamwerk wat ons het vir die monitering en bestryding van antisemitisme op regerings-, parlements-, wetstoepassing- en burgerlike samelewingsvlak. Die aanvaarding daarvan is so tydig as wat nodig is. ”

Rabbyn Menachem Margolin, voorsitter van die European Jewish Association, het die brief onderteken: “Met meer mense as China en meer as 'n derde van die hele wêreldbevolking met rekeninge, is Facebook 'n eie wêreld. Die krag en reikwydte daarvan is enorm. Met so 'n groot krag moet groot verantwoordelikheid kom. Dit is onmiskenbaar dat sosiale media-platforms warm geword het van haat en antisemitisme. Dit is ook 'n gebrek aan verantwoordelike optrede van die onderneming om dit aan te pak. Om by die IHRA-definisie aan te meld, sou 'n belangrike stap en 'n sigbare verbintenis van Facebook wees dat daar geen plek in die virtuele, net soos die regte wêreld, is vir die antisemitisme-virus om ongemerk en onbeheerd te floreer nie. '

Rabbyn Abraham Cooper, die mede-dekaan en direkteur Global Social Action Agenda van die Simon Wiesenthal-sentrum, een van die ondertekenaars van die brief, het opgemerk dat 'tydens die ongekende Covid-19-pandemie en sosiale ontwrigting na die moord op George Floyd, ekstremiste, insluitend antisemiete, hefboom die ongeëwenaarde bemarkingskrag van sosiale media tot hoofstroom haat, samesweringsteorieë en eensame wolfterrorisme. ” ”Facebook moet die leiding neem in die stryd om die mainstreaming van antisemitisme via sosiale media te verneder. Die IHRA-definisie van antisemitisme bied Facebook 'n eenvoudige definisie van die oudste haat van die geskiedenis. ”

Dina Porat, een van die skrywers van die IHRA se werkdefinisie van antisemitisme, het benadruk dat die definisie ''n tuinstok, 'n waardeverklaring' geword het. '

'Diegene wat dit aanneem, is daartoe verbind om antisemitisme en ander parallelle euwels teë te werk. Dit is hoog tyd dat die belangrikste sosiale netwerke, Facebook eerstens, die IHRA-definisie gebruik as 'n kriterium om antisemitiese uitdrukkings te identifiseer en hulle onmiddellik te ontwortel en sodoende hul verantwoordelikheid uit te oefen om 'n beter wêreld te skep as die een waarin ons leef. ”