Verbinding met ons

Europese Agenda vir Migrasie

#RefugeeCrisis Europese Kommissie verslag oor die implementering van migrasie agenda

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

4 / Honderde vlugtelinge en immigrante aan boord van 'n vissersboot is uitgebeeld oomblikke voor deur die Italiaanse vloot gered word as deel van hul Mare Nostrum werking in Junie 2014. Onder onlangse en hoogs sigbare gevolge van konflikte in die wêreld, en die lyding wat hulle veroorsaak het, het 'n dramatiese groei in die aantal vlugtelinge soek veiligheid by die onderneming van gevaarlike see reise, insluitend op die Middellandse See was. Die Italiaanse kuswag / Massimo Sestini

Met die oog op die Europese Raad van volgende week, rapporteer die Kommissie vandag (10 Februarie 2016) oor die implementering van die prioriteitsaksies onder die Europese Agenda vir Migrasie en beklemtoon belangrike gebiede waar onmiddellike optrede nodig is om beheer te herstel.

Die mees ernstige vlugteling krisis sedert die Tweede Wêreldoorlog, met meer as 60 miljoen vlugtelinge of ontheemde mense regoor die wêreld, vereis 'n radikale versterking van die EU migrasie stelsel en 'n gekoördineerde Europese reaksie. Terwyl 'n verlaging in vloei is in die lig van dikwels oorweldig nasionale en plaaslike owerhede hoogs wenslik, moet daar geen illusies dat die vlugtelingkrisis sal eindig voor die oorsake - onstabiliteit, oorlog en terreur in onmiddellike omgewing in Europa, veral voortgesette oorlog en gruweldade in Sirië - word in 'n definitiewe wyse.

advertensie

Die afgelope ses maande het die Europese Kommissie hom beywer vir 'n vinnige, gekoördineerde Europese reaksie en 'n reeks voorstelle ter tafel gelê wat ontwerp is om lidlande toe te rus met die nodige instrumente om die groot aantal aankomelinge beter te bestuur. Van verdriedubbel die aanwesigheid op see; deur middel van 'n nuwe stelsel van noodsolidariteit om asielsoekers uit die lande wat die meeste geraak word, te hervestig; via 'n ongekende mobilisering van die EU-begroting van meer as € 10 miljard om die vlugtelingkrisis aan te spreek en die lande wat die meeste geraak word, by te staan; die verskaffing van 'n nuwe raamwerk vir koördinering en samewerking vir die lande van die Wes-Balkan; 'n nuwe vennootskap met Turkye begin; Al die pad tot 'n ambisieuse voorstel vir 'n nuwe Europese grens- en kuswag, versterk die Europese Unie die asiel- en migrasiebeleid van Europa om die nuwe uitdagings wat hy in die gesig staar, die hoof te bied. Alhoewel belangrike boustene aangebring is, ontbreek die volledige implementering op die grond. Dit is duidelik dat baie meer gedoen moet word om 'n volhoubare stelsel van migrasiebestuur te bewerkstellig.

Met die oog op die Europese Raad van volgende week is die Kommissie vandag verslagdoening oor die implementering van die prioriteit aksies onder die Europese agenda vir Migrasie en die klem op die sleutel areas waar onmiddellike optrede is nodig om beheer van die situasie te herstel.

Frans Timmermans, eerste visepresident van die Europese Kommissie, het gesê: "In die tweede helfte van 2015 het ongekende getalle mense op ongereelde wyse hul weg na Europa gevind. Diegene wat beskerming nodig het, moet asiel in die eerste EU-land wat hulle bereik, aanvra. Indien nodig, hulle kan na ander lidlande verplaas word om 'n regverdiger verspreiding te bewerkstellig. Maar mense wat nie asiel eis nie, of wat nie daarvoor in aanmerking kom nie, moet vinnig en effektief geïdentifiseer word en terugbesorg word. die dringendste prioriteit vandag. Die Europese Kommissie steun lidlande om 'n gekoördineerde Europese reaksie te lewer, onder meer wat aansienlike finansiële en praktiese ondersteuning betref. '

advertensie

Dimitris Avramopoulos, kommissaris vir migrasie, binnelandse sake en burgerskap, het gesê: "Terwyl die aantal migrante wat na Europa aankom, steeds hoog is, moet ons die implementering van die ooreengekome Europese reaksie verskerp wat die balans tussen verantwoordelikheid en solidariteit tref. Dit moet duidelik wees vir mense wat in die Unie aankom dat hulle dit sal ontvang as hulle beskerming nodig het, maar dit is nie aan hulle om te besluit waarheen nie; en as hulle nie kwalifiseer vir beskerming nie, sal hulle terugbesorg word. grense, sal alle lidlande hul verpligtinge nakom, die Europese reëls vir asiel en grensbeheer streng toepas en die nodige ondersteuning bied aan die lidlande wat die meeste blootgestel is. "

In Desember het die Europese Kommissie berig op die vordering wat gemaak is op die uitvoering van die besluite van die lidlande en bevind dat implementering was te stadig. Twee maande later, het 'n paar vordering gemaak op 'n verskeidenheid van onderwerpe. Byvoorbeeld, daar is vooruitgang in die koers van vingerafdrukke, wat is 'n belangrike komponent in die behoorlike bestuur van die asiel stelsel is. Die verhouding van immigrante wie se vingerafdrukke is opgeneem in die Eurodac databasis gestyg in Griekeland uit 8% in September 2015 om% 78 in Januarie 2016, en in Italië vanaf 36% tot% 87 oor dieselfde tydperk. Dit bly die geval, maar dat talle sperdatums voldoen is nie en verpligtinge is stadig om te vervul.

Om die vordering tot dusver behaal en die werk wat nog voltooi moet word voor, die Kommissie het vandag aangebied vorderingsverslae op die hotspot stelsel en hervestiging skema in Italië en Griekeland en die geneem om die verpligtinge in die Staat te implementeer maatreëls teen die ooreengekome Balkan Route Leiers Vergadering in Oktober 2015. Die Kommissie is ook uitreiking geredeneer menings in nege skending gevalle as deel van sy verbintenis onder die Europese agenda vir Migrasie te prioritiseer implementering van die gemeenskaplike Europese asiel stelsel. Verder het die Kommissie bied 'n verslag oor die implementering van die EU-Turkye aksieplan.

Die Kommissie het vandag 'n aanbeveling aan Griekeland aangespreek oor die dringende maatreëls geneem moet word in die lig van die geleidelike hervatting van die oordrag onder die Regulasie Dublin. Die Kollege het ook voorgestel dat die tydelike opskorting van die hervestiging stelsel wat betref 30% van die aansoekers te danke aan word verskuif na Oostenryk vanjaar. Ten slotte, die kollege bespreek ontwerp aanbevelings op grond van artikel 19b van die Schengen Grens Kode aangespreek moet word om Griekeland.

Stabilisering van die situasie in die lidstaten onder grootste druk: aanbeveling oor die herstel van Dublin oordrag na Griekeland

Vir die Gemeenskaplike Europese asiel stelsel te werk, moet daar 'n werklike moontlikheid om asiel-soekers terug te keer na die land van die eerste toetrede tot die EU, soos voorsien deur die algemeen ooreengekom EU-reëls. Sedert 2010-11, het lidstaten nie in staat Dublin oordrag na Griekeland uit te voer as gevolg van sistemiese tekortkominge wat deur die Europese Hof van Menseregte en die Europese Hof van Justisie (ECJ).

Die Kommissie het vandag 'n aanbeveling aan Griekeland aangespreek oor die dringende maatreëls geneem moet word in die lig van die moontlike hervatting van 'n paar oordrag onder die Regulasie Dublin. Sedert die uitspraak ECJ in 2011, het Griekeland 'n paar verbeterings aangebring en het stappe gedoen om die tekortkominge in sy asiel stelsel, noukeurig gemonitor word deur die Kommissie, die Europese Asiel Support Office, en die lidstaten reg te stel.

Maar die Kommissie erken dat al meer voldoende asiel strukture ingestel is, soos die asiel Service en Eerste Ontvangs Service, is daar steeds die sleutel areas in die asiel proses wat moet verbeter voordat die Regulasie Dublin ten volle toegepas kan word om Griekeland weer, veral op die gebied van ontvangs kapasiteit en voorwaardes, toegang tot die asiel proses, 'n beroep en regshulp.

Die aanbeveling sit die konkrete stappe wat geneem moet word om Griekeland terug in die Dublin-stelsel bring, met die fokus op die verbetering van ontvangs kapasiteit en lewensomstandighede vir asielsoekers in Griekeland en laat effektiewe toegang tot die asiel proses, insluitend 'n beroep, deur te verseker dat die betrokke instellings is ten volle operasioneel, voldoende beman en toegerus is om meer aansoeke te ondersoek. Terselfdertyd ag geneem moet word van die las op Griekeland geplaas deur die huidige hoë aantal asielsoekers.

Dit sal wees vir lidlande owerhede onder die beheer van hul howe en die Hof om te besluit of hulle van mening is dat die voorwaardes is sodanig dat 'n beperkte hervatting van oordrag kan begin. Die aanbeveling vra Griekeland om verslag te doen oor die vordering in Maart, wat die assessering sal verduidelik of die voorwaardes is soos om voorsiening te maak vir lidlande om individuele oordrag na Griekeland onder die Regulasie Dublin hervat in die lig van die spesifieke vordering wat gemaak word.

Verseker Sterk grense

Die bestuur van die EU se buitegrens hou verantwoordelikhede in. Onder ernstige migrasiedruk het verskeie lande, waaronder lidlande, hulself slegs as transito-lande beskou, wat kleinskaalse en baie korttermyn-opvangsvermoë instel en in sommige gevalle migrante van een grens na 'n ander vervoer. Die Kommissie het in hierdie verband aangedring op die belangrikheid van die registrasie van migrante, die veerkragtigheid van grense en op die verhoging van die ontvangsvermoë om strukturele oplossings te verseker vir die uitdaging waarvoor Europa te staan ​​kom.

Om hierdie neiging aan te spreek, is dit nodig dat die lande langs die roete die nakoming van die verpligtinge wat tydens die Wes-Balkan-leiersvergadering aangegaan is, moet bespoedig en sorg dat die besluite wat geneem word, volledig gekoördineer word en, waar relevant, deur die Uniewetgewing omring word. Die belangrikste is dat alle lidlande hul daartoe moet verbind om die 'golf-deur' -benadering te beëindig vir diegene wat belang stel om elders asiel aan te vra. Diegene wat nie beskerming nodig het nie, moet vinnig terugbesorg word, met die volle respek vir fundamentele regte.

Die Unie se vermoë om 'n gebied vry van binnelandse grensbeheer te handhaaf, is afhanklik van veilige buitegrense. Die Schengen-stelsel bevat baie buigsaamheid om die lidstaten in staat te stel om te reageer op ontwikkelende omstandighede. Die voortslepende toename in die aantal migrante en vlugtelinge wat aangekom het, het daartoe gelei dat lidlande buitengewone laaste uitwegmaatreëls getref het, soos om binnelandse grensbeheer tydelik weer in te stel, in ooreenstemming met die bepalings onder die Schengengrenskode.

Die College of Commissioners het vandag konsepaanbevelings vir Griekeland bespreek ingevolge artikel 19b van die Schengen-grense-kode. Nadat 'n Schengen-evalueringsverslag tot die gevolgtrekking gekom het dat daar tekortkominge is in die bestuur van Griekeland aan die buitegrens, oorweeg die Raad nou aanbevelings om hierdie ernstige tekortkominge reg te stel. Die Kommissie staan ​​gereed om toepaslike implementeringsmaatreëls te tref sodra die Raad hieroor besluit het. Die stabilisering van die Schengen-stelsel deur die gebruik van die beskermingsmeganismes daarvan is noodsaaklik om die daaropvolgende opheffing van alle binnelandse grensbeheer te verseker.

Implementering van hervestiging

Hervestiging is 'n noodsaaklike instrument om die druk op die lidlande onder grootste druk te verminder, om 'n meer regverdige verspreiding van asielsoekers in Europa verseker, en om orde te herstel tot die bestuur van migrasie. Maar dit verg doeltreffende samewerking tussen die verskuiwing lande, en die ontvangs van lidlande en die politieke wil om hervestiging te laat werk.

Dit is waarom die Kommissie het vandag geskryf aan alle lidlande om hulle te herinner aan hul verpligtinge ingevolge die twee hervestiging besluite en om te bel vir versnelling in die tempo van die implementering in die lig van die duidelike doel om dringende bystand te verleen. Soos grensbeheer langs die roete Balkan te trek, die druk wat hierdie besluite bedoel is om te verlig is geneig om te verhoog, wat die behoefte aan solidariteit nog meer aantreklik.

Die hervestiging besluit maak voorsiening vir die moontlikheid om die hervestiging meganisme in gevalle waar lidlande gekonfronteer met 'n skerp verskuiwings in migrasie vloei wat lei tot skielike invloei van burgers van derde lande aan te pas. Te danke aan die noodsituasie wat Oostenryk tans in die gesig staar, het die Kommissie 'n een-jaar tydelike opskorting van die hervestiging van 30% van die aansoekers om Oostenryk toegeken voorgestel. Die huidige situasie in Oostenryk is gekenmerk deur 'n skielike invloei van burgers van derde lande op die gebied as gevolg van sekondêre bewegings in Europa, wat lei tot 'n skerp toename van die aantal aansoekers vir internasionale beskerming. In Desember, het die Kommissie reeds voorgestel dat die verpligtinge van Swede met betrekking tot hervestiging tydelik geskors moet word vir 'n jaar.

Misdaad

18 gearresteer vir die smokkel van meer as 490 migrante oor die Balkanroete

gepubliseer

on

Beamptes van die Roemeense polisie (Poliția Română) en grenspolisie (Poliția de Frontieră Română), ondersteun deur Europol, het 'n georganiseerde misdaadgroep wat betrokke was by migrasmokkelary oor die sogenaamde Balkanroete, afgetakel.

Die aksiedag op 29 Julie 2021 het gelei tot:

  • 22 huisondersoeke
  • 18 verdagtes in hegtenis geneem
  • Beslaglegging op ammunisie, vyf voertuie, selfone en € 22 000 kontant

Die kriminele netwerk, wat sedert Oktober 2020 aktief was, het bestaan ​​uit Egiptiese, Irakse, Siriese en Roemeense burgers. Die kriminele groep het selle gehad in die lande regoor die Balkanroete vanwaar plaaslike fasiliteerders die werwing, akkommodasie en vervoer van migrante vanaf Jordanië, Iran, Irak en Sirië bestuur het. Verskeie kriminele selle in Roemenië het die grensoorgang tussen Bulgarye en Serwië van groepe migrante vergemaklik en hul tydelike huisvesting in die omgewing van Boekarest en Wes-Roemenië gereël. Die migrante is daarna as 'n eindbestemming na Hongarye gesmokkel op pad na Duitsland. In totaal is 26 onwettige vervoer van migrante onderskep en 490 migrante is opgespoor in 'n poging om die Roemeense grens onwettig oor te steek. Die kriminele groep was baie goed georganiseer en was ook betrokke by ander kriminele aktiwiteite, soos dwelmhandel, dokumentebedrog en eiendomsmisdaad.

advertensie

Tot € 10,000 per migrant

Migrante betaal tussen € 4,000 10,000 en € 4,000 5,000, afhangende van die segment van mensehandel. Die prys vir die vergemakliking van die kruising van Roemenië na Duitsland was byvoorbeeld tussen € 60 en € 2. Die migrante, waarvan sommige gesinne met jong kinders was, is in uiters swak omstandighede gehuisves, dikwels sonder toegang tot toilette of lopende water. Vir die veilige huise het die verdagtes akkommodasie gehuur of die wonings van groeplede gebruik, hoofsaaklik in die gebiede van Călărași County, Ialomița County en Timișoara. In een van die veilige huise van ongeveer 100 mXNUMX het die verdagtes XNUMX mense gelyktydig versteek. Die migrante is toe in riskante toestande in oorvol vragmotors tussen handelsware en in bakkies wat in skuilplekke weggesteek is, sonder behoorlike ventilasie vervoer. 

Europol het die uitruil van inligting vergemaklik en analitiese ondersteuning verleen. Op die dag van aksie het Europol een ontleder na Roemenië ontplooi om intyds operasionele inligting teenoor Europol se databasisse te kontroleer om aan ondersoekers in die veld leidrade te gee. 

advertensie

Kyk na video

Lees verder

Wit-Rusland

VSA 'besorg' oor die stroom migrante van Belo-Rusland na Litaue

gepubliseer

on

By

Litausse weermagsoldate installeer lemmetjiesdraad op die grens met Belo-Rusland in Druskininkai, Litaue, 9 Julie 2021. REUTERS / Janis Laizans

Litausse weermagsoldate installeer lemmetjiesdraad op die grens met Belo-Rusland in Druskininkai, Litaue, 9 Julie 2021. REUTERS / Janis Laizans

'N Amerikaanse diplomaat het gesê dat die Verenigde State bekommerd is oor die stroom van migrante uit die Midde-Ooste en Afrika uit Belo-Rusland na Litaue, skryf Andrius Sytas in Vilnius, Reuters.

Litaue het Vrydag 'n skeermesdraadversperring van 550 km (320 myl) aan sy grens met Belo-Rusland begin bou nadat Belo-Russiese owerhede daarvan beskuldig is dat hulle migrante uit die buiteland ingevlieg het om onwettig die Europese Unie in te stuur. Lees meer.

advertensie

"Ons hou dit baie noukeurig dop en met kommer", het die Amerikaanse adjunk-assistent-buitelandse minister George Kent gesê in 'n onderhoud met die Litause nuuswebwerf 15min.lt, wat op Sondag (11 Julie) gepubliseer is.

Hy het gesê dat die 'druktaktiek' vergelykbaar is met migrantevloei vanaf Rusland na Finland en Noorweë in 2015.

"Dit is iets wat ons 'n beroep op Belo-Russiese owerhede doen om op te hou - om migrante uit ander lande doelbewus na die Litausse grens te stoot", het Kent gesê.

advertensie

Lees verder

Europese Agenda vir Migrasie

U-draai van die Britse binnelandse kantoor om visumvrye werk vir migrante toe te laat

gepubliseer

on

'N U-beurt van die Thuiskantoor in die elfde uur sal migrante toelaat om sonder visums op windplase op die buiteland te werk. Die LP en die vakbond RMT het kritiek op die laaste oomblik om die omstrede visumafwyking uit te brei.

Karl Turner, LP van Hull East, noem die besluit 'n verdere knou vir die Britse seevaarders '.

"Die offshore windsektor is 'n groeiende bedryf, en dit is noodsaaklik dat Britse seevaarders regverdig kan meeding om hierdie werk," het hy gesê. 'Ons het 'n groot aantal seevaarders in my eie kiesafdeling in Oost-Hull wat nie vir hierdie werk kan meeding nie, omdat hulle onregverdig onderbreek word deur buitelandse seevaarders wat nie EU-lande betaal nie, maar baie minder uitbuitende tariewe betaal. Die regering moet hierdie uitbuiting onmiddellik beëindig en ons eie bekwame Britse seevaarders die geleentheid gee om vir hierdie poste mee te ding. '

advertensie

Die kantoor van die binnelandse kantoor is ook gekritiseer omdat dit verwarring skep omdat windplaasoperateurs in Januarie aangeraai is om hul werkers voor te berei op strenger immigrasie-reëls.  

Immigrasie - en visumkenner Yash Dubal, direkteur van AY & J Prokureurs, sê dat sy kliënte gefrustreer is deur die veranderinge op die laaste oomblik.

Hy het verduidelik: “Verskeie het tyd en middele belê om alternatiewe reëlings te tref om aan hul personeelbehoeftes te voldoen, gemotiveer deur 'n regverdige vrees dat die plan op 1 Julie sou eindig. Werkerskontrakte is nie hernu nie. Hulle is nou gefrustreerd. Die besluit om die kwytskelding te verleng, beklemtoon ook die probleem van akute tekorte aan werkers in die bedryf, wat werklik en aanhoudend is. ”

advertensie

Die konsessie vir offshore windwerkers (OWWC) stel migrante wat aan offshore windprojekte in Britse territoriale waters werk, vry van die behoefte om 'n Britse werkvisum te kry. Dit sou op 1 Julie verstryk. Maar op 2 Julie het die Ministerie van Binnelandse Sake 'n kennisgewing uitgereik waarin die skema met 'n verdere jaar verleng word. In 'n verklaring word gesê dat die toegewing 'buite die immigrasie-reëls' is en dat dit van toepassing is op werkers wat noodsaaklik is vir die bou en instandhouding van windplase in Britse territoriale waters.

Die konsessie laat steeds toe dat buitelandse nasionale werkers die Verenigde Koninkryk tot 1 Julie 2022 kan verlaat 'met die doel om by 'n vaartuig aan te sluit wat besig is met die bou en instandhouding van 'n windplaas in Britse territoriale waters'.

Die skema het in 2017 begin en is by verskeie geleenthede verleng. In Januarie, toe die kontroversiële nuwe puntegebaseerde immigrasie-stelsel wet geword het, het die Ministerie van Binnelandse Sake 'n verklaring aan windboere uitgereik waarin hy herhaal dat hy van plan is om die kwytskelding te beëindig. Amptenare het operateurs aangeraai om die status van hul werkers te hersien. Baie het tyd en hulpbronne gebruik om die veranderinge te versag.

Die kwytskelding is vroeër gekritiseer deur vakbonde wat sê dat dit werk van Britse seevaarders neem en dit toelaat dat windplaasoperateurs goedkoop buitelandse arbeid in diens neem wat dikwels 12 uur of langer per dag op see is en minder betaal as die Britse minimum loon, met sommige werk minder as £ 4 per uur.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings