Verbinding met ons

EU

Vrae en antwoorde oor #FemaleGenitalMutilation

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

288D814800000578-0-image-a-5_1431338411647Genitale verminking bestaan ​​uit die (gedeeltelike of volledige) verwydering van die eksterne vroulike genitalieë, en die toediening van ander beserings aan die vroulike genitalieë vir geen mediese redes. Die EU dra by tot die uitskakeling van FGM / C wêreldwyd. Die EU het aktief deelgeneem aan die internasionale samewerking om die uitskakeling van FGM / C bevorder. FGM / C is ingesluit in menseregte en politieke dialoog met partnerlanden en in jaarlikse dialoog met die burgerlike samelewing organisasies.

Wat is FGM en die term FGM / C?

Geslagsverminking van vroue (FGM) bestaan ​​uit die gedeeltelike of volledige verwydering van die eksterne vroulike geslagsorgane, en die toediening van ander beserings aan die vroulike geslagsorgane sonder mediese redes. Daar is verskillende variëteite, insluitend die gedeeltelike of volledige verwydering van die klitoris, die labia minora en majora, die vernouing van die vaginale opening deur aan die twee kante van die wond te verbind, en slegs 'n klein opening vir urine en menstruele vloeistowwe, en enige ander nie-mediese besering soos skraap, insny, prik of verbrand. Geslagsverminking by vroue kan lei tot pyn, infeksie, probleme met seksuele omgang, probleme met urinering, probleme met die bevalling en die dood. Daar word beraam dat 500,000 200 vroue in Europa FGM / C en XNUMX miljoen vroue wêreldwyd ondergaan het.

advertensie

Die term 'vroulike genitale verminking' is in 1990 aangeneem deur die Inter-Afrikaanse Komitee oor Tradisionele Praktyke wat die Gesondheid van Vroue en Kinders beïnvloed, en in 1991 het die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO) aanbeveel dat die Verenigde Nasies dit ook aanvaar. Daar is egter besware gemaak omdat die term ook oordeel en veroordeling verleen aan wat in baie gemeenskappe 'n eeue-oue praktyk is. In 'n poging om meer kultureel sensitief te word, word die term 'vroulike genitale sny' of FGC wyd gebruik onder navorsers sowel as verskeie internasionale ontwikkelingsagentskappe. EU in sy eksterne aksie, soos UNICEF en die Verenigde Nasies se Bevolkingsfonds (UNFPA) gebruik maak van 'n hibriede term, 'vroulike genitale verminking / sny' of FGM / C. Dit is bedoel om die betekenis van die term 'verminking' op die beleidsvlak vas te lê en te beklemtoon dat die praktyk 'n skending van die regte van meisies en vroue is. Terselfdertyd erken dit die belangrikheid van respekvolle terminologie wanneer dit met praktiserende gemeenskappe werk.

Aksies tot dusver, gebaseer op die fokusareas van die kommunikasie na die uitskakeling van genitale verminking (25 November 2013):

1. kennis

advertensie

Skattings toon dat daar net 200 miljoen slagoffers wêreldwyd en 500,000 XNUMX slagoffers in die EU alleen mag wees. Dit is egter ramings en daar is tans geen amptelike gegewens beskikbaar oor die meting van die werklike omvang van die verskynsel nie.

Dit is moeilik om die aantal slagoffers en meisies skat in gevaar, en ons het min betroubare inligting oor hoe, deur wie en waar dit uitgevoer word. Daarom, die verbetering van data-insameling is 'n prioriteit:

 • Die Europese Instituut vir Geslagsgelykheid het 'n gemeenskaplike metodologie en aanwysers aan risiko van FGM skat ontwikkel. Dit sluit metodologiese aanbevelings vir risiko skatting van FGM in elke lidstaat.
 • 'N Prevalensiestudie onder leiding van die Universiteit van Gent word tans gefinansier onder die Daphne III-program van die Kommissie, om 'n algemene definisie en metodologie oor FGM-voorkoms te ontwikkel.

2. voorkoming

Die Kommunikasie na die uitskakeling van genitale verminking het 'n sterk fokus op voorkoming deur middel van volhoubare sosiale verandering. FGM is dikwels diep gewortel in gemeenskappe, wat veroorsaak dat 'n sosiale druk vir ouers om hul dogters te sny. Dikwels is dit ook aangebied dat ondergaan FGM voordelig vir die meisie sal wees.

Om hierdie sosiale norme verander, die Europese Kommissie is befondsing, en sal voortgaan om op voetsoolvlak aktiwiteite wat te voed oor die gesondheid komplikasies FGM kan veroorsaak, wat die oortuiging dat meisies moet uitgeroei word teen finansier, en bewustheid onder diegene in kontak met die slagoffers van FGM en meisies aan die risiko van FGM. Ons doen dit deur befondsing:

 • Nasionale bewusmakingsveldtogte wat deur die lidstaten oor geweld teen vroue en FGM.
 • Die ontwikkeling van 'n web-gebaseerde platform genitale verminking vir regters, verpleegsters, asiel beamptes, dokters, onderwysers, polisiebeamptes en ander professionele mense wat in aanraking kom met meisies in gevaar en slagoffers, kom tot 'n multi-agentskap benadering te bevorder.
 • Transnasionale projekte wat daarop gemik is om geweld teen vroue, jongmense en kinders te voorkom, in te lig en te bestry, gekoppel aan skadelike praktyke deur die program vir regte, gelykheid en burgerskap van die Kommissie.

Die ontwikkeling van opleidingspakkette vir gesondheidspraktisyns, om die gehalte en toegang tot gesondheidsdienste vir immigrante en etniese minderhede, insluitende die Roma, te verbeter, waar FGM 'n spesifieke onderwerp in die opleidingsmodules is..

Op die 9th Europese Forum op die regte van die kind 10 Beginsels vir geïntegreerde stelsels kinderbeskermingseenheid is voorgestel. Die dokument neem 'n stelsels-benadering tot geweld teen kinders, insluitend geslagsgebaseerde geweld, FGM en ander skadelike praktyke. Om 'n sisteembenadering tot die beskerming van kinders teen alle vorme van geweld aan te moedig, met die klem op kapasiteit van die stelsel te voorkom en te reageer op geweld, die Kommissie 'n besinning oor stelsels geïntegreerde kinderbeskermingseenheid, vir almal wat deur hulle werk is in kontak gepubliseer met kinders. FGM is deel van hierdie besinning.

3. vervolging

FGM is 'n misdaad in al die EU-lidlande, hetsy deur middel van spesifieke of meer algemene wetgewing. 'N beginsel van ekstra-territorialiteit word dikwels ingesluit, wat dit moontlik maak om FGM vervolg wanneer dit in die buiteland is verbind, as gesinne neem dikwels hul dogters aan hul land van herkoms hulle het vermink.

 • 'N Korrekte en tydige implementering en toepassing van die slagofferregte-richtlijn is belangrik en relevant vir die slagoffers van FGM, aangesien dit maklike toegang tot goed funksionerende gespesialiseerde ondersteuningsdienste verseker. Die richtlijn is van toepassing op alle slagoffers, ongeag hul regstatus in die lidlande, en stel maatreëls in om slagoffers te beskerm teen enige bedreiging van fisiese of emosionele skade tydens strafregtelike ondersoeke en verhoor. Die richtlijn bevat ook spesifieke beskermingsmaatreëls vir kinderslagoffers.
 • Die Kommissie versprei ook opleidingsmateriaal oor FGM vir regspraktisyns deur middel van sy e-justice-platform. Die e-leer kursus 'Verenig teen geslagtelike verminking van vroue' behandel die kwessie van FGM in die konteks van gesondheids- en asieldienste. Dit is op regspraktisyns gerig en bied 'n inleiding tot die begrip van KGM as 'n menseregtekwessie en as 'n spesifieke vorm van geslagsgebaseerde geweld en die implikasies daarvan op die gebied van asiel..
 • Vandag, publiseer ons 'n ontleding van Europese hofsake wat verband hou met FGM, in 'n poging om te bepaal wat toegelaat het dat state om effektief te vervolg.

4. beskerming

Girls in gevaar van FGM en vroue wat slagoffers moet besondere ondersteuning wanneer hulle kom op die grondgebied van die EU. EU-wetgewing is in plek: 'n vrou of 'n meisie aan die risiko van lyding FGM in aanmerking kom vir internasionale beskerming en haar spesifieke behoeftes moet in ag geneem word.

 • As gevolg van die herziening asiel prosedures richtlijn en die richtlijn herschikking opvang, lidlande het nou 'n verpligting om aansoekers te identifiseer met 'n spesiale prosedure en ontvangs behoeftes, as gevolg van hul geslag of as gevolg van ernstige vorme van seksuele geweld. Indien sodanige behoeftes geïdentifiseer word, lidlande moet voldoende prosedures en ontvangs ondersteuning te bied aan hierdie kwesbare aansoekers.
 • Relevante bepalings van die Richtlijn asielprosedures bepaal byvoorbeeld dat persoonlike onderhoude gevoer moet word deur persone wat bevoeg is om onder meer die kulturele oorsprong, geslag en kwesbaarheid van die aansoeker in ag te neem. Daarbenewens moet lidlande, waar moontlik, 'n onderhoudvoerder en tolk van dieselfde geslag van die aansoeker kies indien laasgenoemde dit versoek.
 • Relevante bepalings van die richtlijn opvang voorsien ook dat die slagoffers van genitale verminking die nodige mediese en sielkundige behandeling moet ontvang, en personeel wat met die slagoffers van genitale verminking moet toepaslike opleiding het.
 • Die Europese Asiel Support Office het 'n aanlyn opleiding platform vir immigrasie en asiel amptenare in lidlande van geslag-spesifieke kwessies wat verband hou met asiel en die toepassing van die EU-wetgewing in hierdie gebied ontwikkel; eerste opleiding sal vanjaar plaasvind.

5. eksterne aksies

Die EU dra by tot die uitskakeling van FGM / C wêreldwyd. Die EU het aktief deelgeneem aan die internasionale samewerking om die uitskakeling van FGM / C bevorder. FGM / C is ingesluit in menseregte en politieke dialoog met partnerlanden en in jaarlikse dialoog met die burgerlike samelewing organisasies.

Die EU het deelgeneem en aangekondig konkrete beloftes, en het 'n finansiële bydrae van die Top Girl 2014 in Londen. Dit sluit in die ondersteuning van aksies om geslagsgelykheid en welsyn van kinders te bereik, volgehoue ​​ondersteuning van voorspraak vir verbeterde nasionale wetgewing oor FGM waar dit benodig word. Die EU het onderneem om euro 100 miljoen vir die volgende 7 jaar tot geslagsgelykheid en welsyn van kinders onder die EU Global openbare goedere en Uitdagings program.

In September 2015 stapel gestuur om die EU 'n diplomatieke uitreik met 'n globale fokus op alle vorme van geweld teen kinders en vroue en 'n fokus op die beëindiging van die kind, vroeg en gedwonge huwelike en FGM / C. Alle EU afvaardigings ontvang instruksies om aksies in prioriteitsgebiede van hul keuse uit te voer en sluit die verslagdoening in hul menseregte land strategie in Desember 2015. Die resultate word tans saamgestel en 'n ontleding van die impak sal wees voorbereid.

Die EU het ondersteun en het bygedra tot die Resolusies van die Wêreld Gesondheidsorganisasie Vergadering, en die werk van die WGO in hierdie gebied, en ook in die breër konteks van geweld teen vroue.

Die EU op die oomblik ondersteun 12 projekte in nie-EU-lande, vir 'n totale bedrag van ongeveer 5 miljoen euro, met 'n doel om 'n einde aan FGM / C. Die EU is ook op die punt om te ondersteun Gesamentlike Programme UNICEF-UNFPA op die afskaffing van FGM / C: versnel verandering.

Lesse wat geleer is ons vertel dat, ten einde FGM / C aan te spreek, projekte strategieë moet 'n multi-vlak, multi-tematiese en gekoördineerde benadering omvat, betaling van 'n spesifieke aandag aan die kant-kwessies. Sommige pilare kan bydra tot 'n verandering van denke-stelle: om met geregtigheid, gesondheid, godsdienstige en politieke owerhede en praktisyns, van gemeenskappe op voetsoolvlak nasionale vlak, betrokke te raak met vroue en meisies, maar ook mans en seuns om sosiale norme te skuif .

In die gereelde Menseregte en geslag opleiding, die Europese diens in samewerking met Amnestie Internasionaal bied gespesialiseerde opleiding op FGM / C. Deelnemers kom van die hoofkwartier Eksterne Service Aksie in Brussel en van die EU afvaardigings regoor die wêreld, die Europese Parlement, die Europese Kommissie en lidlande. Die EU werk ook nou saam met die Afrika-unie en Afrikaanse groep in die Raad vir Menseregte van die Verenigde Nasies om die praktyk te beëindig.

Meer inligting

Ontleding van hofsake, gepubliseer 5 Februarie 2015

Kommunikasie na die uitskakeling van genitale verminking (25 November 2013) 

Strategiese betrokkenheid vir geslagsgelykheid 2016-2019

Geslagsgelykheid en bemagtiging van vroue: transformeer die lewens van meisies en vroue deur die EU se eksterne betrekkinge 2016-2020

EU-aksieplan vir Mense- en Demokrasie 2015 - 2019

2030 Agenda vir Volhoubare Ontwikkeling

Draaiboek oor 'n moontlike EU-aanwins vir die Raad van Europa op die voorkoming en bekamping van geweld teen vroue en gesinsgeweld

EU-riglyne oor geweld teen vroue en meisies en die bekamping van alle vorme van diskriminasie teen hulle

Die 10 Beginsels vir geïntegreerde stelsels kinderbeskermingseenheid is in die refleksie papier van die 9 voorgesteldeth Europese Forum op die regte van die kind, op 3 in Brussel gehou - 4 Junie 2015

Ciprus

NextGenerationEU: Europese Kommissie betaal € 157 miljoen aan vooraffinansiering aan Ciprus uit

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het € 157 miljoen aan voorfinansiering aan Ciprus uitbetaal, gelykstaande aan 13% van die land se finansiële toewysing onder die Recovery and Resilience Facility (RRF). Die vooraffinansieringsbetaling sal help om die implementering van die deurslaggewende beleggings- en hervormingsmaatreëls wat in die herstel- en veerkragtigheidsplan van Ciprus uiteengesit word, aan die gang te sit. Die Kommissie sal verdere uitbetalings magtig op grond van die implementering van die beleggings en hervormings wat in die herstel- en veerkragtigheidsplan van Ciprus uiteengesit word.

Die land sal in totaal € 1.2 miljard ontvang gedurende die leeftyd van sy plan, met € 1 miljard in toelaes en € 200 miljoen aan lenings. Die uitbetaling van vandag volg op die onlangse suksesvolle implementering van die eerste leningsbedrywighede onder NextGenerationEU. Teen die einde van die jaar beoog die Kommissie om 'n totaal van € 80 miljard se langtermynfinansiering in te samel, aangevul met korttermyn-EU-wetsontwerpe, om die eerste beplande uitbetalings aan lidlande te finansier onder NextGenerationEU. Die RRF is deel van NextGenerationEU en bied € 723.8 miljard (in huidige pryse) om beleggings en hervormings in die lidlande te ondersteun.

Die Cypriotiese plan is deel van die ongekende EU-reaksie om sterker uit die COVID-19-krisis te kom, die groen en digitale oorgange te bevorder en die veerkragtigheid en samehorigheid in ons samelewings te versterk. A persverklaring is aanlyn beskikbaar.

advertensie

Lees verder

België

EU -kohesiebeleid: België, Duitsland, Spanje en Italië ontvang € 373 miljoen om gesondheids- en maatskaplike dienste, KMO's en sosiale insluiting te ondersteun

gepubliseer

on

Die Kommissie het € 373 miljoen aan vyf toegestaan Europese Sosiale Fonds (ESF) en Europese Fonds vir plaaslike ontwikkeling (EFRO) operasionele programme (OP's) in België, Duitsland, Spanje en Italië om die lande te help met noodreaksie en herstel van koronavirus in die kader van REAGEER-EU. In België sal die wysiging van die Walloniese OP 'n ekstra € 64.8 miljoen beskikbaar stel vir die verkryging van mediese toerusting vir gesondheidsdienste en innovasie.

Die fondse sal klein en middelgrote ondernemings (KMO's) ondersteun in die ontwikkeling van e-handel, kuberveiligheid, webwerwe en aanlynwinkels, sowel as die plaaslike groen ekonomie deur energie-doeltreffendheid, beskerming van die omgewing, ontwikkeling van slim stede en koolstofvrye koolstof openbare infrastruktuur. In Duitsland, in die deelstaat Hessen, sal € 55.4 miljoen steun aan gesondheidsverwante navorsingsinfrastruktuur, diagnostiese kapasiteit en innovasie in universiteite en ander navorsingsinstellings, asook navorsing, ontwikkeling en innovasie-beleggings op die gebied van klimaat en volhoubare ontwikkeling. Hierdie wysiging bied ook ondersteuning aan KMO's en fondse vir nuwe ondernemings deur middel van 'n beleggingsfonds.

In Sachsen-Anhalt sal 75.7 miljoen euro die samewerking tussen KMO's en instellings in navorsing, ontwikkeling en innovasie vergemaklik, en bied beleggings en bedryfskapitaal aan mikro-ondernemings wat deur die koronaviruskrisis geraak word. Boonop sal die fondse beleggings in die energie -doeltreffendheid van ondernemings moontlik maak, digitale innovasie in KMO's ondersteun en digitale toerusting vir skole en kulturele instellings verkry. In Italië ontvang die nasionale OP 'Sosiale insluiting' € 90 miljoen om die sosiale integrasie van mense wat ernstige materiële ontbering, haweloosheid of uiterste marginalisering ondervind, te bevorder deur middel van 'Housing First' -dienste wat die verskaffing van onmiddellike behuising kombineer met die moontlikheid van maatskaplike en werksdienste .

advertensie

In Spanje word € 87 miljoen bygevoeg by die ESF OP vir Castilla y León om selfstandiges en werkers te ondersteun wat hul kontrakte weens die krisis opgeskort of verminder het. Die geld sal ook maatskappye wat swaar getref word, help om ontslag te vermy, veral in die toerismesektor. Laastens is die geld nodig om noodsaaklike maatskaplike dienste veilig te laat voortgaan en opvoedkundige kontinuïteit gedurende die pandemie te verseker deur ekstra personeel aan te stel.

REACT-EU is deel van VolgendeGenerasieEU en bied bykomende befondsing (in huidige pryse) van € 50.6 miljard aan kohesiebeleidprogramme in die loop van 2021 en 2022. Maatreëls fokus op die ondersteuning van veerkragtigheid op die arbeidsmark, werk, KMO's en gesinne met 'n lae inkomste, sowel as om toekomsbestande fondamente vir die groen en digitale oorgange en 'n volhoubare sosio-ekonomiese herstel.

advertensie

Lees verder

Europese Kommissie

NextGenerationEU: Europese Kommissie betaal € 2.25 miljard aan vooraffinansiering aan Duitsland uit

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het € 2.25 miljard aan vooruitfinansiering aan Duitsland uitbetaal, gelykstaande aan 9% van die land se finansiële toewysing onder die Recovery and Resilience Facility (RRF). Dit stem ooreen met die vooraffinansieringsbedrag wat Duitsland in sy herstel- en veerkragtigheidsplan aangevra het. Die vooraffinansieringsbetaling sal help om die implementering van die deurslaggewende beleggings- en hervormingsmaatreëls in Duitsland se herstel- en veerkragtigheidsplan te begin. Die Kommissie sal verdere uitbetalings magtig op grond van die implementering van die beleggings en hervormings wat in die herstel- en veerkragtigheidsplan van Duitsland uiteengesit word.

Die land sal 'n totaal van € 25.6 miljard ontvang, volledig bestaande uit toelaes, gedurende die leeftyd van sy plan. Die uitbetaling volg op die onlangse suksesvolle implementering van die eerste leningsbedrywighede onder NextGenerationEU. Teen die einde van die jaar beoog die Kommissie om 'n totaal van € 80 miljard se langtermynfinansiering in te samel, aangevul met korttermyn-EU-wetsontwerpe, om die eerste beplande uitbetalings aan lidlande te finansier onder NextGenerationEU. Die RRF is deel van NextGenerationEU en bied € 723.8 miljard (in huidige pryse) om beleggings en hervormings in die lidlande te ondersteun. Die Duitse plan is deel van die ongekende EU-reaksie om sterker uit die COVID-19-krisis te kom, die groen en digitale oorgange te bevorder en die veerkragtigheid en samehorigheid in ons samelewings te versterk. 'N Volledige persverklaring is beskikbaar hier afgelaai word.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings