Twee dekades van Europese Parlement waarneming missies

| November 22, 2014 | 0 Comments

EU-parlement-ANP-29-5-09Die Europese Parlement is nie net slegs direk verkose instelling van die EU se nie, maar dit ook sy bes om demokrasie buite Europa te bevorder. Dit is hierdie jaar 20 jaar van betrokkenheid Europese Parlement in verkiesing waarneming. Verlede jaar het die Parlement gestuur afvaardigings na verkiesings waarneem in Armenië, Azerbaijan, Georgia, Honduras, Jordanië, Kenia, Madagaskar, Mali, Nepal, Pakistan, Paraguay en Tadjikistan. In die afgelope maande deelgeneem lede in sending na Egipte, Tunisië en Oekraïne.

Oor die waarneming missies
Sedert 1994 die Europese Parlement het gewerk om die legitimiteit van nasionale verkiesings te versterk en om die publiek se vertroue in die verkiesings in lande buite die EU te verhoog. Die Parlement kan afvaardigings stuur van lede om verkiesings of referendums waarneem op die voorwaarde dat die stembusse is gehou op nasionale vlak, wat die nasionale owerhede die EU of die Europese Parlement het uitgenooi, en dat 'n langtermyn-doel teenwoordig is. MEP afvaardigings vorm gewoonlik deel van die breër EU Verkiesing waarnemingsmissie (EOM). Wanneer daar geen EU-sending oomblik is, is afvaardigings van die Parlement opgeneem in die sending van die OVSE Buro vir demokratiese instellings en menseregte.

Oekraïne

Veertien lede het die parlementsverkiezingen in die Oekraïne op 26 Oktober nagelaat. Die afvaardiging was onder leiding van Andrej Plenković, wat beoordeel het dat die verkiesings in lyn was met internasionale standaarde. Plenković het verkiesingswaarneming genoem "een van die beste voorbeelde van die Parlement se verbintenis om die ontwikkeling en konsolidasie van demokrasie, die oppergesag van die reg en menseregte in derde lande te ondersteun." Die Kroaties lid van die EVP-groep het bygevoeg: "Die deelname van lede aan verkiesingswaarnemingsaktiwiteite verhoog die politieke meerwaarde en sigbaarheid van die Europese Parlement in lande buite die EU en verhoog die demokratiese legitimiteit van die verkiesingswaarnemingsproses."

Tunisië

Michael Gahler, 'n Duits lid van die EVP-groep, onder leiding sewe lid afvaardiging na parlementêre verkiesings toesig in Tunisië verlede maand. Hy sal ook lei 'n missie om die Tunisiese presidensiële verkiesing te neem op 23 November. "Ons waarneming op die grond, ons teenwoordigheid oor stemdag saam met die EU-sending langtermyn demonstreer die belangrikheid dat ons polities te heg aan die demokratiese proses in die betrokke land," het hy gesê.

Moldawië
MEPs het vroeër hierdie maand toestemming verleen vir die assosiasie tussen die EU en Moldawië. Die parlement sal nou 'n sewe sterk afvaardiging stuur om parlementêre verkiesings daar op 30 November te hou. Die hoof van die sending sal Igor Šoltes wees. Die Slowaakse lid van die Fractie Die Groenen / EVA het gesê: "Parlementaire observatiediensten dien slegs parallel en samewerking met langdurige observatie missies van internasionale organisasies. Aangesien dit alleen nie doeltreffend kan wees en die algehele beeld nie noodsaaklik is om 'n gebalanseerde evaluering van die verkiesingsproses. "Šoltes het gesê dat 'n gebied waarin die missies van die Parlement tans ontbreek, die opvolg van verkiesings is:" [Delegasies] moet ook die post-verkiesingsperiode monitor om seker te maak dat al die tekortkominge en kritieke opmerkings in die Finale evaluasies word behoorlik aangespreek deur die owerhede van die betrokke lande. " Hy het bygevoeg dat afvaardigings by geleentheid bygedra het om spanning in pre-konfliksituasies te ontlont.

Meer inligting

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, EU, Europees Parlement

Los Kommentaar

Jou e-pos adres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde is gemerk *