WHO orgaan reëls teen Chinese beperkings op toegang tot seldsame aardes en ander grondstowwe

| Augustus 8, 2014 | 0 Comments

seldsame aardes-China-hoofDie appèllid van die Wêreldhandelsorganisasie (WTO) het in die EU se guns beslis. Dit bevestig die bevindinge wat deur 'n paneel in Maart 2014 bevestig is dat China se uitvoerbeperkings op seldsame aarde, sowel as wolfram en molibdeen, in stryd is met die WHO-reëls. Ter ondersteuning van die eise van die EU en sy mede-klagtes, die VSA en Japan, het die WHO bevind dat China se uitvoerregte en kwotas nie geregverdig is om redes vir die beskerming van die omgewing of bewaring nie.

Handel Kommissaris Karel de Gucht gekwalifiseer die uitspraak as "nog 'n mylpaal in pogings die EU se billike toegang tot broodnodige grondstowwe vir sy industrieë verseker". "Hierdie uitspraak stuur 'n duidelike teken dat die uitvoer beperkinge nie gebruik kan word om te beskerm of binnelandse nywerhede ten koste van buitelandse mededingers te bevorder. Ek nou uitsien na China vinnig om sy uitvoer regime in ooreenstemming met internasionale reëls, soos dit gedoen het met ander grondstowwe onder die vorige uitspraak van die WHO, "het die kommissaris.

In 2012, China verloor nog 'n WHO geval, gesamentlik aangebied deur die EU, die VSA en Mexiko, op uitvoer beperkings op grondstowwe. Dit het daarna verhef diegene beperkings. Dit het egter nie soortgelyke maatreëls, uitvoer kwotas en pligte te hef, toe te pas om ander grondstowwe, soos wolfram, molibdeen en seldsame aardes. Die EU en sy mede-klaers was dus gelaat met geen ander keuse as om dispuut die WHO se nedersetting meganisme weer gebruik.

China het aangevoer dat sy uitvoerbeperkings op seldsame aardes deel van sy bewaringsbeleid is. Maar die standpunt van die Wereldhandel Organisasie vandag is duidelik: uitvoer beperkinge kan nie opgelê word om uitputtende natuurlike hulpbronne te bewaar indien die binnelandse produksie of verbruik van dieselfde grondstowwe nie gelyktydig vir dieselfde doel beperk word nie.

Nie die klagtes of die paneel betwis China se reg om bewaringsbeleid in plek te stel nie. Soos die WTO egter verduidelik het, kan die soewereine reg van 'n land oor sy natuurlike hulpbronne nie die internasionale markte of die globale verspreiding van grondstowwe beheer nie. 'N WTO-lid kan besluit oor die vlak of tempo waarteen hy sy hulpbronne gebruik, maar sodra grondstowwe verkry is, is dit onderworpe aan die WTO-handelsreëls. Die onttrekkingsland kan nie slegs beperkings op buitelandse gebruikers oplê nie.

agtergrond

Die grondstowwe wat in hierdie geval betrokke is, is verskeie seldsame aardse, sowel as wolfram en molibdeen. Hulle het 'n wye verskeidenheid gebruike in hi-tech en groen goedere, motor- en masjinerievervaardiging, chemikalieë, staal en nie-ysterhoudende metaalbedrywe.

Chinese beperkings uitvoer het hoofsaaklik uitvoerbelasting of uitvoer kwotas, asook bykomende vereistes en prosedures vir uitvoerders is. Hulle skep ernstige nadele vir buitelandse bedrywe deur kunsmatig verhoog China se uitvoer pryse en ry tot die wêreld pryse. Sulke beperkings ook kunsmatig verlaag binnelandse pryse China se vir grondstowwe. As hulle verhoog binnelandse voorrade. Dit gee China se plaaslike nywerhede 'n mededingende voordeel en plaas druk op buitelandse produsente om hul bedrywighede en tegnologie aan China te beweeg.

Die EU, tesame met die VSA en Japan, begin met 'n WHO geskilbeslegting geval Maart 2012. Aanvanklike konsultasies met China het 'n vriendskaplike oplossing bring nie. As gevolg hiervan, het die WHO 'n paneel in Junie 2012. Die verslag Panel uitgereik op 26 Maart 2014 en was vol oorwinning vir die EU en sy mede-klaers. China het 'n beroep die verslag oor 25 April 2014. Die verslae sal deur die WHO Dispuutbeslegting liggaam binne 30 dae aangeneem en China sal onmiddellik of binne 'n redelike tyd wat dit kan vra vir implementering aan die beslissing.

Meer inligting

Memo / 14 / 504
Verslag van die WHO orgaan

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, Sjina, EU, Europese Kommissie, handel, handelsooreenkomste

Los Kommentaar

Jou e-pos adres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde is gemerk *