Verbinding met ons

Besigheid

Privaatheid en mededingendheid in die ouderdom van groot data

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

groot-dataDie versameling en beheer van groot hoeveelhede persoonlike data is 'n bron van markkrag vir die grootste spelers in die wêreldmark vir internetdienste, het die Europese toesighouer vir databeskerming (EDPS) vandag gesê. Persoonlike inligting het 'n vorm van geldeenheid geword om sogenaamde 'gratis' aanlyndienste te betaal en is 'n waardevolle ontasbare bate vir toenemend aantal ondernemings wat in die EU sake doen. Dit vereis nouer interaksie tussen verskillende reguleerders.

EDPS Peter Hustinx het gesê: "Die evolusie van groot data het leemtes in die EU-mededingings-, verbruikersbeskermings- en databeskermingsbeleid blootgestel wat blykbaar nie tred hou met hierdie ontwikkeling nie. Slimmer interaksie tussen hierdie gedeeltelik oorvleuelende beleidsareas sal groei en innovasie ondersteun die potensiële skade vir verbruikers te verminder. Die EDPS is verheug oor die bespreking tussen reguleerders en kundiges op hierdie gebied. "

In sy voorlopige advies op privaatheid en mededingendheid in die ouderdom van groot data: Die wisselwerking tussen die beskerming van data, mededingingsreg en verbruikersbeskerming, gepubliseer vandag, die ETGB wys daarop dat die EU-reëls in hierdie gebiede het baie in gemeen: elke doel om te bevorder groei en innovasie en die welsyn van individuele verbruikers te bevorder.

advertensie

Daar is tans min dialoog tussen beleidmakers en kundiges op hierdie gebied. Sektore van die ekonomie wat wissel van vervoer vir die gesondheid, bank om energie, is op soek na die potensiaal van groot data, wat groot volumes van persoonlike data sluit ontgin.

Dit is noodsaaklik dat sinergieë in die handhawing van reëls beheer anti-mededingende praktyke, samesmeltings, die bemarking van die sogenaamde "vrye" on-line dienste en die legitimiteit van dataverwerking word ondersoek. Dit sal jou help om die kompetisie en verbruikers reëls meer doeltreffend af te dwing en ook die mark te stimuleer vir privaatheid bevorderende dienste.

Vir hierdie doel, sal die ETGB besprekings onder kundiges en praktisyns van die EU en die VSA, insluitend 'n werkswinkel in Brussel op 2 Junie 2014 fasiliteer.

advertensie

Die VGP's voorlopige advies ondersoek sommige van die converge en spanning in hierdie gebiede van die EU-wetgewing teen die evolusie van groot data. In die besonder, sê hy:

 • Die behoefte aan 'n vollediger begrip van die massiewe groei in dienste wat bemark as vry, maar in werklikheid vereis betaling in die vorm van die persoonlike inligting van hul kliënte;
 • Die behoefte aan 'n definisie van verbruikerskade in die handhawing van mededingingsreëls op markte waar kragtige spelers toegang tot persoonlike inligting mag weier en mag verwarrende privaatheidsbeleid toepas;
 • hoe nader dialoog tussen reguleerders en kundiges op die reëls en beleid in die beskerming van data, kompetisie en verbruikersbeskerming kan help bevorder verbruikerskeuse, diversiteit van dienste wat privaatheid en groter beheer vir verbruikers te beskerm oor hul persoonlike inligting.

agtergrond

Privaatheid en die beskerming van data is fundamentele regte in die EU. die beskerming van data is 'n fundamentele reg, beskerm deur die Europese reg en verskans in artikel 8 van die Handves van Fundamentele Regte van die Europese Unie.

Meer spesifiek word die reëls vir databeskerming in die EU uiteengesit, sowel as die pligte van die EDPS, in Verordening (EG) nr 45/2001. Een van die pligte van die EDPS is om die Europese Kommissie, die Europese Parlement en die Raad te adviseer oor voorstelle vir nuwe wetgewing en 'n wye verskeidenheid ander kwessies wat 'n impak op die beskerming van data het. Verder is EU-instellings en -organe wat persoonlike data verwerk wat spesifieke risiko's inhou vir die regte en vryhede van individue ('onderdane'), vooraf deur die EDPS nagegaan.

Persoonlike inligting of data: Enige inligting rakende 'n geïdentifiseerde of identifiseerbare natuurlike (lewende) persoon. Voorbeelde sluit in name, geboortedatums, foto's, video-opnames, e-posadresse en telefoonnommers. Ander besonderhede soos IP-adresse en kommunikasie-inhoud - wat verband hou met of verskaf word deur eindgebruikers van kommunikasiedienste - word ook as persoonlike data beskou.

Privaatheid: die reg van 'n individu alleen en in beheer van inligting oor sy of haar moet verlaat. Die reg op privaatheid of private lewe is opgeneem in die Universele Verklaring van Menseregte (Artikel 12), die Europese Konvensie van Menseregte (Artikel 8) en die Europese Handves van Fundamentele Regte (Artikel 7). Die Handves bevat ook 'n uitdruklike reg tot die beskerming van persoonlike data (Artikel 8).

Verwerking van persoonlike data: Volgens artikel 2 (b) van Verordening (EG) nr. 45/2001 verwys die verwerking van persoonlike data na "enige bewerking of versameling bewerkings wat op persoonlike data uitgevoer word, al dan nie outomaties, soos as versameling, opname, organisering, berging, aanpassing of verandering, herwinning, konsultasie, gebruik, openbaarmaking deur middel van verspreiding, verspreiding of andersins beskikbaar stel, belyning of kombinasie, blokkeer, uitvee of vernietig ". Sien die woordelys op die ETGB webwerf.

Big data: Reuse digitale datastelle wat deur korporasies, regerings en ander groot organisasies, wat dan op groot skaal ontleed met behulp van algoritmes. Sien ook Artikel 29 Werkgroep Mening 03 / 2013 op beperking doel p.35.

Voorlopige mening: Eerder as om te reageer op 'n spesifieke voorstel van die Kommissie, is ETGB voorlopige menings bedoel om jou te help in te lig en debat stimuleer oor die toepassing van die EU-reëls, tot nou toe ontwikkel grootliks parallel, 'n vinnig groeiende sektor van die ekonomie. Daaropvolgende besprekings kan die behoefte aan spesifieke reaksies beleid, wat die onderwerp van 'n verdere advies kan wees klaar.

Besigheid

Die Master in Management -program van GSOM SPbU het onder die top 25 van die toonaangewende FT Global Masters in Management 2021 gelys

gepubliseer

on

Die Master in Management (MiM) -program van die Graduate School of Management van die Universiteit van St. Petersburg (GSOM SPbU) was op die 25ste plek onder die top 100 meestersprogramme ter wêreld Volgens die Financial Times. GSOM SPbU is steeds die enigste Russiese skool wat in hierdie posisie verteenwoordig word. 

In 2013 het die Master in Management -program die Financial Times vir die eerste keer op die 65ste plek in die lys van die beste programme. Die MiM -program het die afgelope agt jaar daarin geslaag om sy posisie te verbeter en in die posisie van 40 lyne te styg, danksy die uniekheid van opvoedkundige inhoud en die ondersteuning van alumni en korporatiewe vennote.

“Die hoë posisie in die FT Die posisie van die Master in Management -program is die gevolg van die daaglikse werk van baie afdelings, die ondersteuning van vennote en die bydrae van elke onderwyser wat aan die program werk. Ons is natuurlik verheug oor die nuwe behaalde resultaat, wat die program op 'n spesiale plek plaas, nie net op die Russiese mark vir sakeonderwys nie, maar ook in die wêreldwye. Maar vir ons is dit in die eerste plek 'n aanduiding dat ons op die regte pad is, wat beteken dat ons moet voortgaan om voortdurend te werk aan die geleerde dissiplines, studente -ondersteuning, verdere ontwikkeling van die internasionale omgewing, versterking van samewerking met werkgewers, insluitend met maatskappye wat lede van die GSOM -adviesraad is. Ek wens almal wat by die skepping en ontwikkeling van die program betrokke is, opreg geluk, en ek wens studente en alumni geluk, en ek hoop dat ons sal voortgaan om saam te werk; ons sal nuwe hoë resultate behaal! ” gesê Yulia Aray, medeprofessor, Departement Strategiese en Internasionale Bestuur, Akademiese Direkteur van Master in Management -program.

advertensie

Die akademiese vennote van GSOM SPbU - Swiss University of St. Gallen en die Higher Commercial School of Paris het die eerste en tweede plek behaal in die Global Masters in Management 2021 -posisie. Ander akademiese vennote van GSOM SPbU het die volgende aangeneem: Business School, Universiteit van Mannheim (Duitsland), het 'n 24ste posisie; Indian Institute of Management (Ahmedabad) is op die 26ste lyn.

Die Financial Times Die lys bevat 100 opvoedkundige programme. Die publikasie stel 'n ranglys saam op grond van 'n ontleding van data wat van sakeskole ontvang is en anonieme kommentaar deur alumni. Slegs sakeskole met ten minste een van die internasionale akkreditasies: AACSB en EQUIS kan aan die posisie deelneem. 'N Totaal van 17 kriteria word in ag geneem: die tempo van salarisgroei oor drie jaar, loopbaangroei, ondersteuning vir 'n sakeskool in loopbaanontwikkeling, die persentasie alumni wat drie maande na die gradeplegtigheid werk gekry het, die aantal buitelandse onderwysers en ander. En natuurlik is een van die belangrikste aanwysers die gemiddelde salaris van alumni drie jaar na die gradeplegtigheid - by GSOM SPbU is dit meer as $ 70,000 per jaar.

Die ranglys van die internasionale sakekoerant Financial Times (FT) gepubliseer in meer as 20 lande. Dit is 'n algemeen aanvaarde aanduiding van die kwaliteit van 'n sakeskool of 'n individuele program.

advertensie

GSOM SPbU is 'n toonaangewende Russiese sakeskool. Dit is in 1993 gestig aan die Universiteit van St Petersburg, wat een van die oudste klassieke universiteite is, en die grootste sentrum van wetenskap, opvoeding en kultuur in Rusland. Vandag is GSOM SPbU die enigste Russiese sakeskool wat opgeneem is in die top-100 beste Europese skole in die Financial Times-posisie en het twee gesogte internasionale akkreditasies: AMBA en EQUIS. Die GSOM -adviesraad bevat leiers uit die sakewêreld, die regering en die internasionale akademiese gemeenskap.

Lees verder

data

Groter beskerming, innovasie en groei in die datasektor van die Verenigde Koninkryk soos aangekondig deur die Britse sekretaris

gepubliseer

on

Die kantoor van die inligtingskommissaris (ICO) is ingestel op 'n opknapping om groter innovasie en groei in die datasektor van die Verenigde Koninkryk aan te dryf en die publiek beter te beskerm teen groot datadreigemente, onder beplande hervormings wat deur die digitale sekretaris Oliver Dowden aangekondig is

Bridget Treacy, vennoot (Britse privaatheids- en kuberveiligheidspraktyk), Hunton Andrews Kurth, het gesê: 'Die Britse regering het 'n ambisieuse visie aangedui vir die hervorming van die databeskermingswette in die Verenigde Koninkryk, die vereenvoudiging van die huidige regime, vermindering van rompslomp vir sake en die aanmoediging van data-geleide innovasie. Na deeglike ontleding glo die regering dat dit die Britse privaatheidsregime vir data en die werking daarvan in die praktyk aansienlik kan verbeter, met behoud van hoë beskermingsstandaarde vir individue. Dit lyk verreweg as 'n poging om die huidige regime te vervang, maar dit lyk na 'n poging om dit te verfyn, sodat dit beter in die behoeftes van alle belanghebbendes kan voorsien en dat dit beter pas by die digitale era. 

'Om 'n nuwe blik op internasionale datastrome te neem, is lankal te laat, en hier sal dit interessant wees om te sien hoe kreatief die Britse regering bereid is om te wees. Globale datastrome is 'n onvermydelike deel van die wêreldwye handel en die Covid-19-pandemie beklemtoon die behoefte aan wêreldwye samewerking in navorsing en innovasie. Die Britse regering wil vertroude en verantwoordelike datastrome moontlik maak, sonder om die beskerming van individue te verminder, en sonder onnodige rompslomp. 'N Meer behendige, buigsame, risiko-gebaseerde en uitkomsgedrewe benadering vir die bepaling van toereikendheid kan die beskerming van data in die algemeen verbeter. Maar hier sal die regering veral moet sorg, in die veronderstelling dat dit die UK se toereikendheidstatus in die EU wil behou.

advertensie

'Dit blyk dat selfs die kantoor van die inligtingskommissaris hervorm sal word, met voorstelle om die bestuurstruktuur van die databeskermereguleerder te moderniseer, duidelike doelwitte te stel en groter deursigtigheid en aanspreeklikheid te verseker. Die ICO is 'n hoogs gerespekteerde databeskermingsreguleerder en bied baie bewonderde wêreldwye leierskap oor moeilike kwessies. Sorg sal nodig wees om te verseker dat die ICO se baie gewilde en hoog aangeskrewe onafhanklikheid nie in die gedrang kom deur die voorgestelde hervormings nie.

'Dit lyk in die algemeen na 'n deurdagte poging om die bestaande databeskermingsregime in die Verenigde Koninkryk te verbeter, nie deur radikale verandering nie, maar deur voort te bou op die bestaande raamwerk en dit aan te pas om dit beter te pas by ons digitale era. Organisasies moet die geleentheid verwelkom om by te dra tot hierdie konsultasie. ”

Bojana Bellamy, president van Hunton Andrews Kurth's Sentrum vir Inligtingsbeleidleierskap (CIPL), 'n vooraanstaande wêreldwye dinkskrum vir inligtingsbeleid in Washington, DC, Londen en Brussel, het gesê: 'Die visie van die Britse regering is 'n positiewe ontwikkeling en is broodnodig om die geleenthede en uitdagings van ons digitale era aan te spreek. Die planne moet in die Verenigde Koninkryk en in die EU verwelkom word. Dit gaan nie oor die verlaging van die databeskermingsvlak of om van die AVG ontslae te raak nie, dit gaan oor die feit dat die wet in die praktyk doeltreffender, doeltreffender en op 'n manier voordelig is vir almal - organisasies wat data, individue, reguleerders en die Britse samelewing gebruik. en ekonomie. Wette en reguleringspraktyke moet ontwikkel en behendig wees, net soos die tegnologieë wat hulle probeer reguleer. Lande wat die buigsame en innoverende reguleringsregime skep, sal beter geplaas wees om te reageer op die Vierde Industriële Revolusie wat ons vandag sien.

advertensie

'Daar is geen twyfel dat sommige aspekte van die GDPR nie goed werk nie, en dat sommige gebiede onbehulpsaam is. Die reëls vir die gebruik van data in wetenskaplike en industriële navorsing en innovasie is byvoorbeeld omslagtig om op te spoor en te ontleed, wat die gebruik en deel van data vir hierdie voordelige doeleindes belemmer; dit is moeilik om persoonlike data te gebruik vir die opleiding van AI -algoritmes om vooroordeel te vermy; toestemming van individue tot die verwerking van data is betekenisloos gemaak deur te veel gebruik; en internasionale datastrome het in rompslomp beland.

'Die dapper visie van die Britse regering om die huidige databeskermingsregime te vereenvoudig, rompslomp te verminder, meer verantwoordelikheid te plaas vir organisasies om data verantwoordelik te bestuur en te gebruik en die sleutelrol van die Britse privaatheidsreguleerder te versterk, is die regte pad vorentoe. Dit bied effektiewe beskerming vir individue en hul data en bied data -gedrewe innovasie, groei en maatskaplike voordele moontlik. Ander regerings en lande moet die Britse leiding volg.

'Dit is hoog tyd om die reëls vir internasionale datavloei op te knap, en die Britse regering is absoluut reg om daarop te fokus om vertroue en verantwoordelike datastrome moontlik te maak. Besighede in alle sektore sal 'n meer naatlose stelsel vir data -oordragte en toereikendheidsbesluite ten opsigte van meer lande verwelkom. Beamptes vir privaatheid van privaat data lei te veel hulpbronne af om die regstegniese aspekte van datastrome uit die EU aan te spreek, veral in die nadraai van die EU -uitspraak oor Schrems II. Verbruikers en besighede sal beter bedien word deur organisasies wat fokus op privaatheid deur ontwerp, assesserings vir risiko -impakte en die bou van omvattende programme vir privaatheidsbestuur wat geskik is vir die nuwe digitale ekonomie. 

'Dit is bemoedigend dat die regering die kantoor van die Britse inligtingskommissaris erken as 'n belangrike digitale reguleerder in die Verenigde Koninkryk, met 'n kritieke taak om die inligtingreg van beide individue te beskerm en om verantwoordelike data -gedrewe innovasie en groei in die VK moontlik te maak. Die ICO was 'n progressiewe reguleerder en beïnvloeder in die wêreldwye regulerende gemeenskap. Die ICO moet die hulpbronne en gereedskap kry om strategies, innoverend en vroeg betrokke te wees by organisasies wat data gebruik en die beste praktyke en aanspreeklikheid aan te moedig en te beloon. ”

Lees verder

Europese Kommissie

Versterkte EU -uitvoerbeheerreëls begin

gepubliseer

on

Die EU versterk sy vermoë om op nuwe veiligheidsrisiko's en opkomende tegnologie te reageer. Die nuwe Uitvoerbeheerregulasie tree op 9 September in werking en sal die kontrole op handel in items met dubbele gebruik verskerp-burgerlike goedere en tegnologieë met moontlike militêre of veiligheidsgebruik-terwyl dit die EU se vermoë om menseregte te beskerm en veilige voorsieningskettings vir strategiese items ondersteun, te versterk.

Uitvoerende vise-president en handelskommissaris Valdis Dombrovskis (uitgebeeld) het gesê: 'Ons moet beter reageer op opkomende bedreigings in 'n toenemend onbestendige wêreld. Dit beteken dat u 'n beter greep het op tegnologie vir twee gebruike, insluitend kuberbewakingstegnologieë wat misbruik kan word vir skending van menseregte. Danksy hierdie nuwe EU -reëls, sal die EU -lande nou ook nog nouer onderling en met bondgenote saamwerk oor moontlike veiligheidsrisiko's wat voortspruit uit biotegnologie, kunsmatige intelligensie en ander opkomende tegnologieë. Ons sal ook saamwerk om 'n gelyke speelveld vir ondernemings te verseker, byvoorbeeld in die konteks van die nuwe EU-VS-handels- en tegnologieraad. ” 

Die nuwe raamwerk stel die EU in staat om 'n aantal belangrike stappe te neem om kundigheid bymekaar te bring en spesifieke uitdagings aan te pak, veral met betrekking tot kuber-toesig-waar riglyne vir omsigtigheidsondersoek voorberei word-maar ook opkomende tegnologieë vir dubbele gebruik, soos gevorderde rekenaars.

advertensie

Die verordening bied groter deursigtigheid deur die konsultasie en verslagdoening tussen lidlande en die Kommissie te verhoog, wat bydra tot die ontwikkeling van 'n nuwe EU elektroniese lisensieplatform reeds in vier EU -lidlande geloods.

Dit bied ook 'n regsgrondslag vir EU -optrede op multilaterale, plurilaterale en bilaterale vlakke - met inagneming dat die doeltreffendheid van kontroles afhang van die samewerking van die belangrikste tegnologieprodusente - en bou voort op die bestaande multilaterale raamwerk van uitvoerbeheer, naamlik die Wassenaar -ooreenkoms, wat vorm die basis vir baie beperkings wat deur die regulasie op EU -vlak opgelê word.

agtergrond

advertensie

Die Kommissie het sy wetgewende voorstel aangeneem om die EU -beheermaatreëls op die uitvoer van sensitiewe items vir dubbele gebruik - goedere en tegnologie - in modernisering te moderniseer, om die regulasie vanaf 2016 te vervang. Sulke items het baie burgerlike gebruike, maar kan ook gebruik word vir verdediging, intelligensie en wetstoepassingsdoeleindes (kern- en spesiale materiaal, telekommunikasie, elektronika en rekenaars, ruimte en ruimtevaart, mariene toerusting, ens.), en kan ook misbruik word vir menseregteskendings.  

Die nuwe regulasie bevat baie van die voorstelle van die Commissie vir 'n omvattende 'stelselopgradering', en sal die bestaande EU -uitvoerbeheerstelsel meer effektief maak deur:

 • Die bekendstelling van 'n nuwe dimensie van 'menslike veiligheid', sodat die EU kan reageer op die uitdagings wat opkomende tegnologie vir dubbele gebruik bied-veral kuberbewakingstegnologieë-wat 'n risiko vir nasionale en internasionale veiligheid inhou; insluitend die beskerming van menseregte;
 • die opdatering van sleutelbegrippe en definisies (bv. omskrywing van 'n 'uitvoerder' wat van toepassing is op natuurlike persone en navorsers wat betrokke is by tegnologie-oordragte met dubbele gebruik);
 • lisensiëringsprosedures te vereenvoudig en te harmoniseer en die Kommissie in staat te stel om - deur 'vereenvoudigde' prosedure, dws gedelegeerde handeling - die lys van items of bestemmings onderhewig aan spesifieke vorme van kontrole te wysig, waardeur die uitvoerbeheerstelsel meer beweeglik en in staat is om te ontwikkel en aan te pas omstandighede;
 • die uitruil van inligting tussen lisensie -owerhede en die Kommissie te verbeter ten einde die deursigtigheid van lisensiebesluite te verhoog;
 • koördinering en ondersteuning vir robuuste handhawing van kontrole, insluitend die verbetering van veilige elektroniese uitruil van inligting tussen lisensie- en handhawingsagentskappe;
 • ontwikkeling van 'n EU-kapasiteitsbou- en opleidingsprogram vir lisensie- en handhawingsowerhede van lidlande; 
 • uitreik na die nywerheid en deursigtigheid met belanghebbendes, die ontwikkeling van 'n gestruktureerde verhouding met die private sektor deur spesifieke konsultasies van belanghebbendes deur die betrokke kommissie -groep van kundiges van lidlande, en;
 • om sterker dialoë met derde lande moontlik te maak en om 'n gelyke speelveld op wêreldvlak te soek.

Meer inligting

Uitvoerbeheerregulasie

Memo - Implementering van die verordening

Handelsbeheer vir dubbele gebruik 

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings