Verbinding met ons

Erasmus +

Androulla Vassiliou-toespraak: 'Onderwys bied hoop vir 'n regverdiger en oop samelewing'

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Onderwyser skryf-op-blackboard564"Dames en here, ek is verheug om hier by u te wees om Erasmus +, die nuwe Europese program vir onderwys, opleiding, jeug en sport, van stapel te stuur. Ek wil die Hongaarse owerhede bedank vir die aanbieding van hierdie geleentheid.

"" Dum spiro spero "-" Terwyl ek asemhaal, hoop ek. "Hierdie woorde van die Griekse digter, Theocritus, herinner ons daaraan dat hoop 'n belangrike deel van die menslike ervaring is. In krisistye het ons demokratiese instellings die plig om ons hoop bied aan ons burgers, regerings om hoop te bied deur middel van hul beleid. Ek glo dat onderwys hoop kan herstel in ons vermoë om die samelewing waarin ons wil woon, te kies en te vorm. Onderwys is sekerlik een van die plekke waar ons ons waardes kan herontdek en gevoel van identiteit.

"Ons hoor gereeld dat ons skole en universiteite moet aanpas by die behoeftes van werkgewers. En dit is natuurlik waar: ons instellings vir leer moet inderdaad hul deure oopmaak vir die wêreld rondom hulle en saamwerk met plaaslike vennote om te verseker dat hul onderrig tred hou. met sosiale en ekonomiese verandering. Maar onderwys moet meer wees as dit: dit is een van ons kragtigste instrumente om die toekoms van ons samelewing te vorm, insluitend die manier waarop ons die wêreld van werk nadink en daaroor organiseer. As ons 'n oop samelewing wil hê, regverdig, demokraties en dinamies, dan begin die skepping van daardie samelewing sekerlik in die klaskamer.

advertensie

"Ek glo dat onderwys hoop in die regverdige samelewing kan herstel - maar slegs as ons uit die krisis leer. Een van die dringendste lesse is dat baie van ons ekonomieë nie volhoubaar of inklusief was nie: te min mense het deel gehad aan die voordele van 'n globaliserende ekonomie. , baie het gesien dat hul lone op lang termyn stagneer, en sommige word afhanklik van krediet as 'n manier om hul lewenstandaard te handhaaf. Onderwys het iets oor dit alles te sê. Slegs deur mense se vaardighede te verhoog en hulle voor te berei op die ingewikkeldheid van moderne die lewe kan ons 'n regverdiger, meer volhoubare samelewing skep. Vandag begin ons 'n nuwe hoofstuk in 'n wonderlike verhaal. Erasmus het al meer as drie miljoen mense se gedagtes geopen en lewens verander; dit is 'n simbool van die kosbaarste van die Europese Unie waardes en aspirasies.

"Die nuwe program wat ons vandag hier bekendstel, Erasmus +, sal die geleentheid uitbrei na vier miljoen meer mense, wat hulle die kans bied om in 'n nuwe land, in 'n nuwe kultuur, in 'n nuwe taal, met 'n nuwe taal te studeer, op te lei, te werk en vrywillig te werk. nuwe vriende. Met 'n nuwe begroting van byna 15 miljard euro - 40% hoër as vandag - bied Erasmus + hoop aan jongmense regoor Europa en aan die mense en instellings wat hulle voorberei op die lewe. Dit sal vertaal in 'n werklike, onmiddellike en aansienlike toename geleenthede vir Hongaarse studente en jongmense en instellings. In 2014 kan Hongarye € 31.3 miljoen van Erasmus + ontvang, dit is 11% meer as wat hy in 2013 ontvang het van die programme vir lewenslange leer en jeug in aksie.

'Alle Hongaarse sektore sal in 2014 baat vind: daar sal € 13.1 miljoen vir hoër onderwys, € 7.9 miljoen vir VET, € 3.5 miljoen vir skoolonderwys, € 1 miljoen vir volwasseneleer en € 4.2 miljoen vir jeugaktiwiteite wees. [€ 1.5 miljoen is vir bestuursfooie.] Ons skat dat Erasmus + in 2014-2020 byna 100,000 64,000 Hongaarse studente, jongmense en onderwys-, opleidings- en jeugpersoneel sal help om 'n mobiliteitservaring in die buiteland te hê (vergeleke met ongeveer XNUMX XNUMX onder die vorige programme).

advertensie

"Vandag het u die kans om die nuwe program te bespreek en uit te vind hoe dit werk. My dienste sowel as die nasionale agentskappe vir Erasmus + in Hongarye is hier om u vrae te beantwoord, en ons sal die volgende sewe jaar tot u diens wees En ek wil u aanmoedig om die nuwe Erasmus + -webwerf te verken, wat ons toewyding tot duidelike kommunikasie toon. Wat ek vanoggend wil doen, is om te beklemtoon waarom Erasmus + so belangrik is en waarom u wil hê dat u deel daarvan moet wees.

"Die afgelope vier jaar het ek gewerk om onderwys en opleiding in die kern van die Europese Unie se planne vir groei en werk te plaas. Dit is ons mensekapitaal - die kennis, vaardighede en kreatiwiteit van ons mense - wat die intelligente, volhoubare lewer en inklusiewe groei wat ons almal wil sien. Erasmus + verander die visie in werklikheid. Op die oomblik staan ​​onderwys in die middelpunt van die beleidmaking van die EU. Elke jaar, wanneer ons saam met ons lidlande werk om die prioriteite vir hervorming te identifiseer, moedig die Kommissie aan alle regerings moet moderniseer en in hul onderwysstelsels belê. Ons boodskap is duidelik: belegging in onderwys en opleiding moet voortgaan, al konsolideer ons ons openbare finansies.

"Dit is die rede waarom Erasmus + alle onderwysvlakke ondersteun, van virtuele platforms vir skoolonderwysers tot die unieke behoeftes van volwasse leerders. Ons sal net billikheid en uitnemendheid met mekaar versoen deur die reis van die een fase van die onderwys na die volgende te begryp en deur brûe tussen hulle te bou Dit beteken dat Erasmus + meer as ooit tevore die langtermynvormige politieke doelwitte wat ons op Europese vlak ooreengekom het, sal ondersteun en wat duidelik uiteengesit word in ons strategieë vir onderwys en opleiding.

"Saam met ons lidlande het ons ooreengekom dat vroeë skoolverlating 'n dringende prioriteit is; daarom sal Erasmus + die beste oplossings van regoor Europa deel. Ons het swak leesvaardighede as 'n ernstige probleem geïdentifiseer; Erasmus + sal nuwe grensoverschrijdende projekte finansier om aan te pak. Ons weet dat ons vreemde taalvaardighede agteruitgaan; Erasmus + sal inisiatiewe ondersteun om dit te bevorder. Ons moet onderwys oopstel vir nuwe tegnologie; Erasmus + sal beter gebruik van IKT vir leerders en onderwysers ondersteun. Ons beroepsopleidingsisteme is te gereeld ons jongmense in die steek laat; Erasmus + sal help om hulle te moderniseer. Studente wat hul meestersgraad in die buiteland wil studeer, vind dit moeilik om lenings te bekom; Erasmus + bied 'n nuwe leningwaarborg. Ons universiteite werk nie nou genoeg saam met ondernemings nie; Erasmus + sal hulle bymekaar bring om nuwe alliansies te skep wat innovasie bevorder.

"In al hierdie uitdagings sal nasionale ministeries en onderwysdepartemente voortgaan om die leidende rol te speel, tesame met die instellings vir leer en die onderwysers wat die visie tot lewe laat kom. In Hongarye het u al verskeie belangrike voorstelle vir onderwyswette ingedien. 2012, is u besig met 'n algemene hervorming oor hoër onderwys, skoolonderwys, VET en lewenslange leer. Maar die Europese Unie kan nou meer ondersteuning en meer hulpbronne bied as ooit tevore, aangesien die wêreld van onderwys self besig is om te globaliseer en 'n stel in die gesig staar van algemene uitdagings wat samewerking vereis, die oorplasing van innovasies oor die grens heen en die deel van idees. Daarom is Erasmus + 'n nuwe vennootskap tussen al die akteurs op alle vlakke, van die plaaslike na die Europese tot die wêreldwye.

"Om hierdie vennootskap te laat funksioneer, het ons die beste beskikbare data nodig. Daarom werk ons ​​saam met die OESO om opnames soos PISA en PIAAC te ondersteun. Maar dit is nie net 'n kwessie van ligatabelle nie; 'n belangrike verhaal lê agter die getalle. Die prestasies van ons best gerangskikte lande toon dat hul stelsels gereed is om jongmense toe te rus met die mengsel van vaardighede wat nie net nodig is vir die hedendaagse werkswêreld nie, maar ook vir die skepping van nuwe werksgeleenthede en die groei van môre. gee ons die beste 'n beter begrip van die sogenaamde 'skills mismatch' waaroor almal praat.

"As Erasmus + 'n nuwe vennootskap in die onderwys aandui, moet elke vennoot hul verantwoordelikheid aanvaar. Dit is die primêre verantwoordelikheid van die formele onderwysstelsels van die lidlande om jong mense toe te rus met die nodige vaardighede en vaardighede. Ons rol in die Europese Kommissie is nie net om hierdie beleide te ondersteun, maar ook om die leer van jongmense te verryk deur hulle op die informele roetes van onderwys en opleiding te begelei, en burgerlike deelname te bevorder. Dit is hoe Erasmus + sal werk en multifunksionele vennootskappe opbou wat ons burgers kan help om hul vaardighede te verbeter en vaardighede op 'n manier wat formele onderwysstelsels dikwels nie doen nie.

"Hierdie nuwe dimensie was sentraal in my visie op 'n program wat geleenthede sou bied vir mense van verskillende ouderdomme en hulle help om hul verskeidenheid vaardighede en vaardighede uit te brei. Leermobiliteit bly die kern van die nuwe program - soos dit hoort. ons neem 'n paar sekondes om onsself te herinner waarom Erasmus van ons kosbaarste waardes en aspirasies begin simboliseer het. Deur te studeer, op te lei, te werk en vrywilligerswerk in 'n ander land te ontwikkel, ontwikkel jongmense van die vaardighede wat hulle vir die res van die land sal dien. hul lewe. Hulle leer om op hul eie bene te staan. Hulle leer om saam met mense uit 'n ander kultuur te leef en te werk. Hulle leer 'n nuwe taal en 'n ander manier van dink. Hulle sien die wêreld deur die oë van iemand anders. Kortom , hulle maak hul gedagtes oop. Erasmus + beteken 'n Europa wat oop is vir die wêreld. Vir die eerste keer is ons nuwe program oop vir derde lande, wat studente van regoor die wêreld toelaat om 'n deel van hul studies in 'n EU-telling te spandeer. ry en andersom. Maar die waarde van mobiliteit lei ons na een van die paradokse van ons tyd. Ondanks rekordvlakke van werkloosheid kan een uit drie werkgewers nie mense met die regte vaardighede vind om vakatures te vul nie. Vandag wag twee miljoen poste regoor die EU op die regte profiel. Mobiliteit alleen kan nie hierdie probleem oplos nie, maar dit is 'n belangrike deel van ons reaksie.

"'N Ander deel van die reaksie is hoe ons ons stelsels van beroepsgerigte onderwys en opleiding hervorm. Die lande met sterk beroepstelsels geniet dikwels laer vlakke van jeugwerkloosheid. In die verband neem die Kommissie kennis van die nuwe Hongaarse wet op beroepsopleiding wat verlede jaar goedgekeur is. September, en ondersteun veral die verskuiwing na 'n 'dubbele model' van hoëronderwys beroepsonderwys en die hervorming van die kwalifikasiestelsel wat jongmense meer arbeidsmark-relevante vaardighede moet bied. , Erasmus + sal nuwe alliansies tussen opleidingsaanbieders en ondernemings finansier om beroepsonderrig te moderniseer - en die kwaliteit en hoeveelheid vakleerlingskappe regoor Europa te verhoog. Erasmus + sal ook vir die eerste keer in die EU-begroting 'n afdeling vir sport insluit.

"Ons doel is tweërlei; enersyds om die transnasionale bedreigings wat die wêreld van sport teister, aan te pak, soos wedstrydknoeiery, geweld en doping, deur samewerkingsprojekte wat sleutelakteurs van regoor die vasteland bymekaarbring. En andersyds om die sosiale waarde van sport te bevorder - waar sport dien as 'n voertuig vir verandering, vir sosiale insluiting, gesondheids- of dubbele loopbane. Ons sal fokus op projekte op grondvlak wat 'n duidelike Europese dimensie het en wat die potensiaal benut. van sport om 'n beter toekoms vir ons burgers te vorm.

"Ministers, dames en here,

"Ons prioriteit moet wees om op te tree namens ons jongmense. Hulle het nie meer intelligensie, energie of die vonk van kreatiwiteit nodig nie - hierdie eienskappe het hulle alreeds in oorvloed. Maar ons het die plig om ons onderwys en opleiding te moderniseer. formele en informele stelsels, moet hulle die regte mengsel van vaardighede bied wat die lewe in 'n komplekse samelewing vereis. En ons het die plig om jongmense te help om die oorgang te maak van die een fase van die onderwys na die volgende, en uiteindelik die wêreld van werk. Dit is 'n missie waar ons nie kan bekostig om te misluk nie: ons moet die jongmense die instrumente gee om hul eie pad na geluk, vervulling en 'n plek in die samelewing te vind. Dit is waar Europa 'n Erasmus + reageer op hierdie oproep. Dit bied 'n nuwe vennootskap tussen al die akteurs van onderwys, opleiding en jeug. Dit bied 'n nuwe vennootskap tussen onderwys en die wêreld van werk. En dit bied vier miljoen mense die kans om te studeer, op te lei, werk of vrywillig daar in 'n ander land. Laat ons dus opstaan ​​vir 'n Europa wat oop is vir sy bure en oop vir die wêreld. Dit is my hoop vir die jongmense in Europa. Dit is my visie vir Erasmus +. '

Onderwys

Die toekoms van Erasmus +: meer geleenthede

gepubliseer

on

Ontdek die nuwe Erasmus + -program, van 'n groter begroting tot meer geleenthede vir minderbevoorregte mense.

Die parlement het die Erasmus + -program vir 2021-2027 op 18 Mei. Erasmus + is 'n vlagskip-EU-program wat suksesvol blyk te wees om te skep geleenthede vir jong mense en hul kanse om 'n werk te kry, vergroot.

Parlementslede het 'n bykomende bedrag van € 1.7 miljard vir die program beding, wat die begroting byna verdubbel het vanaf die periode 2014-2020. Dit behoort ongeveer tien miljoen mense in staat te stel om gedurende die volgende sewe jaar aan aktiwiteite in die buiteland deel te neem, insluitend studente, professore, onderwysers en opleiers in alle sektore.

advertensie

Die sentrums van uitnemende beroepe, wat deur parlementslede voorgestel is, is nou deel van die nuwe Erasmus +. Hierdie internasionale sentrums bied kwalitatiewe beroepsopleiding sodat mense nuttige vaardighede in sleutelsektore kan ontwikkel.

'N Prioriteit van die parlement, is die program nou meer toeganklik en meer inklusief. Dit beteken dat meer mense wat benadeel word, kan deelneem en baat vind by taalopleiding, administratiewe ondersteuning, mobiliteit of e-leergeleenthede.

In ooreenstemming met die EU-prioriteite, sal Erasmus + fokus op die digitale en groen oorgange en 'n gesonde leefstyl sowel as lewenslange leer vir volwassenes bevorder.

advertensie

Wat is Erasmus +?

Erasmus + is 'n EU-program wat geleenthede vir onderwys, opleiding, jongmense en sport in Europa ondersteun. Dit het in 1987 as 'n studente-uitruilprogram begin, maar sedert 2014 bied dit ook geleenthede vir onderwysers, leerlinge en vrywilligers van alle ouderdomme.

Meer as nege miljoen mense het die afgelope tyd aan die Erasmus + -program deelgeneem 30 jaar en byna 940,000 XNUMX mense het in 2019 alleen voordeel getrek uit die program. Die program dek tans 33 lande (al 27 EU-lande sowel as Turkye, Noord-Macedonië, Serwië, Noorweë, Ysland en Liechtenstein) en is oop vir vennootlande regoor die wêreld.

Volgens die Europese Kommissie'n derde van die Erasmus + -leerlinge word 'n pos aangebied deur die onderneming waarin hulle opgelei het. Daarbenewens is die werkloosheidskoers van jong mense wat in die buiteland studeer of opgelei het 23% laer as dié van hul nie-mobiele eweknieë vyf jaar na hul studie.

Hoe om aansoek te doen

Erasmus + het geleenthede vir mense sowel as organisasies van reg oor die wereld.

Die aansoekprosedure en voorbereiding kan verskil, afhangend van watter deel van die program u aansoek doen. Ontdek meer inligting daaroor hier afgelaai word.

Erasmus + 2021-2027 

Erasmus 

Lees verder

Brexit

Die Skotse regering het kommentaar gelewer oor pogings om in Erasmus te bly

gepubliseer

on

Ministers het die steun van ongeveer 150 parlementslede verwelkom wat die Europese Kommissie gevra het om te ondersoek hoe Skotland kan voortgaan om deel te neem aan die gewilde Erasmus-uitruilprogram. Die stap volg 'n week nadat Richard Lochhead, minister van verdere en hoër onderwys, produktiewe gesprekke gevoer het met Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, om die idee te ondersoek. Tot verlede jaar het meer as 2,000 Skotse studente, personeel en leerders jaarliks ​​aan die skema deelgeneem, met Skotland wat proporsioneel meer Erasmus-deelnemers van regoor Europa gelok het - en meer in die ander rigting gestuur het - as enige ander land in die Verenigde Koninkryk.

Lochhead het gesê: "Die verlies van Erasmus is 'n groot slag vir die duisende Skotse studente, gemeenskapsgroepe en volwasse leerders - uit alle demografiese agtergronde - wat nie meer in Europa kan woon, studeer of werk nie." Dit sluit ook die deur vir mense om na te kom. Skotland oor Erasmus om ons land en kultuur te ervaar, en dit is aangenaam om te sien dat die verlies aan geleenthede erken word deur die 145 parlementslede van regoor Europa wat wil hê dat Skotland se plek in Erasmus moet voortgaan. Ek is Terry Reintke en ander parlementslede dankbaar vir hul pogings en bedank hulle dat hulle die hand van vriendskap en solidariteit na die jongmense van Skotland uitgereik het. Ek hoop van harte dat ons kan slaag.

'Ek het al 'n virtuele vergadering met kommissaris Gabriel gehad. Ons het ooreengekom dat dit baie betreurenswaardig is om uit Erasmus te onttrek, en ons sal voortgaan om saam met die EU te ondersoek hoe om Skotland se voortgesette betrokkenheid by die program te maksimeer. Ek het ook met my Walliese eweknie gesels en ingestem om nou kontak te hou. ”

Kliek hier vir meer inligting.

Lees verder

Onderwys

Kommissie verwelkom die politieke ooreenkoms oor Erasmus +

gepubliseer

on

Die Kommissie het die politieke ooreenkoms tussen die Europese Parlement en EU-lidlande oor die nuwe verwelkom Erasmus + Program (2021-2027). Triloogonderhandelinge is nou afgehandel, hangende die finale goedkeuring van die wetstekste deur die Europese Parlement en die Raad. Die bevordering van ons Europese lewenswyse Visepresident Margaritis Schinas het gesê: 'Erasmus is die mees emblematiese program van Europa, die juweel in ons kroon. Die Erasmus-generasies verteenwoordig die kern van ons Europese lewenswyse. Eenheid in diversiteit, solidariteit, mobiliteit, ondersteuning vir Europa as 'n gebied van vrede, vryheid en geleenthede. Met die ooreenkoms van vandag is ons gereed vir die volgende en groter Erasmus-generasies. ”

Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, het gesê: “Ek verwelkom die politieke ooreenkoms oor die nuwe Erasmus + -program. Erasmus + is een van ons vlagskipprogramme. Die afgelope drie dekades het die deelname aan Erasmus + die persoonlike, sosiale en professionele ontwikkeling van meer as 10 miljoen mense, waarvan die helfte tussen 2014 en 2020 'n hupstoot gegee het. Met byna dubbel die begroting vir die volgende programmeringsperiode, sal ons nou werk om 10 miljoen meer oor die volgende sewe jaar. ”

Erasmus + is een van die suksesvolste inisiatiewe van die EU tot nog toe. Sedert die stigting in 1987, het die program uitgebrei tot alle sektore vir onderrig en opleiding, wat wissel van kleuteronderwys en -versorging, en skoolonderwys, tot beroepsonderwys en -opleiding, hoër onderwys en volwasseneleer. Dit het meer as 10 miljoen mense bevoordeel. Met 'n toegewyde begroting van € 24.5 miljard in huidige pryse en 'n bykomende aanvulling van € 1.7 miljard in 2018-pryse, sal die nuwe program nie net meer inklusief en innoverend wees nie, maar ook meer digitaal en groener. U kan die persverklaring vind hier afgelaai word.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings