Verbinding met ons

Kompetisie

Raad mededingendheid: 20-21 Februarie 2014

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

550Die eerste Raad vir Mededingendheid onder die mandaat van die Griekse EU-presidentskap vind op 20-21 Februarie 2014 in Brussel plaas.

Kostas Hatzidakis, minister van ontwikkeling, mededingendheid, infrastruktuur, vervoer en netwerke, is op 20 Februarie voorsitter van die Raad vir die bedryf en die interne markpunte. Die Europese Kommissie word verteenwoordig deur vise-president Antonio Tajani, kommissaris vir nywerheid en entrepreneurskap; Visepresident Joaquín Almunia, kommissaris vir kompetisie; Kommissaris Michel Barnier, verantwoordelik vir die interne mark en Sservices en kommissaris Tonio Borg, verantwoordelik vir gesondheid.

Op 21 Februarie sal Christos Vasilakos, sekretaris-generaal vir navorsing en tegnologie by die Ministerie van Onderwys en Navorsing, voorsitter wees van die Raad vir die navorsings- en ruimtepunte. Die Europese Kommissie word verteenwoordig deur vise-president Antonio Tajani en kommissaris Máire Geoghegan-Quinn, verantwoordelik vir navorsing en innovasie.

advertensie

Donderdag 20 Februarie

INDUSTRY

Industriële mededingendheid

advertensie

Op 20 Februarie sal die Raad vir Mededingendheid die politieke debat oor die EU se nywerheidsmededingendheid aanvang in aanloop tot die Europese Raad oor mededingendheid in Maart 2014 in Maart XNUMX. Laasgenoemde bied 'n unieke geleentheid om die Europese mededingendheid van Europa te versterk deur akteurs te mobiliseer om konkrete maatreëls in die ekonomie te implementeer om industriële verandering te bewerkstellig. Politieke ondersteuning op hoë vlak is nodig om die implementering van nywerheidsbeleid en strukturele hervormings te vergemaklik, sowel op EU as op nasionale en streeksvlak.

Visepresident Tajani bied vier onlangs aangenome kommunikasie van die Kommissie aan. Ten eerste sal hy die mededeling 'Vir 'n Europese industriële renaissance' beskryf (IP / 14 / 42 en MEMO / 14 / 37) waarin die Kommissie sy belangrikste prioriteite vir nywerheidsbeleid uiteensit, 'n oorsig gee van reeds onderneemde aksies, en 'n beperkte aantal nuwe aksies voorstel om die bereiking van sy oorkoepelende doelstelling te bespoedig: die bydrae van die industrie tot die BBP verhoog tot 20% teen 2020. Tweedens sal hy die belangrikste gevolgtrekkings van die mededeling ''n Visie vir die interne mark vir nywerheidsprodukte' 'uitlig: wetgewing vir interne markte vir produkte is nie net 'n belangrike faktor vir die mededingendheid van die Europese industrie nie, maar ook vir verbruikers- en omgewingsbeskerming.

Dit beklemtoon egter ook dat die pogings om die handhawingsmeganismes te versterk, verskerp moet word. Derdens sal hy bedryfsuitdagings bespreek wat verband hou met die hoë pryse van energie, soos onderstreep in die mededeling oor 'Energiepryse en -koste in Europa'. Ten slotte sal vise-president Tajani ''n beleidsraamwerk vir klimaat en energie in die periode van 2020 tot 2030' voorstel, wat 'n nuwe stap op die pad van die EU verteenwoordig om teen 2050 'n mededingende ekonomie met 'n lae koolstofkoolstofverbruik te bereik. Ten einde die omgewingsintegriteit van ons energie- en klimaatbeleid te verseker - terwyl ons in Europa 'n lewendige en florerende bedryf in die hele industriële waardeketting handhaaf - het die Kommissie voorgestel om sy maatreëls teen koolstoflekkasie te handhaaf.

Vir meer inligting, kliek hier, hier afgelaai word, hier afgelaai word en hier afgelaai word.

9de ministeriële vergadering van die Unie vir die Middellandse See oor die Euro-Mediterreense industriële samewerking (Brussel, 19 Februarie 2014)

Visepresident Tajani sal ministers inlig oor die uitslag van die 9de ministeriële vergadering van die Unie vir die Middellandse See oor industriële samewerking, wat aan die vooraand van die vergadering van die Raad vir Mededingendheid sal plaasvind. Hy sal die voorsitter wees van die vergadering met die Minister van Nywerheid en Handel van Jordanië, Hatem Hafez Al-Halawani Al-Tamimi. Benewens die 44 vennote van die Unie vir die Middellandse See, word verwag dat 'n aantal internasionale en nasionale professionele verenigings sal deelneem. Die Ministers sal na verwagting 'n verklaring oor die Euro-Mediterreense industriële samewerking en die verwante werkprogram 2014-2015 aanvaar (MEMO / 14 / 115).

Meer inligting

Europese toerismekwaliteitsbeginsels en 'n Europese strategie vir kus- en maritieme toerisme

Visepresident Tajani sal op die datum van hul aanneming die Raad inlig oor twee belangrike inisiatiewe van die Kommissie wat daarop gemik is om die mededingendheid van Europese Toerisme te versterk: 'n voorstel vir 'n aanbeveling van die Raad oor Europese beginsels vir toerismekwaliteit en kommunikasie oor 'n Europese strategie vir kus- en maritieme toerisme . Die aanbevole beginsels bied baie voordele vir die toerismebedryf, die lidlande sowel as die burgers. Die nuwe strategie vir kus- en maritieme toerisme is 'n belangrike stap in die rigting van die versterking van Europa se posisie as die wêreld se nr. 1 toeristebestemming, deur aspekte soos die leemtes in die versameling van data, hoë seisoenaliteit, produkte en toerisme aan te spreek, diversifikasie, innovasie, konnektiwiteit en toeganklikheid van eilande. en afgeleë kusgebiede, vaardigheidsontwikkeling en beskerming van die mariene omgewing.

Meer inligting

Hybride voedingsetiketteringstelsel

Die bekendstelling in Junie 2013 van 'n vrywillige aanbeveling vir kleurgekodeerde etikettering in die Verenigde Koninkryk het lewendige reaksies van verskillende ekonomiese ekonomiese ondernemers veroorsaak. Italië het tydens die Raad vir Mededingendheid, soos verlede jaar in die Landbou- en Gesondheidsraad, die bespreking van hierdie punt versoek om die ministers in te lig oor die beweerde diskriminerende en negatiewe uitwerking van die voedingsetiketteringstelsel "verkeerslig" wat in die Verenigde Koninkryk aanbeveel word, en doen 'n beroep op die Kommissie om die ooreenstemming van die stelsel met die EU-wetgewing en die impak daarvan op die interne mark deeglik te beoordeel.

KOMPETISIE

Opdatering oor die modernisering van staatshulp

Die Europese Kommissie is in Mei 2012 van stapel gestuur om modernisering van staatshulp (SAM) (IP / 12 / 458), 'n ambisieuse hervormingspakket vir staatshulpbeleid met drie doelstellings: die fasilitering van goed ontwerpte hulp gerig op markmislukkings en doelstellings van gemeenskaplike Europese belang; die toepassing van die fokus op sake met die grootste impak op die interne mark; stroomlyn reëls en vinniger besluite neem.

Die implementering van SAM is nou ver gevorder. Verlede jaar het die Raad die nuwe prosesregulasie aangeneem, wat die doeltreffendheid en doeltreffendheid van staatssteunbeheer verbeter, en die hersiene Reguleringsaktiveringsregulasie, wat nuwe kategorieë steun bekendstel wat die Kommissie kan besluit om vry te stel van die verpligting om vooraf kennis te gee.

Die Kommissie het reeds 'n aantal hersiene reëls aanvaar, insluitend die nuwe riglyne vir plaaslike hulp, om die ontwikkeling van agtergeblewe streke in Europa tussen 2014 en 2020 te ondersteun, die nuwe 'De minimis'-regulasie, wat steunbedrae van tot € 200 000 vrystel per onderneming oor 'n tydperk van drie jaar en sluit nou ook maatskappye in finansiële probleme in, die nuwe riglyne vir risikofinansiering, wat lidlande in staat stel om toegang tot finansiering te vergemaklik deur KMO's en maatskappye met 'n medium kapitalisasie (sogenaamde midcaps) en, baie onlangs, die nuwe riglyne vir die lugvaart sektor.

Die Kommissie het ook onlangs geraadpleeg oor verskeie konsepreëls wat na verwagting in die komende weke aangeneem sal word, waaronder die nuwe en uitgebreide Algemene Regulasie-vrystellingsregulasie, die nuwe raamwerk vir staatssteun vir navorsing, ontwikkeling en innovasie en die nuwe riglyne vir hulp op die gebied van energie en omgewing.

Ondervoorsitter Almunia sal die stand van sake van die SAM-inisiatief aan die Raad voorlê en bespreek hoe om effektiewe implementering van die nuwe reëls te verseker.

Meer inligting oor die modernisering van staatshulp is hier beskikbaar.

INTERNE MARK

Bydrae tot die Europese semester en komende Europese Raadsvergaderings

Die Raad vir Mededingendheid sal 'n beleidsdebat voer voor die bespreking van die Europese semester tydens die komende Europese Raad op 20-21 Maart 2014. Die debat sal gebaseer wees op die Jaarlikse Groei-opname 2014 en die jaarverslag oor die integrasie van die interne mark wat gepubliseer is op 13 November 2013 (IP / 13 / 1064).

Die debat sal fokus op die prioriteite wat in die Jaarlikse Groei-opname geïdentifiseer word om groei en mededingendheid te bevorder, veral om die funksionering en buigsaamheid van die mark vir produkte en dienste te verbeter. Dit sluit maatreëls in wat in die jaarverslag oor die integrasie van die interne mark geïdentifiseer word, soos die implementering van die Dienstrichtlijn, insluitend professionele dienste.

Kommissaris Barnier sal lidlande versoek om hervormings vir mededingendheid na te streef wat die herstel wat aan die gang is, ondersteun. Dit is ook nodig om die grootste probleem waarmee Europa steeds te kampe het, aan te spreek: werkloosheid, veral jeugwerkloosheid. Kommissaris Barnier sal ook voorstelle voorlê oor hoe om saam met die lidlande goed funksionerende markte vir dienste te verseker, insluitend 'n meer ambisieuse implementering van die Dienstrichtlijn.

Meer inligting

E-fakturering in openbare verkrygings

Op 24 Januarie 2014 het die Europese Parlement en die Raad in die drieledige ooreenkoms ooreengekom oor 'n konsep-richtlijn oor e-fakturering in openbare verkrygings (MEMO / 14 / 59).

E-fakturering is 'n belangrike stap in die rigting van papierlose openbare administrasie (e-regering) in Europa - een van die prioriteite van die digitale agenda - en bied die potensiaal vir beduidende ekonomiese sowel as omgewingsvoordele. Die Kommissie skat dat die goedkeuring van e-fakturering in openbare verkrygings in die hele EU besparings tot € 2.3 miljard kan oplewer.

Daar word van die Raad verwag om kennis te neem van die nuutste verwikkelinge en algemene beleidsopmerkings te lewer (die formele stemming sal plaasvind sodra die Parlement in die plenaire vergadering gestem het, wat in Maart / April verwag word).

Meer inligting

Statuut vir 'n Europese Stigting

Op 8 Februarie 2012 het die Europese Kommissie 'n voorstel aanvaar vir 'n Statuut van die Europese Stigting om dit makliker te maak vir stigtings om openbare sake in die hele EU te ondersteun (IP / 12 / 112).

Die doel van die voorstel is om 'n enkele Europese regsvorm te skep - die 'Europese Stigting' (FE) - wat in alle lidlande fundamenteel dieselfde sal wees. Dit sal parallel met huishoudelike fondamentvorms bestaan. Die verkryging van die status van 'n Europese Stigting is onderhewig aan 'n aantal vereistes (bv. Doel vir openbare voordeel, grensoverschrijdende dimensie, minimum bates) en sal heeltemal vrywillig wees. Die Statuut van die Europese Stigting is aangekondig in die wet op die interne mark van 2011 (IP / 11 / 469). Die wet op die interne mark het die bydrae van stigtings tot die finansiering van innoverende inisiatiewe in die openbare belang beklemtoon en gevra vir optrede om die probleme wat stigtings ondervind in die hele EU te oorkom.

Daar word verwag dat die Raad die vordering tot dusver en die planne vir die werk aan hierdie voorstel onder die Griekse presidentskap sal bespreek. Kommissaris Barnier sal onderstreep hoe die Statuut die grensoverschrijdende aktiwiteite van stigtings kan vergemaklik, en die stigtingsektor se sterk steun aan hierdie inisiatief. Hy sal 'n beroep doen op lidlande om daadwerklik na oplossings vir die oorblywende kwessies te soek en so spoedig moontlik 'n kompromie oor die Statuut te bereik.

Meer inligting

Vrydag 21 Februarie

NAVORSING

Europese navorsing ruimte

Van ministers word verwag om gevolgtrekkings te bespreek en aan te neem oor die eerste vorderingsverslag van die Europese Kommissie (ERA), wat verlede September aangebied is (IP / 13 / 851). EU-staatshoofde en -regerings het gevra dat die ERA teen 2014 voltooi moet wees en onderstreep die behoefte in hierdie konteks om die hervorming van nasionale navorsingstelsels te versnel. Van lidlande word verwag om aan te dui dat wetgewing om oorblywende struikelblokke vir ERA aan te spreek, slegs gebruik moet word as daar 'n duidelike behoefte is. Daar word ook van hulle verwag om lidlande uit te nooi om die doelwitte van ERA uiteen te sit in 'n padkaart om nasionale beleidsontwikkelings te rig. Kommissaris Geoghegan-Quinn sal die sperdatum herroep wat deur die Europese Raad vasgestel is en sê dat die Kommissie sal besluit oor die mees geskikte pad vorentoe na die aanbieding van die volgende ERA-vorderingsverslag in die herfs.

Innovasiebeleggingspakket

Ministers van navorsing sal die stand van sake in die onderhandelinge met die Europese parlement oor die Innovasiebeleggingspakket (IIP) hersien. Die IIP, aangebied deur die Kommissie op 10 Julie 2013 (IP / 13 / 668), stel voor om vier openbare-openbare vennootskappe met lidlande te vestig (gebaseer op artikel 185 VWEU) en vyf openbare-private vennootskappe (gebaseer op artikel 187 VWEU) met die doel om teen 22 ongeveer € 2020 miljard aan navorsings- en innovasie-beleggings te benut. pakket stel ook voor om 'n inisiatief uit te brei om beleggings in navorsing en innovasie in lugverkeersbestuur (SESAR) saam te voeg, ter ondersteuning van die Single European Sky (IP / 13 / 664). Die Raad het verlede Desember sy algemene benadering oor die pakket aanvaar. Die parlement se ITRE-komitee het in Januarie sy mening oor die pakket gegee. Trilooggesprekke vind plaas met die doel om 'n moontlike ooreenkoms in eerste lesing te bereik voor die Europese parlementsverkiesing in Mei.

Die vier openbare-openbare vennootskappe (Art 185's) word voorgestel op die gebied van nuwe behandelings teen armoedeverwante siektes, metingstegnologieë vir mededingende nywerhede, ondersteuning vir hoëtegnologiese KMO's en oplossings vir bejaardes en gestremdes om veilig in hul huise te kan woon. Volgens die voorstel van die Kommissie sou hulle met € 1.5 miljard uit die Horizon 2020-begroting ondersteun word en sou deelnemende state € 2 miljard belê.

Die vyf openbare-private vennootskappe (Art 187's) word voorgestel op die gebied van innoverende medisyne, lugvaartkunde, bio-gebaseerde nywerhede, brandstofselle en waterstof, en elektronika. Vir die vyf programme in totaal sou 'n voorgestelde belegging van € 6.4 miljard van Horizon 2020 byna € 10 miljard van die industrie verseker en € 1.2 miljard van die lidlande. Hierdie navorsingsvennootskappe sal die mededingendheid van die EU-industrie verhoog in sektore wat reeds meer as 4 miljoen werk verskaf. Hulle sal ook oplossings vind vir groot uitdagings vir die samelewing wat nie vinnig genoeg deur die mark opgelos word nie.

SPACE

Betrekkinge tussen Europese Unie en Europese Ruimteagentskap (ESA)

Die Ministers-middagete sal gewy word aan die uitruil van menings oor die betrekkinge tussen die Europese Unie en die Europese Ruimte-agentskap. Visepresident Tajani en direkteur-generaal van die ESA Jean-Jacques Dordain sal verskillende opsies met die ministers bespreek. Die bespreking oor die betrekkinge tussen die EU en die ESA sal voortgesit word tydens die middagsessie wat gewy is aan die ruimte waarin vise-president Tajani die "Voortgangsverslag oor die betrekkinge tussen die EU en die ESA" sal aanbied wat die status van die besinning van die Kommissie oor die toekoms van betrekkinge met ESA uiteensit. Visepresident Tajani sal die belangrikheid van hierdie betrekkinge beklemtoon vir die implementering van die EU-vlagskip-ruimteprogramme, Galileo en Copernicus. Die verslag, wat 'n opvolg is van die Kommissie se mededeling van 14 November 2012, bied 'n verdere stap in die ontleding van die Kommissie oor die behoefte aan verbeterings in die huidige opset van betrekkinge tussen die EU en die ESA. Dit bevat 'n voorlopige beoordeling van verskeie scenario's vir evolusie, waaronder 'n verbetering in die huidige instelling deur 'n hersiening van die bestaande EU / ESA-raamwerkooreenkoms van 2004, die skepping van 'n EU-pilaar van ESA, of die transformasie van ESA in 'n EU-agentskap . Ministers sal van mening oor die moontlike scenario's uitruil en politieke leiding gee oor die volgende stappe om hierdie bespreking voort te sit.

Meer inligting

Internasionale ruimteverkenningsforum (Washington DC, 9-10 Januarie 2014)

Visepresident Tajani sal ministers inlig oor die positiewe resultate van die vergadering van die Internasionale Ruimteeksplorasieforum wat op 9 Januarie 2014 in Washington DC plaasgevind het. Hy beklemtoon die belangrikheid van die bou van openbare steun vir die verkenning van die ruimte deur te demonstreer hoe belegging in die ruimte die mens bevoordeel. ons toekoms in wetenskap en tegnologie, en bevorder innovasie, wat lei tot groei. Die Forum is 'n vervolg op die proses wat in Europa begin is met 'n siklus van hoëvlak konferensies in Praag (2009), Brussel (2010) en Lucca (2011). Die Kommissie sal voortgaan met sy betrokkenheid by politieke besprekings op hoë vlak oor ruimteverkenning en sal saam met die Verenigde State, Japan help om die volgende ruimteverkenningsforum voor te berei wat in 2016 of 2017 gehou sal word.

'N Raamwerk vir ondersteuning vir ruimtetoesig en dop

Die presidensie sal die Raad vir Mededingendheid inlig oor die ooreenkoms wat met die Europese Parlement bereik is oor die besluit om 'n Ondersteuningsraamwerk vir Ruimtebewaking en -opsporing (SST) op te stel. Visepresident Tajani sal die Griekse presidentskap gelukwens met die bereiking van 'n ooreenkoms binne 'n baie kort tydperk sodat dit voor die einde van hierdie wetgewingstydperk aanvaar kan word. Hy sal benadruk dat dit 'n belangrike mylpaal is in die skepping van 'n vermoë vir die monitering en bewaking van ruimte-infrastruktuur en ruimte-puin op Europese vlak.

Meer inligting

IP / 13 / 172
MEMO / 13 / 149

Kompetisie

Mededinging: die Kommissie publiseer bevindings van die evaluering van die markdefinisiekennisgewing

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het gepubliseer 'n Personeel Werksdokument wat die bevindings van die evaluering van die markdefinisiekennisgewing wat in die EU-mededingingsreg gebruik word, saamvat.

Die doel van die evaluering was om by te dra tot die beoordeling van die Kommissie oor die werking van die markdefinisiekennisgewing, om te besluit of die kennisgewing herroep, onveranderd gelaat word of hersien word.

Margrethe Vestager, uitvoerende vise-president, met die verantwoordelikheid vir mededingingsbeleid, het gesê: 'Ons moet die mark en die grense van die mark waar maatskappye meeding, ontleed. Die markdefinisie-kennisgewing is baie nuttig in daardie konteks. Die evaluering het bevestig dat dit duidelikheid en deursigtigheid bied aan belanghebbendes oor hoe ons die markdefinisie benader. Die basiese beginsels van die markdefinisiekennisgewing, gebaseer op die regspraak van die EU-howe, bly vandag gesond. Terselfdertyd dui die evaluering aan dat die kennisgewing nie die onlangse evolusies in die markdefinisie-praktyk dek nie, insluitend dié wat verband hou met die digitalisering van die ekonomie. Ons gaan nou analiseer of en hoe die kennisgewing hersien moet word om die probleme wat ons geïdentifiseer het, aan te spreek. ”

advertensie

Die Kommissie het die evaluering van die markdefinisie-kennisgewing in Maart 2020 van stapel gestuur. Tydens die evaluering het die Kommissie bewyse versamel om te verstaan ​​hoe die kennisgewing gepresteer het sedert die aanvaarding daarvan in 1997. Die versamelde bewyse sluit onder meer bydraes in van belanghebbendes wat in openbare raadpleging wat plaasgevind het tussen Junie en Oktober 2020. Daarbenewens het die Kommissie die nasionale mededingingsowerhede van die EU geraadpleeg en proaktief met kundiges en verteenwoordigers van belangegroepe in gesprek getree. Laastens vra die Kommissie om 'n eksterne evaluering ondersteuningstudie, wat relevante praktyke in ander jurisdiksies, sowel as wetlike en ekonomiese literatuur, met betrekking tot vier spesifieke aspekte van markdefinisie hersien het: (i) digitalisering, (ii) innovasie, (iii) geografiese markdefinisie en (iv) kwantitatiewe tegnieke.

Die bevindings van die evaluering

Die evaluering het getoon dat die markdefinisiekennisgewing uiters relevant bly, aangesien dit duidelikheid en deursigtigheid aan ondernemings en ander belanghebbendes bied oor die benadering van die Kommissie tot die markdefinisie - 'n belangrike eerste stap in die beoordeling van die Kommissie in baie antitrust- en fusiesake.

advertensie

Die resultate van die evaluering dui aan dat die markdefinisiekennisgewing effektief is in die verskaffing van korrekte, omvattende en duidelike riglyne oor sleutelkwessies rakende die markdefinisie en die benadering van die Kommissie.

Terselfdertyd dui die evaluering ook daarop dat die kennisgewing nie die ontwikkelinge van die beste praktyke in die markdefinisie wat sedert 1997 plaasgevind het, volledig weergee nie, insluitend die jongste ontwikkelinge in die EU-regspraak. Die Kommissie het byvoorbeeld sy benadering tot markdefinisie verfyn in ooreenstemming met die heersende marktoestande, wat vandag toenemend digitaal en onderling gekoppel is, en die verfyning van beskikbare instrumente, soos verbeterde verwerking van groot aantal dokumente of verfynde kwantitatiewe tegnieke. Sedert die aanvaarding van die kennisgewing het die Kommissie ook meer ervaring opgedoen in die ontleding van markte wat potensieel wêreldwyd of ten minste breër is as die Europese Ekonomiese Ruimte.

 Volgens die evaluering sluit gebiede waar die markdefinisiekennisgewing moontlik nie ten volle op datum is nie, in: (i) die gebruik en doel van die SSNIP (klein beduidende nie-verbygaande styging in prys) om relevante markte te definieer; (ii) digitale markte, veral met betrekking tot produkte of dienste wat teen 'n nul monetêre prys bemark word, en digitale 'ekosisteme'; (iii) die beoordeling van geografiese markte in toestande van globalisering en invoerkompetisie; (iv) kwantitatiewe tegnieke; (v) die berekening van markaandele; en (vi) nie-prysmededinging (innovasie ingesluit).

Die Kommissie sal besin oor die behoefte en hoe om die probleme wat in die konteks van die evaluering geïdentifiseer is, aan te spreek.

agtergrond

Markdefinisie is 'n instrument om die grense van mededinging tussen ondernemings te identifiseer. Die doel om die betrokke produk- en geografiese mark te definieer, is om die werklike mededingers te identifiseer wat die kommersiële besluite van die betrokke ondernemings beperk, soos hul prysbesluite. Dit is vanuit hierdie perspektief dat die markdefinisie dit onder meer moontlik maak om markaandele te bereken wat betekenisvolle inligting oordra vir die beoordeling van markmag in die konteks van samesmeltings- of antitrustprosedures.

Markdefinisies weerspieël markrealiteite. Daarom verskil dit oor sektore en kan dit mettertyd ontwikkel. Definisies van geografiese mark kan wissel van nasionale of plaaslike markte - soos vir die kleinhandelverkope van verbruikersgoedere - tot wêreldmarkte, soos vir die verkoop van lugvaartkomponente. Namate markrealiteite mettertyd ontwikkel, ontwikkel die Kommissie se markdefinisies ook mettertyd.

Die Kennisgewing van markdefinisie bied riglyne oor die beginsels en beste praktyke van hoe die Kommissie die konsep van toepaslike produk- en geografiese mark toepas in die toepassing van die EU-mededingingswetgewing.

Meer inligting

Sien die toegewyde webblad van DG Kompetisie, wat alle bydraes van belanghebbendes bevat wat in die konteks van die evaluering ingedien is, opsommings van die verskillende konsultasie-aktiwiteite en die finale verslag van die evalueringondersteuningstudie.

Lees verder

Kompetisie

Motormaatskappye het 875 miljoen euro beboet weens samespanning teen NOx-verwyderingstegnologieë

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het bevind dat Daimler, BMW en die Volkswagen-groep (Volkswagen, Audi en Porsche) die EU-antitrustreëls oortree het deur saam te werk oor tegniese ontwikkeling op die gebied van NOx-skoonmaak. 

Die Kommissie het 'n boete van € 875 miljoen opgelê. Daimler is nie beboet nie, omdat dit die bestaan ​​van die kartel aan die Kommissie onthul het. Al die partye het hul betrokkenheid by die kartel erken en ooreengekom om die saak te besleg.

Margrethe Vestager, uitvoerende visepresident van die Kommissie, in beheer van die mededingingsbeleid, het gesê: 'Die vyf motorvervaardigers Daimler, BMW, Volkswagen, Audi en Porsche het die tegnologie om skadelike emissies te verminder, maar hulle het vermy om mee te ding om die volle potensiaal van hierdie tegnologie te benut. . Mededinging en innovasie oor die bestuur van motorbesoedeling is noodsaaklik vir Europa om ons ambisieuse Green Deal-doelwitte te bereik. ” 

advertensie

Die motorvervaardigers het gereelde tegniese vergaderings gehou om die ontwikkeling van die selektiewe katalitiese reduksie (SCR) -tegnologie te bespreek wat skadelike stikstofoksied (NOx) -emissies van diesel-passasiersvoertuie deur die inspuiting van ureum (ook genoem "AdBlue") in die uitlaat uitskakel. gasstroom. Vir meer as vyf jaar (2009 - 2014) het die motorvervaardigers saamgespan om mededinging met behulp van hierdie nuwe tegnologie te vermy.

Dit is die eerste besluit oor die verbod op kartels wat slegs gebaseer is op die beperking van tegniese ontwikkeling en nie op prysvasstelling, markdeling of klante-toekenning nie.

Klokkenluider hulpmiddel

advertensie

Die Kommissie het 'n instrument opgestel om dit vir individue makliker te maak om dit op te let oor mededingingsverstorende gedrag, terwyl hul anonimiteit behou word. Die instrument beskerm die anonimiteit van klokkenluiders deur 'n spesifiek ontwerpte geïnkripteerde boodskapstelsel wat tweerigtingkommunikasie moontlik maak. Die instrument is hierdeur toeganklik link.

Lees verder

Kompetisie

Mededinging: Europese Kommissie publiseer 2020-verslag oor mededingingsbeleid

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n verslag oor mededingingsbeleid vir 2020 gepubliseer waarin die belangrikste beleids- en wetgewende inisiatiewe wat verlede jaar onderneem is, aangebied word, asook 'n seleksie van besluite wat aangeneem is. In 2020 het die EU-mededingingsbeleid aansienlik bygedra tot die pogings van die Kommissie om te reageer op die koronavirus-uitbreking, wat betref die noodgeval in gesondheidsorg, sowel as die impak daarvan op die lewensbestaan ​​van burgers. Die staatshulp Tydelike raamwerk, wat aan die begin van die krisis aangeneem is, het lidlande in staat gestel om die volle buigsaamheid wat in die reëls van staatssteun voorsien word, te gebruik om die ekonomie te ondersteun in die konteks van die koronavirus-pandemie. Op die gebied van Antitrust het die Kommissie 'n kommunikasie leiding te gee aan ondernemings wat saamwerk aan projekte wat daarop gemik is om tekorte aan noodsaaklike koronavirus-relevante produkte en dienste, soos medisyne en mediese toerusting, aan te spreek.

Ten spyte van die uitdagings wat die veranderde werksomstandighede na vore gebring het, het die Kommissie in 2020 ook verskeie besluite op hierdie gebied geneem, waaronder drie kartelbesluite en 5 antitrustbesluite. Dit het ook 'n antitrustondersoek in die sektor Internet of Things (IoT) vir verbruikersverwante produkte en dienste in die EU. Ook op die gebied van samesmeltingsbeheer het die Kommissie meer as 350 samesmeltingsbesluite aanvaar en in 18 sake ingegryp (waaronder 13 samesmeltings wat onderhewig is aan verbintenisse in die eerste fase, en drie wat na 'n tweede fase met regstappe goedgekeur is). Die Kommissie het ook 'n voorstel vir 'n Wet op digitale markte om die negatiewe gevolge as gevolg van sekere gedrag van platforms wat as digitale 'poortwagters' vir die interne mark optree, aan te spreek en 'n Witskrif, om instrumente en beleide te ontwikkel om die vervormingseffekte van buitelandse subsidies in die interne mark beter aan te pak. Die volledige teks van die verslag (beskikbaar in EN, FR, en DE en ander tale) en die gepaardgaande werksdokument (beskikbaar in EN) is beskikbaar hier afgelaai word.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings