Verbinding met ons

data

Data Protection Dag 2014: Op volle krag oor die hervorming beskerming EU data

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

beeldVisepresident Viviane Reding, die EU-justisiekommissaris, het voor die EU-databeskermingsdag (28 Januarie) gesê: "Databeskerming in die Europese Unie is 'n fundamentele reg. Europa het reeds die hoogste vlak van databeskerming ter wêreld. Met die EU hervorming van die beskerming van data wat presies twee jaar gelede voorgestel is - in Januarie 2012 - het Europa die kans om hierdie reëls 'n wêreldwye goue standaard te maak. Hierdie reëls sal baat by burgers wat in staat is om aanlyndienste te kan vertrou, en die klein en mediumgrootte ondernemings kyk na 'n enkele mark van meer as 500 miljoen verbruikers as 'n onbenutte geleentheid. Die Europese parlement het die voortou gebring deur oorweldigend ten gunste van hierdie reëls te stem. Ek wil graag die volle beskerming van data in 2014 sien. '

Visepresident Reding het 'n belangrike toespraak op dag die beskerming van data, op 11h CET by die Sentrum vir Europese Beleidstudie (CEPS) vra vir 'n nuwe databeskermingspakket vir Europa '.

1. Waar is ons twee jaar na die voorstelle van die Kommissie?

advertensie

Twee jaar gelede, in Januarie 2012, het die Europese Kommissie 'n hervorming van die EU se databeskermingsreëls voorgestel om dit geskik te maak vir die 21ste eeu (sien IP / 12 / 46). Die hervorming bestaan ​​uit 'n ontwerp-verordening waarin 'n algemene EU-raamwerk vir data-beskerming en 'n konseprichtlijn ter beskerming van persoonsgegevens wat verwerk word ter voorkoming, opsporing, ondersoek of vervolging van kriminele oortredings en verwante geregtelike aktiwiteite, geplaas word. Die voorstel word tans bespreek deur die twee mede-wetgewers van die Europese Unie, die Europees Parlement en die Raad van die EU waarin nasionale ministers sit.

Om reg te word, moet die voorstelle goedgekeur word deur die mede-wetgewers.

Europees Parlement

advertensie

Op 21 Oktober 2013 het die leidende komitee oor burgerlike vryhede, justisie en binnelandse sake van die Europese Parlement (LIBE) die Kommissie se voorstelle met 'n oorweldigende meerderheid gesteun en selfs op sekere gebiede versterk (sien MEMO / 13 / 923 vir volledige besonderhede). Die verslae van die lede van die Europese parlement (MEP's) Jan-Philipp Albrecht en Dimitrios Droutsas, waaroor lede van die LIBE-komitee gestem het, is verwelkom as 'n sterk onderskrywing van die pakketbenadering van die Kommissie tot die hervorming van databeskerming, en 'n belangrike sein van vordering in die wetgewende prosedure. Die LIBE-stem gee die rapporteurs, parlementslede Albrecht en Droutsas, 'n mandaat om met die Raad van die EU in onderhandelinge te tree.

Raad van die Europese Unie

Die hervorming van die beskerming van data is herhaaldelik deur nasionale ministers in die Raad van Justisie bespreek. Die Ministers van Justisie het onlangs 'n beginsel-ooreenkoms bereik oor die 'one-stop shop'-meganisme (die voorstel dat elke maatskappy wat in die interne mark werk, 'n enkele gespreksgenoot in die EU moet hê) by die Raad in Oktober 2013 (Raad Persverklaring en SPRAAK / 13 / 788). Die voorstelle is weer bespreek word by die Raad Desember Justisie (sien SPRAAK / 13 / 1029) En by die informele JBZ Raad in Athene, op 23-24 Januarie. 'N ooreenkoms oor die hervorming is moontlik voor die einde van hierdie jaar.

Europese Raad

Europese staatshoofde en regeringsleiers het daartoe verbind om 'n 'tydige' aanvaarding van die nuwe wetgewing oor databeskerming op 'n beraad op 24 en 25 Oktober 2013, wat gefokus het op die digitale ekonomie, innovasie en dienste (sien Gevolgtrekkings ).

Wat is die volgende stappe?

Die databeskerming hervorming is 'n prioriteit vir die Griekse Presidensie. Die Presidensie het 'n drieparty-byeenkoms in Athene (op 22 Januarie) byeengeroep met die Europese Kommissie, die twee Europese Parlementslede en die volgende Presidensie van die EU (Italië) om 'n padkaart op te stel om vinnig oor die databeskermingshervorming te stem. Die doel is om voor die einde van die Griekse Presidensie 'n mandaat vir onderhandeling met die Europese Parlement te bereik.

Die Europese Parlement sal na verwagting die voorstelle in die eerste lesing in die April 2014 Plenaire sessie te neem.

'N Ooreenkoms oor die databeskermingshervorming is dus moontlik voor die einde van hierdie jaar. Ter vergelyking: die huidige 1995-databeskermingsrichtlijn het vyf jaar geneem om te onderhandel.

2. Wat is die belangrikste voordele van die hervorming beskerming van data EU?

Die voorstelle van die Europese Kommissie vir 'n omvattende hervorming van die EU-richtlijn vir beskerming van data in 1995, het ten doel om privaatheidsregte te versterk en die digitale ekonomie van Europa te bevorder. Die voorstelle van die Commissie werk en moderniseer die beginsels wat in die 1995-richtlijn vervat is, en bring dit in die digitale era en bou voort op die hoë vlak van databeskerming wat sedert 1995 in Europa geld.

Voordele vir burgers

Daar is 'n duidelike behoefte om die groeiende kloof tussen individue en die maatskappye wat hul data verwerk, te sluit. Nege uit tien Europeërs (92%) sê hulle is bekommerd oor mobiele programme wat hul data versamel sonder hul toestemming. Sewe Europeërs uit tien is bekommerd oor die moontlike gebruik wat maatskappye mag maak van die inligting wat openbaar gemaak word (sien Bylae).

Die hervorming van die databeskerming sal die regte van burgers versterk en sodoende vertroue help herstel. Beter databeskermingsreëls beteken dat u meer vertroue kan hê in die behandeling van u persoonlike data, veral aanlyn. Die nuwe reëls sal burgers weer in beheer van hul data plaas, veral deur:

 1. 'N Reg om te vergeet: As jy nie meer wil hê dat jou data verwerk word nie en daar geen regverdige gronde is om dit te behou nie, sal die data uitgevee word. Dit gaan oor die bemagtiging van individue, nie oor die verwydering van vorige gebeure of die beperking van persvryheid nie (sien aparte gedeelte hieroor).
 2. Makliker toegang tot jou eie data: A reg om data port sal dit makliker vir jou om jou persoonlike data oor te dra tussen diensverskaffers maak.
 3. Sodat jy om te besluit hoe om jou data word gebruik: Wanneer jou toestemming nodig is om jou data te verwerk, moet jy gevra word om dit uitdruklik te gee. Dit kan nie aanvaar word. En spreek niks is nie dieselfde ding as om te sê ja. Besighede en organisasies sal ook nodig om jou te laat weet sonder onbehoorlike vertraging oor data oortredings wat jou negatief kan beïnvloed.
 4. Die reg om te weet wanneer jou data is gekap: byvoorbeeld, maatskappye en organisasies die nasionale toesighoudende gesag van ernstige data oortredings so gou as moontlik (indien haalbaar binne 24 uur) moet in kennis stel sodat gebruikers gepaste maatreëls kan neem.
 5. Gegevensbescherming in die eerste plek, nie 'n nagedachtenis: 'Privaatheid deur ontwerp' en 'privaatheid by verstek' sal ook noodsaaklike beginsels in die EU-databeskermingsreëls word - dit beteken dat die beskerming van databeskerming in produkte en dienste van die vroegste stadium van ontwikkeling ingebou moet word, En dat privaatheidsvriendelike verstekinstellings die norm moet wees - byvoorbeeld op sosiale netwerke of mobiele programme.

Voordele vir besigheid

Data is die geldeenheid van die hedendaagse digitale ekonomie. Persoonlike data word versamel, ontleed en regoor die wêreld verskuif en het 'n enorme ekonomiese betekenis. Volgens sommige beramings kan die waarde van Europese burgers se persoonlike data teen 1 jaarliks ​​tot byna € 2020 biljoen groei. Die versterking van die hoë standaarde van databeskerming in Europa is 'n sakegeleentheid.

Die hervorming van die databeskerming van die Europese Kommissie sal die digitale interne mark help om hierdie potensiaal te verwesenlik, veral deur vier hoofinnovasies:

 1. Een vasteland, een wet: Die verordening sal 'n enkele, pan-Europese wet op die gebied van databeskerming opstel, wat die huidige onbestaanbare lappies van nasionale wette vervang. Maatskappye sal een wet hanteer, nie 28 nie. Die voordele word geskat op € 2.3 miljard per jaar.
 2. Eenstopwinkel: die verordening sal 'n 'eenstopwinkel' vir ondernemings instel: ondernemings sal slegs met een toesighoudende owerheid te doen kry, nie 28 nie, wat dit vir ondernemings in die EU eenvoudiger en goedkoper maak; en makliker, vinniger en doeltreffender vir burgers om hul persoonlike data te beskerm.
 3. Dieselfde reëls vir alle maatskappye - ongeag hul vestiging: Vandag Europese maatskappye moet voldoen aan strenger standaarde as buite die EU gevestigde maatskappye, maar ook om sake te doen op ons interne mark. Met die hervorming, sal maatskappye wat buite Europa moet dieselfde reëls geld. Ons skep 'n vlak-speelveld.
 4. Europese reguleerders sal toegerus wees met 'n sterk handhawing magte: owerhede beskerming van data in staat om maatskappye wat nie voldoen aan die EU-reëls met tot 2% van hul wêreldwye jaarlikse omset sal goed wees. Die Europese Parlement het selfs voorgestel dat die moontlike sanksies in te samel om 5%. Privaatheid-vriendelike Europese maatskappye sal 'n mededingende voordeel het op 'n globale skaal op 'n tyd wanneer die kwessie word al hoe sensitief.

Voordele vir die MKB

Die hervorming van die databeskerming is daarop gemik om ekonomiese groei te stimuleer deur die koste en rompslomp vir Europese sake, veral vir klein en medium ondernemings (KMO's), te besnoei. Eerstens, deur een reël in plaas van 28, sal die EU se hervorming van databeskerming KMO's help om by nuwe markte in te breek. In die tweede plek het die Kommissie voorgestel om KMO's vry te stel van verskeie bepalings van die Data Protection Regulation - terwyl die hedendaagse 1995-databeskermingsrichtlijn van toepassing is op alle Europese ondernemings, ongeag hul grootte. Ingevolge die nuwe reëls sal KMO's voordeel trek uit vier vermindering van rompslomp:

 1. Data Protection Beamptes: MKB is vrygestel van die verpligting om 'n beskerming van data beampte sover aanstel as dataverwerking is nie hul kernbesigheid aktiwiteit.
 2. Jy hoef nie meer kennisgewings: Kennisgewings om toesighoudende owerhede is 'n formaliteit en rompslomp wat 'n koste vir besigheid van € 130 miljoen elke jaar verteenwoordig. Die hervorming sal geheel en al af te skaf hierdie.
 3. Elke pennie tel: Waar versoeke om toegangsgegewens oormatig of herhalend is, sal KMO's 'n fooi kan hef om toegang te verskaf.
 4. Impakstudies: MKB sal geen verpligting n impakstudie uit te voer nie, tensy daar 'n spesifieke risiko.

Die reëls sal ook buigsaam wees. Die EU-reëls sal voldoende en korrek in ag neem risiko. Ons wil seker maak dat verpligtinge nie opgelê, behalwe waar dit nodig is om persoonlike inligting te beskerm, is: die bakker op die hoek sal nie onderhewig aan dieselfde reëls as 'n (multinasionale) dataverwerking spesialis wees. In 'n aantal gevalle word die verpligtinge van data beheerders en verwerkers gekalibreer is om die grootte van die besigheid en die aard van die data verwerk. Byvoorbeeld, sal die MKB nie beboet word vir 'n eerste en nie-doelbewuste oortreding van die reëls.

3. Wat is die 'eenstopwinkel' en die 'konsekwentheidsmeganisme' wat in die EU-databeskermingshervorming voorgestel word? Hoe sal hulle help?

Binne 'n enkele mark vir data, sal identies reëls op papier nie genoeg wees nie. Ons moet verseker dat die reëls orals geïnterpreteer en toegepas op dieselfde manier. Dit is hoekom ons die hervorming stel ' konsekwentheid meganisme Om die samewerking tussen die data-beskerming owerhede te vereenvoudig oor probleme met implikasies vir die hele Europa.

Op die oomblik is, 'n maatskappy verwerk data in die EU het om te gaan met 28 nasionale wette en met nog meer nasionale en plaaslike reguleerders. Die Regulasie beskerming Data sal 'n enkele, die hele Europa wet te vestig vir die beskerming van data, die vervanging van die huidige strydig lappieskombers van 28 nasionale wette. Dit sal ook 'n regulerende "een-stop-shop" vir besigheid: maatskappye sal slegs te doen het met 'n toesighoudende gesag, nie 28.

Die foute van die huidige stelsel is geïllustreer in die Google Street View-geval. Die optrede van 'n enkele maatskappy het individue in verskeie lidstaten op dieselfde manier beïnvloed. Tog het hulle ongekoördineerde en divergente antwoorde van nasionale databeskermingsowerhede veroorsaak.

Die een-stop-shop sal verseker regsekerheid vir besighede wat in die EU en bring voordele vir individue en owerhede die beskerming van data.

Besighede sal voordeel trek uit vinniger besluite, van een enkele gesprekvoerder (die uitskakeling van verskeie kontakpunte) en van minder rompslomp. Hulle sal voordeel trek uit konsekwentheid van besluite waar dieselfde verwerkingsaktiwiteit in verskeie lidstaten plaasvind.

Terselfdertyd sal individue hul beskerming versterk via hul plaaslike toesighoudende owerhede, omdat individue altyd na hul plaaslike databeskermingsowerheid kan gaan. Die doel is om die huidige stelsel te verbeter waarin individue wat in een lidstaat woon, na ander lidlande moet reis om 'n klagte by 'n databeskermingsowerheid in te dien net omdat die maatskappy buite hul eie land is. Op die oomblik, wanneer 'n onderneming in een lidstaat is gevestig, is slegs die databeskerming owerheid van die lid-staat bekwaam, selfs as die onderneming data verwerk in heel Europa. Die voorstelle poog om hierdie anomalie reg te stel.

Die nuwe reëls te bring die oplossing van 'n klagte nader aan die huis vir die burgers, vereenvoudiging van die prosedures en die verwydering van kompleksiteit, en sodoende probleme makliker en vinniger om op te los. Dit sou beslissend help burgers in gevalle soortgelyk aan dié van die Oostenrykse student wat moes sy klag teen Facebook te dien in Engels voor die owerheid in Ierland, waar Facebook gevestig.

Die voorstelle verskans ook die reg van 'n burger van 'n maatskappy verwerk sy data hof toe te neem in sy lidstaat van herkoms. Elke burger het dus regte van administratiewe en geregtelike regstelling van die huis af.

4. Hoe sal die beskerming van die EU data help om die EU Digitale interne mark?

Die wêreld het baie verander sedert 1995, die jaar waarin die bestaande EU-databeskermingsraamwerk aangeneem is. Tegnologiese revolusies het gelei tot 'n ontploffing in die hoeveelheid en kwaliteit van persoonlike data wat beskikbaar is in die digitale interne mark. Maatskappye het geleer om sy potensiaal te benut in so uiteenlopende sektore soos versekering, gesondheid en advertensies. Versamel, ontleed en verskuif deur hierdie maatskappye, persoonlike data het enorme ekonomiese waarde verkry. Volgens die Boston Consulting Group was die waarde van EU-burgers se data 315bn in 2011 en kan dit tot byna € 1 triljoen in 2020 groei.

Die hervorming beskerming van data sal help om die digitale interne mark besef hierdie potensiaal te ontwikkel. Die voordele van vereenvoudiging via die EU hervorming beskerming van data word geskat op € 2.3bn per jaar.

Die grootste uitdaging vir groei in persoonlike data-afhanklike bedrywe is 'n gebrek aan vertroue. Slegs as mense bereid is om hul persoonlike data uit te gee, sal maatskappye die volle vrugte daarvan pluk van ons digitale interne mark. Op die oomblik neem mense se vertroue af in die manier waarop private ondernemings hul data hanteer.

die beskerming van data het 'n belangrike rol om te speel in die aanspreek van hierdie gebrek aan vertroue. Mense moet sien dat hul regte afgedwing op 'n sinvolle manier. Die hervorming sal werk regte van die burger, soos die reg om te vergeet, die reg om data port en die reg om ingelig te word van persoonlike data oortredings (sien hierbo). Die hervorming sal ook verseker dat die reëls van die Europese Unie behoorlik toegepas word. Dit maak voorsiening vir 'n effektiewe afdwingingsmeganisme en bemagtig nasionale reguleerders om boetes van tot 2% van die jaarlikse wêreldwye omset 'n maatskappy se lê.

5. Wat is die reg om te vergeet? Sal dit invloed op die vryheid van die pers en historiese argiewe?

Die Kommissie se 2012-voorstelle bevat 'n versterkte reg om vergete te wees. Die hervormingsvoorstelle bou voort op die bestaande reg om te eis dat persoonlike data verwyder moet word as dit nie meer nodig is vir enige wettige doel nie. Dit dek allerhande alledaagse situasies. Kinders verstaan ​​byvoorbeeld nie die risiko's verbonde aan die beskikbaarstelling van hul persoonlike inligting nie - net om daaroor spyt te wees as hulle groot is. Hulle moet die inligting kan verwyder as hulle wil.

Die reg om te vergeet nie oor die geskiedenis herskryf. voorstel van die Kommissie se beskerm vryheid van uitdrukking en die vryheid van die media, sowel as historiese en wetenskaplike navorsing. Dit bied vrystellings vir dié sektore vra lidstaten om nasionale wette aan te neem om die verband van hierdie fundamentele regte te waarborg. Dit laat argiewe om voort te gaan wat op die basis van dieselfde beginsels as vandag. Ewe, mag persoonlike inligting gehou word vir so lank as wat dit nodig is om 'n kontrak uit te voer of om 'n wetlike verpligting te voldoen (byvoorbeeld wanneer burgers het 'n lening kontrak met hul bank). In kort, die reg om te vergeet is nie absolute en het geen invloed op historiese navorsing of die vryheid van die pers.

Die regte van ondernemings word ook beskerm. As die betrokke persoonlike inligting openbaar gemaak is (byvoorbeeld op die internet geplaas word), moet 'n onderneming 'n werklike poging aanwend om te verseker dat derde partye weet van die burger se versoek om die data te verwyder. Klaarblyklik is 'n maatskappy nie verplig om alle spore wat in soekindekse agterbly, uit te wis nie, en dit is nie waarvoor die Kommissie vra nie. Maatskappye moet bloot redelike stappe doen om te verseker dat derde partye, aan wie die inligting deurgegee is, in kennis gestel word dat die individu dit wil verwyder. In die meeste gevalle behels dit niks anders as om 'n e-pos te skryf nie.

6. Hoe sal die EU hervorming beskerming van data affekteer wetenskaplike navorsing?

Wetenskaplike navorsing in die EU sal voordeel trek uit die voorgestelde databeskermingshervorming. Persoonlike inligting met betrekking tot gesondheid is sensitiewe data en moet oor die algemeen nie verwerk word nie, tensy dit nodig is om redes van openbare belang, of waar die geïdentifiseerde persoon sy goedkeuring gegee het. Die data beskerming reëls wat ons tans in Europa het, harmoniseer nie die voorwaardes vir die verwerking van gesondheidsorg. Dit het gelei tot fragmentering, koste en disincentives vir wetenskaplikes en besighede betrokke.

Die hervormingspakket van die Commissie beoogt die versnippering te elimineren en konsekwentheid en samehang vir die hele Unie te verseker. Dit behoort veral die navorsingsektor te bevoordeel. Die Algemene Databeskermingsregulasie het spesifieke bepalings vir die verwerking vir gesondheidsdoeleindes en op historiese, statistiese en wetenskaplike navorsingsdoeleindes. Hierdie voorsiening sal ten volle geharmoniseer word - wat een stel reëls bevat oor navorsingsdata in die Unie.

Die reg om te vergeet nie van toepassing op hierdie sektore.

Die eenvormigheid van die reëls sal koste en kompleksiteit te verminder, en tree op as 'n sterk bestuurder vir die ontwikkeling van kruis-grens gesondheidsdienste, openbare-private gesondheid inisiatiewe en eHealth programme wat uiters afhanklik van die verwerking van persoonlike data.

7. Wat is die EU reaksie op bewerings van toesig van die Europese burgers deur die Amerikaanse intelligensie-agentskappe?

Trust oor die Atlantiese verhouding is beskadig deur die onthullings. Die Europese Kommissie na die VSA toesig programme gereageer deur te maak dit duidelik dat die massa toesig van burgers is onaanvaarbaar. Data-insameling moet geteiken word en beperk word tot dit wat in verhouding tot die doelwitte wat gestel is. Nasionale veiligheid beteken nie dat enigiets gaan.

Die toesig onthullings het ook 'n ekonomiese impak. 'N Opname deur die Wolk Security Alliance na die onlangse toesig onthullings gedoen het bevind dat 56% van die respondente was huiwerig om te werk met 'n VSA-gebaseerde wolk diensverskaffer. Dit is die impak van wantroue verbruikers. In monetêre terme, die Inligtingstegnologie en Innovasie Stigting is van mening dat die toesig onthullings die VSA wolk rekenaar bedryf $ 22 sal kos tot $ 35 miljard in verlore inkomste oor die volgende drie jaar. In kort: verlore vertroue beteken verlore inkomste.

Die Europese Unie se reaksie

In November 2013, die Europese Kommissie die aksies wat geneem moet word ten einde vertroue te herstel in die data vloei tussen die EU en die VSA (uiteengesitIP / 13 / 1166). Die reaksie van die Kommissie het die vorm aanneem van (1) 'n strategiedokument ('n mededeling) oor transatlantiese datastrome wat die uitdagings en risiko's uiteensit na aanleiding van die onthullings van die Amerikaanse intelligensie-insamelingsprogramme, asook die stappe wat geneem moet word om hierdie probleme aan te spreek. ; (2) 'n analise van die werking van 'Safe Harbour', wat reguleer data oordragte vir kommersiële doeleindes tussen die EU en die VSA; en (3) 'n verslag oor die bevindinge van die werkgroep EU-VSA (sien MEMO / 13 / 1059) Op Databeskerming wat in Julie 2013 opgestel is.

Die strategiedokument van die Kommissie het op ses terreine gevra:

 1. 'N Vinnige aanvaarding van die hervorming van die EU se databeskermingshervorming: die sterk wetgewende raamwerk met duidelike reëls wat afdwingbaar is ook in situasies wanneer data in die buiteland oorgedra en verwerk word, is meer as ooit tevore 'n noodsaaklikheid.
 2. Die maak van Safe Harbour veiliger: die Kommissie 13 aanbevelings gemaak om die funksionering van die Safe Harbour skema te verbeter, nadat 'n ontleding het gevind dat die funksionering van die skema gebrekkig in verskeie opsigte. Middels moet geïdentifiseer word deur die somer 2014. Die Kommissie sal dan kyk na die funksionering van die skema wat gebaseer is op die implementering van hierdie 13 aanbevelings en besluit oor die toekoms van Safe Harbour.
 3. Versterking van beskerming van databeskerming in die wetstoepassingsgebied: die huidige onderhandelinge oor 'n EU-VS 'sambreelooreenkoms' (IP / 10 / 1661) Vir die oordrag en verwerking van data in die konteks van polisie en justitiële samewerking moet vinnig gesluit word. 'N Ooreenkoms moet 'n hoë vlak van beskerming waarborg vir burgers wat aan beide kante van die Atlantiese Oseaan dieselfde regte moet geniet. In die besonder moet EU-burgers wat nie in die VSA woonagtig is nie, voordeel trek uit regsplegingsmeganismes. By die laaste ministeriële vergadering van die ministerie van Justitie en Binnenlandse Zaken van die EU-VSA (van 18 November) is goeie vordering gemaak (MEMO / 13 / 1010).
 4. Die gebruik van die bestaande wedersydse regshulp en sektorale ooreenkomste om data te bekom: Die Amerikaanse administrasie moet daartoe verbind om as 'n algemene beginsel gebruik te maak van 'n wetlike raamwerk soos die wedersydse regshulp en sektorale ooreenkomste tussen die EU en die VSA, soos die Ooreenkoms vir Passenger Name Records en Terrorist Financing Tracking Program wanneer oordragte van data benodig word vir wetstoepassingsdoeleindes. Om die maatskappye direk te vra, moet slegs moontlik wees onder duidelik omskrewe, uitsonderlike en geregtelike hersienbare situasies.
 5. Die aanspreek van die Europese kommer in die on-going Amerikaanse hervormingsproses:
  Die Europese Kommissie het president Obama se opmerkings en presidensiële opdrag oor die hersiening van Amerikaanse intelligensieprogramme verwelkom (MEMO / 14 / 30). Dit verwelkom veral die bereidwilligheid van President Obama om voorsorgmaatreëls wat tans beskikbaar is om burgers van die VSA uit te brei met betrekking tot data-insameling vir nasionale veiligheid doeleindes aan nie-burgers van die VSA. Hierdie verpligtinge moet nou gevolg word deur wetgewende aksie.
 6. Die bevordering van privaatheidstandaarde internasionaal: Die VSA moet toetree tot die Raad van Europa se Konvensie vir die Beskerming van Individue met betrekking tot die Outomatiese Verwerking van Persoonlike Data ("Konvensie 108"), soos dit by die 2001-konvensie oor kriminele misdaad aangegaan is.

Die Kommissie het ook duidelik gemaak dat standaarde van die beskerming van data nie deel van die on-going onderhandelinge vir 'n Trans-Atlantiese Handel en Belegging Partnership sal wees.

Die werkgroep EU-VSA

Die ad hoc-EU-VSA-werkgroep oor die beskerming van data is gestig in Julie 2013 om kwessies wat spruit uit onthullings van 'n aantal van die Amerikaanse toesig programme met betrekking tot die grootskaalse insameling en verwerking van persoonlike data te ondersoek. Die doel was om die feite rondom Amerikaanse toesig programme en die impak daarvan op persoonlike data van die EU-burgers te vestig.

Die hoofbevindings van die Werkgroep was die volgende:

 1. 'N aantal Amerikaanse wette toelaat die grootskaalse versameling en verwerking van persoonlike data wat na die VSA oorgedra is of deur Amerikaanse maatskappye verwerk word vir buitelandse inligtingsdoeleindes. Die VSA het die bestaan ​​en die belangrikste elemente van sekere aspekte van hierdie programme bevestig, waaronder data-insameling en verwerking gedoen word op grond van die Amerikaanse wetgewing wat spesifieke voorwaardes en waarborge bepaal.
 2. Daar is verskille in die voorsorgmaatreëls van toepassing op burgers van die EU in vergelyking met die Amerikaanse burgers wie se data verwerk. Daar is 'n laer vlak van beskerming wat van toepassing is op die EU-burgers, sowel as 'n laer drempel vir die versameling van hul persoonlike data. Terwyl Amerikaanse burgers baat vind by grondwetlike beskerming van hierdie nie van toepassing op burgers van die EU nie woonagtig in die VSA
 3. Sedert die bevele van die buitelandse intelligensie Surveillance Hof is geheime en maatskappye verwag om geheimhouding te handhaaf met betrekking tot die hulp wat hulle nodig is om voorsiening te maak, is daar geen paaie (geregtelike of administratiewe), vir óf EU of Amerikaanse data vakke om in kennis gestel word van of hul persoonlike data word versamel of verder verwerk. Daar is geen geleenthede vir individue om toegang, regstelling of uitwissing van data, of administratiewe of geregtelike regstelling te verkry.
 4. Daar is 'n mate van toesig deur die drie takke van die Regering wat in spesifieke gevalle van toepassing is, insluitend geregtelike toesig oor aktiwiteite wat die vermoë impliseer om inligting te verplig, maar daar is geen regterlike goedkeuring vir die vraag na die versamelde data nie: regters word nie gevra om keur die 'keurders' en kriteria wat gebruik word om die data te ondersoek en bruikbare inligting te ontgin, goed.

Die maak van Safe Harbour veiliger

Die Europese Kommissie het 13 aanbevelings aan die verbetering van die funksionering van die Safe Harbour skema. Die Kommissie spesifiek 'n beroep op die Amerikaanse owerhede om middels te identifiseer deur die somer 2014. Die Kommissie sal dan kyk na die funksionering van die Safe Harbour skema gegrond op die implementering van hierdie 13 aanbevelings en besluit oor sy toekoms.

Die 13 Aanbevelings is (sien ook MEMO / 13 / 1059):

Deursigtigheid

 1. Self-gesertifiseerde maatskappye moet hul privaatheidsbeleid openbaar maak.
 2. Privaatheid beleid van self-gesertifiseerde maatskappye se webtuistes moet altyd 'n skakel na die Departement van Handel Veilige Hawe webwerf wat al die lyste "huidige" lede van die skema.
 3. Eie gesertifiseerde maatskappye moet privaatheid voorwaardes van enige kontrakte wat hulle afsluit met subkontrakteurs, bv wolk rekenaar dienste te publiseer.
 4. Dit is duidelik dat vlag op die webwerf van die Departement van Handel al die maatskappye wat nie die huidige lede van die skema is.

regstelling

 1. Die privaatheidsbeleid op maatskappye se webwerwe moet 'n skakel na die alternatiewe geskilbeslegtingsverskaffer (ADR) insluit.
 2. ADR moet geredelik beskikbaar en bekostigbaar wees.
 3. Die Departement van Handel moet meer stelselmatig te monitor ADR verskaffers met betrekking tot die deursigtigheid en toeganklikheid van inligting wat hulle verskaf met betrekking tot die prosedure wat hulle gebruik en die opvolg hulle gee om klagtes.

Afdwinging

 1. Na aanleiding van die sertifisering of hersertifisering van maatskappye onder Safe Harbor, moet 'n sekere persentasie van hierdie maatskappye onderhewig wees aan ex officio ondersoeke na die effektiewe nakoming van hul privaatheidsbeleide (buite die beheer van voldoening aan formele vereistes).
 2. Wanneer daar 'n bevinding is van nie-nakoming, na 'n klagte of ondersoek, moet die maatskappy onderhewig wees aan opvolg spesifieke ondersoek na 1 jaar.
 3. In geval van twyfel oor die nakoming van 'n onderneming of hangende klagtes, moet die Departement van Handel die bevoegde EU-databeskermingsowerheid daarvan in kennis stel.
 4. Vals eise van die Veiligheid van Veilige Hawe moet voortgaan om ondersoek te word.

Toegang is deur die Amerikaanse owerhede

 1. Privaatheid beleid van self-gesertifiseerde maatskappye moet sluit inligting oor die mate waarin die Amerikaanse wet toelaat openbare owerhede in te samel en te verwerk data oorgedra onder die Safe Harbour. In die besonder maatskappye moet aangemoedig word om aan te dui in hul privaatheid beleid wanneer hulle uitsonderings van toepassing op die beginsels vir nasionale veiligheid, openbare belang of vereistes wetstoepassing te ontmoet.
 2. Dit is belangrik dat die nasionale veiligheid uitsondering voorsien deur die Safe Harbour Besluit net gebruik word om 'n mate dat streng noodsaaklik is of eweredige.

Onderhandelinge tussen die EU en die VSA oor 'n sambreelooreenkoms vir databeskerming

Die EU en die VSA onderhandel tans oor 'n raamwerkooreenkoms oor databeskerming op die gebied van polisie en geregtelike samewerking ("sambreelooreenkoms") (IP / 10 / 1661). Die doel van die EU in hierdie onderhandelinge is om 'n hoë vlak van databeskerming te verseker, in ooreenstemming met die EU-databeskermingsreëls, vir burgers wie se data oor die Atlantiese Oseaan oorgedra word, en sodoende die samewerking tussen die EU en die VSA in die stryd teen misdaad en terrorisme verder versterk.

Die sluiting van so 'n ooreenkoms, wat voorsiening maak vir 'n hoë vlak van beskerming van persoonlike data, sal 'n groot bydrae tot die bevordering van vertroue oor die Atlantiese Oseaan verteenwoordig.

By die laaste ministeriële vergadering van die EU-VSA-minister van Justisie en Binnelandse Sake (van 18 November) het ons goeie vordering gemaak:

 1. Eerstens, die VSA verbind tot besig om een ​​van die uitstaande kwessies vir die EU op te los - naamlik om die EU-burgers wat nie woonagtig in die VSA die reg om geregtelike regstelling as hul data is pingen of soek verlamde gee.
 2. Tweedens, die VSA onderstreep hul verbintenis tot die EU en die VSA Mutual Legal Assistance ooreenkoms wyer en effektief te gebruik wanneer hulle wil om data van die EU-burgers vir bewyse doeleindes in strafregtelike verrigtinge te verkry.

Die EU en die VS verbind hulle tot 'voltooi die onderhandelinge oor die komende somer ooreenkoms 2014"(MEMO / 13 / 1010).

ANNEX

1. Eurobarometer: Sewe Europeërs uit tien is bekommerd oor die moontlike gebruik wat maatskappye van die openbaarmaking van die inligting kan maak.

Bron: Flash Eurobarometer 359: Houdings op Data Protection en Elektroniese Identity in die Europese Unie, Junie 2011

Meer inligting

Persverklaring - Reding toespraak by CEPS
hervorming beskerming van data
Europese Kommissie - die beskerming van data
Tuisblad van vise-president Viviane Reding
Justisie Direktoraat generaal Nuus
Volg die vise-president op Twitter:@VivianeRedingEU
Volg EU Justisie op Twitter: @EU_Justice

data

Groter beskerming, innovasie en groei in die datasektor van die Verenigde Koninkryk soos aangekondig deur die Britse sekretaris

gepubliseer

on

Die kantoor van die inligtingskommissaris (ICO) is ingestel op 'n opknapping om groter innovasie en groei in die datasektor van die Verenigde Koninkryk aan te dryf en die publiek beter te beskerm teen groot datadreigemente, onder beplande hervormings wat deur die digitale sekretaris Oliver Dowden aangekondig is

Bridget Treacy, vennoot (Britse privaatheids- en kuberveiligheidspraktyk), Hunton Andrews Kurth, het gesê: 'Die Britse regering het 'n ambisieuse visie aangedui vir die hervorming van die databeskermingswette in die Verenigde Koninkryk, die vereenvoudiging van die huidige regime, vermindering van rompslomp vir sake en die aanmoediging van data-geleide innovasie. Na deeglike ontleding glo die regering dat dit die Britse privaatheidsregime vir data en die werking daarvan in die praktyk aansienlik kan verbeter, met behoud van hoë beskermingsstandaarde vir individue. Dit lyk verreweg as 'n poging om die huidige regime te vervang, maar dit lyk na 'n poging om dit te verfyn, sodat dit beter in die behoeftes van alle belanghebbendes kan voorsien en dat dit beter pas by die digitale era. 

'Om 'n nuwe blik op internasionale datastrome te neem, is lankal te laat, en hier sal dit interessant wees om te sien hoe kreatief die Britse regering bereid is om te wees. Globale datastrome is 'n onvermydelike deel van die wêreldwye handel en die Covid-19-pandemie beklemtoon die behoefte aan wêreldwye samewerking in navorsing en innovasie. Die Britse regering wil vertroude en verantwoordelike datastrome moontlik maak, sonder om die beskerming van individue te verminder, en sonder onnodige rompslomp. 'N Meer behendige, buigsame, risiko-gebaseerde en uitkomsgedrewe benadering vir die bepaling van toereikendheid kan die beskerming van data in die algemeen verbeter. Maar hier sal die regering veral moet sorg, in die veronderstelling dat dit die UK se toereikendheidstatus in die EU wil behou.

advertensie

'Dit blyk dat selfs die kantoor van die inligtingskommissaris hervorm sal word, met voorstelle om die bestuurstruktuur van die databeskermereguleerder te moderniseer, duidelike doelwitte te stel en groter deursigtigheid en aanspreeklikheid te verseker. Die ICO is 'n hoogs gerespekteerde databeskermingsreguleerder en bied baie bewonderde wêreldwye leierskap oor moeilike kwessies. Sorg sal nodig wees om te verseker dat die ICO se baie gewilde en hoog aangeskrewe onafhanklikheid nie in die gedrang kom deur die voorgestelde hervormings nie.

'Dit lyk in die algemeen na 'n deurdagte poging om die bestaande databeskermingsregime in die Verenigde Koninkryk te verbeter, nie deur radikale verandering nie, maar deur voort te bou op die bestaande raamwerk en dit aan te pas om dit beter te pas by ons digitale era. Organisasies moet die geleentheid verwelkom om by te dra tot hierdie konsultasie. ”

Bojana Bellamy, president van Hunton Andrews Kurth's Sentrum vir Inligtingsbeleidleierskap (CIPL), 'n vooraanstaande wêreldwye dinkskrum vir inligtingsbeleid in Washington, DC, Londen en Brussel, het gesê: 'Die visie van die Britse regering is 'n positiewe ontwikkeling en is broodnodig om die geleenthede en uitdagings van ons digitale era aan te spreek. Die planne moet in die Verenigde Koninkryk en in die EU verwelkom word. Dit gaan nie oor die verlaging van die databeskermingsvlak of om van die AVG ontslae te raak nie, dit gaan oor die feit dat die wet in die praktyk doeltreffender, doeltreffender en op 'n manier voordelig is vir almal - organisasies wat data, individue, reguleerders en die Britse samelewing gebruik. en ekonomie. Wette en reguleringspraktyke moet ontwikkel en behendig wees, net soos die tegnologieë wat hulle probeer reguleer. Lande wat die buigsame en innoverende reguleringsregime skep, sal beter geplaas wees om te reageer op die Vierde Industriële Revolusie wat ons vandag sien.

advertensie

'Daar is geen twyfel dat sommige aspekte van die GDPR nie goed werk nie, en dat sommige gebiede onbehulpsaam is. Die reëls vir die gebruik van data in wetenskaplike en industriële navorsing en innovasie is byvoorbeeld omslagtig om op te spoor en te ontleed, wat die gebruik en deel van data vir hierdie voordelige doeleindes belemmer; dit is moeilik om persoonlike data te gebruik vir die opleiding van AI -algoritmes om vooroordeel te vermy; toestemming van individue tot die verwerking van data is betekenisloos gemaak deur te veel gebruik; en internasionale datastrome het in rompslomp beland.

'Die dapper visie van die Britse regering om die huidige databeskermingsregime te vereenvoudig, rompslomp te verminder, meer verantwoordelikheid te plaas vir organisasies om data verantwoordelik te bestuur en te gebruik en die sleutelrol van die Britse privaatheidsreguleerder te versterk, is die regte pad vorentoe. Dit bied effektiewe beskerming vir individue en hul data en bied data -gedrewe innovasie, groei en maatskaplike voordele moontlik. Ander regerings en lande moet die Britse leiding volg.

'Dit is hoog tyd om die reëls vir internasionale datavloei op te knap, en die Britse regering is absoluut reg om daarop te fokus om vertroue en verantwoordelike datastrome moontlik te maak. Besighede in alle sektore sal 'n meer naatlose stelsel vir data -oordragte en toereikendheidsbesluite ten opsigte van meer lande verwelkom. Beamptes vir privaatheid van privaat data lei te veel hulpbronne af om die regstegniese aspekte van datastrome uit die EU aan te spreek, veral in die nadraai van die EU -uitspraak oor Schrems II. Verbruikers en besighede sal beter bedien word deur organisasies wat fokus op privaatheid deur ontwerp, assesserings vir risiko -impakte en die bou van omvattende programme vir privaatheidsbestuur wat geskik is vir die nuwe digitale ekonomie. 

'Dit is bemoedigend dat die regering die kantoor van die Britse inligtingskommissaris erken as 'n belangrike digitale reguleerder in die Verenigde Koninkryk, met 'n kritieke taak om die inligtingreg van beide individue te beskerm en om verantwoordelike data -gedrewe innovasie en groei in die VK moontlik te maak. Die ICO was 'n progressiewe reguleerder en beïnvloeder in die wêreldwye regulerende gemeenskap. Die ICO moet die hulpbronne en gereedskap kry om strategies, innoverend en vroeg betrokke te wees by organisasies wat data gebruik en die beste praktyke en aanspreeklikheid aan te moedig en te beloon. ”

Lees verder

data

Nuwe reëls oor openbare data en hergebruik van inligting in die openbare sektor begin geld

gepubliseer

on

17 Julie was die sperdatum vir lidlande om die hersiene om te sit Richtlijn oor openbare data en hergebruik van inligting in die openbare sektor in die nasionale reg. Die opgedateerde reëls sal die ontwikkeling van innoverende oplossings soos mobiliteitsprogramme stimuleer, deursigtigheid verhoog deur toegang tot openbaar befondsde navorsingsdata te bied en nuwe tegnologieë, insluitend kunsmatige intelligensie, te ondersteun. 'N Europa wat geskik is vir die digitale era Uitvoerende adjunkpresident Margrethe Vestage het gesê: “Met ons datastrategie definieer ons 'n Europese benadering om die voordele van data te ontsluit. Die nuwe richtlijn is die sleutel om die groot en waardevolle poel van hulpbronne wat deur openbare liggame geproduseer word, beskikbaar te stel vir hergebruik. Hulpbronne wat reeds deur die belastingbetaler betaal is. Dus kan die samelewing en die ekonomie voordeel trek uit meer deursigtigheid in die openbare sektor en innoverende produkte. ”

Thierry Breton, kommissaris vir die interne mark, het gesê: “Hierdie reëls oor openbare data en die hergebruik van inligting in die openbare sektor sal ons in staat stel om die hindernisse te oorkom wat die volle hergebruik van data in die openbare sektor voorkom, veral vir KMO's. Die totale direkte ekonomiese waarde van hierdie data sal na verwagting verdubbel van € 52 miljard in 2018 vir die EU-lande en die Verenigde Koninkryk tot € 194 miljard in 2030. Verhoogde sakegeleenthede sal alle EU-burgers bevoordeel danksy nuwe dienste. ”

Die openbare sektor lewer, versamel en versprei data op baie gebiede, byvoorbeeld geografiese, wettige, meteorologiese, politieke en opvoedkundige gegewens. Die nuwe reëls, wat in Junie 2019 aangeneem is, verseker dat meer van hierdie openbare sektor-inligting maklik beskikbaar is vir hergebruik, wat waarde vir die ekonomie en die samelewing genereer. Dit is die gevolg van 'n hersiening van die voormalige richtlijn oor die hergebruik van openbare sektor-inligting (PSI-richtlijn). Die nuwe reëls sal die wetgewende raamwerk op datum hou met onlangse vordering in digitale tegnologieë en digitale innovasie verder stimuleer. Meer inligting is beskikbaar aanlyn.  

advertensie

Lees verder

Besigheid

Die EU kan teen 2 € 2030 beter daaraan toe wees as data-oordragte beveilig word

gepubliseer

on

DigitalEurope, die toonaangewende handelsvereniging wat digitaal transformerende nywerhede in Europa verteenwoordig en met 'n lang lys korporatiewe lede, insluitend Facebook, vra vir 'n hersiening van die Algemene Verordening Gegevensbeskerming (GDPR). 'N Nuwe studie in opdrag van die lobby toon dat beleidsbesluite oor internasionale data-oordragte nou teen 2030 'n beduidende uitwerking op groei en werksgeleenthede in die hele Europese ekonomie sal hê, wat die doelwitte van die digitale dekade van Europa beïnvloed.

Oor die algemeen kan Europa aan die einde van die digitale dekade € 2 biljoen beter daaraan toe wees as ons huidige tendense omkeer en die krag van internasionale data-oordragte benut. Dit is ongeveer die grootte van die hele Italiaanse ekonomie elke jaar. Die grootste deel van die pyn in ons negatiewe scenario sal self toegedien word (ongeveer 60%). Die gevolge van die EU se eie beleid oor data-oordragte, onder die AVG en as deel van die datastrategie, weeg swaarder as dié van beperkende maatreëls wat deur ons belangrikste handelsvennote geneem word. Alle sektore en groottes van die ekonomie word deur alle lidlande beïnvloed. Sake van data afhanklik is ongeveer die helfte van die BBP in die EU. Wat die uitvoer betref, sal vervaardiging waarskynlik die hardste getref word deur beperkings op datavloei. Dit is 'n sektor waar KMO's 'n kwart van alle uitvoer uitmaak. "Europa staan ​​by 'n kruispad. Dit kan nou die regte raamwerk vir die digitale dekade stel en die internasionale datastrome wat noodsaaklik is vir sy ekonomiese sukses, vergemaklik, of dit kan die huidige tendens stadig volg en in die rigting van databeskerming. Ons studie toon dat ons teen 2 ongeveer 2030 biljoen euro se groei kan mis, dieselfde as die Italiaanse ekonomie. Die groei van die digitale ekonomie en die sukses van Europese ondernemings hang af van die vermoë om data oor te dra. Dit is veral so as ons opmerk dat daar na verwagting reeds in 2024 85 persent van die wêreld se BBP-groei van buite die EU sal kom. Ons doen 'n beroep op beleidmakers om die AVG-data-oordragmeganismes te gebruik soos dit bedoel is, naamlik om internasionale data te vergemaklik - nie te verhinder nie - vloei, en om te werk aan 'n reëlgebaseerde ooreenkoms oor datavloei by die WHO. ' Cecilia Bonefeld-Dahl
Direkteur-generaal van DIGITALEUROPE
Lees die volledige verslag hier Beleidsaanbevelings
Die EU moet: Handhaaf die lewensvatbaarheid van die AVG-oordragmeganismes, byvoorbeeld: standaard kontraktuele klousules, toereikendheidsbesluite Beskerm internasionale oordragte van data in die datastrategie Prioritiseer die verkryging van 'n transaksie oor datastrome as deel van die WTO-e-handelsonderhandelinge
Belangrike bevindings
In ons negatiewe scenario, wat ons huidige pad weerspieël, Europa kan misloop: € 1.3 ekstra groei teen 2030, gelykstaande aan die grootte van die Spaanse ekonomie; € 116 miljard uitvoer jaarliks, wat gelykstaande is aan die uitvoer van Swede buite die EU, of dié van die tien kleinste lande in die EU saam; en 3 miljoen poste. In ons optimistiese scenario, die EU kan wen: € 720 miljard ekstra groei teen 2030 of 0.6 persent BBP per jaar; € 60 miljard uitvoer per jaar, waarvan die helfte afkomstig is van vervaardiging; en Werk 700,000, waarvan baie hoogs vaardig is. Die verskil tussen hierdie twee scenario's is: € 2 triljoen in terme van die BBP vir die EU-ekonomie teen die einde van die digitale dekade. Die sektor wat die meeste verloor, is vervaardiging, ly aan 'n verlies van € 60 miljard aan uitvoer. Proporsioneel verloor media, kultuur, finansies, IKT en die meeste sakedienste, soos konsultasie, die meeste - ongeveer 10 persent van hul uitvoer. Maar dieselfde sektore is dié wat die meeste verdien sou ons daarin slaag om ons huidige rigting te verander. A meerderheid (ongeveer 60 persent) van die uitvoerverliese van die EU in die negatiewe scenario kom van 'n toename in sy eie beperkings eerder as uit die optrede van derde lande. Die vereistes vir datalokalisering kan ook sektore benadeel wat nie sterk aan internasionale handel deelneem nie, soos gesondheidsorg. Tot 'n kwart van die insette in die verskaffing van gesondheidsorg bestaan ​​uit data-afhanklike produkte en dienste. In die grootste sektore wat geraak word, beslaan KMO's ongeveer 'n derde (vervaardiging) en twee derdes (dienste soos finansies of kultuur) van die omset. Euitvoere deur data-afhanklike vervaardigings-MKB's in die EU is ongeveer € 280 miljard werd. In die negatiewe scenario sal die uitvoer van MKB's van die EU met € 14 miljard daal, terwyl dit in die groeiscenario met € 8 sal styg Data-oordragte sal teen 3 ten minste € 2030 biljoen vir die EU-ekonomie werd wees. Dit is 'n konserwatiewe skatting, want die model se fokus is op internasionale handel. Beperkings op interne datavloei, byvoorbeeld internasionaal binne dieselfde onderneming, beteken dat hierdie syfer waarskynlik baie hoër is.
Meer inligting oor die studie
Die studie kyk na twee realistiese scenario's, wat nou aansluit by die huidige beleidsdebatte. Die eerste 'negatiewe' scenario (in die hele studie 'uitdagingscenario' genoem) hou die huidige beperkende interpretasies van die Schrems II uitspraak van die Hof van Justisie van die EU, waarin meganismes vir die oordrag van data ingevolge die AVG grotendeels onbruikbaar gemaak word. Dit neem ook 'n EU-datastrategie in ag wat beperkings plaas op die oordrag van nie-persoonlike data na die buiteland. Verder beskou dit 'n situasie waarin groot handelsvennote beperkings op die vloei van data verskerp, onder meer deur datalokalisering. Die studie identifiseer sektore in die EU wat sterk op data staatmaak, en bereken die impak van beperkings op grensoverschrijdende oordragte op die EU-ekonomie tot 2030. Hierdie digitaliseringsektore, in verskillende bedrywe en sakegroottes, insluitend 'n groot deel van die KMO's, maak die helfte van die BBP uit die EU uit.
Lees die volledige verslag hier

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings