Verbinding met ons

EU

Internasionale Holocaust Remembrance Day: Kommissie 'n beroep op lidlande om ontkenning van misdade teen die mensdom te kriminaliseer

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

11-3051aTeen die agtergrond van internasionale Holocaust Remembrance Day vandag (27 Januarie), 'n nuwe verslag wat gepubliseer is bevind die meeste lidlande het nog nie korrek EU-reëls wat ontwerp is om rassistiese en xenofobiese haat misdade aan te pak geïmplementeer. Lidlande eenparig aanvaar die 2008 kaderbesluit oor die stryd teen rassisme en xenofobie deur die strafreg, nog nasionale wette in 'n aantal lande bly onvoldoende. In die besonder, nasionale voorsiening teen ontkenning, kondonering of grof trivializing sekere misdade - soos misdade teen die mensdom - bly onvoldoende in twee lidlande.

Visepresident Viviane Reding het in 'n toespraak ter geleentheid van die Internasionale Holocaust-herdenkingsdag gesê: "Vandag het ons vrede tussen lande in die Europese Unie bereik. Nog 'n uitdaging bly: om die strewe na verdraagsaamheid in ons eie samelewings voort te sit. Niemand hoef ooit haatspraak of haatmisdaad te ervaar nie. Vandag doen ek 'n beroep op alle lidlande om op te tree om die EU-raambesluit volledig te omskep en seker te maak dat dit op die grond toegepas word. '

Die Kommissie sal betrokke wees in bilaterale gesprekke met lidlande tydens 2014 met die oog op die versekering van volle en regte omzetting van die kaderbesluit in die nasionale wetgewing, met behoorlike inagneming van die Handves van Fundamentele Regte en, in die besonder, op vryheid van uitdrukking en assosiasie.

advertensie

Die raamwerk EU besluit het ten doel om te bestry in die besonder rassistiese en xenofobiese haatspraak en haat misdaad, en vereis lidstaten om te definieer as kriminele oortredings die publiek aanhitsing tot geweld of haat op grond van ras, kleur, godsdiens, afkoms of nasionale of etniese oorsprong.

Terwyl alle lidlande van die Kommissie van hul maatreëls om te voldoen aan die kaderbesluit ingelig het, vandag se implementering verslag bevind dat 'n aantal lande het nie ten volle en / of korrek getransponeer al bepalings, naamlik met betrekking tot die oortredings van ontkenning, kondonering en growwe trivializing sekere misdade.

Die meeste lidlande het bepalings op aanhitsing tot rassistiese en xenofobiese geweld en haat, maar dit nie altyd lyk om ten volle te transponeer die misdrywe wat deur die kaderbesluit. Gapings is ook waargeneem met betrekking tot die rassistiese en xenofobiese motivering van misdade, die aanspreeklikheid van regspersone en jurisdiksie.

advertensie

Volgende stappe

Die Kommissie het tans nie die bevoegdheid om inbreukprosedures te loods kragtens artikel 258 VWEU met betrekking tot raambesluite wat voor die inwerkingtreding van die Verdrag van Lissabon aangeneem is nie (sien artikel 10 (1) van Protokol nr. 36 by die Verdrae). Vanaf 1 Desember 2014 sal die Kommissie inbreukprosedures kan begin. Die verslag van vandag gee dus 'n oorsig van waar verdere werk deur die lidstaten nodig is om die nasionale wetgewing in lyn te bring.

Die Kommissie sal egter nie altyd in te gryp in individuele gevalle van haatspraak of haat misdaad. Dit is vir nasionale howe om te bepaal of 'n spesifieke geval verteenwoordig aanhitsing tot rassistiese of xenofobiese geweld of haat, na gelang van omstandighede en konteks van elke situasie. Die Kommissie sal slegs bevestig die transposisie van die algemene reëls in die nasionale wetgewing.

agtergrond

Die Kaderbesluit is 'n instrument om te bestry rassisme en xenofobie deur middel van die strafreg. Dit definieer 'n gemeenskaplike strafreg benadering tot sekere vorme van rassisme en xenofobie, naamlik ten opsigte van rassistiese en xenofobiese haatspraak en haat misdaad.

Met betrekking tot 'haatspraak', moet lidlande te verseker dat die volgende opsetlike gedrag is strafbaar toe teen 'n groep persone of 'n lid van 'n groep wat deur verwysing na ras, kleur, godsdiens, afkoms of nasionale of etniese oorsprong en wanneer die gedrag word in 'n manier wat waarskynlik tot geweld of haat aanhits teen so 'n groep of een of meer van sy lede:

  1. Openbaar aanhitsing tot geweld of haat, insluitende deur openbare verspreiding of verspreiding van stukke, foto's of ander materiaal, en;
  2. openbaar kondonering, ontken of grof trivializing misdade van volksmoord, misdade teen die mensdom en oorlogsmisdade soos omskryf in die wet van die Internasionale Kriminele Hof; en die misdade wat gepleeg is deur die groot oorlog misdadigers van die Europese Axis lande, soos omskryf in die Handves van die Internasionale Militêre Tribunaal van 1945.

Met betrekking tot 'n haat misdaad, moet lidlande verseker dat rassistiese en xenofobiese motivering word beskou as 'n verswarende omstandighede, of alternatiewelik dat sodanige motivering in ag deur die howe geneem kan word in die bepaling van die toepaslike strawwe.

Die kaderbesluit spreek slagoffers deur die stigting van die lidlande moet verseker dat ondersoeke na of vervolging van haatspraak oortredings is nie afhanklik van 'n verslag of 'n beskuldiging gemaak deur die slagoffer, ten minste in die mees ernstige gevalle.

Die wet sluit jurisdiksie reëls bedoel om te veg teen aanlyn haatspraak (een van die mees algemene maniere van manifesteer rassistiese en xenofobiese houdings). Wanneer stigting van jurisdiksie oor gedrag gepleeg is binne hul grondgebied, moet lidlande te verseker dat hul jurisdiksie strek tot gevalle waar die gedrag is verbind deur middel van 'n inligtingstelsel, en die oortreder of materiaal aangebied in daardie stelsel is in sy gebied.

Dit is die eerste verslag implementering op Kaderbesluit 2008 / 913 / JBZ. Dit beoordeel die mate waarin die lidstaten al bepalings van die Kaderbesluit geïmplementeer. Dit is gebaseer op die transposisie maatreëls deur lidlande en deur die Kommissie tydens die analise (insluitende nasionale regspraak, voorbereidende werk en riglyne) van hulle versoek tegniese inligting in kennis gestel, asook op inligting wat uit vyf regeringsorganisasies vergaderings deskundige groep en 'n studie gekontrakteer is deur die Kommissie.

Meer inligting

Europese Kommissie - Rassisme en Xenphobia

Tuisblad van vise-president Viviane Reding

Volg die vise-president op Twitter: @VivianeRedingEU

Volg EU Justisie op Twitter: @EU_Justice

EU

Week vooruit: die toestand waarin ons is

gepubliseer

on

Die belangrikste punt van hierdie week is die president van die Europese Kommissie, von der Leyen, se toespraak 'State of the EU' (SOTEU) aan die Europese Parlement in Straatsburg. Dit is 'n verwaandheid wat uit die VSA geleen is, toe die president van die Verenigde State aan die begin van elke jaar die kongres toespreek en sy planne vir die komende jaar uiteensit. 

Ek is altyd verbaas oor Amerikaanse selfvertroue en byna onvernietigbare oortuiging dat Amerika die grootste nasie op aarde is. Alhoewel jy dink dat jy net wonderlik is, 'n aangename gemoedstoestand moet wees, laat die slegte toestand van die VSA op soveel vlakke my op die oomblik dink dat die buitensporig kritiese oog wat Europeërs op hul lot werp 'n gesonder perspektief kan wees. Soms is dit egter lekker as ons die vele voordele van die EU kan erken en 'meer' Europees en trots 'kan wees.

Dit is moeilik om te bepaal hoeveel belangstelling SOTEU uitoefen buite diegene wat die meeste betrokke is by die EU -aktiwiteite. Europeërs, behalwe 'n klein groepie van die mees godsdienstige, gaan gewoonlik nie rond en huil oor hoe groot die EU is nie, of oor die algemeen opgewonde oor die rigting daarvan. Alhoewel ons moontlik oor die kontrafaktuele gedink het, het die Verenigde Koninkryk aan elke EU -burger 'n baie skerp blik gegee van 'wat as?' 

advertensie

As ons kyk na waar die wêreld lyk, lyk die EU asof dit in 'n gesonder toestand is as die meeste - dit het ook hierdie jaar letterlike betekenis; ons is waarskynlik die mees ingeëntde vasteland op aarde; daar is 'n ambisieuse plan om ons ekonomie uit turbo te laai sy pandemiese insinking en die vasteland het sy ken uitgesteek en besluit om niks anders as die wêreld te lei om klimaatsverandering aan te pak nie. Persoonlik voel ek 'n groot hoop hoop van die feit dat ons blykbaar gesamentlik besluit het genoeg is genoeg vir diegene binne die EU wat wil terugval op demokratiese waardes en die oppergesag van die reg. 

Verskeie voorstelle sal hierdie week van die Kommissie kom: Vestager sal die plan vir 'Europa se digitale dekade' voorlê; Borrell sal die EU se planne vir bande met die Indo-Stille Oseaan-streek uiteensit; Jourova sal die EU -plan vir die beskerming van joernaliste uiteensit; en Schinas sal die EU -pakket oor noodreaksie en paraatheid op gesondheid aanbied. 

Dit is natuurlik 'n plenêre sitting van die Parlement. Behalwe SOTEU, sal die humanitêre situasie in Afghanistan en die betrekkinge van die EU met die Taliban -regering gedebatteer word; mediavryheid en die oppergesag van die reg in Pole, die Europese Gesondheidsunie, die EU -bloukaart vir hoogs geskoolde migrante en LGBTIQ -regte word bespreek.

advertensie

Lees verder

EU

Week vorentoe: Vooraf gewaarsku is voorarm

gepubliseer

on

Visepresident van die kommissie, Maroš Šefčovič, sal Woensdag (8 September) die tweede jaarlikse strategiese versiendverslag van die Kommissie voorlê. Die verslag kom 'n week voor die jaarlikse 'Staat van die EU' -toespraak deur die president van die Kommissie. Die inisiatief is deel van 'n poging om te verseker dat die EU bestand is teen uitdagings, maar ook in staat is om hom voor te berei deur vooruitskouing in alle aspekte van beleidsvorming in te sluit. Die verslag van 2021 sal kyk na strukturele wêreldwye megatrends teen 2050 wat die EU sal beïnvloed, en sal gebiede identifiseer waar die EU sy globale leierskap kan versterk. 

Op Dinsdag (7 September) hou kommissaris Hahn 'n perskonferensie oor die aanneming van die Green Bonds -raamwerk. EU -taksonomie ”.

Parlement

advertensie

Europa geskik vir die digitale era Uitvoerende vise -president en mededingingskommissaris Margrethe Vestager vergader (6 September) met die voorsitters van vyf komitees (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) in die parlement vir 'n uitruil van menings oor die digitale agenda. 

Die Komitee vir Vroueregte en die afvaardiging vir betrekkinge met Afghanistan sal vergader om die situasie van vroue en meisies se regte te bespreek.

Die spesiale komitee vir die bestryding van kanker vergader op Donderdag (9 September) om die uitruil van gesondheidsdata en die digitalisering van kankervoorkoming en -sorg te bespreek, asook 'n opdatering oor die implementering van die EU se chemikaliestrategie vir volhoubaarheid in die konteks van kankervoorkoming.

advertensie

Die subkomitee oor veiligheid en verdediging sal die situasie in Afghanistan bespreek, sowel as 'n studie oor 'EU -paraatheid en reaksies op chemiese, biologiese, radiologiese en kern (CBRN) bedreigings' en Sven Mikser MEP (S&D, EE) konsepverslag oor ' Uitdagings en vooruitsigte vir multilaterale wapens van massavernietiging wapensbeheer en ontwapeningstelsels '. 

Hof

Die Hof van Justisie van die Europese Unie sal sy mening gee oor die terugbetaling van € 2.7 miljard uit die Verenigde Koninkryk omdat dit nie 'n risiko-gebaseerde benadering tot doeanebeheer ingestel het nie, ondanks herhaalde waarskuwings van OLAF, die onafhanklike kantoor van die EU teen bedrog. Die versuim om hierdie kwessie aan te spreek, het ook meegebring dat vervaardigers van die EU moes meeding met onderwaardeerde goedere wat via die EU na die EU kom. OLAF se syfer dek die jare 2011-2017. Ander belangrike uitsprake word verwag op die gebied van asiel (C-18/20, C-768/19).

Raad

Ministers van landbou en visserye kom informeel byeen van 5 tot 7. Ministers van Ekonomie en Finansies hou 'n informele vergadering per videokonferensie op 6 September en 'n ander informele vergadering op 10-11. Soos gewoonlik vergader die Eurogroep voor die inklusiewe vergadering op 10. 

ECB

Die Europese Sentrale Bank het Donderdag sy gereelde maandelikse vergadering, met inflasie wat nou die teiken van meer as 2% oorskry.

Tunisië

Die hoë verteenwoordiger van die EU, Josep Borrell, besoek Tunisië op Vrydag (10 September). In Julie het die Tunisiese president, Kais Saied, die premier afgedank en vermoed dat die parlement noodbevoegdhede in die gesig staar weens protesoptogte oor ekonomiese ontbering en 'n styging in gevalle van Covid-19, het die EU 'n beroep op Tunisië gedoen om sy grondwet en die oppergesag van die reg te respekteer . 

Lees verder

EU

Terug na die skool, kyk die EU Reporter na die week wat voorlê

gepubliseer

on

Aan die van julle wat daarin geslaag het om weg te kom vir 'n herstellende somervakansie, welgedaan, julle het dit nodig. Die volgende kwartaal gaan (nog) besig wees. 

Baie wetgewing het sy wetgewende reis deur die ingewikkelde besluitnemingsmasjien van die EU begin, met baie vleisagtige voorstelle wat in stukke gesny, in blokkies gesny en gekruid word, en uiteindelik in die braaipan van die versoeningskomitee gegooi word wat om vyfuur deur 'n bleek-oog politikus as 'n swaar gewende presidentskap seëvier. Onder die grootes is die Digital en die 'Fit for 55' klimaatvoorstelle. Die voorstelle oor die klimaat beloof om veral geknou te word, aangesien die ooreenkoms met die 'klimaatwet' oor die vaststelling van koolstofverbintenisse reeds ooreengekom is; om 'n finale balans tussen die voorstelle te vind, gaan perdehandel van 'n tot dusver onbekende omvang vereis.

Die gordel van Brussel was redelik slapend in Augustus totdat die katastrofale gebeure in Afghanistan 20 jaar se Westerse ingryping tot 'n minder as triomfantlike paniekgevulde en roemryke uitgang gebring het. Die 'Weste' lê in 'n verslete gemors, met vertroue op die hoogste vlak. Die von der Leyen -kommissie het homself as 'geopolitiek' voorgestel, en die administrasie van Biden het 'Amerika se rug!' - en tog is ons hier. Een ding wat ek geleer het, is dat dinge nooit so erg is dat dit nie erger kan word nie. Die triomf van die Taliban en die brutale herinnering dat ISIS nie weg is nie, sal diegene ondersteun wat hul ideale elders ondersteun. Dit is nie 'n mooi prentjie nie, maar Europa en die breër 'Weste' moet die moed van sy beter self hê wat regte, demokrasie, die oppergesag van die reg en voorspoed verdedig, tuis en in die buiteland. 

advertensie

Volgende week kom ministers van buitelandse sake en verdediging bymekaar vir informele rade om die nadraai van onlangse gebeure te bespreek. Die ernstige onstabiliteit nader aan die huis in onder meer Noord -Afrika, Libanon en Wit -Rusland - en natuurlik Afghanistan.

Die ministers van verdediging sal vergader om die EU se strategiese kompas te bespreek; die doel is om teen November 'n volledige dokument te hê; onlangse gebeure het getoon dat die EU meer verantwoordelikheid en gesamentlike optrede in veiligheid en verdediging moet neem.

Op Dinsdag (31 Augustus) is daar 'n buitengewone vergadering van ministers van Justisie en Binnelandse Sake wat sal vergader om te bespreek hoe hulle die onvermydelike beweging van mense uit Afghanistan, hervestiging in die EU sal hanteer, en ook die buurlande wat reeds miljoene vlugtelinge opgeneem wat meer finansiële ondersteuning nodig sal hê.

advertensie

Reël van die reg

Dit is moeilik om 'n baken te wees vir die oppergesag van die reg in die buiteland, as u eie komponente gelukkig norme opskerp, wat my na Pole en Hongarye bring, waar die toestand van stilstand gedurende die somer gebly het.

Von der Leyen het die parlementslede en regskenners in 'n brief van vyf bladsye tereggewys wat aandui hoe Hongarye ses van agt regstaatbeginsels verbreek het wat verband hou met die besteding van die EU-begroting. meganisme om die misbruik van fondse te voorkom. Von der Leyen het geskryf dat parlementslede nie genoegsame bewyse van die oortredings gelewer het nie en dat die kommissie “nie behoorlik versoek is om op te tree nie”.

Die dag van afrekening van Pole op 16 Augustus was 'n gebeurtenis wat nie gebeur het nie, met verdere voorbehoud van die kommissie se hoofkwartier. 'N Mens kan nie anders as om te dink dat daar iemand in die regsdiens van die kommissie is wat die Douglas Adams -aanhaling op hul muur laat vassteek nie:' I love deadlines. Ek is mal oor die lawaai wat hulle maak terwyl hulle verbygaan. ”

Die kommissie skop die blikkie in die pad terwyl hulle die reaksie van Pole “lees en ontleed”. Visepresident Jourova besoek Pole op Maandag (30 Augustus). Die geluide van die minister van justisie, Zbigniew Ziobro, is nie bemoedigend nie, en het onlangs getwiet dat die EU 'n 'hibriede oorlog' teen die EU is. 

Intussen gaan Slowenië voort om te stop met die benoeming van aanklaers by die Europese staatsaanklaer, terwyl die Sloweense premier Jansa die nominasies blokkeer.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings