Verbinding met ons

Burgerlike vryhede

Burgerlike vryhede lede pak menseregte foute in die Europese Unie

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

eu_flagDie Europese Kommissie moet 'onmiddellik' 'n nuwe stelsel instel om alle EU-lidlande se nakoming van EU-waardes en toetredingskriteria te monitor, lui 'n resolusie wat op 13 Januarie deur die Komitee vir Burgerlike Vryhede gestem is. Parlementslede kritiseer ook die skending van die basiese regte van migrante, nasionale minderhede, persone met gestremdhede en vroue.

Die resolusie, wat met 31 stemme teen 18 met 5 onthoudings goedgekeur is, analiseer die respek vir fundamentele regte in die EU in 2012. "Dit is hoog tyd dat die EU meganismes instel om die korrekte toepassing van Europese waardes en die Kopenhagen-kriteria te verseker. , wat geldig moet bly na die toetrede tot die EU. Daarvoor moet 'n monitering- en sanksie-instrument geskep word wat EU-instellings, lidlande en kundige liggame soos die Agentskap vir Fundamentele Regte en die Raad van Europa betrek, "het rapporteur Louis Michel (ALDE, BE) na die stemming.

Monitering van voldoening aan EU waardes

advertensie

Die Europese Kommissie moet 'onmiddellik' 'n nuwe stelsel instel om die nakoming van die EU-toetredingskriteria, algemeen bekend as die, te monitor Kopenhagen kriteria, gereeld en op 'n objektiewe manier, lui die teks. Hierdie nuwe Kopenhagen-meganisme sou dien om aanwysers op te stel, bindende aanbevelings op te stel en boetes op te lê soos die bevriesing van EU-finansiering aan lande wat nie daaraan voldoen nie. Dit moet op 'n objektiewe manier geskied, en dubbele standaarde moet vermy word. MEP's stel ook voor dat veranderinge in die verdrag oorweeg word, soos die hersiening van artikel 7 van die EU-verdrag (reëls om te bepaal of daar 'n duidelike risiko bestaan ​​vir 'n ernstige skending van die EU-waardes in 'n lidstaat). Die doel is om die stadiums van risiko's en oortredings duidelik te skei. Om te help met die voorkoming van skendings van die EU-waardes op lang termyn, vra die parlementslede ook vir die oprigting van 'n Kopenhagen-kommissie van onafhanklike kundiges op hoë vlak van fundamentele regte.

Bystand immigrante in nood op see

Die Komitee vir Burgerlike Vryhede doen 'n beroep op die EU en sy lidlande om wette te hersien wat gebruik kan word om mense wat migrante in nood op see help, te straf. Reddingspogings "moet verwelkom word en ... nooit tot enige vorm van sanksies lei nie", lui dit. Parlementslede betreur ook dat kinders wat aansoek doen om internasionale beskerming selfs onder die EU se nuwe asielstelsel in die tronk kan sit.

advertensie

Vryheid van godsdiens en reg om te sterf met waardigheid

Sekularisme, gedefinieer as streng skeiding tussen politieke, nie-belydenis- en godsdienstige owerhede, sowel as die onpartydigheid van die staat, "is die beste manier om gelykheid tussen godsdienste en tussen gelowiges en nie-gelowiges te verseker", lui die goedgekeurde teks. op EU-lande om vryheid van godsdiens of geloof te beskerm, insluitend die vryheid van diegene sonder 'n godsdiens om nie gediskrimineer te word nie. Die Burgerlike Vryheidskomitee doen ook 'n beroep op respek vir waardigheid aan die einde van die lewe deur te verseker dat 'besluite wat in lewende testamente uitgedruk word, erken en gerespekteer word'.

Regte van minderhede en persone met gestremdhede

Die resolusie beklemtoon die noodsaaklikheid om nasionale minderhede, streeksgroepe en konstitusionele streke op EU-vlak te beskerm en 'n moniteringstelsel op te stel wat gemodelleer is op die voorbeeld van nasionale Roma-strategieë. Nasionale minderhede maak ooreen met die goedgekeurde teks meer as 10% van die EU-bevolking. Lede dring ook nasionale regerings om meer te belê in beleid om persone met gestremdhede te integreer in die gemeenskap deur die verwydering van alle vorme van diskriminasie en beperkings op hul regte te stem en staan ​​vir verkiesings. Lidlande moet ook help om onafhanklik te leef, voeg die teks.

Ander kwessies

Lede ook 'n beroep vir 'n EU-strategie om geweld teen vroue en geslagsdiskriminasie, maatreëls om privaatheid en persoonlike data te beskerm en behoorlike reëls te bekamp om mediavryheid te verseker en te beskerm joernaliste. Hulle spreek ook sy kommer uitgespreek oor die buitensporige gebruik van geweld deur die polisie magte.

Volgende stappe

Die volle Parlement word verwag om te stem oor die resolusie by die 24-27 Februarie sessie in Straatsburg.

Burgerlike vryhede

#ChildMarriages: lede bespreek hoe om 'n einde te maak aan hierdie plaag

gepubliseer

on

Een uit elke drie meisies in ontwikkelende lande is getroud voordat hulle 18 word, en een uit nege voor 15. Kinderhuwelike beperk die toekomsvooruitsigte, aangesien kinders gewoonlik gedwing word om van die skool te vertrek. Meisies kry ook gevaarlike komplikasies as gevolg van swangerskap en geboorte, wat die belangrikste oorsake van dood onder adolessente meisies in ontwikkelende lande is. Hulle loop ook 'n groot risiko van mishandeling. Op 11 April het die parlement se subkomitee vir vroueregte en menseregte die kwessie met kundiges bespreek.

huwelik kind raak beide meisies en seuns, maar meisies is die grootste risiko, wat 82% van die getroude kinders. Die kind huwelik koers is stadig dalende wêreldwyd, maar bevolkingsgroei sal die aantal mense wat met die gevolge van 'n huwelik kind te verhoog: 950 miljoen deur 2030 (in vergelyking met 700 miljoen vandag).

advertensie

Kind huwelike voorkom op alle kontinente, maar die hoogste koerse word in Suid-Asië en Sub-Sahara Afrika. Die drie lande met die hoogste prys van die huwelik kind is Niger (77% van vroue getroud is voor die ouderdom van 18), Bangladesj (74%) en Chad (69%). in 'n resolusie openbaarmaking verlede week aangeneem, lede 'n beroep op die regering van Bangladesj tot die skuiwergate toe te maak in hul wetgewing op kind huwelike, sodat vrystellings tot die minimum ouderdom van 18 vir vroue en 21 vir mans.

Die faktore wat die kind huwelike
Die oorsake van kinderhuwelike sluit in armoede, geslagsongelykheid en die vrees van ouers vir hul kinders se veiligheid. Anna Maria Corazza Bildt, 'n Sweedse lid van die EPP-groep, het gesê dat sy met ouers in vlugtelingkampe gesels het wat die huwelik as die beste manier beskou om hul kinders 'n toekoms te bied.

A onlangse studie onder Siriese vlugtelinge in Libanon het bevind dat 24% van vlugtelinge meisies tussen 15 en 17 reeds getroud is. Ramings dui daarop dat die huwelik kind tariewe is vier keer hoër onder Siriese vlugtelinge as onder Arameërs voor die konflik.

advertensie

Hoe om dit aan te pak

Kenners en lede beklemtoon die belangrikheid van die werk direk met die kinders en die gemeenskappe om maatskaplike norme verander, toegang tot gesondheidsorg, onderwys en regsdienste waarborg en verseker 'n sterk en wetlike raamwerk.

"Parlemente oral moet wette aanneem om kinders te beskerm en veral nie meisies te ontken van hul waardigheid en vermoë om fundamentele keuses in hul eie lewens te maak nie," het Pier Antonio Panzeri, 'n Italiaanse lid van die S & D-groep, voorsitter van die menseregte-subkomitee, gesê. medevoorsitter van die verhoor.

Professor Benyam Dawit Mezmur, voorsitter van die VN-komitee vir kinderregte, het die belangrikheid van die rol van streeksorganisasies beklemtoon, terwyl Fredrik Malmberg, die Sweedse ombudsman vir kinders, 'n beroep op die EU-lande gedoen het om dubbele standaarde vir asielsoekers te beëindig. "Ons wetgewing en ons instellings moet gelyke beskerming van alle kinders bied," het hy gesê.

Me Vilija BLINKEVIČIŪTĖ (S&D, LT), voorsitter van die komitee vir vroueregte en geslagsgelykheid en medevoorsitter van die verhoor bly dat kinder- en vroeë huwelike aansienlik verlaag kan word deur onderwys en ekonomiese bemagtiging vir vroue.

"Die aanpak van die huwelik kind gee ons 'n beginpunt om 'n hele reeks ander kwessies aan te spreek," het Lakshmi Sundaram, uitvoerende direkteur van die nie-regeringsorganisasie Girls nie Brides. Sy het gesê kind huwelike kon terug ander ontwikkeling pogings, "soos die beëindiging van geweld teen vroue, die behoud van die kinders in die skool, of om ontslae te raak van MIV / vigs" hou.

Lees verder

Burgerlike vryhede

UK #Magnitsky Asset Freezing Wetgewing het die tweede lesing in die House of Lords geslaag 

gepubliseer

on

magnitsky_edited-1Die Britse House of Lords het in sy tweede lees die Magnitsky-wetgewing oor bate-bevriesing goedgekeur, wat die Britse regering in staat stel om die bates van menseregteskenders te vries. Die rekening is nou verwagting vir 'n reël-vir-lyn-eksamen in die House of Lords op 28 Maart 2017. 
"Ek verwelkom die feit dat ons tot aksie oorgegaan het en 'n duidelike verklaring stuur dat ons nie sal toelaat dat mense wat die regte verbreek hul kriminele bates deur die Verenigde Koninkryk was nie." Barones Williams van Trafford, Minister van buitelandse sake, by die instelling van die voorgestelde Magnitsky-wetgewing.
Ingevolge hierdie nuwe wetgewing sal bates van diegene wat betrokke is by growwe menseregteskendings in die buiteland onderhewig wees aan burgerlike herstel deur die Britse regering. Die inisiatief is geïnspireer deur die saak van Sergei Magnitsky:
'Ons het die wetsontwerp gewysig ... om die opbrengste van ernstige buitelandse misbruik van menseregte moontlik te maak. Hierdie wysiging is aangevoer deur die afgryslike behandeling van Sergei Magnitsky, 'n Russiese belastingadvokaat. ... Die behandeling van Magnitsky was regtig skokkend, en dit is slegs een voorbeeld van die vele gruwelike menseregteskendings wat jaarliks ​​wêreldwyd gepleeg word, ”het barones Williams van Trafford gesê.
Barones Stern gesê:
'Die slagoffers van groot korrupsie is te veel om te tel ... Die Magnitsky-wysiging verteenwoordig 'n groot stap vorentoe en ek was baie bly om die Minister te hoor praat oor menseregteskendings regoor die wêreld in hierdie verband. Sommige meen dat groot korrupsie as 'n misbruik van menseregte geklassifiseer moet word; Ek vind die argument oortuigend. ”
Lord Rooker het gesê:
'Ek salueer mnr. Browder vir sy toewyding en deursettingsvermoë om diegene wat skuldig is aan die moord op sy prokureur te probeer verhoor ... Dit is 'n moet om hulle wettiglik regoor die wêreld na te jaag.
Barones Hamwee het gesê:
“Korrupsie en die skending van menseregte gaan hand aan hand. Ek verwelkom die Magnitsky-wysiging. ”
Ter afsluiting van die debat het barones Williams van Trafford gepraat oor die regering om toe te sien dat 'die mag van Magnitsky gebruik sal word' in gevalle waar daar bewyse is 'om 'n hof te bevredig oor die oorwig van waarskynlikhede dat eiendom in die Verenigde Koninkryk die opbrengs van bruto mense is.
menseregte of oortredings in die buiteland. "
Die gebeure van die Magnitsky-saak word beskryf in die internasionale topverkoper "Red Notice" deur William Browder en in 'n reeks video's van die geregtigheidsveldtog van Magnitsky Youtubechannel "Russiese Untouchables."

Lees verder

Burgerlike vryhede

EU #HeadscarfBan beslissing vonke geloof groep teenreaksie

gepubliseer

on

heascarfDie Europese Unie se hoogste hof het Dinsdag (14 Maart) uitspraak gelewer oor 'n storm van klagtes van regte-groepe en godsdienstige leiers. skryf Alastair Macdonald.

In sy eerste beslissing op 'n warm politieke kwessie in Europa, die Hof van Justisie (ECJ) het 'n Belgiese firma wat 'n reël behalwe werknemers wat met kliënte hanteer van die dra van sigbare godsdienstige en politieke simbole het dalk nie teen gediskrimineer n ontvangsdame afgedank vir die dra 'n kopdoek.

Die uitspraak daaroor en 'n Franse saak kom aan die vooraand van 'n Nederlandse verkiesing waarin Moslem-immigrasie 'n belangrike kwessie is en enkele weke voordat Frankryk vir 'n president stem in 'n soortgelyke aanklag. Die Franse konserwatiewe kandidaat, Francois Fillon, het die beslissing as 'n groot verligting 'bestempel wat sou bydra tot' sosiale vrede '.

advertensie

Maar 'n veldtoggroep wat die vroue ondersteun, het gesê dat die uitspraak baie Moslemvroue uit die arbeidsmag kan sluit. En Europese rabbi's het gesê dat die hof die toenemende voorkoms van haatmisdaad bygevoeg het om 'n boodskap te stuur dat 'geloofsgemeenskappe nie meer welkom is nie'.

Die beoordelaars in Luxemburg het bevind dat die ontslag van die twee vroue kan, afhangende van die lig van nasionale howe, het EU-wette teen godsdienstige diskriminasie oortree. Hulle het bevind in die besonder dat die saak van die Franse sagteware-ingenieur, afgedank nadat 'n kliënt klagte, asook diskriminerende mag gewees het.

Reaksies egter gefokus op die gevolgtrekking gekom dat dienste firma G4S in België is geregtig om te ontslaan ontvangsdame Samira Achbita in 2006 as in die nastrewing van wettige sakebelange, redelik dit 'n breë kleredrag vir alle kliënt die gesig staar personeel toegepas om 'n beeld van die projek politieke en godsdienstige neutraliteit.

advertensie

Die Open Society Justice Initiative, 'n groep gesteun deur die filantroop George Soros, het gesê dat die uitspraak "die waarborg van gelykheid verswak" deur die EU-wette teen nie-diskriminasie.

“In baie lidlande sal nasionale wette steeds erken dat verbod op godsdienstige kopdoeke by die werk diskriminasie is,” het Maryam Hmadoun, beleidskantoor, gesê.

'Maar op plekke waar die nasionale wetgewing swak is, sal hierdie uitspraak baie Moslemvroue van die werkplek uitsluit.'

Amnesty International verwelkom die uitspraak oor die Franse saak dat 'werkgewers nie vry is om hul kliënte te benadeel nie'. Maar daar word gesê dat verbod op godsdienstige simbole om neutraliteit aan te toon, 'n agterdeur vir presies sulke vooroordele 'geopen het.

Die president van die konferensie van Europese Rabbis, opperrabbyn Pinchas Goldschmidt, het gekla: "Hierdie besluit stuur 'n sein aan alle godsdienstige groepe in Europa". Nasionale hofsake regoor Europa het vrae oor die dra van Christelike kruise, Sikh-tulbande en Joodse kopdoppe ingesluit.

In die Belgiese geval het die EG-hof gesê: "'n Interne reël van 'n onderneming wat die sigbare dra van enige politieke, filosofiese of godsdienstige teken verbied, behels nie direkte diskriminasie nie."

Dit was aan die Belgiese regters om te bepaal of sy moontlik die slagoffer van indirekte diskriminasie was as die mense 'n bepaalde geloof benadeel het. Maar die reël kan steeds geregverdig word as dit "op 'n konsekwente en stelselmatige manier nagestreef word" om 'n 'beeld van neutraliteit' uit te beeld.

In die saak van Asma Bougnaoui, wat deur die Franse sagtewaremaatskappy Micropole afgedank is, is dit egter aan Franse howe om vas te stel of daar so 'n reël is. As haar ontslag slegs gebaseer was op die bevrediging van die spesifieke klant se voorkeur, het dit 'slegs baie beperkte omstandighede' gesien waarin 'n godsdienstige simbool objektief as rede kon beskou word vir haar om nie te werk nie.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings