Verbinding met ons

Landbou

Landbou en Visserye Raad, 16-17 Desember 2013

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

683_201a0cf27daf944e64c1813abf8adea3Die vergadering Landbou en Visserye Raad van Desember 2013 sal plaasvind in Brussel op 16-17 Desember 2013. Die Kommissie sal verteenwoordig word deur maritieme sake en Visserye Kommissaris Maria Damanaki, Kommissaris Gesondheid Tonio Borg en Landbou en Landelike Ontwikkeling Kommissaris Dacische Ciolos. 'N perskonferensie op landbou punte sal gehou word by die einde van die gesprek op Maandag rondom die middag en vissery punte aan die einde van die Raadsvergadering. Die openbare debat en die pers konferensies kan gevolg word deur Video streaming.

Landbou

Die Raad sal na verwagting die formele aanvaarding (as 'n 'A-punt') van die vier regulasies oor die hervorming van die gemeenskaplike landboubeleid (GLB) waaroor 'n politieke ooreenkoms tussen die Kommissie, die Raad en die Europese Parlement bereik is, skoonmaak Junie en September 2013 (sien IP / 13 / 613, IP / 13 / 864 en MEMO / 13 / 937). Oorgangsreëls vir die GLB 2014 sal ook as 'n 'A-punt' aanvaar word. Intussen sit die Kommissie voort met die voorbereiding van die gedelegeerde wette, wat die meer gedetailleerde reëls bevat vir die implementering van die hervorming op lidstaat- of streeksvlak. Wêreldwyd is die hervorming daarop gemik om 'n groener, regverdiger en meer doelgerigte GLB te bied, om beter rekening te hou met die verwagtinge van die samelewing en boere te beloon vir die openbare goedere wat hulle lewer.

advertensie

Kommissaris Ciolos sal die onlangse voorstel Kommissie vir 'n hervorming van die inligting en die bevordering beleid vir die Europese landbou-en voedselprodukte gepubliseer op 21 November aanbied (IP / 13 / 1139). Die voorstelle voorsien die vestiging van 'n Europese bevordering strategie vir meer gerig maatreëls; 'n toename van programme wat gemik is op die derde lande en multi-land programme (programme wat deur organisasies van verskeie lidlande) met 'n 60% EU mede-finansiering koers vir hierdie kategorieë (in plaas van die huidige 50%) en ʼn wye omvang van maatreëls; en 'n beduidende toename in die beskikbare begroting (vanaf € 61 miljoen in 2014 begroting tot € 200m in 2020).

Visserye

Visvangsmoontlikhede vir 2014

advertensie

Kommissaris Damanaki sal die voorstelle van die Kommissie voorlê om visvangmoontlikhede vir 2014 vir die Atlantiese Oseaan, die Noordsee en die Swart See vas te stel. Ministers sal hierdie voorstelle bespreek om politieke ooreenkoms te bereik sodat die perke op 1 Januarie 2014 in werking kan tree.

Atlantic, Noordsee en internasionale waters

Ministers sal probeer om politieke ooreenkoms bereik oor die vangs funksies vir 2014 vir sekere visbronne in die Atlantiese en die Noordsee, sowel as in die internasionale waters (IP / 13 / 1005). Die voorstel van die Kommissie bepaal vlakke van totale toelaatbare vangs (TAC) en visvangpoging (waar van toepassing), beide vir voorrade wat uitsluitlik deur die EU bestuur word, en vir voorrade wat met derde lande soos Noorweë of deur plaaslike organisasies vir visserybestuur regoor die wêreld se oseane bestuur word. Waar onderhandelinge steeds voortduur, soos met Noorweë, is voorlopige TAC's voorgestel.

Vir die aandele nie gedeel met derde lande, die Commissie voor te verhoog of in stand te hou die TAC vir 36 voorrade, en verminder hulle vir 36 aandele, in lyn met die wetenskaplike advies. Vir aandele waar data is nie goed genoeg om hul grootte behoorlik skat, die voorstel van die Kommissie weerspieël die advies van ICES om die TAC op of af aan te pas by 'n maksimum van 20% in ooreenstemming met die tendense wat waargeneem word in die blok vasgemaak.

Die Kommissie se uiteindelike doel, en een van die pilare van die hervormde gemeenskaplike visserybeleid (GVB), is om alle voorrade op volhoubare vlakke te laat hengel, die sogenaamde Maximum Sustainable Yield (MSY). Waar moontlik, adviseer die wetenskaplikes hoe om die voorraad op MSY-vlakke te bring. Vanjaar kan die sogenaamde 'MSY-advies' uitgereik word vir 22 EU-aandele.

In onderhandelinge met sy internasionale vennote, het die Kommissie sy uiterste bes gedoen om ooreenkomste wat volhoubaar is bereik en te respekteer wetenskaplike advies. Internasionale onderhandelinge vir baie van die betrokke aandele is nog aan die gang. Die voorstel sluit dus voorlopige syfers vir sowat die helfte van die TAC op hierdie stadium. Dit sal voltooi word sodra onderhandelinge met derde partye en organisasies plaasgevind het.

Swart See

Politieke instemming sal gesoek word oor 'n voorstel van die Kommissie vir 'n verordening van die Raad tot vaststelling van die visvangmoontlikhede vir sekere visvoorrade en groepe visvoorrade in die Swart See vir 2014. Die Kommissie stel voor dat die EU-kwota vir tarwe met 15% verminder word, tot 74 ton en om die EU-kwota vir sprot onveranderd op 11,475 XNUMX ton te hou. In ooreenstemming met die beginsels van die EU om die beste beskikbare wetenskaplike advies te volg, word die advies van die Kommissie se Wetenskaplike, Tegniese en Ekonomiese Komitee vir Visserye (STECF) in ag geneem.

Enige ander sake

Landbou

Verslag oor die konferensie 'Die suiwelsektor van die EU: ontwikkel na 2015'

Die Kommissie sal bied die verslag onlangs gepubliseer op die konferensie 'Die EU-suiwelsektor: ontwikkel na 2015' wat in September plaasgevind het, wat sy toekomstige uitdagings bespreek het, veral na afloop van die kwotastelsel in 2015, met inagneming van toekomstige tendense en of addisionele instrumente nodig en uitvoerbaar was.

Openbare raadpleging oor organiese boerdery

Die Kommissie sal die resultate van aan te bied openbare raadpleging oor die toekoms van organiese boerdery gehou hoogtepunt in die eerste helfte van 2013, wat groot belangstelling gelok en beklemtoon 'n vraag na strenger reëls op EU-vlak.

NUK richtlijn

Op versoek van Duitsland sal 'n bespreking gevoer word oor die moontlike impak op die landbousektor van die hersiening van die Nasionale emissie maxima vir bepaalde besoedeling Richtlijn (NUK richtlijn) deur die Kommissie aangekondig.

Verslag oor 'n moontlike etiketteringskema vir 'plaaslike voedsel'

Die Kommissie sal teenwoordig is 'n onlangs gepubliseerde verslag Ondersoek moontlikhede om in die toekoms 'n plaaslike boerdery- en direkteverkoop-etiketteringskema aan te neem, soos deur die huidige versoek wetgewing op gehalte skemas vir landbouprodukte en voedsel.

Probleme vir die sektor EU rys

Op versoek van Italië sal 'n bespreking gevoer word oor probleme wat in die ryssektor gerapporteer word, in die konteks van verhoogde invoer van gemaalde rys uit derde lande in die EU.

Visserye

Coastal State onderhandelinge oor makriel

'N Nota Kommissie op die stand van sake van die kus state konsultasies op makriel sal bespreek word deur ministers. Die Kommissie is van mening dat alle paaie moet uitgeput in hierdie kritieke fase van die makriel onderhandelinge om ooreenkoms te bereik. Coastal besprekings Staat sal hervat in die vroeë 2014.

gesondheid

'Slimmer reëls vir veiliger voedsel'-pakket: vorderingsverslag van die presidensie

Onder hierdie punt sal die Presidensie 'n vorderingsverslag oor die dier- en plantgesondheidspakket aanbied. Kommissaris Borg sal na verwagting die goeie vordering onder die Litaus Presidensie verwelkom, en moedig die afvaardigings aan om te verseker dat 'n ooreenkoms met die Parlement oor die finansiële voorstel in die nabye toekoms gesluit kan word.

Toegang tot die Russiese Federasie oor die uitvoer van plante en produkte van die EU: inligting van die voorzitterschap

Onder hierdie punt, sal die presidensie inligting oor die voortgesette mark beperking van sekere plant EU produkte aan die Russiese Federasie voorsien. Kommissie sal sy volgehoue ​​pogings om 'n beter dialoog met die Russiese owerhede ten einde 'n tegniese oplossing vir hierdie situasie te verken handhaaf beklemtoon.

Landbou

Gemeenskaplike landboubeleid: Hoe ondersteun die EU boere?

gepubliseer

on

Van die ondersteuning van boere tot die beskerming van die omgewing, dek die EU se plaasbeleid 'n reeks verskillende doelwitte. Leer hoe die EU -landbou gefinansier word, die geskiedenis en die toekoms daarvan, Samelewing.

Wat is die algemene landboubeleid?

Die EU ondersteun boerdery deur middel van sy Gemeenskaplike Landbou Beleid (GLB). Dit is in 1962 gestig en het 'n aantal hervormings ondergaan om die landbou regverdig te maak vir boere en meer volhoubaar te maak.

advertensie

Daar is ongeveer 10 miljoen plase in die EU en die boerdery- en voedselsektor bied saam bykans 40 miljoen werkgeleenthede in die EU.

Hoe word die gemeenskaplike landboubeleid befonds?

Die gemeenskaplike landboubeleid word deur die EU -begroting befonds. Onder die EU se begroting vir 2021-2027, € 386.6 miljard is opsy gesit vir boerdery. Dit is in twee dele verdeel:

advertensie
  • € 291.1 miljard vir die Europese Landbouwaarborgfonds, wat inkomsteondersteuning aan boere bied.
  • € 95.5 miljard vir die Europese Landboufonds vir Landelike Ontwikkeling, wat befondsing vir landelike gebiede, klimaatsoptrede en die bestuur van natuurlike hulpbronne insluit.

Hoe lyk die EU -landbou vandag? 

Boere en die landbousektor is deur COVID-19 geraak en die EU het spesifieke maatreëls ingestel om die bedryf en inkomste te ondersteun. Huidige reëls oor hoe CAP -fondse bestee moet word, duur tot 2023 weens vertragings in begrotingsonderhandelinge. Hiervoor was 'n oorgangsooreenkoms nodig boere se inkomste beskerm en voedselsekerheid verseker.

Sal die hervorming 'n meer omgewingsvriendelike gemeenskaplike landboubeleid beteken?

EU -landbou is verantwoordelik vir ongeveer 10% van kweekhuisgasvrystellings. Die hervorming behoort tot 'n meer omgewingsvriendelike, regverdiger en deursigtiger plaasbeleid van die EU te lei, het die parlementslede gesê na 'n ooreenkoms met die Raad bereik is. Die parlement wil die GLB koppel aan die ooreenkoms van Parys oor klimaatsverandering, terwyl die steun aan jong boere en klein en mediumgrootte plase toeneem. Die parlement stem in 2021 oor die finale ooreenkoms en tree in 2023 in werking.

Die landboubeleid is gekoppel aan die Europese Green Deal en die Plaas-tot-vurk-strategie van die Europese Kommissie, wat daarop gemik is om die omgewing te beskerm en gesonde kos vir almal te verseker, terwyl die boere se lewensbestaan ​​verseker word.

Meer oor landbou

Inligtingsessie 

Gaan die vordering van die wetgewing na 

Lees verder

Landbou

Voorgestelde opheffing van Amerikaanse lamverbod, welkome nuus vir die industrie

gepubliseer

on

Die FUW het in 2016 met die USDA vergader om lamsuitvoergeleenthede te bespreek. Van links is die Amerikaanse landbouspesialis Steve Knight, die Amerikaanse raad vir landbousake, Stan Phillips, die senior beleidsbeampte van die FUW, dr Hazel Wright en die president van FUW, Glyn Roberts.

Die Farmers 'Union of Wales het nuus verwelkom dat die jarelange verbod op die invoer van Walliese lam in die Verenigde State binnekort opgehef sal word. Die aankondiging is op Woensdag 22 September deur die Britse premier Boris Johnson gemaak. 

Die FUW het die afgelope dekade lank in verskillende vergaderings die vooruitsig om die ongeregverdigde verbod met die USDA op te hef, bespreek. Hybu Cig Cymru - Vleisbevordering Wales het beklemtoon dat die potensiële mark vir PGI Welsh Lamb in die VSA na raming £ 20 miljoen per jaar sal wees, binne vyf jaar nadat die uitvoerbeperkings verwyder is.

advertensie

Ian Rickman, adjunkpresident van FUW, het van sy Carmarthenshire -skaapboerdery gesê: 'Ons moet meer as ooit ander uitvoermarkte ondersoek, terwyl ons ook ons ​​gevestigde markte in Europa beskerm. Die Amerikaanse mark is een waarmee ons baie sterker verhoudings wil ontwikkel, en die nuus dat hierdie verbod binnekort opgehef kan word, is baie welkome nuus vir ons skaapbedryf. ”

advertensie
Lees verder

Landbou

Landbou: Kommissie keur nuwe geografiese aanduiding van Hongarye goed

gepubliseer

on

Die Kommissie het die toevoeging van 'Szegedi tükörponty ' uit Hongarye in die register van beskermde geografiese aanduidings (PGI). 'Szegedi tükörponty' is 'n vis van die karpersoort, geproduseer in die Szeged -streek, naby die suidelike grens van Hongarye, waar 'n stelsel van visdamme geskep is. Die alkaliese water van die damme gee die vis 'n besondere lewenskragtigheid en veerkragtigheid. Die skilferige, rooierige, geurige vleis van die vis wat in hierdie damme geboer word, en sy vars geur sonder bysmaak, kan direk toegeskryf word aan die spesifieke soutgrond.

Die kwaliteit en geur van die vis word direk beïnvloed deur die goeie suurstoftoevoer by die meer in die visdamme wat op soutgrond gevorm word. Die vlees van 'Szegedi tükörponty' is ryk aan proteïene, laag in vet en baie smaaklik. Die nuwe benaming sal bygevoeg word tot die lys van 1563 produkte wat reeds in die eAmbrosie databasis. Meer inligting aanlyn oor gehalte produkte.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings