Verbinding met ons

EU

Vrae en antwoorde oor gereformeerde gemeenskaplike visserijbeleid

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

fish_1389381cDie algemene doelstelling van die hervormde gemeenskaplike visserybeleid (GVP) is om visvangs volhoubaar te maak - omgewings, ekonomies en sosiaal. Die nuwe beleid sal die visbestande weer op 'n volhoubare vlak bring en die verkwistende visvangpraktyke stop. Dit sal EU-burgers op lang termyn 'n stabiele, veilige en gesonde voedselvoorsiening bied. Dit poog om nuwe welvaart in die vissersektor te bewerkstellig, nuwe geleenthede te skep vir werk en groei in kusgebiede, en om die afhanklikheid van subsidies te beëindig. EU-finansiële hulp deur die voorgestelde Europese Maritieme en Visserye-fonds sal beskikbaar wees om die volhoubaarheidsdoelstellings van die nuwe beleid te ondersteun.

Hoekom is 'n nuwe beleid nodig?

Europa se beleid visserye is in die dringende behoefte van hervorming. Vaartuie steeds vang meer vis as veilig gereproduseer. Die visbedryf in die gesig staar 'n onsekere toekoms.

advertensie

Teen hierdie agtergrond, die Europese Kommissie in 2011 voorgestelde 'n ambisieuse hervorming van die beleid. Hierdie hervorming is oor om in die plek van die voorwaardes vir 'n beter toekoms vir beide vis en visserye, asook die mariene omgewing wat hulle ondersteun. Die gereformeerde GVB sal bydra tot die Europa 2020 Strategie en die polis sal werk aan robuuste ekonomiese prestasie van die bedryf, inklusiewe groei en verbeterde samehorigheid in kusgebiede.

Wat is die belangrikste elemente van die nuwe beleid?

Volhoubaarheid is die kern van die hervorming

advertensie

Om volhoubaar te hengel beteken visvang op vlakke wat nie die reproduksie van voorrade in gevaar stel nie en terselfdertyd die vangste vir vissers maksimeer. Hierdie vlak staan ​​bekend as die 'maksimum volhoubare opbrengs' (MSY). Ingevolge die nuwe BBP moet daar op hierdie vlakke vis gevoer word. Hierdie MSY-doelstelling word uiteengesit in die Verenigde Nasies se Konvensie oor die Seereg, en is op die Wêreldberaad vir Volhoubare Ontwikkeling in 2002 bevestig as 'n teiken wat die wêreld waar moontlik teen 2015 moet bereik. Die nuwe GVP sal die visvangvlakke waar moontlik teen 2015 op MSY-vlakke bepaal, en uiterlik teen 2020 vir alle visvoorrade.

Ramings toon dat indien aandele uitgebuit op hierdie manier, sal voorraad groottes aansienlik verhoog, met verbeterde vangs vlakke en inkomste uit visvang.

Visvang volhoubaar sal ook help om pryse te stabiliseer onder deursigtige voorwaardes, wat duidelik voordele vir verbruikers.

Multi-jaarlikse,-ekosisteem gebaseer bestuur

Multi-jaarlikse planne bly in die middel van die bestuur van ons visserye. Die planne sal beweeg van die huidige enkelaandeel-planne om-visserye gebaseer planne. Hulle sal beslaan meer visbronne in minder planne ter ondersteuning van die bereiking van volhoubaarheid. Onder die omvang van hierdie planne, sal jaarlikse vangs funksies vasgestel deur die Raad. Die planne kan ook ander bewaring en tegniese maatreëls wat deel vorm van die voorgestelde toolbox van instrumente is bevat.

Om 'n lewensvatbare visvang ekonomie te herbou in Europa, moet die grense van die mariene omgewing meer effektief gerespekteer word. EU visserye bestuur sal beheer word deur die ekosisteembenadering en die voorkomende benadering om te verseker dat die impak van visvang aktiwiteite op die mariene ekosisteem is beperk. Dit sal die mariene hulpbronne te beskerm.

verbanning terug gooi

Weggooi - die gebruik om ongewenste vis oorboord te gooi - word geskat op 23% van die totale vangs (in sommige visserye aansienlik meer). Hierdie onaanvaarbare praktyk sal uitgefaseer word met 'n presiese tydlyn vir implementering (geleidelik tussen 2015 en 2019) en in kombinasie met 'n paar flankerende maatreëls. Vissers sal verplig wees om al die kommersiële spesies wat hulle vang te land. Oorblywende vangste van ondergrootte vis kan oor die algemeen nie vir menslike gebruik verkoop word nie.

Die verbod sal lei tot meer betroubare data oor visbronne, ondersteun beter bestuur en die verbetering van doeltreffendheid hulpbron. Dit is ook 'n aansporing vir vissers om ongewenste vangste deur middel van tegniese oplossings soos meer selektiewe visvangtoerusting te vermy.

Lidstaten moet seker maak dat hul vissersvaartuie toegerus is om gedetailleerde dokumentasie van alle aktiwiteite te verseker ten einde te voldoen aan die verpligting om alle vangste te land.

Bestuur van vloot kapasiteit

Lidlande sal moet seker maak dat die vloot kapasiteit (aantal en grootte van skepe) is in balans met die vangs funksies. Waar 'n lidstaat identifiseer oorkapasiteit in 'n vloot segment, sal dit 'n aksieplan om hierdie oorkapasiteit verminder ontwikkel. As 'n lidstaat die nodige vermindering van die vloot kapasiteit nie bereik kan befondsing onder die Europese finansiële instrument opgeskort.

Gedesentraliseerde bestuur

Die nuwe GVB bring besluite nader aan die viswaters en verduidelik die rol en verpligtinge van elke akteur. Dit sal eindig mikro-bestuur van Brussel: EU wetgewers sal die algemene raamwerk te definieer, die beginsels en standaarde, die oorhoofse doelwitte, die prestasie-aanwysers en die tydsraamwerke. Lidlande sal dan saamwerk op streeksvlak en die werklike implementering van maatreëls te ontwikkel. Wanneer alle betrokke lidlande instem, kan hierdie aanbevelings word omgezet in reëls van toepassing op alle betrokke vissers.

Ondersteuning vir kleinskaalse visserye

In die EU beslaan die kleinskaalse vloot 77% van die totale EU-vloot in vaartuiggetalle, maar die impak daarvan op die hulpbronne is gemiddeld minder, met slegs 8% van die EU-totale in tonnemaat (vaartuiggrootte) en 32% van die EU-enjinkrag. Kleinskaalse kusvisserye speel dikwels 'n belangrike rol in die sosiale struktuur en die kulturele identiteit van baie van die Europese kusstreke. Hulle benodig dus spesifieke ondersteuning. Die gereformeerde GVB brei die reg uit om tot 2022 die vissery in 'n gebied binne 12 seemyl van die kuslyn te beperk.

Die ontwikkeling van volhoubare akwakultuur

'N Beter raamwerk vir akwakultuur sal produksie en verskaffing van seekos te verhoog in die EU, afhanklikheid van ingevoerde vis te verminder en bydra tot groei in die kus en die platteland. Deur 2014, sal lidlande nasionale strategiese planne om toestande te verbeter vir akwakultuur, verwyder administratiewe struikelblokke en handhaaf omgewings-, maatskaplike en ekonomiese standaarde vir die geboer-visbedryf te stel. 'N Nuwe Akwakultuur adviesraad sal gestig word om advies oor bedryfsverwante probleme gee. Daar is 'n duidelike EU aspek in die ontwikkelingsbeleid akwakultuur: strategiese keuses gemaak op nasionale vlak kan 'n invloed op die ontwikkeling in die naburige lidlande.

Die verbetering van wetenskaplike kennis

Betroubare inligting en kennis oor die toestand van ons visserye en die mariene hulpbronne is noodsaaklik om goeie bestuur besluite en doeltreffende implementering van die gereformeerde CFP ondersteun. Lidlande sal toevertrou met die versameling, die handhawing van en deel van data oor visbronne, vloot en die impak van visvang op die see-wasbak vlak. Die beleid sal in ooreenstemming met die beste beskikbare wetenskaplike advies word aangeneem. Nasionale navorsingsprogramme sal ingestel word om hierdie aktiwiteit te koördineer.

Nuwe markbeleid - bemagtiging van die sektor en beter ingeligte verbruikers

Die nuwe mark beleid het ten doel om die mededingendheid van die EU-industrie te versterk, die verbetering van die deursigtigheid van die markte, en verseker 'n gelyke speelveld vir alle produkte in die Unie bemark.

Die bestaande intervensie regime sal gemoderniseer word en oorweeg: produsent organisasies sal toegelaat word om te koop visserye produkte wanneer pryse onder 'n sekere vlak daal, en die stoor van die produkte vir die plaas van hulle op die mark op 'n latere stadium. Hierdie stelsel sal stabiliteit mark te bevorder.

Produsente-organisasies sal ook 'n groter rol in kollektiewe bestuur, monitering en beheer te speel. Nuwe handel standaarde op etikettering, gehalte en naspeurbaarheid sal verbruikers duideliker inligting gee en hulle te help om te ondersteun volhoubare vissery. Sekere etikettering inligting sal verpligtend wees, terwyl ander op 'n vrywillige basis kan verskaf word.

Neem internasionale verantwoordelikheid

Volgens die FAO word baie van die wêreld se visvoorrade as volledig benut of oorbenut. Die EU, wat die waarde van die grootste invoerder ter wêreld is, moet in die buiteland optree soos tuis. Die eksterne visserybeleid moet 'n geïntegreerde deel van die GVB wees. In internasionale en streeksorganisasies sal die EU dus die beginsels van volhoubaarheid en bewaring van visbestande en mariene biodiversiteit bepleit. Dit sal alliansies vestig en aksies met belangrike vennote onderneem om onwettige visvangs te bekamp en oorkapasiteit te verminder.

In bilaterale vissery ooreenkomste met nie-EU-lande, sal die EU volhoubaarheid, goeie regering en die beginsels van demokrasie, menseregte en die oppergesag van die reg te bevorder. Volhoubare Vennootskap Visserye ooreenkomste (SFPAs) sal die bestaande ooreenkomste vervang en hulle sal verseker dat die uitbuiting van vissery hulpbronne vind plaas op die basis van 'n gesonde wetenskaplike advies net fokus surplus hulpbronne wat die vennoot land kan nie of wil nie self vis. Onder SFPAs, sal vennoot lande vergoed word vir die verlening van toegang tot hul visbronne en finansiële bystand moet aan die vennoot lande word voorsiening gemaak vir die implementering van 'n volhoubare visserijbeleid.

Sal daar nuwe reëls op beheer en handhawing?

Die voorstel is in ooreenstemming met die nuwe beheersregime van die EU vanaf 2010 en integreer die basiese elemente van die beheer- en handhawingsregime vir die nakoming van die GVB-reëls. Die nodige veranderinge sal egter aangebring word aan die wetgewing rakende tegniese maatreëls en beheer, om die landingverpligting in werking te stel. In die lig van die instelling van die landingsverpligting, stel die Kommissie voor om toesig- en beheerverpligtinge, veral met betrekking tot ten volle gedokumenteerde visserye, sowel as loodsprojekte oor nuwe tegnologieë vir die beheer van visserye wat bydra tot volhoubare visvang.

Wanneer sal die hervorming in werking tree?

Met die nuwe beleid nou formeel ooreengekom deur die Raad en die Parlement, sal die gereformeerde CFP toegepas vanaf 1 Januarie 2014. Implementering van die nuwe reëls sal progressiewe wees, byvoorbeeld op die landing verpligting, want daar is 'n behoefte aan die sektor aan te pas en in staat wees om resultate te lewer. Maar die hervorming stel duidelike sperdatums.

Vir meer inligting, kliek hier.

EU

Week vooruit: die toestand waarin ons is

gepubliseer

on

Die belangrikste punt van hierdie week is die president van die Europese Kommissie, von der Leyen, se toespraak 'State of the EU' (SOTEU) aan die Europese Parlement in Straatsburg. Dit is 'n verwaandheid wat uit die VSA geleen is, toe die president van die Verenigde State aan die begin van elke jaar die kongres toespreek en sy planne vir die komende jaar uiteensit. 

Ek is altyd verbaas oor Amerikaanse selfvertroue en byna onvernietigbare oortuiging dat Amerika die grootste nasie op aarde is. Alhoewel jy dink dat jy net wonderlik is, 'n aangename gemoedstoestand moet wees, laat die slegte toestand van die VSA op soveel vlakke my op die oomblik dink dat die buitensporig kritiese oog wat Europeërs op hul lot werp 'n gesonder perspektief kan wees. Soms is dit egter lekker as ons die vele voordele van die EU kan erken en 'meer' Europees en trots 'kan wees.

Dit is moeilik om te bepaal hoeveel belangstelling SOTEU uitoefen buite diegene wat die meeste betrokke is by die EU -aktiwiteite. Europeërs, behalwe 'n klein groepie van die mees godsdienstige, gaan gewoonlik nie rond en huil oor hoe groot die EU is nie, of oor die algemeen opgewonde oor die rigting daarvan. Alhoewel ons moontlik oor die kontrafaktuele gedink het, het die Verenigde Koninkryk aan elke EU -burger 'n baie skerp blik gegee van 'wat as?' 

advertensie

As ons kyk na waar die wêreld lyk, lyk die EU asof dit in 'n gesonder toestand is as die meeste - dit het ook hierdie jaar letterlike betekenis; ons is waarskynlik die mees ingeëntde vasteland op aarde; daar is 'n ambisieuse plan om ons ekonomie uit turbo te laai sy pandemiese insinking en die vasteland het sy ken uitgesteek en besluit om niks anders as die wêreld te lei om klimaatsverandering aan te pak nie. Persoonlik voel ek 'n groot hoop hoop van die feit dat ons blykbaar gesamentlik besluit het genoeg is genoeg vir diegene binne die EU wat wil terugval op demokratiese waardes en die oppergesag van die reg. 

Verskeie voorstelle sal hierdie week van die Kommissie kom: Vestager sal die plan vir 'Europa se digitale dekade' voorlê; Borrell sal die EU se planne vir bande met die Indo-Stille Oseaan-streek uiteensit; Jourova sal die EU -plan vir die beskerming van joernaliste uiteensit; en Schinas sal die EU -pakket oor noodreaksie en paraatheid op gesondheid aanbied. 

Dit is natuurlik 'n plenêre sitting van die Parlement. Behalwe SOTEU, sal die humanitêre situasie in Afghanistan en die betrekkinge van die EU met die Taliban -regering gedebatteer word; mediavryheid en die oppergesag van die reg in Pole, die Europese Gesondheidsunie, die EU -bloukaart vir hoogs geskoolde migrante en LGBTIQ -regte word bespreek.

advertensie

Lees verder

EU

Week vorentoe: Vooraf gewaarsku is voorarm

gepubliseer

on

Visepresident van die kommissie, Maroš Šefčovič, sal Woensdag (8 September) die tweede jaarlikse strategiese versiendverslag van die Kommissie voorlê. Die verslag kom 'n week voor die jaarlikse 'Staat van die EU' -toespraak deur die president van die Kommissie. Die inisiatief is deel van 'n poging om te verseker dat die EU bestand is teen uitdagings, maar ook in staat is om hom voor te berei deur vooruitskouing in alle aspekte van beleidsvorming in te sluit. Die verslag van 2021 sal kyk na strukturele wêreldwye megatrends teen 2050 wat die EU sal beïnvloed, en sal gebiede identifiseer waar die EU sy globale leierskap kan versterk. 

Op Dinsdag (7 September) hou kommissaris Hahn 'n perskonferensie oor die aanneming van die Green Bonds -raamwerk. EU -taksonomie ”.

Parlement

advertensie

Europa geskik vir die digitale era Uitvoerende vise -president en mededingingskommissaris Margrethe Vestager vergader (6 September) met die voorsitters van vyf komitees (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) in die parlement vir 'n uitruil van menings oor die digitale agenda. 

Die Komitee vir Vroueregte en die afvaardiging vir betrekkinge met Afghanistan sal vergader om die situasie van vroue en meisies se regte te bespreek.

Die spesiale komitee vir die bestryding van kanker vergader op Donderdag (9 September) om die uitruil van gesondheidsdata en die digitalisering van kankervoorkoming en -sorg te bespreek, asook 'n opdatering oor die implementering van die EU se chemikaliestrategie vir volhoubaarheid in die konteks van kankervoorkoming.

advertensie

Die subkomitee oor veiligheid en verdediging sal die situasie in Afghanistan bespreek, sowel as 'n studie oor 'EU -paraatheid en reaksies op chemiese, biologiese, radiologiese en kern (CBRN) bedreigings' en Sven Mikser MEP (S&D, EE) konsepverslag oor ' Uitdagings en vooruitsigte vir multilaterale wapens van massavernietiging wapensbeheer en ontwapeningstelsels '. 

Hof

Die Hof van Justisie van die Europese Unie sal sy mening gee oor die terugbetaling van € 2.7 miljard uit die Verenigde Koninkryk omdat dit nie 'n risiko-gebaseerde benadering tot doeanebeheer ingestel het nie, ondanks herhaalde waarskuwings van OLAF, die onafhanklike kantoor van die EU teen bedrog. Die versuim om hierdie kwessie aan te spreek, het ook meegebring dat vervaardigers van die EU moes meeding met onderwaardeerde goedere wat via die EU na die EU kom. OLAF se syfer dek die jare 2011-2017. Ander belangrike uitsprake word verwag op die gebied van asiel (C-18/20, C-768/19).

Raad

Ministers van landbou en visserye kom informeel byeen van 5 tot 7. Ministers van Ekonomie en Finansies hou 'n informele vergadering per videokonferensie op 6 September en 'n ander informele vergadering op 10-11. Soos gewoonlik vergader die Eurogroep voor die inklusiewe vergadering op 10. 

ECB

Die Europese Sentrale Bank het Donderdag sy gereelde maandelikse vergadering, met inflasie wat nou die teiken van meer as 2% oorskry.

Tunisië

Die hoë verteenwoordiger van die EU, Josep Borrell, besoek Tunisië op Vrydag (10 September). In Julie het die Tunisiese president, Kais Saied, die premier afgedank en vermoed dat die parlement noodbevoegdhede in die gesig staar weens protesoptogte oor ekonomiese ontbering en 'n styging in gevalle van Covid-19, het die EU 'n beroep op Tunisië gedoen om sy grondwet en die oppergesag van die reg te respekteer . 

Lees verder

EU

Terug na die skool, kyk die EU Reporter na die week wat voorlê

gepubliseer

on

Aan die van julle wat daarin geslaag het om weg te kom vir 'n herstellende somervakansie, welgedaan, julle het dit nodig. Die volgende kwartaal gaan (nog) besig wees. 

Baie wetgewing het sy wetgewende reis deur die ingewikkelde besluitnemingsmasjien van die EU begin, met baie vleisagtige voorstelle wat in stukke gesny, in blokkies gesny en gekruid word, en uiteindelik in die braaipan van die versoeningskomitee gegooi word wat om vyfuur deur 'n bleek-oog politikus as 'n swaar gewende presidentskap seëvier. Onder die grootes is die Digital en die 'Fit for 55' klimaatvoorstelle. Die voorstelle oor die klimaat beloof om veral geknou te word, aangesien die ooreenkoms met die 'klimaatwet' oor die vaststelling van koolstofverbintenisse reeds ooreengekom is; om 'n finale balans tussen die voorstelle te vind, gaan perdehandel van 'n tot dusver onbekende omvang vereis.

Die gordel van Brussel was redelik slapend in Augustus totdat die katastrofale gebeure in Afghanistan 20 jaar se Westerse ingryping tot 'n minder as triomfantlike paniekgevulde en roemryke uitgang gebring het. Die 'Weste' lê in 'n verslete gemors, met vertroue op die hoogste vlak. Die von der Leyen -kommissie het homself as 'geopolitiek' voorgestel, en die administrasie van Biden het 'Amerika se rug!' - en tog is ons hier. Een ding wat ek geleer het, is dat dinge nooit so erg is dat dit nie erger kan word nie. Die triomf van die Taliban en die brutale herinnering dat ISIS nie weg is nie, sal diegene ondersteun wat hul ideale elders ondersteun. Dit is nie 'n mooi prentjie nie, maar Europa en die breër 'Weste' moet die moed van sy beter self hê wat regte, demokrasie, die oppergesag van die reg en voorspoed verdedig, tuis en in die buiteland. 

advertensie

Volgende week kom ministers van buitelandse sake en verdediging bymekaar vir informele rade om die nadraai van onlangse gebeure te bespreek. Die ernstige onstabiliteit nader aan die huis in onder meer Noord -Afrika, Libanon en Wit -Rusland - en natuurlik Afghanistan.

Die ministers van verdediging sal vergader om die EU se strategiese kompas te bespreek; die doel is om teen November 'n volledige dokument te hê; onlangse gebeure het getoon dat die EU meer verantwoordelikheid en gesamentlike optrede in veiligheid en verdediging moet neem.

Op Dinsdag (31 Augustus) is daar 'n buitengewone vergadering van ministers van Justisie en Binnelandse Sake wat sal vergader om te bespreek hoe hulle die onvermydelike beweging van mense uit Afghanistan, hervestiging in die EU sal hanteer, en ook die buurlande wat reeds miljoene vlugtelinge opgeneem wat meer finansiële ondersteuning nodig sal hê.

advertensie

Reël van die reg

Dit is moeilik om 'n baken te wees vir die oppergesag van die reg in die buiteland, as u eie komponente gelukkig norme opskerp, wat my na Pole en Hongarye bring, waar die toestand van stilstand gedurende die somer gebly het.

Von der Leyen het die parlementslede en regskenners in 'n brief van vyf bladsye tereggewys wat aandui hoe Hongarye ses van agt regstaatbeginsels verbreek het wat verband hou met die besteding van die EU-begroting. meganisme om die misbruik van fondse te voorkom. Von der Leyen het geskryf dat parlementslede nie genoegsame bewyse van die oortredings gelewer het nie en dat die kommissie “nie behoorlik versoek is om op te tree nie”.

Die dag van afrekening van Pole op 16 Augustus was 'n gebeurtenis wat nie gebeur het nie, met verdere voorbehoud van die kommissie se hoofkwartier. 'N Mens kan nie anders as om te dink dat daar iemand in die regsdiens van die kommissie is wat die Douglas Adams -aanhaling op hul muur laat vassteek nie:' I love deadlines. Ek is mal oor die lawaai wat hulle maak terwyl hulle verbygaan. ”

Die kommissie skop die blikkie in die pad terwyl hulle die reaksie van Pole “lees en ontleed”. Visepresident Jourova besoek Pole op Maandag (30 Augustus). Die geluide van die minister van justisie, Zbigniew Ziobro, is nie bemoedigend nie, en het onlangs getwiet dat die EU 'n 'hibriede oorlog' teen die EU is. 

Intussen gaan Slowenië voort om te stop met die benoeming van aanklaers by die Europese staatsaanklaer, terwyl die Sloweense premier Jansa die nominasies blokkeer.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings