Verbinding met ons

Misdaad

Veg belastingontduiking en vermyding: 'n jaar van vordering

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

0 ,, 15725241_303,00Hoekom het die Kommissie het die stryd teen belasting bedrog en ontduiking n prioriteit?

Elke jaar, miljarde euro van openbare geld verlore gaan in die EU as gevolg van belastingontduiking en belastingvermyding. As gevolg hiervan, lidlande ly 'n ernstige verlies van inkomste, sowel as 'n duik om die doeltreffendheid van hul belasting stelsels. Besighede vind hulself teen 'n mededingende nadeel in vergelyking met hul eweknieë wat betrokke raak in aggressiewe belastingbeplanning en belastingvermyding skemas. En eerlik burgers uit te voer 'n swaarder las, in terme van belasting staptoere en uitgawes sny, om te vergoed vir die onbetaalde belasting van evaders. Veg belastingontduiking is dus noodsaaklik vir beter en meer doeltreffende belasting.

Die grensoverschrijdende aard van belastingontduiking en -vermyding, tesame met die kommer van lidlande om mededingendheid te handhaaf, maak dit baie moeilik vir suiwer nasionale maatreëls om die volle gewenste uitwerking te hê. Belastingontduiking is 'n veelsydige probleem wat 'n veelvuldige benadering op nasionale, EU- en internasionale vlak vereis.

advertensie

Lidlande moet nou saamwerk om die billikheid van hul belastingstelsels te verhoog, broodnodige belastinginkomste te verseker en te help om die behoorlike funksionering van die interne mark te verbeter. Boonop help die "sterkte in getalle" van die EU as 'n verenigde blok om meer gewig te gee om vinniger en meer ambisieuse vordering op internasionale vlak te bewerkstellig op die gebied van belastingbestuur.

Watter vordering gemaak is in die stryd teen belastingontduiking en vermyding op EU-vlak oor die afgelope jaar?

In Desember 2012, die Kommissie voorgelê n aksieplan om belastingontduiking en korporatiewe belasting ontduiking (beter aan te pakIP / 12 / 1325). Dit aksieplan kick-begin wat 'n hoogs intensiewe EU-veldtog om hierdie probleme beter veg geword. Dit is op die Europese Raad in Mei, waar die EU-leiers versoek om doeltreffende stappe wat geneem moet word om die stryd teen belastingontduiking en vermyding onderskryf.

advertensie

In die 12 maande sedert die aksieplan is aangebied, het daar merkwaardige vordering op hierdie gebied op EU-vlak is, en 'n aantal belangrike nuwe inisiatiewe na vore gebring deur die Kommissie gestel. Onder die maatreëls in 2013 optrede was soos volg:

 1. Uitbreiding van die outomatiese uitruiling van inligting wyd binne die EU

In Junie het die Kommissie voorgestel uitbreiding van die outomatiese uitruiling van inligting tussen die EU belasting owerhede, teen alle vorme van finansiële inkomste en rekeningsaldo's (dekIP / 13 / 530). Dit baan die weg vir die EU om die mees omvattende stelsel van outomatiese uitruil van inligting in die wêreld het. Dit sal ook verseker dat die EU sal goed geplaas om die nuwe internasionale standaard te implementeer (sien onder) vinnig en met minimum ontwrigting van besighede. Die voorstel kan deur lidlande ooreengekom in die eerste helfte van 2014.

 1. Strenger EU korporatiewe belasting reëls teen aggressiewe belastingbeplanning

In November het die Kommissie maatreëls om skuiwergate in die Ouer-filiaal richtlijn te sluit en aan te spreek nasionale inco voorgestel. Dit sal afgeskakel geleenthede vir 'n spesifieke tipe van korporatiewe belasting ontduiking (IP / 13 / 1149). Die voorstel moet bespreek word en moontlik deur die EU-ministers van Finansies onder die Griekse voorzitterschap ooreengekom.

 1. Onderhandeling met buurlande vir groter deursigtigheid

Die Kommissie is 'n mandaat gegee om sterker belasting ooreenkomste met Switserland, Andorra, Monaco, San Marino en Liechtenstein (onderhandelMEMO / 12 / 353) In Mei. Kommissaris Šemeta onmiddellik besoek al 5 lande, om politieke poging om die gesprekke te gee en onderstreep dat die EU is op soek na 'n vinnige en ambisieuse onderhandelinge. Formele onderhandelinge begin met die 4 kleiner lande en sal begin met Switserland sodra dit het sy eie onderhandeling mandaat (na verwagting voor die einde van die jaar).

 1. Stigting van 'n platform op Belasting Goeie Regering

Die Kommissie 'n platform op Belasting Goeie Regering gestig om die beste maniere om belastingontduiking en vermyding veg en te monitor vordering op hierdie gebied op beide die EU en nasionale vlak bespreek (IP / 13 / 351). Die platform het reeds begin werk aan die beste manier om die Kommissie se aanbevelings oor aggressiewe belastingbeplanning te implementeer en om belastingtoevlugsoorde te hanteer. Die werkprogram bevat ook verskeie ander fokusareas, waaronder 'n EU-belastingbetaler-kode, maniere om deursigtigheid van multinasionale ondernemings te verhoog en te kyk na die gevolge van die belastingbeleid van die EU op ontwikkelende lande.

 1. Die aanvang van die debat oor Digitale Belasting

Die Kommissie het 'n hoë vlak Expert Group op Belasting van die digitale ekonomie, onder voorsitterskap van die voormalige Portugese minister van finansies, Vitor Gaspar. Dit sal ontmoet vir die eerste keer op 12 Desember (IP / 13 / 983). Korporatiewe belastingvermyding is 'n besonder dringende probleem in die digitale sektor. Die groep sal kyk na die besondere uitdagings in digitale belasting en oplossings voor te stel in die eerste helfte van 2014 om te verseker dat die digitale sektor betaal sy regmatige deel van die belasting, terwyl dit nie die skep van belasting struikelblokke om hierdie pro-groei sektor.

 1. Stem nuwe instrumente om beter stryd BTW-bedrog

In Junie het lidlande eenparig besluit op 'n stel maatreëls om beter te bestry BTW-bedrog. Die Vinnige Reaksie Meganisme en omgekeerde beheer meganisme sal toelaat lidlande om vinniger en meer doeltreffend te reageer op grootskaalse BTW-bedrog, en sodoende aansienlike verliese vir openbare finansies vermindering. Hierdie nuwe instrumente sal gereed wees vir gebruik van 2014 (IP / 12 / 868).

 1. Stel nuwe standaard BTW vorm om belasting nakoming te verbeter

In Oktober het die Kommissie 'n vereenvoudigde, standaard BTW vorm vir gebruik deur ondernemings in Europa voorgestel. In bykomend tot die verligting van die lewe vir besighede, sal hierdie standaard vorm help om belasting nakoming te verbeter deur die vereenvoudiging van die proses vir besighede om die BTW wat hulle verskuldig is verklaar (IP / 13 / 988). En 'n groter nakoming beteken groter inkomste vir die nasionale begroting.

 1. Publikasie van 'n nuwe verslag oor BTW gaping in die EU

Die Kommissie 'n studie oor die BTW gaping in die EU, wat in 193 beloop € 2011 miljard gepubliseer. Voor hierdie studie, die mees onlangse skattings vir die BTW Gap gedateer terug na 2006. Die nuwe syfers help om beter te verstaan ​​die onlangse tendense in die EU, om 'n beter vorm en rig beleidsmaatreëls om BTW nakoming te verbeter (MEMO / 13 / 800).

 1. Voorkoming van skadelike belasting kompetisie

Die Kommissie het voortgegaan om te ondersoek en beheer die staat steun verleen deur middel van belasting maatreëls om maatskappye. Dit het ook ondersteun die werk van die groep Gedragskode teen skadelike belasting kompetisie, wat bydra gedetailleerde ontleding van verskeie nasionale belastingstelsels vir oorweging deur die Kode Groep.

 1. Die bekendstelling van meer korporatiewe deursigtigheid

Die nuwe Rekeningkunde richtlijn stel 'n verpligting vir groot winning en aan te meld maatskappye om land-vir-land rapporteer die betalings wat hulle maak om regerings, en ook op 'n projek-basis. Belasting gehef is van die betalings word berig. Die hersiene Capital Vereistes Voorskrifte (CRDIV) verbeter deursigtigheid in die aktiwiteite van banke en beleggingsfondse in verskillende lande, veral met betrekking tot die wins, belasting en subsidies in verskillende jurisdiksies (MEMO / 13 / 690). Daar word gehoop dat die implementering van die gevolgtrekkings van die Europese Raad Mei sal verseker dat alle groot maatskappye en groepe maak openbare hoeveel hulle betaal in belasting en in watter land, soos banke nou hoef te doen. Ten slotte, die voorstel van die Kommissie om die anti-geldwassery wetgewing hersien sluit in 'n spesifieke verwysing na belasting misdade (IP / 13 / 87).

Die aktiewe werk op EU-vlak is ook weerspieël in die aktiewe rol wat die EU gespeel in stoot vorentoe internasionale gesprekke om belasting goeie regering wêreldwyd te verbeter (sien onder).

Waar is daar plek vir 'n groter aksie op hierdie stadium in die stryd teen belastingontduiking en vermyding in die EU?

In die eerste plek, is ooreenkoms nodig op die Spaar Belastingaanwysing (MEMO / 12 / 353) Voor die einde van 2013, soos versoek deur die Europese Raad in Mei. Dit is van kardinale belang om skuiwergate toemaak in die richtlijn Spaar en verseker dat dit kan voortgaan om goed te werk. 'N EU-wye raamwerk vir outomatiese uitruil van inligting sal ook aan banke meer regsekerheid en duidelikheid oor verslagdoening verpligtinge.

Vordering op die gemeenskaplike geconsolideerde offergawes Base (CCCTB) is ook baie belangrik om 'n beter pak korporatiewe belastingvermyding (IP / 11 / 319). Benewens die aansienlike vermindering van administratiewe laste vir ondernemings, het die CCCTB die potensiaal om baie geleenthede vir wins deur multinasionale maatskappye uit te skakel. Dit word erken in die OESO se aksieplan teen basis-erosie en winsverskuiwing (BEPS), en 'n ooreenkoms oor die CCCTB sal verseker dat die EU die standaard op hierdie gebied is.

Soos in die aksieplan van verlede jaar gesê, sal die Kommissie lidlande aanmoedig om die gedragskode vir besigheidsbelasting beter te gebruik. Dit kan 'n baie effektiewe instrument wees om skadelike belastingregimes binne die EU te identifiseer en uit te skakel. Die Kommissie oorweeg tans maniere om die kode te versterk, byvoorbeeld deur die omvang daarvan uit te brei of die kode-kriteria te wysig.

Daarbenewens het lidlande is opgeroep om pogings op nasionale vlak te belastingontduiking en vermyding pak verskerp. Land spesifieke aanbevelings is aan 13 lidlande om belasting nakoming op nasionale vlak te verbeter. En die 2013 jaarlikse groei Survey weer 'n beroep op alle regerings om te stap tot hul nasionale veldtogte teen belastingontduiking, en hulle gekoördineerde aksie te versterk om aggressiewe belastingbeplanning en belasting paradijzen aan te pak.

Intussen sit die Kommissie voort met die werk aan die medium- en langtermyn-aksies wat verlede jaar in die Aksieplan teen belastingontduiking uiteengesit is. Dit sluit 'n belastingbetalerskode, 'n EU-belastingidentifikasienommer en moontlik algemene sanksies in die hele EU vir belastingoortredings in.

Wat is op internasionale vlak bereik om die stryd teen ontwyking en vermyding te verbeter, en wat het die EU se bydrae daartoe gelewer?

In September 2013 het die G20-leiers ooreengekom oor konkrete maatreëls om belastingontduiking en belastingontduiking wêreldwyd beter aan te pak. Eerstens het hulle 'n skuif na groter internasionale belastingdeursigtigheid bevestig deur in te stem dat outomatiese uitruil van inligting die nuwe wêreldwye standaard van samewerking tussen belastingadministrasies moet wees. Tweedens het hulle die OESO se BEPS-aksieplan om die vermyding van korporatiewe belasting wêreldwyd aan bande te lê, onderskryf. Hierdie maatreëls bevestig 'n groot verbetering in internasionale belasting - een wat dit regverdiger, doeltreffender en beter toegerus vir die 21ste eeuse ekonomie sal maak. Met die politieke verbintenis wat daar aangegaan word, is die fokus nou op die implementering van hierdie veranderinge.

Met betrekking tot die outomatiese uitruiling van inligting, het die EU getrek op sy eie ervaring en kundigheid op hierdie gebied aktief by te dra tot die ontwikkeling van die nuwe internasionale standaard. In die besonder, het die Kommissie probeer om te verseker dat die internasionale standaard rekening hou met die bestaande EU outomatiese uitruil van inligting reëlings en versoenbaar is met die EU-wetgewing (bv die beskerming van data), ten einde onnodige probleme vir besighede te vermy. Die jongste weergawe van die globale standaard verskyn om ten minste die meeste EU behoeftes te voorsien, en die OECD van voorneme is om die finale weergawe van die G20 ministers van Finansies aan te bied in Februarie vir ooreenkoms.

Intussen vul die BEPS-aksieplan die EU-maatreëls aan om aggressiewe belastingbeplanning aan te pak, terwyl dit ook aandag gee aan kwessies wat slegs effektief op internasionale vlak hanteer kan word. Die BEPS-aksieplan bevat 15 spesifieke aksies om die internasionale standaarde in belasting weer aan te pas sodat dit beter gevorm word vir die veranderende wêreldekonomie. Oor die volgende jaar sal nuwe reëls en standaarde ontwikkel word op gebiede soos permanente instelling, oordragpryse en digitale belasting. Die doel is om die billikheid en integriteit van belastingstelsels te beskerm, en om regerings beter toe te rus om hul belastingvermyding te verminder. Die EU het al waardevolle ondervinding op verskillende gebiede wat deur BEPS gedek word, soos oordragpryse en die aanpak van baster wanaanpassings. En die werk van die Kommissie se deskundige groep oor digitale belasting sal insette lewer vir die digitale taakspan van die OESO. Met hierdie insette en ervaring te bied, kan die EU 'n sentrale rol speel in die werk om BEPS te implementeer, veral as 'n sterk, gekoördineerde posisie onder alle lidlande gehandhaaf word.

EU-begroting

Die EU se kantoor teen bedrog vind 20% minder bedrog in 2020 as 2019

gepubliseer

on

Die finansiële impak van bedrog wat teen die EU -begroting opgespoor is, het in 2020 steeds gedaal, volgens die jaarverslag oor die beskerming van die finansiële belange van die Europese Unie (PIF -verslag) wat die Europese Kommissie vandag (20 September) aangeneem het. Die 1,056 2020 bedrieglike ongerymdhede wat in 371 aangemeld is, het 'n gesamentlike finansiële impak van € 20 miljoen, ongeveer 2019% minder as in XNUMX en het die bestendige afname van die afgelope vyf jaar voortgesit. Die aantal nie-bedrieglike onreëlmatighede het stabiel gebly, maar volgens die verslag het dit met 6%gedaal.

Kommissaris vir begroting en administrasie, Johannes Hahn, het gesê: 'Die ongekende reaksie van die EU op die pandemie stel meer as 2 biljoen euro beskikbaar om lidlande te help herstel van die gevolge van die koronavirus. Dit was nog nooit so belangrik om op EU- en lidstaatvlak saam te werk om hierdie geld teen bedrog te beskerm nie. Hand aan hand werk al die verskillende komponente van die EU se argitektuur teen bedrog ons verdediging teen die bedrieërs: die ondersoekende en analitiese werk van die European Anti-Fraud Office (OLAF), die vervolgingsbevoegdhede van die Europese Openbare Aanklaer (EPPO), die koördinerende rol van Eurojust, die operasionele kapasiteit van Europol en noue samewerking met en tussen nasionale owerhede. ”

Die positiewe nuus van vandag kom omdat die in Brussel gebaseerde EU Observer berig het dat die Europese Kommissie die Europese staatsaanklaer (EPPO) verhinder het om hul begroting te gebruik om die gespesialiseerde personeel wat hulle benodig op die gebied van finansies en IT aan te stel. Die anonieme bewerings word blykbaar bevestig deur die parlementslid Monica Hohlmeier (EPP, DE), wat voorsitter is van die komitee oor begrotingsbeheer van die Europese Parlement.

advertensie

Hoogtepunte van die vordering wat in 2020 en in die eerste helfte van 2021 gemaak is, sluit in:

• Die begin van die bedrywighede van die Europese staatsaanklaer

• 'n Hersiene regulasie vir OLAF, wat effektiewe samewerking met die EPPO verseker en versterkte ondersoekbevoegdhede

advertensie

• Strenger reëls oor die voorwaardelikheid van toewysings van die EU -begroting in gevalle waar oortredings van die beginsels van die oppergesag die beskerming van die finansiële belange van die EU beïnvloed

• Goeie vordering met die implementering van die Kommissie se strategie teen bedrog, met twee derdes van die beplande aksies geïmplementeer en die oorblywende derde lopende

Die PIF-verslag bied ook 'n refleksie oor die nuwe risiko's en uitdagings vir die finansiële belange van die EU wat uit die COVID-19-krisis voortspruit, en die hulpmiddels om dit teen te werk. Die kommissie en die lidstate moet nie hul waak teen hierdie risiko's verlaag nie, sluit die verslag af en werk hard aan die verbetering van voorkoming en opsporing van bedrog.

Die 32ste jaarverslag oor die beskerming van die finansiële belange van die EU wat vandag gepubliseer word is beskikbaar op die OLAF -webwerf.

Die EPPO het reeds 1,700 misdaadverslae geregistreer en het 300 ondersoeke geopen, met die verliese wat die EU -begroting voortduur op byna € 4.5 miljard.

Agtergrond:

Die EU en die lidlande is verantwoordelik vir die beskerming van die finansiële belange van die EU en die bestryding van bedrog. Owerhede van die lidstate bestuur ongeveer driekwart van die EU -uitgawes en versamel die EU se tradisionele eie hulpbronne. Die Kommissie hou toesig oor beide hierdie gebiede, stel standaarde en verifieer dat dit nagekom word.

Ingevolge die Verdrag oor die werking van die Europese Unie (art 325 (5)) moet die kommissie 'n jaarverslag opstel oor die beskerming van die finansiële belange van die EU (bekend as die PIF -verslag), waarin die maatreëls getref word wat by Europese en nasionale vlak om bedrog wat die EU -begroting raak, teen te werk. Die verslag is gebaseer op inligting wat deur die lidlande gerapporteer is, insluitend gegewens oor onreëlmatighede en bedrog. Die ontleding van hierdie inligting stel dit in staat om te bepaal watter gebiede die grootste gevaar loop, en sodoende aksie op sowel EU- as nasionale vlak beter teiken.

OLAF se missie, mandaat en bevoegdhede

Die taak van OLAF is om bedrog met EU-fondse op te spoor, te ondersoek en te stop.

OLAF vervul sy missie deur:

· Die uitvoer van onafhanklike ondersoeke na bedrog en korrupsie waarby EU-fondse betrokke is, om te verseker dat alle EU-belastingbetalersgeld projekte bereik wat werk en groei in Europa kan skep;

· Bydra tot die versterking van burgers se vertroue in die EU-instellings deur ondersoek in te stel na ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings;

· Die ontwikkeling van 'n gesonde EU-beleid teen bedrog.

In sy onafhanklike ondersoekende funksie kan OLAF sake ondersoek wat handel oor bedrog, korrupsie en ander misdrywe wat die finansiële belange van die EU raak met betrekking tot:

· Alle EU-uitgawes: die hoofbestedingskategorieë is struktuurfondse, landboubeleid en platteland

ontwikkelingsfondse, direkte uitgawes en eksterne hulp;

· Sommige areas van die EU-inkomste, hoofsaaklik doeaneregte;

· Vermoedens van ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings.

Nadat OLAF sy ondersoek afgehandel het, is dit aan die bevoegde EU en nasionale owerhede om die opvolg van die aanbevelings van OLAF te ondersoek en te besluit. Daar word vermoed dat alle betrokke persone onskuldig is totdat hulle skuldig bevind word in 'n bevoegde nasionale of EU-geregshof.

Lees verder

Misdaad

Die Europese kokaïenmark: meer mededingend en gewelddadiger

gepubliseer

on

Meer gewelddadig, divers en mededingender: dit is die belangrikste kenmerke van die kokaïenhandel in Europa. Die nuwe Kokaïen Insights -verslag, wat vandag (8 September) deur Europol en UNODC bekendgestel is, gee 'n uiteensetting van die nuwe dinamika van die kokaïenmark, wat 'n duidelike bedreiging vir die Europese en globale veiligheid uitmaak. Die verslag is bekendgestel as deel van die werkprogram van CRIMJUST-Versterking van strafregtelike samewerking langs dwelmhandelroetes binne die raamwerk van die Global Illicit Flows-program van die Europese Unie.

Die versnippering van die kriminele landskap in die bronlande het nuwe geleenthede vir Europese kriminele netwerke geskep om 'n direkte toevoer van kokaïen te ontvang, wat die tussengangers uitskakel. Hierdie nuwe mededinging in die mark het gelei tot 'n groter toevoer van kokaïen en gevolglik tot meer geweld, 'n neiging wat ontwikkel het Europol se bedreiging van ernstige en georganiseerde misdaad 2021. Voorheen dominante monopolieë in die groothandel van kokaïen aan Europese markte is uitgedaag deur nuwe handelsnetwerke. Kriminele netwerke in die Wes -Balkan het byvoorbeeld direkte kontakte met produsente gesluit en 'n prominente plek in die groothandel van kokaïen verkry. 

Die verslag beklemtoon die belangrikheid van ingryping by die bron, aangesien hierdie mark baie deur die verskaffingsketting gedryf word. Die versterking van samewerking en die uitbreiding van inligting tussen wetstoepassingsowerhede sal die doeltreffendheid van ondersoeke en die opsporing van besendings verhoog. Die verslag beklemtoon die belangrikheid van geldwassery -ondersoeke om die onwettige winste op te spoor en die konfiskering van hulpmiddels wat verband hou met kriminele aktiwiteite. Hierdie finansiële ondersoeke is die kern van die stryd teen kokaïenhandel, wat verseker dat kriminele aktiwiteite nie betaal word nie.

advertensie

Julia Viedma, departementshoof van die Operasionele en Analise Sentrum by Europol, het gesê: 'Kokaïenhandel is een van die belangrikste bekommernisse oor veiligheid wat ons tans in die EU ondervind. Byna 40% van die kriminele groepe wat in Europa aktief is, is betrokke by die handel in dwelms, en die kokaïenhandel genereer kriminele winste van miljarde euro. Om die uitdagings wat ons in die gesig staar beter te verstaan, sal ons help om die gewelddadige bedreiging wat kokaïenhandelnetwerke vir ons gemeenskappe verteenwoordig, doeltreffender teë te werk. ”  

Chloé Carpentier, hoof van die afdeling vir dwelmnavorsing by UNODC, het beklemtoon hoe "die huidige dinamika van diversifikasie en verspreiding van kokaïenvoorsieningskanale, kriminele akteurs en modaliteite waarskynlik sal voortduur as dit ongemerk gelaat word".

advertensie
Lees verder

corona

Ontmasker: 23 aangehou weens bedrog deur kompromie met sake-e-posse oor COVID-19

gepubliseer

on

Owerhede in Roemenië, Nederland en Ierland het 'n gesofistikeerde bedrogskema wat e-posse en bedrog met vooruitbetaling in die gedrang bring, ontbloot as deel van 'n aksie wat deur Europol gekoördineer is. 

Op 10 Augustus is 23 verdagtes aangehou tydens 'n reeks aanvalle wat gelyktydig in Nederland, Roemenië en Ierland uitgevoer is. In totaal is 34 plekke deursoek. Daar word vermoed dat hierdie misdadigers ondernemings in ten minste 20 lande van ongeveer € 1 miljoen bedrieg het. 

Die bedrog is bestuur deur 'n georganiseerde misdaadgroep wat voor die COVID-19-pandemie reeds onwettig ander fiktiewe produkte aanlyn te koop aangebied het, soos houtkorrels. Verlede jaar het die misdadigers hul werkwyse verander en na die uitbreek van die COVID-19-pandemie beskermende materiaal begin aanbied. 

advertensie

Hierdie kriminele groep - saamgestel uit onderdane uit verskillende Afrikalande wat in Europa woon, het vals e -posadresse en webblaaie geskep wat soortgelyk is aan dié wat aan wettige groothandelsondernemings behoort. As hulle hierdie maatskappye voorgee, sou hierdie misdadigers die slagoffers - hoofsaaklik Europese en Asiatiese ondernemings - mislei om bestellings by hulle te plaas en vooraf die betalings te vra sodat die goedere gestuur kon word. 

Die aflewering van die goedere het egter nooit plaasgevind nie, en die opbrengs is gewas deur Roemeense bankrekeninge wat deur die misdadigers beheer is, voordat dit by kitsbanke teruggetrek is. 

Europol ondersteun hierdie saak sedert sy aanvang in 2017 deur: 

advertensie
 • Die nasionale ondersoekers van alle kante bymekaarbring wat gesien het dat hulle nou saamgewerk het met Europol se Europese kubermisdaadsentrum (EC3) om voor te berei vir die aksiedag;
 • die verskaffing van deurlopende intelligensie -ontwikkeling en ontleding ter ondersteuning van die veldondersoekers, en;
 • ontplooi twee van sy kubermisdaad-kundiges by die klopjagte in Nederland om die Nederlandse owerhede te ondersteun met die kontrole van intydse inligting wat tydens die operasie versamel is en met die versekering van relevante bewyse. 

Eurojust het die geregtelike samewerking met die oog op die soektogte gekoördineer en ondersteuning gebied met die uitvoering van verskeie instrumente vir geregtelike samewerking.

Hierdie aksie is uitgevoer in die raamwerk van die Europese multidissiplinêre platform teen kriminele bedreigings (EMPACT).

Die volgende wetstoepassingsowerhede was betrokke by hierdie aksie:

 • Roemenië: Nasionale polisie (Poliția Română)
 • Nederland: Nasionale Polisie (Politie)
 • Ierland: Nasionale polisie (An Garda Síochána)
 • Europol: Europese kubermisdaad sentrum (EC3)
   
EMPACT

In 2010 het die Europese Unie 'n 'n beleidsiklus van vier jaar om groter kontinuïteit in die stryd teen ernstige internasionale en georganiseerde misdaad te verseker. In 2017 het die Raad van die EU besluit om die EU -beleidsiklus vir die tydperk 2018 - 2021 voort te sit. Dit het ten doel om die belangrikste bedreigings wat georganiseerde en ernstige internasionale misdaad vir die EU inhou, aan te pak. Dit word bereik deur die verbetering en versterking van samewerking tussen die relevante dienste van EU-lidlande, instellings en agentskappe, sowel as lande en organisasies buite die EU, insluitend die private sektor, waar van toepassing. Cybercrime is een van die prioriteite vir die beleidsiklus.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings