Verbinding met ons

EU

Georgië en Moldawië n stap nader aan verbeterde politieke en handel verhoudings met die EU

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

2667_2fc7e299fa32d6ff40e53351abf5f662Aan die Oos-vennootskap beraad in Vilnius op 29 November geparafeer die EU Vereniging ooreenkomste met Georgië en die Republiek van Moldawië, insluitend voorsiening stigting Diep en Omvattende vryehandelsgebiede (DCFTAs). Die Vereniging ooreenkomste sal verder versterk politieke, ekonomiese en handelsbetrekkinge tussen die partye. Hulle verteenwoordig 'n konkrete manier om voordeel te trek uit die positiewe dinamika tussen die EU en die twee lande.

Hoe het ons hier gekom?

Onderhandelinge oor die assosiasie-ooreenkomste het in Januarie en Julie 2010 met die Republiek van Moldawië en Georgië begin en is in die middel van 2013 gesluit. Dit het die weg gebaan na die amptelike sluiting van die onderhandelingsproses met die inisiatiefplegtigheid vandag in Vilnius.

advertensie

Die onderhandelinge was nie 'n alleenstaande oefening nie: EU-bystand aan Georgië en die Republiek van Moldawië hou verband met die hervormingsagenda, soos dit uit die resultaat van onderhandelinge blyk.

Waaroor gaan die assosiasie ooreenkomste?

Die Verenigingsooreenkomste fokus op ondersteuning vir kernhervormings, demokrasie en menseregte, ekonomiese herstel, regering, sektorale samewerking en die ingrypende liberalisering van die handel in Georgië en die Republiek Moldawië met die EU.

advertensie

Die ooreenkomste sal ewe bevorder mense tot mense ruil deur aktiwiteite wat verband hou met byvoorbeeld onderwys, toerisme en kultuur. Die burgerlike samelewing sal betrokke wees by die implementering van die ooreenkomste.

Hoof doelstellings van die assosiasie ooreenkomste

Die Verenigingsooreenkomste het ten doel om die verdieping van politieke en ekonomiese betrekkinge tussen die vennootlande en die EU te versnel. Die Ooreenkomste vorm ook 'n hervormingsagenda vir die vennootlande, gebaseer op 'n omvattende program van aanpassing van die wetgewing van die vennootlande aan die EU-norme en -standaarde.

Meer concreet sal die assosiasie ooreenkomste fokus op die bevordering van 'n geleidelike toenadering tussen die EU en die vennootlande op grond van gemeenskaplike waardes, versterking van die politieke dialoog, bevordering en bewaring van vrede en stabiliteit, bevordering van samewerking oor vreedsame konflikoplossing, die bevordering van justisie, vryheid en Veiligheids samewerking, en die bevordering van volhoubare ontwikkeling en effektiewe multilateralisme.

Daarbenewens het die Vereniging ooreenkomste voorsien samewerking op meer as 25 verskillende sektore, insluitende omgewing, landbou, toerisme, energie, vervoer, verbruikers beleid, onderwys, klein en medium ondernemings, opleiding en jeug, asook kultuur. Georgië en Moldawië sal baat vind by Finansiële Bystand EU deur bestaande befondsingsmeganismes en instrumente om die doelwitte van die assosiasie ooreenkoms te bereik.

Wat is die handel bepalings van die assosiasie ooreenkoms?

Die diep en omvattende vryhandelsgebiede (DCFTA) dek die handel in goedere, insluitende tariefvermindering, reëls van oorsprong, fasilitering van doeane-prosedures, tesame met die bepalings van die bepalings van bedrog en handelsverdediging. Hierdie reëls het ten doel om te verseker dat die handel soveel moontlik geliberaliseer word, maar voorsiening te maak vir nodige voorsorgmaatreëls om te verseker dat slegs in aanmerking komende goedere kwalifiseer vir voorkeurbehandeling. 'N Bilaterale geskilbeslegtingsprosedure word beoog om kwessies op 'n vinnige wyse op te los.

Uitfasering bestaande doeanetariewe en regulatoriese hindernisse sal die verskeidenheid en gehalte van produkte en dienste te verhoog. Die kompetisie wat spruit uit liberalisering van marktoegang sal spesialisasie te moedig en sodoende koste te verlaag en die opwekking van innovasie. Beter produkte en dienste sal die algehele lewenstandaard te verbeter.

Die DCFTA dek ook ander elemente wat ontwerp is vir Oos-vennootskapslande. Dit sluit in regulatoriese dissiplines wat daarop gemik is om 'n stabiele en groei-georiënteerde beleidsraamwerk te verseker wat mededingendheid sal bevorder. Dit sluit in mededinging en deursigtigheidsbepalings, die beskerming van intellektuele eiendomsregte, aanpassing van die nasionale wetgewing met die EU-acquis in die geselekteerde dienste en in openbare verkryging.

Verder Georgië en Moldawië streef daarna om sy wetgewing nader aan dié van die EU te bring om sy uitvoer kapasiteit in landbou en industriële goedere te moderniseer, asook die veiligheid te verbeter verbruiker. Van noemenswaardige kommer is sanitêre en fitosanitêre standaarde. Hulle doelwit is om 'n voedselveiligheid omgewing soortgelyk aan die EU se te skep, sodat dit produkte van dierlike oorsprong uitvoer na die EU en sal 'n paar wette aan te pas met betrekking tot industriële goedere, met die fokus op plaaslike veiligheidsaspekte en verbruikersbeskerming.

Die aanpassing van die regulasies met die EU-verkryging sal 'n gunstiger sakeklimaat skep, beleggers lok en die mededingendheid van die Oos-vennootskapsondernemings versterk, terwyl hoë maatskaplike, omgewings- en verbruikersbeskerming verseker word. Dit bied bestuursreëls, veral vir die MKB, wat meer kwesbaar is.

Wat wil ons bereik op handel?

Die DCFTAs is deel van die onderskeie assosiasie ooreenkomste, wat die oorhoofse doelwit om aansienlik verdiep politieke assosiasie EU en ekonomiese integrasie met die Oos-Partner lande.

Die DCFTA's is nuwe generasie-ooreenkomste wat die EU se bevoorregte betrekkinge en die verhoogde handel met Georgië en Moldawië weerspieël. Die DCFTA's gaan aansienlik verder as klassieke vorme van ekonomiese integrasie, en bied nie net verbeterde handels- en beleggingsmoontlikhede nie, maar ook hulp met handelsverwante hervormings met die doel om by te dra tot ekonomiese herstel en groei en tot 'n beter integrasie van die ekonomieë van die Oostelike Partner met die wêreld. markte.

Die DCFTA's as deel van die assosiasie-ooreenkomste met Georgië en Moldawië vorm na die Oostelike Vennootskap-inisiatief 'n volgende belangrike instrument van Europese steun aan die Oosterse bure, wat 'n weg bied na die toekomstige welvaart van Georgië en Moldawië.

Wat is die verwagte ekonomiese impak?

An Onafhanklike studie Voorspel dat die DCFTA Georgië se uitvoer na die EU sal verhoog deur 12% en invoer deur 7.5%. Georgië se BBP kan op die langtermyn met 4.3% of € 292 miljoen styg, mits die DCFTA geïmplementeer word en die gevolge daarvan volgehou word.

Vir Moldawië, is die verandering in die nasionale inkomste na raming sowat € 142 miljoen, dit wil sê 5.4% van die land se BBP, terwyl sy uitvoere en invoere sal na verwagting onderskeidelik verhoog met betrekking tot die EU met soveel as 16% en 8%, ry 'n toename in lone en bied beter pryse aan verbruikers.

Wanneer sal die ooreenkomste in werking tree?

Die parafering van die Vereniging ooreenkomste sal volgende jaar gevolg word met die ondertekening. Die partye het ook bevestig dat hulle voornemens om so gou as moontlik die ooreenkomste te implementeer. Na aanleiding van standaard prosedure stappe, insluitend die goedkeuring van die Raad en die Europese Parlement, kan dit nog steeds 'n paar maande vir die ooreenkoms van krag word.

Meer inligting

Teks van die ooreenkoms met Georgië

Teks van die ooreenkoms met Moldawië

EU-Georgië verhoudings

EU-Republiek van Moldawië verhoudings

EU-handelsverhoudinge met die Suid-Kaukasus-lande

EU-handelsverhoudinge met Moldawië

Oos Neighbourhood beraad in Vilnius

EU

Week vooruit: die toestand waarin ons is

gepubliseer

on

Die belangrikste punt van hierdie week is die president van die Europese Kommissie, von der Leyen, se toespraak 'State of the EU' (SOTEU) aan die Europese Parlement in Straatsburg. Dit is 'n verwaandheid wat uit die VSA geleen is, toe die president van die Verenigde State aan die begin van elke jaar die kongres toespreek en sy planne vir die komende jaar uiteensit. 

Ek is altyd verbaas oor Amerikaanse selfvertroue en byna onvernietigbare oortuiging dat Amerika die grootste nasie op aarde is. Alhoewel jy dink dat jy net wonderlik is, 'n aangename gemoedstoestand moet wees, laat die slegte toestand van die VSA op soveel vlakke my op die oomblik dink dat die buitensporig kritiese oog wat Europeërs op hul lot werp 'n gesonder perspektief kan wees. Soms is dit egter lekker as ons die vele voordele van die EU kan erken en 'meer' Europees en trots 'kan wees.

Dit is moeilik om te bepaal hoeveel belangstelling SOTEU uitoefen buite diegene wat die meeste betrokke is by die EU -aktiwiteite. Europeërs, behalwe 'n klein groepie van die mees godsdienstige, gaan gewoonlik nie rond en huil oor hoe groot die EU is nie, of oor die algemeen opgewonde oor die rigting daarvan. Alhoewel ons moontlik oor die kontrafaktuele gedink het, het die Verenigde Koninkryk aan elke EU -burger 'n baie skerp blik gegee van 'wat as?' 

advertensie

As ons kyk na waar die wêreld lyk, lyk die EU asof dit in 'n gesonder toestand is as die meeste - dit het ook hierdie jaar letterlike betekenis; ons is waarskynlik die mees ingeëntde vasteland op aarde; daar is 'n ambisieuse plan om ons ekonomie uit turbo te laai sy pandemiese insinking en die vasteland het sy ken uitgesteek en besluit om niks anders as die wêreld te lei om klimaatsverandering aan te pak nie. Persoonlik voel ek 'n groot hoop hoop van die feit dat ons blykbaar gesamentlik besluit het genoeg is genoeg vir diegene binne die EU wat wil terugval op demokratiese waardes en die oppergesag van die reg. 

Verskeie voorstelle sal hierdie week van die Kommissie kom: Vestager sal die plan vir 'Europa se digitale dekade' voorlê; Borrell sal die EU se planne vir bande met die Indo-Stille Oseaan-streek uiteensit; Jourova sal die EU -plan vir die beskerming van joernaliste uiteensit; en Schinas sal die EU -pakket oor noodreaksie en paraatheid op gesondheid aanbied. 

Dit is natuurlik 'n plenêre sitting van die Parlement. Behalwe SOTEU, sal die humanitêre situasie in Afghanistan en die betrekkinge van die EU met die Taliban -regering gedebatteer word; mediavryheid en die oppergesag van die reg in Pole, die Europese Gesondheidsunie, die EU -bloukaart vir hoogs geskoolde migrante en LGBTIQ -regte word bespreek.

advertensie

Lees verder

EU

Week vorentoe: Vooraf gewaarsku is voorarm

gepubliseer

on

Visepresident van die kommissie, Maroš Šefčovič, sal Woensdag (8 September) die tweede jaarlikse strategiese versiendverslag van die Kommissie voorlê. Die verslag kom 'n week voor die jaarlikse 'Staat van die EU' -toespraak deur die president van die Kommissie. Die inisiatief is deel van 'n poging om te verseker dat die EU bestand is teen uitdagings, maar ook in staat is om hom voor te berei deur vooruitskouing in alle aspekte van beleidsvorming in te sluit. Die verslag van 2021 sal kyk na strukturele wêreldwye megatrends teen 2050 wat die EU sal beïnvloed, en sal gebiede identifiseer waar die EU sy globale leierskap kan versterk. 

Op Dinsdag (7 September) hou kommissaris Hahn 'n perskonferensie oor die aanneming van die Green Bonds -raamwerk. EU -taksonomie ”.

Parlement

advertensie

Europa geskik vir die digitale era Uitvoerende vise -president en mededingingskommissaris Margrethe Vestager vergader (6 September) met die voorsitters van vyf komitees (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) in die parlement vir 'n uitruil van menings oor die digitale agenda. 

Die Komitee vir Vroueregte en die afvaardiging vir betrekkinge met Afghanistan sal vergader om die situasie van vroue en meisies se regte te bespreek.

Die spesiale komitee vir die bestryding van kanker vergader op Donderdag (9 September) om die uitruil van gesondheidsdata en die digitalisering van kankervoorkoming en -sorg te bespreek, asook 'n opdatering oor die implementering van die EU se chemikaliestrategie vir volhoubaarheid in die konteks van kankervoorkoming.

advertensie

Die subkomitee oor veiligheid en verdediging sal die situasie in Afghanistan bespreek, sowel as 'n studie oor 'EU -paraatheid en reaksies op chemiese, biologiese, radiologiese en kern (CBRN) bedreigings' en Sven Mikser MEP (S&D, EE) konsepverslag oor ' Uitdagings en vooruitsigte vir multilaterale wapens van massavernietiging wapensbeheer en ontwapeningstelsels '. 

Hof

Die Hof van Justisie van die Europese Unie sal sy mening gee oor die terugbetaling van € 2.7 miljard uit die Verenigde Koninkryk omdat dit nie 'n risiko-gebaseerde benadering tot doeanebeheer ingestel het nie, ondanks herhaalde waarskuwings van OLAF, die onafhanklike kantoor van die EU teen bedrog. Die versuim om hierdie kwessie aan te spreek, het ook meegebring dat vervaardigers van die EU moes meeding met onderwaardeerde goedere wat via die EU na die EU kom. OLAF se syfer dek die jare 2011-2017. Ander belangrike uitsprake word verwag op die gebied van asiel (C-18/20, C-768/19).

Raad

Ministers van landbou en visserye kom informeel byeen van 5 tot 7. Ministers van Ekonomie en Finansies hou 'n informele vergadering per videokonferensie op 6 September en 'n ander informele vergadering op 10-11. Soos gewoonlik vergader die Eurogroep voor die inklusiewe vergadering op 10. 

ECB

Die Europese Sentrale Bank het Donderdag sy gereelde maandelikse vergadering, met inflasie wat nou die teiken van meer as 2% oorskry.

Tunisië

Die hoë verteenwoordiger van die EU, Josep Borrell, besoek Tunisië op Vrydag (10 September). In Julie het die Tunisiese president, Kais Saied, die premier afgedank en vermoed dat die parlement noodbevoegdhede in die gesig staar weens protesoptogte oor ekonomiese ontbering en 'n styging in gevalle van Covid-19, het die EU 'n beroep op Tunisië gedoen om sy grondwet en die oppergesag van die reg te respekteer . 

Lees verder

EU

Terug na die skool, kyk die EU Reporter na die week wat voorlê

gepubliseer

on

Aan die van julle wat daarin geslaag het om weg te kom vir 'n herstellende somervakansie, welgedaan, julle het dit nodig. Die volgende kwartaal gaan (nog) besig wees. 

Baie wetgewing het sy wetgewende reis deur die ingewikkelde besluitnemingsmasjien van die EU begin, met baie vleisagtige voorstelle wat in stukke gesny, in blokkies gesny en gekruid word, en uiteindelik in die braaipan van die versoeningskomitee gegooi word wat om vyfuur deur 'n bleek-oog politikus as 'n swaar gewende presidentskap seëvier. Onder die grootes is die Digital en die 'Fit for 55' klimaatvoorstelle. Die voorstelle oor die klimaat beloof om veral geknou te word, aangesien die ooreenkoms met die 'klimaatwet' oor die vaststelling van koolstofverbintenisse reeds ooreengekom is; om 'n finale balans tussen die voorstelle te vind, gaan perdehandel van 'n tot dusver onbekende omvang vereis.

Die gordel van Brussel was redelik slapend in Augustus totdat die katastrofale gebeure in Afghanistan 20 jaar se Westerse ingryping tot 'n minder as triomfantlike paniekgevulde en roemryke uitgang gebring het. Die 'Weste' lê in 'n verslete gemors, met vertroue op die hoogste vlak. Die von der Leyen -kommissie het homself as 'geopolitiek' voorgestel, en die administrasie van Biden het 'Amerika se rug!' - en tog is ons hier. Een ding wat ek geleer het, is dat dinge nooit so erg is dat dit nie erger kan word nie. Die triomf van die Taliban en die brutale herinnering dat ISIS nie weg is nie, sal diegene ondersteun wat hul ideale elders ondersteun. Dit is nie 'n mooi prentjie nie, maar Europa en die breër 'Weste' moet die moed van sy beter self hê wat regte, demokrasie, die oppergesag van die reg en voorspoed verdedig, tuis en in die buiteland. 

advertensie

Volgende week kom ministers van buitelandse sake en verdediging bymekaar vir informele rade om die nadraai van onlangse gebeure te bespreek. Die ernstige onstabiliteit nader aan die huis in onder meer Noord -Afrika, Libanon en Wit -Rusland - en natuurlik Afghanistan.

Die ministers van verdediging sal vergader om die EU se strategiese kompas te bespreek; die doel is om teen November 'n volledige dokument te hê; onlangse gebeure het getoon dat die EU meer verantwoordelikheid en gesamentlike optrede in veiligheid en verdediging moet neem.

Op Dinsdag (31 Augustus) is daar 'n buitengewone vergadering van ministers van Justisie en Binnelandse Sake wat sal vergader om te bespreek hoe hulle die onvermydelike beweging van mense uit Afghanistan, hervestiging in die EU sal hanteer, en ook die buurlande wat reeds miljoene vlugtelinge opgeneem wat meer finansiële ondersteuning nodig sal hê.

advertensie

Reël van die reg

Dit is moeilik om 'n baken te wees vir die oppergesag van die reg in die buiteland, as u eie komponente gelukkig norme opskerp, wat my na Pole en Hongarye bring, waar die toestand van stilstand gedurende die somer gebly het.

Von der Leyen het die parlementslede en regskenners in 'n brief van vyf bladsye tereggewys wat aandui hoe Hongarye ses van agt regstaatbeginsels verbreek het wat verband hou met die besteding van die EU-begroting. meganisme om die misbruik van fondse te voorkom. Von der Leyen het geskryf dat parlementslede nie genoegsame bewyse van die oortredings gelewer het nie en dat die kommissie “nie behoorlik versoek is om op te tree nie”.

Die dag van afrekening van Pole op 16 Augustus was 'n gebeurtenis wat nie gebeur het nie, met verdere voorbehoud van die kommissie se hoofkwartier. 'N Mens kan nie anders as om te dink dat daar iemand in die regsdiens van die kommissie is wat die Douglas Adams -aanhaling op hul muur laat vassteek nie:' I love deadlines. Ek is mal oor die lawaai wat hulle maak terwyl hulle verbygaan. ”

Die kommissie skop die blikkie in die pad terwyl hulle die reaksie van Pole “lees en ontleed”. Visepresident Jourova besoek Pole op Maandag (30 Augustus). Die geluide van die minister van justisie, Zbigniew Ziobro, is nie bemoedigend nie, en het onlangs getwiet dat die EU 'n 'hibriede oorlog' teen die EU is. 

Intussen gaan Slowenië voort om te stop met die benoeming van aanklaers by die Europese staatsaanklaer, terwyl die Sloweense premier Jansa die nominasies blokkeer.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings