Verbinding met ons

biodiversiteit

Kommissie: 'Op pad na 'n beter gebruik van ons genetiese hulpbronne'

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

faelt-309-x-233Die Europese Kommissie het vandag (29 November) 'n verslag gepubliseer, Genetiese hulpbronne - Van Conservation beter gebruik, Waarin Kommissie het ten doel vir die tydperk tot 2020. Terwyl kwessies van bewaring en verlies aan biodiversiteit voorkoms in die landbou bly 'n sentrale element, die verslag beklemtoon die noodsaaklikheid vir 'n verandering van rasionaal met 'n groter klem op 'n verhoogde volhoubare gebruik van ons genetiese hulpbronne soos tradisionele of bedreigde rasse van diere of plante. Die verslag gaan gepaard met 'n tweede dokument, verslagdoening oor bestaande programme, soos vereis deur die einde van 2013 onder die huidige regulasie.

Die kommissaris van die EU vir landbou en plattelandse ontwikkeling, Dacian Cioloş, het oor die verslag gesê: "Dit is baie belangrik dat aksies op genetiese hulpbronne verder gaan as die bewaring. Genetiese materiaal bied nie net ekonomiese voordele nie, maar ook om die uitdagings wat ons bied aan te spreek. gesig soos klimaatsverandering, weerstand teen plante teen plae, produktiwiteit, uiteenlopende behoeftes van verbruikers en ekonomiese ontwikkeling in landelike gebiede. Ons moet die diversiteit van genetiese materiale tot ons beskikking soveel as moontlik waardeer. '

Hierdie verandering van benadering word weerspieël in die verbreding van die instrumente om pogings om genetiese hulpbronne beter te benut, te bevorder, sodat teen 2020 groter finansiële hulpbronne en 'n wyer verskeidenheid finansieringsgeleenthede beskikbaar is. Vanaf 2014 sal verskeie EU-beleidsinstrumente en -instrumente op 'n samehangende en aanvullende manier saamgestel word om hierdie doel te ondersteun, sowel onder die landelike ontwikkelingsmaatreëls van die gemeenskaplike landboubeleid as onder die EU-navorsings- en innovasieraamwerk Horizon 2020, wat die deur oopmaak vir verdere geleenthede vir belegging, samewerking en die uitruil van beste praktyke.

advertensie

Landelike ontwikkeling maak voorsiening vir 'n wye verskeidenheid van aksies, insluitende die grootmaak en gebruik van tradisionele bedreigde plaaslike rasse van plaasdiere, plante en sade. Landelike ontwikkeling maatreëls kan ook help om die volhoubare gebruik van landbou-genetiese hulpbronne te integreer in die voedselketting, wat meer meer waarde vir landelike gebiede en die agri-voedsel-sektor, soos markte en produkte meer divers.

Met die oog op die kennisbasis oor die bewaring en volhoubare gebruik van genetiese hulpbronne uit te brei, sal hierdie kwessies word opgeneem in 'n omvattende werksprogram onder Horizon 2020 gestig.

Die nodige interaksie tussen navorsing en praktyk sal bevorder word deur die Europese Innovation Vennootskap Landbouproduktiwiteit en volhoubaarheid gestig om bewustheid te verhoog, te mobiliseer belanghebbendes en aan te moedig kennis te deel en samewerking, ook op hierdie gebied.

advertensie

Om die behoud en volhoubare gebruik van genetiese hulpbronne tot 'n sukses te maak, word op alle vlakke - EU, lidstaat en streeks - opgetree, asook 'n sterk verbintenis deur relevante belanghebbendes. Hierdie gesamentlike pogings sal 'n aansienlike bydrae lewer tot die verbetering van volhoubaarheid en ekonomiese lewensvatbaarheid in verskillende landboustelsels en in die hele voedselketting, sowel as 'n fundamentele bydrae tot die behoud van biodiversiteit en die bestryding van klimaatsverandering.

Vir meer inligting, kliek hier.

biodiversiteit

BIOSWITCH-navorsing ontleed Ierse en Nederlandse verbruikersperspektiewe op bio-gebaseerde produkte

gepubliseer

on

BIOSWITCH, 'n Europese projek wat die bewustheid van handelsmerkeienaars wil verhoog en aanmoedig om bio-gebaseerde pleks van fossiel-gebaseerde bestanddele in hul produkte te gebruik, het navorsing gedoen om verbruikersgedrag en perspektiewe van bio-gebaseerde produkte te verstaan. Die studie het bestaan ​​uit 'n kwantitatiewe opname onder 18-75-jarige verbruikers in Ierland en Nederland om 'n begrip te kry van verbruikersperspektiewe in verband met bio-gebaseerde produkte. Al die resultate is ontleed, vergelyk en saamgestel in 'n portuurbeoordeelde referaat wat in hierdie skakel bespreek kan word.

'Om 'n beter begrip te hê van die verbruikers se persepsie van bio-gebaseerde produkte, is van kardinale belang om die transformasie van 'n fossielgebaseerde na 'n bio-gebaseerde bedryf te bevorder, die oorgang van Europa na 'n koolstofarme ekonomie te ondersteun en om die belangrikste teikens vir volhoubaarheid te bereik, ”Het James Gaffey, mede-direkteur van die Circular Bioeconomy Research Group aan die Munster Technological University, gesê. Sommige van die belangrikste bevindings in die studie dui aan dat verbruikers in beide lande 'n relatiewe positiewe uitkyk op bio-gebaseerde produkte het, met Ierse verbruikers en veral Ierse vroue wat 'n effens positiewer posisie het.

Boonop het Ierse verbruikers ook 'n effens meer positiewe opvatting dat hul verbruikerskeuse voordelig vir die omgewing kan wees, en oor die algemeen meer bereid is om ekstra vir bio-gebaseerde produkte te betaal. Die prys is deur verbruikers in albei lande aangedui as 'n belangrike faktor wat die aankoop van bio-gebaseerde produkte beïnvloed, en ongeveer die helfte van die onderhoude is nie bereid om meer vir bio-gebaseerde produkte te betaal nie. Net so sal verbruikers in albei lande waarskynlik bio-gebaseerde produkte uit dieselfde produkkategorieë koop, veral die verpakking, weggooibare produkte, skoonmaak-, higiëne- en sanitêre produkte.

advertensie

'N Groen premie sal waarskynlik betaal word vir kategorieë soos weggooibare produkte, skoonheidsmiddels en persoonlike versorging. Verbruikers in albei lande word aangestel op omgewingsvolhoubaarheid as 'n belangrike faktor wanneer hulle tussen produkte kies; terme soos bio-afbreekbaar en komposteerbaar, dra egter meer gewig as die term bio-gebaseer onder verbruikers, wat daarop dui dat meer werk gedoen moet word om verbruikers se kennis en begrip van bio-gebaseerde produkte te verbeter. Ten spyte hiervan was die algemene aanduiding van die verbruikersvoorkeur vir bio-gebaseerde bo fossiel-produkte duidelik, aangesien 93% van die Ierse respondente en 81% van die Nederlanders gesê het dat hulle verkies om bio-gebaseerde produkte te koop.
Hierdie projek het befondsing ontvang van die Bio Based Industries Joint Undertaking (JU) onder die Horizon 2020-navorsings- en innovasieprogram van die Europese Unie onder toekenningsooreenkoms nr 887727. eerder as op fossielgebaseerde produkte. Byna die helfte van hulle was selfs bereid om 'n bietjie meer te betaal vir die bio-gebaseerde alternatiewe.

"Dit was wonderlik om positiewe houdings onder verbruikers teenoor bio-gebaseerde produkte raak te sien," het John Vos, senior konsultant en Europese projekbestuurder van BTG Biomass Technology Group, gesê. "Ons hoop dat die resultate van hierdie studie sal dien as basis vir verdere ondersoek na hierdie onderwerp en die mark vir bio-gebaseerde produkte sal stimuleer deur die onsekerheid rondom die verbruikersvraag in Ierland en Nederland aan te spreek."

Oor BIOSWITCH

advertensie

BIOSWITCH is 'n inisiatief wat gefinansier word deur die Bio-Based Industries Joint Undertaking (BBI JU) onder die Horizon 2020-navorsings- en innovasieprogram van die Europese Unie met 'n totale begroting van € 1 miljoen. Die projek word gekoördineer deur die Finse entiteit CLIC Innovation en gevorm deur 'n multidissiplinêre konsortium van agt vennote uit ses verskillende lande. Die vennote se profiele bevat vier industriële trosse: CLIC Innovation, Corporación Tecnológica de Andalucía, Flanders 'FOOD en Food & Bio Cluster Denmark; twee navorsings- en tegnologiese organisasies: Munster Technological Institute en VTT Technical Research Centre of Finland; en twee KMO's: BTG Biomass Technology Group en Sustainable Innovations.

Lees verder

biodiversiteit

Openbare verhoor oor verband tussen verlies aan biodiversiteit en pandemies soos COVID-19 

gepubliseer

on

Die parlementsitting oor 'Die sesde massa-uitwissing en die toenemende risiko van pandemies: watter rol speel die EU-biodiversiteitstrategie vir 2030' vandag (14 Januarie).

Georganiseer deur die Komitee vir Omgewing, Volksgesondheid en Voedselveiligheid, sal die verhoor aandag gee aan die verlies aan biodiversiteit en die mate waarin dit die risiko van pandemies verhoog as gevolg van verandering in grondgebruik, klimaatsverandering en handel in wild. Die rol wat die EU-biodiversiteitstrategie vir 2030 kan speel in die bestryding van verlies aan biodiversiteit en om die EU en die wêreldwye verbintenis tot biodiversiteit te verhoog, word bespreek.

Inter-regeringsplatform vir uitvoerende sekretaris van biodiversiteit en ekosisteemdienste, dr Anne Larigauderie, en die uitvoerende direkteur van die Europese Omgewingsagentskap, dr Hans Bruyninckx, sal die openbare verhoor open.

Die gedetailleerde program is beskikbaar hier afgelaai word.

U kan die verhoor regstreeks volg hier afgelaai word vanaf 9h vandag.

advertensie

EU-biodiversiteitstrategie vir 2030

Donderdagmiddag sal lede die konsepverslag deur rapporteur bespreek César Luena (S&D, ES) wat reageer op die Kommissie se biodiversiteitstrategie vir 2030 en verwelkom die vlak van ambisie in die strategie. Die konsepverslag beklemtoon dat alle hoof direkte drywers van verandering in die natuur aandag moet geniet en spreek kommer uit oor die agteruitgang van die grond, die impak van klimaatsverandering en die dalende aantal bestuiwers. Dit behandel ook die kwessies van befondsing, hoofstroom en die bestuursraamwerk vir biodiversiteit, vra vir 'n Green Erasmus-program wat op herstel en bewaring fokus, en beklemtoon die noodsaaklikheid van internasionale optrede, onder meer met betrekking tot die bestuur van die see.

U kan die komiteevergadering regstreeks volg hier afgelaai word vanaf 13h15.

Meer inligting 

advertensie
Lees verder

biodiversiteit

One Planet Summit: President von der Leyen vra vir 'n ambisieuse, wêreldwye en spelveranderende ooreenkoms oor biodiversiteit

gepubliseer

on

Op 11 Januarie het president van die Europese Kommissie, Ursula von der Leyen, via videokonferensie aan die 'One Planet Summit' vir biodiversiteit deelgeneem. In haar toespraak het president von der Leyen benadruk dat "2021 die jaar sal wees wanneer die wêreld 'n nuwe blaadjie vir ons planeet omslaan" op die COP15 vir die natuur in Kunming, in Mei vanjaar. Sy het 'n 'ambisieuse, globale en spelveranderende ooreenkoms in Parys-styl ”wat op die COP15 opgestel moet word, omdat dit nie net volhoubare ontwikkeling betref nie, maar ook gelykheid, veiligheid en lewenskwaliteit. Die president herhaal die bereidwilligheid van Europa om die weg te wys en soveel vennote as moontlik aan boord, terwyl hy tuis deur aksie en ambisie lei. President von der Leyen het ook gepraat oor die verband tussen verlies aan biodiversiteit en COVID-19: 'As ons nie dringend optree om ons natuur te beskerm nie, is ons miskien al aan die begin van 'n era van pandemies. Maar ons kan iets daaraan doen. Dit het gesamentlike wêreldwye optrede en plaaslike volhoubare ontwikkeling nodig. En net soos ons saamwerk vir ons 'One Planet', moet ons saamwerk vir ons 'One Health'. ”

Ursula von der Leyen het tydens die beraad wat Frankryk, die Verenigde Nasies en die Wêreldbank aangebied het, uiteengesit hoe die Kommissie werk om die biodiversiteit te bewaar: 'Dit wys dat die omkeer van 'n nuwe blaar vir die natuur alles neer op plaaslike aksie en wêreldwye ambisie. Dit is waarom ons met die Europese Green Deal ons eie aksie en ambisie verhoog - plaaslik en wêreldwyd. En die nuwe, groener gemeenskaplike landboubeleid sal ons help om lewensonderhoud en voedselsekerheid te beskerm, terwyl ons ons natuur en ons klimaat beskerm. ” Laastens herinner sy deelnemers aan Europa se "plig om te verseker dat ons interne mark nie ontbossing in plaaslike gemeenskappe in ander wêrelddele dryf nie."

Kyk na die toespraak hier afgelaai word, lees dit volledig hier afgelaai word. Kom meer te wete oor die werk van die Kommissie om die biodiversiteit van ons planeet te beskerm hier afgelaai word.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings