Verbinding met ons

Europese Anti-Bedrog (OLAF)

Ombudsman: OLAF moet verduidelik aan Klokkenluider waarom dit 'n ondersoek gesluit

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Emily-OReilly-ombudsman-390x285Die Europese ombudsman Emily O'Reilly (Foto) het die Europese kantoor vir bedrogbedrog (OLAF) gevra om aan 'n klokkenluider te verduidelik waarom hy sy ondersoek na beweerde onreëlmatighede in 'n EU-agentskap gesluit het. OLAF het ondersoek ingestel, maar toe die saak gesluit en geweier om die redes daarvoor aan die klokkenluider te vertel. Die Ombudsman het OLAF gevra om op 28 Februarie 2014 op haar aanbeveling te antwoord.

O'Reilly het gesê: "OLAF kan wel goeie redes hê om sy ondersoek te sluit, maar dit moet sy besluit aan die klokkenluider verduidelik. Alle EU-instellings moet mense aanmoedig en ondersteun wat hulle help om probleme wat die vertroue van burgers in die EU. OLAF se standpunt in hierdie geval is ontmoedigend vir klokkenluiders. '

'Dit is nie die beleid van OLAF om te verduidelik of redes daarvoor te gee nie'

advertensie

'N Voormalige werknemer van die Agentskap vir Fundamentele Regte het OLAF ingelig oor beweerde onreëlmatighede. OLAF het 'n ondersoek ingestel en die saak later gesluit en aan die klaer gesê dat "dit nie die beleid van OLAF is om sy besluit om 'n ondersoek te sluit nie, te verduidelik of redes daarvoor te gee nie". In 2012 het die klokkenluider 'n klag by die Ombudsman ingedien.

OLAF aangevoer dat dit nie was verplig om redes te gee en dat dit moes die vertroulikheid van sy ondersoeke en die onafhanklikheid van die instelling te beskerm.

Die ombudsman aanvaar nie hierdie argumente nie. Emily O'Reilly het benadruk dat alle EU-instellings die verpligting het om burgers in te lig oor hul besluite en dat dit vanselfsprekend is in 'n demokratiese samelewing. Sy het bygevoeg dat dit nie impliseer dat OLAF vertroulike inligting moet openbaar nie. Die Ombudsman het dit moeilik gevind om te verstaan ​​hoe die openbaarmaking van die redes vir die afsluiting van 'n ondersoek moontlik die onafhanklikheid van OLAF in gevaar kan stel.

advertensie

Die aanbeveling is hier beskikbaar.

Die Europese Ombudsman ondersoek klagtes oor wanadministrasie in die EU-instellings en liggame. Enige EU-burger, inwoner, of 'n onderneming of vereniging in 'n lidstaat, kan 'n klag by die Ombudsman. Die Ombudsman bied 'n vinnige, buigbare, en gratis manier probleme op te los met die EU-administrasie. Vir meer inligting, kliek hier.

Europese Anti-Bedrog (OLAF)

Bedrog teen die omgewing: OLAF en die Spaanse owerhede maak verkeer verbode deur onwettige F-gasse

gepubliseer

on

Die Europese kantoor vir fraudebestryding (OLAF) en die Spaanse owerhede het 'n kriminele organisasie wat handel dryf met onwettige koelmiddels, wat skadelik vir die klimaat is, afgetakel. Operasie Verbena het gelei tot die beslaglegging van 27 ton onwettige koelmiddelgasse - ook F-gasse of fluorkoolwaterstowwe (HFK's) genoem - en tot die arrestasie van vyf mense.

Operasie Verbena was die grootste operasie tot nog toe op EU-vlak teen die handel in koelmiddelgasse. Benewens die 27 ton waarop beslag gelê is, het ondersoeke 180 ton onwettige HFC's ontdek wat voor die tussenkoms van die Spaanse owerhede en OLAF gesmokkel is. Volgens ramings is die kriminele groep verantwoordelik vir die uitstoot van meer as 234,000 9,000 ton koolstofdioksied in die omgewing - dit is ongeveer gelykstaande aan 'n motor wat amper XNUMX XNUMX keer regoor die wêreld ry. Operasie Verbena - wat hierdie aktiwiteite tot stilstand gebring het - is uitgevoer deur die Spaanse polisie en die Spaanse belastingagentskap, met steun van OLAF.

HFC's word gewoonlik in verkoelde eenhede gebruik, en hoewel dit in die EU ingevoer kan word, is daar streng kwotas en regulasies onderhewig aan die invoer van koolstofvoetspoor. Volgens ondersoeke het die kriminele groep die gasse vanuit China na Spanje gesmokkel deur vals inligting in die betrokke doeanedokumentasie te verskaf. Die HFC's is daarna verkoop aan maatskappye in Spanje, Duitsland, Frankryk, Portugal en Senegal.

advertensie

Die direkteur-generaal van OLAF, Ville Itälä, het gesê: "Soos wat ons al hoe meer getuig, kan bedrog en smokkel slagoffers soos die omgewing of die gesondheid en veiligheid van mense hê. OLAF werk al 'n paar jaar teen onwettige koelmiddels. A die sleutelelement van ons werk is die samewerking met nasionale owerhede, met wie ons voortdurend ons intelligensie deel. Ek is bly dat ons hierdie suksesvolle operasie deur die Spaanse owerhede kan ondersteun. Ons samewerking met hulle was soos altyd uitstekend en ek wil om hulle geluk te wens met hul uitslae. '

Meer inligting is beskikbaar (in Spaans) in die persverklaring van die Spaanse polisie.

Videomateriaal van die beslaglegging vir mediagebruik is ook beskikbaar vir aflaai.

advertensie

OLAF se missie, mandaat en bevoegdhede

Die taak van OLAF is om bedrog met EU-fondse op te spoor, te ondersoek en te stop.

OLAF vervul sy missie deur:

· Die uitvoer van onafhanklike ondersoeke na bedrog en korrupsie waarby EU-fondse betrokke is, om te verseker dat alle EU-belastingbetalersgeld projekte bereik wat werk en groei in Europa kan skep;

· Bydra tot die versterking van burgers se vertroue in die EU-instellings deur ondersoek in te stel na ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings;

· Die ontwikkeling van 'n gesonde EU-beleid teen bedrog.

In sy onafhanklike ondersoekende funksie kan OLAF sake ondersoek wat handel oor bedrog, korrupsie en ander misdrywe wat die finansiële belange van die EU raak met betrekking tot:

· Alle EU-uitgawes: die hoofbestedingskategorieë is struktuurfondse, landboubeleid en platteland

ontwikkelingsfondse, direkte uitgawes en eksterne hulp;

· Sommige areas van die EU-inkomste, hoofsaaklik doeaneregte;

· Vermoedens van ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings.

Nadat OLAF sy ondersoek afgehandel het, is dit aan die bevoegde EU en nasionale owerhede om die opvolg van die aanbevelings van OLAF te ondersoek en te besluit. Daar word vermoed dat alle betrokke persone onskuldig is totdat hulle skuldig bevind word in 'n bevoegde nasionale of EU-geregshof.

Lees verder

Europese Anti-Bedrog (OLAF)

EPPO- en OLAF-werksreëling: om te verseker dat geen saak ongemerk word nie

gepubliseer

on

'N Werksreëling as basis vir koördinasie en samewerking tussen hulle twee kantore is vandag in Luxemburg onderteken deur Ville Itälä, direkteur-generaal van die Europese kantoor vir bedrog en die Europese hoofaanklaer, Laura Kӧvesi.

Die Europese kantoor vir bedrogbestryding (OLAF) voer administratiewe ondersoeke uit, terwyl die Europese staatsaanklaer (EPPO) strafregtelike ondersoeke doen en sake wat onder sy bevoegdheid voor nasionale howe val, vervolg. Die algemene doel is om die opsporing van bedrog op EU-vlak te verhoog, duplisering te voorkom, die integriteit en doeltreffendheid van strafregtelike ondersoeke te beskerm en die verhaal van skadevergoeding te maksimeer. Albei kantore sal hul ondersoek- en ander vermoëns kombineer om die beskerming van die finansiële belange van die Europese Unie te verbeter.

Laura Kӧvesi het gesê: “Hierdie werksreëling stel ons in staat om ons onderskeie take en verantwoordelikhede duidelik af te baken, sodat ons op die doeltreffendste manier kan saamwerk met slegs een doel voor oë: om die belastingbetalers se geld beter te beskerm en om alle misdade teen die EU-begroting so gou moontlik voor die gereg. ”

advertensie

Ville Itälä het bygevoeg: 'Die werksooreenkoms tussen OLAF en die EPPO is 'n belangrike mylpaal in ons toekomstige verhouding. Dit gee 'n konkrete uiteensetting van hoe ons sal werk, gebaseer op vertroue en deursigtigheid. Met die fokus op vinnige, effektiewe en wederkerige uitruil van inligting, moet dit verseker dat geen saak ongemerk bly nie. Dit is 'n groot deel daarvan om te verseker dat ons die stryd teen bedrog en korrupsie wat die finansiële belange van die EU raak, kan verskerp. ”

In die werksreëling word onder meer uiteengesit hoe die twee kantore inligting sal uitruil, potensiële sake sal rapporteer en oordra en mekaar sal ondersteun in hul onderskeie ondersoeke. Dit bespreek ook hoe OLAF aanvullende ondersoeke sal doen indien nodig, asook om te verseker dat die twee kantore gereeld inligting oor tendense deel en gesamentlike opleidingsoefeninge en personeeluitruilprogramme sal uitvoer.

Die volledige teks van die ooreenkoms kan gevind word hier afgelaai word.

advertensie

OLAF se missie, mandaat en bevoegdhede

Die taak van OLAF is om bedrog met EU-fondse op te spoor, te ondersoek en te stop.

OLAF vervul sy missie deur:

· Die uitvoer van onafhanklike ondersoeke na bedrog en korrupsie waarby EU-fondse betrokke is, om te verseker dat alle EU-belastingbetalersgeld projekte bereik wat werk en groei in Europa kan skep;

· Bydra tot die versterking van burgers se vertroue in die EU-instellings deur ondersoek in te stel na ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings;

· Die ontwikkeling van 'n gesonde EU-beleid teen bedrog.

In sy onafhanklike ondersoekende funksie kan OLAF sake ondersoek wat handel oor bedrog, korrupsie en ander misdrywe wat die finansiële belange van die EU raak met betrekking tot:

· Alle EU-uitgawes: die hoofbestedingskategorieë is struktuurfondse, landboubeleid en platteland

ontwikkelingsfondse, direkte uitgawes en eksterne hulp;

· Sommige areas van die EU-inkomste, hoofsaaklik doeaneregte;

· Vermoedens van ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings.

Nadat OLAF sy ondersoek afgehandel het, is dit aan die bevoegde EU en nasionale owerhede om die opvolg van die aanbevelings van OLAF te ondersoek en te besluit. Daar word vermoed dat alle betrokke persone onskuldig is totdat hulle skuldig bevind word in 'n bevoegde nasionale of EU-geregshof.

Lees verder

Misdaad

#OLAF speel 'n groot rol in die beslaglegging op meer as duisend ton gevaarlike #Counterfeit plaagdoders

gepubliseer

on

Die Europese Anti-Fraud Office (OLAF) het operasionele intelligensie met die doeane-owerhede van die lidlande, China, die Oekraïne, Rusland en Colombia gedeel. Dit het gebeur in die konteks van Operasie Silver Axe V, wat gelei het tot die beslaglegging op 1,346 ton onwettige en vervalste plaagdoders. Hierdie produkte hou 'n groot risiko vir openbare gesondheid en die omgewing in indien dit ooit die ope mark bereik. Die Operasie Silver Axe V is gekoördineer deur Europol, waarby polisie, doeane en gewasbeskermingsowerhede uit 32 lande betrokke was.

Die rol van OLAF in die operasie was om die doeane-owerhede van die EU-lidlande te waarsku oor verdagte besendings van plaagdoders, met 'n spesifieke klem op aktiewe bestanddele wat onlangs in die EU gemagtig is vir gebruik in die EU, soos carbendazim, chlorpyrifos, thiacloprid of thiametoxam. Die laaste twee stowwe is baie giftig vir bye. OLAF het ook inligting via die skakelbeamptes in Beijing en in Kiev, sowel as met die Colombiaanse Policía Fiscal y Aduanera, en die Federale Doeane-diens van Rusland, met die Chinese Anti Smuggling Bureau en die Veiligheidsdiens van die Oekraïne uitgeruil. Die verdagte vervoer van plaagdoders kom hoofsaaklik uit China en Indië. Alhoewel die besendings deur die EU verklaar is en bestem is vir heruitvoer van die EU na 'n ander land, was die chemikalieë eintlik bedoel vir onwettige verkoop in die EU.

Die direkteur-generaal van OLAF, Ville Itälä, het gesê: "Die verkeer van onwettige en / of vervalste plaagdoders is een van die winsgewendste ondernemings vir internasionale bedrieërs, en dit is na raming tot 13.8% van alle plaagdoders wat in die EU verkoop word. Dit benadeel die Europese ekonomie, wettige ondernemings beskadig en innovasie versmoor, wat baie werk in Europa in gevaar stel.

advertensie

"Maar dit hou ook ernstige risiko's in: plaagdoders moet noukeurig getoets word voordat dit op die EU-mark geplaas word, en die onwettige plaagdoders, wat meestal ongetoets is en bestaan ​​uit aktiewe stowwe wat in die EU verbied word, maar steeds in ander dele van die wêreld gebruik word. , kan beduidende gesondheidsrisiko's vir boere en verbruikers inhou.

"Hulle word ook as skadelik vir die omgewing beskou deur skade aan flora, fauna en gronde aan te rig. Europol en OLAF het noodsaaklike ondersteuning en kundigheid verleen aan die lidlande wat by die operasie betrokke was. Met ons hulp het die polisie, doeane- en gewasbeskermingsowerhede daarin geslaag om te besoedel. die georganiseerde misdaadgroepe handel oor onwettige en vervalste plaagdoders. ”

Operasie Silver Axe is nou in sy vyfde jaar en het tot dusver gelei tot beslagleggings van 2,568 ton onwettige plaagdoders. Die rol van OLAF in hierdie operasies fokus op die smokkel van potensieel gevaarlike produkte in komplekse grensoverschrijdende bedrogskemas wat onmoontlik is om op te spoor en te ontsyfer vir die nasionale owerhede van 'n enkele staat.

advertensie
OLAF is baie aktief in die ondersteuning van die doeane-owerhede van die lidstate in die voorkoming en opsporing van gevaarlike goedere, insluitend plaagdoders. In hierdie opsig het OLAF 'n vinnige waarskuwingstelsel in werking gestel wat die intellektuele intydse tyd met lande buite die EU, soos Hongkong, Singapoer, Maleisië, Thailand, Viëtnam en Indonesië, kan deel vir die monitering van sulke goedere tydens die herlading. van die houers in die hawens van vervoer.

Die verhandeling van vervalste produkte lei tot groot onwettige winste en groot verliese aan belastinginkomste vir die EU en sy lidlande. Die smokkel van vervalste produkte benadeel die Europese ekonomie, beskadig wettige ondernemings en belemmer innovasie en hou baie werk in Europa in gevaar. Vervalsing hou ook ernstige gevare in vir die omgewing, gesondheid en veiligheid.

Vir meer inligting, sien asseblief OLAF se vorige persverklarings oor hierdie onderwerp .

OLAF se missie, mandaat en bevoegdhede

Die taak van OLAF is om bedrog met EU-fondse op te spoor, te ondersoek en te stop.

OLAF vervul sy missie deur:

  • Onafhanklike ondersoeke na bedrog en korrupsie waarby EU-fondse betrokke is, uit te voer om te verseker dat alle geld van die EU-belastingbetaler projekte bereik wat werk en groei in Europa kan skep;
  • bydra tot die versterking van die burgers se vertroue in die EU-instellings deur ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings te ondersoek, en;
  • die ontwikkeling van 'n gesonde EU-bedrogbeleid.

In sy onafhanklike ondersoekende funksie kan OLAF sake ondersoek wat handel oor bedrog, korrupsie en ander misdrywe wat die finansiële belange van die EU raak met betrekking tot:

  • Alle uitgawes van die EU: die belangrikste uitgawekategorieë is struktuurfondse, landboubeleid en landelik;
  • ontwikkelingsfondse, direkte uitgawes en eksterne hulp;
  • sommige EU-inkomste, hoofsaaklik doeaneregte, en;
  • vermoedens van ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings