Verbinding met ons

Sjina

Spraak: EU-Macao: 'n ogie oor die verlede, 'n voet in die toekoms

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

BarrosoEuropese president José Manuel Barroso, in Macao-toring, Macao, op 23 November 2013.

deugde,

Dames en here,

advertensie

Ek bedank u almal vir u vriendelike ontvangs in hierdie mooiste en lewendigste stad. Ek het baie geniet van al my vorige en talle besoeke aan Macao, onder meer as president van die Europese Kommissie in Julie 2005, en ek het daarna uitgesien om terug te keer.

Laat ek u ook vertel watter persoonlike plesier dit vir my is om vandag terug te wees na Macao. Dit is duidelik dat Macao noue bande met die Portugese kultuur behou en 'n spesiale resonansie vir my as Portugees het.

Ons deel baie, nie die minste 'n taal nie, wat terloops deur 280 miljoen mense oor die hele wêreld gepraat word. En ek waardeer dat Macao se rol as platform en brug tussen China en Portugees-sprekende lande in China se 12de vyfjaarplan onderstreep is. Vroeg hierdie maand was Macao gasheer vir die 4de Ministerkonferensie van die 'Ekonomiese Samewerkingsforum tussen China en Portugees-sprekende lande'.

advertensie

Ons word ook verbind deur spesiale bande van geskiedenis en familie. En soos u miskien weet, is ons Portugese Nasionale Dag die dag van die dood van Luis de Camões, die grootste naam in ons literatuur - en inderdaad een van die grootste digters uit die geskiedenis van die mensdom - wat 'n paar jaar in Macao gewoon het in die 16de eeu.

'N Wesenlike deel van sy epiese gedig "Os Lusíadas" is hier geskryf. Vandag kan sy borsbeeld in 'n stadstuin by die ingang van die grot gesien word, waar die legende vertel dat hy gewoon het. Camões reis wyd van Afrika na Suidoos-Asië. Gedurende alle seisoene was die weer van Macau nader aan dié van sy geboorteland Lissabon as enige ander wat hy tydens sy reise gevind het.

Dames en here,

In hierdie toring vergader ons vandag op 'n baie bevoorregte plek om Macao se indrukwekkende diversiteit en dinamiek te omhels en te begryp vanuit sy historiese hart met sy vele UNESCO-erfenisterreine en vanuit sy bloeiende ontspannings- en toerisme-sentrum met sy wêreldklas hotelle en geïntegreerde oorde die splinternuwe kampus van die Universiteit van Macao en die toekomstige industriële ontwikkeling op Hengqin-eiland.

Dit is inderdaad die perfekte plek vir 'n baie spesiale dag in ons bilaterale verhouding terwyl ons die 20ste herdenking van die handels- en samewerkingsooreenkoms tussen Macao en die EU vier. Hierdie ooreenkoms is in 1993 onderteken, gedurende die oorgangsperiode nadat die gemeenskaplike verklaring in 1987 deur China en Portugal ooreengekom is en die oorhandiging aan China in 1999. Dit toon dat ons in die Europese Unie sedert die eerste uur vennote was, en vennote nie net in goeie weer nie, maar ook vennote vir alle seisoene.

Hierdie viering is 'n geleentheid om 'n stap terug te neem terwyl ons ook vorentoe kyk met die doel om ons vennootskap te verbreed en te verdiep. 'N Oog op die verlede, 'n voet in die toekoms.

Sedert ons hierdie ooreenkoms onderteken het, het ons groeiende ekonomiese bande 'n belangrike dimensie toegevoeg tot ons reeds ou en ryk verhouding. Die getalle vertel 'n belangrike verhaal. Ons handelsbetrekkinge het geleidelik en vlot gegroei. Hulle het jaar na jaar rekordvolumes getoon en in 511 op 2012 miljoen euro gestaan. Vir Macao is die EU nou die tweede grootste invoerbron na die vasteland van China en sy 4de grootste uitvoermark.

Ek glo nog vir die komende jare dat ons hierdie baie produktiewe verhouding verder moet versterk en die potensiaal vir groter onderlinge belegging, handel, samewerking en groei ten volle moet benut. Kom ons kyk na die feite.

Die interne mark van die EU is ongetwyfeld belangrik vir die toekomstige groei in Asië. Ondanks die krisis bly die EU die grootste enkele mark ter wêreld met 500 miljoen gegoede verbruikers, 23 miljoen klein en medium ondernemings, 'n BBP van 12.7 biljoen euro en 'n 20% -aandeel in die wêrelduitvoer. Die EU is ook die grootste bron en ontvanger van direkte buitelandse beleggings. En ons werk daaraan om die volle onbenutte potensiaal van ons interne mark te benut en om 'n meer sake- en innovasievriendelike omgewing te bevorder om slim, volhoubare en inklusiewe groei te lewer, soos uiteengesit in ons Europese bloudruk vir groei en werkskepping, die Europa 2020-strategie .

En ongetwyfeld ook dat Macao 'n belangrike middelpunt is tussen Asië en Europa. Macao trek voordeel uit 'n robuuste ekonomie. Hierdie jaar het u 'n dubbelsyfergroei behaal. Beleggingsbesteding het ook stewig uitgebrei. As u op u sterk toerismebasis ry, kyk u nou na ekonomiese diversifikasie.

Dit alles beteken dat daar ruimte is om nog nouer saam te werk om ons gemeenskaplike belange beter te vertaal in gemeenskaplike aksies en nuwe uitdagings suksesvol die hoof te bied.

Die EU wil aan u kant wees, want Macao wil voortbou op sy sterk punte en uitbrei na nuwe ekonomiese aktiwiteite. Met 'n groter streeksintegrasie in die Pearl River Delta, met Macao, Guangzhou en Hong Kong, is ek vol vertroue dat Europese ondernemings 'n bydrae kan lewer tot u sukses, insluitend die omskakeling van 'n reeds suksesvolle ontspanningsentrum in 'n voorbeeldige koolstofarm ontspanningsentrum.

Die inhuldiging van die EU-Macao Kamer van Koophandel later vandag sowel as ons aan die gang samewerking met die Instituut vir die Bevordering van Belegging in Macao (IPIM) instrumenteel in daardie opsig moet wees.

Dames en here,

Ons het beslis dieselfde doel: om markte oop te hou, die reëls van billike mededinging te respekteer en proteksionistiese neigings te weerstaan ​​om groei op streeks- en wêreldvlak te bevorder. Ons weet dat dit noodsaaklik is vir die welvaart en stabiliteit van die streeks- en wêreldekonomie. En dit gaan uiteindelik oor die verskil wat ons in ons burgers se lewe en hul welstand kan maak. Maar ons burgers se welstand hang nie net van die ekonomie af nie. Dit is waarom ons verhouding baie dieper is.

Europa se betrekkinge met Macao put uit diep historiese en kulturele wortels. Dit is gebaseer op gemeenskaplike waardes en wye gedeelde belangstellings.

En in hierdie verband wil ek onthou dat die EU die beginsel "een land, twee stelsels" en veral die respek vir menseregte en individuele vryheid wat in die basiese wette vervat is, wat die burgers moet geniet, sterk steun.

Daarom is ek van harte welkom om die suksesvolle funksionering van hierdie beginsel sowel as die vordering wat tot 'n groter mate van demokrasie in die kiesstelsel behaal is. Ons glo inderdaad dat verspreiding en bevordering van demokrasie dwarsoor die wêreld die beste manier is om wettige, stabiele, verantwoordbare en deursigtige regering te skep wat regte en vryheid beskerm en die oppergesag van die reg handhaaf.

En met die gevaar om na die voor die hand liggende te wys, wil ek byvoeg dat ons ook dieselfde planeet en dieselfde verantwoordelikheid ten opsigte van sy volhoubare toekoms deel. Wat ons huishoudelike probleme ook al mag wees, ons kan nie die rug draai op hierdie wêreldwye verantwoordelikheid nie.

Dit is vir niemand van u 'n geheim dat Europa onlangs moeilike tye deurgemaak het nie. Laat ek u vertel dat ek vol vertroue is dat ons uit hierdie krisis sal kom met 'n meer mededingende en veerkragtige ekonomie, maar ook met 'n nog sterker en meer verenigde Europa.

Inderdaad veg Europa ernstig terug. Saam skep ons 'n meer volhoubare toekoms vir die euro. Ons is besig om ons Ekonomiese en Monetêre Unie te voltooi. Ons pak die gebrek aan mededingendheid in dele van ons Unie aan. Ons stel die ekonomiese wanbalanse reg en ontwikkel dieper ekonomiese bestuur. En ons is op die regte pad, ons pogings dra nou hul eerste vrugte en ons moet dit met vasberadenheid nastreef.

Maar ons is ons heeltemal daarvan bewus dat ons pogings nie tuis mag eindig nie, want dit wat op die spel is, is nie beperk tot ons Europese interafhanklikheid nie, dit gaan oor ons wêreldwye interafhanklikheid. En om interafhanklik te wees, beteken om as verantwoordelike belanghebbende op te tree. Dit is een van die lesse van globalisering. Uiteindelik bestaan ​​daar nie iets soos 'n gratis rit nie.

In hierdie gees neem die EU 'n leidende rol in wêreldwye uitdagings, soos klimaatsverandering en groen groei. En die jaarlikse politieke dialoog tussen EU en Macao is 'n welkome en vrugbare forum, nie net om 'n bestekopname te maak oor ons deurlopende bilaterale samewerking nie, maar ook om mekaar op hoogte te hou van relevante ontwikkelinge oor hierdie sleutelkwessies in ons onderskeie streke.

Dames en here,

Ons omvattende verhouding het ook ten doel om wedersydse begrip te bevorder, ideewisseling te stimuleer en bande tussen ons mense te versterk. Saam wil ons beslis die voordele van ons onderskeie kulturele diversiteit ten volle benut.

Ons uitstekende samewerking ter ondersteuning van veeltaligheid - veral deur ons bilaterale samewerking oor die opleiding van tolke en vertalers - en die EU-akademiese program, wat onderrig- ​​en kulturele uitruilings vir die jong generasie verder sal bevorder, is onder andere goeie illustrasies van hierdie gedeelde bereidwilligheid.

Ek is ook verheug om aan te kondig dat ons met die SAR-regering van Macao ooreengekom het om voort te gaan op die regsgebied. Ons werk sedert 2002 saam in hierdie gebied, onder twee opeenvolgende fases van die EU-Macao-regsprogramma vir samewerking. Hierdie program slaag daarin om 'n konkrete en praktiese uitruil van regservaring op die Macao-regering se prioriteitsareas toe te laat. Om hierdie rede is ons gretig om die samewerking in die komende jare voort te sit.

En ek sien met groot belangstelling uit na die Model Europese Raad wat u middel Desember sal aanbied as deel van die 20ste bestaansjaar. Ek is verduidelik dat jong Macao-studente in die skoene sal trap van EU-staatshoofde en -regering, die Raad se president en ook myne. Ek wil hulle waarsku: hulle moet beter voorberei op 'n lang dag, want soms debatteer ons tot laat in die nag om 'n bevredigende kompromie op 28 te vind!

Ek dink dat so 'n ervaring ook 'n goeie geleentheid is om te besef hoeveel op nasionale, Europese of wêreldvlak, versiendheid, politieke wil en die krag van oortuiging daartoe bydra om die verskil te maak tussen die vorming van ons toekoms en om dit deur ander te laat vorm, tussen die gebruik van nuwe geleenthede en die prys van daadloosheid moet betaal.

Dit is in werklikheid waaroor die verhouding EU-Macao fundamenteel gaan: hoe staan ​​ons die toekoms tegemoet in 'n steeds veranderende wêreld om 'n beter wêreld aan die volgende generasies oor te laat.

Laat my afsluit deur te sê hoe trots die EU is op sy verhouding met Macao en die vele bande wat die mense van Macao en die mense van Europa verbind. Dit is wat Macao spesiaal maak. Dit is wat jou anders maak. U openheid vir ander is u grootste aanwins.

Ek sien uit na 'n voortgesette en verbeterde vennootskap wat die unieke aard van Macao sal versterk en sal bydra tot die welvaart van sy mense.

Ek dank u vir u aandag.

Sjina

Mededinging: die EU, die VSA en die Volksrepubliek China het deelgeneem aan die vyfde globale maritieme regulerende beraad

gepubliseer

on

Op 7 September het senior regeringsamptenare van die EU, die VSA en die Volksrepubliek China deelgeneem aan die vyfde globale maritieme regulerende beraad. Deelnemers was verteenwoordigers van die kompetisie en maritieme owerhede wat verantwoordelik was vir die regulering van internasionale vaartuie in die wêreld se grootste vaartuie.

Die beraad dek sektorale ontwikkelinge sedert die aanvang van die koronaviruspandemie, insluitend die uitdagings wat die internasionale houersvervoersektor in die gesig staar en breër kwessies van maritieme voorsieningskettings. Deelnemers was dit eens dat die pandemie besighede in rederye, hawens en logistieke dienste aan besondere uitdagings gebied het, op roetes na en van die EU sowel as in ander dele van die wêreld.

Hulle het standpunte oor die onderskeie aksies wat deur hul jurisdiksies onderneem word, asook toekomstige vooruitsigte en perspektiewe, insluitend moontlike aksies om die veerkragtigheid van die sektor te verhoog, uitgeruil. Die beraad vind elke twee jaar plaas en is 'n forum om samewerking tussen die drie owerhede te bevorder. Die volgende beraad word in 2023 in China belê.

advertensie

Lees verder

Sjina

Hersien 'n meer veerkragtige VN -stelsel met Taiwan daarin

gepubliseer

on

Na meer as 200 miljoen infeksies en meer as 4 miljoen sterftes en tel, het die COVID-19-pandemie oor die hele wêreld gewoed. Dit het 'n diep verwoestende sosio-ekonomiese impak op ons onderling verbonde wêreld veroorsaak, met feitlik geen lande gespaar nie. Die pandemie het wêreldwye handel ontwrig, armoede vererger, onderwys belemmer en geslagsgelykheid in die gedrang gebring, met lande van middel tot lae inkomste wat die las dra, skryf Jaushieh Joseph Wu, minister van buitelandse sake, Republiek van China (Taiwan) (foto hieronder).

Aangesien baie lande gereed is vir nog 'n styging van die virus, wat veroorsaak word deur die hoogs aansteeklike Delta -variant, kyk die wêreld op na die Verenigde Nasies (VN) om omvattende pogings aan te pak om die krisis op te los, beter herstel te verseker en volhoubaar te herbou. Dit is 'n skrikwekkende taak wat alle hande op die dek vereis. Dit is tyd dat die wêreldwye liggaam Taiwan verwelkom, 'n waardevolle en waardige vennoot wat gereed is om hulp te verleen.  

In die afgelope paar maande het Taiwan, soos baie ander lande, te kampe gehad met 'n toename in gevalle van COVID-19 na byna 'n jaar se sukses met die bekamping van die virus. Tog het dit die situasie onder die knie gekry en is dit nog meer gereed om saam met bondgenote en vennote te werk om die uitdagings wat die pandemie bied, aan te pak. Die effektiewe reaksie van Taiwan op die pandemie, die vinnige uitbreiding van sy kapasiteit om aan die vraag in die wêreld se verskaffingsketting te voldoen, en sy wesenlike hulp aan vennootlande oor die hele wêreld spreek alles daartoe aan dat daar geen dwingende redes is vir Taiwan om 'n konstruktiewe rol in die VN -stelsel.

advertensie

Onder druk van die Volksrepubliek China (PRC) verwerp die VN en sy gespesialiseerde agentskappe egter Taiwan, en noem die Resolusie 1971 (XXVI) van die VN van 2758 as 'n regsgrondslag vir hierdie uitsluiting. Maar die taal van die resolusie is glashelder: dit spreek bloot die kwessie van China se verteenwoordiging in die VN aan; daar word geen melding gemaak van Chinese aanspraak op soewereiniteit oor Taiwan nie, en dit gee ook nie die magtiging van die Volksrepubliek om Taiwan in die VN -stelsel te verteenwoordig nie. Die feit is dat die Volksrepubliek Taiwan nog nooit regeer het nie. Dit is die werklikheid en status quo aan die twee kante van die Taiwanestraat. Die Taiwanese mense kan slegs op die internasionale verhoog verteenwoordig word deur hul volksverkose regering. Deur die taal van die resolusie vals gelyk te stel aan die 'een China -beginsel' van Beijing, dwing die Volksrepubliek willekeurig sy politieke standpunte aan die VN op.

Die absurditeit eindig nie daar nie. Hierdie uitsluiting belemmer ook die deelname van die burgerlike samelewing van Taiwan. Taiwanese paspoorthouers word toegang tot die VN se perseel geweier, beide vir toere en vergaderings, terwyl Taiwanese joernaliste nie akkreditasie kan kry om VN -gebeure te dek nie. Die enigste rede vir hierdie diskriminerende behandeling is hul nasionaliteit. As lede van die burgerlike samelewing van Taiwan die VN belet, verslaan die ideaal van multilateralisme, is dit in stryd met die VN se grondbeginsels om respek vir menseregte en fundamentele vryhede te bevorder, en dit belemmer die algemene pogings van die VN.

Vir ses dekades verleen Taiwan hulp aan vennootlande regoor die wêreld. Sedert die VN 2030 -agenda goedgekeur is, het dit daarop gefokus om vennote te help om die doelstellings vir volhoubare ontwikkeling (SDG's) te bereik, en meer onlangs deel te neem aan antipandemiese reaksie en uitstel van herstel. Intussen het Taiwan tuis sy SDG's nagekom in onder meer geslagsgelykheid, skoon water en sanitasie, sowel as goeie gesondheid en welstand. Ons innoverende, gemeenskapsgebaseerde oplossings maak gebruik van publiek-private vennootskappe ten bate van die samelewing as geheel.

advertensie

Die Wêreld Geluk Verslag 2021, vrygestel deur die Sustainable Development Solutions Network, was Taiwan die gelukkigste in Oos -Asië en die 24ste ter wêreld. Die ranglys dui aan hoe die mense van 'n land voel oor die sosiale ondersteuning wat hulle ontvang, en weerspieël in 'n groot mate 'n land se implementering van die SDG's. Taiwan is bereid om sy ervaring deur te gee en saam te werk met wêreldwye vennote om 'n beter en veerkragtiger toekoms vir almal op te bou.

In 'n tyd waarin die wêreld die duidelike oproep tot klimaatsaksies gehoorsaam en teen 2050 'n koolstofvrystelling sonder nul bereik, stel Taiwan aktief 'n padkaart in die rigting van die doelwit en stel spesiale wetgewing op om hierdie proses te vergemaklik. Klimaatsverandering ken geen grense nie, en gesamentlike pogings is 'n moet as ons 'n volhoubare toekoms wil hê. Taiwan weet dit en werk aan die beste maniere om die uitdagings van koolstofvermindering in nuwe geleenthede te verander.

In sy ampseed in Junie vanjaar het António Guterres, sekretaris-generaal van die VN, beklemtoon dat die COVID-19-pandemie ons gedeelde kwesbaarheid en onderlinge verbondenheid aan die lig gebring het. Hy het gesê dat die VN, en die state en mense wat dit dien, slegs daarby kan baat om ander na die tafel te bring.

Ontkenning van vennote wat die vermoë het om by te dra, is 'n morele en materiële verlies vir die wêreld, terwyl ons probeer om beter saam te herstel. Taiwan is 'n goeie krag. Dit is nou die tyd om Taiwan na die tafel te bring en Taiwan te help.

Lees verder

Sjina

Betrekkinge tussen EU en Taiwan: MEP's dring aan op sterker vennootskap

gepubliseer

on

In 'n nuwe verslag wat Woensdag (1 September) aangeneem is, pleit lede van die buitelandse komitee vir nouer betrekkinge en 'n sterker vennootskap tussen die EU en Taiwan, gelei deur die EU se een China -beleid, RAMP.

Hulle beskou Taiwan ook as 'n belangrike EU-vennoot en 'n demokratiese bondgenoot in die Indo-Stille Oseaan, wat bydra tot die handhawing van 'n reëlgebaseerde orde te midde van 'n toenemende wedywering tussen die groot moondhede in die streek.

Berei die grond voor vir 'n nuwe bilaterale beleggingsooreenkoms

advertensie

Om die samewerking te versterk, beklemtoon die teks die noodsaaklikheid om dringend 'n "impakbeoordeling, openbare konsultasie en omvangbepalingsoefening" oor 'n bilaterale beleggingsooreenkoms tussen die EU en Taiwan (BIA) te begin. Parlementslede beklemtoon die belangrikheid van handel en ekonomiese betrekkinge tussen die twee partye, insluitend aangeleenthede rakende multilateralisme en die Wêreldhandelsorganisasie, tegnologie soos 5G, openbare gesondheid, asook noodsaaklike samewerking oor kritieke voorraad soos halfgeleiers.

Diepe kommer oor Chinese militêre druk teen Taiwan

Op 'n ander punt spreek die verslag ernstige kommer uit oor China se voortgesette militêre strydlustigheid, druk, aanrandingsoefeninge, skending van die lugruim en desinformasieveldtogte teen Taiwan. Dit dring daarop aan dat die EU meer moet doen om hierdie spanning aan te spreek en die demokrasie van Taiwan en die status van die eiland as 'n belangrike EU -vennoot te beskerm.

advertensie

Parlementslede dring daarop aan dat enige verandering aan Chinese-Taiwanese verhoudings tussen die seestrate nie eensydig of teen die wil van Taiwanese burgers moet wees nie. Hulle herinner ook sterk aan die direkte verband tussen Europese welvaart en Asiatiese veiligheid en die gevolge vir Europa as 'n konflik ver buite die ekonomiese gebied sou strek.

Die teks, wat ook 'n reeks ander aspekte en aanbevelings met betrekking tot die betrekkinge tussen die EU en Taiwan aanspreek, sal nou in die plenum gestem word. Dit is goedgekeur met 60 stemme vir, 4 teen, 6 onthoudings.

'Die eerste verslag van die Europese Parlement oor die betrekkinge tussen die EU en Taiwan gee 'n sterk teken dat die EU gereed is om sy verhouding met ons belangrikste vennoot Taiwan op te gradeer. Die Kommissie moet nou die betrekkinge tussen die EU en Taiwan verskerp en 'n uitgebreide, uitgebreide vennootskap met Taiwan volg. Werk aan 'n impakbeoordeling, openbare konsultasie en 'n omvangryke oefening oor 'n bilaterale beleggingsooreenkoms (BIA) met die Taiwanese owerhede ter voorbereiding op onderhandelinge om ons ekonomiese bande te verdiep, moet voor die einde van hierdie jaar begin, 'het rapporteur gesê Charlie Weimers (ECR, Swede) na die stemming.

Meer inligting 

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings