Verbinding met ons

Kompetisie

Kompetisie: Kommissie onderteken EU samewerkingsooreenkoms met Indië

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

rrfvcOp 21 November onderteken die ondervoorsitter van die Europese Kommissie, Joaquín Almunia, en die voorsitter van die Indiese mededingingskommissie, Ashok Chawla, in Nieu-Delhi 'n memorandum van verstandhouding om die samewerking tussen die mededingingsafdeling van die Europese Kommissie en die mededingingskommissie van Indië te verhoog.

Almunia het gesê: 'Die memorandum van verstandhouding is 'n belangrike stap en 'n teken van ons verbintenis om ons reeds uitstekende betrekkinge met die Mededingingskommissie van Indië verder te verdiep. Dit sal nuwe dryfkrag gee vir ons samewerking met Indië in die toepassing van ons onderskeie mededingingswette. '

Die Memorandum van Verstandhouding skep 'n toegewyde raamwerk om die samewerking tussen die Europese Kommissie en die Mededingingskommissie van Indië op die gebied van mededingingswetstoepassing verder te versterk. Onder die nuwe raamwerk kan die partye besprekings voer oor mededingingswetgewing, nie-vertroulike inligting oor wetgewing, handhawing, multilaterale kompetisie-inisiatiewe en voorspraak deel en tegniese samewerking met betrekking tot mededingingswetgewing en handhawing doen.

advertensie

Die memorandum van ooreenkoms bepaal ook dat die een owerheid die ander mag versoek om handhawingsaktiwiteite uit te voer, indien die een glo dat mededingingsbeperkende aksies in die ander se gebied uitgevoer word. Die Memorandum of Understanding bied ook 'n meganisme om konflik te vermy indien die een owerheid se handhawingsaktiwiteit die ander in sy eie handhawingsaktiwiteit kan beïnvloed.

Die Memorandum van Verstandhouding stuur 'n positiewe sein vir intensiewe samewerking oor mededingingsaangeleenthede tussen die EU en Indië.

agtergrond

advertensie

Die ondertekenaars van die memorandum van verstandhouding is die kompetisie Direktoraat-generaal van die Europese Kommissie en die Mededingingskommissie van Indië.

Die Mededingingswet van Indië het in 2007 in werking getree, wat ook die jaar is toe die handhawingsowerheid, die Mededingingskommissie van Indië, in werking getree het.

Die Europese Kommissie dwing kompetisie reëls vir die Europese Unie as geheel, veral vir die hersiening van samesmeltings en verkrygings waarby maatskappye met 'n omset bo sekere drempels (gedefinieer in artikel 1 van die EU Konsentrasie verordening, sedert 1990 van krag) en die stryd teen kartels en misbruik van dominante markposisies (onderskeidelik artikels 101 en 102 van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie - VWEU).

Die Kommissie het samewerkingsooreenkomste met mededinging owerhede van baie lande buite die EU. Met sommige van hulle, is die samewerking wat gebaseer is op bilaterale ooreenkomste heeltemal gewy aan die kompetisie. In ander gevalle word die kompetisie bepalings ingesluit word as deel van die breër algemene ooreenkomste soos vryhandelsooreenkomste, vennootskap en samewerking ooreenkomste, assosiasie ooreenkomste, ens

Vir 'n oorsig van samewerkingsooreenkomste met derde lande, kliek hier.

Kompetisie

Mededinging: die Kommissie publiseer bevindings van die evaluering van die markdefinisiekennisgewing

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het gepubliseer 'n Personeel Werksdokument wat die bevindings van die evaluering van die markdefinisiekennisgewing wat in die EU-mededingingsreg gebruik word, saamvat.

Die doel van die evaluering was om by te dra tot die beoordeling van die Kommissie oor die werking van die markdefinisiekennisgewing, om te besluit of die kennisgewing herroep, onveranderd gelaat word of hersien word.

Margrethe Vestager, uitvoerende vise-president, met die verantwoordelikheid vir mededingingsbeleid, het gesê: 'Ons moet die mark en die grense van die mark waar maatskappye meeding, ontleed. Die markdefinisie-kennisgewing is baie nuttig in daardie konteks. Die evaluering het bevestig dat dit duidelikheid en deursigtigheid bied aan belanghebbendes oor hoe ons die markdefinisie benader. Die basiese beginsels van die markdefinisiekennisgewing, gebaseer op die regspraak van die EU-howe, bly vandag gesond. Terselfdertyd dui die evaluering aan dat die kennisgewing nie die onlangse evolusies in die markdefinisie-praktyk dek nie, insluitend dié wat verband hou met die digitalisering van die ekonomie. Ons gaan nou analiseer of en hoe die kennisgewing hersien moet word om die probleme wat ons geïdentifiseer het, aan te spreek. ”

advertensie

Die Kommissie het die evaluering van die markdefinisie-kennisgewing in Maart 2020 van stapel gestuur. Tydens die evaluering het die Kommissie bewyse versamel om te verstaan ​​hoe die kennisgewing gepresteer het sedert die aanvaarding daarvan in 1997. Die versamelde bewyse sluit onder meer bydraes in van belanghebbendes wat in openbare raadpleging wat plaasgevind het tussen Junie en Oktober 2020. Daarbenewens het die Kommissie die nasionale mededingingsowerhede van die EU geraadpleeg en proaktief met kundiges en verteenwoordigers van belangegroepe in gesprek getree. Laastens vra die Kommissie om 'n eksterne evaluering ondersteuningstudie, wat relevante praktyke in ander jurisdiksies, sowel as wetlike en ekonomiese literatuur, met betrekking tot vier spesifieke aspekte van markdefinisie hersien het: (i) digitalisering, (ii) innovasie, (iii) geografiese markdefinisie en (iv) kwantitatiewe tegnieke.

Die bevindings van die evaluering

Die evaluering het getoon dat die markdefinisiekennisgewing uiters relevant bly, aangesien dit duidelikheid en deursigtigheid aan ondernemings en ander belanghebbendes bied oor die benadering van die Kommissie tot die markdefinisie - 'n belangrike eerste stap in die beoordeling van die Kommissie in baie antitrust- en fusiesake.

advertensie

Die resultate van die evaluering dui aan dat die markdefinisiekennisgewing effektief is in die verskaffing van korrekte, omvattende en duidelike riglyne oor sleutelkwessies rakende die markdefinisie en die benadering van die Kommissie.

Terselfdertyd dui die evaluering ook daarop dat die kennisgewing nie die ontwikkelinge van die beste praktyke in die markdefinisie wat sedert 1997 plaasgevind het, volledig weergee nie, insluitend die jongste ontwikkelinge in die EU-regspraak. Die Kommissie het byvoorbeeld sy benadering tot markdefinisie verfyn in ooreenstemming met die heersende marktoestande, wat vandag toenemend digitaal en onderling gekoppel is, en die verfyning van beskikbare instrumente, soos verbeterde verwerking van groot aantal dokumente of verfynde kwantitatiewe tegnieke. Sedert die aanvaarding van die kennisgewing het die Kommissie ook meer ervaring opgedoen in die ontleding van markte wat potensieel wêreldwyd of ten minste breër is as die Europese Ekonomiese Ruimte.

 Volgens die evaluering sluit gebiede waar die markdefinisiekennisgewing moontlik nie ten volle op datum is nie, in: (i) die gebruik en doel van die SSNIP (klein beduidende nie-verbygaande styging in prys) om relevante markte te definieer; (ii) digitale markte, veral met betrekking tot produkte of dienste wat teen 'n nul monetêre prys bemark word, en digitale 'ekosisteme'; (iii) die beoordeling van geografiese markte in toestande van globalisering en invoerkompetisie; (iv) kwantitatiewe tegnieke; (v) die berekening van markaandele; en (vi) nie-prysmededinging (innovasie ingesluit).

Die Kommissie sal besin oor die behoefte en hoe om die probleme wat in die konteks van die evaluering geïdentifiseer is, aan te spreek.

agtergrond

Markdefinisie is 'n instrument om die grense van mededinging tussen ondernemings te identifiseer. Die doel om die betrokke produk- en geografiese mark te definieer, is om die werklike mededingers te identifiseer wat die kommersiële besluite van die betrokke ondernemings beperk, soos hul prysbesluite. Dit is vanuit hierdie perspektief dat die markdefinisie dit onder meer moontlik maak om markaandele te bereken wat betekenisvolle inligting oordra vir die beoordeling van markmag in die konteks van samesmeltings- of antitrustprosedures.

Markdefinisies weerspieël markrealiteite. Daarom verskil dit oor sektore en kan dit mettertyd ontwikkel. Definisies van geografiese mark kan wissel van nasionale of plaaslike markte - soos vir die kleinhandelverkope van verbruikersgoedere - tot wêreldmarkte, soos vir die verkoop van lugvaartkomponente. Namate markrealiteite mettertyd ontwikkel, ontwikkel die Kommissie se markdefinisies ook mettertyd.

Die Kennisgewing van markdefinisie bied riglyne oor die beginsels en beste praktyke van hoe die Kommissie die konsep van toepaslike produk- en geografiese mark toepas in die toepassing van die EU-mededingingswetgewing.

Meer inligting

Sien die toegewyde webblad van DG Kompetisie, wat alle bydraes van belanghebbendes bevat wat in die konteks van die evaluering ingedien is, opsommings van die verskillende konsultasie-aktiwiteite en die finale verslag van die evalueringondersteuningstudie.

Lees verder

Kompetisie

Motormaatskappye het 875 miljoen euro beboet weens samespanning teen NOx-verwyderingstegnologieë

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het bevind dat Daimler, BMW en die Volkswagen-groep (Volkswagen, Audi en Porsche) die EU-antitrustreëls oortree het deur saam te werk oor tegniese ontwikkeling op die gebied van NOx-skoonmaak. 

Die Kommissie het 'n boete van € 875 miljoen opgelê. Daimler is nie beboet nie, omdat dit die bestaan ​​van die kartel aan die Kommissie onthul het. Al die partye het hul betrokkenheid by die kartel erken en ooreengekom om die saak te besleg.

Margrethe Vestager, uitvoerende visepresident van die Kommissie, in beheer van die mededingingsbeleid, het gesê: 'Die vyf motorvervaardigers Daimler, BMW, Volkswagen, Audi en Porsche het die tegnologie om skadelike emissies te verminder, maar hulle het vermy om mee te ding om die volle potensiaal van hierdie tegnologie te benut. . Mededinging en innovasie oor die bestuur van motorbesoedeling is noodsaaklik vir Europa om ons ambisieuse Green Deal-doelwitte te bereik. ” 

advertensie

Die motorvervaardigers het gereelde tegniese vergaderings gehou om die ontwikkeling van die selektiewe katalitiese reduksie (SCR) -tegnologie te bespreek wat skadelike stikstofoksied (NOx) -emissies van diesel-passasiersvoertuie deur die inspuiting van ureum (ook genoem "AdBlue") in die uitlaat uitskakel. gasstroom. Vir meer as vyf jaar (2009 - 2014) het die motorvervaardigers saamgespan om mededinging met behulp van hierdie nuwe tegnologie te vermy.

Dit is die eerste besluit oor die verbod op kartels wat slegs gebaseer is op die beperking van tegniese ontwikkeling en nie op prysvasstelling, markdeling of klante-toekenning nie.

Klokkenluider hulpmiddel

advertensie

Die Kommissie het 'n instrument opgestel om dit vir individue makliker te maak om dit op te let oor mededingingsverstorende gedrag, terwyl hul anonimiteit behou word. Die instrument beskerm die anonimiteit van klokkenluiders deur 'n spesifiek ontwerpte geïnkripteerde boodskapstelsel wat tweerigtingkommunikasie moontlik maak. Die instrument is hierdeur toeganklik link.

Lees verder

Kompetisie

Mededinging: Europese Kommissie publiseer 2020-verslag oor mededingingsbeleid

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n verslag oor mededingingsbeleid vir 2020 gepubliseer waarin die belangrikste beleids- en wetgewende inisiatiewe wat verlede jaar onderneem is, aangebied word, asook 'n seleksie van besluite wat aangeneem is. In 2020 het die EU-mededingingsbeleid aansienlik bygedra tot die pogings van die Kommissie om te reageer op die koronavirus-uitbreking, wat betref die noodgeval in gesondheidsorg, sowel as die impak daarvan op die lewensbestaan ​​van burgers. Die staatshulp Tydelike raamwerk, wat aan die begin van die krisis aangeneem is, het lidlande in staat gestel om die volle buigsaamheid wat in die reëls van staatssteun voorsien word, te gebruik om die ekonomie te ondersteun in die konteks van die koronavirus-pandemie. Op die gebied van Antitrust het die Kommissie 'n kommunikasie leiding te gee aan ondernemings wat saamwerk aan projekte wat daarop gemik is om tekorte aan noodsaaklike koronavirus-relevante produkte en dienste, soos medisyne en mediese toerusting, aan te spreek.

Ten spyte van die uitdagings wat die veranderde werksomstandighede na vore gebring het, het die Kommissie in 2020 ook verskeie besluite op hierdie gebied geneem, waaronder drie kartelbesluite en 5 antitrustbesluite. Dit het ook 'n antitrustondersoek in die sektor Internet of Things (IoT) vir verbruikersverwante produkte en dienste in die EU. Ook op die gebied van samesmeltingsbeheer het die Kommissie meer as 350 samesmeltingsbesluite aanvaar en in 18 sake ingegryp (waaronder 13 samesmeltings wat onderhewig is aan verbintenisse in die eerste fase, en drie wat na 'n tweede fase met regstappe goedgekeur is). Die Kommissie het ook 'n voorstel vir 'n Wet op digitale markte om die negatiewe gevolge as gevolg van sekere gedrag van platforms wat as digitale 'poortwagters' vir die interne mark optree, aan te spreek en 'n Witskrif, om instrumente en beleide te ontwikkel om die vervormingseffekte van buitelandse subsidies in die interne mark beter aan te pak. Die volledige teks van die verslag (beskikbaar in EN, FR, en DE en ander tale) en die gepaardgaande werksdokument (beskikbaar in EN) is beskikbaar hier afgelaai word.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings