Verbinding met ons

digitale ekonomie

Privaatheid en databeskerming kan verbruikers se vertroue in die digitale samelewing herstel '

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

article_linking_lgDie Europese Kommissie se voorstel om elektroniese kommunikasiedienste regoor die EU te harmoniseer, sal die internetvryheid onnodig beperk, sê die Europese Toesighouer vir databeskerming (EDPS). In sy advies verwelkom die EDPS die insluiting van die beginsel van netneutraliteit - die onpartydige oordrag van inligting op die internet - in die teks, maar sê ook dat dit sonder inhoud is weens die byna onbeperkte reg van verskaffers om internetverkeer te bestuur. .

Peter Hustinx, EDPS, het gesê: "Enige monitering en beperking van die internetaktiwiteit van gebruikers moet slegs gedoen word om 'n doelgerigte, spesifieke en wettige doel te bereik. Die grootskaalse monitering en beperking van gebruikers se internetkommunikasie in hierdie voorstel is in stryd met EU-wetgewing oor databeskerming sowel as die EU-handves van fundamentele regte. Sodanige inmenging met die regte op die beskerming van persoonlike data, vertroulikheid van kommunikasie en privaatheid sal weinig help om verbruikers se vertroue in die elektroniese kommunikasiemark in Europa te herstel. ”

Die voorstel bevorder verkeersbestuursmaatreëls wat die monitering van gebruikers se internetkommunikasie insluit, insluitend e-posse wat gestuur of ontvang is, besoekte webwerwe en lêers afgelaai om toegang tot onwettige dienste of inhoud te filter, vertraag of beperk.

advertensie

Die VGP's gewaarsku teen die gebruik van hierdie hoogs privaatheid indringende maatreëls onder die breë sambreel van misdaadvoorkoming of te filter inhoud onwettig volgens nasionale of EU-wetgewing, aangesien dit nie versoenbaar is met die beginsel van 'n oop internet.

Vertroue in ons digitale omgewing in die jaar wat voorlê, hang af van ons vermoë om wetlike en tegniese infrastruktuur wat kan genereer en te bewaar vertroue in die digitale gemeenskap te voorsien. Dit vertroue is reeds ernstig ondermyn deur verskeie toesig skandale het onlangs.

Om weer te bou verbruikersvertroue in die mark vir elektroniese kommunikasiefasiliteite in die EU, gebruikers moet seker wees dat hul reg op privaatheid, vertroulikheid van hul kommunikasie en beskerming van hul persoonlike inligting gerespekteer. Die VGP's dring daarop aan die Kommissie om meer akkurate redes waarvoor verkeer bestuur maatreëls toegepas kan word uiteen te sit. Enige inmenging met hul regte moet duidelik gekommunikeer word aan gebruikers, wat hulle toelaat om te skakel na die verskaffers wat minder privaatheid-indringende verkeer bestuur tegnieke in hul dienste toe te pas.

advertensie

Verder is die ETGB sê dat die toesig van 'n aansoek van die verkeer bestuur maatreëls deur verskaffers 'n groter rol vir die nasionale owerhede die beskerming van data behoort te verseker dat die privaatheid en die beskerming van data regte van gebruikers ten volle gerespekteer word.

Agtergrondinligting

Op 11 September 2013 het die Europese Kommissie 'n voorstel vir 'n verordening aangeneem waarin maatreëls vasgestel word rakende die Europese interne mark vir elektroniese kommunikasie en om 'n verbonde vasteland te bewerkstellig. Die voorstel vergemaklik onder meer die vereistes vir kommunikasieverskaffers om dienste in die hele EU aan te bied, standaardiseer die kenmerke van produkte wat virtuele toegang tot vaste netwerke bied en harmoniseer die regte van eindgebruikers, soos die wat op die oop internet verband hou, asook as kontraktuele en voor-kontraktuele inligting. Die EDPS-opinie fokus hoofsaaklik op die effek wat die voorstel op die regte van eindgebruikers kan hê vanuit 'n privaatheids- en databeskermingsperspektief.

Privaatheid en die beskerming van data is fundamentele regte in die EU. die beskerming van data is 'n fundamentele reg, beskerm deur die Europese reg en verskans in artikel 8 van die Handves van Fundamentele Regte van die Europese Unie.

Meer spesifiek word die reëls vir databeskerming in die EU uiteengesit, sowel as die pligte van die EDPS, in Verordening (EG) nr 45/2001. Een van die pligte van die EDPS is om die Europese Kommissie, die Europese Parlement en die Raad te adviseer oor voorstelle vir nuwe wetgewing en 'n wye verskeidenheid ander kwessies wat 'n impak op die beskerming van data het. Verder is EU-instellings en -organe wat persoonlike data verwerk wat spesifieke risiko's inhou vir die regte en vryhede van individue ('onderdane'), vooraf deur die EDPS nagegaan.

Persoonlike inligting of data: Enige inligting rakende 'n geïdentifiseerde of identifiseerbare natuurlike (lewende) persoon. Voorbeelde sluit in name, geboortedatums, foto's, video-opnames, e-posadresse en telefoonnommers. Ander besonderhede soos IP-adresse en kommunikasie-inhoud - wat verband hou met of verskaf word deur eindgebruikers van kommunikasiedienste - word ook as persoonlike data beskou.

Privaatheid: die reg van 'n individu alleen en in beheer van inligting oor sy of haar moet verlaat. Die reg op privaatheid of private lewe is opgeneem in die Universele Verklaring van Menseregte (Artikel 12), die Europese Konvensie van Menseregte (Artikel 8) en die Europese Handves van Fundamentele Regte (Artikel 7). Die Handves bevat ook 'n uitdruklike reg tot die beskerming van persoonlike data (Artikel 8).

Netneutraliteit: Netneutraliteit verwys na die beginsel dat internetdiensverskaffers of regerings nie toegang tot gebruikers tot die internet mag beperk of inmeng nie. In plaas daarvan moet hulle toegang tot alle inhoud en toepassings moontlik maak, ongeag die bron, gebruiker, inhoud, werf, platform, toepassing, tipe aangehegte toerusting en kommunikasiemetodes.

Internet / aanlyn verkeer: Internet verkeer is die vloei van data oor die internet, met ander woorde die gebruik van die internet op enige gegewe tyd, soos toegang tot 'n webblad.

Internet verkeer bestuur: Verkeer kan geblokkeer of gefiltreer deur die internet diensverskaffers, byvoorbeeld, aan werknemers toegang tot inhoud wat nie geag word om gepaste werk, om toegang tot aanstootlike inhoud of dienste te beperk, om toegang te skaal in die geval van opeenhoping wees beperk, en om te voorkom of om te reageer op sekuriteit aanvalle.

Die Europese Toezichthouder Data (VGP's) is 'n onafhanklike toesighoudende gesag gewy aan die beskerming van persoonlike data en privaatheid en die bevordering van goeie praktyk in die EU-instellings en liggame. Hy doen dit deur:

 • Monitor die verwerking van persoonlike data deur die EU-administrasie;
 • adviseer oor beleid en wetgewing wat privaatheid beïnvloed, en;
 • saam te werk met 'n soortgelyke owerhede om konsekwent die beskerming van data te verseker.

Die ETGB Kommentaar.

digitale ekonomie

Die kommissie stel 'n pad na die digitale dekade voor om die digitale transformasie van die EU teen 2030 te bewerkstellig

gepubliseer

on

Op 15 September stel die Kommissie 'n pad na die digitale dekade voor, 'n konkrete plan om die digitale transformasie van ons samelewing en ekonomie teen 2030 te bereik. Die voorgestelde pad na die digitale dekade sal vertaal word die digitale ambisies van die EU vir 2030 in 'n konkrete afleweringsmeganisme. Dit sal 'n bestuursraamwerk opstel wat gebaseer is op 'n jaarlikse samewerkingsmeganisme met lidlande om die 2030 te bereik Digitale dekade -teikens op Unie -vlak op die gebied van digitale vaardighede, digitale infrastruktuur, digitalisering van besighede en openbare dienste. Dit het ook ten doel om grootskaalse digitale projekte wat die Kommissie en die lidlande betrek, te identifiseer en uit te voer. Die pandemie beklemtoon die sentrale rol wat digitale tegnologie speel in die bou van 'n volhoubare en voorspoedige toekoms. Die krisis het veral 'n skeiding blootgestel tussen digitaal geskikte ondernemings en diegene wat nog nie digitale oplossings wil aanneem nie, en het die gaping tussen stedelike, landelike en afgeleë gebiede met mekaar verbind. Digitalisering bied baie nuwe geleenthede op die Europese mark, waar meer as 500,000 2020 vakatures vir kuberveiligheids- en datakenners in XNUMX onvoltooid gebly het. In ooreenstemming met Europese waardes, moet die pad na die digitale dekade ons digitale leierskap versterk en mensgerigte en volhoubare digitale beleid bevorder. om burgers en besighede te bemagtig. Meer inligting is hierin beskikbaar persverklaring, Q & A en inligtingsblad. President von der Leyen se staatsrede is ook beskikbaar aanlyn.

advertensie

Lees verder

digitale ekonomie

Digitale euro: Kommissie verwelkom die bekendstelling van die digitale euro-projek deur die ECB

gepubliseer

on

Die Kommissie verwelkom die besluit wat die Beheerraad van die Europese Sentrale Bank (ECB) geneem het om die digitale euro-projek te loods en sy ondersoekfase te begin. In hierdie fase word gekyk na verskillende ontwerpopsies, gebruikersvereistes en hoe finansiële tussengangers dienste kan lewer wat voortbou op 'n digitale euro. Die digitale euro, 'n digitale vorm van sentrale bankgeld, bied 'n groter keuse aan verbruikers en ondernemings in situasies waar fisiese kontant nie gebruik kan word nie. Dit sal 'n goed geïntegreerde betalingsektor ondersteun om te reageer op nuwe betalingsbehoeftes in Europa.

Met inagneming van digitalisering, vinnige veranderings in die betalingslandskap en die opkoms van kripto-bates, sou die digitale euro 'n aanvulling wees op kontant, wat wyd beskikbaar en bruikbaar moet bly. Dit sal 'n aantal beleidsdoelstellings ondersteun soos uiteengesit in die breër Kommissie digitale finansies en kleinhandelbetalingsstrategieë, insluitend die digitalisering van die Europese ekonomie, verhoog die internasionale rol van die euro en ondersteun die EU se oop strategiese outonomie. Op grond van die tegniese samewerking met die ECB wat in Januarie begin is, sal die Kommissie voortgaan om nou saam te werk met die ECB en die EU-instellings gedurende die ondersoekfase om die verskillende ontwerpopsies te ontleed en te toets met die oog op beleidsdoelstellings.

advertensie

Lees verder

digitale ekonomie

Nuwe digitale hulpbron van stapel gestuur om gesondheid, maatskaplike sorg en nywerheidsinnovasie te ondersteun

gepubliseer

on

Innovasie te bereik is 'n nuwe hulpbron wat deur Life Sciences Hub Wales ontwikkel is om diegene wat werk oor innovasie in die industrie, gesondheid en maatskaplike sorg in te lig en te lei. Dit bevat 'n samevatting van sleutelnavorsing, bied kritiese insigte en lewer nuwe perspektiewe van sektorale denkleiers.

Hierdie nuwe digitale hulpbron beoordeel die rykdom van beskikbare kennis oor innovasie in gesondheids- en maatskaplike sorg om diegene wat dit benodig, toe te rus met die belangrikste en belangrikste inligting. Lewenswetenskappe Hub Wales het nou saamgewerk met bydraers wat gesondheid, nywerheid, akademie en maatskaplike sorg insluit.

Innovasie word deur baie belanghebbendes beskou as noodsaaklik om verandering in die hele stelsel te kataliseer en 'n verskil vir pasiënte en mense te maak. In 'n onlangse opname wat deur Life Sciences Hub Wales vir Beaufort Research gedoen is, is bevind dat 97% van die gesondheids- en maatskaplike sorg innovasie as baie belangrik beskou, tesame met 91% van die industrie.

advertensie

Hindernisse kan innovasie egter bemoeilik, insluitend 'n gebrek aan taalgebruik, hulpbronne en betrokkenheid by die sektor. Lewenswetenskappe Hub Wales het die hulpbron Achieving Innovation geskep om hierdie uitdagings die hoof te bied, en bewysgebaseerde oplossings en antwoorde te identifiseer om te help om die innovasie-ekosisteem te navigeer en ons gesondheids- en maatskaplike sorgstelsels te verseker.

Die hulpbron word gereeld met nuwe materiaal opgedateer en word bekendgestel met:

Cari-Anne Quinn, uitvoerende hoof van Life Sciences Hub Wales, het gesê: 'Hierdie nuwe bron kan 'n sleutelrol speel om belanghebbendes van alle agtergronde te help om die ekosisteme vir gesondheidsorg en maatskaplike sorg in Wallis en daarbuite te navigeer. Innoveerders is die sleutel tot grootskaalse transformasie van gesondheid, sorg en welstand in Wallis, en hierdie hulpbron sal hulle help om dit te bereik. ”

advertensie

Minister van Gesondheid en Maatskaplike Dienste, Eluned Morgan, het gesê: 'Innovasie speel 'n belangrike rol in die ondersteuning van ons gesondheids- en maatskaplike sorgsektor in Wallis om nuwe idees en tegnologieë in vennootskap met die industrie te lewer. Ek verwelkom die Life Sciences Hub Wales nuwe 'Achieving Innovation'-hulpbron as 'n belangrike hulpmiddel vir innoveerders wat werk om werklike uitdagings te oorkom en nuwe opwindende geleenthede aan te gryp. Toe ons Life Science Hub Wales gestig en befonds het, was innovasie die kern van sy etos - hierdie etos het 'n sleutelrol gespeel in ons herstel en reaksie op die impak van COVID-19. ”

Dr Chris Subbe, akute, respiratoriese en kritieke sorggeneeskundige konsultant by die Betsi Cadwaladr Universiteit se gesondheidsraad en senior kliniese dosent aan die Bangor Universiteit, het gesê: 'Ek was verheug om 'n bydrae te lewer tot die Achieving Innovation-bron deur die belangrikheid te ondersoek om innovasie 'n alledaagse gewoonte te maak.

In hierdie tyd van buitengewone druk op ons vermoë om sorg te bied, moet ons maniere vind om talent en idees te ontwikkel, waar dit ook al kom. Hierdie nuwe hulpbron moet multidissiplinêre innoveerders uit die bedryfs- en gesondheidsorgagtergrond bemagtig met die nodige inligting, konteks en taal. ”

Darren Hughes, direkteur van die Walliese NHS-konfederasie, het gesê: “Ons verwelkom die nuwe Achievable Innovation-hulpbron van Life Sciences Hub Wales, aangesien ons die impak van innovasie en transformasie van dienste gesien het in reaksie op die Covid-19-pandemie. Die hulpbron ondersteun 'n dieper begrip van innovasie en vul ons multi-agentskapsverslag op wat deur die Swansea Universiteit opgestel is. Die NHS Wallis COVID-19 Studieverslag oor innovasie en transformasie, wat gebruik maak van 'n uitgebreide bewysbasis van personeelervarings van regoor die NHS Wallis, en ondersoek waarom en hoe hulle innoveer en kyk na praktiese aanbevelings om hierdie agenda te bevorder.

“Aangesien ons begin met herstel, is dit noodsaaklik dat ons voordeel trek uit die geleentheid om dienslewering, doeltreffendheid, pasiëntuitkomste, personeel se welstand te verbeter en 'n kultuur aan te moedig om te leer en die beste praktyk oor organisatoriese grense te deel.

Die bron kom op 'n opwindende tyd vir innovasie in Wallis, met die bekendstelling van die Intensive Learning Academies vroeër in 2021. Die eerste van hul soort in die wêreld, hierdie wêreldleidende akademies lewer innovasiegerigte kursusse, navorsing en konsultasie op maat dienste, met Life Sciences Hub Wales wat relevante vennote ondersteun.

As u die hulpbron vir die bereiking van innovasie wil verken, kliek hier

Oor Lewenswetenskappe Hub Wales

Life Sciences Hub Wales het ten doel om Wallis die keuse te maak vir innoverende gesondheid, sorg en welstand. Ons help om innovasie te bevorder en sinvolle samewerking te skep tussen nywerheids-, gesondheids-, maatskaplike sorg-, regerings- en navorsingsorganisasies.

Ons wil help om die gesondheid en ekonomiese welstand van die land te transformeer:

 • Versnel die ontwikkeling en aanvaarding van innoverende oplossings wat die gesondheids- en maatskaplike sorgbehoeftes van Wallis ondersteun, en;
 • 'n vennootskap met die industrie om ekonomiese verbetering in die lewenswetenskaplike sektor te bevorder en om groei en werksgeleenthede in Wallis te bevorder.

Ons doen dit deur nou saam te werk met kollegas in die gesondheids- en maatskaplike sorg om die uitdagings en druk wat 'n organisasie ervaar te begryp. Nadat ons geïdentifiseer is, werk ons ​​dan saam met die industrie om die ontwikkeling van innoverende oplossings te help en te ondersteun om so vinnig op hierdie uitdagings te reageer.

Ons span bied advies, aanwysings en ondersteuning op maat om alle innovasiereise te bespoedig, hetsy 'n klinikus met 'n blink idee of 'n multinasionale organisasie vir lewenswetenskappe ondersteun.

Life Sciences Hub Wales help om veranderinge in die hele stelsel te kataliseer deur 'n sektorale innovasie-ekosisteem bymekaar te bring en te orkestreer. Hierdie verbindings stel ons in staat om waardevolle netwerk- en pasmaatsgeleenthede te skep.

Om meer uit te vind, kliek hier.

Oor die bron van bereiking van innovasie

Die hulpbron begin met:

 • Agt insigte vir die bereiking van innovasie- artikel insameling van belangrike insigte en temas van regoor die hulpbron.
 • Gids 'n opsomming van ondersteuning en organisasies wat in Wallis beskikbaar is.
 • A narratiewe oorsig van innovasiebewyse en literatuur.
 • A beleidsoorsig van die Walliese regering se benadering tot innovasie.
 • blogs geskryf deur leiers van gesondheids-, nywerheids- en maatskaplike sorg wat fokus op innovasie.
 • Podcasts waar denkleiers die uitdagings en geleenthede van innovasie bespreek.

Opname verwysing:

"In 'n onlangse opname wat in opdrag van Life Sciences Hub Wales vir Beaufort Research gedoen is, is bevind dat 97% van die gesondheids- en maatskaplike sorg innovasie as baie belangrik beskou, tesame met 91% van die industrie. '

Beaufort Research het in opdrag van Life Sciences Hub Wales vroeg in 2021 'n anonieme opname gedoen oor die persepsies van belanghebbendes rondom die organisasie en die breër lewenswetenskaplike sektor. Dit is onderneem om die toekomstige strategiese rigting van Life Sciences Hub Wales te help.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings