Verbinding met ons

digitale ekonomie

Privacy and data protection ‘can restore consumer confidence in Digital Society’

DEEL:

Gepubliseer

on

article_linking_lgThe European Commission’s proposal on harmonising electronic communications services across the EU will unduly limit internet freedom, says the European Data Protection Supervisor (EDPS). In his Opinion, the EDPS welcomes the inclusion of the principle of net neutrality – the impartial transmission of information on the internet – in the text, but also said that it is devoid of substance because of the almost unlimited right of providers to manage internet traffic.

Peter Hustinx, EDPS, said: “Any monitoring and restriction of the internet activity of users should be done solely to achieve a targeted, specific and legitimate aim. The large-scale monitoring and restriction of users’ internet communications in this proposal is contrary to EU data protection legislation as well as the EU Charter of Fundamental Rights. Such interference with the rights to personal data protection, confidentiality of communications and privacy will do little to restore consumer confidence in the electronic communications market in Europe.”

Die voorstel bevorder verkeersbestuursmaatreëls wat die monitering van gebruikers se internetkommunikasie insluit, insluitend e-posse wat gestuur of ontvang is, besoekte webwerwe en lêers afgelaai om toegang tot onwettige dienste of inhoud te filter, vertraag of beperk.

Die VGP's gewaarsku teen die gebruik van hierdie hoogs privaatheid indringende maatreëls onder die breë sambreel van misdaadvoorkoming of te filter inhoud onwettig volgens nasionale of EU-wetgewing, aangesien dit nie versoenbaar is met die beginsel van 'n oop internet.

Vertroue in ons digitale omgewing in die jaar wat voorlê, hang af van ons vermoë om wetlike en tegniese infrastruktuur wat kan genereer en te bewaar vertroue in die digitale gemeenskap te voorsien. Dit vertroue is reeds ernstig ondermyn deur verskeie toesig skandale het onlangs.

Om weer te bou verbruikersvertroue in die mark vir elektroniese kommunikasiefasiliteite in die EU, gebruikers moet seker wees dat hul reg op privaatheid, vertroulikheid van hul kommunikasie en beskerming van hul persoonlike inligting gerespekteer. Die VGP's dring daarop aan die Kommissie om meer akkurate redes waarvoor verkeer bestuur maatreëls toegepas kan word uiteen te sit. Enige inmenging met hul regte moet duidelik gekommunikeer word aan gebruikers, wat hulle toelaat om te skakel na die verskaffers wat minder privaatheid-indringende verkeer bestuur tegnieke in hul dienste toe te pas.

Verder is die ETGB sê dat die toesig van 'n aansoek van die verkeer bestuur maatreëls deur verskaffers 'n groter rol vir die nasionale owerhede die beskerming van data behoort te verseker dat die privaatheid en die beskerming van data regte van gebruikers ten volle gerespekteer word.

advertensie

Agtergrondinligting

On 11 September 2013, the European Commission adopted a Proposal for a Regulation laying down measures concerning the European single market for electronic communications and to achieve a Connected Continent. Among other measures, the Proposal eases the requirements for communications providers to offer services across the EU, standardises the features of products allowing virtual access to fixed networks and harmonises the rights of end-users, such as those relating to the open Internet, as well as contractual and pre-contractual information. The EDPS Opinion focuses mainly on the effect that the Proposal may have on end-users’ rights from a privacy and data protection perspective.

Privaatheid en die beskerming van data is fundamentele regte in die EU. die beskerming van data is 'n fundamentele reg, beskerm deur die Europese reg en verskans in artikel 8 van die Handves van Fundamentele Regte van die Europese Unie.

Meer spesifiek word die reëls vir databeskerming in die EU – sowel as die pligte van die EDPS – uiteengesit in Verordening (EG) nr 45/2001. Een van die pligte van die EDPS is om die Europese Kommissie, die Europese Parlement en die Raad te adviseer oor voorstelle vir nuwe wetgewing en 'n wye reeks ander kwessies wat 'n impak op databeskerming het. Verder is EU-instellings en -liggame wat persoonlike data verwerk wat spesifieke risiko's vir die regte en vryhede van individue ('datasubjekte') inhou, onderhewig aan voorafkontrole deur die EDPS.

Persoonlike inligting of data: Enige inligting wat verband hou met 'n geïdentifiseerde of identifiseerbare natuurlike (lewende) persoon. Voorbeelde sluit in name, geboortedatums, foto's, videomateriaal, e-posadresse en telefoonnommers. Ander besonderhede soos IP-adresse en kommunikasie-inhoud – wat verband hou met of verskaf word deur eindgebruikers van kommunikasiedienste – word ook as persoonlike data beskou.

Privaatheid: die reg van 'n individu alleen en in beheer van inligting oor sy of haar moet verlaat. Die reg op privaatheid of private lewe is opgeneem in die Universele Verklaring van Menseregte (Artikel 12), die Europese Konvensie van Menseregte (Artikel 8) en die Europese Handves van Fundamentele Regte (Artikel 7). Die Handves bevat ook 'n uitdruklike reg tot die beskerming van persoonlike data (Artikel 8).

Net neutrality: Net neutrality refers to the principle that internet service providers or governments should not restrict or interfere with users’ access to the internet. Instead they should enable access to all content and applications regardless of the source, user, content, site, platform, application, type of attached equipment and modes of communication.

Internet / aanlyn verkeer: Internet verkeer is die vloei van data oor die internet, met ander woorde die gebruik van die internet op enige gegewe tyd, soos toegang tot 'n webblad.

Internet verkeer bestuur: Verkeer kan geblokkeer of gefiltreer deur die internet diensverskaffers, byvoorbeeld, aan werknemers toegang tot inhoud wat nie geag word om gepaste werk, om toegang tot aanstootlike inhoud of dienste te beperk, om toegang te skaal in die geval van opeenhoping wees beperk, en om te voorkom of om te reageer op sekuriteit aanvalle.

Die Europese Toezichthouder Data (VGP's) is 'n onafhanklike toesighoudende gesag gewy aan die beskerming van persoonlike data en privaatheid en die bevordering van goeie praktyk in die EU-instellings en liggame. Hy doen dit deur:

  • Monitering van die EU-administrasie se verwerking van persoonlike data;
  • adviseer oor beleid en wetgewing wat privaatheid beïnvloed, en;
  • saam te werk met 'n soortgelyke owerhede om konsekwent die beskerming van data te verseker.

Die ETGB Kommentaar.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings