Verbinding met ons

Eurobarometer

EU-wye peiling toon openbare steun vir verantwoordelike navorsing en innovasie

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

1000000000000292000002925E6847D5'N Nuwe Eurobarometer opname toon dat meer as driekwart (77%) van die Europeërs dink dat wetenskap en tegnologie het 'n positiewe invloed op die samelewing. Respondente egter ook sy kommer uitgespreek oor die risiko's van nuwe tegnologie, soos vir menslike gesondheid en die omgewing uit te druk. Hulle wil navorsing en innovasie te met die nodige aandag aan etiese beginsels (76%), geslag balans (84%), en openbare dialoog (55%) uitgevoer word. Soortgelyke resultate van vorige Eurobarometer opnames, meer as die helfte van alle Europeërs is geïnteresseerd in ontwikkelinge in die wetenskap en tegnologie (53%), maar 'n meerderheid voel nie ingelig genoeg (58%).

Máire Geoghegan-Quinn, kommissaris vir navorsing, innovasie en wetenskap, het gesê: 'Die resultate van hierdie opname toon dat Europeërs die rol van wetenskap en tegnologie in die samelewing steun, maar terselfdertyd van wetenskaplikes en politici verwag om te verseker dat hul waardes en bekommernisse in ag geneem word. Die volgende EU-navorsings- en innovasieprogram, Horizon 2020, is gefokus op die bereiking van daardie balans. Ons moet nou ons pogings om 'n dialoog met die samelewing oor wetenskap te voer, verhoog, en moet meer jongmense belangstel in wetenskaplike en innovatiewe beroepe. ”

66% van die respondente in die opname vind dat wetenskaplikes wat by universiteite of in regeringslaboratoriums werk, die beste gekwalifiseer om die impak van wetenskaplike en tegnologiese ontwikkelings op die samelewing te verduidelik, en hierdie groep sal waarskynlik ook gesien word (82%) as hulle probeer optree. Verantwoordelik teenoor die samelewing.

advertensie

Die meeste Europeërs kry hul inligting oor ontwikkelinge in hierdie gebiede van televisie (65%), gevolg deur koerante (33%), webwerwe (32%) en tydskrifte (26%). Net minder as die helfte van die respondente (47%) het ooit bestudeer wetenskap en tegnologie, óf by die skool, universiteit, kollege of 'n ander plek. Terselfdertyd, Europeërs het 'n positiewe siening van die effek van wetenskaponderwys op jong mense en die meerderheid van die respondente (65%) dink dat hul regerings nie genoeg doen om jong mense se belangstelling in die wetenskap te stimuleer.

agtergrond

Dit Eurobarometer opname is deur van aangesig tot aangesig onderhoude in die Europese Unie lidlande om houdings Europese burgers teenoor die wetenskap en innovasie te evalueer. 'N Totaal van 27,563 respondente uit verskillende sosiale en demografiese groepe is 'n onderhoud tussen die 26 April en 14 Mei 2013. Vir hierdie studie is die gemiddeldes EU voorsien gemiddeldes EU-27, as gevolg van die feit dat Kroasië was nog nie 'n lidstaat in die tyd toe veldwerk is gedoen.

advertensie

Horizon 2020, die volgende EU-navorsings- en innovasieprogram, sal van 2014 tot 2020 duur. Dit is sterk gerig op die aanspreek van maatskaplike uitdagings wat mense se lewens beïnvloed, soos beter gesondheidsorg, groener vervoer of voedsel- en energiesekerheid. Horizon 2020 bevat 'n spesifieke begroting vir 'Wetenskap met en vir die samelewing', wat fokus op die integrasie van wetenskaplike en tegnologiese strewe in die Europese samelewing. Daarbenewens sal dit gebruik word om die aantreklikheid van wetenskaplike en tegnologiese beroepe, veral vir jongmense, te verhoog, asook om die bestaande geslagswanbalans op hierdie gebiede aan te spreek.

'N Voorbeeld van die werk wat reeds aan die gang om mense te betrek direk stemme (Uitsig, menings en idees van die burgers in Europa oor Wetenskap). Dit is 'n jaarlange, die hele Europa burger konsultasie verken die konsep van afval as 'n hulpbron. Die resultate word gebruik om Horizon 2020 navorsing prioriteite vorm ten opsigte van die bestuur stedelike afval.

Meer inligting

MEMO / 13 / 987

Die verslag - met 'n opsomming - en land Fiches is hier beskikbaar.

Horizon 2020 webwerf.

Eurobarometer

Eurobarometer: Optimisme oor die toekoms van die EU op sy hoogste sedert 2009

gepubliseer

on

Die houding teenoor die EU bly positief en in die algemeen stabiel, volgens die jongste standaard Eurobarometer wat in Junie-Julie 2021 uitgevoer is.

Optimisme oor die toekoms van die EU het sy hoogste vlak sedert 2009 bereik en vertroue in die EU bly op sy hoogste sedert 2008. Ondersteuning vir die euro bly stabiel op sy hoogste sedert 2004. Die opname dui ook op 'n beduidende verbetering in die persepsie van die toestand van die nasionale ekonomie.

Europese burgers identifiseer die ekonomiese situasie as hul grootste bekommernis op EU -vlak, gevolg deur die omgewing en klimaatsverandering en deur immigrasie. Gesondheid is steeds die belangrikste kwessie op nasionale vlak, effens voor die ekonomiese situasie van die land.

advertensie

Die meerderheid Europeërs is tevrede met die maatreëls wat die EU en die nasionale regerings getref het teen die koronaviruspandemie en meen dat die herstelplan van NextGenerationEU effektief sal reageer op die ekonomiese gevolge van die pandemie. Byna twee derdes vertrou die EU om in die toekoms die regte besluite te neem om op die pandemie te reageer.

1. Optimisme oor die toekoms van die Europese Unie

Optimisme oor die toekoms van die EU het sedert die somer 2020 skerp toegeneem, met twee derdes van die respondente wat nou 'n positiewe siening het (66%, +6 persentasiepunte). Dit is die hoogste vlak sedert die herfs 2009. Net meer as drie uit elke tien respondente is pessimisties oor die toekoms van die EU (31%, -7) - die laagste vlak sedert 2009.

advertensie

'N Duidelike meerderheid is optimisties oor die toekoms van die EU in 26 lidlande, terwyl die openbare mening in Griekeland steeds verdeeld is. Optimisme het sedert die somer 22 in 2020 lande toegeneem, met baie groot stygings in Malta (75%, +25), Italië (67%, +18) en Portugal (76%, +15). As gevolg van hierdie veranderinge is optimisme nou die meerderheidsopinie in Italië (67%) en Frankryk (53%).

2. Beeld en vertroue in die EU

Na 'n groot toename tussen die somer 2020 en die winter 2020-2021, bly die positiewe beeld van die EU op 'n relatief hoë vlak (45%) en is die meerderheidsopinie in 20 EU-lidstaten (neutrale beeld 38%, negatiewe beeld 16%) . Die hoogste resultate word waargeneem in Ierland (70%) en Portugal (62%).

Byna die helfte van alle Europeërs vertrou die Europese Unie (49%). Dit is steeds die hoogste algehele vlak wat geregistreer is sedert die lente van 2008. Die vertroue in nasionale regerings het effens toegeneem (37%), terwyl die vertroue in die nasionale parlement stabiel gebly het op 35%.

3. Belangrikste kommer op EU- en nasionale vlak

Die ekonomiese situasie het die eerste plek teruggekry as die belangrikste kwessie wat die EU in die gesig staar met 27% van die vermeldings (-8 persentasiepunte in vergelyking met die winter 2020-2021). Die omgewing en klimaatsverandering het gestyg van die vierde plek tot die gelyke tweede plek (25%, +5), gedeel met immigrasie (25%, +7), gevolg in die gelyke vierde plek deur die toestand van die lidstaat se openbare finansies en deur gesondheid (albei 22%). Gesondheidsaanwysings het aansienlik afgeneem sedert die winter 2020-2021 (22%, -16), toe dit in die eerste posisie was.

Op nasionale vlak bly gesondheid die belangrikste kwessie, hoewel vermeldings sedert die winter 2020-2021 aansienlik afgeneem het (28%, -16). Die ekonomiese situasie is in die tweede plek, genoem deur net meer as 'n kwart van die respondente (26%, -7).

4. Die huidige ekonomiese situasie en die euro

Sedert die winter 2020-2021 het die persentasie respondente wat dink dat die situasie van hul nasionale ekonomie 'sleg' is, aansienlik afgeneem (-11), hoewel dit steeds die meerderheidsopvatting is (58%).

40% van die EU -burgers meen nou dat hul nasionale ekonomiese situasie 'goed' is, 'n aansienlike toename (+11) nadat drie opeenvolgende opnames 'n afname getoon het. Hierdie positiewe beoordeling bly egter laer as dié wat in die tydperk lente 2017 - herfs 2019 gemeet is.

Die persepsies van die huidige situasie van die nasionale ekonomie wissel baie tussen die lidlande, van 89% in Luxemburg wat dink dit is goed tot 9% in Griekeland wat dieselfde dink.

Ondersteuning vir die euro in die eurogebied het sedert die winter 2020-2021, op sy hoogste punt sedert 2004, op 79%stabiel gebly. 'N Hoë persentasie respondente in die hele EU, stabiel op die hoogste vlak wat ooit aangeteken is (70%), deel ook hierdie siening.

5. Die pandemie van die coronavirus en die openbare mening in die EU

Tevredenheid met die maatreëls wat die Europese Unie geneem het om die koronaviruspandemie te beveg, het sedert die winter 2020-2021 aansienlik toegeneem, met meer as die helfte van die EU-burgers nou tevrede (51%, +8). Ontevredenheid het gedaal (41%, -8), terwyl 8% van die burgers sê dat hulle nie weet nie (stabiel).

Die tevredenheid van die burgers met die maatreëls wat hul nasionale regering getref het om die koronaviruspandemie te beveg, het ook aansienlik gestyg om die meerderheidsopvatting te word (53%, +10 sedert die winter 2020-2021). 46% is ontevrede (-10), terwyl 1% (stabiel) sê dat hulle nie weet nie.

Byna twee derdes van die Europeërs vertrou die EU om in die toekoms die regte besluite oor die pandemie te neem (65%, +6 sedert die winter 2020-2021). Dit is die meerderheidsopvatting in elke lidland van die EU.

'N Meerderheid Europeërs dink dat NextGenerationEU, die herstelplan van die EU, effektief sal reageer op die ekonomiese gevolge van die koronaviruspandemie (57%, +2 sedert die winter 2020-2021).

Byna sewe Europeërs uit tien het gesê dat hulle reeds ingeënt is tydens veldwerk in Junie-Julie, of dat hulle so gou as moontlik teen COVID-19 ingeënt wil word (69%), en 9% het gesê dat hulle 'sou hou' om dit in 2021 te doen. ”

agtergrond

Die “Spring 2021-Standard Eurobarometer” (EB 95) is tussen 14 Junie en 12 Julie 2021 tussen die 27 EU-lidlande deur middel van aangesig tot aangesig en aanlyn-onderhoude gevoer. Sommige vrae is ook in twaalf ander lande of gebiede gevra[1]. 26,544 27 onderhoude is in die EU-XNUMX-lidlande gevoer.

Lees verder

Eurobarometer

Eurobarometer: Europeërs se gebruik en sienings van elektroniese kommunikasie in die EU

gepubliseer

on

Die Kommissie het die resultate van die jongste gepubliseer Eurobarometer-opname oor e-kommunikasie in die EU. Die opname, wat van November tot Desember 2020 en van Februarie tot Maart 2021 gedoen is, toon die gebruik en tevredenheid van Europeërs met elektroniese kommunikasiedienste, insluitend internet, vaste en mobiele toegang tot die telefoon, diensbundels, swerwing, nood- en internasionale kommunikasie binne die EU en meer. Die opname dui aan dat byna alle Europeërs selfone het (96% van die respondente), terwyl 53% vaste telefoonlyne het. Wat internetverbindings betref, is 81% van die burgers tevrede met die aflaaispoed en 82% van die oplaaispoed. Hierdie getalle is laer in plattelandse dorpies, waar 77% van die respondente tevrede is met die kwaliteit van hul verbindings.

'N Derde (33%) van die respondente het 'n laer spoed van mobiele internet ervaar terwyl hulle in 'n ander EU-land swerf, vergeleke met in hul eie land. Hierdie uitgawe van die Eurobarometer het burgers ook gevra oor die gevolge van die coronavirus-pandemie op hul internetabonnemente en bevind dat 7% van die Europeërs hul internet-intekening verander, terwyl 3% van hul internetverskaffer verander het. Oor noodkommunikasie sê 74% van die Europeërs dat hulle in hul eie land die 112-nommer sou skakel en 41% 112 sou skakel as hulle in 'n ander land was. Die Eurobarometer is op die agtergrond van die Europese elektroniese kommunikasiekode, wat die EU-reguleringsraamwerk vir elektroniese kommunikasie in 2018 opgedateer het om verbruikersregte en aansporings van ondernemers vir beleggings in gevorderde netwerke uit te brei. Meer inligting oor die resultate en die Eurobarometer-verslag is aanlyn beskikbaar.

advertensie

Lees verder

EU

Eurobarometer toon openbare steun vir die euro en breë steun vir die instelling van afrondingsreëls

gepubliseer

on

Volgens die jongste Eurobarometer-opname van die Europese Kommissie het openbare steun vir die euro 'n hoogtepunt bereik. 'N Rekord van 80% van die respondente is van mening dat die euro goed is vir die EU en 70% beskou die euro as goed vir hul eie land. Die Eurobarometer-opname is tussen 17,700 en 19 Maart 22 onder ongeveer 29 2021 respondente uit die 67 eurolande gedoen. Die Eurobarometer-opname en die resultate van 'n afsonderlike openbare openbare konsultasie vind dat 'n toenemende aantal burgers die afrondingsreëls en die afskaffing van een en ander ondersteun. tweesent-munte. Die Eurobarometer toon dat 19% van die publiek ten gunste is van die afskaffing van een- en twee-euromuntstukke deur verpligte afronding (op of af) van die finale som aankope tot die naaste vyf sent. Daar is meerderheidsteun hiervoor in al 72 lidlande van die eurosone. Die samevatting van die openbare openbare konsultasie oor afrondingsreëls toon dat 71% van die respondente nie een en twee eurosent-muntstukke nuttig vind nie, en 71% is van mening dat afrondingsreëls tot die naaste vyf eurosent moet ingestel word. 'N Meerderheid van die respondente is van mening dat afrondingsreëls verpligtend moet wees (77%) en geharmoniseer moet word in die eurogebied (17,033%). Die openbare konsultasie het 15 28 antwoorde gelok. Die openbare konsultasie het gedurende die loop van 2020 weke plaasgevind, tussen 11 September 2021 en XNUMX Januarie XNUMX. Die Eurobarometer-opname is beskikbaar hier afgelaai word. Die resultate van die openbare konsultasie oor afrondingsreëls is beskikbaar hier afgelaai word.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings