Verbinding met ons

Europese Kommissie

Mobilisering innovasie potensiaal vir groei: Kommissaris Hahn 'n beroep op die EU-streke op te tree

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Hahn_EPDie verbetering van die mededingendheid van die EU-streke deur EU-beleggings en gerigte beplanning is op 8 November deur Johannes Hahn, streekkommissaris, beklemtoon. (Foto). Kommissaris Hahn het op die konferensie 'Streke as motors van nuwe groei deur slim spesialisering' in Brussel 'n beroep gedoen op streke om hul belangrikste bates te identifiseer en hulpbronne daarop te fokus om hul mededingende voordeel te verbeter. Die geleentheid op hoë vlak, georganiseer deur die Direktoraat-generaal van die Kommissie vir Streek- en Stedelike Beleid en die streek Vlaandere, neem 'n oorsig van hoe hierdie sogenaamde slim spesialiseringstrategieë in die Europese lande en streke vorder. Dit is 'n kernelement in die nuwe EU-samehorigheidsbeleid, sowel as 'n voorwaarde vir die gebruik van beleggings onder die Europese Fonds vir Streekontwikkeling.

Kommissaris Hahn het voor die vergadering gesê: "Europese streke moet dringend opwaarts beweeg op die innovasie-leer. Die identifisering, uitbou en gebruik van plaaslike sterkpunte is nodig om te lei tot slimmer en meer geteikende beleggings, met meer toegevoegde waarde en groter impak. Dit sal ons in staat stel om meer met minder te doen en die innovasiepotensiaal van elke streek in Europa te aktiveer. '

Hy het bygevoeg: "Slim spesialiseringsstrategieë moet saam met die private sektor, navorsers en die innovasiegemeenskap ontwikkel word. Dan eers kan ons in die behoeftes van die werklike ekonomie, die ondernemings en mense wat dit dryf, bevredig. Bestaande strategieë, soos die fokus op blou groei op die Kanariese Eilande, die innovasie-strategie vir gesondheidsorg in Vlaandere, of die modernisering van die Italiaanse skoenbedryf in die Marche-streek in Italië, is suksesvolle voorbeelde van streke wat met verskillende belanghebbendes saamtrek om gemeenskaplike doelwitte vir groei en innovasie te bevorder. '

advertensie

Kris Peeters, minister-president van die regering van Vlaandere, het gesê: "Deur samewerking en slim gebruik van ons aanvullende bates, moet ons ons industriële groeipotensiaal maksimaal benut. Die ambisie moet gedeel word deur die politieke leiers van alle streke met die begeerte om te behou en om hul bedryf te versterk. Daarom glo ek vas in die groot toegevoegde waarde van die 'Vanguard-inisiatief vir groei deur slim spesialisasie' wat vandag deur tien toonaangewende Europese nywerheidsstreke van stapel gestuur is. Met hierdie inisiatief beklemtoon ons dat streke die verantwoordelikheid om die Europese beleid te vorm en te versterk. '

Die debat kom op 'n belangrike tydstip, aangesien die voorstelle vir die nuwe kohesiebeleid 2014-2020 in 'n finale fase is. Die sleutel tot die nuwe hervormde beleid is die bekendstelling van voorwaardes waaraan voldoen moet word voordat fondse bestee kan word. Een daarvan is die ontwikkeling van 'n duidelike en noukeurig ontwerpte 'slim spesialiseringstrategie' vir navorsing en innovasie. Dit moet lei tot die gebruik van beleggings oor die volgende 7 jaar en om te verseker dat duidelike doelwitte op die grond bereik word.

Europese president Raad Herman Van Rompuy sal die toespraak by die geleentheid te gee. Saam Kommissaris Hahn, Europees Parlement Commissie plaaslike ontwikkeling Voorsitter Danuta Hübner (Foto) En Kris Peeters spreek ook die konferensie aan. Die doel van die byeenkoms is hoofsaaklik gemik op beleidsmakers, navorsers en die nywerheidsektor op die gebied van navorsing, innovasie en streeksontwikkeling. Dit is om die grensoverschrijdende samewerking en sinergieë tussen bestaande strategieë te ondersoek.

advertensie

Die Kommissie benadruk ook die aanvulling van die finansiering van die Cohesion Policy en die EU-navorsingsfinansiering om innovasie in die streke te bevorder. Die nuwe navorsings- en innovasieprogram, Horizon 2020, sal tweeling van opkomende en gevorderde instellings ondersteun, saamwerk om sentrums van uitnemendheid te skep, personeeluitruilings en kundige advies en hulp, sowel as nuwe 'ERA-leerstoele' om uitstekende wetenskaplikes te lok.

agtergrond

Slim spesialiseringsstrategieë beoog om streke te help om hul innoveringspotensiaal ten volle te benut deur middel van hulpbronne op 'n beperkte aantal slim groeiprioriteite met mededingende voordele. Die verpligting om 'n slim spesialisasiestrategie te ontwikkel, is in 2010 aangekondig as deel van die vlagskipskapinisiatief van die Innovation Union van die Europe 2020 Growth Agenda. Die Kommissie het 'n Smart Spesialisasie platform in 2011 om ondersteuning vir die lidstaten en streke wat hul smart spesialisasie strategie (RIS3) ontwikkel. Dit tel tans 140 geregistreer streke van 13 lidstaten.

Sleutelaspekte van 'n slim spesialisasie strategie:

  1. uitgewerk deur middel van 'n "entrepreneuriese ontdekking" wat aktief betrokke is by sake, navorsing, onderwys, die innovasiegemeenskap en relevante openbare akteurs op 'n gestruktureerde manier
  2. Maak gebruik van EU, nasionale, streeks- en plaaslike openbare fondse en beleggings in die private sektor
  3. in staat stel om al die streke om hulself te posisioneer in die globale kennis-ekonomie
  4. is uiterlike kyk en moedig internasionalisering
  5. bou sinergieë tussen verskillende beleide en befondsing instrumente, esp. Horizon 2020

Video's voorbeelde van smart spesialisasie strategieë:

  1. Flaris - die skepping van innoverende vliegtuie in Neder-Silesië in Pole
  2. Gesondheidsorg innovasies in die omgewing van Vlaandere in België
  3. Gebruik van gevorderde vervaardiging om die Italiaanse skoenbedryf in die Marche-streek in Italië te moderniseer
  4. Plocan - fokus op blou groei op die Kanariese Eilande

Meer inligting

Konferensieprogram

Smart Spesialisasie platform

Video's voorbeelde van smart spesialisasie strategieë

Europese Kommissie

Nuwe Europese Bauhaus: nuwe aksies en befondsing om volhoubaarheid te koppel aan styl en insluiting

gepubliseer

on

logo

Die Kommissie het 'n mededeling aangeneem waarin die konsep van die New European Bauhaus uiteengesit word. Dit sluit 'n aantal beleidsaksies en befondsingsmoontlikhede in. Die projek het ten doel om die transformasie van verskillende ekonomiese sektore, soos konstruksie en tekstiele, te versnel om toegang tot alle burgers te bied aan sirkulêre en minder koolstofintensiewe goedere.

Die New European Bauhaus bring 'n kulturele en kreatiewe dimensie aan die European Green Deal, met die doel om te demonstreer hoe volhoubare innovasie tasbare, positiewe ervarings in ons daaglikse lewe bied.

Vir die befondsing sal ongeveer € 85 miljoen bestee word aan nuwe Europese Bauhaus -projekte uit EU -programme in 2021 - 2022. Baie ander EU -programme sal die nuwe Europese Bauhaus integreer as 'n element van konteks of prioriteit sonder 'n voorafbepaalde toegewyde begroting.

advertensie

Befondsing kom uit verskillende EU -programme, insluitend die Horizon Europe program vir navorsing en innovasie (veral die Horizon Europe -missies), die LIFE program vir die omgewing en klimaataksie en die Europese Fonds vir plaaslike ontwikkeling. Daarbenewens sal die Kommissie die lidmate uitnooi om die nuwe Europese Bauhaus-kernwaardes te gebruik in hul strategieë vir territoriale en sosio-ekonomiese ontwikkeling, en die relevante dele van hul herstel- en veerkragtigheidsplanne, sowel as die programme onder die kohesiebeleid, te mobiliseer om bou 'n beter toekoms vir almal.

Die Kommissie sal 'n Nuwe Europese Bauhaus Lab: 'n 'dink-en-doen-tenk' om nuwe gereedskap, oplossings en beleidsaanbevelings saam te skep, te prototipe en te toets. The Lab sal voortgaan met die samewerkingsgees van die beweging wat verskillende lewensterreine bymekaar bring en uitreik na die samelewing, die industrie en die politiek om mense te verbind en nuwe maniere te vind om saam te werk.

Die mededeling is geïnspireer deur die insette wat ontvang is tydens die mede-ontwerpfase wat van Januarie tot Julie plaasgevind het, waar die kommissie meer as 2000 bydraes van regoor Europa en verder ontvang het.

advertensie

Bevordering van 'n groeiende beweging

In Januarie 2021 is die New European Bauhaus-mede-ontwerpfase van stapel gestuur om estetiese, volhoubare en inklusiewe oplossings vir ons leefruimtes te identifiseer en daaroor na te dink en te help om die Europese Green Deal te bereik. Die eerste deel van die ontwikkeling het 'n beroep op almal gedoen om aan 'n gesprek deel te neem om die manier waarop ons saam leef, te heroorweeg. Hierdie uitruilings het gevoer in die nuwe Europese Bauhaus -kommunikasie wat vandag aangeneem is.

Medeskepping bly noodsaaklik, en dit sal ontwikkel in die lig van die eerste konkrete resultate, deur middel van assesserings en resensies. Daarom sal die Kommissie die werk verder verdiep met die groeiende nuwe Europese Bauhaus -gemeenskap van toegewyde individue, organisasies en owerhede. 

Die beweging put ook inspirasie uit bestaande pragtige, volhoubare en inklusiewe plekke en projekte in Europa. Die eerste Nuwe Europese Bauhaus -pryse vier hierdie prestasies, met pryse in tien kategorieë, van 'produkte en leefstyl' tot 'herontdekte plekke om te ontmoet en te deel'. Die 'New European Bauhaus Rising Stars' -band, uitsluitlik oop vir jonger as 30's, ondersteun en moedig die jonger generasie aan om nuwe idees en opwindende konsepte te ontwikkel. Wenners ontvang hul pryse tydens 'n prysuitdeling op 16 September.

Ursula von der Leyen, president van die kommissie, het gesê: 'Die New European Bauhaus kombineer die groot visie van die European Green Deal met tasbare verandering ter plaatse. Verandering wat ons daaglikse lewe verbeter en wat mense kan aanraak en voel - in geboue, in openbare ruimtes, maar ook in mode of meubels. Die New European Bauhaus het ten doel om 'n nuwe leefstyl te skep wat volhoubaarheid en goeie ontwerp pas, wat minder koolstof benodig en wat inklusief en bekostigbaar is vir almal. "

Kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, Mariya Gabriel, het gesê: 'Deur wetenskap en innovasie met kuns en kultuur te oorbrug en 'n holistiese benadering te volg, sal die New European Bauhaus oplossings skep wat nie net volhoubaar en innoverend is nie, maar ook toeganklik, bekostigbaar en lewensverbeterend vir ons almal. ”

Kommissaris van Cohesion and Reformes, Elisa Ferreira, het gesê: 'Deur sy transdissiplinêre en deelnemende benadering versterk die New European Bauhaus die rol van plaaslike en streeksgemeenskappe, nywerhede, innoveerders en kreatiewe verstand wat saamwerk om ons lewensgehalte te verbeter. Cohesiebeleid sal nuwe idees op plaaslike vlak in aksie omskep. ”

Meer inligting

Kommunikasie oor die Nuwe Europese Bauhaus

Bylae 1-Verslag oor die mede-ontwerp fase

Bylae 2 - Mobilisering van EU -programme

Bylae 3 - Die nuwe Europese Bauhaus -beleid -ekosisteem

Q & A

Nuwe Europese Bauhaus -webwerf

Hoë vlak ronde tafel

Staatsrede van president von der Leyen

Lees verder

Europese Kommissie

Staat van die EU: Stryd teen COVID-19, herstel, klimaat en eksterne beleid

gepubliseer

on

In die jaarlikse debat oor die stand van die Europese Unie het lede van die parlementslede kommissie -president von der Leyen uitgevra oor die mees onmiddellike uitdagings van die EU, sitting  AFCO.

President van die kommissie, Ursula von der Leyen, het haar tweede toespraak oor die staatsrede van die Europese Unie begin en beklemtoon dat ons in die grootste wêreldwye gesondheidskrisis vir 'n eeu, die diepste wêreldwye ekonomiese krisis vir dekades en die ernstigste planetêre krisis van alle tye, "gekies het om dit te doen saam. As een Europa. En ons kan trots wees daarop ”. Sy het beklemtoon dat Europa onder die wêreldleiers is wat die inentingsyfers betref, terwyl sy die helfte van die entstofproduksie met die res van die wêreld deel. Nou is die prioriteit om wêreldwye inenting te bespoedig, pogings in Europa voort te sit en goed voor te berei op toekomstige pandemies.

Vooruitblikkend het sy opgemerk dat "digitaal 'n probleem is om te maak of te breek" en kondig 'n nuwe European Chips Act aan, wat Europa se wêreld- en navorsings-, ontwerp- en toetsvermoë van wêreldgehalte bymekaarbring en die EU en nasionale beleggings in halfgeleiers koördineer. Oor klimaatsverandering het von der Leyen duidelik gemaak dat "aangesien dit deur die mens gemaak is, ons iets daaraan kan doen". Sy het beklemtoon dat die EU met die Green Deal die eerste groot ekonomie was wat omvattende wetgewing op hierdie gebied voorgestel het en beloof om ontwikkelende lande te ondersteun deur die befondsing vir biodiversiteit te verdubbel en 'n bykomende € 4 miljard vir klimaatsfinansiering te belowe om hul groen te ondersteun oorgang.

advertensie

Sy het gepraat oor buitelandse en veiligheidsbeleid, en het 'n beroep gedoen op 'n Europese beleid vir kuberafweer en 'n nuwe Europese wet op kuberweerstand en het 'n beraad oor Europese verdediging onder die Franse voorsitterskap aangekondig.

Manfred WEBER (EPP, DE) het gewys op die sosiale en ekonomiese gevolge van die COVID-19-krisis en gesê dat Europa dringend nuwe werkgeleenthede moet skep, ook in die gesondheidsektor waarheen die EU lei met COVID-19-entstowwe. Hy pleit vir 'n handels-noodprogram van die EU en die VSA vir die vervoer- en mobiliteits- en digitale sektore en 'n plan om burokrasie te verminder. Die Europese verdediging moet versterk word met 'n vinnige reaksiemag, en Europol word 'n Europese FBI, het hy afgesluit.

Iratxe GARCÍA (S&D, ES) het die EU se stryd teen die pandemie en die gevolge daarvan positief beoordeel: "70% van die bevolking is ingeënt, bewegingsvryheid is weer 'n werklikheid en NextGenerationEU -fondse word reeds versprei". Die oorgang na 'n groen ekonomie is ook op koers, het sy bygevoeg, maar "ons het nie genoeg gedoen om die welstand van die burgers te verseker nie", en het opgemerk dat die krisis ongelykhede vererger en die kwesbaarste harder getref het.

advertensie

Dacian CIOLOŞ (Renew, RO) kla dat die Kommissie te gereeld diplomasie met die Raad beoefen het in plaas van met die Parlement beleid te neem. Hy beklemtoon dat Europese waardes die fondamente van ons Unie is, en dring daarop aan dat die Kommissie begin met die voorwaardelikheidsmeganisme wat ingestel is om die EU-begroting vir bykans 'n jaar te beskerm teen oortredings van die oppergesag van die reg, maar nooit toegepas nie, om finansiering te staak illiberale bewegings in baie dele van Europa waar geregtelike onafhanklikheid ondermyn word, joernaliste vermoor en minderhede gediskrimineer word.

Philippe LAMBERTS (Greens/EFA, BE) het meer klimaatsambisie geëis: "vinniger, hoër, sterker: dit is hoog tyd om die Olimpiese doelwitte toe te pas op ons pogings om die planeet te red". Hy het ook gevra vir veranderinge in die fiskale en sosiale stelsels om 'n waardige lewe vir almal te verseker. Oor eksterne beleid het Lamberts opgemerk dat slegs deur die deel van soewereiniteit die EU 'n 'swaargewig' op die wêreldtoneel kan word, en het hy duidelik gemaak dat '' Fortress Europe 'nooit 'n gerespekteerde geopolitieke speler sal wees nie'. Ten slotte betreur hy dat die EU -lande Die grootste bron van kommer oor Afghanistan is om te verhoed dat 'n Afgaanse voet op Europese grondgebied sit.

EU -burgers het nie 'blomryke toesprake' nodig nie; hulle wil net 'met rus gelaat word', het hy gesê Jörg MEUTHEN (ID, DE). Hy kritiseer die kommissie se planne van 'massiewe uitgawes' - vir die Green Deal, vir die herstelfonds, vir 'Fit for 55', waarvoor burgers uiteindelik moet betaal. Hy het gewaarsku oor toenemende burokrasie en betreur die oorgang na groen energie en pleit vir meer kernenergie.

Raffaele FITTO (ECR, IT) het gewaarsku dat “die NextGenerationEU -hulpbronne alleen nie genoeg is nie” en het 'n hervorming van die stabiliteitspakt geëis. Hy het ook gevra vir 'n verandering in die reëls vir staatshulp en 'n meer outonome handelsbeleid. 'Die omgewingsoorgang kan nie aangepak word sonder om in ag te neem wat in die wêreld gebeur nie, en veral die impak op ons produksiestelsel', het hy bygevoeg. Oor die oppergesag van die reg en Pole het Fitto "'n politieke oplegging met 'n meerderheid wat die bevoegdhede van individuele state nie respekteer nie" veroordeel.

Volgens Martin SCHIRDEWAN (Links, DE), Het von der Leyen haarself geprys, maar geen antwoorde gegee op die probleme van vandag nie. Hy het geëis dat patentbeskerming vir entstowwe verwyder word en betreur dat die tien rykste miljardêrs in Europa hul lot tydens die pandemie verder vergroot het, terwyl een uit elke vyf kinders in die EU grootword of in gevaar is vir armoede.

sprekers

Ursula VON DER LEYEN, Voorsitter van die Europese Kommissie

Manfred Weber (EPP, DE)

Iratxe GARCÍA PÉREZ (S&D, ES)

Dacian CIOLOŞ (Hernu, RO)

Philippe LAMBERTS (Groen / EFA, WEES)

Jörg MEUTHEN (ID, DE)

Raffaele FITTO (ECR, IT)

Martin SCHIRDEWAN (Links, DE)

Meer inligting 

Lees verder

digitale ekonomie

Die kommissie stel 'n pad na die digitale dekade voor om die digitale transformasie van die EU teen 2030 te bewerkstellig

gepubliseer

on

Op 15 September stel die Kommissie 'n pad na die digitale dekade voor, 'n konkrete plan om die digitale transformasie van ons samelewing en ekonomie teen 2030 te bereik. Die voorgestelde pad na die digitale dekade sal vertaal word die digitale ambisies van die EU vir 2030 in 'n konkrete afleweringsmeganisme. Dit sal 'n bestuursraamwerk opstel wat gebaseer is op 'n jaarlikse samewerkingsmeganisme met lidlande om die 2030 te bereik Digitale dekade -teikens op Unie -vlak op die gebied van digitale vaardighede, digitale infrastruktuur, digitalisering van besighede en openbare dienste. Dit het ook ten doel om grootskaalse digitale projekte wat die Kommissie en die lidlande betrek, te identifiseer en uit te voer. Die pandemie beklemtoon die sentrale rol wat digitale tegnologie speel in die bou van 'n volhoubare en voorspoedige toekoms. Die krisis het veral 'n skeiding blootgestel tussen digitaal geskikte ondernemings en diegene wat nog nie digitale oplossings wil aanneem nie, en het die gaping tussen stedelike, landelike en afgeleë gebiede met mekaar verbind. Digitalisering bied baie nuwe geleenthede op die Europese mark, waar meer as 500,000 2020 vakatures vir kuberveiligheids- en datakenners in XNUMX onvoltooid gebly het. In ooreenstemming met Europese waardes, moet die pad na die digitale dekade ons digitale leierskap versterk en mensgerigte en volhoubare digitale beleid bevorder. om burgers en besighede te bemagtig. Meer inligting is hierin beskikbaar persverklaring, Q & A en inligtingsblad. President von der Leyen se staatsrede is ook beskikbaar aanlyn.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings