Verbinding met ons

EU-begroting

2012 Jaarverslag: Algemene vrae

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

 1. ECA-logoHet die ECA die 2012-rekeninge afgeteken?

Ja. Die ECA het afgeteken die 2012 rekeninge so volledig en akkuraat is, soos dit gedoen het sedert die boekjaar 2007. Die ECA tot die gevolgtrekking dat die 2012 huidige rekeninge, in alle wesenlike opsigte, die finansiële posisie van die Europese Unie en sy resultate vir die jaar.

Maar asook sertifiseer dat inkomste en uitgawes het akkuraat is in die rekeninge, is die Wet op Omgewingsbewaring ook nodig om 'n mening te gee oor die vraag of die betalings gemaak in ooreenstemming met die toepaslike wetgewing. Vir 2012, en soos in vorige jare, die ECA nie versekering dat hierdie betalings was wettig en gereeld gee, wat lei tot 'n negatiewe mening oor die wettigheid van die uitgawes.

 1. Die totale bedrag van die EU-begroting in 2012 was € 138.6 miljard en die foutkoers was 4.8%. Beteken dit dat byna € 7 miljard van die EU-geld vermors is?

No In die verlede het sommige kommentators die totale EU-begroting vermenigvuldig met die fout persentasie en vorendag gekom met 'n totaal vir "geld vermors." Hierdie benadering is eenvoudig en kan misleidend wees. Vir sy jaarlikse verslag oor die algemene begroting EU die ECA tjeks of EU geld is bestee aan die doel waarvoor dit bedoel was en is behoorlik verreken.

advertensie

Sommige van die foute geïdentifiseer betrek geld wat verkeerdelik bestee: byvoorbeeld, ondersteuning aan maatskappye om werklose persone in diens te neem, maar sonder hierdie maatskappye respek vir die toestand van die behoud van die mense gehuur vir die minimum tydperk, wat bedoel is om voordele langer termyn te lewer. Of, die toekenning van die konstruksie van 'n snelweg projek direk na 'n maatskappy, sonder om ander potensiële tenderaars 'n kans om hul aanbiedings te maak en teen die beste moontlike prys.

Dit is voorbeelde van ondoeltreffendheid, maar nie noodwendig van afval. Die EU-fondse is gebruik vir hul voorgenome doeleindes en op voorwaarde paar voordeel, selfs al is hulle die voorwaardes wat verband hou met die gebruik daarvan nie ten volle respekteer het. Aan die ander kant, kan 'n wettige en gereelde uitgawes nog verkwistende wees, soos 'n snelweg gebou sonder enige verwysing na verkeer behoeftes.

 1. Dus, wat beteken die 4.8% geskatte foutkoers?

4.8% is 'n raming van die bedrag van geld dat indien nog nie uitbetaal uit die EU-begroting, want dit was nie in ooreenstemming met die toepaslike reëls, en dus nie ooreen met wat die Raad en die Parlement bedoel met die EU-wetgewing bekommerd.

advertensie

Tipiese foute sluit in betalings vir begunstigdes of projekte wat in aanmerking was of vir die aankoop van dienste, goedere of beleggings sonder behoorlike toepassing van aankope reëls publiek. Sien diagram 5: Bydrae tot algehele beraamde fout deur die tipe [Link]. Nie alle onwettige of onreëlmatige betalings sal noodwendig verkwistende wees, maar nie alles reg en gereelde uitgawes goeie waarde vir geld. So, moet die persentasie nie bereken word met betrekking tot die totale EU-begroting as "afval" of "geld verloor".

 1. Hoe kan foute voorkom?

Foute kom voor wanneer begunstigdes nie aan die reëls toe beweer EU-befondsing. Om in aanmerking te kom vir EU-befondsing moet bevoordeeldes te voldoen aan spesifieke EU en, in sommige gevalle, nasionale reëls. Hierdie reëls is daar om te probeer en te verseker dat uitgawes plaasvind vir die doeleindes bedoel deur die Raad en die Parlement.

Foute kom voor wanneer hierdie reëls oortree: byvoorbeeld, boere nie hul omgewing verpligtinge te eer, projek promotors nie respek vir reëls openbare verkryging of navorsing sentrums eis koste nie gekoppel aan die EU-gefinansierde projekte. Die 2012 jaarverslag bied spesifieke voorbeelde van foute wat tydens ons oudit toets.

 1. As die beraamde fout persentasie vir betalings is 4.8% vir 2012, beteken dit dat 95.2% van die EU-begroting bestee is in ooreenstemming met die reëls?

No mening Die ECA se EU-uitgawes is gebaseer op 'n uitgebreide voorbeeld wat alle beleid gebiede. Die gemonsterde transaksies geoudit in detail en die foute gevind word bereken in 'n vorm van 'n geskatte fout persentasie.

Maar daar is baie foute wat die ECA nie kwantifiseer nie, soos geringe oortredings van die verkrygingsreëls, versuim om te voldoen aan reëls oor publisiteit of verkeerde omzetting van EU-riglyne in die nasionale wetgewing. Hierdie foute word nie ingesluit in die foutkoers wat deur die REK beraam is nie.

 1. Beteken foute bedrog?

Nie noodwendig. Bedrog is 'n daad van doelbewuste misleiding om voordeel te trek. Alhoewel die Rekenkamer se ouditprosedures nie bedoel is om bedrog op te spoor nie, vind die Rekenkamer jaarliks ​​'n klein aantal vermoedelik bedrog tydens sy ouditstoets. Hierdie gevalle word gerapporteer aan OLAF, die Europese Unie se bedrogkantoor wat ondersoek en opvolg in samewerking met die owerhede van die lid-state.

 1. Word die finansiële bestuur van die EU beter of erger?

Dit is relatief stabiel van jaar tot jaar, hoewel dit wissel van een polisgebied na 'n ander. Byvoorbeeld, daar is 'n toename in die beraamde foutkoers op die gebied van landbou oor verskeie jare. Vir strukturele fondse het die geraamde foutkoers elke jaar sedert 2009 toegeneem, nadat dit in die drie vorige jare geval het.

Die ECA het herhaaldelik aanbeveel verdere vereenvoudiging van die reëls om die kwaliteit van besteding te verbeter en die vlak van die dwaling te verminder. 'N Ontleding van die vereenvoudiging van die reëls vir die Europese Sosiale Fonds dui daarop dat dit 'n positiewe uitwerking gehad het.

 1. Waar kom die belangrikste probleme lê - met lidlande of die Europese Kommissie?

Beide. Die ECA skat die fout persentasie vir uitgawes deur die Kommissie en die lidlande gesamentlik bestuur by 5.3%. Vir die res van operasionele uitgawes, wat direk deur die Kommissie bestuur word, is dit 4.3%. Baie voorbeelde is gevind van swakhede in die bestuur en beheer stelsels by beide lidstaat en vlak Kommissie.

Gedeel bestuur gebiede soos landbou en plaaslike beleid verteenwoordig 80% van die EU-uitgawes. Vir baie van die bespeur deur owerhede die oudit-lidlande 'foute was in besit van inligting wat moes hulle toegelaat om te identifiseer en reg te stel die probleem voor beweer re-terugbetaling van die Kommissie. Daar is nog steeds potensiaal om finansiële bestuurstelsels meer doeltreffend te gebruik en om die fout persentasie te verminder.

 1. Hoekom het die ECA verander die manier waarop dit voer 'n paar van sy jaarlikse oudit werk? Is dit nie maak vergelykings met die vorige moeiliker?

Vanjaar is die benadering tot steekproefnemingstransaksies opgedateer om alle transaksies op dieselfde basis vir alle bestedingsareas te ondersoek - op die punt waarop die Kommissie uitgawes aanvaar en aangeteken het - om sodoende te bevestig dat die betaling van die EU-begroting glo geregverdig wees. Die geouditeerde bevolking sal van jaar tot jaar stabieler wees, aangesien die wisselende vlakke van vooruitbetalings uitgeskakel sal word. Die effek van hierdie standaardisering van die ECA se steekproefbenadering het slegs 'n impak van 0.3 persentasiepunte gehad op die beraamde foutsyfer vir die 2012-begroting as geheel.

 1. Waarom fokus dit alles op foute wanneer die Kommissie die geld van die lidlande kan eis, as dit verkeerd bestee is?

In die meeste gevalle eis die Kommissie nie fisiek terug geld uit lidlande nie, wanneer die EU-fondse verkeerdelik uitgegee is. Ingevolge die toepaslike wetgewing, indien daar foute in die uitgawes-eise voorkom, het die lidlande die moontlikheid om hierdie EU-fondse na ander projekte te herverdeel en om addisionele EU-geld te kry deur verdere fakture aan te bied.

Finansiële regstellings en verhalings in ag geneem word in die fout persentasie beraam deur die ECA, as hulle te keer foutiewe betalings wat gemaak is tydens dieselfde jaar: Met ander woorde, indien het die verkeerde uitgawes is geïdentifiseer en uitgesluit van die verklaring gestuur deur die betrokke te lidstaat die Kommissie en / of gelei het tot verhalings van begunstigdes gedurende die jaar. Tog is hierdie toestande net soms ontmoet.

Vir die landbou, die meeste finansiële regstellings nie lei tot verhalings van begunstigdes, terwyl dit vir cohesiebeleid besteding, die meeste korreksies is plat-koers finansiële regstellings wat nie lei tot gedetailleerde regstelling op projekvlak.

Die huidige 2007-2013 besteding tydperk bied beperkte aansporing vir lidlande om korrek te eis sedert foutiewe eise net kan teruggetrek word en vervang word sonder dat geld uit die EU-begroting.

 1. Sou die ECA kan afteken op EU uitgawes, indien dit meer ouditwerk gedoen gewees het?

Nee. Die ECA het voldoende bewyse gekry om seker te wees dat die vlak van foute in EU-uitgawes wesenlik is. Verdere werk sou nie hierdie gevolgtrekking verander het nie.

 1. Was die foute die ECA het gevind dat die resultaat van 'n beperking op die toegang tot rekords in die lidlande of op die perseel van die finale begunstigdes?

Nee. Die ECA het wye toegangspunte op grond van die Verdrag, en die lidlande en finale begunstigdes het saamgewerk in die ouditproses.

2012 jaarverslag pers pak in 23 EU-tale.

Lees verder
advertensie

EU-begroting

Die EU se kantoor teen bedrog vind 20% minder bedrog in 2020 as 2019

gepubliseer

on

Die finansiële impak van bedrog wat teen die EU -begroting opgespoor is, het in 2020 steeds gedaal, volgens die jaarverslag oor die beskerming van die finansiële belange van die Europese Unie (PIF -verslag) wat die Europese Kommissie vandag (20 September) aangeneem het. Die 1,056 2020 bedrieglike ongerymdhede wat in 371 aangemeld is, het 'n gesamentlike finansiële impak van € 20 miljoen, ongeveer 2019% minder as in XNUMX en het die bestendige afname van die afgelope vyf jaar voortgesit. Die aantal nie-bedrieglike onreëlmatighede het stabiel gebly, maar volgens die verslag het dit met 6%gedaal.

Kommissaris vir begroting en administrasie, Johannes Hahn, het gesê: 'Die ongekende reaksie van die EU op die pandemie stel meer as 2 biljoen euro beskikbaar om lidlande te help herstel van die gevolge van die koronavirus. Dit was nog nooit so belangrik om op EU- en lidstaatvlak saam te werk om hierdie geld teen bedrog te beskerm nie. Hand aan hand werk al die verskillende komponente van die EU se argitektuur teen bedrog ons verdediging teen die bedrieërs: die ondersoekende en analitiese werk van die European Anti-Fraud Office (OLAF), die vervolgingsbevoegdhede van die Europese Openbare Aanklaer (EPPO), die koördinerende rol van Eurojust, die operasionele kapasiteit van Europol en noue samewerking met en tussen nasionale owerhede. ”

Die positiewe nuus van vandag kom omdat die in Brussel gebaseerde EU Observer berig het dat die Europese Kommissie die Europese staatsaanklaer (EPPO) verhinder het om hul begroting te gebruik om die gespesialiseerde personeel wat hulle benodig op die gebied van finansies en IT aan te stel. Die anonieme bewerings word blykbaar bevestig deur die parlementslid Monica Hohlmeier (EPP, DE), wat voorsitter is van die komitee oor begrotingsbeheer van die Europese Parlement.

advertensie

Hoogtepunte van die vordering wat in 2020 en in die eerste helfte van 2021 gemaak is, sluit in:

• Die begin van die bedrywighede van die Europese staatsaanklaer

• 'n Hersiene regulasie vir OLAF, wat effektiewe samewerking met die EPPO verseker en versterkte ondersoekbevoegdhede

advertensie

• Strenger reëls oor die voorwaardelikheid van toewysings van die EU -begroting in gevalle waar oortredings van die beginsels van die oppergesag die beskerming van die finansiële belange van die EU beïnvloed

• Goeie vordering met die implementering van die Kommissie se strategie teen bedrog, met twee derdes van die beplande aksies geïmplementeer en die oorblywende derde lopende

Die PIF-verslag bied ook 'n refleksie oor die nuwe risiko's en uitdagings vir die finansiële belange van die EU wat uit die COVID-19-krisis voortspruit, en die hulpmiddels om dit teen te werk. Die kommissie en die lidstate moet nie hul waak teen hierdie risiko's verlaag nie, sluit die verslag af en werk hard aan die verbetering van voorkoming en opsporing van bedrog.

Die 32ste jaarverslag oor die beskerming van die finansiële belange van die EU wat vandag gepubliseer word is beskikbaar op die OLAF -webwerf.

Die EPPO het reeds 1,700 misdaadverslae geregistreer en het 300 ondersoeke geopen, met die verliese wat die EU -begroting voortduur op byna € 4.5 miljard.

Agtergrond:

Die EU en die lidlande is verantwoordelik vir die beskerming van die finansiële belange van die EU en die bestryding van bedrog. Owerhede van die lidstate bestuur ongeveer driekwart van die EU -uitgawes en versamel die EU se tradisionele eie hulpbronne. Die Kommissie hou toesig oor beide hierdie gebiede, stel standaarde en verifieer dat dit nagekom word.

Ingevolge die Verdrag oor die werking van die Europese Unie (art 325 (5)) moet die kommissie 'n jaarverslag opstel oor die beskerming van die finansiële belange van die EU (bekend as die PIF -verslag), waarin die maatreëls getref word wat by Europese en nasionale vlak om bedrog wat die EU -begroting raak, teen te werk. Die verslag is gebaseer op inligting wat deur die lidlande gerapporteer is, insluitend gegewens oor onreëlmatighede en bedrog. Die ontleding van hierdie inligting stel dit in staat om te bepaal watter gebiede die grootste gevaar loop, en sodoende aksie op sowel EU- as nasionale vlak beter teiken.

OLAF se missie, mandaat en bevoegdhede

Die taak van OLAF is om bedrog met EU-fondse op te spoor, te ondersoek en te stop.

OLAF vervul sy missie deur:

· Die uitvoer van onafhanklike ondersoeke na bedrog en korrupsie waarby EU-fondse betrokke is, om te verseker dat alle EU-belastingbetalersgeld projekte bereik wat werk en groei in Europa kan skep;

· Bydra tot die versterking van burgers se vertroue in die EU-instellings deur ondersoek in te stel na ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings;

· Die ontwikkeling van 'n gesonde EU-beleid teen bedrog.

In sy onafhanklike ondersoekende funksie kan OLAF sake ondersoek wat handel oor bedrog, korrupsie en ander misdrywe wat die finansiële belange van die EU raak met betrekking tot:

· Alle EU-uitgawes: die hoofbestedingskategorieë is struktuurfondse, landboubeleid en platteland

ontwikkelingsfondse, direkte uitgawes en eksterne hulp;

· Sommige areas van die EU-inkomste, hoofsaaklik doeaneregte;

· Vermoedens van ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings.

Nadat OLAF sy ondersoek afgehandel het, is dit aan die bevoegde EU en nasionale owerhede om die opvolg van die aanbevelings van OLAF te ondersoek en te besluit. Daar word vermoed dat alle betrokke persone onskuldig is totdat hulle skuldig bevind word in 'n bevoegde nasionale of EU-geregshof.

Lees verder

EU-begroting

Ekonomiese voorspelling van die somer 2021: Heropening van brandstof herstel

gepubliseer

on

Die Europese ekonomie sal na verwagting vinniger terugspring as wat voorheen verwag is, aangesien die aktiwiteit in die eerste kwartaal van die jaar die verwagtinge oortref het en die verbeterde gesondheidsituasie 'n vinniger verligting van die beperkings op pandemiebeheer in die tweede kwartaal veroorsaak het. Verwante dokumente

Vinniger ekonomiese groei namate ekonomieë heropen en sentimentaanwysers verhelder

Volgens die tussentydse Ekonomiese Voorspelling van 2021 sal die ekonomie in die EU en die euro-gebied vanjaar met 4.8% en 4.5% in 2022 uitbrei. In vergelyking met die vorige skatting in die lente, is die groeikoers vir 2021 aansienlik hoër. in die EU (+0.6 pps.) en die eurogebied (+0.5 pps.), terwyl dit in 2022 in beide gebiede effens hoër is (+0.1 pp.). Na verwagting sal die reële BBP in die laaste kwartaal van 2021 terugkeer na sy vlak voor die krisis in sowel die EU as die eurogebied. Vir die eurogebied is dit 'n kwart vroeër as wat in die lente-voorspelling verwag is.

advertensie

Groei sal na verwagting weens verskeie faktore versterk. Eerstens het die aktiwiteit in die eerste kwartaal van die jaar die verwagtinge oortref. Tweedens het 'n effektiewe strategie vir die bevalling van virusse en vordering met inentings gelei tot 'n afname in die aantal nuwe infeksies en hospitalisasies, wat weer die EU-lande in staat gestel het om hul ekonomieë in die daaropvolgende kwartaal te heropen. Hierdie heropening het veral diensbedrywe bevoordeel. Uitmuntende resultate van die opname onder verbruikers en ondernemings, sowel as die opsporing van data, dui daarop dat 'n sterk herstel in private verbruik reeds aan die gang is. Daarbenewens is daar bewyse van 'n herlewing in toeriste-aktiwiteite binne die EU, wat verder moet baat vind by die inwerkingtreding van die nuwe EU Digital COVID-sertifikaat vanaf 1 Julie. Saam word verwag dat hierdie faktore swaarder sal weeg as die negatiewe impak van die tydelike insettekorte en stygende koste wat dele van die vervaardigingsektor raak.

Na verwagting sal private verbruik en beleggings die belangrikste dryfvere vir groei wees, ondersteun deur werkverskaffing wat na verwagting saam met ekonomiese aktiwiteit sal beweeg. Sterk groei in die belangrikste handelsvennote van die EU sal die uitvoer van goedere van die EU bevoordeel, terwyl die uitvoer van dienste waarskynlik gebuk gaan onder die internasionale beperkte toerisme.

Die Recovery and Resilience Facility (RRF) sal na verwagting 'n beduidende groeibydrae lewer. Die totale welvaart wat die RRF oor die voorspelde horison genereer, sal na verwagting ongeveer 1.2% van die EU se reële BBP vir 2019 wees. Die verwagte grootte van sy groei-impuls bly ongeveer onveranderd van die vorige voorspelling, aangesien inligting uit die herstel- en veerkragtigheidsplanne wat die afgelope maande amptelik ingedien is, die aanslag in die lente breedweg bevestig.

advertensie

Inflasie koerse effens hoër, maar matig in 2022

Die voorspelling vir inflasie vanjaar en volgende jaar is ook hoër hersien. Stygende energie- en kommoditeitspryse, produksie-knelpunte as gevolg van kapasiteitsbeperkings en die tekort aan sommige insetkomponente en grondstowwe, sowel as 'n sterk vraag in die binneland en in die buiteland, sal na verwagting vanjaar 'n opwaartse druk op die verbruikerspryse plaas. In 2022 moet hierdie druk geleidelik afneem namate produksiebeperkings opgelos word en vraag en aanbod saamvloei.

Gevolglik word die inflasie in die EU nou vanjaar gemiddeld 2.2% (+0.3 pps. Vergeleke met die lentevoorspelling) en 1.6% in 2022 (+0.1 pps) voorspel. In die eurogebied word inflasie na verwagting gemiddeld 1.9% in 2021 (+ 0.2 pps.) En 1.4% in 2022 (+0.1 pps.) Voorspel. 

Aansienlike risiko's

Onsekerheid en risiko's rondom die groeivooruitsigte is groot, maar bly oor die algemeen gebalanseerd.

Die risiko's wat die opkoms en verspreiding van COVID-19-virusvariante inhou, beklemtoon die belangrikheid daarvan om die tempo van inentingsveldtogte verder te verhoog. Ekonomiese risiko's hou veral verband met die reaksie van huishoudings en ondernemings op veranderings in beperkings.

Inflasie kan hoër wees as wat voorspel is, as die aanbodbeperkings meer aanhoudend is en die prysdruk sterker na verbruikerspryse oorgedra word.

Lede van die Kollege het gesê:

'N Ekonomie wat vir mense werk Uitvoerende vise-president Valdis Dombrovskis het gesê:' Die Europese ekonomie is besig om sterk terug te kom met al die regte stukke wat in plek val. Ons ekonomieë kon vinniger heropen as wat verwag is, danksy 'n effektiewe insluitingsstrategie en vordering met inentings. Die handel het goed gehou en huishoudings en ondernemings het ook bewys dat hulle meer aanpasbaar is vir die lewe onder COVID-19 as wat verwag is. Na baie maande se beperkings neem verbruikersvertroue en toerisme albei toe, hoewel die bedreiging van 'n nuwe variant noukeurig moet bestuur word om reis veilig te maak. Hierdie bemoedigende voorspelling is ook te danke aan die regte beleidskeuses wat op die regte tyd gemaak is, en dit is 'n belangrike faktor wat die herstel- en veerkragtigheidsfasiliteit die komende maande aan ons ekonomieë sal lewer. Ons sal die stygende inflasie fyn moet dophou, wat nie die minste te wyte is aan die sterk binnelandse en buitelandse vraag nie. En soos altyd moet ons op die verskille let: sommige lidlande sal hul ekonomiese produksie reeds teen die derde kwartaal van 2021 tot hul vlakke voor die krisis sien terugkeer - 'n werklike sukses - maar ander sal langer moet wag. Ondersteunende beleid moet voortgaan solank as wat nodig is, en lande moet geleidelik na meer gedifferensieerde fiskale benaderings beweeg. In die tussentyd mag daar geen teleurstelling wees in die wedloop om Europeërs ingeënt te word sodat ons die variante kan weghou nie. ”

Kommissaris van die ekonomie, Paolo Gentiloni, het gesê: 'Die EU-ekonomie sal sy vinnigste groei in dekades vanjaar sien, aangevuur deur 'n sterk vraag sowel tuis as wêreldwyd en 'n vinniger heropening van die dienstesektore as wat verwag is sedert die lente. Danksy die beperkings in die eerste maande van die jaar wat die ekonomiese aktiwiteit minder bereik het as wat voorspel is, verbeter ons ons groeivoorspelling vir 2021 met 0.6 persentasiepunte. Dit is die hoogste opwaartse hersiening wat ons in meer as tien jaar gedoen het, en stem ooreen met die vertroue van ondernemings wat die afgelope maande 'n rekord bereik het. Met die herstel en weerbaarheidsfasiliteit, het Europa 'n unieke geleentheid om 'n nuwe hoofstuk van sterker, regverdiger en meer volhoubare groei te open. Om die herstel op koers te hou, is dit noodsaaklik om beleidsondersteuning te handhaaf so lank as wat nodig is. Dit is belangrik dat ons ons inentingspogings moet verdubbel en voortbou op die indrukwekkende vordering wat die afgelope maande gemaak is: die verspreiding van die Delta-variant is 'n ernstige herinnering dat ons nog nie uit die skaduwee van die pandemie gekom het nie. '

agtergrond

Hierdie voorspelling is gebaseer op 'n stel tegniese aannames rakende wisselkoerse, rentekoerse en kommoditeitspryse met 'n afsnydatum van 26 Junie. Vir alle ander inkomende data, insluitend aannames oor regeringsbeleid, word hierdie voorspelling in ag geneem tot en met 28 Junie. Tensy nuwe beleide geloofwaardig aangekondig en in voldoende besonderhede gespesifiseer word, aanvaar die vooruitskattings geen beleidsveranderings nie.

Die Europese Kommissie publiseer jaarliks ​​twee omvattende voorspellings (lente en herfs) en twee tussentydse voorspellings (winter en somer). Die tussentydse voorspellings dek die jaarlikse en kwartaallikse BBP en inflasie vir die huidige en daaropvolgende jaar vir alle lidlande, sowel as die totale EU- en die eurogebied.

Die volgende ekonomiese voorspelling van die Europese Kommissie sal die Herfs 2021 Ekonomiese Voorspelling wees wat na verwagting in November 2021 gepubliseer sal word.

Meer inligting

Volledige dokument: Ekonomiese voorspelling vir somer 2021

Volg die vise-president Dombrovskis op Twitter: VDombrovskis

Volg kommissaris Gentiloni op Twitter: @PaoloGentiloni

Volg DG op Twitter: ecfin

Ekonomiese voorspelling van somer 2021: Heropening van brandstofherstel Engels (50.824 kB - PDF) Laai af (50.824 kB - PDF)

Lees verder

EU

NextGenerationEU: herstel- en veerkragtigheidsplan van € 93 miljoen in lyn met Luxemburg

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het vandag (18 Junie) 'n positiewe beoordeling van die herstel- en veerkragtigheidsplan van Luxemburg aangeneem. Dit is 'n belangrike stap in die rigting van die EU-uitbetaling van € 93 miljoen aan toekennings onder die Recovery and Resilience Facility (RRF). Hierdie finansiering sal die implementering van die beleggings- en hervormingsmaatreëls ondersteun wat in Luxemburg se herstel- en veerkragtigheidsplan uiteengesit word. Dit sal die pogings van Luxemburg ondersteun om sterker uit die COVID-19-pandemie te kom.

Die RRF - die kern van NextGenerationEU - bied tot € 672.5 miljard (in huidige pryse) om beleggings en hervormings in die hele EU te ondersteun. Die Luxemburgse plan vorm deel van 'n ongekende gekoördineerde EU-reaksie op die COVID-19-krisis, om gemeenskaplike Europese uitdagings aan te spreek deur die groen en digitale oorgange te aanvaar, om die ekonomiese en sosiale veerkragtigheid en die samehang van die interne mark te versterk.

Ursula von der Leyen, president van die kommissie, het gesê: “Vandag het die Europese Kommissie besluit om sy groen lig te gee aan die herstel- en veerkragtigheidsplan van Luxemburg. Die plan lê sterk klem op maatreëls wat sal help om die groen oorgang te verseker, wat Luxemburg se verbintenis tot die skep van 'n meer volhoubare toekoms toon. Ek is trots daarop dat NextGenerationEU 'n belangrike rol sal speel in die ondersteuning van hierdie pogings. ”

advertensie

Die Kommissie het Luxemburg se plan beoordeel op grond van die kriteria uiteengesit in die RRF-verordening. Die beoordeling van die Kommissie het veral besin of die beleggings en hervormings soos uiteengesit in die Luxemburgse plan die groen en digitale oorgange ondersteun; daartoe by te dra om die uitdagings wat in die Europese semester geïdentifiseer is effektief aan te spreek en die groeipotensiaal daarvan, werkskepping en ekonomiese en sosiale veerkragtigheid te versterk.

Die beveiliging van die groen en digitale oorgang van Luxemburg  

Volgens die Commissie se beoordeling word in Luxemburg se plan 61% van die totale uitgawes toegewys aan maatreëls wat klimaatdoelstellings ondersteun. Dit sluit maatreëls in om hernubare energie aan 'n behuisingsprojek in Neischmelz te lewer, 'n ondersteuningskema vir die gebruik van laaipunte vir elektriese voertuie, en die 'Naturpakt'-skema wat munisipaliteite aanmoedig om die natuurlike omgewing en biodiversiteit te beskerm.

advertensie

Die Kommissie bevind dat Luxemburg se plan 32% van die totale uitgawes bestee aan maatreëls wat die digitale oorgang ondersteun. Dit sluit beleggings in die digitalisering van openbare dienste en prosedures in; digitalisering van projekte vir gesondheidsorg, soos 'n aanlyn-oplossing vir gesondheidsorgkontroles op afstand; en die oprigting van 'n laboratorium vir die toets van ultraveilige kommunikasieverbindings gebaseer op kwantumtegnologie. Daarbenewens sal beleggings in geteikende opleidingsprogramme werksoekers en werkers op kortstondige werkskemas van digitale vaardighede voorsien.

Versterking van die ekonomiese en sosiale weerstand van Luxemburg

Die Kommissie is van mening dat die plan van Luxemburg na verwagting daartoe sal bydra om alle of 'n belangrike deel van uitdagings wat in die betrokke landspesifieke aanbevelings (MVO's) geïdentifiseer word, effektief aan te spreek. Dit dra spesifiek by tot die aanspreek van MVO's op arbeidsmarkbeleid deur die aanpassing van vaardigheidsversoenings en die verbetering van die indiensneming van ouer werkers. Dit dra ook by tot die verhoging van die veerkragtigheid van die gesondheidsorgstelsel, die verhoging van beskikbare behuising, die groen en digitale oorgange en die toepassing van die raamwerk teen geldwassery.

Die plan verteenwoordig 'n omvattende en voldoende gebalanseerde reaksie op die ekonomiese en sosiale situasie van Luxemburg en dra sodoende behoorlik by tot al ses pilare van die RRF-verordening.

Ondersteuning van vlagskip-beleggings- en hervormingsprojekte

Luxemburg se plan stel projekte voor in vyf Europese vlagskipgebiede. Dit is spesifieke beleggingsprojekte wat handel oor kwessies wat algemeen is vir alle lidstaten in gebiede wat werk skep en groei en wat nodig is vir die groen en digitale oorgange. Luxemburg het byvoorbeeld maatreëls voorgestel wat daarop gemik is om die doeltreffendheid en doeltreffendheid van openbare administrasiedienste deur verbeterde digitalisering te verhoog.

'N Ekonomie wat vir mense werk Uitvoerende vise-president, Valdis Dombrovskis, het gesê:' Baie geluk aan Luxemburg vir die ontwerp van 'n herstelplan waarvan die fokus op die groen en digitale oorgang veel verder gaan as die minimum vereistes. Dit sal 'n belangrike bydrae lewer tot die herstel van Luxemburg uit die krisis, en 'n beter toekoms vir sy jongmense beloof deur te belê in digitale vaardigheidsprogramme, opleiding vir werksoekers en werkloses, asook om die aanbod van bekostigbare en volhoubare behuising te verhoog. Hierdie beleggings sal die ekonomie van Luxemburg geskik maak vir die volgende generasie. Dit is ook goed om Luxemburg se planne te sien om in hernubare energie te belê en sy openbare dienste verder te digitaliseer - albei gebiede met potensiële ekonomiese groei. ”

Die beoordeling bevind ook dat geen van die maatreëls wat in die plan opgeneem word die omgewing aansienlik benadeel nie, in ooreenstemming met die vereistes in die RRF-regulasie.

Die beheerstelsels wat deur Luxemburg ingestel is, word as voldoende beskou om die finansiële belange van die Unie te beskerm. Die plan bevat voldoende besonderhede oor hoe nasionale owerhede gevalle van botsing van belange, korrupsie en bedrog met betrekking tot die gebruik van fondse sal voorkom, opspoor en regstel.

Die kommissaris van die ekonomie, Paolo Gentiloni, het gesê: “Hoewel die finansiële bydrae relatief beperk is, is die herstel- en veerkragtigheidsplan van Luxemburg reg om verbeterings op 'n aantal gebiede te lewer. Veral positief is die sterk fokus op die ondersteuning van die Grand Duchy se klimaatoorgang, met belangrike maatreëls om die gebruik van elektriese voertuie aan te moedig en energie-doeltreffendheid in geboue te verhoog. Burgers sal ook voordeel trek uit die strewe om digitale openbare dienste te bevorder en bekostigbare behuising te bied. Laastens verwelkom ek die feit dat die plan belangrike stappe bevat om die raamwerk teen geldwassery en die toepassing daarvan verder te versterk. '

Volgende stappe

Die Kommissie het vandag 'n voorstel aangeneem vir 'n Raad se uitvoeringsbesluit om 93 miljoen euro aan subsidies aan Luxemburg te gee onder die RRF. Die Raad het nou gewoonlik vier weke tyd om die voorstel van die Kommissie aan te neem.

Die goedkeuring van die plan deur die Raad sal voorsiening maak vir die uitbetaling van € 12 miljoen aan Luxemburg as voorfinansiering. Dit verteenwoordig 13% van die totale toegekende bedrag vir Luxemburg.

Die Kommissie sal verdere uitbetalings magtig op grond van die bevredigende vervulling van die mylpale en teikens soos uiteengesit in die Raad se uitvoeringsbesluit, wat die vordering met die implementering van die beleggings en hervormings weerspieël. 

Meer inligting

Vrae en antwoorde: die Europese Kommissie onderskryf die Luxemburgse herstel- en veerkragtigheidsplan van € 93 miljoen

Herstel- en veerkragtigheidsfasiliteit: vrae en antwoorde

Feiteblad oor die herstel- en veerkragtigheidsplan van Luxemburg

Voorstel vir 'n uitvoeringsbesluit van die Raad oor die goedkeuring van die beoordeling van die herstel- en veerkragtigheidsplan vir Luxemburg

Aanhangsel by die voorstel vir 'n Raad se uitvoeringsbesluit oor die goedkeuring van die beoordeling van die herstel- en veerkragtigheidsplan vir Luxemburg

Werkdokument van personeel wat die voorstel vir 'n uitvoeringsbesluit van die Raad vergesel

Herstel- en veerkragtigheidsfasiliteit

Regulering van herstel- en veerkragtigheidsfasiliteite

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings