Verbinding met ons

Europese burger Initiative

Die tyd is gereed vir ondersteuners van die eerste Europese burgerinisiatiewe: wat gebeur volgende?

DEEL:

gepubliseer

on

EU_Flag_blowingMôre (1 November) het die organiseerders van die eerste agt Europese burgerinisiatiewe (VKI's) nie meer tyd om steunverklarings in te samel nie. Drie groepe beweer dat hulle die teiken van een miljoen handtekeninge bereik het. Dit sluit 'n minimum aantal handtekeninge in ten minste sewe lidlande in, soos vereis deur die ECI-wetgewing. Dit sluit in Right2Water, wat glo 'water is 'n openbare goed, nie 'n kommoditeit nie', Een van ons wat die EU-finansiering wil beëindig van aktiwiteite wat die vernietiging van menslike embrio's veronderstel, en Stop Vivisection, wat 'n einde wil maak aan die lewe diere-eksperimentering.

Visepresident Maroš Šefčovič het gesê: "Ek is baie aangemoedig deur die feit dat drie sulke uiteenlopende ECI's die drempel van sukses kon slaag. Dit bewys dat hierdie baie ambisieuse en unieke eksperiment in transnasionale deelnemende demokrasie die verbeelding van mense regoor Europa aangegryp het.

"Ek wil my bedank aan die organiseerders van die ander vyf ECI's. Maar hul pogings en energie is beslis nie vermors nie. Hulle het almal daarin geslaag om bande met eendersdenkende mense regoor die vasteland te bewerkstellig en opregte pan-Europese debatte aan te wakker oor kwessies wat is duidelik vir hulle baie belangrik. Dit is goeie fondamente waarop hulle kan voortgaan om te veg. '

advertensie

Nasionale owerhede het nou drie maande om die handtekeninge te bekragtig, 'n proses wat reeds in September begin het vir die Right2Water-inisiatief. Sodra 'n suksesvolle ECI gevalideer is, sal die Kommissie drie maande hê om die inisiatief te ondersoek en te besluit hoe om daaraan te handel. Dit sal die organiseerders ontmoet sodat hulle die kwessies wat in hul inisiatief verhoog word, in meer diepte kan verduidelik. Die organiseerders sal ook die geleentheid hê om hul inisiatief aan te bied by 'n openbare verhoor wat by die Europees Parlement gereël word. Tenslotte sal die Commissie n mededeling aanneem waarin die conclusies van die inisiatief word uiteen gesit, watter stappe hulle wil doen, en wat dan ook, en die redenering daarvan.

agtergrond

Europese burgerinisiatiewe webwerf.

advertensie

Europese burger Initiative

Europese burgerinisiatief: Kommissie besluit om nuwe burgerinisiatief te registreer

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het besluit om 'n Europese burgerinisiatief te registreer met die titel 'Verseker dat die gemeenskaplike handelsbeleid ooreenstem met die EU -verdrae en die nakoming van die internasionale reg'.

Die organiseerders van die inisiatief doen 'n beroep op die Kommissie om "regshandelinge voor te stel wat gebaseer is op die gemeenskaplike handelsbeleid om te verhoed dat die regspersone van die EU produkte invoer uit onwettige nedersettings in besette gebiede en uitvoer na sodanige gebiede, ten einde die integriteit van die interne mark en om nie die handhawing van sulke onwettige situasies te ondersteun of te help nie ".

Die Kommissie is van mening dat hierdie Europese burgerinisiatief wettig toelaatbaar is, aangesien dit aan die nodige registrasievoorwaardes voldoen. Dit is belangrik om te beklemtoon dat die inisiatief die Kommissie uitnooi om 'n voorstel in te dien vir 'n regshandeling ingevolge die algemene handelsbeleid, wat algemeen van aard is en nie op 'n spesifieke land of gebied gerig is nie. Die Kommissie het in hierdie stadium nog nie die inhoud van die inisiatief ontleed nie.

advertensie

Met die besluit van vandag heroorweeg die Kommissie die voorgestelde inisiatief na aanleiding van bykomende inligting wat die organiseerders ontvang het en 'n beslissing van die Algemene Hof oor 'n vorige kommissiebesluit.

Volgende stappe

Na die registrasie van vandag kan die organiseerders begin met die versameling van handtekeninge. As 'n Europese burgerinisiatief binne een jaar een miljoen steunverklarings van ten minste sewe verskillende lidstate ontvang, sal die kommissie moet reageer. Die Kommissie kan besluit om die versoek te volg, al dan nie, en in beide gevalle moet die rede daarvoor verduidelik word.

advertensie

agtergrond

Die Europese burgerinisiatief is ingestel met die Lissabon-verdrag as 'n instrument vir die bepaling van die agenda in die hande van die burgers. Dit is amptelik in April 2012 bekendgestel.

Die toelatingsvoorwaardes is: (1) die voorgestelde aksie val duidelik nie buite die raamwerk van die bevoegdhede van die Kommissie om 'n voorstel vir 'n regshandeling voor te lê nie, (2) dit is nie duidelik beledigend, ligsinnig of lastig nie en (3) dit is duidelik nie strydig met die waardes van die Unie nie.

Sedert die aanvang van die Europese burgerinisiatief, het die kommissie 107 versoeke ontvang om een ​​te begin, waarvan 83 op velde was waar die kommissie die bevoegdheid het om wetgewing voor te stel en dus gekwalifiseer is om geregistreer te word.

Meer inligting

'Om te verseker dat die algemene handelsbeleid voldoen aan die EU -verdrae en die nakoming van die internasionale reg'

Europese burgerinisiatief - webwerf

Europese burgerinisiatiewe versamel tans handtekeninge

Europese burgerinisiatiefforum

#EUTakeTheInitiative -veldtog

Lees verder

EU burgerskap

Europese burgerinisiatief: Kommissie besluit om 'ReturnthePlastics' -inisiatief vir herwinning van plastiekbottels te registreer

gepubliseer

on

Vandag (13 Augustus) het die Kommissie besluit om 'n Europese burgerinisiatief met die titel 'ReturnthePlastics: A Citizen's Initiative' te registreer om 'n EU-wye depositostelsel te implementeer om plastiekbottels te herwin '.

Die organiseerders van die inisiatief doen 'n beroep op die kommissie om 'n voorstel voor te lê aan:

  • Implementeer 'n EU-wye depositostelsel om plastiekbottels te herwin;
  • moedig alle lidlande van die EU aan dat supermarkte (kettings) wat plastiekbottels verkoop, omgekeerde verkoopautomate installeer om die plastiekbottels te herwin nadat dit deur die verbruiker gekoop en gebruik is, en;
  • laat die vervaardigers van plastiekbottels plastiekbelasting betaal vir die herwinnings- en depositostelsel van die plastiekbottels (onder die beginsel dat die besoedelaar moet betaal).

Die Kommissie is van mening dat hierdie inisiatief wettig toelaatbaar is omdat dit aan die nodige voorwaardes voldoen. In hierdie stadium het die Kommissie nie die inhoud van die inisiatief ontleed nie.

advertensie

Volgende stappe

Na die registrasie van vandag kan die organiseerders begin om handtekeninge te versamel. As 'n Europese burgerinisiatief binne een jaar 1 miljoen steunverklarings van ten minste sewe verskillende lidlande ontvang, sal die kommissie moet reageer. Die Kommissie kan besluit om die versoek voort te sit al dan nie, en sal die rede daarvoor moet verduidelik.

agtergrond

advertensie

Die Europese burgerinisiatief is ingestel met die Lissabon-verdrag as 'n instrument vir die bepaling van die agenda in die hande van die burgers. Dit is amptelik in April 2012 bekendgestel.

Die toelatingsvoorwaardes is: (1) die voorgestelde aksie val duidelik nie buite die raamwerk van die bevoegdhede van die Kommissie om 'n voorstel vir 'n regshandeling voor te lê nie, (2) dit is nie kennelik beledigend, ligsinnig of lastig nie, en (3) dit is duidelik nie strydig met die waardes van die Unie nie.

Tot dusver het die kommissie 107 versoeke ontvang om 'n Europese burgerinisiatief te begin, waarvan 82 toelaatbaar is en dus gekwalifiseer is om geregistreer te word.

Meer inligting

'ReturnthePlastics: 'n burgerinisiatief om 'n EU-wye depositostelsel in te stel om plastiekbottels te herwin'

ECI's wat tans handtekeninge versamel

Europese burgerinisiatiefforum

#EUTakeTheInitiative -veldtog

Lees verder

Europese burger Initiative

Europese burgerinisiatiewe: die Kommissie besluit om twee te registreer

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het besluit om twee Europese burgerinisiatiewe (ECI's) te registreer getiteld 'European Civil Servant Exchange Program' en 'Roof Greening'. Die organiseerders van die Europese inisiatief vir die uitruil van staatsamptenare nooi die Kommissie uit om 'n uitruil- en opleidingsprogram tussen staatsamptenare van die lidlande van die Europese Unie te loods.

Die doel van die program is om vir twee tot twaalf maande professionele ervaring aan amptenare in 'n soortgelyke diens in 'n ander lidstaat te bied. Die organiseerders van die Rof Greening-inisiatief doen 'n beroep op die Kommissie om die oprigting van groen tuine op bedryfsdakke te vergemaklik. Dus kan ongebruikte dakke tot die omgewing bydra. Die Kommissie is van mening dat die twee inisiatiewe regtens toelaatbaar is, aangesien dit aan die vereiste voorwaardes voldoen, en het daarom besluit om dit te registreer. Die Kommissie het in hierdie stadium nie die inhoud van die inisiatiewe ontleed nie.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings