Verbinding met ons

Frontpage

Opdatering van die Maatskappyereg van die EU

DEEL:

Gepubliseer

on

Meer deursigtigheid in korporatiewe bestuur, op gebiede soos direksiediversiteit en vergoeding, is een van die doelwitte van die aksieplan van die Kommissie vir die modernisering van maatskappyereg.

eulaw

 

Daarbenewens wil die Commissie die vennootschapsrecht van die EU meer toeganklik maak en die risiko van toekomstige teenstrydighede verminder.
Die aksieplan bou voort op die Groenboek van die 2011-kommissie oor korporatiewe bestuur van die EU, besprekings van belanghebbendes en die eie analise van die Kommissie.

Konteks
Die Europese maatskappy wet is 'n bousteen van die interne mark. Die finansiële krisis het egter ernstige tekortkominge op hierdie gebied getoon, veral wanneer dit by finansiële maatskappye kom. EU-reëls vir korporatiewe bestuur is slegs van toepassing op maatskappye wat op 'n beurs genoteer is, terwyl die EU-maatskappyreg in beginsel van toepassing is op alle EU-maatskappye met beperkte aanspreeklikheid.
Korporatiewe bestuur handel oor die verhouding tussen 'n maatskappy se bestuur, sy direksie, die aandeelhouers en ander belanghebbendes. Die EU se korporatiewe bestuursraamwerk kombineer wettige en sogenaamde 'sagte' maatreëls, soos nasionale korporatiewe bestuurskodes gebaseer op die 'voldoen of verduidelik' -beginsel. Dit bied 'n sekere mate van buigsaamheid vir maatskappye.
Hierdie sagte benadering is egter nie altyd effektief nie. Daarom beoog die Commissie om die reëls op sekere gebiede te versterk. Daarbenewens blyk dat aandeelhouers in sommige sektore nie die motivering het om hul bestuur te hou nie, en sekere korporatiewe bestuurskodes is nie voldoende toegepas nie.

 

eulaw2

advertensie

 

Die aksieplan
In die actieplan word drie aksies opgestel:
• Deursigtigheid
• Meer betrokkenheid van aandeelhouers
• Ondersteun maatskappye se groei en mededingendheid
Dit beskryf ook 'n samesmelting van bestaande maatskappyewetriglyne om dit meer gebruikersvriendelik te maak. Die aanhangsel by die voorstel bevat 'n lys van hoofinisiatiewe.

Deursigtigheid
Raad diversiteit, nie-finansiële risiko's

Verskillende bordstelsels bestaan ​​(enkel, dubbel en gemeng), afhangende van die land se algehele ekonomiese bestuurstelsel.
Die Kommissie wil 'n wysiging van die rekeningkundige riglyne 78 / 660 / EEC sien om die openbaarmakingsvereistes ten opsigte van die direksie se diversiteitsbeleid (bv. Genderbalans) en risikobestuur van die hele portefeulje in 2013 te versterk.

Korporatiewe bestuursverslagdoening
Deur die 'voldoen of verduidelik'-beginsel te gebruik, kies maatskappye dikwels die' verduidelik deel 'van die kode in hul verslagdoening. Dit is dikwels onvoldoende, naamlik vir beleggers se besluite. Sommige lidlande (bv. Finland, België en die Verenigde Koninkryk) het riglyne uitgereik vir die verduidelikings van maatskappye.

Die Kommissie sal 'n aanbeveling voorstel om korporatiewe bestuursverslae te verbeter, veral die gehalte van verduidelikings wanneer maatskappye kies vir so 'n opsie onder korporatiewe bestuurskodes, in 2013.

eulaw3

 

Aandeelhoueridentifikasie
Lidstaten moet wedersydse bestaande nasionale identifikasie meganismes erken en, indien nodig, 'n nasionale deursigtigheidsinstrument vir minimum vereistes opstel.
In 2013 sal die Kommissie 'n inisiatief voorstel om die sigbaarheid van aandeelhouding in Europa te verbeter as deel van sy werkprogram op die gebied van sekuriteitswetgewing.

Deursigtigheid vir institusionele beleggers
In 2013 beplan die Kommissie om die aandeelhouersregte-richtlijn te wysig om meer openbaarmaking van stem- en verbintenisbeleid en stemrekords deur institusionele beleggers te laat openbaar.
Die Kommissie is van oordeel dat openbaarmaking van sodanige inligting positiewe uitwerking op beleggersbewustheid kan hê; hul beleggingsbesluite; die dialoog tussen beleggers en maatskappye fasiliteer; moedig aandeelhouersbetrokkenheid aan; en kan die maatskaplike verantwoordelikheid van maatskappye versterk.

Deelnemende aandeelhouers
Genoteerde maatskappye se aandeelhouers moet meer aktief betrokke wees by die stelsel van 'tjeks en saldo' van maatskappye om die rol van die raad van toesig te ondersteun.

Oorsig van vergoedingsbeleid
Uitvoerende vergoeding en aansporings moet werklik gegrond wees op beginsel 'betaal vir prestasie' om langtermynwaarde-skepping te stimuleer en ongegronde oordragte na uitvoerende hoofde te voorkom. Aandeelhouers benodig duidelike, omvattende en vergelykbare inligting oor uitvoerende vergoeding, sê die Kommissie.
In 2013 versoek die Kommissie 'n wysiging van die aandeelhouersregte-richtlijn om die deursigtigheid van uitvoerende vergoeding te verbeter en die aandeelhouers die reg te gee om te stem oor vergoedingsbeleid en verslagdoening.

Oorsig van partytransaksies
Verwante party transaksies vorm transaksies tussen die maatskappy en sy direkteure of beherende aandeelhouers. Hierdie transaksies het betrekking op die toewysing van 'n maatskappy se waarde deur 'n verwante party.
Die Kommissie beoog om die aandeelhouersregte-richtlijn te wysig om aandeelhouers se beheer oor verwanteparty-transaksies in 2013 te verbeter.

Regulerende gevolmagtigde adviseurs
Institusionele beleggers vertrou dikwels op volmagadviseurs tydens die stemming, veral in buitelandse maatskappye. Maar hulle metodologie, belangebotsing en gebrek aan mededinging word bevraagteken. Tans is proxy adviseurs nie op EU-vlak gereguleer nie.
In 2013 is die Kommissie van mening dat die aandeelhouers se regsrichtlijn hersien word om die deursigtigheid en konflik van belangstellingskemas wat op proxyadviseurs van toepassing is, te verbeter.

Beleggers samewerking op bestuursvraagstukke
Regdeur 2013 sal die Kommissie saamwerk met die Europese Owerheid vir Effekte en Markte (ESMA) om leiding te gee om die regsekerheid te verhoog oor die verhouding tussen beleggersamewerking op korporatiewe bestuursvraagstukke en 'konsertverband' (uitruil van inligting en samewerking tussen aandeelhouers) reëls .

Werknemer-eienaarskap
Aangesien werknemers-eienaarskapskemas die verhouding van langtermyn-georiënteerde aandeelhouers en verbintenis tot die maatskappy kan verhoog, sal die Kommissie die potensiaal identifiseer van transnasionale werknemersbesitskemas en neem aksie om hierdie aksie in Europa aan te moedig.

Groei en mededingendheid

Oordrag van sitplek
Tans bied slegs 'n handjievol lidlande voorsiening vir sitplekoordrag sonder 'n daaropvolgende herintroduksie. Daarbenewens is reëls op EU-vlak redelik beperk.
Om hierdie ingewikkelde kwessie aan te spreek, sal die Kommissie gedurende 2013 openbare en doelgerigte konsultasies uitvoer om sy impakbepaling op te pas oor 'n moontlike maatreël vir die oordrag van oorgang van geregistreerde kantoor. Op grond van die resultate sal dit ook 'n moontlike wetgewende maatreël oorweeg.

Grensoverschrijdende fusies
In 2013 sal die Kommissie die gevolgtrekkings van 'n komende studie oor die toepassing van die 2005 / 56 / EG-richtlijn oor grensoverschrijdende fusies van maatskappye met beperkte aanspreeklikheid analiseer. Gebaseer op hierdie studie en moontlike toekomstige behoeftes, sal dit oorwegings van hierdie richtlijn oorweeg om hierdie kwessie aan te spreek.

Vorms vir KMO's
As gevolg van 'n gebrek aan vordering met die onderhandel oor die Statuut van die Europese Privaatmaatskappy (SPE), sal die Kommissie voortgaan om die moontlikhede te ondersoek om regulatoriese maatreëls te vereenvoudig om die grensoverschrijdende aktiwiteite van KMO's te vergemaklik.

Europese maatskappy en samewerkende statute
Die Commissie is nie van plan om beide wette op die korttermyn te hersien nie, maar eerder om hulle bewus te maak van hulle onder KMO's in die EU. Dit sal 'n inligtingsveldtog begin met die bevordering van die statute van die Europese Maatskappy (SE), insluitende 'n omvattende webwerf, en sal oorweeg om 'n soortgelyke veldtog oor die Europese Cooperative Statute (SCE) te begin.

Groepe van maatskappye
In 2014 sal die Kommissie 'n maatreël voorstel om beide die beskikbare inligting oor groepe te verbeter en die begrip 'groepsbelang' te erken.

Codificatie van die vennootschapsrecht van die EU
Tenslotte stel die Commissie voor om bestaande riglyne oor samesmeltings en afdelings saam te voeg, die vorming van maatskappye met beperkte aanspreeklikheid en die verandering en instandhouding van hul kapitaal, enkel-private-beperkende maatskappye, buitelandse takke en sekere reëls betreffende openbaarmaking, geldigheid en nalatigheid, asook interkonneksie van besigheidsregisters.
Hierdie Kommissie beplan om hierdie voorstel in 2013 te publiseer.

 

Anna van Densky

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings