Verbinding met ons

Frontpage

Opdatering van die Maatskappyereg van die EU

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Meer deursigtigheid in korporatiewe bestuur, op gebiede soos direksiediversiteit en vergoeding, is een van die doelwitte van die aksieplan van die Kommissie vir die modernisering van maatskappyereg.

eulaw

 

advertensie

Daarbenewens wil die Commissie die vennootschapsrecht van die EU meer toeganklik maak en die risiko van toekomstige teenstrydighede verminder.
Die aksieplan bou voort op die Groenboek van die 2011-kommissie oor korporatiewe bestuur van die EU, besprekings van belanghebbendes en die eie analise van die Kommissie.

Konteks
Die Europese maatskappy wet is 'n bousteen van die interne mark. Die finansiële krisis het egter ernstige tekortkominge op hierdie gebied getoon, veral wanneer dit by finansiële maatskappye kom. EU-reëls vir korporatiewe bestuur is slegs van toepassing op maatskappye wat op 'n beurs genoteer is, terwyl die EU-maatskappyreg in beginsel van toepassing is op alle EU-maatskappye met beperkte aanspreeklikheid.
Korporatiewe bestuur handel oor die verhouding tussen 'n maatskappy se bestuur, sy direksie, die aandeelhouers en ander belanghebbendes. Die EU se korporatiewe bestuursraamwerk kombineer wettige en sogenaamde 'sagte' maatreëls, soos nasionale korporatiewe bestuurskodes gebaseer op die 'voldoen of verduidelik' -beginsel. Dit bied 'n sekere mate van buigsaamheid vir maatskappye.
Hierdie sagte benadering is egter nie altyd effektief nie. Daarom beoog die Commissie om die reëls op sekere gebiede te versterk. Daarbenewens blyk dat aandeelhouers in sommige sektore nie die motivering het om hul bestuur te hou nie, en sekere korporatiewe bestuurskodes is nie voldoende toegepas nie.

 

advertensie

eulaw2

 

Die aksieplan
In die actieplan word drie aksies opgestel:
• Deursigtigheid
• Meer betrokkenheid van aandeelhouers
• Ondersteun maatskappye se groei en mededingendheid
Dit beskryf ook 'n samesmelting van bestaande maatskappyewetriglyne om dit meer gebruikersvriendelik te maak. Die aanhangsel by die voorstel bevat 'n lys van hoofinisiatiewe.

Deursigtigheid
Raad diversiteit, nie-finansiële risiko's

Verskillende bordstelsels bestaan ​​(enkel, dubbel en gemeng), afhangende van die land se algehele ekonomiese bestuurstelsel.
Die Kommissie wil 'n wysiging van die rekeningkundige riglyne 78 / 660 / EEC sien om die openbaarmakingsvereistes ten opsigte van die direksie se diversiteitsbeleid (bv. Genderbalans) en risikobestuur van die hele portefeulje in 2013 te versterk.

Korporatiewe bestuursverslagdoening
Deur die 'voldoen of verduidelik'-beginsel te gebruik, kies maatskappye dikwels die' verduidelik deel 'van die kode in hul verslagdoening. Dit is dikwels onvoldoende, naamlik vir beleggers se besluite. Sommige lidlande (bv. Finland, België en die Verenigde Koninkryk) het riglyne uitgereik vir die verduidelikings van maatskappye.

Die Kommissie sal 'n aanbeveling voorstel om korporatiewe bestuursverslae te verbeter, veral die gehalte van verduidelikings wanneer maatskappye kies vir so 'n opsie onder korporatiewe bestuurskodes, in 2013.

eulaw3

 

Aandeelhoueridentifikasie
Lidstaten moet wedersydse bestaande nasionale identifikasie meganismes erken en, indien nodig, 'n nasionale deursigtigheidsinstrument vir minimum vereistes opstel.
In 2013 sal die Kommissie 'n inisiatief voorstel om die sigbaarheid van aandeelhouding in Europa te verbeter as deel van sy werkprogram op die gebied van sekuriteitswetgewing.

Deursigtigheid vir institusionele beleggers
In 2013 beplan die Kommissie om die aandeelhouersregte-richtlijn te wysig om meer openbaarmaking van stem- en verbintenisbeleid en stemrekords deur institusionele beleggers te laat openbaar.
Die Kommissie is van oordeel dat openbaarmaking van sodanige inligting positiewe uitwerking op beleggersbewustheid kan hê; hul beleggingsbesluite; die dialoog tussen beleggers en maatskappye fasiliteer; moedig aandeelhouersbetrokkenheid aan; en kan die maatskaplike verantwoordelikheid van maatskappye versterk.

Deelnemende aandeelhouers
Genoteerde maatskappye se aandeelhouers moet meer aktief betrokke wees by die stelsel van 'tjeks en saldo' van maatskappye om die rol van die raad van toesig te ondersteun.

Oorsig van vergoedingsbeleid
Uitvoerende vergoeding en aansporings moet werklik gegrond wees op beginsel 'betaal vir prestasie' om langtermynwaarde-skepping te stimuleer en ongegronde oordragte na uitvoerende hoofde te voorkom. Aandeelhouers benodig duidelike, omvattende en vergelykbare inligting oor uitvoerende vergoeding, sê die Kommissie.
In 2013 versoek die Kommissie 'n wysiging van die aandeelhouersregte-richtlijn om die deursigtigheid van uitvoerende vergoeding te verbeter en die aandeelhouers die reg te gee om te stem oor vergoedingsbeleid en verslagdoening.

Oorsig van partytransaksies
Verwante party transaksies vorm transaksies tussen die maatskappy en sy direkteure of beherende aandeelhouers. Hierdie transaksies het betrekking op die toewysing van 'n maatskappy se waarde deur 'n verwante party.
Die Kommissie beoog om die aandeelhouersregte-richtlijn te wysig om aandeelhouers se beheer oor verwanteparty-transaksies in 2013 te verbeter.

Regulerende gevolmagtigde adviseurs
Institusionele beleggers vertrou dikwels op volmagadviseurs tydens die stemming, veral in buitelandse maatskappye. Maar hulle metodologie, belangebotsing en gebrek aan mededinging word bevraagteken. Tans is proxy adviseurs nie op EU-vlak gereguleer nie.
In 2013 is die Kommissie van mening dat die aandeelhouers se regsrichtlijn hersien word om die deursigtigheid en konflik van belangstellingskemas wat op proxyadviseurs van toepassing is, te verbeter.

Beleggers samewerking op bestuursvraagstukke
Regdeur 2013 sal die Kommissie saamwerk met die Europese Owerheid vir Effekte en Markte (ESMA) om leiding te gee om die regsekerheid te verhoog oor die verhouding tussen beleggersamewerking op korporatiewe bestuursvraagstukke en 'konsertverband' (uitruil van inligting en samewerking tussen aandeelhouers) reëls .

Werknemer-eienaarskap
Aangesien werknemers-eienaarskapskemas die verhouding van langtermyn-georiënteerde aandeelhouers en verbintenis tot die maatskappy kan verhoog, sal die Kommissie die potensiaal identifiseer van transnasionale werknemersbesitskemas en neem aksie om hierdie aksie in Europa aan te moedig.

Groei en mededingendheid

Oordrag van sitplek
Tans bied slegs 'n handjievol lidlande voorsiening vir sitplekoordrag sonder 'n daaropvolgende herintroduksie. Daarbenewens is reëls op EU-vlak redelik beperk.
Om hierdie ingewikkelde kwessie aan te spreek, sal die Kommissie gedurende 2013 openbare en doelgerigte konsultasies uitvoer om sy impakbepaling op te pas oor 'n moontlike maatreël vir die oordrag van oorgang van geregistreerde kantoor. Op grond van die resultate sal dit ook 'n moontlike wetgewende maatreël oorweeg.

Grensoverschrijdende fusies
In 2013 sal die Kommissie die gevolgtrekkings van 'n komende studie oor die toepassing van die 2005 / 56 / EG-richtlijn oor grensoverschrijdende fusies van maatskappye met beperkte aanspreeklikheid analiseer. Gebaseer op hierdie studie en moontlike toekomstige behoeftes, sal dit oorwegings van hierdie richtlijn oorweeg om hierdie kwessie aan te spreek.

Vorms vir KMO's
As gevolg van 'n gebrek aan vordering met die onderhandel oor die Statuut van die Europese Privaatmaatskappy (SPE), sal die Kommissie voortgaan om die moontlikhede te ondersoek om regulatoriese maatreëls te vereenvoudig om die grensoverschrijdende aktiwiteite van KMO's te vergemaklik.

Europese maatskappy en samewerkende statute
Die Commissie is nie van plan om beide wette op die korttermyn te hersien nie, maar eerder om hulle bewus te maak van hulle onder KMO's in die EU. Dit sal 'n inligtingsveldtog begin met die bevordering van die statute van die Europese Maatskappy (SE), insluitende 'n omvattende webwerf, en sal oorweeg om 'n soortgelyke veldtog oor die Europese Cooperative Statute (SCE) te begin.

Groepe van maatskappye
In 2014 sal die Kommissie 'n maatreël voorstel om beide die beskikbare inligting oor groepe te verbeter en die begrip 'groepsbelang' te erken.

Codificatie van die vennootschapsrecht van die EU
Tenslotte stel die Commissie voor om bestaande riglyne oor samesmeltings en afdelings saam te voeg, die vorming van maatskappye met beperkte aanspreeklikheid en die verandering en instandhouding van hul kapitaal, enkel-private-beperkende maatskappye, buitelandse takke en sekere reëls betreffende openbaarmaking, geldigheid en nalatigheid, asook interkonneksie van besigheidsregisters.
Hierdie Kommissie beplan om hierdie voorstel in 2013 te publiseer.

 

Anna van Densky

ekonomie

Die uitreiking van groen effekte sal die internasionale rol van die euro versterk

gepubliseer

on

Ministers van Eurogroep bespreek die internasionale rol van die euro (15 Februarie) na die publikasie van die mededeling van die Europese Kommissie van (19 Januarie) 'Die Europese ekonomiese en finansiële stelsel: die bevordering van krag en veerkragtigheid'.

President van die Eurogroep, Paschal Donohoe, het gesê: “Die doel is om ons afhanklikheid van ander geldeenhede te verminder, en om ons outonomie in verskillende situasies te versterk. Terselfdertyd impliseer verhoogde internasionale gebruik van ons geldeenheid ook potensiële afwegings, wat ons sal bly monitor. Ministers het tydens die bespreking klem gelê op die potensiaal van die uitreiking van groen effekte om die gebruik van die euro deur die markte te bevorder, en ook bydra tot die bereiking van ons klimaatoorgangsdoel.

Die Eurogroep het die afgelope paar jaar sedert die Euro-beraad van Desember 2018 verskeie kere die kwessie bespreek. Klaus Regling, die besturende direkteur van die Europese Stabiliteitsmeganisme, het gesê dat die oormatige vertroue in die dollar risiko's bevat, wat Latyns-Amerika en die Asiatiese krisis van die 90's as voorbeelde gee. Hy het ook skuins verwys na 'meer onlangse aflewerings', waar die dollar se oorheersing beteken het dat EU-maatskappye nie kon voortgaan om met Iran saam te werk in die lig van Amerikaanse sanksies nie. Regling meen dat die internasionale monetêre stelsel stadig beweeg na 'n multipolêre stelsel waar drie of vier geldeenhede belangrik sal wees, insluitend die dollar, euro en renminbi. 

advertensie

Die Europese Kommissaris vir Ekonomie, Paolo Gentiloni, was dit eens dat die rol van die euro kan versterk word deur die uitreiking van groen effekte wat die gebruik van die euro deur die markte kan verbeter, en ook kan bydra tot die bereiking van ons klimaatdoelstellings van die Next Generation EU-fondse.

Ministers was dit eens dat breë optrede ter ondersteuning van die internasionale rol van die euro, wat vordering insluit met onder meer die Ekonomiese en Monetêre Unie, die bankunie en die kapitaalmarkunie, nodig is om die euro se internasionale rol te verseker.

advertensie

Lees verder

EU

Die Europese hof vir menseregte steun Duitsland oor Kunduz-lugaanvalsaak

gepubliseer

on

By

Die Europese Hof vir Menseregte het Dinsdag (2009 Februarie) uitspraak gelewer oor 'n dodelike lugaanval in 16 naby die Afghaanse stad Kunduz na 'n dodelike lugaanval in XNUMX wat deur 'n Duitse bevelvoerder beveel is. skryf .

Die uitspraak van die hof in Straatsburg verwerp 'n klag van die Afghaanse burger Abdul Hanan, wat twee seuns in die aanval verloor het, dat Duitsland nie sy verpligting nagekom het om die voorval effektief te ondersoek nie.

In September 2009 het die Duitse bevelvoerder van die NAVO-troepe in Kunduz 'n Amerikaanse vegvliegtuig ingeroep om twee brandstofvragmotors naby die stad te slaan wat volgens die NAVO gekaap is deur die opstandelinge van die Taliban.

Die Afghaanse regering het destyds gesê 99 mense, waaronder 30 burgerlikes, is dood. Onafhanklike regte groepe is geskat tussen 60 en 70 burgers is dood.

advertensie

Die dodetal het Duitsers geskok en uiteindelik sy minister van verdediging gedwing om te bedank oor die beskuldigings dat hulle die aantal burgerlike slagoffers verdoesel het in aanloop tot Duitsland se verkiesing in 2009.

Die federale aanklaer-generaal van Duitsland het bevind dat die bevelvoerder nie strafregtelik aanspreeklik is nie, veral omdat hy oortuig was toe hy die lugaanval beveel het dat daar geen burgerlikes was nie.

Vir hom om onder die internasionale reg aanspreeklik te wees, sou daar bevind moes word dat hy opgetree het met die doel om buitensporige burgerlike ongevalle te veroorsaak.

advertensie
Die Europese Hof vir Menseregte het die doeltreffendheid van die ondersoek van Duitsland oorweeg, onder meer of dit 'n regverdiging vir dodelike gebruik van geweld daarstel. Dit het nie die wettigheid van die lugaanval oorweeg nie.

Van 9,600 NAVO-troepe in Afghanistan het Duitsland die tweede grootste kontingent agter die Verenigde State.

'N Vredesooreenkoms van 2020 tussen die Taliban en Washington vra dat buitelandse troepe teen 1 Mei moet onttrek, maar die Amerikaanse president Joe Biden se regering hersien die ooreenkoms na 'n verswakking in die veiligheidsituasie in Afghanistan.

Duitsland berei voor om die mandaat vir sy militêre missie in Afghanistan van 31 Maart tot einde vanjaar uit te brei, met die troepvlakke tot 1,300, volgens 'n konsepdokument wat deur Reuters gesien is.

Lees verder

EU

Digitalisering van EU-regstelsels: Kommissie loods openbare konsultasie oor grensoverschrijdende geregtelike samewerking

gepubliseer

on

Op 16 Februarie het die Europese Kommissie 'n openbare raadpleging oor die modernisering van EU-regstelsels. Die EU beoog om lidlande te ondersteun in hul pogings om hul regstelsels aan te pas by die digitale era en te verbeter EU grensoverschrijdende geregtelike samewerking. Justisie-kommissaris Didier Reynders (Foto) het gesê: “Die COVID-19-pandemie het die belangrikheid van digitalisering, ook op die gebied van geregtigheid, verder beklemtoon. Regters en advokate het digitale instrumente nodig om vinniger en doeltreffender te kan saamwerk.

Terselfdertyd het burgers en ondernemings aanlyn-hulpmiddels nodig vir 'n makliker en deursigtiger toegang tot regstelsel teen laer koste. Die Kommissie streef daarna om hierdie proses vorentoe te dryf en lidlande te ondersteun in hul pogings, onder meer om hul samewerking in grensoverschrijdende geregtelike prosedures deur middel van digitale kanale te vergemaklik. In Desember 2020 het die Kommissie a kommunikasie die aksies en inisiatiewe uiteengesit om die digitalisering van regstelsels regoor die EU te bevorder.

Die openbare konsultasie sal menings insamel oor die digitalisering van burgerlike, kommersiële en strafregtelike prosedures in die EU. Die resultate van die openbare konsultasie, waaraan 'n wye verskeidenheid groepe en individue kan deelneem en beskikbaar is hier afgelaai word tot 8 Mei 2021, sal voortgaan met 'n inisiatief oor digitalisering van grensoverschrijdende geregtelike samewerking wat aan die einde van hierdie jaar verwag word, soos aangekondig in die 2021-werkprogram van die Kommissie.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings