Verbinding met ons

Sentraal-Asië

Sentraal- en Suid-Asië: streeksverbindingskonferensie - die uitdagings en geleenthede ondersoek

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Op Vrydag 16th Julie, Tasjkent, Oesbekistan, het hul eerste groot internasionale inisiatief in die geskiedenis van die streek aangebied - die Sentraal- en Suid-Asië: Regional Connectivity-konferensie. Die president van Oesbekistan, Shavkat Mirziyoyev, het 'n beroep gedoen op hierdie inisiatief om 'n samewerkingsmissie en rigtinggewende koers na 'n welvarender toekoms tussen hierdie twee gebiede te bevorder, wat saam 'n bevolking van byna 2 miljard beloop. Berekeninge toon dat daar 'n onbenutte potensiaal van $ 1.6 miljard aan handel tussen Sentraal- en Suid-Asië bestaan, skryf Tori Macdonald.

Mirziyoyev het voortgegaan deur te beklemtoon dat dialoog reeds begin het om vrede en beskawing te bevorder, maar nou moet die ander belangrike fokus wees om hierdie gevoel van interkonneksie te verbeter deur die skepping en ontwikkeling van meer betroubare vervoerroetes om handel te bespoedig en dus potensiaal vir ekonomiese samewerking.

Soos genoem, was hierdie konferensie die eerste in sy soort wat in die hoofstad van Oesbekistan gehou is, en dit het verskeie staatshoofde bymekaar gebring, waaronder die president van Afghanistan, Ashraf Ghani, die premier van Pakistan, Imran Kahn, asook verdere topvlakregering en buitelandse regering. aangeslote lede van Sentraal- en Suid-Asiatiese lande en verdere internasionale staatsverteenwoordigers, soos die Verenigde State, Saoedi-Arabië, Rusland en China. Verder het lede van internasionale organisasies soos die Verenigde Nasies.

advertensie

Die konferensie het 9 uur geduur en het bestaan ​​uit 3 uitbrekingspaneel-sessies, asook 1: 1 amptelike afvaardigingsvergaderings en algemene perskonferensies vir die medeverteenwoordigers wat bygewoon het. Gedurende hierdie tyd is spesifieke voorstelle aangebied en geëvalueer ten opsigte van die onderlinge samewerking in hoofsektore soos vervoer en logistiek, energie, handel en beleggings, kulturele en humanitêre aangeleenthede.

Oesbekistan het reeds 'n voorsprong gemaak deur uitbreiding van die groei in handel en beleggings te toon, tesame met verhoogde gesamentlike ondernemings vir die vervaardiging van huishoudelike toestelle, motors en tekstiele. Na die toetreding van Oesbekistan tot begunstigde-status in die GSP + -inisiatief van die EU, het hierdie konferensie ook die bywoning van verskeie hoë kommissarisse van die Europese Unie verwelkom om kommentaar te lewer oor die vooruitsigte en potensiaal van die samewerking van Sentraal- en Suid-Asië.

'N Ander belangrike fokuspunt van hierdie gebeurtenis was die rol van Afghanistan, aangesien hul demografiese posisie nuwe belowende markte en vervoerroetes open, veral vir Oesbekistan, aangesien hulle die uitdaging om 'n ingeslote staat te wees, die hoof bied. Afghanistan skep 'n brug tussen die twee streke, daarom is die konstruksieprojek vir die Mazar-i-Sharif-Kabul-Peshawar-spoorweg aan die gang om Oesbekistan en ander lande in staat te stel om die vervoerkoste vir die aflewering van goedere aan buitelandse markte aansienlik te verlaag.

advertensie

Die aktuele kwessie van vrede in Afghanistan was 'n raak, maar noodsaaklike verwysingspunt vir die bevordering van samewerkingsvooruitsigte, met verteenwoordigers van die Taliban-beweging wat ook genooi is om aan die geleentheid deel te neem.

Kommentaar van staatshoofde

President Shavkat Mirziyoyev het 'n baie warm, byna poëtiese openingstoespraak gehou oor die ryk historiese en kulturele verlede wat hierdie streke eens deur die Silk Road verbind het. Hy het klem gelê op die gedeelde onderlinge ideale rondom kennis, sterrekunde, filosofie, wiskunde, geografie, argitektuur, godsdienstige en geestelike waardes, en dit het daartoe bygedra dat sulke uiteenlopende etniese gemeenskappe regoor die vasteland geskep is. Mirziyoyev het opgemerk dat herverbinding van kardinale belang is vir die vestiging van vrede, asook om menslike aspekte soos lewensstandaarde en algemene burgerlike welstand te verbeter.

Daar was groot afwagting oor die kommentaar wat deur Afghanistan en Pakistan gelewer is, met die Afghaanse president Ashraf Ghani wat met die klem op die gebruik van tegnologie geopen het, en gesê dat 'konnektiwiteit nodig is om die volgende paar jaar te groei, anders sal die gaping tussen ons streke vergroot. ” Ghani het verder opgemerk dat hulle militêre lughawens in Afghanistan omskep in handelsentrums en verbindings in die oostelike en noordelike dele van die land. Verder is daar hulpbronne om beter lewensonderhoud te skep, soos deur onderrig oor armoede. Oor die toenemende konflik met die Taliban, het Ghani gesê dat sy regering besig is om politieke skikking te bewerkstellig en 'n padkaart aanbied om vrede in die regering te vorm en te handhaaf vir die wil van alle mense. Hy het ook gevra vir kollektiewe optrede en wêreldwye ondersteuning deur die belangrikheid van 'n soewereine, verenigde en demokratiese staat te beklemtoon.

Die Pakistanse president, Imran Khan, het tydens sy verklaring gesê: 'Die welvaart van streke hang af van hoe ons met ver, gevorderde lande saamwerk.' Verder beklemtoon die belangrikheid van wedersydse begrip, gereelde dialoog en interkulturele harmonie. In die moderne wêreld moet kulturele en tegnologiese ontwikkeling saam beweeg en verbeterde konnektiwiteit sal dus ongetwyfeld ekonomiese groei stimuleer. Khan het sy toespraak afgesluit deur 'n waarderende gebaar teenoor president Mirziyoyev te maak, en die Oesbekiese leier gelukgewens met die uitoefening van hierdie inisiatief en hom bedank vir sy hoë gasvryheid vir die deelnemers aan die konferensie in Tasjkent.

Die EU se hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid, Josep Borrell, het ook op die konferensie verskyn en opgemerk dat die EU aanvullende pogings om samewerking te bevorder deur middel van paaie wat Sentraal- en Suid-Asië verbind. Hy het besin oor hoe die vorming van die Europese Unie die langste periode van vrede in die Europese geskiedenis gekweek het, en nou met die reuse-wêreldwye struikelblok wat die COVID-19-pandemie is, het Borrell gesê: 'Dit het verdere stukrag gegee om konnektiwiteit en netwerke te versterk . Ons kan nie wêreldwye uitdagings in isolasie die hoof bied nie. Ons moet saamwerk om weerbaarder te word en die uitdagings van môre die hoof te bied. ”

Daar moet op gelet word dat, ondanks die vele voordele van verhoogde konnektiwiteit, die meeste leiers ook kommentaar gelewer het op die potensiële risiko's wat ewe groot is, veral in die vorm van veiligheid: die vernietiging van openbare bates, dwelmhandel, terrorisme en stelselmatige plundering om 'n paar te noem. .

Breakout sessies

Tydens die middag se uitbreek-sessies het die eerste fokus op handels- en vervoerkonnektiwiteit vir volhoubare groei gefokus. 'N Onderwerp wat bespreek is, was wat lande in die streek kan doen om sagte hindernisse te verwyder, insluitend die grensoorgange en handelsfasilitering om die volle potensiaal van vervoerinisiatiewe uit te voer. Die konsensus sluit in: liberalisering van handelsbeleid op 'n nie-diskriminerende basis, verbetering van handelsooreenkomste deur die digitalisering van grense en aangepaste punte, die aanvaarding van risikobestuurstelsels en die verbetering van die standaarde van goedere deur middel van voertuig- en sanitêre maatreëls.

Oor die algemeen was die algemene tema vir handelsgroei deur elektroniese en innoverende magte. Dit was veral duidelik op die gebied van infrastruktuurbelegging, waar die paneellede (bestaande uit individue op hoofvlak van hoof internasionale handelsorganisasies) ooreengekom het dat suksesvolle sakeprojekte afhanklik sou wees van goeie voorbereiding, dit is waar tegnologie 'n rol kan speel in die bepaling van koste. effektiwiteit, vergelykende voordeel en die berekening van die nodige maatreëls vir veerkragtigheid in die lig van klimaatsverandering.

Dan was daar 'n sessie oor die herlewing van kulturele bande om vriendskap en wedersydse vertroue te versterk. Daar is tot die gevolgtrekking gekom dat vrede bereik kan word deur middel van vyf hoofdoelstellings, waaronder die aansluiting by kulturele en menslike inisiatiewe om die samewerking tussen die twee streke te versterk, veral deur toerisme en die behoud van kulturele erfenis. Verder is die organisering van praktiese maatreëls vir die voortgesette ontwikkeling van die wetenskap en verbeterde jeugbeleid nodig om entoesiasme en aktiewe verbetering van jongmense aan te moedig deur die aanroep van programme en inisiatiewe. Daar is benadruk dat daar sedert Mirziyoyev se verkiesing in 2016 sterk betrokkenheid by die Oesbekiese regering bestaan ​​oor die ontwikkeling van die jeug wat inspirerend is.

Gevolgtrekkings

Die belangrikste gevolgtrekking as 'n volgende stap na hierdie konferensie was die belangrikheid van samewerking om bedreigings te oorkom. Dit is veral belangrik om die gemeenskaplike belange en doelstellings van alle deelnemers te oorweeg om effektief op 'n voordelige manier saam te werk. Die volhoubaarste manier om dit te doen is om gereeld dialoog tussen lande te hou. Deur konsekwent saam te werk, kan die geleentheid verkry word om ekonomiese en sosiale groei te verbeter en te verbeter. Die verenigde tariewe en die skep van vervoergange was die belangrikste voorgestelde tasbare maatreëls om hierdie doel te bereik.

Hoe die res van die wêreld kan bydra tot die gesamentlike poging, is deur private buitelandse beleggings. Dit is hier waar tegnologie 'n belangrike rol kan speel in die skep van gemak en doeltreffendheid in samewerking met ver lande.

Al met al is dit die belangrikste om bloot voort te gaan, so nie, dan sal die ontwikkelingsgaping tussen Sentraal-, Suid-Asië en die res van die wêreld net groter word en dit is die toekomstige geslagte wat die swaarste sal dra.

Sentraal-Asië

EU versterk steun om gewelddadige ekstremisme en #Radikalisering in #CentralAsia te voorkom

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n ekstra € 4 miljoen gemobiliseer om die media, burgerlike organisasies en aktiewe burgers in Kazakstan, Kirgisië, Tadjikistan, Turkmenistan en Oesbekistan te ondersteun om gewelddadige ekstremisme te voorkom en radikalisering teen te werk. Die nuwe projekte ondersteun opleidings en professionalisering van plaaslike joernaliste, aktiviste en persbeamptes om inhoud van hoë gehalte te produseer, terwyl feite-ondersoekplatforms geskep word om vals nuus te vlag.

Die aksie, deur die Instrument wat bydra tot stabiliteit en vrede, sal ook bydra tot die bestryding van disinformasie, die verhoging van die veerkragtigheid van plaaslike bevolking en minderhede, en die ontwikkeling van teenverhale. Die ondersteuning wat vandag aangekondig is, sal aktiwiteite wat begin is deur middel van 'n vorige samewerking met die NRO Internews, konsolideer en bevorder, wat streeksamewerking en die mede-produksie van inhoud met betrekking tot vrede en stabiliteit bevorder. Die konferensie van vandag by die European Endowment for Democracy in Brussel bied die belangrikste prestasies en resultate van die eerste fase aan en vertoon dit. Meer inligting is beskikbaar hier afgelaai word.

Lees verder

Sentraal-Asië

#ASEP - Die Europese Parlement bied gasheer vir die tiende parlementsvergadering in Asië-Europa

gepubliseer

on

Die impak van klimaatsverandering op migrasie, die ekonomie en sekuriteit sal die vergadering in Asië-Europa se Parlementêre Vennootskap (ASEP) tot gevolg hê, en vind 27-28 September plaas.

EP-lede en LP's van EU-lande, 18-Asiatiese lande en Rusland, Australië, Nieu-Seeland, Noorweë en Switserland sal die omgewingsuitdagings wat Asië en Europa in die gesig staar, debatteer: volhoubare ontwikkeling en die sirkelekonomie, bestuur van stedelike gebiede, samewerking oor waterhulpbronne, afval behandeling en plastiek vermindering, voedselsekuriteit en skoon tegnologie. Hulle sal ook hul insette voorberei vir die ASEM-beraad wat gehou word 18-19 Oktober in Brussel.

EP-president Antonio Tajani sal die plenaire sitting op 27 September op 10.30 afskop. Dit sal gevolg word deur 'n welkome toespraak van die ASEP 9-vergadering gasheer mnr Yondonperenlei Baatarbileg (Mongolië), me Shirin Sharmin Cahudhury, spreker van die Bangladesj-parlement, me Ana Maria Pastor Julian, president van die Kongres van afgevaardigdes (Spanje), me Gloria Arroyo, Speaker van die Huis van Verteenwoordigers (Filippyne) en mnr Zhang Zhijun, Ondervoorsitter van die Komitee van Buitelandse Sake (China).

Die plenaire vergadering sal wees web-streamed live. U kan ook die dekking volg deur EP_ForeignAff met #ASEP10.

'N Gedetailleerde konsepprogram van die geleentheid is beskikbaar hier afgelaai word.

Perspunt

'N perspunt met EP vise-president vir die Aangeleenthede met Asië Heidi Hautala (Greens, FI) is geskeduleer vir Donderdag, 27 September, by 12h30 voor Hemicycle (Paul Henri Spaak-gebou).

agtergrondDie ASE-vergadering in Asië en Europa maak deel uit van die oorhoofse vennootskap tussen Asië en Europa. Dit bied 'n forum vir interparlementêre debatte, die uitruil van inligting en bevorder wedersydse begrip van globale kwessies. ASEP-vergaderings word jaarliks ​​byeengeroep tot die ASEM-beraad, afwisselend in Asië en in Europa.

Lees verder

Sentraal-Asië

Die EU stapsgewys sy strategie om Europa en #Asia te verbind

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie en die hoë verteenwoordiger van die Unie vir Buitelandse Sake en Veiligheidsbeleid het 'n Gesamentlike Kommunikasie wat die visie van die EU uiteensit vir 'n nuwe en omvattende strategie om Europa en Asië beter te verbind.

Die gesamentlike mededeling bou voort op die ervaring van die Europese Unie om die verbintenisse tussen sy lidlande met en in ander streke te verbeter. Met die kern van volhoubare, omvattende en reëlgebaseerde konnektiwiteit, sal die kommunikasie help om die EU se eksterne optrede op hierdie gebied te rig en is dit deel van die implementering daarvan Globale Strategie

Die EU sal 'n beginselgeknoopte benadering tot verbindings en erkenning kombineer en erken dat Asië verskillende streke insluit, wat tuis is vir baie uiteenlopende lande in terme van ekonomiese modelle en vlak van ontwikkeling, met konkrete aksie gebaseer op drie dele: die skep van vervoerverbindings, energie en digitale netwerke en menslike verbindings; bied verbindings vennootskappe aan lande in Asië en organisasies; en bevordering van volhoubare finansiering deur die gebruik van diverse finansiële instrumente. Die doel is om Europa en Asië beter te verbind deur fisiese en nie-fisiese netwerke om sodoende die veerkragtigheid van samelewings en streke te versterk, handel te vergemaklik, die reëlsgebaseerde internasionale orde te bevorder en paaie te skep vir 'n meer volhoubare, koue-koolstof-toekoms .

Hierdie gesamentlike mededeling sal die betrokkenheid van die EU met sy vennote van die omgewing na die Stille Oseaan inlig, en dit sal voordele bied vir die inwoners van Europa en die lande wat die waarde van ons benadering tot konnektiwiteit sien. Die gesamentlike mededeling wat vandag aangeneem is, sal nou in die Europese Parlement en die Raad bespreek word en sal die komende tyd bydra tot besprekings oor konnektiwiteit Asië-Europa Vergadering (ASEM) Top, wat in Brussel op 18-19 Oktober gehou word.

Volle persverklaring, insluitend verklarings van die hoë verteenwoordiger / vise-president, Federica Mogherini, vise-president Jyrki Katainen, en die kommissarisse Neven Mimica en Violeta Bulc is aanlyn beskikbaar, asook 'n memorandum wat die EU se benadering verduidelik om Europa en Asië te verbind, a feite op die strategie, En die Gesamentlike Kommunikasie self.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings