Verbinding met ons

Gewilde

Die Kommissie het Portugal se herstel- en veerkragtigheidsplan ter waarde van ongeveer € 16 miljard goedgekeur ondanks ernstige vrae

gepubliseer

on

Op Woensdag (16 Junie) het Portugal die eerste EU-land geword wat sy herstelplan deur die EU laat rubberstempel het. Die belangrikste is dat die Portugese nasionale herstelplan, soos met ander, aan sekere EU-eise moet voldoen. Dit sluit in die nakoming van die belangrike teikens van ten minste 37% besteding aan die Green Deal en 20% aan digitalisering. Volhoubare strukturele hervormings in ooreenstemming met die landspesifieke aanbevelings is ook 'n belangrike assesseringskriterium.

Die planne moet beskryf hoe die voorgestelde beleggings en hervormings bydra tot die hoofdoelstellings van RRF, wat groen en digitale transformasies, slim, volhoubare en inklusiewe groei, sosiale en territoriale samehorigheid, gesondheid en veerkragtigheid, en beleid vir die volgende generasie insluit.

Te midde van die fanfare rondom die aankondiging van Woensdag is die groot vraag nou: hoe effektief sal Portugal die groot pot geld spandeer?

advertensie

Die Duitse parlementslid Sven Giegold, woordvoerder van die finansiële en ekonomiese beleid van die Groenen / EFA-groep, het aan hierdie webwerf gesê: "In beginsel is die Europese herstelfonds 'n groot sukses."

Maar hy het verder gesê: 'Nou is dit 'n kwessie van implementering of die fonds se potensiaal ten volle benut word. In die geval van Portugal is dit vir 'n beduidende deel van die maatreëls nog nie voorspelbaar of dit 'n positiewe of negatiewe impak sal hê nie. '

Die adjunk gee toe: 'Belangrike besonderhede oor die implementering van sommige van die beplande maatreëls ontbreek nog.'

advertensie

Spesifiek vra hy byvoorbeeld of die bou van nuwe behuising in Portugal sal bydra tot die bereiking van die Europese klimaatdoelwitte.

Die antwoord sal volgens hom beslissend afhang van die gebruikte boumateriaal en die energie-doeltreffendheid van die beplande geboue.

Giegold het gesê: 'Dit is belangrik dat die Kommissie die implementering van nasionale planne voortdurend vergesel en verifieer dat dit voldoen aan die bestedingsdoelwit en dat die beginsel nie skade berokken nie.

'Ons doen 'n beroep op die Kommissie om die onderhandelinge met die lidstaten deursigtig te maak. Die Europese parlement en die burgerlike samelewing moet betrek word soos bepaal in die EU-regulasie. ”

Toni Roldan, navorsingshoof van die Esade Center for Economic Policy (EsadeEcPol) in Madrid, sê dat Lissabon sedert die begin van die eurosone se skuldkrisis in 2011 dikwels in die spervuur ​​was van Europa se meer "suinige" lede wat gefrustreerd was omdat hulle moes vurk geld uit te gee om besteding te subsidieer in wat hulle as die ietwat minder fiskale deugsaamheid suid gesien het.

Alhoewel sommige van die voorwaardes verbonde aan die stimuluspakkette vaag bly, sê hy dat Portugal 'groter reformistiese ambisie' in die gebruik van die geld, veral op die gebied van onderwys, kon getoon het.

Die CIP, Confederation of Portuguese Industries, is ook op sy beste louwarm oor wat die 'kontantbazooka' eintlik sal beteken vir diegene wat dit in Portugal die nodigste het.

 Geen van hierdie bekommernisse het Ursula von der Leyen, die president van die kommissie, gekeer om Woensdag na Lissabon te reis om die goedkeuring van die Portugese planne in 'n reeks besoeke aan die EU-hoofstede te merk nie.

 Die Kommissie sê dat hy 'n positiewe beoordeling van Portugal se herstel- en veerkragtigheidsplan aangeneem het, 'n belangrike stap in die rigting van die EU se uitbetaling van € 13.9 miljard aan toelaes en € 2.7 miljard aan lenings onder die Recovery and Resilience Facility (RRF) gedurende die periode 2021-2026. Hierdie finansiering ondersteun die implementering van die belangrike beleggings- en hervormingsmaatreëls wat in Portugal se herstel- en veerkragtigheidsplan uiteengesit word.

Die kommissie, het 'n woordvoerder aan hierdie webwerf gesê, het Portugal se plan beoordeel op grond van die kriteria uiteengesit in die RRF-verordening. Die ontleding van die Kommissie het veral besin of die beleggings en hervormings wat in Portugal se plan vervat word, die groen en digitale oorgange ondersteun; 'n bydrae te lewer om die uitdagings wat in die Europese semester geïdentifiseer is effektief aan te spreek; en die groeipotensiaal daarvan, werkskepping en ekonomiese en sosiale veerkragtigheid te versterk.

Die beoordeling van die Kommissie bevind dat Portugal se plan 38% van sy totale toewysing bestee aan maatreëls wat die klimaatdoelstellings ondersteun. Dit sluit beleggings in om 'n grootskaalse opknappingsprogram te finansier om die energie-doeltreffendheid van geboue te verhoog of die bevordering van energie-doeltreffendheid en die gebruik van alternatiewe energiebronne in industriële prosesse.

Die Portugal-plan bestee 22% van sy totale toewysing aan maatreëls wat die digitale oorgang ondersteun. Dit sluit in pogings om die openbare administrasie te digitaliseer en die rekenaarstelsels van die Nasionale Gesondheidsdiens te moderniseer, asook tegnologiese laboratoriums in sekondêre skole en professionele opleidingsentrums.

"Die Kommissie is van mening dat die plan van Portugal 'n uitgebreide reeks onderling versterkende hervormings en beleggings bevat wat daartoe bydra dat alle of 'n belangrike deel van die ekonomiese en sosiale uitdagings effektief aangespreek word in die landspesifieke aanbevelings wat aan Portugal gerig is," het die woordvoerder gesê.

Dit sluit maatreëls in op die gebied van toeganklikheid en veerkragtigheid van maatskaplike dienste en die gesondheidstelsel, arbeidsmark, onderwys en vaardighede, O & O en innovasie, klimaat en digitale oorgang, sake-omgewing, kwaliteit en volhoubaarheid van openbare finansies en doeltreffendheid van die regstelsel.

In Portugal se plan word projekte in ses Europese vlagskipgebiede voorgestel. Portugal het byvoorbeeld voorgestel om € 610 miljoen te voorsien om openbare en private geboue op te knap om hul energieprestasie te verbeter. Dit, hoop die kommissie, sal daartoe lei dat Portugal sy energierekening, kweekhuisgasvrystellings en afhanklikheid van energie verminder, sowel as energie-armoede sal verminder.

'Die beheerstelsels wat deur Portugal ingestel word, word as voldoende beskou om die finansiële belange van die Unie te beskerm. Die plan bevat voldoende besonderhede oor hoe nasionale owerhede gevalle van botsing van belange, korrupsie en bedrog met betrekking tot die gebruik van fondse sal voorkom, opspoor en regstel. ”

Vir sommige is dit die belangrikste punt en veral Portugal se vermoë om hierdie nuwe EU-fondse effektief te bestuur en te spandeer.

Die kommissiewoordvoerder het gesonde meganismes in plek om die finansiële belange van die blok teen wanadministrasie te beskerm, een van die elemente wat die Kommissie in die onderhandelinge met nasionale regerings vooropstel om die herstelplanne te finaliseer. 

Maar in die verlede is Portugal die skuld gegee vir 'n berugte stadige regstelsel. Portugal het trouens een van die slegste rekords in die verwerking van hofsake en veral sy administratiewe en belastinghowe is erg gekritiseer deur buitelandse beleggers en die EU.

Dit het daartoe gelei dat die Europese raad hervorming van die administratiewe en belastinghowe as een van die prioriteite in die ekonomiese hervorming van Portugal geïdentifiseer het.

Sommige van die sake wat deur die agterstand geraak word, is sake wat deur 'n groep internasionale beleggers voorgestel is, na aanleiding van die resolusie van Banco Espirito Santo in 2015, wat die verliese aan die effekte van 2.2 miljard euro wat hulle gehad het, betwis.

Die skandaal rondom die Banco Espirito Santo (BES), die tweede grootste private finansiële instelling in Portugal, maar wat in 2014 onder 'n berg skuld ineengestort het, word dikwels genoem as 'n voorbeeld waarom Portugese howe hervorming nodig het.

Ten spyte van verbeterings, "het die doeltreffendheid van die regstelsel steeds uitdagings in die gesig gestaar", het die Kommissie gesê in sy eerste verslag van die Regstaat in 2020.

Die kommissie het hierdie kwessie in die landspesifieke aanbevelings aangespreek en Lissabon versoek om die doeltreffendheid in belasting- en administratiewe howe te verbeter 

Portugal staan ​​in die middelpunt van die aantygings oor die verkeerde besteding van EU-fondse oor etlike jare, insluitend kritiek van die ouditeurshof - die EU-bestedingswaghond - wat besteding op die gebied van visserye ondersoek. Dit het bevind dat Portugal nie sy verpligting ingevolge die gemeenskaplike visserybeleid nagekom het om doeltreffende maatreëls in te stel om visvangs aan te pas by visvanggeleenthede nie.

Elders, verlede Februarie verlede jaar, het die owerhede 'n transnasionale netwerk in Portugal afgetakel waar die verdagtes besig was met bedrog en onwettige EU-fondsinsameling.

Benewens die Fortuin-fortuin-fortuin, het Portugal die vrugte gepluk van die meer as € 100 miljard van die Cohesie-beleidsfondse wat in die land belê is sedert sy toetrede tot die Europese Unie, en Portugal sal aansienlike steun van die EU ontvang onder die 2021-2027 Cohesion Beleid, met 'n voorgestelde koevert van € 23.8 miljard.

Paolo Gentiloni, kommissaris vir ekonomie, sê 'dit is gepas dat die eerste plan wat positief beoordeel word, van Portugal is: nie net omdat dit die eerste is wat ingedien is nie, maar ook omdat die Portugese presidensie so 'n sleutelrol gespeel het om die wetlike en finansiële raamwerk vir hierdie ongekende gemeenskaplike Europese strewe. ”

Met die bestedende kollig op Portugal is baie nou op soek na presies hoe Lissabon sy pligte sal nakom met sy nuwe 'pot goud'.

energie

Nord Stream 2 gaan na die wenstreep

gepubliseer

on

IDie afgelope maande het die passies rondom die berugte Nord Stream 2 -projek tot die uiterste gestyg. Die Westerse pers het dikwels teenoorgestelde standpunte uitgespreek: van die behoefte om die Russiese gasprojek te verbied tot die mening dat die gaspypleiding voordelig is vir Europa, met inagneming van die groeiende vraag na aardgas. Daar was natuurlik ook bespiegelings oor die belangrikheid en selfs die verpligting om die deurvoer van Russiese gas na Europa deur die Oekraïne te bewaar, as 'die belangrikste voorwaarde' vir die EU en die VSA om die kontroversiële projek groen lig te gee, skryf Alexi Ivanov, korrespondent in Moskou.

In hierdie verband het Washington en Berlyn die afgelope ses maande 'n gespanne gesprek gevoer, op soek na die beste argumente vir die goedkeuring van Nord Stream 2. Kanselier Merkel het 'n tydjie gelede taamlik taai en pragmatiese gesprekke met president Biden gevoer, wat dit moontlik gemaak het die partye om die beste formule te vind om hul benaderings tot die projek te regverdig. As gevolg hiervan lyk dit asof Nord Stream 2 die wenstreep bereik het en binnekort sal begin funksioneer.

Dit is presies die standpunt wat onlangs by die Russiese ambassade in Berlyn uitgespreek is. Die Russiese ambassadeur in Duitsland, Sergey Nechaev, het aan die pers gesê dat "slegs 'n paar weke oor is" voor die volledige voltooiing van Nord Stream 2.

advertensie

Soos die diplomaat opgemerk het, is die werk aan die pypleiding in die laaste fase. 'Ons gaan daaruit voort dat die Duits-Amerikaanse ooreenkoms nie die konstruksietempo en die tydsberekening van die voltooiing van die Nord Stream 2 sal beïnvloed nie,' het hy gesê.

Terselfdertyd het Nechaev bygevoeg dat die ooreenkoms tussen Washington en Berlyn geen spesifieke verpligtinge vir Rusland inhou nie.

Nord Stream 2 is 'n 99 % voltooide pypleiding van Rusland na Duitsland met 'n totale kapasiteit van 55 miljard kubieke meter gas per jaar. Die konstruksie het reeds die laaste fase bereik en behoort teen die einde van die somer voltooi te wees. In Junie het Nord Stream 2 AG, die operateur van Nord Stream 2, aangekondig dat die konstruksie van die buitelandse deel van die eerste tak van die gaspyplyn tegnies afgehandel is, en die inbedryfstelling van die pypleiding met gas sal nog 'n paar maande neem.

advertensie

Vroeër het Berlyn en Washington 'n gesamentlike verklaring uitgereik waarin aangedui word dat die uitvoering van die projek nodig is om te verseker dat die deurvoer na Oekraïne na 2024 voortgesit word. ".

Moskou het herhaaldelik aangemoedig om op te hou om die situasie te verpolitiseer en daaraan te herinner dat die gaspypleiding nie net voordelig is vir Rusland nie, maar ook vir die Europese Unie, en beklemtoon dat dit nooit energiebronne as 'n drukinstrument gebruik het nie.

President Vladimir Poetin het meer as een keer beklemtoon dat die Nord Stream 2 ''n suiwer ekonomiese projek' is, dat die roete korter is as deur Europese lande en Oekraïne, en goedkoper.

Dit is natuurlik die moeite werd om te erken dat die grootste ontevrede party in hierdie hele situasie die Oekraïne is, wat Nord Stream 2 steeds 'n 'bedreiging' vir sy ekonomiese en deels politieke belange beskou. Kiev is oortuig dat die Weste 'n ooreenkoms met Rusland aangegaan het tot nadeel van die strategiese belange van die Oekraïne. Dit lyk asof president Zelensky graag hierdie kwessie wil opper tydens sy komende gesprekke met president Biden aan die einde van Augustus in Washington.

Nietemin het Nord Stream 2 amper 'n werklikheid geword, wat ongetwyfeld voordele sal inhou vir alle partye wat by hierdie grootskaalse projek betrokke is.

Lees verder

Sentraal-Asië

Sentraal- en Suid-Asië: streeksverbindingskonferensie - die uitdagings en geleenthede ondersoek

gepubliseer

on

Op Vrydag 16th Julie, Tasjkent, Oesbekistan, het hul eerste groot internasionale inisiatief in die geskiedenis van die streek aangebied - die Sentraal- en Suid-Asië: Regional Connectivity-konferensie. Die president van Oesbekistan, Shavkat Mirziyoyev, het 'n beroep gedoen op hierdie inisiatief om 'n samewerkingsmissie en rigtinggewende koers na 'n welvarender toekoms tussen hierdie twee gebiede te bevorder, wat saam 'n bevolking van byna 2 miljard beloop. Berekeninge toon dat daar 'n onbenutte potensiaal van $ 1.6 miljard aan handel tussen Sentraal- en Suid-Asië bestaan, skryf Tori Macdonald.

Mirziyoyev het voortgegaan deur te beklemtoon dat dialoog reeds begin het om vrede en beskawing te bevorder, maar nou moet die ander belangrike fokus wees om hierdie gevoel van interkonneksie te verbeter deur die skepping en ontwikkeling van meer betroubare vervoerroetes om handel te bespoedig en dus potensiaal vir ekonomiese samewerking.

Soos genoem, was hierdie konferensie die eerste in sy soort wat in die hoofstad van Oesbekistan gehou is, en dit het verskeie staatshoofde bymekaar gebring, waaronder die president van Afghanistan, Ashraf Ghani, die premier van Pakistan, Imran Kahn, asook verdere topvlakregering en buitelandse regering. aangeslote lede van Sentraal- en Suid-Asiatiese lande en verdere internasionale staatsverteenwoordigers, soos die Verenigde State, Saoedi-Arabië, Rusland en China. Verder het lede van internasionale organisasies soos die Verenigde Nasies.

advertensie

Die konferensie het 9 uur geduur en het bestaan ​​uit 3 uitbrekingspaneel-sessies, asook 1: 1 amptelike afvaardigingsvergaderings en algemene perskonferensies vir die medeverteenwoordigers wat bygewoon het. Gedurende hierdie tyd is spesifieke voorstelle aangebied en geëvalueer ten opsigte van die onderlinge samewerking in hoofsektore soos vervoer en logistiek, energie, handel en beleggings, kulturele en humanitêre aangeleenthede.

Oesbekistan het reeds 'n voorsprong gemaak deur uitbreiding van die groei in handel en beleggings te toon, tesame met verhoogde gesamentlike ondernemings vir die vervaardiging van huishoudelike toestelle, motors en tekstiele. Na die toetreding van Oesbekistan tot begunstigde-status in die GSP + -inisiatief van die EU, het hierdie konferensie ook die bywoning van verskeie hoë kommissarisse van die Europese Unie verwelkom om kommentaar te lewer oor die vooruitsigte en potensiaal van die samewerking van Sentraal- en Suid-Asië.

'N Ander belangrike fokuspunt van hierdie gebeurtenis was die rol van Afghanistan, aangesien hul demografiese posisie nuwe belowende markte en vervoerroetes open, veral vir Oesbekistan, aangesien hulle die uitdaging om 'n ingeslote staat te wees, die hoof bied. Afghanistan skep 'n brug tussen die twee streke, daarom is die konstruksieprojek vir die Mazar-i-Sharif-Kabul-Peshawar-spoorweg aan die gang om Oesbekistan en ander lande in staat te stel om die vervoerkoste vir die aflewering van goedere aan buitelandse markte aansienlik te verlaag.

advertensie

Die aktuele kwessie van vrede in Afghanistan was 'n raak, maar noodsaaklike verwysingspunt vir die bevordering van samewerkingsvooruitsigte, met verteenwoordigers van die Taliban-beweging wat ook genooi is om aan die geleentheid deel te neem.

Kommentaar van staatshoofde

President Shavkat Mirziyoyev het 'n baie warm, byna poëtiese openingstoespraak gehou oor die ryk historiese en kulturele verlede wat hierdie streke eens deur die Silk Road verbind het. Hy het klem gelê op die gedeelde onderlinge ideale rondom kennis, sterrekunde, filosofie, wiskunde, geografie, argitektuur, godsdienstige en geestelike waardes, en dit het daartoe bygedra dat sulke uiteenlopende etniese gemeenskappe regoor die vasteland geskep is. Mirziyoyev het opgemerk dat herverbinding van kardinale belang is vir die vestiging van vrede, asook om menslike aspekte soos lewensstandaarde en algemene burgerlike welstand te verbeter.

Daar was groot afwagting oor die kommentaar wat deur Afghanistan en Pakistan gelewer is, met die Afghaanse president Ashraf Ghani wat met die klem op die gebruik van tegnologie geopen het, en gesê dat 'konnektiwiteit nodig is om die volgende paar jaar te groei, anders sal die gaping tussen ons streke vergroot. ” Ghani het verder opgemerk dat hulle militêre lughawens in Afghanistan omskep in handelsentrums en verbindings in die oostelike en noordelike dele van die land. Verder is daar hulpbronne om beter lewensonderhoud te skep, soos deur onderrig oor armoede. Oor die toenemende konflik met die Taliban, het Ghani gesê dat sy regering besig is om politieke skikking te bewerkstellig en 'n padkaart aanbied om vrede in die regering te vorm en te handhaaf vir die wil van alle mense. Hy het ook gevra vir kollektiewe optrede en wêreldwye ondersteuning deur die belangrikheid van 'n soewereine, verenigde en demokratiese staat te beklemtoon.

Die Pakistanse president, Imran Khan, het tydens sy verklaring gesê: 'Die welvaart van streke hang af van hoe ons met ver, gevorderde lande saamwerk.' Verder beklemtoon die belangrikheid van wedersydse begrip, gereelde dialoog en interkulturele harmonie. In die moderne wêreld moet kulturele en tegnologiese ontwikkeling saam beweeg en verbeterde konnektiwiteit sal dus ongetwyfeld ekonomiese groei stimuleer. Khan het sy toespraak afgesluit deur 'n waarderende gebaar teenoor president Mirziyoyev te maak, en die Oesbekiese leier gelukgewens met die uitoefening van hierdie inisiatief en hom bedank vir sy hoë gasvryheid vir die deelnemers aan die konferensie in Tasjkent.

Die EU se hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid, Josep Borrell, het ook op die konferensie verskyn en opgemerk dat die EU aanvullende pogings om samewerking te bevorder deur middel van paaie wat Sentraal- en Suid-Asië verbind. Hy het besin oor hoe die vorming van die Europese Unie die langste periode van vrede in die Europese geskiedenis gekweek het, en nou met die reuse-wêreldwye struikelblok wat die COVID-19-pandemie is, het Borrell gesê: 'Dit het verdere stukrag gegee om konnektiwiteit en netwerke te versterk . Ons kan nie wêreldwye uitdagings in isolasie die hoof bied nie. Ons moet saamwerk om weerbaarder te word en die uitdagings van môre die hoof te bied. ”

Daar moet op gelet word dat, ondanks die vele voordele van verhoogde konnektiwiteit, die meeste leiers ook kommentaar gelewer het op die potensiële risiko's wat ewe groot is, veral in die vorm van veiligheid: die vernietiging van openbare bates, dwelmhandel, terrorisme en stelselmatige plundering om 'n paar te noem. .

Breakout sessies

Tydens die middag se uitbreek-sessies het die eerste fokus op handels- en vervoerkonnektiwiteit vir volhoubare groei gefokus. 'N Onderwerp wat bespreek is, was wat lande in die streek kan doen om sagte hindernisse te verwyder, insluitend die grensoorgange en handelsfasilitering om die volle potensiaal van vervoerinisiatiewe uit te voer. Die konsensus sluit in: liberalisering van handelsbeleid op 'n nie-diskriminerende basis, verbetering van handelsooreenkomste deur die digitalisering van grense en aangepaste punte, die aanvaarding van risikobestuurstelsels en die verbetering van die standaarde van goedere deur middel van voertuig- en sanitêre maatreëls.

Oor die algemeen was die algemene tema vir handelsgroei deur elektroniese en innoverende magte. Dit was veral duidelik op die gebied van infrastruktuurbelegging, waar die paneellede (bestaande uit individue op hoofvlak van hoof internasionale handelsorganisasies) ooreengekom het dat suksesvolle sakeprojekte afhanklik sou wees van goeie voorbereiding, dit is waar tegnologie 'n rol kan speel in die bepaling van koste. effektiwiteit, vergelykende voordeel en die berekening van die nodige maatreëls vir veerkragtigheid in die lig van klimaatsverandering.

Dan was daar 'n sessie oor die herlewing van kulturele bande om vriendskap en wedersydse vertroue te versterk. Daar is tot die gevolgtrekking gekom dat vrede bereik kan word deur middel van vyf hoofdoelstellings, waaronder die aansluiting by kulturele en menslike inisiatiewe om die samewerking tussen die twee streke te versterk, veral deur toerisme en die behoud van kulturele erfenis. Verder is die organisering van praktiese maatreëls vir die voortgesette ontwikkeling van die wetenskap en verbeterde jeugbeleid nodig om entoesiasme en aktiewe verbetering van jongmense aan te moedig deur die aanroep van programme en inisiatiewe. Daar is benadruk dat daar sedert Mirziyoyev se verkiesing in 2016 sterk betrokkenheid by die Oesbekiese regering bestaan ​​oor die ontwikkeling van die jeug wat inspirerend is.

Gevolgtrekkings

Die belangrikste gevolgtrekking as 'n volgende stap na hierdie konferensie was die belangrikheid van samewerking om bedreigings te oorkom. Dit is veral belangrik om die gemeenskaplike belange en doelstellings van alle deelnemers te oorweeg om effektief op 'n voordelige manier saam te werk. Die volhoubaarste manier om dit te doen is om gereeld dialoog tussen lande te hou. Deur konsekwent saam te werk, kan die geleentheid verkry word om ekonomiese en sosiale groei te verbeter en te verbeter. Die verenigde tariewe en die skep van vervoergange was die belangrikste voorgestelde tasbare maatreëls om hierdie doel te bereik.

Hoe die res van die wêreld kan bydra tot die gesamentlike poging, is deur private buitelandse beleggings. Dit is hier waar tegnologie 'n belangrike rol kan speel in die skep van gemak en doeltreffendheid in samewerking met ver lande.

Al met al is dit die belangrikste om bloot voort te gaan, so nie, dan sal die ontwikkelingsgaping tussen Sentraal-, Suid-Asië en die res van die wêreld net groter word en dit is die toekomstige geslagte wat die swaarste sal dra.

Lees verder

Katalaans

Katalaanse parlementslede verloor immuniteit na geheime stemming in die Europese Parlement

gepubliseer

on

Clara Ponsati, Carles Puigdemont en Toni Comin word deur Spanje gesoek vir hul aandeel in die 2017 Katalaanse onafhanklikheidsreferendum

Die Europese Parlement het gestem om die parlementêre immuniteit van drie Katalaanse parlementslede wat deur Spanje gesoek word oor die 2017 te verwyder onafhanklikheid druk. Die voormalige Katalaanse president, Carles Puigdemont, en sy oudministers Clara Ponsati en Toni Comin word in Brussel verban, en Madrid kan Europese lasbriewe wat tot dusver deur België geweier is, heraktiveer. skryf Greg Russell @Nasionaal_Greg.

In 'n geheime stemming wat gisteraand gehou is, maar eers vanoggend onthul is, het meer as 400 parlementslede gestem om hul immuniteit op te hef.

advertensie

Puigdemont sal na verwagting die saak aan die orde stel by die Europese Hof van Justisie (EG) nadat 'n verslag van die parlement se komitee vir regsaangeleenthede aanbeveel dat die verwydering van hul immuniteit aan die media gelek is.

Dit is die derde keer dat die Spaanse hooggeregshof hulle probeer uitlewer, nadat vorige pogings in Skotland, België en Duitsland misluk het.

Die verlies van hul immuniteit sal nie hul status as parlementslede beïnvloed nie.

advertensie

Aamer Anwar, prokureur van me. Ponsati, het getwiet: 'Beskaamde stem deur @Europarl_EN wat in Spanje gee om die immuniteit van parlementslede op te hef. @ ClaraPonsati @ toni_comin @ KRLS. aan ”

Die Spaanse regering het die besluit van die Europese Unie se wetgewing onmiddellik verwelkom as 'n oorwinning vir die oppergesag van die reg en teen diegene wat die noordoostelike streek van die res van Spanje wou wegbreek.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings