Verbinding met ons

Feitjek

Nova Resistência stel 'n ernstige uitdaging vir die samehorigheid van die Brasiliaanse samelewing

DEEL:

Gepubliseer

on

Dit is onmoontlik om moderne inligtingsoorlogvoering en ideologiese invloed te verstaan ​​sonder 'n sleutelbegrip van die uitgebreide omvang van die Nova Resistência-groep se netwerk en die rol wat dit het en steeds speel in die vorming van Brasilië se politieke diskoers - skryf Bernardo Almeida.

Wat belangrik is, is dat 'n wye verskeidenheid informele vennote primêre rolle speel om te help om hul vertellings in die aanlyn sfeer voort te sit. Die US State Department se Global Engagement Centre het dit berig in 'n verslag getiteld, "Exporting Pro-Kremlin Disinformation: The Case of Nova Resistência in Brazil". Sulke vennote, hoewel hulle nie 'n formele rol in Nova Resistência se netwerk het nie, poog om die reikwydte van hul werk te versterk, en bied navorsers 'n nuwe model van gedesentraliseerde invloed wat die moeite werd is om noukeurig te ondersoek.

Omdat wat bekend geword het as die "Digitale Slagveld" die hoofmanier is waarop Nova Resistência Sy bereik uitbrei, moet dit 'n sentrale deel wees van enige navorsing wat op die organisasie gefokus is. Dit sluit in die identifikasie van die prominente sosialemediafigure wat by die organisasie betrokke raak en met behulp van twee primêre kriteria geassesseer word, waarvan die eerste die omvang van hul sosiale media-aanhang is, met 'n minimum van tienduisend volgelinge die kriteria vir definisie as betekenisvol. Teen die tyd wat hierdie artikel geskryf is, was daar 16 sulke profiele, wat almal op 'n magdom maniere bydra tot die aanlyn diskoers en 'n gesamentlike aanhang van 2.5 miljoen het. Dit sluit in die skryf van artikels, deelname aan aanlyn V&A-sessies, insluitend maar nie beperk nie tot YouTube, sowel as die bywoning van persoonlike vergaderings, alles deurslaggewende vektore vir die ideologiese verspreiding van Nova Resistência se idees.

Ten spyte van hul baie verskillende politieke agtergronde, is strategiese alliansies tussen hierdie akteurs gevorm op grond van waargenome gedeelde waardes, waarvan baie gesien word as strook met Nova Resistência se agenda. In die eerste plek stoot dit 'n agenda wat uitlig wat hulle 'n "multipolêre wêreldorde" noem. Hierdie siening daag Westerse oorheersing uit op grond van hoe dit Brasiliaanse nasionalisme bevorder. Hierdie individue verwerp die regte van minderhede op self-identifikasie, roep buitelandse NRO's uit wat aktief is in sake so onbestrede soos die Amasone, en delegitimeer inheemse regtebewegings. Hulle onderskryf konserwatiewe godsdienstige waardes, veral dié van die Katolieke Kerk, en glo dat geloof kan dien as 'n meganisme vir die voorkoming van samelewingsverval.

Hulle het dus 'n sterk reaksionêre houding teenoor enigiets wat hulle sien as verteenwoordigend van sosiale progressivisme. Byvoorbeeld, die voorspraak vir óf seksuele bevryding óf gebeurtenisfeminisme word gesien as 'n potensiële bedreiging vir die stabiliteit van die samelewing. Natuurlik kan hierdie idees ook gevind word in die werk van Aleksander Dugin, en spesifiek sy Vierde Politieke Teorie. Alhoewel 'n mens dit nie uitdruklik so in Dugin se werk sal vind nie, is dit redelik maklik om tussen die reëls te lees.

Die deurdringing van die netwerk wat deur Nova Resistência ontwikkel is, leef nie net in die aanlyn sfeer nie. Ons het gesien hoe Brasilië se bestuurstruktuur op verskillende vlakke binnegedring word. Neem Aldo Rebelo as 'n voorbeeld, wat, hoewel hy nie 'n verkose amp beklee nie, 'n groot mate van invloed binne die munisipale regering van São Paulo het. Lorenzo Carrasco is nog 'n voorbeeld van 'n individu wat 'n duidelike impak het op narratiewe wat verband hou met nie net NRO's nie, maar inheemse bewegings in die breë. Wat denkleiers betref wat die openbare diskoers deur hul skryfwerk vorm, het ons Bruna Frascolla en Albert wat albei vir invloedryke media-afdelings skryf, en beslis probeer om verkiesingsuitkomste te swaai.

advertensie

Ons sien 'n soortgelyke impak binne die Brasiliaanse samelewing, deur politieke figure soos Rui Costa Pimenta en Robinson Farinazzo, 'n afgetrede vlootbevelvoerder. Hulle het deur middel van hul verbintenis met Nova Resistência die delikate wisselwerking tussen informele invloedsnetwerke en tradisionele politieke strukture getoon.

Daar is ernstige implikasies vir globale inligtingsoorlogvoering wat oorweeg moet word. Die strategieë wat deur Nova Resistência en sy bondgenote gebruik word, is nie eenvoudig nie. Hierdie is gesofistikeerd en is geskep met behulp van die beweging se diepgaande begrip van beide die Brasiliaanse en globale samelewing. Die manier waarop Nova Resistência invloedryke sosialemediafigure en neigingskwessies aanwend om te wys hoe sy idees in lyn is met breër ideologiese strominge, is eerlikwaar gevaarlik en kommerwekkend. Dit alles word natuurlik gedoen sonder die beperkings van formele lidmaatskap, in plaas daarvan om 'n model van gedesentraliseerde, waarde-gebaseerde vennootskappe te gebruik. Dit is 'n ernstige uitdaging as ons 'n einde wil maak aan hul disinformasie en ideologiese manipulasie.

Bernardo Almeida is 'n vryskut-ontleder gebaseer in Rio de Janeiro, gefokus op Russiese groot strategie in Latyns-Amerika. Hy het 'n MA in konflikstudies van die Universiteit van São Paulo.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings