Verbinding met ons

Haatmisdaad

"Minder woorde, meer aksie van die EU om Europa se Jode te beskerm", sê President van die Konferensie van Europese Rabbi's

DEEL:

Gepubliseer

on

In samewerking met die Verteenwoordiging van die Vrystaat van Beiere aan die Europese Unie het die Konferensie van Europese Rabbi's (CER) 'n geleentheid gereël met die titel 'Is daar 'n Joodse toekoms in Europa?'. Minder as 'n maand voordat die EU na die stembus gaan om 'n nuwe Europese Parlement te kies, het die besprekings gefokus op wat ontbreek om Jode regoor die EU te beskerm teen die toenemende aantal aanvalle, beide vanlyn en aanlyn.

Die geleentheid is by die hoofkwartier van die Beierse Verteenwoordiging aangebied en het meer as 130 senior EU-belanghebbendes versamel, met senior verteenwoordigers van die Europese Kommissie, die Franse regering, die Beierse owerhede, Joodse en ander godsdienstige leiers. Die besprekings het gesentreer rondom die sleutelkwessies wat in die CER 2024 “Manifes vir die Europese Joodse lewe”, wat die bekamping van antisemitisme aanbeveel deur wetgewing teen fisiese en aanlyn haat te verhoog, befondsing vir opvoedkundige hulpbronne te verbeter, verhoogde sekuriteit van sinagoges, verbeterde samewerking met die polisie en plaaslike gemeenskappe om doeltreffende sekuriteitstelsels te vestig, en oproep tot intergeloofsdialoog om gematigde godsdienspraktyke te bevorder, integrasie en positiewe burgerskap om die misbruik van godsdiens, ekstremisme en terrorisme teen te werk. Die manifes rig 'n oproep tot aksie vir EU-lidstaatregerings en die Europese Unie se instellings om die toename in antisemitisme te bekamp en Joodse godsdienstige praktyke te beskerm.

Tydens die geleentheid het die Franse minister Aurore Bergé, wat dien as minister-afgevaardigde vir geslagsgelykheid en die stryd teen diskriminasie in die Franse regering, 'n video-verklaring gegee met inligting oor die optrede wat in Frankryk geneem is teen antisemitisme, godsdienstige ekstremisme en haatspraak. Nadat die konferensie oor die bekamping van antisemitisme op 6 Mei, bekend in Frankryk as die “Assises de lutte contre l'antisémitisme”, het die minister die Franse regering se verbintenisse herhaal om die “plaag van antisemitisme oral” te bekamp.

Aurore Bergé het bygevoeg dat “ons 'n vasberade en meedoënlose stryd voer teen antisemitisme in al sy vorme, insluitend hernude vorme. [...] Hierdie stryd is nasionaal, dit is Europees, dit moet internasionaal wees”.

'n Paneelbespreking het toe plaasgevind met hoofrabbi Pinchas Goldschmidt, president van die CER en onlangse Charlemagne-pryswenner, dr. Ludwig Spaenle, die Beierse regeringsverteenwoordiger vir die Joodse lewe en die bekamping van antisemitisme, me. Katharina von Schnurbein van die Europese Kommissie wat dien as die EU se koördineerder vir die bekamping van antisemitisme, prof. dr. Peter Neumann, professor in sekuriteitstudies aan King's College in Londen, en sir Julian King, voormalige Europese Kommissaris vir die Veiligheidsunie en voormalige Britse ambassadeur in Frankryk. Die paneellede het die strategie van die Europese Kommissie om antisemitisme te beveg bespreek en die aksies wat nog geneem moet word, veral deur die EU se nasionale regerings om dringend die veiligheid en welstand van Joodse gemeenskappe in Europa te verbeter, uitgelig.

Hoofrabbi Goldschmidt, wat onlangs toegeken die Internasionale Karel die Grote-prys namens Europa se Jode vir sy toewyding aan Europese waardes en intergodsdienstige dialoog, het die dringende konteks van die konferensie beklemtoon, en verklaar dat “in hierdie tydperk voor die Europese verkiesings, ons manifes Europese leiers versoek om hulle te verbind tot die stryd teen antisemitisme met hernieude krag en vasberadenheid. Die Europese Unie het ambisieuse verpligtinge om sy Jode te beskerm. Ons fokus moet nou op die nasionale regerings wees wat die nodige maatreëls kan implementeer. Die toekoms van Europa hang af van ons gesamentlike pogings om hul veiligheid en welstand te verseker.”

Hoofrabbi Pinchas Goldschmidt, gebore in Switserland in 1963 en uit 'n familie van rabbi's, is in die godsdienstige tradisie grootgemaak. Nadat hy rabbynse in Israel studeer het, het hy verskeie bekende Joodse instellings bygewoon, waaronder die Telshe Yeshiva in Chicago en die Ner Israel Rabbiniese Universiteit in Baltimore. In 1987 is hy deur die hoofrabbi van Jerusalem georden. Hy het in 1989 die hoofrabbi van Moskou geword en 'n belangrike rol gespeel in die behoud en bevordering van die Joodse lewe in Rusland - 'n land wat hy moes verlaat na aanleiding van sy aanwysing as 'n buitelandse agent deur Moskou ná sy kritiek op die oorlog in die Oekraïne. President van die Europese Konferensie van Rabbi's sedert 2003, speel hy 'n aktiewe rol in die bevordering van eenheid en samewerking tussen die Joodse gemeenskappe van Europa.

advertensie

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings