Verbinding met ons

Euro Cities

Groot opname onder Europese burgemeesters: Stadsleiers het ondersteuning nodig om behuising en maatskaplike krisisse aan te pak

DEEL:

Gepubliseer

on

Om die groeiende behuisingskrisis aan te pak en te reageer op toenemende sosiale ongelykhede is groeiende kommer vir burgemeesters van Europese stede in 2024, het 'n groot nuwe opname van Eurocities aan die lig gebring. Gepubliseer twee weke voor die Europese verkiesing, die tweede jaarlikse Eurocities Pulse Mayors Survey, wat resultate van 92 burgemeesters in 28 Europese lande versamel het, het die hoofneigings, uitdagings en prioriteite ontbloot wat stedelike aangeleenthede in 2024 vorm.

Die opname bevestig ook dat klimaatsverandering die hoofprioriteit vir stadsleiers in die algemeen bly. Soos in 2023 die geval was, het meer as die helfte van die burgemeesters klimaatsaksie as hul topprioriteit vir 2024 geplaas, meer as dubbel enige ander kategorie. 

Volgens die opname is die grootste prioriteite vir burgemeesters in 2024:

 • 67% klimaatsaksie: Burgemeesters beklemtoon stede se sentrale rol in die leiding van aksies soos bouopknappings en die ontwikkeling van volhoubare vervoer. 
 • 31% sosiale insluiting en gelykheid: Burgemeesters beklemtoon stygende inflasie en die lewenskostekrisis. Hulle wil saam met die EU werk om mense se sosiale regte in die groen en digitale transformasies te beskerm en die stad se kapasiteit te bou om te reageer op druk op noodsaaklike maatskaplike dienste.
 • 30% toegang tot bekostigbare en maatskaplike behuising: Burgemeesters verklaar hul bereidwilligheid om saam met die volgende EU-instellings en nasionale regerings te werk om te belê in billike behuising van hoë gehalte en om maatskaplike behuising te verbeter.
 • 28% volhoubare mobiliteit: Burgemeesters beklemtoon die belangrikheid van veiligheid, bekostigbaarheid en doeltreffendheid, terwyl skadelike emissies tot die minimum beperk word.

"Terwyl klimaatsverandering die topprioriteit vir Europese burgemeesters in 2024 bly, gee hulle ook baie meer aandag aan sosiale insluiting en behuising as verlede jaar," sê André Sobczak, sekretaris-generaal van Eurocities. "Dit beklemtoon dat, anders as baie populistiese politici, burgemeesters nie ekologiese en sosiale behoeftes teenstaan ​​nie. Hulle beoog eerder om gelyktydig aan albei uitdagings te werk om ’n regverdige oorgang te ontwikkel waar niemand agterbly nie.”

Ten spyte van 'n onlangse terugslag teen die beleid van die Europese Green Deal onder sommige nasionale en Europese politici, onderstreep burgemeesters wat op die opname gereageer het, hul verbintenis tot die bereiking van die EU se klimaatneutraliteitsdoelwitte. "Die oorgrote meerderheid burgemeesters is ook vol vertroue dat hul burgers hul ambisieuse klimaatdoelwitte ondersteun," sê Sobczak.

Wanneer dit egter kom by die befondsing van klimaataksie en ander prioriteite, verklaar burgemeesters dat hulle nie genoeg steun van die EU of hul nasionale regerings ontvang nie.  

advertensie

"Al is stads- en EU-prioriteite dikwels baie in lyn gebring, is dit gebiede waar Europese befondsing en beleid baie tekort skiet, en steeds deur nasionale regerings teruggehou word," sê Sobzcak.  

“Gevolglik het baie stede nie die vermoë om hul klimaatdoelwitte te haal nie, terwyl ander sukkel om in die behuisingsbehoeftes van die mees kwesbare mense te voorsien. As hierdie situasie nie verbeter nie, loop ons 'n groot terugslag onder burgers in gevaar.”

Met Junie se Europese verkiesings wat nuwe mandate vir die Europese Parlement en die Europese Kommissie sal bring, verklaar burgemeesters dat die hoofareas vir toekomstige EU-belegging klimaatsverandering en energie, volhoubaar moet wees mobiliteit en toegang tot behuising. 

"Die burgemeesters van Europa het dit duidelik gemaak dat 'n beter toekoms vir die mense van Europa in sy stede begin," sê Sobczak. "Met 75% van Europeërs wat in stede woon, vra burgemeesters die EU om te belê in infrastruktuur wat ongelykhede sal verminder, die publiek sal versterk. dienste en bou ’n regverdige, groen en voorspoedige toekoms vir Europa.”

Die grootste uitdagings wat burgemeesters in 2023 in die gesig gestaar het, was:

 • 29% klimaatverandering: Burgemeesters beklemtoon kwessies soos toegang tot water, die uitwerking van uiterste hitte en die uitdaging om klimaatsaanpassingsmaatreëls te bevorder, asook die bevordering van pogings om ontkolings- en klimaatneutraliteitsdoelwitte te bereik.
 • 26behuisingskrisis: Behuising, in die 10de plek in burgemeestersuitdagings in 2022, skuif na die tweede plek in 2023. Burgemeesters beklemtoon dat die verskaffing van toegang tot bekostigbare behuising aan lae inkomste, sowel as middelinkomste werkers, toenemend moeilik is.
 • 22% openbare begroting en administratiewe kapasiteit: Burgemeesters sê die langtermyn-effekte van inflasie, tesame met 'n verskuiwing in heersende monetêre beleid en hoër rentekoerse, het 'n merkbare uitwerking op openbare begrotings en finansiering gehad.

Ander belangrike bevindinge van die opname is:

 • Burgemeesters se hoofstrategieë om hul prioriteite te bereik, is die verkryging van bykomende sentrale regering- of EU-befondsing vir hul stad (85%), met die fokus op innovasie om nuwe voorpunt- oplossings (61%) en die vestiging van beter maniere om met nasionale regerings saam te werk (49%).
 • Burgemeesters sê die prioriteite van die volgende Europese Kommissie moet meer belegging in volhoubare stedelike mobiliteit (55%), meer toeganklik vir kwaliteit, bekostigbare behuising (54%) en 'n langtermyn strategie en visie vir die EU en stede om saam te werk ( 49%). 
 • 49% van stede het gesê dat hulle nie genoeg gereedskap en kapasiteit het om hul klimaatverpligtinge en -teikens na te kom nie, en 54% sal sukkel om in die huidige behuisingsbehoeftes van die kwesbaarste mense te voorsien. 
 • 70% van die burgemeesters sê die meerderheid van hul kiesers wil aksie hê oor ontkolingsbeleid en klimaataksie. 50% van die burgemeesters is egter bekommerd oor plaaslike terugslag oor hul klimaatbeleid.
 • Terwyl die impak van beide die Russiese oorlog in die Oekraïne en die Covid-19-pandemie uit die top tien uitdagings vir burgemeesters uitgesak het, gaan baie burgemeesters steeds uit oor hul standvastige steun vir die Oekraïne.
 • 85% van burgemeesters glo dat regeringsinnovasie noodsaaklik is.

  Burgemeesters sê die top-innovasie-aktiwiteite wat stede bevoordeel, is datagedrewe ontledings en bewysgebaseerde beleidmaking (72%),
 • die ontwikkeling van nuwe dienste en oplossings gebaseer op digitale tegnologieë (60%)
 • en die mensgesentreerde ontwerp van openbare dienste en beleidsintervensies (57%).

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings