Verbinding met ons

omgewing

Op pad na 'n wen-wen-beleidsmengsel vir gesonder mense en die planeet

gepubliseer

on

Besoedeling - die belangrikste tema van die EU-Groenweek 2021 - is die grootste oorsaak van veelvuldige geestelike en fisiese siektes en van voortydige sterftes, skryf Viatris Europe, hoof van korporatiewe aangeleenthede, Victor Mendonca.

Die ambisieuse teikens wat deur die Europese Kommissie in die Europese Klimaatwet gestel is - om die 2030-uitstootverminderingsdoelwit van minstens 55% in te sluit as 'n voetstuk na die 2050-klimaatneutraliteitsdoel - sal help om 'n groener Europa te skep en die gesondheid van mense te verbeter. Net middel Mei is die Zero Pollution Action Plan van die Europese Kommissie van stapel gestuur met die doel om lug-, water- en grondbesoedeling teen 2050 te verminder tot vlakke wat "nie meer as skadelik vir die gesondheid en natuurlike ekosisteme beskou word nie."

Wat farmaseutiese produkte betref, is die plan daarop gemik om besoedeling deur farmaseutiese produkte in water en gronde op te los, bo en behalwe die EU-mikpunt vir die vermindering van antimikrobiese weerstand. Daarbenewens is pasiënte en kliënte meer omgewingsbewus en eis hulle dat ondernemings standpunt inneem en toewyding aan hierdie onderwerp toon.

Die verband tussen die impak op die omgewing en die gesondheid kan nie sterker wees as vandag nie.

Viatris, 'n nuwe gesondheidsorgonderneming wat in November 2020 gestig is, is daarop gemik om wêreldwyd volhoubare toegang tot medisyne te verseker en pasiënte te bedien, ongeag hul geografie of omstandighede. Dus, hoe vind 'n farmaseutiese onderneming hierdie balans tussen om die wêreld se dringendste gesondheidsbehoeftes aan te spreek en die omgewingsuitdagings aan te pak?

Eerstens - die bestuur van ons watergebruik, lugvrystelling, afval, klimaatsverandering en energie-impak vereis 'n geïntegreerde, omvattende benadering. Byvoorbeeld, Viatris het die aandeel van hernubare energie sedert 485 met 2015% verhoog. Ons werk ook aan die ontwikkeling van 'n vermindering van die uitstoot van kweekhuisgasemissies in lyn met die kriteria van die Science-Based Target Initiative (SBTi). Deur ons lidmaatskap van die farmaseutiese verskaffingskettinginisiatief, streef ons daarna om die sosiale, gesondheids-, veiligheids- en omgewingsvolhoubare uitkomste vir ons voorsieningskettings voortdurend te verbeter.

Die besparing van water en pro-aktiewe afvalwaterbestuur is kernkomponente vir die bestuur van volhoubare bedrywighede, sowel as om toegang tot medisyne en goeie gesondheid te bevorder. In 2020 het Viatris byvoorbeeld op verskeie terreine in Indië maatreëls ingestel om waterverbruik te verminder, doeltreffendheid te verhoog en te verseker dat geen onbehandelde afvalwater die omgewing binnedring nie. Terwyl hierdie inisiatiewe in Indië geïmplementeer is, getuig dit van die onderneming se verbintenis tot die besparing van water en proaktiewe afvalwaterbestuur wêreldwyd.

Tweedens - maatskappye soos Viatris moet op 'n holistiese manier na 'n paar belangrike onderwerpe kyk wat mense en die planeetgesondheid beïnvloed. Neem antimikrobiese weerstand (AMR), 'n prominente bedreiging vir openbare gesondheid wat voorkom wanneer bakterieë ontwikkel om die gevolge van antibiotika te weerstaan, wat infeksies moeiliker maak om te behandel. Om AMR aan te spreek, vereis 'n samewerking met verskeie belanghebbendes. 'N Effektiewe reaksie op AMR moet toegang tot antimikrobiese middels, beheermaatreëls - insluitend toepaslike gebruik en toesig - en verantwoordelike vervaardiging prioritiseer. Die meeste antibiotika in die omgewing is die gevolg van uitskeidings deur mense en diere, terwyl die vervaardiging van aktiewe farmaseutiese bestanddele (API) en die formulering daarvan tot geneesmiddels aansienlik kleiner is.

Viatris is daartoe verbind om farmaseutiese produkte wat uit ons vervaardigingsbedrywighede gelewer word, te verminder en saam met belanghebbendes regoor die bedryf te werk om AMR te bekamp deur, byvoorbeeld, 'n ondertekenaar te wees van die Davos-verklaring oor die bestryding van AMR en 'n stigterslid van die AMR Industry Alliance. Die toepassing van die algemene vervaardigingsraamwerk vir antibiotika en kontak met al die antibiotika-verskaffers sodat hulle die raamwerk kan aanvaar, moet ook vir alle farmaseutiese ondernemings 'n prioriteit wees.

Derdens - ons kan dit nie net aan ons kant doen nie. Vennootskappe moet gekonsolideer word om beleid en praktyke gebaseer op risiko's en wetenskappe. Viatris bepleit gevestigde bedryfsinisiatiewe oor goeie omgewingspraktyke, insluitende verantwoordelike vervaardiging en bestuur van afvalwater. Dit is die beste manier om die toepassing van goeie omgewingspraktyke te skaal om doeltreffendheid in die waardeketting te vergemaklik, die administratiewe las te verminder en koste te beperk - wat alles dien vir die twee oorhoofse doelstellings van stabiele en tydige toegang tot bekostigbare medisyne van hoë gehalte en verantwoordelik gedrag.

As farmaseutiese maatskappy sien Viatris uit na 'n oop en konstruktiewe dialoog met belanghebbendes in Europa om oplossings te vind wat toegang tot medisyne waarborg en reageer op die uitdagings vir die omgewing en gesondheid. Vennootskappe en samewerking is die sleutel tot die sukses van 'n nulbesoedelde wêreld.

Bosnië en Herzegovina

Na tien jaar van beloftes vertel die owerhede van Bosnië en Herzegovina steeds nie vir die mense wat lug in hul dorpe besoedel nie

gepubliseer

on

Lug in Bosnië en Herzegovina is van die vuilste in Europa (1) en in 2020 beklee dit die 10de plek in die PM2.5-besoedeling wêreldwyd (2). Ten spyte daarvan, kan burgers steeds probeer om te verstaan: wie is verantwoordelik? Alhoewel die staatsowerhede sedert 2003 verplig is om die gegewens oor besoedeling in te samel en te publiseer, is hulle tot dusver nog nie in staat om 'n voldoende stelsel van stapel te stuur nie. Nie-regeringsorganisasies Arnika (Tsjeggië) en Eko forum Zenica (Bosnië en Herzegovina) gepubliseer top-tien van die grootste besoedelaars vir 2018 (3) gebaseer op die beskikbare gegewens. Hulle doen 'n beroep op die regerings om toegang tot inligting van alle groot nywerhede te verseker. Die top-tien van die grootste besoedelaars van Bosnië en Herzegovina kan wees hier gevind.

Dit is nie verbasend nie dat groot fabrieke wat gewoonlik as die skuldiges van besoedeling beskou word, die toptieners vir 2018 is: ArcelorMittal Zenica, die termiese kragsentrales Tuzla, Ugljevik, Gacko, sementoonde Lukavac en Kakanj, GIKIL-cokesaanleg en raffinadery in Slavonski Brod. Arnika en Eko forum Zenica publiseer die data wat sedert 2011 by die staatsowerhede versamel is. Die alternatiewe databasis toon die nywerhede vir beide entiteite van die land vir die eerste keer.

'Daar was 'n effense verbetering in die deursigtigheid van data teen 2019, aangesien die jaarlikse emissieverslae uiteindelik aanlyn beskikbaar is (4). Die amptelike webwerwe is egter nie gebruikersvriendelik nie en slegs kundiges kan verstaan ​​wat die getalle voorstel. Daarom interpreteer ons die gegewens en glo dat die publiek dit sal gebruik om teen die besoedelaars en owerhede op te tree. Sonder openbare vraag sal die omgewingstoestande nooit verbeter nie, ”het Samir Lemeš van die Eko-forum Zenica gesê.

Die vergelyking van die gegewens van die afgelope dekade stel ons in staat om te herken watter ondernemings in modernisering en tegnologieë belê om die omgewing en menslike gesondheid te beskerm. Afname in besoedeling van die steenkoolkragstasie Ugljevik is veroorsaak deur investering in ontzwaveling in 2019. Die emissies van ArcelorMittal Zenica het ook afgeneem, maar dit is veroorsaak deur die daling in produksie wat verband hou met die wêreldwye ekonomiese krisis; burgers van Zenica wag nog op modernisering. 

Van die grootste besoedelaars verberg steeds hul voetspoor van die omgewing - soos die steenkoolkragaanleg in Kakanj. Terwyl in die EU ongeveer 15 besoedelingstowwe uitstoot oor steenkoolkragstasies, publiseer Bosniese aanlegte - soos die steenkoolkragstasie Gacko - slegs data oor 3-5 basiese chemikalieë. Byvoorbeeld, inligting oor die vrystelling van swaarmetale, wat ernstige bedreigings vir die menslike gesondheid inhou, ontbreek.

Die analise van die Arnika- en Eko-forum Zenica toon dat die data wat deur die nywerheidsondernemings ingedien word, nie betroubaar is nie en baie foute bevat - byna 90% van die data is irrelevant. Boonop bedryf entiteite van Bosnië en Herzegovina verskillende stelsels met behulp van verskillende metodologieë. 

“Alhoewel Bosnië en Herzegovina in 5 die PRTR-protokol (2003) onderteken het, het die parlement dit tot vandag toe nie bekragtig nie. Die stelsel is dus nie verpligtend vir bedrywe nie. Deursigtigheid van data oor besoedeling is 'n belangrike stap op pad na skoner lug. Sonder toegang tot inligting kan die staatsowerhede nie optree nie. Die publiek en die media is nie in staat om die situasie te beheer nie, en die besoedelaars kan voortgaan om hul sake soos gewoonlik te doen ten koste van die omgewing en die volksgesondheid, "het Martin Skalsky, 'n kenner van openbare deelname van Arnika, gesê.

Ter vergelyking: in Tsjeggië het 1,334 2018 fasiliteite die uitstoot in 35 gerapporteer en die verslae bevat 19 besoedelingstowwe in die lug en ander in die grond, afvalwater en afval, terwyl dit in Federasie van Bosnië en Herzegovina slegs 6 lugbesoedelende stowwe was (6) en in die Republiek Srpska slegs 2011 chemikalieë. Die situasie verbeter nie en die aantal aangemelde middels is vandag dieselfde as in XNUMX.

(1) Oor besoedeling van Bosnië-Herzegovina se stede as die mees besoedelde in Europa.     

(2) IQ Air - Wêreld se mees besoedelde lande 2020 (PM2.5).

(3) 2018 is die jaar waarvoor die nuutste data beskikbaar is in verantwoordelike bedieninge van FBiH en RS. 

(4) Twee owerhede is verantwoordelik vir die data-insameling, aangesien die land Bosnië en Herzegovina in 1995 deur die Dayton-vredesooreenkoms verdeel is in twee entiteite: Republika Srpska en 'n Federasie van Bosnië en Herzegovina, en in 1999 'n selfregerende administratiewe eenheid. Distrik Brčko is gestig.
Registreer vir die Federasie van Bosnië en Herzegovina (Federale ministerie van omgewing en toerisme).
Registreer vir die Republiek Srpska (Hydrometeorological Institute of Republika Srpska).

(5) 'n Verpligte inligtingsinstrument vir die ondertekenaars van die protokol oor die vrystelling en oordrag van besoedelingsregisters by die UNECE Aarhus-konvensie oor omgewingsdemokrasie, onderteken deur Bosnië en Herzegovina in 2003. Die land het die PRTR-protokol egter tot vandag toe nie bekragtig nie.

(6) Arsen, kadmium, koper, kwik, nikkel, lood, sink, ammonium, metaan, HCL, HF, PAH, PCDD / F, NMVOC, CO, CO2, SO2 / SOx, NO2 / NOx, PM10. Meer oor chemiese stowwe en die impak daarvan op die mens se gesondheid.

Lees verder

omgewing

Europese Ontwikkelingsdae 2021: die wêreldwye debat oor groen aksie voor die Kunming- en Glasgow-beraad dryf

gepubliseer

on

Die voorste wêreldwye forum vir ontwikkelingsamewerking, die Europese Ontwikkeling Dae (EDD), het op 15 Junie begin besin oor die weg na die VN se biodiversiteitskonferensie (CBD COP15) in Kunming in Oktober en die Glasgow COP26 in November 2021. Meer as 8,400 1,000 geregistreerde deelnemers en meer as 160 16 organisasies uit meer as XNUMX lande is voorheen by die geleentheid, wat vandag (XNUMX Junie) eindig, met twee hoofonderwerpe: 'n groen ekonomie vir mense en die natuur, en die beskerming van biodiversiteit en mense. Die forum bevat die deelname van sprekers op hoë vlak van die Europese Unie, Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie; Jutta Urpilainen, kommissaris vir internasionale vennootskappe; en Virginijus Sinkevičius, kommissaris vir omgewing, oseane en visserye; asook die Verenigde Nasies met Amina Mohammed, adjunk-sekretaris-generaal; Henrietta Fore, UNICEF Uitvoerende Direkteur; HRH Prinses Laurentien van Nederland, president van Fauna en Flora International; Maimunah Mohd Sharif, uitvoerende direkteur van die VN-habitat.

Vanjaar se uitgawe het veral klem gelê op die sienings van jong leiers met kundigheid en aktiewe bydraes om oplossings vir klimaatsaksie te vind. Met 'n EDD virtuele Global Village wat innoverende projekte en baanbrekersverslae van 150 organisasies regoor die wêreld en spesiale geleenthede oor die impak van die COVID-19-pandemie aanbied, is hierdie twee dae 'n unieke geleentheid om 'n regverdiger en groener toekoms te bespreek en te vorm. . Die EDD se webwerf en program is aanlyn sowel as 'n volledige beskikbaar persverklaring.

Lees verder

omgewing

Vergroening van vervoer 'moet realistiese alternatiewe bied'

gepubliseer

on

In 'n advies wat tydens sy plenêre sitting in Junie aanvaar is, sê die Europese Ekonomiese en Maatskaplike Komitee (EESC) dat die energietransisie die ekonomiese en maatskaplike eienskappe van alle dele van Europa - sonder om die doelwitte daarvan te ontken - moet oopmaak vir 'n deurlopende dialoog met burgerlike organisasies.

Die EESC steun die vergroening van vervoer, maar benadruk dat die energietransisie billik moet wees en lewensvatbare en realistiese alternatiewe moet bied wat rekening hou met die spesifieke ekonomiese en sosiale gebiedskenmerke en behoeftes van alle dele van Europa, insluitend landelike gebiede.

Dit is die hoofboodskap van die advies wat Pierre Jean Coulon en Lidija Pavić-Rogošić opgestel het en tydens die plenêre sitting van die Komitee aanvaar is. In sy beoordeling van die 2011 Witskrif oor Vervoer, wat daarop gemik is om die afhanklikheid van die vervoerstelsel van olie te verbreek sonder om die doeltreffendheid daarvan in te boet en die mobiliteit in gevaar te stel, neem die EESC 'n vaste standpunt in.

Die beperking van die vervoermiddels is nie 'n opsie nie: die doel moet ko-modaliteit wees, nie modale verskuiwing nie. Daarbenewens moet die ekologiese oorgang beide sosiaal billik wees en die mededingendheid van Europese vervoer behou, met die volledige implementering van die Europese vervoerarea, as deel van die volledige implementering van die interne mark. Vertragings in hierdie verband is betreurenswaardig.

Coulon het kommentaar gelewer oor die aanvaarding van die advies langs die kant van die plenaire vergadering: "Die beperking van mobiliteit is nie 'n alternatief nie. Ons steun enige maatreëls wat daarop gemik is om vervoer meer energie-doeltreffend te maak en die uitstoot te verminder. Europa gaan deur 'n tydperk van teenwind, maar dit mag nie lei tot kursusveranderings in terme van sosiale en omgewingsverwagtinge van die verskillende Europese inisiatiewe nie. '

Deurlopende konsultasie van burgerlike organisasies

Die EESC moedig 'n oop, deurlopende en deursigtige meningsuitwisseling aan oor die implementering van die Witskrif tussen die burgerlike samelewing, die Kommissie en ander relevante spelers soos nasionale owerhede op verskillende vlakke, en beklemtoon dat dit die inkoop en begrip van die burgerlike samelewing sal verbeter, asook nuttige terugvoer aan beleidsmakers en diegene wat implementering uitvoer.

"Die Komitee vestig die aandag op die belangrikheid van die ondersteuning van die burgerlike samelewing en belanghebbendes, onder meer deur deelnemende dialoog, soos voorgestel in ons vorige opinies oor hierdie aangeleentheid", het Pavić-Rogošić bygevoeg. "'N Goeie begrip en breë aanvaarding van strategiese doelwitte sal baie nuttig wees om resultate te behaal."

Die EESC beklemtoon ook die behoefte aan meer robuuste maatskaplike evaluering en herhaal die stelling wat in sy advies van 2011 oor die Sosiale aspekte van die EU-vervoerbeleid, wat die Europese Kommissie versoek om die nodige maatreëls in te stel om die harmonisering van sosiale standaarde vir verkeer binne die EU te verseker, in ag genome dat 'n internasionale gelyke speelveld ook in hierdie verband nodig is. Die oprigting van 'n EU-observatorium vir sosiale, indiensneming en opleiding in die vervoersektor is 'n prioriteit.

Monitor die vordering betyds en effektief

Met verwysing na die evalueringsproses vir die Witskrif van 2011 wys die EESC daarop dat die prosedure laat van stapel gestuur is en dat die komitee slegs daarby betrokke was omdat hy uitdruklik gevra het om dit te doen.

Die Kommissie moet van die begin af 'n duidelike plan hê om sy strategiese dokumente te monitor en om vorderingsverslae oor die implementering daarvan gereeld te publiseer, sodat dit betyds kan beoordeel wat bereik is en wat nie, en waarom, en om daarvolgens op te tree.

In die toekoms wil die EESC voortgaan om voordeel te trek uit gereelde vorderingsverslae oor die implementering van Kommissie-strategieë en effektief by te dra tot die vervoerbeleid.

agtergrond

Die Witskrif van 2011 Padkaart na 'n enkele Europese vervoerarea - Op pad na 'n mededingende en hulpbron-doeltreffende vervoerstelsel stel die hoofdoel van die Europese vervoerbeleid: die daarstelling van 'n vervoerstelsel wat die Europese ekonomiese vooruitgang ten grondslag lê, mededingendheid verhoog en mobiliteitsdienste van hoë gehalte bied, terwyl hulpbronne doeltreffender gebruik word.

Die Kommissie het op byna al die beleidsinisiatiewe wat in die Witskrif beplan is, opgetree. Die olie-afhanklikheid van die EU-vervoersektor, hoewel dit duidelik afneem, is egter steeds hoog. Daar is ook beperkte vordering gemaak met die aanpak van die probleem van padopeenhopings, wat in Europa voortduur.

Verskeie inisiatiewe in die konteks van die Witskrif het die sosiale beskerming van vervoerwerkers verbeter, maar die burgerlike samelewing en navorsingsorganisasies vrees steeds dat ontwikkelings soos outomatisering en digitalisering toekomstige werksomstandighede in vervoer negatief kan beïnvloed.

Die behoeftes van die EU-vervoerbeleid is dus vandag nog grotendeels relevant, veral wat die omgewingsprestasie en mededingendheid van die sektor verhoog, die modernisering daarvan, die veiligheid daarvan verbeter en die interne mark verdiep.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

advertensie

Neigings