Verbinding met ons

Europese Green Deal

Fooi vir die aanpassing van koolstofgrens wat in 2026 ingestel moet word

gepubliseer

on

Kommissaris Gentiloni het vandag (15 Julie) die aanpassingsmeganisme vir koolstofgrens (CBAM) aangebied wat daarop gemik is om die risiko van koolstoflekkasie aan te spreek, wat ander lande met minder ambisieuse omgewingsdoelwitte 'n prysvoordeel sal gee. 

Die CBAM is een van dertien voorstelle wat gister (14 Julie) aangebied is wat daarop gemik is om die netto uitstoot van kweekhuisgasse teen 55 met minstens 2030% te verminder, vergeleke met die vlakke van 1990. Die bereiking van hierdie vermindering van die emissies wat vereis word deur die onlangs gefinaliseerde Europese klimaatwet, vereis fundamentele transformasies vir verskillende sektore en instrumente om die gedrag van die industrie en verbruikers te verander. 

Baie EU-ondernemings is reeds onderhewig aan die emissiehandelstelsel van die EU (ETS), maar solank industriële installasies buite die EU nie aan soortgelyke ambisieuse maatreëls onderworpe is nie, kan hierdie pogings hul effek verloor. CBAM beoog om die prys van koolstof tussen plaaslike produkte en ingevoerde goedere vir sekere energie-intensiewe sektore te vergelyk.

advertensie

Net soos die ETS, sal die CBAM gebaseer wees op sertifikate waarvan die pryse ooreenstem met die ingeboude emissies in ingevoerde goedere. Die Kommissie hoop dat dit ander sal aanspoor om hul produksieprosesse te 'groen' en ook buitelandse regerings sal aanmoedig om groener beleid vir die nywerheid in te stel.

Daar sal 'n oorgangstydperk wees wat van 2023-2025 sal duur. CBAM is van toepassing op die yster- en staal-, sement-, kunsmis-, aluminium- en elektrisiteitsektor. In hierdie fase sal invoerders slegs die emissies wat in hul goedere ingebed is, moet rapporteer sonder om 'n finansiële aanpassing te betaal. Dit sal tyd gee om voor te berei vir die finale stelsel wat in 2026 ingestel sal word, wanneer invoerders sertifikate moet koop wat verreken kan word met ingeboude emissies. Dit val saam met die uitfasering van gratis toelaes onder die ETS. 

Die Kommissie het moeite gedoen om die nuwe meganisme te beskryf as 'n instrument vir omgewingsbeleid, nie as 'n tariefinstrument nie. Dit is van toepassing op produkte, nie lande nie, op grond van hul werklike koolstofinhoud, onafhanklik van hul land van herkoms.

Gentiloni het berig dat ministers van finansies en sentrale bankiers wat as die G20 in Venesië vergader, die EU-voorstel positief en met belangstelling ontvang het. Hy het gesê dat soortgelyke koolstofprysmaatreëls bespreek word, ook in die VSA en Kanada.

WTO-versoenbaar?

Brasilië, Suid-Afrika, Indië en China het reeds 'ernstige kommer' uitgespreek dat CBAM onregverdige diskriminasie op die invoer van hul produkte kan oplê. Oud-WHO-hoofregter James Bacchus skryf in a blog vir die Wêreld Ekonomiese Forum het geskryf: 'Om te bewys dat CBAM geregtig is op die algemene uitsonderings van die WTO, sal die Europese Kommissie moet vasstel dat dit nie' toegepas sal word op 'n manier wat 'n manier sou wees vir arbitrêre of onregverdigbare diskriminasie tussen lande waar dieselfde toestande heers '. En daarbenewens is dit nie 'n vermomde beperking op internasionale handel nie. '

Ten einde lande buite die EU te verseker, stel Bacchus voor dat hy met alle belanghebbendes in gesprek tree. Die voorstel van die Kommissie bevat ook 'n moontlikheid van finansiële ondersteuning in die vorm van tegniese hulp om ontwikkelende lande te help aanpas by die nuwe verpligtinge.

Eie hulpbron?

Die EU se volgende generasie EU-fonds wat die EU toelaat om € 750 miljard uit finansiële markte te leen, word met nuwe eie bronne befonds. CBAM word gelys as een van die nuwe bronne van inkomste, maar daar word beraam dat dit teen 10 'n baie klein bydrae sal lewer met slegs € 2030 miljard se inkomste, en slegs 20% hiervan sal aan die EU gaan. EU verslaggewer vra om opheldering oor hierdie syfers en wag nog steeds op reaksie.

elektrisiteit inter

Die Kommissie keur die Franse skema van € 30.5 miljard goed om produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-reëls vir staatssteun 'n Franse steunskema goedgekeur om hernubare elektrisiteitsproduksie te ondersteun. Die maatreël sal Frankryk help om sy doelwitte vir hernubare energie te bereik sonder om die mededinging onnodig te verdraai en sal bydra tot die Europese doelwit om teen 2050 klimaatneutraliteit te bereik.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, verantwoordelik vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Hierdie hulpmaatreël sal die ontwikkeling van belangrike hernubare energiebronne stimuleer en 'n oorgang na 'n omgewingsvolhoubare energievoorsiening ondersteun, in ooreenstemming met die EU Green Deal-doelstellings. Die keuse van die begunstigdes deur middel van 'n mededingende bodproses sal die beste waarde vir belastingbetalers se geld verseker, terwyl die kompetisie in die Franse energiemark behou word. ” 

Die Franse skema

advertensie

Frankryk het die Kommissie in kennis gestel van sy voorneme om 'n nuwe skema in te stel ter ondersteuning van elektrisiteit wat uit hernubare energiebronne geproduseer word, naamlik aan landoperateurs van son-, land- en hidroëlektriese installasies. Die skema verleen ondersteuning aan hierdie operateurs wat via mededingende tenders toegeken word. In die besonder sluit die maatreël sewe soorte tenders in vir 'n totaal van 34 GW nuwe kapasiteit vir hernubare energie wat tussen 2021 en 2026 gereël sal word: (i) son op die grond, (ii) son op geboue, (iii) wind op land, (iv) hidroëlektriese installasies, (v) innoverende sonkrag, (vi) selfverbruik en (vii) 'n tegnologie-neutrale tender. Die steun het die vorm van 'n premie bo-op die elektrisiteitsmarkprys. Die maatreël het 'n voorlopige totale begroting van ongeveer € 30.5 miljard. Die skema is oop tot 2026 en hulp kan uitbetaal word vir 'n maksimum tydperk van 20 jaar nadat die nuwe hernubare installasie aan die netwerk gekoppel is.

Kommissie se beoordeling

Die Kommissie het die maatreël beoordeel volgens die EU-reëls vir staatshulp, veral die 2014 riglyne op die staat steun vir beskerming van die omgewing en energie.

Die Kommissie het bevind dat die hulp nodig is om die opwekking van hernubare energie verder te ontwikkel om aan Frankryk se omgewingsdoelstellings te voldoen. Dit het ook 'n aansporingseffek, aangesien die projekte andersins nie sou plaasvind in die afwesigheid van openbare steun nie. Verder is die steun eweredig en beperk tot die minimum wat nodig is, aangesien die vlak van hulp deur mededingende tenders bepaal sal word. Daarbenewens het die Kommissie bevind dat die positiewe effekte van die maatreël, in die besonder, die positiewe omgewingseffekte swaarder weeg as enige moontlike negatiewe effekte in terme van mededingingsvervalsing. Uiteindelik het Frankryk ook verbind om 'n ex-pos evaluering om die kenmerke en implementering van die hernubare skema te beoordeel.

Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die Franse skema in lyn is met die EU-reëls vir staatssteun, aangesien dit die ontwikkeling van hernubare elektrisiteitsproduksie uit verskillende tegnologieë in Frankryk sal vergemaklik en die uitstoot van kweekhuisgasse sal verminder, in ooreenstemming met die Europese Green Deal en sonder om mededinging onbehoorlik te verdraai.

agtergrond

Die Kommissie se 2014 Riglyne oor staatssteun vir Environmental Protection en Energie lidlande in staat stel om die produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun, onderworpe aan sekere voorwaardes. Hierdie reëls is daarop gemik om lidlande te help om die EU se ambisieuse energie- en klimaatdoelwitte te bereik teen die minste moontlike koste vir belastingbetalers en sonder onnodige mededingingsvervalsing in die interne mark.

Die Hernubare energie richtlijn van 2018 'n bindende teiken vir hernubare energie vir die hele EU van 32% teen 2030 opgestel het Europese Green Deal-kommunikasie in 2019 het die Kommissie sy klimaatambisies versterk en 'n doel gestel om geen netto uitstoot van kweekhuisgasse in 2050 te hê nie. Europese Klimaatreg, wat die 2050-klimaatneutraliteitsdoelstelling verskans en die tussentydse doelwit stel om die netto kweekhuisgasvrystellings teen 55 met minstens 2030% te verminder, het die grondslag vir die "geskik vir 55' wetgewende voorstelle wat op 14 Julie 2021 deur die Kommissie aanvaar is. Onder hierdie voorstelle het die Kommissie 'n wysiging van die Richtlijn Hernubare Energie, wat 'n verhoogde teiken stel om teen 40 2030% van die EU-energie uit hernubare bronne te produseer.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.50272 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Lees verder

Europese Green Deal

Die beskerming van die seë van Europa: die Kommissie loods openbare konsultasie oor die Mariene Strategieraamwerkrichtlijn

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n openbare raadpleging soek na die standpunte van burgers, instellings en organisasies uit die openbare en private sektor oor hoe om die EU te maak Marine Strategie Kaderrichtlijn meer doeltreffend, effektief en relevant vir die ambisies wat in die Europese Green Deal. Voortbouend op die inisiatiewe wat onder die European Green Deal aangekondig is, veral die Nulbesoedelingsaksieplan en die EU-biodiversiteitstrategie tot 2030, hierdie oorsig poog om te verseker dat die Europese mariene omgewing deur 'n robuuste raamwerk bestuur word, wat dit skoon en gesond hou, terwyl die volhoubare gebruik daarvan verseker word.

Kommissaris van die omgewing, oseane en visserye, Virginijus Sinkevičius, het gesê: 'Gesonde seë en oseane is noodsaaklik vir ons welstand en om ons klimaat- en biodiversiteitsdoelwitte te bereik. Menslike aktiwiteite beïnvloed egter die lewe in ons see negatief. Verlies en besoedeling deur biodiversiteit bedreig steeds die seelewe en habitatte, en klimaatsverandering hou enorme bedreigings vir die oseane en die hele planeet in. Ons moet die beskerming en versorging van ons seë en oseane verskerp. Daarom moet ons ons huidige reëls van naderby bekyk en indien nodig verander voordat dit te laat is. U siening oor die mariene omgewing is van kardinale belang in hierdie proses. ”

Die raamrichtlijn mariene strategie is die belangrikste instrument van die EU om die mariene omgewing te beskerm en is daarop gemik om gesonde, produktiewe en veerkragtige mariene ekosisteme te handhaaf, terwyl 'n meer volhoubare gebruik van mariene hulpbronne verseker word tot voordeel van huidige en toekomstige geslagte. Die hersiening van die richtlijn sal in meer besonderhede kyk na hoe dit tot dusver gevaar het, met inagneming van die bevindings van die Kommissie verslag oor die mariene strategie wat in Junie 2020 gepubliseer is, en beoordeel die geskiktheid daarvan om die kumulatiewe impak van menslike aktiwiteite op die mariene omgewing aan te pak. Die openbare raadpleging is oop tot 21 Oktober. Meer inligting is in die nuusberig hier afgelaai word.

advertensie

Lees verder

omgewing

European Green Deal: Kommissie stel nuwe strategie voor om EU-woude te beskerm en te herstel

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het vandag (16 Julie) die Nuwe EU-bosstrategie vir 2030, 'n vlagskipinisiatief van die Europese Green Deal wat voortbou op die EU Biodiversiteitstrategie vir 2030. Die strategie dra by tot die pakket van maatreëls voorgestel om kweekhuisgasemissies teen 55 met minstens 2030% te verminder en klimaatneutraliteit in 2050 in die EU. Dit help ook die EU om sy verbintenis tot die verwydering van koolstof deur natuurlike wasbakke te verbeter Klimaatreg. Deur die sosiale, ekonomiese en omgewingsaspekte saam aan te spreek, beoog die Bosstrategie om die multifunksionaliteit van EU-woude te verseker en beklemtoon die sleutelrol wat bosbouers speel.

Bosse is 'n noodsaaklike bondgenoot in die stryd teen klimaatsverandering en verlies aan biodiversiteit. Dit funksioneer as koolstofwasbakke en help ons om die gevolge van klimaatsverandering te verminder, byvoorbeeld deur stede af te koel, ons teen swaar oorstromings te beskerm en die impak van droogte te verminder. Ongelukkig ly die bosse in Europa onder baie verskillende druk, waaronder klimaatsverandering.

Beskerming, herstel en volhoubare bestuur van woude

advertensie

Die Bosstrategie stel 'n visie en konkrete aksies om die hoeveelheid en kwaliteit van woude in die EU te verhoog en die beskerming, herstel en veerkragtigheid daarvan te versterk. Die voorgestelde aksies sal die koolstofsekwestrasie verhoog deur verbeterde wasbakke en voorraad en sodoende bydra tot die versagting van klimaatsverandering. Die strategie is daartoe verbind om primêre en ou-groeiende woude streng te beskerm, vernielde woude te herstel en te verseker dat dit volhoubaar bestuur word - op 'n manier wat die lewensbelangrike ekosisteemdienste wat bosse bied en waarvan die samelewing afhanklik is, bewaar.

Die strategie bevorder die beste klimaat- en biodiversiteitsvriendelike bosbestuurspraktyke, beklemtoon die noodsaaklikheid om die gebruik van houtagtige biomassa binne volhoubaarheidsgrense te hou en moedig hulpbroneffektiewe houtgebruik aan in ooreenstemming met die kaskadebeginsel.

Die verskaffing van die multifunksionaliteit van EU-woude

Die strategie voorsien ook die ontwikkeling van betalingskemas aan boseienaars en bestuurders vir die lewering van alternatiewe ekostelseldienste, byvoorbeeld deur die behoud van dele van hul woude. Die nuwe gemeenskaplike landboubeleid (CAP), onder andere, sal 'n geleentheid wees vir meer doelgerigte ondersteuning aan bosbouers en die volhoubare ontwikkeling van woude. Die nuwe bestuurstruktuur vir woude sal 'n meer inklusiewe ruimte skep vir lidstaten, boseienaars en bestuurders, die industrie, die akademie en die burgerlike samelewing om te bespreek oor die toekoms van woude in die EU en om hierdie waardevolle bates vir die komende geslagte te handhaaf.

Ten slotte kondig die bosstrategie 'n wettige voorstel aan om bosmonitering, verslagdoening en data-insameling in die EU te verskerp. Geharmoniseerde EU-insameling van data, tesame met strategiese beplanning op lidstaatvlak, sal 'n omvattende beeld gee van die staat, die evolusie en die beoogde toekomstige ontwikkeling van woude in die EU. Dit is van uiterste belang om seker te maak dat woude hul veelvuldige funksies vir klimaat, biodiversiteit en ekonomie kan uitvoer.

Die strategie gaan gepaard met 'n padkaart om teen 2030 drie miljard ekstra bome regoor Europa te plant met inagneming van ekologiese beginsels - die regte boom op die regte plek vir die regte doel.

Uitvoerende visepresident vir die Europese Green Deal Frans Timmermans het gesê: 'Woude bied 'n tuiste aan die grootste deel van die biodiversiteit wat ons op aarde vind. Om ons water skoon te maak en ons grond ryk te wees, het ons gesonde woude nodig. Europa se woude loop gevaar. Daarom sal ons werk om hulle te beskerm en te herstel, om bosbestuur te verbeter en om bosbouers en bosopsigters te ondersteun. Uiteindelik is ons almal deel van die natuur. Wat ons doen om die klimaat- en biodiversiteitskrisis te beveg, doen ons vir ons eie gesondheid en toekoms. ”

Landboukommissaris Janusz Wojciechowski het gesê: “Woude is die longe van ons aarde: dit is noodsaaklik vir ons klimaat, biodiversiteit, grond- en luggehalte. Woude is ook die longe van ons samelewing en ekonomie: hulle verseker lewensonderhoud in landelike gebiede, lewer noodsaaklike produkte vir ons burgers en hou 'n diep sosiale waarde in hul aard. Die nuwe Bosstrategie erken hierdie multifunksionaliteit en wys hoe omgewingsambisie hand aan hand kan gaan met ekonomiese welvaart. Deur middel van hierdie strategie, en met ondersteuning van die nuwe gemeenskaplike landboubeleid, sal ons woude en ons bosbouers lewe blaas in 'n volhoubare, welvarende en klimaatneutrale Europa. '

Virginijus Sinkevičius, kommissaris vir omgewing, oseane en visserye, het gesê: “Europese woude is 'n waardevolle natuurerfenis wat nie as vanselfsprekend aanvaar kan word nie. Die beskerming, herstel en opbou van die veerkragtigheid van Europese woude is nie net noodsaaklik om die klimaat- en biodiversiteitskrisisse te bestry nie, maar ook om die sosio-ekonomiese funksies van woude te bewaar. Die groot betrokkenheid by openbare konsultasies toon dat Europeërs omgee vir die toekoms van ons woude, daarom moet ons die manier waarop ons ons woude beskerm, bestuur en laat groei, verander sodat dit werklike voordele vir almal sal inhou. '

agtergrond

Bosse is 'n noodsaaklike bondgenoot in die stryd teen klimaatsverandering en verlies aan biodiversiteit, danksy hul funksie as koolstofwasbakke, sowel as hul vermoë om die gevolge van klimaatsverandering te verminder, byvoorbeeld deur stede af te koel, ons teen swaar oorstromings te beskerm en droogte te verminder. impak. Dit is ook waardevolle ekosisteme, waar 'n groot deel van Europa se biodiversiteit tuis is. Hul ekosisteemdienste dra by tot ons gesondheid en welstand deur waterregulering, voedsel-, medisyne- en materiaalvoorsiening, vermindering en beheer van ramprisiko's, grondstabilisering en erosiebeheer, lug- en watersuiwering. Woude is 'n plek vir ontspanning, ontspanning en leer, sowel as deel van lewensonderhoud.

Meer inligting

Nuwe EU-bosstrategie vir 2030

Vrae en antwoorde oor die nuwe EU-bosstrategie vir 2030

Natuur en woude-feite

Feiteblad - 3 miljard ekstra bome

3 miljard bome webwerf

European Green Deal: Kommissie stel die transformasie van die EU-ekonomie en die samelewing voor om aan klimaatambisies te voldoen

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings