Verbinding met ons

Dierewelsyn

Die gebruik van antibiotika by diere neem af

gepubliseer

on

Die gebruik van antibiotika het afgeneem en is nou minder in voedselproduserende diere as by mense, sê die PDF ikoon jongste verslag gepubliseer deur die Europese Food Safety Authority (EFSA), die Europese Medisyne-agentskap (EMA) en die Europese Sentrum vir Siektevoorkoming en -beheer (ECDC).

In die verslag van die drie EU-agentskappe word 'n One Health-benadering gevolg, gegewens oor die gebruik van antibiotika en ontwikkeling van antimikrobiese weerstand (AMR) in Europa vir 2016-2018.

Die beduidende afname in die gebruik van antibiotika by voedselproduserende diere dui daarop dat die maatreëls wat op landsvlak getref word om die gebruik te verminder, effektief blyk te wees. Die gebruik van 'n klas antibiotika genaamd polymyksiene, wat kolistien insluit, was byna gehalveer tussen 2016 en 2018 in voedselproduserende diere. Dit is 'n positiewe ontwikkeling, aangesien polimyksiene ook in hospitale gebruik word om pasiënte wat met multiresistente bakterieë besmet is, te behandel.

Die EU-prentjie is uiteenlopend - die situasie verskil aansienlik per land en volgens die antibiotikaklas. Aminopenicilliene, kefalosporiene van die derde en vierde generasie en kinolone (fluorokinolone en ander kinolone) word byvoorbeeld meer by mense gebruik as by voedselproduserende diere, terwyl polimyksiene (kolistien) en tetrasikliene meer by voedselproduserende diere gebruik word as by mense. .

Die verband tussen die gebruik van antibiotika en bakteriële weerstand

Die verslag toon dat die gebruik van karbapeneme, 3de en 4de generasie kefalosporiene en kinolone by mense geassosieer word met weerstand teen hierdie antibiotika in Escherichia coli infeksies by mense. Soortgelyke assosiasies is gevind vir diere wat voedsel produseer.

Die verslag identifiseer ook die verband tussen antimikrobiese verbruik by diere en AMR in bakterieë van voedselproduserende diere, wat weer gepaard gaan met AMR in bakterieë van mense. 'N Voorbeeld hiervan is Campylobacter spp. bakterieë, wat in voedselproduserende diere voorkom en voedselbesmettings by mense veroorsaak. Kenners het 'n verband gevind tussen weerstand by hierdie bakterieë by diere en weerstand by dieselfde bakterie by mense.

Bestryding van AMR deur samewerking

AMR is 'n beduidende wêreldwye probleem vir openbare gesondheid wat 'n ernstige ekonomiese las verteenwoordig. Die One Health-benadering wat deur die samewerking van EFSA, EMA en ECDC geïmplementeer word, en die resultate wat in hierdie verslag aangebied word, vra vir voortgesette pogings om AMR op nasionale, EU- en wêreldvlak in die gesondheidsektor aan te pak.

Meer inligting

Dierewelsyn

'End the Cage Age' - 'n historiese dag vir welsyn van diere

gepubliseer

on

Věra Jourová, vise-president vir waardes en deursigtigheid

Die Europese Kommissie het vandag (30 Junie) 'n wetgewende reaksie op die Europese burgerinisiatief 'End the Cage Age' (ECI) voorgestel, ondersteun deur meer as een miljoen Europeërs uit 18 verskillende state.

Die Kommissie sal teen 2023 'n wetlike voorstel aanvaar om hokke vir 'n aantal plaasdiere te verbied. Die voorstel sal die gebruik van hokstelsels vir alle diere wat in die inisiatief genoem word, uitfaseer en uiteindelik verbied. Dit sal diere insluit wat reeds deur wetgewing gedek word: lêhenne, sôe en kalwers; en ander genoemde diere, insluitend: hase, trekkers, laagtelers, braaikuiken, kwartels, eende en ganse. Vir hierdie diere het die Kommissie EFSA (Europese Voedselveiligheidsowerheid) reeds gevra om die bestaande wetenskaplike bewyse aan te vul om die voorwaardes vir die verbod op hokke te bepaal.

As deel van sy Farm to Fork-strategie, het die Kommissie reeds daartoe verbind om voor te stel dat die wetgewing oor dierewelsyn, insluitend vervoer en grootmaak, wat tans 'n fiksheidskontrole ondergaan, hersien word, wat teen die somer van 2022 afgehandel moet word.

Kommissaris vir gesondheid en voedselveiligheid, Stella Kyriakides, het gesê: “Vandag is 'n historiese dag vir welsyn van diere. Diere is lewende wesens en ons het 'n morele, maatskaplike verantwoordelikheid om toe te sien dat diere se omstandighede dit weerspieël. Ek is vasbeslote om te verseker dat die EU op die wêreldvlak aan die voorpunt bly van welsyn van diere en dat ons aan die maatskaplike verwagtinge voldoen. "

Parallel met die wetgewing, sal die Kommissie spesifieke ondersteuningsmaatreëls op sleutelbeleidsterreine soek. In die besonder sal die nuwe gemeenskaplike landboubeleid finansiële ondersteuning en aansporings bied - soos die nuwe instrument vir eko-skemas - om boere te help opgradeer na meer diervriendelike geriewe in ooreenstemming met die nuwe standaarde. Dit sal ook moontlik wees om die Just Transition Fund en die Recovery and Resilience Facility te gebruik om boere te ondersteun in die aanpassing aan hokvrye stelsels.

Lees verder

Animal vervoer

Help boere om die hokboerdery te beëindig

gepubliseer

on

“Ons ondersteun die Citizens 'Initiative' End the Cage Age 'vir plaasdiere. Saam met 1.4 miljoen Europeërs vra ons die Kommissie om die regte maatreëls voor te stel om die hokboerdery te beëindig, ”het Michaela Šojdrová, parlementslid van die EVP, gesê.

“Dierewelsyn kan die beste gewaarborg word as boere die regte aansporings daarvoor kry. Ons ondersteun 'n gladde oorgang van hokke na alternatiewe stelsels binne 'n voldoende oorgangstydperk wat spesifiek vir elke spesie oorweeg word, ”het Šojdrová bygevoeg.

Aangesien die Europese Kommissie in 2023 belowe het om nuwe welsynsdierwetgewing voor te stel, onderstreep Šojdrová dat 'n impakstudie voor 2022 gedoen moet word, met inbegrip van die koste van die vereiste transformasie op kort en lang termyn. "Aangesien verskillende soorte, lêhenne of konyne, verskillende toestande benodig, moet die voorstel hierdie verskille dek volgens spesies volgens spesies teen 2027. Boere benodig oorgangstydperke en 'n vergoeding van die hoër produksiekoste," het Šojdrová gesê.

'Om die welsyn van diere te waarborg en om nie ons Europese boere te benadeel nie, het ons effektiewe beheer nodig as ingevoerde produkte volgens die EU se welsynstandaarde voldoen. Ingevoerde produkte moet aan Europese dierewelsynsstandaarde voldoen, sodat ons hoë gehalte produksie nie deur lae invoer vervang sal word nie, ”beklemtoon Šojdrová.

Lees verder

Dierewelsyn

130.000 skape uit Roemenië sal na verwagting sterf weens die Suez-bottelnek

gepubliseer

on

U sou dink dat die Suez-krisis verby is, maar nie vir die honderdduisende lewende diere wat nog steeds in die Suez-kruising vasgevang is nie, diere wat nou nie meer kos en water het nie. Daar kom 'n totaal van meer as 200.000 lewende diere uit Colombia, Spanje en meer as die helfte uit Roemenië wat nog nie die bestemming bereik het nie. Hulle sal waarskynlik doodgaan omdat voer en water vinnig opraak in die oorvol skepe wat hulle na hul slagting neem - skryf Cristian Gherasim

Die maritieme blokkade wat deur die Ever Given gegenereer is, het miskien geslaag, maar daar is nog steeds baie skepe wat oor duisende kilometers na lewende diere omsien wat nog nie eens die Suez oorgesteek het nie, ondanks die verwagting dat hulle moontlik voorrang gekry het weens die brose vrag en die feit dat hulle dae agter die skedule is.

Nieregeringsorganisasies vir dierewelsyn het verduidelik dat alhoewel die EU-wetgewing vervoerders vereis om 25 persent meer voedsel in te laai as wat beplan is vir hul reis, sou dit selde gebeur.

Nieregeringsorganisasies vir diereregte sê dat hierdie skepe, selfs met die buffer van 25 persent, nie meer voer hoef te kry voordat hulle in die hawe aankom nie.

Byvoorbeeld, skepe wat op 16 Maart Roemenië verlaat het, sou op 23 Maart in Jordanië aankom, maar in plaas daarvan sou dit op die vroegste op 1 April die hawe bereik. Dit is 'n vertraging van nege dae. Al sou die skip die benodigde ekstra voer van 25 persent hê, sou dit net 1.5 dae geduur het

Sommige van die 11 skepe wat tot op die rand geloop het, wat Roemenië met 130.000 lewende diere na die Persiese Golfstate verlaat het, het sonder water en water opraak nog voordat die Ever Given ontslaan is. Die owerhede in Roemenië het in 'n persverklaring gesê dat hulle ingelig is dat hierdie skepe voorkeur sal geniet, maar niks van die soort het gebeur nie, het NGO's gesê.

Dit is heel waarskynlik dat ons nooit die omvang van die ergste rampspoedige dierewelsynsramp in die geskiedenis sal ken nie, aangesien vervoerders gereeld dooie diere oorboord gooi om die bewyse te verberg. Meer nog, Roemenië sal ook nie die inligting bekend maak nie, omdat dit nie goed sal lyk nie en die owerhede weet dat dit tot ondersoeke sal lei.

Lewende diere word stadig lewendig gebak in die versengende hitte uit daardie beperkte metaalhouers.

Herhaal ondersoeke het getoon dat diere wat na die Golf-lande uitgevoer word, sterf weens die hoë temperature, hulle word gewelddadig van skepe afgelaai, in motorstamme gedruk en deur ongeskoolde slagters geslag

Roemenië voer baie lewende diere uit ondanks die haglike omstandighede. Die Europese Kommissie het dit uitgesonder vir die slegte praktyke rakende die uitvoer van lewende diere. Eers verlede jaar het meer as 14,000 XNUMX skape verdrink toe 'n vragvaartuig voor die Swart See-kus omgeslaan het. 'N Jaar voordat die EU-kommissaris vir voedselveiligheid gevra het dat lewende uitvoer weens die hitte opgeskort word. Roemenië het hul uitvoer verdubbel.

Lewende uitvoer van diere is nie net wreed nie, maar ook nadelig vir die ekonomie. Boere wat nie plaaslike vleisverwerkingsfasiliteite het nie, sê dat hulle geld verloor om hul vee na die buiteland te vervoer. Lewende diere word tien keer goedkoper verkoop as wanneer die vleis in die land verwerk en dan uitgevoer sou word.

Die uitvoer van lewende diere uit Roemenië bly onveranderd, selfs gedurende die warm somermaande, ondanks die herhaaldelike waarskuwings uit Brussel, ondanks die feit dat lande soos Australië en Nieu-Seeland dit stopgesit het, en dit is 'n ekonomiese snert. Kundiges en studies toon dat verwerkte en verkoelde vleis voordeliger sou wees, ekonomiese voordele en hoër opbrengste sou meebring

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings