Verbinding met ons

Animal vervoer

Help boere om die hokboerdery te beëindig

gepubliseer

on

“Ons ondersteun die Citizens 'Initiative' End the Cage Age 'vir plaasdiere. Saam met 1.4 miljoen Europeërs vra ons die Kommissie om die regte maatreëls voor te stel om die hokboerdery te beëindig, ”het Michaela Šojdrová, parlementslid van die EVP, gesê.

“Dierewelsyn kan die beste gewaarborg word as boere die regte aansporings daarvoor kry. Ons ondersteun 'n gladde oorgang van hokke na alternatiewe stelsels binne 'n voldoende oorgangstydperk wat spesifiek vir elke spesie oorweeg word, ”het Šojdrová bygevoeg.

Aangesien die Europese Kommissie in 2023 belowe het om nuwe welsynsdierwetgewing voor te stel, onderstreep Šojdrová dat 'n impakstudie voor 2022 gedoen moet word, met inbegrip van die koste van die vereiste transformasie op kort en lang termyn. "Aangesien verskillende soorte, lêhenne of konyne, verskillende toestande benodig, moet die voorstel hierdie verskille dek volgens spesies volgens spesies teen 2027. Boere benodig oorgangstydperke en 'n vergoeding van die hoër produksiekoste," het Šojdrová gesê.

'Om die welsyn van diere te waarborg en om nie ons Europese boere te benadeel nie, het ons effektiewe beheer nodig as ingevoerde produkte volgens die EU se welsynstandaarde voldoen. Ingevoerde produkte moet aan Europese dierewelsynsstandaarde voldoen, sodat ons hoë gehalte produksie nie deur lae invoer vervang sal word nie, ”beklemtoon Šojdrová.

Animal vervoer

Dierewelsynsoorwinning: uitspraak van die CJEU bevestig die reg van lidlande om verpligte bedrog voor die slagting in te stel  

gepubliseer

on

Vandag (17 Desember) is 'n historiese dag vir diere, aangesien die Hof van Justisie van die Europese Unie (CJEU) duidelik gemaak het dat lidlande toegelaat word om verpligte voor-slagting op te lê. Die saak wat geopper is uit die verbod wat die Vlaamse regering in Julie 2019 aanvaar het, het ook verpligtend gemaak vir die produksie van vleis deur middel van tradisionele Joodse en Moslem ritusse.

In die uitspraak word bepaal dat lidlande wettiglik verpligte omkeerbare verduistering kan instel in die raamwerk van art. 26.2 (c) van die Raadsverordening 1099/2009 (Slagtingsregulasie), met die doel om die welstand van diere te verbeter tydens die moordaksies wat in die konteks van godsdienstige rituele uitgevoer word. Dit sê duidelik dat die Slagteregulasie "nie lidlande belet om 'n verpligting op te lê om diere voor die dood te verdoof nie, wat ook van toepassing is in die geval van slagting wat deur godsdienstige rituele voorgeskryf word".

Hierdie uitspraak beskou die jongste ontwikkeling oor omkeerbare verdowing as 'n metode wat die skynbaar mededingende waardes van godsdiensvryheid en dierewelsyn suksesvol balanseer, en dit kom tot die gevolgtrekking dat 'die maatreëls vervat in die (Vlaamse) besluit dit moontlik maak om 'n billike balans te vind tussen die belangrikheid gekoppel aan dierewelsyn en die vryheid van Joodse en Moslemgelowiges om hul godsdiens te openbaar ”.

Eurogroup for Animals het die hofsaak noukeurig gevolg en in Oktober 'n meningspeiling wat toon dat EU-burgers nie wil sien dat diere geslag word terwyl hulle ten volle bewus is nie.

'Dit is nou duidelik dat ons samelewing nie diere ondersteun om onnodig te ly op die kritiekste tyd van hul lewens nie. Omkeerbare verbystering maak dit moontlik om die blykbaar mededingende waardes van godsdiensvryheid en die besorgdheid oor dierewelsyn onder die huidige EU-wetgewing suksesvol te balanseer. Die aanvaarding van pragtige slagtings voor godsdienstige gemeenskappe neem toe in beide EU- en nie-EU-lande. Dit is nou tyd vir die EU om voor-slagting altyd verpligtend te maak in die volgende hersiening van die Slagtingsregulasie, ”het Reineke Hameleers, uitvoerende hoof van Eurogroup for Animals, gesê.

Deur die jare heen het kundiges kommer uitgespreek oor die ernstige implikasies van dierewelsyn wat doodgemaak word sonder om vooraf te sny (FVE, 2002; EFSA, 2004; BVA, 2020), soos erken deur die hof, in 'n ander saak (C-497 / 17).

Die saak sal nou terugkeer na die konstitusionele hof van Vlaandere wat die uitspraak van die CJEU moet bevestig en implementeer. Verder gee die dreigende hersiening van die slagtingsregulering, soos aangekondig deur die Europese Kommissie in die raamwerk van die EU Farm to Fork-strategie, die kans om die saak verder uit te klaar deur verdowing voor die slagting altyd verpligtend te maak en te beweeg na 'n Europa wat sorg vir diere.

Na aanleiding van die Die besluit van die Europese Hof van Justisie vanoggend om die verbod op nie-verdowingslag in die Belgiese streke Vlaandere en Wallonië te handhaafOpperrabbyn Pinchas Goldschmidt, President van die Konferensie van Europese Rabbis (CER), het die volgende verklaring uitgereik:

'Hierdie besluit gaan selfs verder as wat verwag is, en vlieg in die lig van onlangse uitsprake van die Europese instellings dat die Joodse lewe gekos en gerespekteer moet word. Die Hof is daarop geregtig om te beslis dat lidlande afwykings van die wet, wat nog altyd in die verordening was, wel of nie mag aanvaar nie, maar om te probeer om shechita, ons godsdiensbeoefening, te definieer, is absurd.

'Die besluit van die Europese Hof van Justisie om die verbod op die nie-verdowingslag in die Vlaandere- en Walloniese streke van België toe te pas, sal deur Joodse gemeenskappe regoor die vasteland gevoel word. Die verbod het al 'n vernietigende impak op die Belgiese Joodse gemeenskap gehad, wat die tekort aan voorraad tydens die pandemie tot gevolg gehad het.

'Histories is verbod op godsdienstige slagting nog altyd geassosieer met die verregse en bevolkingsbeheer, 'n tendens wat duidelik gedokumenteer is, kan teruggevoer word na verbodswaardes in Switserland in die 1800's om die Joodse immigrasie uit Rusland en die Pogroms, na die verbode in Nazi-Duitsland en so onlangs as 2012, is pogings om godsdienstige slagting in Nederland te verbied, in die openbaar bevorder as 'n metode om te keer dat die Islam na die land versprei. Ons staar nou 'n situasie in die gesig waarin 'n verbod geïmplementeer is sonder dat die plaaslike Joodse gemeenskap geraadpleeg word en dat die gevolge vir die Joodse gemeenskap langdurig sal wees.

“Europese leiers sê vir ons dat hulle wil hê dat Joodse gemeenskappe in Europa moet woon en suksesvol wees, maar hulle bied geen waarborge vir ons lewenswyse nie. Europa moet besin oor die tipe kontinent wat dit wil wees. As waardes soos vryheid van godsdiens en ware diversiteit integraal is, weerspieël die huidige regstelsel dit nie en moet dit dringend hersien word. 

"Ons sal voortgaan om met verteenwoordigers van die Belgiese Joodse gemeenskap saam te werk om ons ondersteuning op enige manier te bied."

Meningspeiling oor slagting 
Opsomming van die Hof van Justisie van die Europese Unie (CJEU) saak C-336/19
Amicus Curiae oor CJEU-saak
Advokaat Algemene mening

Lees verder

Animal vervoer

Parlementslede stem vir 'n nuwe ondersoekkomitee oor #AnimalTransport

gepubliseer

on

Die EU-parlement is vandag (19 Junie) oorweldigend het ten gunste gestem van die stigting van 'n Komitee van Ondersoek oor dierevervoer. Compassion in World Farming en VIER PAWERS is verheug oor die uitslag van die stemming. Op die oomblik handhaaf EU-lidlande die EU-wetgewing wat die miljoene boerderydiere wat elke jaar duisende kilometers vervoer word om te slag, te teel of verder te vet, sleg te handhaaf.

Die EU moet 'n aantal langdurige probleme oplos wat verband hou met die implementering van die EU-wetgewing oor dierevervoer, insluitend oorbevolking, versuim om die vereiste russtasies te voorsien, voedsel en water, vervoer in uiterste hitte, vervoer van ongeskikte diere en onvoldoende beddegoed. .

Die besluit van die EU-parlement volg op 'n golf van optrede deur die burgerlike samelewing en die EU-instellings, wat rooi vlae oor die kwessie opstoot. Die EU-kommissie se onlangse 'Farm To Fork'-strategie stel dit duidelik dat die EU-kommissie van plan is om die wetgewing oor dierevervoer te hersien. In Desember verlede jaar het die Raad van die EU beklemtoon dat 'duidelike tekortkominge en teenstrydighede' bly met betrekking tot die uitdagings van langafstandvervoer in sy gevolgtrekkings oor dierewelsyn.

Olga Kikou, hoof van medelye met die wêreldboerdery, het gesê: “Die parlement se stem om die gruweldade van dierevervoer onder die kollig te plaas, bring hoop. Miljoene plaasdiere word jaarliks ​​op lang en grusame reise vervoer, dikwels in vuil toestande, beknop en mekaar gereeld vertrap. In die somer word hulle in uiters hoë temperature vervoer, gedehidreer en uitgeput. Sommige van hulle vergaan. Vir baie is dit die laaste kwellende ure voordat hulle die slaghuis bereik. Die EU-wetgewing moet diere teen sulke lyding beskerm, maar die meeste EU-lande voldoen nie aan die wetlike vereistes rakende vervoer nie en laat sulke wreedhede toe. Dit moet stop. Die EU moet uiteindelik die aantal en totale duur van vervoer verminder en die uitvoer van diere buite die EU-grense beëindig. ”

VIER PAWS, direkteur van die Europese beleidskantoor, Pierre Sultana, het gesê: 'Die besluit van vandag is 'n mylpaal vir dierewelsyn. Die parlement het die geleentheid benut om dierelyd tydens vervoer aan te spreek. Stelselmatige oortredings tydens dierevervoer word al jare gekritiseer. Die Komitee van Ondersoek sal die oortredings en wanadministrasie van die Dierevervoerregulasie deur die Europese Kommissie en die EU-lande ondersoek. Die parlement, as die regstreeks verkose verteenwoordiging van die Europese burgers, vervul dus sy belangrikste taak, naamlik die uitoefening van demokratiese toesig en beheer. Dit is 'n duidelike teken vir lidlande en die Europese Kommissie om meer te doen om dierelyd te vermy en die EU-regulering toe te pas. "

  1. Die  voorstel is op 11 Junie deur die konferensie van die Europese parlement voorgestel. Gedurende die vorige termyn het die Europese Parlement 'n implementeringsverslag oor lewendige vervoer aangeneem en tot die gevolgtrekking gekom dat 'n komitee van ondersoek na lewende sake wel nodig is (2018/2110 (INI), Punt 22). Volgens die oorsig van die Europese Kommissie, is ouditverslae van dierevervoer deur land en deur see, is daar wydverspreide nie-nakoming en gereelde versuim deur die owerhede van die lidstaten om hierdie wet af te dwing. Die Europese Rekenkamer het ook in sy verslag oor die implementering van wetgewing oor welsyn van diere wat tydens die vervoer 'swakpunte in sekere gebiede met betrekking tot welsynskwessies aanhou'.
  2. Die Komitee van Ondersoek is 'n ondersoekinstrument wat die EU-parlement kan instel om dringende maatskaplike kwessies aan te spreek. In die vorige wetgewende bepalings het die EU-parlement byvoorbeeld spesiale komitees ingestel in die nasleep van die LuxLeaks- en malskoeisiekte-skandale.
  3. Barmhartigheid in World Farming beywer hom al meer as 50 jaar vir die welstand van plaasdiere en volhoubare voedsel en boerderye. Ons het meer as een miljoen ondersteuners en verteenwoordigers in elf Europese lande, die VSA, China en Suid-Afrika. Ons EU-kantoor beywer hom vir die einde van die gebruik van wrede hokstelsels, verminder ons verbruik van diereprodukte, 'n einde aan langafstand lewende dierevervoer en die uitvoer van lewende diere buite die EU, en hoër standaarde vir welsyn van diere, insluitend vis .
  4. VIER POTTE is die wêreldwye organisasie vir dierewelsyn vir diere onder menslike invloed, wat lyding openbaar, diere in nood red en beskerm. VIER PAWS is gestig deur Heli Dungler in Wene in 1988 en fokus op geselskapsdiere, insluitend rondloperhonde en katte, plaasdiere en wilde diere wat in ongepaste omstandighede aangehou word, sowel as in ramp- en konfliksones. Met volhoubare veldtogte en projekte bied VIER PAWS vinnige hulp en beskerming op lang termyn vir lydende diere.

Lees verder

Animal vervoer

#CrueltyFreeEurope-verklaring oor moratorium op eksperimente met diere

gepubliseer

on

In sy antwoord op 'n versoekskrif wat aan die versoekskrifskomitee van die Europese Parlement gebring is Die Kommissie het gevra vir 'n moratorium op eksperimente op diere terwyl die waarde daarvan beoordeel word, en het weer eens gesê dat hy ten volle verbind is tot die uiteindelike doel om dieretoetse volledig te vervang.

Wreedheidsvry Europa - 'n netwerk van dierebeskermingsorganisasies wat daarop gemik is om dieretoetse in die Europese Unie te beëindig - verwelkom die verbintenis, maar glo dat dit nou tyd is om 'n padkaart in te stel om woorde in 'n plan van aksie te omskep.

Cruelty Free Europe, direkteur van wetenskap, dr. Katy Taylor, het gesê: 'Die EU moet nou meer as ooit tevrede wees om beter wetenskap te ontwikkel en hom tot meer menslike en menslike navorsing en innovasie te wend. 95% van alle middels wat getoon word dat dit veilig en effektief is in toetse op diere, slaag nie in menslike proewe nie. Die koste van hierdie mislukking is baie geldelik en vir diere en mense. As enige ander stelsel so omvattend sou misluk, sou dit seker lankal geskrap en ander beter oplossings beveilig word? '

'In 1993 - 27 jaar gelede - in die vyfde EU-omgewingsaksie vir volhoubaarheid, is 'n doelwit gestel om teen 2000 'n vermindering van 50% te maak in die aantal gewerwelde diere wat vir eksperimentele doeleindes gebruik word. Teen 1997 is hierdie aksie stilweg laat vaar en is die aantal dieretoetse in Europa steeds hoog. Ons het dus al voorheen die verpligtinge gehoor. Dit is hoog tyd vir verandering. ”

Die reaksie van die Kommissie beklemtoon ook die pogings om die ontwikkeling van nie-dierlike metodes om diernavorsing te vervang, aan te moedig. Cruelty Free Europe erken die baanbrekerswerk wat in Europa gedoen is deur organisasies soos ECVAM, samewerking soos die EPAA en Horizon-befondsing, maar sê daar moet baie meer gedoen word.

Dr Taylor vervolg: 'Neem die Horizon-navorsingsprogram waar ons berekeninge daarop dui dat befondsing vir Horizon 2020-projekte wat primêre en sekondêre voordele vir nie-dierlike metodes eis, slegs 0.1% van die totale € 80 miljard-program vir die periode 2014 tot 2020 beloop. Dink daaraan dat hoewel 48 Horizon-projekte op die een of ander manier bydra tot nie-dierlike metodes, die gebruik van 'dieremodelle' in die omgewing van 300 as deel van hul metodiek noem. As Europa ernstig is oor sy doel om diereksperimente te vervang, moet hy regtig sy geld plaas waar sy mond is. ”

In November 2019 is 'n versoekskrif aan die presidente van die Europese Kommissie en die Europese Parlement voorgelê waarin 'n beroep op die EU gedoen word om 'n stelselmatige ondersoek te doen na alle navorsingsgebiede waarin diere gebruik word. In Mei vanjaar het die komitee vir petisies van die Europese Parlement bevestig dat die versoekskrif as toelaatbaar aanvaar is en dat dit formeel deur die komitee oorweeg sou word. Cruelty Free Europe het saam met ons Europese vennote 'n beroep op die Kommissie gedoen om 'n omvattende plan met teikens en roosters te verbind om 'n einde te maak aan dieretoetse in die EU.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings