Verbinding met ons

omgewing

25 visioenêre vroulike leiers wat die klimaatsverandering-revolusie dryf

DEEL:

Gepubliseer

on

In hierdie baanbrekende funksie delf ons in die inspirerende lewens en prestasies van 25 merkwaardige vroue wat ons planeet se toekoms vorm. Hierdie artikel deur solarempower.com sal hierdie voorlopers se bydraes tot hernubare energie en klimaatsverandering beklemtoon. Deur hul gewaagde strategieë, innoverende oplossings en vreeslose leierskap, breek hierdie vroue nie net hindernisse in tradisioneel manlik-gedomineerde velde nie, maar lei ook die aanklag na 'n volhoubare en veerkragtige toekoms.

Maak gereed om geïnspireer te word deur hierdie kampioene van verandering wat demonstreer dat 'n groener toekoms nie net moontlik is nie, maar tans geskep word, deur diegene met die visie en moed om dit vorentoe te dryf.

25 vroue wat leiers is in die stryd teen klimaatsverandering en die bevordering van hernubare energie

Hier is 25 vroue wat die planeet se verdedigers is en diegene wat hulp nodig het om hul regte uit te oefen. Hulle storie en ervaring is die moeite werd om te vertel vir ons toekomstige wêreldleiers.

 • Christiana Figueres
Christiana Figueres

Voormalige uitvoerende sekretaris van die VN se raamwerkkonvensie oor klimaatsverandering

Costa Ricaanse diplomaat Christiana Figueres was 'n deurslaggewende figuur in die stryd teen klimaatsverandering, erken as 'n sleutelargitek agter die Parys-ooreenkoms. Sy het gedien as die Uitvoerende Sekretaris van die Verenigde Nasies se Raamwerkkonvensie oor Klimaatsverandering (UNFCCC) van 2010 tot 2016, waartydens sy internasionale konsensus oor klimaatsoptrede bewerkstellig het, en komplekse politieke, tegniese en finansiële uitdagings wat inherent aan globale klimaatonderhandelinge inherent is, oorkom.

Figueres word veral gevier vir haar instrumentele rol in die suksesvolle onderhandeling van die Parys-ooreenkoms in 2015, wat 'n nuwe standaard gestel het vir globale pogings om Klimaatverandering aan te pak. Deur haar leierskap het sy nasionale regerings, korporasies en aktiviste bymekaar gebring om ongekende vordering in die globale reaksie op klimaatsverandering te behaal.

advertensie

Na haar ampstermyn by die VN, Figueres medestigter Global Optimism, 'n onderneming wat gefokus is op sosiale en omgewingsverandering. Hier gaan sy voort om meedoënloos aan klimaatsveranderingsinisiatiewe te werk en grootskaalse aksies in die rigting van 'n volhoubare toekoms aan te blaas.

By Global Optimism bevorder Figueres 'n proaktiewe en positiewe uitkyk op die klimaatkrisis, en bepleit maatreëls om die impak van aardverwarming te versag.


 • Rachel Kyte
Rachel Kyte

Dekaan van The Fletcher School by Tufts Universiteit

Rachel Kyte, 'n krag in volhoubare ontwikkeling, het 'n jarelange loopbaan wat vir klimaataksie en hernubare energie pleit. Voor haar huidige rol as die Dekaan van The Fletcher School by Tufts Universiteit, sy was die HUB van Volhoubare Energie vir Almal (SEforALL), 'n wêreldwye inisiatief wat deur die VN geloods is. By SEforALL het sy 'n deurslaggewende rol gespeel in die bereiking van universele energietoegang, die verbetering van energiedoeltreffendheid en die verhoging van die gebruik van hernubare energie.

Kyte se leierskap by SEforALL het aansienlik daartoe bygedra vorderende globale klimaataksie en die hoofstroom van hernubare energie in die beleidsagendas van lande en korporasies. Sy word erken vir haar voorspraak en denkleierskap oor skoon, volhoubare energie as 'n fundamentele mensereg, veral vir die mees kwesbare en gemarginaliseerde gemeenskappe.

In haar huidige akademiese leiersrol by Tufts Universiteit, gaan Kyte voort om te beïnvloed en toekomstige wêreldleiers te inspireer oor die belangrikheid van volhoubare energie en robuuste klimaatbeleide.

Terwyl sy The Fletcher School lei, gaan sy voort om aktief deel te neem aan globale dialoë oor klimaataksie, wat die belangrikheid van volhoubaarheid in politieke, ekonomiese en maatskaplike besluitneming versterk.


 • Laurence Tubiana
Laurence Tubiana

HUB van die European Climate Foundation

Laurence Tubiana, 'n prominente figuur in internasionale klimaatonderhandelinge, het 'n impakvolle loopbaan gehad klimaatbeleid te vorm. Haar sleutelrol as Frankryk se Ambassadeur en Spesiale Verteenwoordiger vir Klimaatsverandering vir die 21ste konferensie van die partye (COP21) het gelei tot die suksesvolle onderhandeling van die landmerk 2015 Parys-ooreenkoms, wat haar 'n deurslaggewende figuur in globale klimaat diplomasie maak.

Tubiana, wat tans as die HUB van die Europese Klimaatstigting dien, pas haar diepgaande begrip van klimaatdiplomasie en -beleid toe op speerpunt-inisiatiewe vir die oorgang van Europa na 'n volhoubare, lae-koolstof toekoms. Deur strategiese leiding en leierskap help sy met die transformasie van Europa se energiestelsels om 'n skoner, meer volhoubare toekoms vir almal te verseker.

Tubiana se werk strek verder as Europa, aangesien sy voortgaan om internasionale samewerking vir klimaataksie en volhoubare ontwikkeling te bevorder. Haar toewyding en kundigheid maak haar 'n kragtige voorstander vir globale klimaataksie, en haar invloed dra aansienlik by tot internasionale beleide en strategieë wat die klimaatkrisis aanspreek.


 • Mary Robinson
Mary Robinson

Voorsitter van The Elders

Mary Robinson, die eerste vroulike president van Ierland en voormalige Verenigde Nasies se Hoë Kommissaris vir Menseregte, het haar invloedryke loopbaan gebruik om vir klimaatgeregtigheid en menseregte te pleit. Sy gebruik haar platform om klimaatsverandering vanuit 'n unieke perspektief aan te spreek, en stel dit nie net as 'n omgewingskwessie nie, maar as 'n dringende kommer oor menseregte.

Tans, as die voorsitter van The Elders, 'n onafhanklike groep wêreldleiers wat verbind is tot vrede, geregtigheid en menseregte, gaan Robinson voort met haar onvermoeide werk klimaatsgeregtigheid te bevorder. Haar leierskap binne The Elders stel haar in staat om te put uit die kollektiewe wysheid en invloed van hierdie gewaardeerde groep om pleit vir diegene wat die meeste deur klimaatsverandering geraak word.

Boonop is haar Mary Robinson-stigting, Climate Justice, aktief poog om geregtigheid te verseker vir mense wat kwesbaar is vir die impak van klimaatsverandering, veral diegene wat dikwels oor die hoof gesien word: die swak, die ontmagtig, En die gemarginaliseerde regoor die wêreld.

Haar passievolle voorspraak en toewyding tot klimaatsgeregtigheid beklemtoon nie net die menslike dimensie van klimaatsverandering nie, maar stimuleer ook ondersteuning en optrede vir billike oplossings.


 • Jennifer Granholm
Jennifer Granholm

Amerikaanse minister van energie

Jennifer Granholm, 'n voormalige goewerneur van Michigan en die huidige Amerikaanse minister van energie, was 'n konsekwente pleit vir skoon energie dwarsdeur haar politieke loopbaan. Haar toewyding aan beleid oor skoon energie en werkskepping is duidelik in haar verskeie inisiatiewe waarop gefokus is die bevordering van 'n skoon energie-ekonomie.

As die Amerikaanse minister van energie hou Granholm toesig oor die Amerikaanse departement van energie en stuur sy missie om Amerika se veiligheid en welvaart te verseker. Sy bereik dit deur energie-, omgewings- en kernuitdagings aan te spreek deur transformerende wetenskap- en tegnologie-oplossings. In hierdie rol is sy nie net verantwoordelik vir die bestuur van die land se energiebronne maar ook die leiding van die navorsing en ontwikkeling pogings vir toekomstige energietegnologieë.

Granholm se leierskap speel 'n deurslaggewende rol in die bevordering van die Verenigde State se oorgang na 'n skoon, hernubare energie-toekoms. Sy help om 'n omvattende energiebeleid te vorm wat hernubare energie ondersteun, kweekhuisgasvrystellings verminder en energiedoeltreffendheid bevorder, wat bydra tot die stryd teen klimaatsverandering op nasionale vlak.


 • Kathy Hochul
Kathy Hochul

Goewerneur van New York

Kathy Hochul, wat dien as die Goewerneur van New York en die eerste vrou wat hierdie posisie beklee het, was 'n vaste voorstander vir die bekamping van klimaatsverandering en die bevordering van groen inisiatiewe. Haar toewyding aan omgewingsvolhoubaarheid is duidelik in haar administrasie se strategiese fokus op skoon energiebeleid. 

Onder Hochul se leierskap het New York beduidende vordering gemaak met die oorgang na hernubare energiebronne, wat haar toewyding aan 'n meer volhoubare en veerkragtige staat demonstreer. Hierdie oorgang sluit die versnelling van in buitelandse windenergieprojekte, 'n inisiatief wat benut die krag van die see se winde om skoon energie te verskaf en plaaslike werksgeleenthede te genereer.

Hochul se administrasie het ook die gebruik van elektriese voertuie bevorder, 'n stap wat haar sterk verbintenis tot 'n volhoubare toekoms verder onderstreep. Deur 'n omgewing te bevorder wat die aanvaarding van elektriese voertuie aanmoedig, help sy om New York se koolstofvoetspoor te verminder, wat die staat se rol bevorder om die gevolge van klimaatsverandering te versag.


 • Patricia Espinosa
Patricia Espinosa

Uitvoerende Sekretaris van die Verenigde Nasies se Raamwerkkonvensie oor Klimaatsverandering

Patricia Espinosa, 'n gesoute diplomaat van Mexiko, beklee tans die invloedryke posisie van Uitvoerende Sekretaris van die Verenigde Nasies se Raamwerkkonvensie oor Klimaatsverandering (UNFCCC). Hierdie posisie, wat eens deur Christiana Figueres beklee is, plaas Espinosa aan die voorpunt van internasionale klimaatsonderhandelinge en beleidmaking.  

Dwarsdeur haar ampstermyn was Espinosa meedoënloos in haar strewe na globale samewerking oor klimaataksie. Sy erken die belangrikheid van multilaterale samewerking om die komplekse uitdagings van klimaatsverandering aan te spreek en het onvermoeid gewerk om internasionale verbintenis tot die doelwitte wat in die Parys-ooreenkoms uiteengesit word, te versterk.

Haar leierskap was instrumenteel om nie net die pogings voort te sit wat deur die Parys-ooreenkoms begin is nie, maar ook om nasies te druk om hul verpligtinge na te kom om aardverwarming te beperk. Espinosa se volgehoue ​​voorspraak en diplomatieke vaardighede speel 'n belangrike rol in die leiding van die wêreldwye reaksie op klimaatsverandering, om vordering te verseker en momentum in hierdie belangrike globale pogings te handhaaf.


 • Gina McCarthy
Gina McCarthy

Wit Huis Nasionale Klimaatadviseur

Met 'n loopbaan wat oor drie dekades strek, was Gina McCarthy 'n belangrike krag in die Amerikaanse omgewingsbeleid. Dien tans as die eerste Withuis Nasionale Klimaatadviseur ooit, McCarthy is instrumenteel in die vorming en dryf van die president se ambisieuse klimaatagenda.

McCarthy se werk fokus daarop om binnelandse klimaataksie te koördineer en klimaatsuitdagings in geleenthede vir werkskepping te omskep. Haar pogings onderstreep die idee dat omgewingsvolhoubaarheid en ekonomiese welvaart is nie wedersyds uitsluitend nie, maar kan in tandem nagestreef word vir die groter voordeel.

Voor haar huidige rol het McCarthy gedien as die administrateur van die Environmental Protection Agency (EPA), 'n pos waarin sy beduidende omgewingsregulasies en -standaarde uitgevaardig het. Haar ervaring by die EPA, tesame met haar diepgaande begrip van omgewingskwessies, maak haar uniek geposisioneer om die land se klimaatbeleid en optrede te lei op 'n manier wat ekonomiese groei met omgewingsbewaring balanseer.


 • Sharon Burrow
Sharon Burrow

Algemene Sekretaris van die Internasionale Vakbondkonfederasie

Sharon Burrow, 'n wêreldwye erkende figuur in die arbeidersbeweging, is 'n passievolle pleit vir klimaatsgeregtigheid en werkersregte. As die Algemene Sekretaris van die Internasionale Vakbondkonfederasie verteenwoordig sy 'n groot netwerk van 200 miljoen werkers wat oor 163 lande strek, wat 'n sterk stem vir arbeid op die wêreldtoneel beliggaam.

Burrow het hom konsekwent beywer vir "net oorgang"-beginsels, 'n benadering wat daarna streef versoen die behoefte aan 'n groen, volhoubare ekonomie met die behoefte om werkers se regte te beskerm en te bevorder. Sy bepleit beleid wat verseker dat geen werker agtergelaat word in die oorgang na 'n skoner, groener ekonomie nie, wat die arbeidersbeweging in die hart van klimaatsveranderingbesprekings bring.

Haar werk beklemtoon nie net die kruising van klimaatbeleid, hernubare energie en arbeidsregte nie, maar beklemtoon ook die belangrikheid van sosiale geregtigheid in omgewingsbesluitneming. Deur haar onvermoeide voorspraak demonstreer Burrow dat die pad na 'n volhoubare toekoms met billikheid en geregtigheid geplavei kan word.


 • Katherine Hamilton
Katherine Hamilton

Voorsitter van 38 North Solutions

Katherine Hamilton is 'n invloedryke figuur in skoon energiebeleid en 'n sterk voorstander vir tegnologiese oplossings vir klimaatsverandering. As die voorsitter van 38 North Solutions, 'n openbare beleidsfirma spesialiseer in skoon energie en innovasie, Hamilton werk aan die voorpunt van hernubare energiebeleid en tegnologiese vooruitgang.

Hamilton se indrukwekkende loopbaan sluit in medestigter van verskeie skoon energie organisasies en dien as die president van die GridWise Alliance. Haar leierskap in hierdie rolle was instrumenteel in die leiding van beleidsbesluite wat skoon energie bevorder en die impak van klimaatsverandering versag.

Haar uitgebreide kennis, kundigheid en passie posisioneer haar as 'n dryfkrag in die skoon energiesektor, wat die beleidslandskap vorm en innovasie aanmoedig om effektiewe, volhoubare oplossings te lewer. Hamilton se werk dra by tot 'n groener toekoms deur die groei en aanvaarding van skoon energietegnologieë te bevorder en te verseker dat openbare beleid hierdie deurslaggewende vooruitgang ondersteun.


 • Mindy Lubber
Mindy Lubber

HUB en President van Ceres

Mindy Lubber, die HUB en President van Ceres, is 'n erkende leier op die gebied van korporatiewe volhoubaarheid. Ceres, onder haar leierskap, funksioneer as 'n nie-winsgewende organisasie en werk saam met van die mees invloedryke beleggers en maatskappye om kweek leierskap en konfronteer globale volhoubaarheidsuitdagings.

As 'n sterk voorstander van omgewings- en maatskaplike verantwoordelikheid in die sakesektor, lei Lubber Ceres in sy missie om ekonomiese praktyke vir 'n meer volhoubare wêreld te transformeer. Die organisasie onder haar rentmeesterskap beywer haar aktief vir besigheids- en beleidsoplossings wat daarop gemik is verminder kweekhuisgasvrystellingswater bespaar, en skep volhoubare voorsieningskettings.

Lubber se toewyding aan volhoubare sakepraktyke het gelei tot aansienlike vooruitgang in die veld, wat besighede gehelp het om te besef dat winsgewendheid en volhoubaarheid nie mekaar uitsluit nie. Sy gaan voort om pogings te lei om volhoubaarheid in die kern van sakestrategie te inkorporeer, wat 'n beduidende verskuiwing na verantwoordelike korporatiewe rentmeesterskap van die planeet aandui.


 • Maria Mendiluce
Maria Mendiluce

HUB van die We Mean Business Coalition

Maria Mendiluce is die HUB van die We Mean Business Coalition, 'n invloedryke organisasie wat daartoe verbind is sake-aksie teen klimaatsverandering kataliseer. Met 'n loopbaan wat oor meer as twee dekades strek in die verband van wetenskap, besigheid en beleid, het Mendiluce 'n leidende stem in die oorgang geword na 'n laekoolstofekonomie.  

Aan die stuur van die We Mean Business Coalition werk Mendiluce onvermoeid om besighede regoor die wêreld te mobiliseer om ambisieuse emissies te stel. verminderingsteikens en oorgang na hernubare energie. Haar pogings behels die benutting van die krag van die private sektor om betekenisvolle klimaataksie te bevorder.

Mendiluce se werk was instrumenteel in die aanmoediging van korporatiewe klimaataksie en die bevordering van besigheidstrategieë wat volhoubaarheid prioritiseer. Haar leierskap om besighede aan te moedig om hulle tot ambisieuse klimaatdoelwitte te verbind, is 'n beduidende krag in die globale oorgang na 'n meer volhoubare, laekoolstofekonomie.


 • Kate Gordon
Kate Gordon

Senior adviseur van die Amerikaanse presidensiële klimaatgesant

Kate Gordon, 'n erkende kenner oor die kruising van skoon energie en ekonomiese ontwikkeling, dien tans as die senior adviseur van die Amerikaanse presidensiële klimaatgesant. In hierdie rol speel sy 'n deurslaggewende rol in die vorming van klimaat-, energie- en omgewingsbeleid op die hoogste vlakke van die Amerikaanse regering.

Gordon verskaf strategiese advies oor 'n reeks beleidsinisiatiewe, met behulp van haar diepgaande kundigheid in beide klimaatsverandering en ekonomiese beleid. Haar werk behels die integrasie van klimaatsverandering-oorwegings in beide binnelandse en internasionale beleidsaksies, om te verseker dat die Verenigde State se reaksie op die klimaatkrisis omvattend en veelsydig is.

Deur haar werk is Gordon aktief die gaping tussen skoon energie en ekonomiese ontwikkeling te oorbrug. Sy gaan voort om strategieë te beywer wat nie net klimaatsverandering versag nie, maar ook ekonomiese groei en werkskepping stimuleer, wat demonstreer dat 'n skoon energie-ekonomie 'n dryfveer van welvaart kan wees.


 • Elizabeth May
Elizabeth Mei

Voormalige leier van die Groen Party van Kanada

Elizabeth May, die voormalige leier van die Groen Party van Kanada, is 'n jarelange leier kampvegter vir omgewingskwessies. In die loop van haar politieke loopbaan het sy onvermoeid gewerk om klimaatsverandering 'n nasionale prioriteit in Kanada te maak, deur haar platform te gebruik om sterk klimaatsverandering te pleit. Beleide, bewaringspogings en die oorgang na hernubare energie.

Alhoewel sy uit die partyleierskap getree het, dien May steeds as 'n Parlementslid, en bly 'n kragtige stem vir omgewingsvoorspraak. Haar werk in die Parlement word gekenmerk deur haar onwrikbare toewyding om die klimaatkrisis aan te spreek, en sy gaan voort om vir dapperheid te dring wetgewende optrede om die impak van klimaatsverandering te versag.

May se meedoënlose voorspraak het verseker dat klimaatsverandering aan die voorpunt van Kanada se politieke diskoers bly, wat help om die land se benadering tot omgewingsvolhoubaarheid te vorm. Haar volgehoue ​​pogings onderstreep die noodsaaklikheid van politieke leierskap om die komplekse uitdagings wat klimaatsverandering stel, aan te spreek.


 • Emma Howard Boyd
Emma Howard Boyd

Voorsitter van die Omgewingsagentskap

Emma Howard Boyd, as voorsitter van die Omgewingsagentskap, is 'n leidende figuur in omgewingsbeskerming en klimaataanpassing in die Verenigde Koninkryk. Haar werk fokus hoofsaaklik op die noodsaaklike kwessies van klimaatsverandering aanpassing, veral in die gebiede van vloedrisiko versagting en kus veerkragtigheid.

Onder haar leiding speel die Omgewingsagentskap 'n belangrike rol in bestuur en vermindering van die impak van klimaatsverandering. Boyd stuur nie net die agentskap om gemeenskappe veiliger en meer bestand teen klimaatsverandering te maak nie, maar ook om die natuurlike omgewing te verbeter.

Deur strategiese beplanning en implementering beoog Boyd en haar span om die VK te beskerm teen die onmiddellike en langtermyn bedreigings van klimaatsverandering, terwyl hulle ook volhoubare ontwikkeling bevorder. Haar volgehoue ​​pogings in hierdie gebiede help om 'n veerkragtige toekoms vir die Verenigde Koninkryk te vorm te midde van die toenemende uitdagings van klimaatsverandering.


 • Margaret Kuhlow
Margaret Kuhlow

Leier van WWF se Global Finance Practice

Margaret Kuhlow, die leier van die Wêreldnatuurfonds (WWF) se Global Finance Practice, speel 'n instrumentele rol om die finansiesektor met volhoubare ontwikkeling in lyn te bring. Met behulp van haar uitgebreide ervaring in bewaring, ontwikkeling en finansies, stuur Kuhlow finansiële instellings om omgewingsoorwegings in hul besluitnemingsprosesse te integreer.

Deur finansiële beleid en strategieë te beïnvloed, is Kuhlow dryf kapitaal na aktiwiteite wat die planeet bevoordeel, en omskep finansiële strome effektief in kragtige instrumente vir omgewingsbewaring.

Haar werk by WWF behels die bepleit van volhoubare finansiële praktyke, skakeling met finansiële instellings om verantwoordelike beleggingsbeleide aan te neem, en die dryf van sistemiese verandering binne die finansiesektor om biodiversiteit en klimaatdoelwitte te ondersteun. Kuhlow se leierskap lei die wêreldwye finansiële industrie na 'n toekoms waar winsgewendheid en volhoubaarheid saam bestaan, wat 'n beduidende bydrae lewer tot die globale oorgang na 'n groen ekonomie.


 • Eva Zabey
Eva Zabey

Uitvoerende Direkteur van Business for Nature

Eva Zabey dien as die Uitvoerende Direkteur van Business for Nature, 'n globale koalisie wat besighede aanspoor om te pleit vir optrede en beleidsverandering wat daarop gemik is die natuur te beskerm. Met die erkenning van die beduidende invloed van die sakesektor op omgewingsuitkomste, het Zabey haar werk daaraan gewy mobilisering van 'n wêreldwye netwerk van invloedryke organisasies om beleid te verdedig wat die Aarde se hulpbronne beskerm.

Onder haar leierskap skep Business for Nature 'n kragtige beweging wat die stem van die sakesektor verenig om betekenisvolle, grootskaalse omgewingsaksie te dryf. Deur die strategieë en doelwitte van diverse besighede in lyn te bring met die behoefte om die natuur te bewaar, bewerk Zabey 'n pad vir die rol van besigheid in die bereiking van volhoubare ontwikkeling. Haar werk beklemtoon steeds die onderlinge verband van ekonomiese groei, besigheidsvolhoubaarheid en natuurbewaring.


 • Naoko Ishii
Naoko Ishii

Uitvoerende vise-president en direkteur by die Centre for Global Commons, Universiteit van Tokio

Naoko Ishii, a prominente figuur in globale omgewingsbeleid, is tans die Uitvoerende Vise-President en Direkteur by die Centre for Global Commons, Universiteit van Tokio. Hierdie rol volg op haar belangrike ampstermyn as die HUB en voorsitter van die Global Environment Facility.

Deur haar loopbaan was Ishii instrumenteel in die dryf en vorming van globale omgewingsbeleide. Haar huidige posisie stel haar in staat om navorsing aan te voer en dialoog aan te moedig wat internasionale samewerking oor die konsepte van globale gemeenskappe en volhoubaarheid rig.

Ishii se uitgebreide ervaring in globale omgewingsbestuur, haar wetenskaplike insigte en haar verbintenis tot internasionale samewerking is sleutelbates in haar voortdurende pogings om die globale gemeenskappe te beskerm, daardie gedeelde hulpbronne waarvan alle lewe op Aarde afhanklik is.

Deur begrip en samewerking rondom hierdie kritieke kwessies te bevorder, dra Ishii by tot die skepping van 'n globale raamwerk vir die volhoubare bestuur van gedeelde hulpbronne, wat help om die gesondheid en lewenskragtigheid van ons planeet vir toekomstige geslagte te verseker.


 • Inger Andersen
Inger Andersen

Uitvoerende Direkteur van die Verenigde Nasies se Omgewingsprogram

Inger Andersen, 'n hoogs bekwame Deense ekonoom en omgewingskundige, is die huidige Uitvoerende Direkteur van die Verenigde Nasies se Omgewingsprogram (UNEP). Spog met 'n uitgebreide loopbaan in die velde van volhoubaarheid en omgewingsbestuur, Andersen was instrumenteel in die leiding van UNEP se missie om samewerking tussen nasies en belanghebbendes te bevorder om vir die Aarde se omgewing te sorg.  

Andersen se rol behels die leiding van die aanklag in die aanpak omgewingskwessies, van klimaatsverandering en ekosisteem-agteruitgang tot hulpbronskaarste. Onder haar leiding streef UNEP daarna om leierskap te verskaf, wetenskap te lewer, die globale omgewingsagenda te stel en vennootskappe te bevorder om volhoubare ontwikkelingsdoelwitte te bereik.

Die kern van Andersen se benadering is haar geloof in die noue verband tussen ekonomiese groei en omgewingsbewaring. Sy beklemtoon deurgaans dat die strewe na ekonomiese groei nie ten koste van die omgewing moet wees nie en dat volhoubare ontwikkeling slegs bereik kan word wanneer die twee in tandem oorweeg word.

Haar leierskap gaan voort wêreldwye optrede inspireer om 'n groen, inklusiewe en veerkragtige wêreld te skep.


 • Anne Hidalgo
Anne Hidalgo

Burgemeester van Parys

Anne Hidalgo, die eerste vroulike burgemeester van Parys, het onwrikbare toewyding aan Parys omskep in 'n groener, meer volhoubare stad. Haar ampstermyn is gekenmerk deur dapper inisiatiewe wat daarop gemik is om klimaatsverandering te bekamp en die stad meer omgewingsvriendelik te maak.

Onder Hidalgo se leierskap het Parys 'n gesien afname in motorverkeer en 'n aansienlike uitbreiding van fietsbane. Sy het maatreëls ingestel om luggehalte te verbeter, groen ruimtes te verbeter en volhoubare stedelike beplanning te bevorder.

Hidalgo was veral aan die spits van die C40 Cities-inisiatief, 'n netwerk van die wêreld se megastede wat daartoe verbind is om klimaatsverandering aan te spreek. Die C40 Cities-inisiatief stel stadsleiers in staat om saam te werk, kennis te deel en betekenisvolle, meetbare en volhoubare optrede teen klimaatsverandering te dryf.

Deur 'n Parys te skep wat veerkragtigheid en volhoubaarheid beliggaam, is Hidalgo lei deur voorbeeld, wat die wêreld wys hoe 'n groen stedelike toekoms kan lyk. Haar inisiatiewe weerspieël haar geloof in die potensiaal van stede om omgewingsverandering aan te voer en haar toewyding om Parys 'n model vir ander stede regoor die wêreld te maak.


 • Amina J. Mohammed
Amina J. Mohammed

Adjunk-sekretaris-generaal van die Verenigde Nasies

Amina J. Mohammed, die huidige Adjunk-sekretaris-generaal van die Verenigde Nasies, het haar roemryke loopbaan aan die gebiede van ontwikkeling en volhoubaarheid gewy. Haar ampstermyn as Nigerië se Minister van Omgewing word gekenmerk deur haar suksesvolle pogings om herstel en verbeter die land se natuurlike bates.

Nou, as die adjunk-sekretaris-generaal, het sy 'n deurslaggewende rol in die organisering, koördinering en die bevordering van die Volhoubare Ontwikkelingsdoelwitte (SDG's) op 'n globale skaal binne die VN-stelsel. Haar werk behels om lande regoor die wêreld te help om die SDG's te verstaan ​​en om hulle van die nodige leiding te voorsien om hierdie doelwitte in hul nasionale beleide en agendas te inkorporeer.

Daarbenewens help Mohammed die Sekretaris-Generaal met die bestuur van die bedrywighede van die Verenigde Nasies, om te verseker dat die organisasie 'n gekoördineerde en geïntegreerde benadering tot ontwikkelingskwessies handhaaf, insluitend klimaatsverandering, volhoubare ontwikkeling en ekonomiese ongelykheid.

Haar leierskap was instrumenteel in die dryf van vooruitgang in die rigting van 'n meer volhoubare, regverdige en inklusiewe globale samelewing.


 • Zhang Xin
Zhang Xin

HUB van SOHO China

Zhang Xin, die uitvoerende hoof van SOHO China, is 'n eiendom titan bekend vir haar baanbrekersbenadering tot die ontwikkeling van argitektonies unieke en eko-vriendelike geboue. Onder haar leierskap het SOHO China die grootste uitstekende kantooreiendomsontwikkelaar in Beijing en Sjanghai geword.

Dwarsdeur haar loopbaan het Zhang die konvensionele wysheid van die eiendomsbedryf uitgedaag deur te demonstreer dat kommersiële sukses en omgewingsrentmeesterskap saam kan bestaan. Haar ontwikkelings word nie net erken vir hul argitektoniese skoonheid en funksionaliteit nie, maar ook vir hul omgewingsbewuste ontwerp en werking.

Van die implementering van die nuutste energiedoeltreffendheidsmaatreëls tot die prioritisering van volhoubare materiale in konstruksie, Zhang se benadering beklemtoon omgewingsverantwoordelikheid. Haar baanbrekende werk dien as 'n kragtige voorbeeld vir die globale eiendomsektor, wat dit wys volhoubare praktyke kan in suksesvolle sakemodelle geïnkorporeer word.


 • Ellen Macarthur
Ellen MacArthur

Stigter van die Ellen MacArthur-stigting

Ellen MacArthur, 'n bekende Engelse seevaarder wat nou afgetree het, het haar loopbaan in die rigting gerig volhoubaarheid beywer, wat spesifiek die idee van 'n sirkulêre ekonomie verdedig deur haar gelyknamige stigting, die Ellen MacArthur Stigting.

Die Stigting, onder MacArthur se visioenêre leierskap, werk saam met besighede, akademie en beleidmakers met die doel om oor te skakel na 'n ekonomie wat deur ontwerp herstellend en regeneratief is. Dit poog om die paradigma te verskuif van 'n tradisionele lineêre ekonomie - gebaseer op 'n neem-maak-afval-model - na 'n sirkulêre ekonomie wat beklemtoon hergebruik, deel, herstel, opknap, hervervaardig en herwin om 'n geslote lusstelsel te skep, wat die gebruik van hulpbroninsette en die skep van afval, besoedeling en koolstofvrystellings tot die minimum beperk.

Ellen MacArthur se werk is baanbrekerswerk in sy vermoë om ekonomiese en ekologiese perspektiewe saam te voeg, wat die noodsaaklikheid onderstreep om ons stelsels te transformeer om harmonieus met die planeet te funksioneer. Haar invloed strek tot talle besighede en regerings wat nou sirkulêre ekonomie-beginsels oorweeg en implementeer.


 • Rhiana Gunn-Wright
Rhiana Gunn-Wright

Direkteur van klimaatbeleid by die Roosevelt-instituut

Rhiana Gunn-Wright, a prominente klimaatbeleidskenner, word wyd erken as een van die argitekte van die Green New Deal, 'n voorgestelde omvattende pakket van Amerikaanse wetgewing wat poog om beide klimaatsverandering en ekonomiese ongelykheid aan te spreek.  

In haar huidige rol as die Direkteur van Klimaatbeleid by die Roosevelt Instituut, konsentreer Gunn-Wright op handwerk innoverende en doeltreffende beleid om klimaatsverandering en die veelvuldige maatskaplike impak daarvan te konfronteer. Haar benadering word gekenmerk deur haar diepgaande begrip van die interseksionaliteit van klimaatsverandering.

Sy erken en beklemtoon dat klimaatsverandering buitensporige impakte het, wat dikwels gemarginaliseerde gemeenskappe die meeste nadelig beïnvloed.

Gunn-Wright is diep daartoe verbind om te pleit vir billike klimaatbeleidsoplossings wat nie net omgewingsuitdagings aanspreek nie, maar ook daarop gemik is om maatskaplike ongelykhede reg te stel. Haar werk gaan voort om die diskoers oor klimaatbeleid te vorm, en dring aan op oplossings wat beide omgewingsvolhoubaarheid en sosiale geregtigheid aanspreek.


 • Connie Hedegaard
Connie Hedegaard

Voormalige EU-kommissaris vir klimaataksie

Connie Hedegaard, ’n gerespekteerde Deense politikus, beduidende bydraes gelewer tot die Europese Unie se klimaataksiebeleid tydens haar ampstermyn as die EU se eerste Kommissaris vir Klimaataksie van 2010 tot 2014. Hierdie rol het haar aan die stuur van die EU se internasionale onderhandelinge oor klimaatsverandering geplaas en die voorpunt van pogings om die EU na 'n laekoolstof-ekonomie oor te skakel.

Gedurende haar tyd as Kommissaris was Hedegaard instrumenteel in die EU se ontwikkeling en implementering van ambisieuse klimaatbeleide, insluitend die opstel van die EU se 2020 klimaat- en energieteikens en lei Europa se onderhandelinge by die VN se jaarlikse klimaatkonferensies. Haar leierskap was deurslaggewend in die handhawing van die EU se posisie as 'n wêreldleier in klimaataksie.

Na haar termyn as Kommissaris, het Hedegaard 'n invloedryke figuur in omgewingsbeleid gebly, en het veral die rol van voorsitter van Denemarke se voorste groen dinkskrum, CONCITO, aanvaar. In hierdie hoedanigheid pleit sy steeds vir robuuste beleide wat daarop gemik is om koolstofvrystellings te verminder en na 'n volhoubare toekoms oor te skakel. 

Deur haar voortdurende werk en voorspraak beklemtoon Hedegaard aanhoudend die dringendheid om klimaatsverandering aan te spreek en die noodsaaklikheid van 'n groener, volhoubare ekonomie.


Hierdie visioenêre vroue verteenwoordig die gesamentlike poging wat nodig is om die globale uitdaging van klimaatsverandering aan te pak. Van beleidskepping en sakestrategie tot navorsing en aktivisme, hulle demonstreer dat die stryd teen klimaatsverandering 'n veelvlakkige benadering vereis. Hul toewyding aan die bevordering van hernubare energie en volhoubare praktyke, tesame met hul invloedryke posisies, was instrumenteel in die dryf van die hernubare revolusie.

Hierdie leiers beliggaam 'n verfrissende mengsel van veerkragtigheid, innovasie en vasberadenheid, wat die wêreld se perspektief hervorm oor wat dit beteken om 'n rentmeester van die planeet te wees. Terwyl ons na die toekoms kyk, dien hul bydraes as 'n inspirasie, wat beklemtoon dat elke aksie tel in ons gedeelde strewe na 'n volhoubare, hernubare toekoms.

Ons vier hul prestasies en onwrikbare toewyding om een ​​van die belangrikste uitdagings van ons tyd aan te spreek.

Beelde Bronne:

Internasionale Maritieme OrganisasieKol. U.UN-klimaatverandering vanaf Bonn, DuitslandNasionale Comité 4 en 5 meiAmerikaanse Departement van EnergieMetropolitaanse vervoerowerheid van die staat New York vanaf die Verenigde State van Amerika, Harlem29Uitvoerende Kantoor van die President van die Verenigde StateWêreld Ekonomiese ForumCleantechboy888Marcus Redivo/Groen Party van KanadaKILOInternasionale Maritieme OrganisasieGebruiker:AsAuSoVersterk2010Opdraande MediaMagnus Fröderberg/norden.orgInès Dieleman,

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings