Verbinding met ons

omgewing

Kommissie stel meer regverdige en groen verbruikerspraktyke voor

DEEL:

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het vandag 'n reeks Green Deal-voorstelle op hul kollegevergadering aanvaar. Die voorstelle fokus op volhoubare ekonomiese praktyke soos om te verseker dat verbruikers hul regte ken en dat produkte wat in die EU verkoop word, volhoubaar gebou, herstelbaar en herwinbaar is. 

"Dit is tyd om die model van 'neem, maak, breek en weggooi' te beëindig wat so skadelik is vir ons planeet, ons gesondheid en ons ekonomie," het Frans Timmermans, uitvoerende vise-president van die Kommissie, gesê. "Dit is hoe ons balans terugbring in ons verhouding met die natuur en ons kwesbaarheid vir ontwrigtings in globale voorsieningskettings verminder."

Volgens die nuwe voorstelle sal alle produkte 'n digitale produkpaspoort moet hê. Hierdie paspoort sal die herstel of herwinning van komponente van 'n produk fasiliteer, sowel as die opsporing van bekommernisse binne die voorsieningsketting. Hierdie voorstel sal die bestaande Eko-ontwerp-raamwerk uitbrei om soveel produkte as moontlik in te sluit en die aantal regulasies waaraan produkte moet voldoen, verhoog. Hierdie regulasies sal verhoogde energiedoeltreffendheid in konstruksie, verhoogde herwinbaarheid en algehele meer klimaatdoeltreffende sakepraktyke insluit.

Die bestaande ekoontwerp-raamwerk is 'n werk aan die gang sedert die eerste herhaling daarvan in 2009. Daardie standaarde het maniere vasgestel vir produkte wat in die EU vervaardig en verkoop word om meer omgewingsvriendelik te wees in alle stadiums van sy lewensiklus. Sedertdien het die standaarde waarvolgens produkte gehou word, verbeter om meer herstelbare produkte, meer volhoubare materiale en meer energiedoeltreffendheid in die algemeen in te sluit. 

Die Kommissie het ook die EU-strategie vir volhoubare en sirkulêre tekstiele aanvaar. Die doel is om tekstiele te reguleer deur dit meer herwinbaar en langlewend, nie-giftig en volhoubaar geskep teen 2030 te maak. Die voorstel poog om "vinnige mode" uit die EU-mark te stoot. Vinnige mode is wanneer winkels goedkoop klere skep om vinnig by die huidige styl te hou. Klere wat vir hierdie doel vervaardig word, is dikwels swak gemaak en ontwerp om tot niet te gaan wanneer die styl verander. 

Die laaste deel van die voorstel van die Kommissie was 'n opdatering van die EU-verbruikersreëls. Dit sal inligting oor hoe 'n produk saamgestel is en hoe lank dit moet hou aan die verbruiker beskikbaar stel. Die doel is om Europese verbruikers in staat te stel om meer ingeligte besluite te neem oor die produkte wat hulle koop. Die voorstel sal ook die bestaande lys van onbillike kommersiële praktyke bywerk om vae omgewingseise sonder feite in te sluit, nie in te lig oor duursaamheidbeperkende kenmerke nie en die gebruik van 'n vrywillige volhoubaarheidsetiket wat nie met onafhanklike hersiening geassosieer word nie.

advertensie

Deel hierdie artikel:

Neigings