Verbinding met ons

omgewing

European Green Deal: Kommissie stel die transformasie van die EU-ekonomie en die samelewing voor om aan klimaatambisies te voldoen

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie het 'n pakket voorstelle aangeneem om die EU se klimaat-, energie-, grondgebruik-, vervoer- en belastingbeleid geskik te maak om die netto kweekhuisgasvrystellings teen 55 met minstens 2030% te verminder, vergeleke met 1990-vlakke. Die bereiking van hierdie emissiereducties in die volgende dekade is van kardinale belang dat Europa teen 2050 die eerste klimaatneutrale kontinent word en die Europese Green Deal 'n werklikheid. Met die voorstelle van vandag bied die Kommissie die wetgewende instrumente aan om die teikens te bereik wat in die Europese Klimaatwet ooreengekom is en om ons ekonomie en samelewing fundamenteel te transformeer vir 'n regverdige, groen en welvarende toekoms.

'N Omvattende en onderling gekoppelde stel voorstelle

Die voorstelle sal die nodige versnelling van die vermindering van kweekhuisgasemissies in die volgende dekade moontlik maak. Dit kombineer: die toepassing van emissiehandel in nuwe sektore en 'n verskerping van die bestaande EU-stelsel vir emissiehandel; verhoogde gebruik van hernubare energie; groter energie-doeltreffendheid; 'n vinniger implementering van vervoermodusse met lae emissie en die infrastruktuur en brandstof om dit te ondersteun; 'n belyning van belastingbeleid met die Europese Green Deal-doelstellings; maatreëls om koolstoflekkasie te voorkom; en gereedskap om ons natuurlike koolstofwasbakke te bewaar en te laat groei.

advertensie
 • Die EU Emissiehandelstelsel (ETS) kos koolstof en verlaag jaarliks ​​die beperking op emissies van sekere ekonomiese sektore. Dit is suksesvol het die uitstoot van kragopwekking en energie-intensiewe nywerhede met 42.8% verminder in die afgelope 16 jaar. Vandag is die Kommissie stel voor om die totale emissieperk nog verder te verlaag en die jaarlikse verlagingskoers daarvan te verhoog. Die Kommissie is ook stel om gratis vrystellingstoelaes vir lugvaart uit te faseer en lyn met die wêreldwye koolstofverrekenings- en verminderingskema vir internasionale lugvaart (CORSIA) en om die skeepsvrystellings vir die eerste keer by die EU-ETS in te sluit. Om die gebrek aan reduksie van emissies in padvervoer en geboue aan te spreek, word 'n afsonderlike nuwe stelsel vir emissiehandel ingestel vir die verspreiding van brandstof vir padvervoer en geboue. Die Kommissie stel ook voor om die innovasie- en moderniseringsfondse te vergroot.
 • Om die aansienlike besteding aan klimaat in die EU-begroting aan te vul, lidlande moet die totale inkomste uit emissiehandel aan klimaat- en energieverwante projekte bestee. 'N Toegewyde deel van die inkomste uit die nuwe stelsel vir padvervoer en geboue behoort te wees die moontlike sosiale impak op kwesbare huishoudings, mikro-ondernemings en vervoergebruikers aan te spreek.
 • Die Regulasie vir inspanningsdeling versterk doelwitte vir die vermindering van emissiereduksie aan elke lidstaat vir geboue, pad- en huishoudelike vervoer, landbou, afval en klein nywerhede. Met inagneming van die verskillende beginpunte en vermoëns van elke lidstaat, is hierdie teikens gebaseer op hul BBP per capita, met aanpassings om kostedoeltreffendheid in ag te neem.
 • Lidlande deel ook die verantwoordelikheid vir die verwydering van koolstof uit die atmosfeer Regulasie oor grondgebruik, bosbou en landbou stel 'n algehele EU-teiken vir die verwydering van koolstof deur natuurlike wasbakke, wat gelykstaande is aan 310 miljoen ton CO2-uitstoot teen 2030. Nasionale teikens sal vereis dat die lidstaten hul koolstofwasbakke moet versorg en uitbrei om hierdie teiken te bereik. Teen 2035 moet die EU daarna streef om klimaatneutraliteit in die sektore vir landgebruik, bosbou en landbou te bereik, insluitend die vrystelling van nie-CO2 uit die landbou, soos dié van kunsmisgebruik en vee. Die EU-bosstrategie het ten doel om die kwaliteit, kwantiteit en veerkragtigheid van EU-woude te verbeter. Dit ondersteun bosbouers en die bosgebaseerde bio-ekonomie, terwyl die oes en die gebruik van biomassa volhoubaar is, en die biodiversiteit bewaar word, 'n plan om drie miljard bome te plant teen 2030 regoor Europa.
 • Energieproduksie en -gebruik is verantwoordelik vir 75% van die EU-uitstoot, en dit is dus van kardinale belang om die oorgang na 'n groener energiestelsel te versnel. Die Hernubare energie richtlijn sal 'n stel verhoogde teiken om 40% van ons energie uit hernubare bronne te produseer teen 2030. Alle lidstaten sal bydra tot hierdie doel, en spesifieke teikens word voorgestel vir die gebruik van hernubare energie in vervoer, verwarming en verkoeling, geboue en nywerhede. Om ons klimaats- en omgewingsdoelwitte te bereik, volhoubaarheidskriteria vir die gebruik van bio-energie word versterk en die lidstaten moet enige ondersteuningskemas vir bio-energie ontwerp op 'n manier wat die kaskadebeginsel van houtagtige biomassa respekteer.
 • Om algehele energieverbruik te verminder, emissies te verminder en energie armoede aan te pak, is die Energie Doeltreffendheid Richtlijn sal 'n stel meer ambisieuse bindende jaarlikse teiken om energieverbruik te verminder op EU-vlak. Dit sal lei hoe nasionale bydraes tot stand kom en die jaarlikse energiebesparingsverpligting vir lidlande byna verdubbel. Die van die openbare sektor word verwag om 3% van sy geboue op te knap elke jaar om die opknappingsgolf aan te dryf, werk te skep en energieverbruik en -koste vir die belastingbetaler te verminder.
 • 'N Kombinasie van maatreëls is nodig om stygende emissies in padvervoer aan te pak om die emissiehandel aan te vul. Sterker CO2-emissiestandaarde vir motors en bakkies sal die oorgang na mobiliteit sonder emissie versnel deur wat vereis dat die gemiddelde uitstoot van nuwe motors vanaf 55 met 2030% en vanaf 100 met 2035% moet daal vergeleke met 2021-vlakke. As gevolg hiervan sal alle nuwe motors wat vanaf 2035 geregistreer is, vrygestel word. Om te verseker dat bestuurders hul voertuie op 'n betroubare netwerk regoor Europa kan laai of brandstof, kan die hersiene regulasie van infrastruktuur vir alternatiewe brandstowwe sal vereis dat lidlande laaikapasiteit moet vergroot in ooreenstemming met motorverkope sonder emissie, en om laaipunte en brandstofpunte met gereelde tussenposes op groot snelweë te installeer: elke 60 kilometer vir elektriese laai en elke 150 kilometer vir waterstoftank.
 • Lugvaart en maritieme brandstof veroorsaak aansienlike besoedeling en vereis ook toegewyde optrede om die emissiehandel aan te vul. Die Alternatiewe Brandstofinfrastruktuurregulasie vereis dat vliegtuie en skepe toegang het tot skoon elektrisiteitstoevoer in groot hawens en lughawens. Die ReFuelEU Lugvaartinisiatief sal brandstofverskaffers verplig om te meng toenemende vlakke van volhoubare lugvaartbrandstowwe in vliegtuigbrandstof wat op EU-lughawens aan boord geneem word, insluitend sintetiese koolstofbrandstowwe, bekend as e-brandstof. Net so is die FuelEU Maritieme Inisiatief sal die opname van volhoubare maritieme brandstof en tegnologieë met vrystelling van emissies stimuleer deur 'n maksimum te stel beperking op die kweekhuisgasinhoud van energie wat deur skepe gebruik word na Europese hawens.
 • Die belastingstelsel vir energieprodukte moet die interne mark beskerm en verbeter en die groen oorgang ondersteun deur die regte aansporings in te stel. A hersiening van die energiebelastingriglyn stel voor om pas die belasting van energieprodukte in ooreenstemming met die EU se energie- en klimaatbeleid, die bevordering van skoon tegnologieë en die verwydering van verouderde vrystellings en verlaagde tariewe wat tans die gebruik van fossielbrandstowwe aanmoedig. Die nuwe reëls is daarop gemik om die skadelike gevolge van mededinging op energiebelasting te verminder, en dit help om inkomste vir groen lande te verseker, wat minder nadelig is vir groei as belasting op arbeid.
 • Ten slotte, 'N nuwe Meganisme vir die aanpassing van koolstofgrens 'n koolstofprys op invoer sal plaas van 'n geteikende keuse van produkte om te verseker dat ambisieuse klimaatsoptrede in Europa nie tot 'koolstoflekkasie' lei nie. Hierdie sal verseker dat Europese emissiereducties bydra tot 'n wêreldwye afname in emissies, in plaas daarvan om koolstofintensiewe produksie buite Europa te stoot. Dit het ook ten doel om die industrie buite die EU en ons internasionale vennote aan te moedig om stappe in dieselfde rigting te neem.

Hierdie voorstelle is almal verbind en aanvullend. Ons benodig hierdie gebalanseerde pakket, en die inkomste wat dit genereer, om 'n oorgang te verseker wat Europa regverdig, groen en mededingend maak, en verantwoordelikheid eweredig in verskillende sektore en lidstaten deel, en waar toepaslik bykomende ondersteuning bied.

'N Sosiaal billike oorgang

Terwyl die voordele van die EU-klimaatbeleid op medium- tot langtermyn die koste van hierdie oorgang swaarder weeg, klim die klimaatbeleid op kort termyn ekstra druk op kwesbare huishoudings, mikro-ondernemings en vervoergebruikers. Die ontwerp van die beleid in die pakket van vandag versprei dus die koste om klimaatsverandering aan te pak en aan te pas.

advertensie

Boonop verhoog instrumente vir koolstofpryse die inkomste wat herbelê kan word om innovasie, ekonomiese groei en beleggings in skoon tegnologieë aan te spoor. A nuwe Sosiale Klimaatfonds word voorgestel om toegewyde befondsing aan die lidstaten te bied om burgers te help om beleggings in energie-doeltreffendheid, nuwe verwarmings- en verkoelingstelsels en skoner mobiliteit te finansier. Die Fonds vir Sosiale Klimaat sou met die EU-begroting gefinansier word, met 'n bedrag gelykstaande aan 25% van die verwagte inkomste uit emissiehandel vir brandstof vir die bou- en padvervoer. Dit sal € 72.2 miljard aan die lidstaten beskikbaar stel vir die periode 2025-2032, gebaseer op 'n doelgerigte wysiging van die meerjarige finansiële raamwerk. Met 'n voorstel om voordeel te trek uit die ooreenstemmende finansiering van die lidstaten, sou die Fonds 144.4 miljard euro mobiliseer vir 'n maatskaplik billike oorgang.

Die voordele daarvan om nou op te tree om mense en die planeet te beskerm, is duidelik: skoner lug, koeler en groener stede, gesonder burgers, laer energieverbruik en rekeninge, Europese werksgeleenthede, tegnologieë en nywerheidsmoontlikhede, meer ruimte vir die natuur en 'n gesonder planeet om aan toekomstige geslagte oor te gee. Die uitdaging wat die kern van die groen oorgang van Europa is, is om so vinnig en so billik moontlik te sorg dat die voordele en geleenthede wat daarmee gepaard gaan, vir almal beskikbaar is. Deur die verskillende beleidsinstrumente op EU-vlak te gebruik, kan ons seker maak dat die tempo van verandering voldoende is, maar nie te ontwrigtend nie.

agtergrond

Die Europese Green Deal, wat op 11 Desember 2019 deur die Kommissie voorgelê is, stel die doel om Europa teen 2050 die eerste klimaatneutrale kontinent te maak Europese Klimaatreg, wat vandeesmaand van krag word, vervat in bindende wetgewing die verbintenis van die EU tot klimaatsneutraliteit en die tussentydse doelwit om die netto uitstoot van kweekhuisgasse teen 55 met minstens 2030% te verminder, vergeleke met die vlakke van 1990. Die verbintenis van die EU om sy netto kweekhuisgas te verminder uitstoot met minstens 55% teen 2030 was aan die UNFCCC gekommunikeer in Desember 2020 as die bydrae van die EU om die doelwitte van die Parys-ooreenkoms te bereik.

As gevolg van die EU se huidige wetgewing oor klimaat en energie, het die EU se kweekhuisgasvrystellings reeds gedaal deur 24% vergeleke met 1990, terwyl die EU-ekonomie in dieselfde tydperk met ongeveer 60% gegroei het, wat die groei van die emissies ontkoppel. Hierdie beproefde wetgewende raamwerk vorm die basis van hierdie pakket wetgewing.

Die Kommissie het uitgebreide impakstudies gedoen voordat sy hierdie voorstelle aangebied het om die geleenthede en koste van die groen oorgang te meet. In September 2020 a omvattende impakstudie het die voorstel van die Kommissie ondersteun om die EU-netto 2030-vermindering van die emissies 55 tot ten minste 1990% te verhoog, vergeleke met XNUMX-vlakke. Dit het getoon dat hierdie teiken haalbaar en voordelig is. Die huidige wetgewende voorstelle word ondersteun deur gedetailleerde impakstudies, met inagneming van die interkonneksie met ander dele van die pakket.

Die EU se langtermynbegroting vir die volgende sewe jaar sal die groen oorgang ondersteun. 30% van die programme onder die € 2 biljoen 2021-2027 Jarige finansiële kader en VolgendeGenerasieEU is toegewyd aan die ondersteuning van klimaatsaksie; 37% van die 723.8 miljard € (in huidige pryse) Herstel- en veerkragtigheidsfasiliteit, wat die nasionale herstelprogramme van lidlande onder NextGenerationEU sal finansier, word toegewys aan klimaatsaksie.

Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, het gesê: “Die fossielbrandstof-ekonomie het sy perke bereik. Ons wil die volgende generasie 'n gesonde planeet laat, sowel as goeie werksgeleenthede en groei wat ons natuur nie benadeel nie. Die Europese Green Deal is ons groeistrategie wat beweeg na 'n koolstofvrye ekonomie. Europa was die eerste vasteland wat in 2050 as klimaatneutraal verklaar het, en nou is ons die heel eerste om 'n konkrete padkaart op die tafel te plaas. Europa voer die gesprek oor klimaatbeleid deur innovasie, belegging en sosiale vergoeding. ”

Frans Timmermans, uitvoerende visepresident van die Europese Green Deal, het gesê: 'Dit is die dekade van die maak of breek in die stryd teen die klimaat- en biodiversiteitskrisisse. Die Europese Unie het ambisieuse teikens gestel en vandag bied ons aan hoe ons dit kan bereik. Om in 'n groen en gesonde toekoms vir almal te kom, sal aansienlike inspanning in elke sektor en elke lidstaat verg. Saam sal ons voorstelle die nodige veranderinge aanspoor, alle burgers in staat stel om die voordele van klimaatsoptrede so gou moontlik te ervaar en ondersteuning te bied aan die kwesbaarste huishoudings. Europa se oorgang sal regverdig, groen en mededingend wees. '

Kommissaris van die ekonomie, Paolo Gentiloni, het gesê: “Ons pogings om klimaatsverandering aan te pak, moet polities ambisieus, wêreldwyd gekoördineer en sosiaal billik wees. Ons is besig om ons twee-dekades oue energiebelastingreëls op te dateer om die gebruik van groener brandstof aan te moedig en skadelike energiebelastingmededinging te verminder. En ons stel 'n meganisme vir die aanpassing van koolstofgrens voor wat die koolstofprys op invoer sal ooreenstem met die wat binne die EU van toepassing is. Met inagneming van ons WTO-verbintenisse, sal dit verseker dat ons klimaatambisie nie ondermyn word deur buitelandse maatskappye wat onder meer laks omgewingsvereistes is nie. Dit sal ook groener standaarde buite ons grense aanmoedig. Dit is die beste nou of nooit oomblik nie. Met elke jaar wat verbygaan, word die verskriklike werklikheid van klimaatsverandering duideliker: ons bevestig vandag dat ons vasbeslote is om op te tree voordat dit regtig te laat is. ”

Die energiekommissaris, Kadri Simson, het gesê: "Die bereiking van die Green Deal-doelwitte sal nie moontlik wees sonder om ons energiestelsel te hervorm nie - dit is waar die meeste van ons emissies gegenereer word. Om teen 2050 klimaatneutraliteit te bewerkstellig, moet ons die evolusie van hernubare energie in 'n rewolusie omskep en sorg dat geen energie vermors word nie. In die voorstelle van vandag word meer ambisieuse teikens gestel, hindernisse verwyder en aansporings bygevoeg sodat ons nog vinniger in die rigting van 'n netto-energie-stelsel kan beweeg. ”

Adina Vălean, kommissaris vir vervoer, het gesê: “Met ons drie vervoerspesifieke inisiatiewe - ReFuel Aviation, FuelEU Maritime en die Alternatiewe Brandstof-infrastruktuurregulasie - sal ons die oorgang van die vervoersektor na 'n toekomstbestande stelsel ondersteun. Ons sal 'n mark skep vir volhoubare alternatiewe brandstowwe en koolstofarme tegnologieë, terwyl ons die regte infrastruktuur instel om die breë gebruik van voertuie en vaartuie sonder vrystelling te verseker. Hierdie pakket neem ons verder as die vergroening van mobiliteit en logistiek. Dit is 'n kans om die EU 'n toonaangewende mark vir vooraanstaande tegnologieë te maak. ”

Virginijus Sinkevičius, kommissaris van die omgewing, oseane en visserye, het gesê: “Woude is 'n groot deel van die oplossing vir baie van die uitdagings wat ons in die gesig staar om klimaat- en biodiversiteitskrisisse aan te pak. Dit is ook die sleutel tot die bereiking van die 2030-klimaatdoelwitte van die EU. Maar die huidige bewaringstatus van woude is nie gunstig in die EU nie. Ons moet die gebruik van biodiversiteitsvriendelike praktyke verhoog en die gesondheid en veerkragtigheid van bosekosisteme verseker. Die Bosstrategie is 'n ware verandering in die manier waarop ons ons woude beskerm, bestuur en laat groei, vir ons planeet, mense en die ekonomie. ”

Landboukommissaris Janusz Wojciechowski het gesê: “Bosse is noodsaaklik in die stryd teen klimaatsverandering. Dit bied ook werk en groei in landelike gebiede, volhoubare materiaal om die bio-ekonomie te ontwikkel, en waardevolle ekosisteemdienste vir ons samelewing. Die Bosstrategie, deur die sosiale, ekonomiese en omgewingsaspekte saam aan te spreek, is daarop gemik om die multifunksionaliteit van ons woude te verseker en te verbeter, en beklemtoon die belangrike rol wat miljoene bosbouers op die terrein speel. Die nuwe gemeenskaplike landboubeleid sal die geleentheid bied vir meer doelgerigte ondersteuning aan ons bosbouers en vir die volhoubare ontwikkeling van ons woude. ”

Meer inligting

Kommunikasie: geskik vir 55 wat die 2030-klimaatdoelwitte van die EU bereik

Webwerf wat die Europese Green Deal lewer (insluitende wetgewende voorstelle)

Webwerf met oudiovisuele materiaal oor die voorstelle

Vrae en antwoorde oor die EU-stelsel vir emissiehandel

V&A oor die regulasies rakende die deel van die pogings en grondgebruik, bosbou en landbou

Vrae en antwoorde oor die maak van ons energiestelsels geskik vir ons klimaatdoelwitte

Vrae en antwoorde oor die aanpassingsmeganisme vir koolstofgrense

Vrae en antwoorde oor die hersiening van die energiebelastingrichtlijn

Vrae en antwoorde oor infrastruktuur en brandstof vir volhoubare vervoer

Argitektuur van die pakket Feiteblad

Sosiaal billike oorgang Feiteblad

Natuur en woude-feite

Vervoer Feiteblad

Energie-faktablad

Geboue Feiteblad

Bedryfsfeiteblad

Waterstoffeiteblad

Meganisme vir die aanpassing van koolstofgrens

Om energiebelasting groener te maak

Brosjure oor die lewering van die Europese Groen Deal

Klimaatverandering

Uitvoerende vise-president Timmermans voer dialoog op hoë vlak met klimaatsverandering met Turkye

gepubliseer

on

Uitvoerende vise-president Timmermans het die Turkse minister van omgewing en verstedeliking, Murat Kurum, in Brussel ontvang vir 'n dialoog op hoë vlak oor klimaatsverandering. Beide die EU en Turkye het gedurende die somer uiterste gevolge van klimaatsverandering beleef, in die vorm van veldbrande en vloede. Turkye het ook die grootste uitbraak van 'seesnot' in die Marmarasee gesien - oorgroei van mikroskopiese alge wat veroorsaak word deur waterbesoedeling en klimaatsverandering. In die nasleep van hierdie gebeurtenisse wat deur klimaatsverandering veroorsaak is, het Turkye en die EU gebiede bespreek waar hulle hul klimaatsamewerking kan bevorder in die strewe om die doelwitte van die Parys-ooreenkoms te bereik. Uitvoerende vise-president Timmermans en minister Kurum het mening uitgespreek oor dringende optrede wat nodig is om die gaping tussen wat nodig is en wat gedoen word, te verminder om middel-eeu tot 'n netto-nul te verminder, en sodoende die doelwit van 1.5 ° C te behou van die Parys -ooreenkoms binne bereik. Hulle het die beleid oor koolstofpryse bespreek as 'n gebied van gemeenskaplike belang, met inagneming van die komende instelling van 'n emissiehandelstelsel in Turkye en die hersiening van die EU -handel in emissiehandel. Aanpassing aan klimaatsverandering was ook hoog op die agenda, asook oplossings wat op die natuur gebaseer is om klimaatsverandering en verlies aan biodiversiteit teen te werk. U kan hul algemene persopmerkings sien hier afgelaai word. Meer inligting oor die dialoog op hoë vlak hier afgelaai word.

advertensie

Lees verder

ekonomie

Volhoubare stedelike vervoer staan ​​sentraal in die Europese mobiliteitsweek

gepubliseer

on

Ongeveer 3,000 XNUMX dorpe en stede in Europa neem aan hierdie jaar deel Europese mobiliteit week, wat gister begin het en tot Woensdag, 22 September, sal duur. Die veldtog vir 2021 is van stapel gestuur onder die tema 'Veilig en gesond met volhoubare mobiliteit', en sal die gebruik van openbare vervoer bevorder as 'n veilige, doeltreffende, bekostigbare en lae-emissie-mobiliteitsopsie vir almal. 2021 is ook die 20ste herdenking van die motorvrye dag, waaruit die Europese mobiliteitsweek gegroei het.

'' N Skoon, slim en veerkragtige vervoerstelsel is die kern van ons ekonomie en sentraal in mense se lewens. Daarom, op die 20ste herdenking van die European Mobility Week, is ek trots op die 3,000 stede in Europa en daarbuite om te wys hoe veilige en volhoubare vervoeropsies ons gemeenskappe help om verbind te bly tydens hierdie uitdagende tye, ”het transportkommissaris Adina Vălean gesê .

Vir hierdie belangrike jaar het die Europese Kommissie 'n virtuele museum opgestel wat die geskiedenis van die week, die impak daarvan, persoonlike verhale en die verband met die EU se breër prioriteite vir volhoubaarheid vertoon. Elders sluit aktiwiteite regoor Europa fietsfeeste, uitstallings van elektriese voertuie en werkswinkels in. Vanjaar se geleentheid val ook saam met 'n openbare raadpleging oor die idees van die Kommissie vir 'n nuwe raamwerk vir stedelike mobiliteit, en die Europese Spoorjaar met sy Verbind die Express Express -trein.

advertensie

Lees verder

metaan

Gesamentlike persverklaring tussen die EU en die VSA oor die Global Methane Pledge

gepubliseer

on

Die Europese Unie en die Verenigde State het die Global Methane Pledge aangekondig, 'n inisiatief om die wêreldwye metaanvrystellings te verminder wat tydens die VN se klimaatsveranderingskonferensie (COP 26) in November in Glasgow geloods sal word. President Biden en president van die Europese Kommissie, Ursula von der Leyen, het lande by die deur die VS geleide Major Economies Forum on Energy and Climate (MEF) aangemoedig om by die belofte aan te sluit en verwelkom diegene wat reeds hul steun aangedui het.

Metaan is 'n kragtige kweekhuisgas en, volgens die jongste verslag van die Intergouvernementele Paneel oor Klimaatsverandering, is dit ongeveer die helfte van die netto styging van 1.0 grade Celsius in die wêreldwye gemiddelde temperatuur sedert die pre-industriële era. Die vinnige vermindering van metaanvrystellings is 'n aanvulling op aksie op koolstofdioksied en ander kweekhuisgasse, en word beskou as die enigste doeltreffendste strategie om die aardverwarming op kort termyn te verminder en die doelwit van die beperking van verwarming tot 1.5 grade Celsius binne bereik te hou. 

Lande wat by die Global Methane Pledge aansluit, verbind hulle tot 'n gesamentlike doelwit om wêreldwye metaanvrystellings teen 30 teen 2020 met minstens 2030% te verminder en in die rigting van die beste beskikbare voorraadmetodes te gebruik om metaanvrystellings te kwantifiseer, met 'n spesiale fokus op bronne met 'n hoë emissie. Deur die belofte te lewer, sou die opwarming met minstens 0.2 grade Celsius teen 2050 verminder word. Lande het baie uiteenlopende metaanuitlaatprofiele en verminderingspotensiaal, maar almal kan bydra tot die bereiking van die gesamentlike globale doelwit deur middel van bykomende binnelandse metaanvermindering en internasionale samewerkingsaksies. Belangrike bronne van metaanvrystellings sluit in olie en gas, steenkool, landbou en stortingsterreine. Hierdie sektore het verskillende beginpunte en wisselende potensiaal vir metaanvermindering op kort termyn, met die grootste potensiaal vir doelgerigte versagting teen 2030 in die energiesektor. 

advertensie

Metaanvermindering bied ekstra belangrike voordele, insluitend verbeterde volksgesondheid en landbouproduktiwiteit. Volgens die Global Methane Assessment van die Climate and Clean Air Coalition (CCAC) en die Verenigde Nasies se Omgewingsprogram (UNEP) kan die bereiking van die 2030-doelwit meer as 200,000 20 voortydige sterftes, honderde duisende asma-verwante noodkamerbesoeke en meer voorkom 2030 miljoen ton oesverliese per jaar teen XNUMX deur osoonbesoedeling op grondvlak te verminder wat deels deur metaan veroorsaak word. 

Die Europese Unie en agt lande het reeds hul steun vir die Global Methane Pledge aangedui. Hierdie lande bevat ses van die top 15 metaanuitstooters wêreldwyd en is saam verantwoordelik vir meer as 'n vyfde van die wêreldwye metaanvrystellings en byna die helfte van die globale ekonomie.

Die Europese Unie het byna drie dekades lank stappe gedoen om sy metaanvrystellings te verminder. Die strategie van die Europese Kommissie wat in 1996 aangeneem is, het gehelp om metaanvrystellings van storting met byna 'n half te verminder. Ingevolge die European Green Deal, en om die verbintenis van die Europese Unie tot klimaatneutraliteit teen 2050 te ondersteun, het die Europese Unie in Oktober 2020 'n strategie aangeneem om metaanvrystellings in alle sleutelsektore wat energie, landbou en afval dek, te verminder. Die vermindering van metaanvrystellings in die huidige dekade is 'n belangrike deel van die ambisie van die Europese Unie om die uitstoot van kweekhuisgasse teen 55 met minstens 2030% te verminder. Vanjaar sal die Europese Kommissie wetgewing voorstel om metaangas te meet, te rapporteer en te verifieer , beperk die ventilasie en opvlam, en stel vereistes om lekkasies op te spoor en dit te herstel. Die Europese Kommissie werk ook daaraan om die opname van versagtingstegnologieë te versnel deur die groter implementering van 'koolstofboerdery' in die lidlande van die Europese Unie en deur hul strategiese planne vir die algemene landboubeleid, en die bevordering van biometaanproduksie uit landbouafval en residue. Laastens ondersteun die Europese Kommissie die Verenigde Nasies se Omgewingsprogram (UNEP) by die oprigting van 'n onafhanklike internasionale metaanemissie -observatorium (IMEO) om die globale datagaping en deursigtigheid op hierdie gebied aan te spreek, onder meer deur 'n finansiële bydrae. IMEO sal 'n belangrike rol speel in die skep van 'n goeie wetenskaplike basis vir die berekening van metaanvrystellings en die lewering van die globale metaanbelofte in hierdie verband.

advertensie

Die Verenigde State onderneem aansienlike metaanverminderings op verskeie fronte. In reaksie op 'n uitvoerende bevel wat president Biden op die eerste dag van sy presidentskap uitgereik het, stel die Environmental Protection Agency (EPA) nuwe regulasies bekend om metaanvrystellings uit die olie- en gasbedryf te beperk. Terselfdertyd het die EPA stappe gedoen om sterker besoedelingstandaarde vir stortingsterreine in werking te stel, en die Departement van Vervoer se pypleiding -gevaarlike materiaal en veiligheidsadministrasie gaan voort om stappe te doen om metaanlek uit pypleidings en verwante fasiliteite te verminder. Op aandrang van die president en in vennootskap met Amerikaanse boere en boere, werk die Amerikaanse departement van landbou daaraan om die vrywillige aanvaarding van klimaatslim landboupraktyke aansienlik uit te brei wat metaanvrystellings van belangrike landboubronne sal verminder deur die implementering van verbeterde misbestuurstelsels aan te moedig. , anaërobiese verters, nuwe veevoer, kompos en ander praktyke. Die Amerikaanse kongres oorweeg aanvullende finansiering wat baie van hierdie pogings sal ondersteun. Onder die voorstelle voor die kongres is byvoorbeeld 'n groot inisiatief om wees- en verlate olie-, gas- en steenkoolputte en -myne te stop en reg te stel, wat die metaanuitstoot aansienlik sal verminder. Boonop ondersteun die Verenigde State samewerkende internasionale metaanverminderingspogings, veral deur sy leierskap van die Global Methane Initiative en CCAC.

Die Europese Unie en agt lande het reeds hul steun vir die Global Methane Pledge aangedui:

 • Argentinië
 • Ghana
 • Indonesië
 • Irak
 • Italië
 • Mexiko
 • Verenigde Koninkryk
 • Verenigde State

Die Verenigde State, die Europese Unie en ander vroeë ondersteuners sal voortgaan om bykomende lande aan te meld om by die Global Methane Pledge aan te sluit, in afwagting van die formele bekendstelling daarvan by COP 26.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings