Verbinding met ons

Landbou

Langtermynvisie vir landelike gebiede: vir sterker, verbonde, veerkragtige, welvarende plattelandse EU-gebiede

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie het a langtermynvisie vir die landelike gebiede van die EU, die identifisering van die uitdagings en bekommernisse wat hulle in die gesig staar, asook om die belangrikste geleenthede wat hierdie streke bied, uit te lig. Op grond van versiendheid en wye konsultasies met burgers en ander akteurs in landelike gebiede, word vandag se Visie 'n landelike verdrag en 'n landelike aksieplan voorgestel wat ten doel het om ons landelike gebiede sterker, verbonde, veerkragtiger en welvarender te maak.

Om suksesvol te reageer op die megatrends en uitdagings wat globalisering, verstedeliking, veroudering bied en om die voordele van die groen en digitale oorgange te pluk, is daar 'n plekgevoelige beleid en maatreëls nodig wat rekening hou met die diversiteit van die EU-gebiede, hul spesifieke behoeftes en relatiewe sterkpunte.

In landelike gebiede regoor die EU is die bevolking gemiddeld ouer as in stedelike gebiede en sal die komende dekade stadig begin krimp. As dit gepaard gaan met 'n gebrek aan konnektiwiteit, onderontwikkelde infrastruktuur en die afwesigheid van uiteenlopende werksgeleenthede en beperkte toegang tot dienste, maak dit landelike gebiede minder aantreklik om in te woon en te werk. Terselfdertyd is landelike gebiede ook aktiewe rolspelers in die EU se groen en digitale oorgange. Die bereiking van die teikens van die digitale ambisies van die EU vir 2030 kan meer geleenthede bied vir die volhoubare ontwikkeling van landelike gebiede buite die landbou, boerdery en bosbou, wat nuwe perspektiewe kan ontwikkel vir die groei van vervaardiging en veral dienste, en kan bydra tot verbeterde geografiese verspreiding van dienste en nywerhede.

advertensie

Hierdie langtermynvisie vir die landelike gebiede van die EU het ten doel om die uitdagings en bekommernisse die hoof te bied deur voort te bou op die opkomende geleenthede vir die groen en digitale oorgange van die EU en oor die lesse wat uit die COVID 19-pandemie geleer is, en deur middel te identifiseer om landelike lewensgehalte te verbeter, gebalanseerde territoriale ontwikkeling te bewerkstellig en ekonomiese groei te stimuleer.

Landelike verdrag

'N Nuwe landelike verdrag sal akteurs op EU-, nasionale, streeks- en plaaslike vlak betrek om die gedeelde doelwitte van die Visie te ondersteun, ekonomiese, sosiale en territoriale samehorigheid te bevorder en te reageer op die gemeenskaplike strewe van landelike gemeenskappe. Die Kommissie sal hierdie raamwerk deur bestaande netwerke vergemaklik en die uitruil van idees en beste praktyke op alle vlakke aanmoedig.

advertensie

EU-landelike aksieplan

Vandag het die Kommissie ook 'n aksieplan voorgelê om volhoubare, samehangende en geïntegreerde landelike ontwikkeling te bewerkstellig. Verskeie EU-beleid bied reeds ondersteuning aan landelike gebiede en dra by tot die gebalanseerde, regverdige, groen en innoverende ontwikkeling. Onder die gemeenskaplike landboubeleid (GLB) en die samehorigheidsbeleid sal dit belangrik wees om hierdie aksieplan te ondersteun en te implementeer, terwyl dit gepaard gaan met 'n aantal ander beleidsareas van die EU wat hierdie visie in 'n werklikheid sal omskep.

Die Visie- en Aksieplan identifiseer vier gebiede van aksie, ondersteun deur vlagskipinisiatiewe, om dit moontlik te maak:

  • Sterker: fokus op die bemagtiging van landelike gemeenskappe, die verbetering van toegang tot dienste en die fasilitering van sosiale innovasie;
  • Verbind: om konnektiwiteit te verbeter, beide in terme van vervoer en digitale toegang;
  • Veerkragtig: die behoud van natuurlike hulpbronne en die vergroening van boerdery-aktiwiteite om klimaatsverandering teen te werk, terwyl sosiale weerbaarheid verseker word deur toegang tot opleidingskursusse en uiteenlopende werksgeleenthede;
  • Voorspoedige: om ekonomiese aktiwiteite te diversifiseer en die toegevoegde waarde van boerdery- en landbouvoedselaktiwiteite en landboutoerisme te verbeter.

Die Kommissie sal die implementering van die EU-landelike aksieplan ondersteun en monitor en dit gereeld opdateer om te verseker dat dit relevant bly. Dit sal ook voortgaan om met die lidstaten en landelike akteurs te skakel om 'n dialoog oor landelike kwessies te hou. Verder “landelike toetsing ” sal ingestel word waardeur die EU-beleid deur middel van 'n landelike lens hersien word. Die doel is om die potensiële impak en implikasie van 'n beleidsinisiatief van die Kommissie op plattelandse werkgeleenthede, groei en volhoubare ontwikkeling beter te identifiseer en in ag te neem.

Ten slotte, a landelike sterrewag sal binne die Kommissie ingestel word om die insameling en ontleding van data oor landelike gebiede verder te verbeter. Dit sal bewys lewer van beleidsvorming in verband met landelike ontwikkeling en die implementering van die landelike aksieplan ondersteun.

Volgende stappe

Die aankondiging van vandag oor die langtermynvisie vir landelike gebiede is die eerste stap in die rigting van sterker, beter verbind, veerkragtige en welvarende landelike gebiede teen 2040. Die landelike pakt en die EU-landelike aksieplan sal die sleutelkomponente wees om hierdie doelwitte te bereik.

Teen die einde van 2021 skakel die Kommissie met die Komitee van die Streke om die pad na die doelwitte van die Visie te ondersoek. Teen die middel van 2023 sal die Kommissie 'n bestekopname neem van die aksies wat deur die EU en die lidstaten gefinansier word, vir landelike gebiede uitgevoer en geprogrammeer is. 'N Openbare verslag, wat vroeg in 2024 gepubliseer sal word, sal die gebiede identifiseer waar verbeterde steun en finansies nodig is, sowel as die pad vorentoe, gebaseer op die EU-landelike aksieplan. Die besprekings rondom die verslag sal bydra tot die besinning oor die voorbereiding van die voorstelle vir die programmeringsperiode 2028-2034.

agtergrond

Die behoefte aan die ontwerp van 'n langtermynvisie vir landelike gebiede word in President von der Leyen beklemtoon politieke riglyne en in die missiebriewe aan Visepresident ŠuicaKommissaris Wojciechowski en Kommissaris Ferreira

Landboukommissaris Janusz Wojciechowski het gesê: “Landelike gebiede is vandag van deurslaggewende belang vir die EU, wat ons voedsel produseer, ons erfenis beskerm en ons landskappe beskerm. Hulle speel 'n sleutelrol in die groen en digitale oorgang. Ons moet egter die regte instrumente vir hierdie landelike gemeenskappe bied om die geleenthede wat voorlê ten volle te benut en die uitdagings waarmee hulle tans te kampe het, aan te pak. Die langtermynvisie vir landelike gebiede is 'n eerste stap in die rigting van die transformasie van ons landelike gebiede. Die nuwe GLB sal bydra tot die Visie deur 'n slim, veerkragtige en gediversifiseerde landbousektor te bevorder, omgewingsorg en klimaatsaksie te versterk en die sosio-ekonomiese struktuur van landelike gebiede te versterk. Ons sal seker maak dat die EU se plattelandse aksieplan 'n volhoubare ontwikkeling van ons landelike gebiede moontlik maak. '

Artikel 174 TFUE vra dat die EU onder meer aandag moet skenk aan landelike gebiede, wanneer hy sy algehele harmonieuse ontwikkeling bevorder, sy ekonomiese, sosiale en territoriale samehorigheid versterk en die verskille tussen die verskillende streke verminder.

A Eurobarometer is in April 2021 uitgevoer om die prioriteite van die langtermynvisie vir landelike gebiede te beoordeel. In die opname is bevind dat 79% van die EU-burgers die EU steun, moet hulle aandag gee aan plattelandse gebiede in besluite oor openbare besteding; 65% van alle burgers van die EU het gedink dat die plaaslike gebied of provinsie moet kan besluit hoe EU-landelike investering bestee word; en 44% noem vervoerinfrastruktuur en -verbindings as 'n sleutelbehoefte vir landelike gebiede.

Die Kommissie het 'n openbare raadpleging oor die langtermynvisie vir landelike gebiede van 7 September tot 30 November 2020. Meer as 50% van die respondente het gesê dat infrastruktuur die dringendste behoefte aan landelike gebiede is. 43% van die respondente het ook toegang tot basiese dienste en geriewe, soos water en elektrisiteit, sowel as banke en poskantore genoem, as 'n dringende behoefte. In die volgende 20 jaar glo respondente dat die aantreklikheid van landelike gebiede grootliks afhang van die beskikbaarheid digitale konneksie (93%), basiese dienste en e-dienste (94%) en die verbetering van die klimaat en omgewingsprestasie van boerdery (92%).

Dubravka Šuica, vise-president vir demokrasie en demografie, het gesê: 'Landelike gebiede huisves byna 30% van die EU-bevolking en dit is ons ambisie om hul lewensgehalte aansienlik te verbeter. Ons het na hul bekommernisse geluister en saam met hulle hierdie visie gebou op grond van die nuwe geleenthede wat deur die EU se groen en digitale oorgange geskep is en op die lesse wat uit die COVID 19-pandemie geleer is. Met hierdie mededeling wil ons 'n nuwe momentum skep vir landelike gebiede, as aantreklike, lewendige en dinamiese plekke, terwyl ons natuurlik hul wesenlike karakter beskerm. Ons wil landelike gebiede en gemeenskappe 'n sterker stem gee om die toekoms van Europa te bou. '

Kommissaris van Cohesie en Hervormings, Elisa Ferreira (uitgebeeld) het gesê: “Alhoewel ons almal voor dieselfde uitdagings te staan ​​kom, het ons gebiede verskillende middele, sterkpunte en vermoëns om dit die hoof te bied. Ons beleid moet sensitief wees vir die uiteenlopende kenmerke van ons streke. Die demokratiese en samehangende Unie wat ons wil hê, moet nader aan ons burgers en gebiede gebou word, met verskillende bestuursvlakke. Die langtermynvisie vir landelike gebiede vra vir oplossings wat ontwerp is vir hul spesifieke behoeftes en bates, met die betrokkenheid van plaaslike en plaaslike owerhede en plaaslike gemeenskappe. Landelike gebiede moet basiese dienste vir hul bevolking kan lewer en op hul sterk punte kan voortbou om ankers vir ekonomiese ontwikkeling te word. Al hierdie doelstellings is die kern van die nuwe kohesiebeleid vir 2021-2027. ”

Vir meer inligting

'N Langtermynvisie vir die landelike gebiede van die EU - Teen sterker, verbind, veerkragtige en welvarende landelike gebiede teen 2040

Feiteblad oor 'n langtermynvisie vir landelike gebiede

Vrae en antwoorde oor 'n langtermynvisie vir landelike gebiede

Langtermynvisie vir landelike gebiede

Lees verder
advertensie

Landbou

Landbou: Kommissie keur nuwe geografiese aanduiding van Hongarye goed

gepubliseer

on

Die Kommissie het die toevoeging van 'Szegedi tükörponty ' uit Hongarye in die register van beskermde geografiese aanduidings (PGI). 'Szegedi tükörponty' is 'n vis van die karpersoort, geproduseer in die Szeged -streek, naby die suidelike grens van Hongarye, waar 'n stelsel van visdamme geskep is. Die alkaliese water van die damme gee die vis 'n besondere lewenskragtigheid en veerkragtigheid. Die skilferige, rooierige, geurige vleis van die vis wat in hierdie damme geboer word, en sy vars geur sonder bysmaak, kan direk toegeskryf word aan die spesifieke soutgrond.

Die kwaliteit en geur van die vis word direk beïnvloed deur die goeie suurstoftoevoer by die meer in die visdamme wat op soutgrond gevorm word. Die vlees van 'Szegedi tükörponty' is ryk aan proteïene, laag in vet en baie smaaklik. Die nuwe benaming sal bygevoeg word tot die lys van 1563 produkte wat reeds in die eAmbrosie databasis. Meer inligting aanlyn oor gehalte produkte.

advertensie

Lees verder

Landbou

Sal parlementslede die strategie van plaas tot vurk versterk?

gepubliseer

on

Hierdie Donderdag en Vrydag (9-10 September) stem die AGRI- en ENVI-komitees van die Europese Parlement oor hul reaksie op die EU Farm to Fork-strategie. Die komitees van die landbou (AGRI) en die omgewing (ENVI) van die Europese Parlement stem oor hul gesamentlike eie-inisiatiefverslag oor die plaas-tot-vurk-strategie, wat uiteensit hoe die EU poog om die voedselsisteem "regverdig, gesond en omgewingsvriendelik" te maak . Daar sal Donderdag oor die wysigings van die verslag gestem word.

Vervolgens word van parlementslede van albei komitees verwag om Vrydag hul gesamentlike Farm to Fork -strategieverslag goed te keur en dit na die plenum te stuur vir 'n finale stemming wat vroeg in Oktober geskeduleer is. Die wetenskaplike bewyse toon dat die voedselsisteem van die EU tans nie volhoubaar is nie, en dat groot veranderinge nodig is in die manier waarop ons voedsel produseer, verhandel en verbruik as ons ons internasionale verpligtinge en planetêre grense wil nakom. Die Farm to Fork-strategie, wat deur die Europese Kommissie in 2020 aangebied word as 'n sentrale element van die European Green Deal, is 'n moontlike spelwisselaar op hierdie gebied. Dit is omdat dit deur silo's breek en verskeie beleidsinisiatiewe saambring wat daarop gemik is om die voedselstelsel meer volhoubaar te maak.

Landboubelanghebbendes en plaasministers het die Farm to Fork -strategie egter 'n louwarm ontvangs gegee. Dit is omdat hulle die voortgesette gebruik van sintetiese plaagdoders, kunsmis en antibiotika in die EU -boerdery ondersteun - ondanks die omgewingsskade wat hulle aanrig - en die strategie stel die wydverspreide gebruik van hierdie landbouchemikalieë in twyfel. Nou moet die Europese Parlement sy standpunt oor die strategie bepaal, wat 'n sterk politieke sein aan die Europese Kommissie sal stuur. Dit is veral tydig met die VN -voedselstelselsberaad wat oor twee weke plaasvind en die tweede uitgawe van die Farm to Fork -konferensie in Oktober.

advertensie

"Die parlementslede kan hierdie gulde geleentheid nie misloop om die strategie van plaas tot vurk te versterk en dit sentraal te stel in die bereiking van die EU se doelwitte vir klimaat, biodiversiteit en volhoubare ontwikkeling vir 2030 nie," sê Jabier Ruiz, senior beleidsbeampte vir voedsel en landbou by WWF se Europese beleidskantoor. 'Die strategie het baie potensiaal om ons voedselstelsels volhoubaarder te maak, indien dit op die nodige skaal geïmplementeer word. Die parlement kan nou 'n noodsaaklike stukrag gee om dit te laat gebeur. ”

In die algemeen moet die verslag van die Europese Parlement die ambisie van die Farm to Fork -strategie onderskryf en 'n beroep op die Europese Kommissie doen om die beleidsinisiatiewe wat onder die strategie gedek word, volledig te ontwikkel en uit te brei. Meer spesifiek, WWF beskou dit as besonder belangrik dat lede van die parlement kompromie -wysigings ondersteun en vra:

Baseer die toekomstige EU -wet op volhoubare voedselsisteme op die nuutste wetenskaplike kennis en betrek belanghebbendes vanuit 'n wye verskeidenheid perspektiewe om 'n wettige en inklusiewe proses te verseker. Stel robuuste naspeurbaarheidsmeganismes in vir seekos, wat akkurate inligting verskaf oor waar, wanneer, hoe en watter vis vir alle seekosprodukte gevang of geboer is, ongeag of dit in die EU gevang of ingevoer, vars of verwerk is.

Erken dat 'n bevolkingswye verskuiwing in verbruikspatrone nodig is, insluitend die aanspreek van die oorverbruik van vleis en ultra-verwerkte produkte, en bied 'n proteïen-oorgangstrategie aan wat sowel die vraag as die aanbodkant dek om die laer omgewings- en klimaatimpak te verminder.

advertensie

Moedig aksie aan om voedselafval wat op die primêre produksievlak en vroeë stadiums van die voorsieningsketting voorkom, insluitend voedsel wat nie gestroop is nie, te bekamp en bindende doelwitte vir die vermindering van voedselafval in elke fase van die voorsieningsketting. Stel verpligte omsigtigheid in die voorsieningskettings bekend om te verseker dat die invoer van die EU nie net ontbossing, maar ook enige omskakeling en agteruitgang van die ekosisteem bevat nie - en dat dit geen nadelige gevolge vir menseregte kan hê nie.

Na die stemming Donderdag, sal die agri-parlementslede ook die politieke ooreenkoms oor die gemeenskaplike landboubeleid, wat in Junie bereik is, seël. Dit is 'n standaardprosedure in die beleidmaking van die EU en geen verrassings word verwag nie.

Lees verder

Landbou

Landbou: Kommissie neem maatreël om kontantvloei aan boere te verhoog

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n maatreël aanvaar wat boere in staat stel om hoër voorskotte van die gemeenskaplike landboubeleid (GLB) te ontvang. Hierdie maatreël ondersteun en verhoog die kontantvloei aan boere wat geraak word deur die COVID-19-krisis en deur die impak van ongunstige weersomstandighede in die hele EU. Sommige streke is byvoorbeeld diep geraak deur vloede.

Met die maatreël kan lidlande inkomste -ondersteuning en sekere landelike ontwikkelingskemas betaal aan boere met 'n hoër vlak van voorskotte, tot 70% (van 50%) van direkte betalings en 85% (van 75%) van landelike ontwikkelingsbetalings. Die voorsorgmaatreëls ter beskerming van die EU -begroting is van toepassing, sodat die betalings een keer uitbetaal kan word kontrole en kontrole afgehandel is en vanaf 16 Oktober 2021 vir die direkte betalings. Die Europese Kommissie het voorsien ondersteuning aan die landbouvoedselsektor tydens die COVID-19-krisis deur groter buigsaamheid en spesifieke markmaatreëls. Meer inligting hier afgelaai word.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings