Verbinding met ons

omgewing

Copernicus: Eerste outomatiese stuifmeelmetings maak voorsiening vir kruiskontrolering in verskeie Europese lande in die nabye tyd

DEEL:

gepubliseer

on

'N Vennootskap tussen die Copernicus Atmosphere Monitoring Service en die Europese Aeroallergen-netwerk het die eerste stap geneem om stuifmeelvoorspellings naby realtime te verifieer deur middel van EUMETNET se outomatiese stuifmeelprogram "Autopollen".

Die Copernicus-atmosfeermoniteringsdiens (CAMS) het die eerste stap aangekondig in 'n gesamentlike inisiatief met die European Aeroallergen Network (EAN) om outomatiese stuifmeelmonitering in verskeie Europese lande te monitor. Onder beskerming van die Network of European National Meteorological Services (EUMETNET) is verskillende stuifmeelmoniteringspersele met outomatiese waarnemingsvermoë toegerus as deel van die "Autopollen" -program onder leiding van die Switserse Meteorologiese Diens MeteoSwiss. Op webwerwe met geautomatiseerde stuifmeelwaarnemings kan voorspellings in die nabye tyd gegaan word, terwyl dit eers aan die einde van die seisoen geëvalueer kan word.

CAMS, wat namens die Europese Kommissie deur die Europese Sentrum vir Medium Reeks Weervoorspellings (ECMWF) geïmplementeer word, bied tans vierdaagse voorspellings van vyf algemene stuifmeeltipes; berk, olyf, gras, lapbos en els met behulp van gesofistikeerde rekenaarmodellering. Die outomatiese stuifmeelmoniteringstelsel word getoets op 20 terreine in Switserland, Beiere / Duitsland, Serwië, Kroasië en Finland, met planne om na ander Europese lande uit te brei.

advertensie

Dit is die eerste roetine-outomatiese stuifmeelwaarnemings wat publiek beskikbaar geword het, wat beteken dat almal wat CAMS-stuifmeelvoorspellings gebruik, hetsy via 'n app of hulpmiddel, of direk op die webwerf, die daaglikse voorspellingsopdaterings teenoor die inkomende waarnemings kan nagaan en kan beoordeel hoe akkuraat dit is. hulle is. Terwyl die stelsel nog in 'n vroeë stadium is, voorspel wetenskaplikes dat dit aansienlik sal help met die evaluering van die mate waarin voorspellings vertrou kan word. In plaas daarvan om voorspellings aan die einde van die seisoen te evalueer, kan webwerwe wat tans met outomatiese stuifmeelwaarnemings toegerus is, kruiskontrole in die nabye tyd moontlik maak. Verder op die streep van die projek hoop CAMS en EAN om daaglikse voorspellings te verbeter met behulp van die waarnemings deur die proses van data-assimilasie. Inkomende waarnemings sal onmiddellik verwerk word om die beginpunt van daaglikse voorspellings aan te pas, soos dit byvoorbeeld in numeriese weervoorspelling gedoen word. Verder word beplan om die hele Europa geografies te dek met die ondersteuning van EUMETNET.

CAMS werk sedert Junie 2019 saam met EAN om sy voorspellings te verifieer met waarnemingsdata van meer as 100 grondstasies regoor die vasteland wat gekies is vir hul verteenwoordigendheid. Deur die vennootskap het voorspellings aansienlik verbeter.

Stuifmeelallergieë raak miljoene mense in Europa wat op verskillende tye van die jaar op sekere plante kan reageer. Berk stuifmeel bereik byvoorbeeld 'n hoogtepunt in April en dit is waarskynlik dat dit in die suide van Europa vermy sal word. As u noordwaarts gaan in Julie, kan dit ellende vir lyers beteken, aangesien gras op hierdie oomblik in volle blom is. Die olyfboom kom algemeen voor in Mediterreense lande en sy stuifmeel kom baie voor van Mei tot Junie. Ongelukkig is daar amper geen stuifmeelvrye streke vir lyers nie, want spore word oor groot afstande vervoer. Dit is die rede waarom CAMS se voorspellings oor vier dae 'n waardevolle hulpmiddel is vir allergieërs wat kan dophou wanneer en waar dit waarskynlik geraak word. En die nuwe outomatiese stuifmeelwaarnemings kan 'n spelwisselaar word sodra die skema verder uitgebrei word.

Vincent-Henri Peuch, direkteur van die Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS), sê: “Die nuwe outomatiese stuifmeelmoniteringsvermoë wat deur EUMETNET en die EAN ontwikkel is, is voordelig vir alle gebruikers wat kan kyk hoe ver die voorspellings korrek is. Alhoewel dit vandag algemeen is om lugkwaliteitvoorspellings in reële tyd te verifieer, is dit werklik baanbrekend vir stuifmeel. Dit sal ook die voortdurende ontwikkeling van ons voorspellingsmodelle vinniger maak en op mediumtermyn kan dit ook gebruik word in die verwerking van voorspellings. Dit is van onskatbare waarde om te weet dat u die voorspelling van die dag of die afgelope paar dae kon nagaan.

Dr Bernard Clot, hoof van biometeorologie by MeteoSwiss, het gesê: 'Die outomatiese stuifmeelprogram' Autopollen 'van EUMETNET is 'n opwindende ontwikkeling vir Europa en dit is slegs die eerste stap. Terwyl daar tans ses terreine in Switserland is, agt in Beiere en 'n totaal van 20 regoor die vasteland, koördineer ons die uitbreiding van die netwerk vir volledige Europese dekking.

Copernicus is die Europese Unie se vlagskip-aardwaarnemingsprogram wat deur ses tematiese dienste funksioneer: atmosfeer, mariene, land, klimaatsverandering, veiligheid en noodgevalle. Dit lewer vrylik toeganklike bedryfsdata en dienste wat gebruikers betroubare en opgedateerde inligting bied wat verband hou met ons planeet en sy omgewing. Die program word gekoördineer en bestuur deur die Europese Kommissie en geïmplementeer in vennootskap met die lidstaten, die Europese ruimteagentskap (ESA), die Europese organisasie vir die ontginning van meteorologiese satelliete (EUMETSAT), die Europese sentrum vir mediumafstandweervoorspellings ( ECMWF), onder andere EU-agentskappe en Mercator Océan International.

ECMWF bedryf twee dienste van die Copernicus Aarde-waarnemingsprogram van die EU: die Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) en die Copernicus Service for Climate Change (C3S). Hulle dra ook by tot die Copernicus Noodbestuursdiens (CEMS). Die European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) is 'n onafhanklike interregeringsorganisasie wat deur 34 state ondersteun word. Dit is beide 'n navorsingsinstituut en 'n operasionele 24/7-diens, wat getal weervoorspellings produseer en versprei aan sy lidstaten. Hierdie data is volledig beskikbaar vir die nasionale meteorologiese dienste in die lidstaten. Die superrekenaarfasiliteit (en gepaardgaande data-argief) by ECMWF is een van die grootste in sy soort in Europa, en die lidstaten kan 25% van hul kapasiteit vir hul eie doeleindes gebruik.

ECMWF brei sy ligging uit in sy lidlande vir sommige aktiwiteite. Benewens 'n hoofkantoor in die Verenigde Koninkryk en die rekenaarsentrum in Italië, sal nuwe kantore met die fokus op aktiwiteite wat in vennootskap met die EU uitgevoer word, soos Copernicus, vanaf die somer van 2021 in Bonn geleë wees.


Die webwerf van Copernicus Atmosphere Monitoring Service kan wees hier gevind.

Die webwerf van die Copernicus-klimaatsveranderingsdiens kan wees hier gevind. 

Meer inligting oor Copernicus. 

Die ECMWF webwerf kan wees hier gevind.

Twitter:
@CopernicusECMWF
@CopernicusEU
@ECMWF

elektrisiteit inter

Die Kommissie keur die Franse skema van € 30.5 miljard goed om produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-reëls vir staatssteun 'n Franse steunskema goedgekeur om hernubare elektrisiteitsproduksie te ondersteun. Die maatreël sal Frankryk help om sy doelwitte vir hernubare energie te bereik sonder om die mededinging onnodig te verdraai en sal bydra tot die Europese doelwit om teen 2050 klimaatneutraliteit te bereik.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, verantwoordelik vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Hierdie hulpmaatreël sal die ontwikkeling van belangrike hernubare energiebronne stimuleer en 'n oorgang na 'n omgewingsvolhoubare energievoorsiening ondersteun, in ooreenstemming met die EU Green Deal-doelstellings. Die keuse van die begunstigdes deur middel van 'n mededingende bodproses sal die beste waarde vir belastingbetalers se geld verseker, terwyl die kompetisie in die Franse energiemark behou word. ” 

Die Franse skema

advertensie

Frankryk het die Kommissie in kennis gestel van sy voorneme om 'n nuwe skema in te stel ter ondersteuning van elektrisiteit wat uit hernubare energiebronne geproduseer word, naamlik aan landoperateurs van son-, land- en hidroëlektriese installasies. Die skema verleen ondersteuning aan hierdie operateurs wat via mededingende tenders toegeken word. In die besonder sluit die maatreël sewe soorte tenders in vir 'n totaal van 34 GW nuwe kapasiteit vir hernubare energie wat tussen 2021 en 2026 gereël sal word: (i) son op die grond, (ii) son op geboue, (iii) wind op land, (iv) hidroëlektriese installasies, (v) innoverende sonkrag, (vi) selfverbruik en (vii) 'n tegnologie-neutrale tender. Die steun het die vorm van 'n premie bo-op die elektrisiteitsmarkprys. Die maatreël het 'n voorlopige totale begroting van ongeveer € 30.5 miljard. Die skema is oop tot 2026 en hulp kan uitbetaal word vir 'n maksimum tydperk van 20 jaar nadat die nuwe hernubare installasie aan die netwerk gekoppel is.

Kommissie se beoordeling

Die Kommissie het die maatreël beoordeel volgens die EU-reëls vir staatshulp, veral die 2014 riglyne op die staat steun vir beskerming van die omgewing en energie.

Die Kommissie het bevind dat die hulp nodig is om die opwekking van hernubare energie verder te ontwikkel om aan Frankryk se omgewingsdoelstellings te voldoen. Dit het ook 'n aansporingseffek, aangesien die projekte andersins nie sou plaasvind in die afwesigheid van openbare steun nie. Verder is die steun eweredig en beperk tot die minimum wat nodig is, aangesien die vlak van hulp deur mededingende tenders bepaal sal word. Daarbenewens het die Kommissie bevind dat die positiewe effekte van die maatreël, in die besonder, die positiewe omgewingseffekte swaarder weeg as enige moontlike negatiewe effekte in terme van mededingingsvervalsing. Uiteindelik het Frankryk ook verbind om 'n ex-pos evaluering om die kenmerke en implementering van die hernubare skema te beoordeel.

Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die Franse skema in lyn is met die EU-reëls vir staatssteun, aangesien dit die ontwikkeling van hernubare elektrisiteitsproduksie uit verskillende tegnologieë in Frankryk sal vergemaklik en die uitstoot van kweekhuisgasse sal verminder, in ooreenstemming met die Europese Green Deal en sonder om mededinging onbehoorlik te verdraai.

agtergrond

Die Kommissie se 2014 Riglyne oor staatssteun vir Environmental Protection en Energie lidlande in staat stel om die produksie van elektrisiteit uit hernubare energiebronne te ondersteun, onderworpe aan sekere voorwaardes. Hierdie reëls is daarop gemik om lidlande te help om die EU se ambisieuse energie- en klimaatdoelwitte te bereik teen die minste moontlike koste vir belastingbetalers en sonder onnodige mededingingsvervalsing in die interne mark.

Die Hernubare energie richtlijn van 2018 'n bindende teiken vir hernubare energie vir die hele EU van 32% teen 2030 opgestel het Europese Green Deal-kommunikasie in 2019 het die Kommissie sy klimaatambisies versterk en 'n doel gestel om geen netto uitstoot van kweekhuisgasse in 2050 te hê nie. Europese Klimaatreg, wat die 2050-klimaatneutraliteitsdoelstelling verskans en die tussentydse doelwit stel om die netto kweekhuisgasvrystellings teen 55 met minstens 2030% te verminder, het die grondslag vir die "geskik vir 55' wetgewende voorstelle wat op 14 Julie 2021 deur die Kommissie aanvaar is. Onder hierdie voorstelle het die Kommissie 'n wysiging van die Richtlijn Hernubare Energie, wat 'n verhoogde teiken stel om teen 40 2030% van die EU-energie uit hernubare bronne te produseer.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.50272 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Lees verder

Plastiekafval

Plastiekafval en herwinning in die EU: feite en syfers

gepubliseer

on

Byna 'n derde van die plastiekafval in Europa word herwin. Vind meer feite en syfers uit oor plastiekafval en die herwinning daarvan in die EU met hierdie infografie, Samelewing.

Infografiese inligting oor plastiekafval en herwinning in Europa
Vind uit die feite oor plastiekafval en herwinning in die EU  

Die produksie van plastiek het binne enkele dekades eksponensieel gegroei - van 1.5 miljoen ton in 1950 tot 359 miljoen ton in 2018 wêreldwyd - en daarmee saam die hoeveelheid plastiekafval. Na 'n skerp daling in die produksie in die eerste helfte van 2020 as gevolg van die COVID-19-pandemie, het die produksie in die tweede helfte van die jaar weer herstel.

Die EU tref reeds maatreëls om die hoeveelheid plastiekafval te verminder, maar wat word ondanks alle pogings met die afval gegenereer? En hoe kan plastiekherwinningstariewe verhoog word?

advertensie

Behandeling van plastiekafval in Europa

In Europa is energieherwinning die mees gebruikte manier om plastiekafval weg te gooi, gevolg deur herwinning. Sowat 25% van al die gegenereerde plastiekafval word gestort.

Die helfte van die plastiek wat vir herwinning versamel word, word uitgevoer om in lande buite die EU behandel te word. Redes vir uitvoer sluit in die gebrek aan kapasiteit, tegnologie of finansiële hulpbronne om die afval plaaslik te behandel.

Voorheen is 'n beduidende deel van die uitgevoerde plastiekafval na China gestuur, maar onlangs beperkings op die invoer van plastiekafval in China sal waarskynlik die uitvoer van die EU verder verminder. Dit hou die risiko in van verhoogde verbranding en storting van plastiekafval in Europa. Intussen probeer die EU sirkelvormige en klimaatvriendelike maniere vind om sy plastiekafval te bestuur.

Die lae aandeel plastiekherwinning in die EU beteken aansienlike verliese vir die ekonomie sowel as vir die omgewing. Na raming gaan 95% van die waarde van plastiekverpakkingsmateriaal vir die ekonomie verlore na 'n kort siklus vir eerste gebruik.

wêreldwyd, navorsers skat dat die produksie en verbranding van plastiek in 850 meer as 2019 miljoen ton kweekhuisgasse in die atmosfeer gepomp het. Teen 2050 kan die emissies tot 2.8 miljard ton styg, waarvan 'n deel vermy kan word deur beter herwinning.

Lees meer oor afvalbestuur in die EU.

Probleme met plastiekherwinning

Die belangrikste kwessies wat die herwinning van plastiek bemoeilik, is die kwaliteit en prys van die herwinde produk, vergeleke met hul nie-herwinde eweknie. Plastiekverwerkers benodig groot hoeveelhede herwinde plastiek, vervaardig volgens streng beheerde spesifikasies en teen 'n mededingende prys.

Aangesien plastiek egter maklik aangepas kan word volgens die behoeftes - funksioneel of esteties - van elke vervaardiger, bemoeilik die diversiteit van die grondstof die herwinningsproses, wat dit duur maak en die kwaliteit van die eindproduk beïnvloed. As gevolg hiervan neem die vraag na herwinde plastiek vinnig toe, hoewel dit in 2018 slegs 6% van die vraag na plastiek in Europa uitmaak.

Vind meer uit oor die EU-planne om 'n sirkulêre ekonomie teen 2050 te bereik, insluitend plastiek reduksie.

EU oplossings om herwinningskoerse te verhoog

In Mei 2018 het die Europese Kommissie 'n voorstel ingedien om die kwessie van plastiese mariene rommel. Dit sluit 'n EU-verbod in op die produksie van die tien beste plastiek vir eenmalige gebruik wat vanaf 10 Julie 3 op Europese strande voorkom.

As deel van die Green Deal, Moet 55% van die plastiekverpakkingsafval teen 2030 herwin word. Dit sou 'n beter ontwerp vir herwinbaarheid impliseer, maar MEP's meen dat daar ook maatreëls nodig is om die mark vir herwinde plastiek te stimuleer.

Hierdie maatreëls kan insluit:

  • Die skep van kwaliteitstandaarde vir sekondêre plastiek;
  • sertifisering aan te moedig om die vertroue van sowel die industrie as die verbruiker te verhoog;
  • verpligte reëls oor minimum herwinde inhoud in sekere produkte in te stel, en;
  • EU-lande aan te moedig om BTW op herwinde produkte te verlaag.


Die Europese Parlement ondersteun ook die beperking van plastiek sakke in ligte gewig in die EU in 2015.

Daarbenewens het die parlementslede 'n beroep op die Kommissie gedoen werking teen mikroplastiek.

Lees meer oor die EU-strategie om plastiekafval te verminder.

Vind meer uit 

Lees verder

omgewing

Waterbestuur: Kommissie is van plan om lyste van besoedelingstowwe wat oppervlak- en grondwater beïnvloed, by te werk

gepubliseer

on

Die Kommissie het 'n aanlyn openbare konsultasie om standpunte in te win oor die komende hersiening van die lyste van besoedelingstowwe wat in oppervlak- en grondwater voorkom, asook oor ooreenstemmende regulatoriese standaarde. Hierdie inisiatief is veral belangrik vir die implementering van die pas aangenome Nulbesoedelingsaksieplan as deel van die Europese Green Deal, en wyer pogings om die doeltreffender en veiliger gebruik van water te verseker.

Virginijus Sinkevičius, kommissaris vir omgewing, oseane en visserye, het gesê: “Alle Europeërs moet voordeel trek uit skoon water. Die versekering van 'n goeie gehalte oppervlak en grondwater in Europa is uiters belangrik vir die gesondheid van die mens en vir die omgewing. Besoedeling wat veroorsaak word deur plaagdoders, chemikalieë wat deur die mens gemaak is, of deur residue van farmaseutiese middels, moet soveel moontlik vermy word. Ons wil u siening hoor oor hoe dit die beste bereik kan word. ”

'N Onlangse evaluering (' fiksheidstoets ') in Desember 2019, gevind EU-waterwetgewing moet breedweg geskik wees vir die doel. Verbetering is egter nodig oor aspekte soos belegging, implementering van reëls, integrasie van waterdoelstellings in ander beleide, administratiewe vereenvoudiging en digitalisering. Hierdie hersiening is daarop gemik om enkele tekortkominge in verband met chemiese besoedeling en die wetlike verpligting om die lyste van besoedelingstowwe gereeld te hersien, asook om die implementering te bespoedig, aan te spreek. Die openbare konsultasie is oop vir terugvoer tot 1 November 2021. Meer inligting is hierin nuusvrystelling.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings