Verbinding met ons

Klimaatverandering

ECB stig sentrum vir klimaatsverandering

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Die Europese Sentrale Bank (ECB) het besluit om 'n sentrum vir klimaatsverandering op te rig om die werk oor klimaatkwessies in verskillende dele van die bank bymekaar te bring. Hierdie besluit weerspieël die toenemende belang van klimaatsverandering vir die ekonomie en die ECB-beleid, asook die behoefte aan 'n meer gestruktureerde benadering tot strategiese beplanning en koördinering.

Die nuwe eenheid, wat sal bestaan ​​uit ongeveer tien personeellede wat saam met bestaande spanne regoor die bank werk, sal verslag doen aan die president van die ECB, Christine Lagarde, wat toesig hou oor die werk van die ECB oor klimaatsverandering en volhoubare finansiering.

"Klimaatsverandering raak al ons beleidsareas," het Lagarde gesê. "Die sentrum vir klimaatsverandering bied die struktuur wat ons nodig het om die saak aan te pak met die dringendheid en vasberadenheid wat dit verdien."

Die klimaatsveranderingsentrum sal die ECB se klimaatagenda intern en ekstern vorm en bestuur, en voortbou op die kundigheid van alle spanne wat reeds aan klimaatverwante onderwerpe werk. Sy aktiwiteite sal in werkstrome georganiseer word, wat wissel van monetêre beleid tot omsigtigheidsfunksies, en ondersteun word deur personeel wat oor data en klimaatsveranderingskundigheid beskik. Die sentrum vir klimaatsverandering begin vroeg in 2021.

Die vyf werkstrome van die sentrum vir klimaatsverandering fokus op: 1) finansiële stabiliteit en omsigtigheidsbeleid; 2) makro-ekonomiese ontleding en monetêre beleid; 3) finansiële markbedrywighede en risiko; 4) EU-beleid en finansiële regulering; en 5) korporatiewe volhoubaarheid.

Die nuwe struktuur sal na drie jaar hersien word, aangesien die doel is om uiteindelik klimaatsoorwegings by die ECB te gebruik.

Klimaatverandering

Die bou van 'n klimaatbestande toekoms - 'n nuwe EU-strategie vir aanpassing aan klimaatsverandering

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n nuwe EU-strategie vir aanpassing aan klimaatsverandering aanvaar, wat die weg uiteensit om voor te berei op die onvermydelike gevolge van klimaatsverandering. Terwyl die EU alles in sy vermoë doen om klimaatsverandering binnelands en internasionaal te versag, moet ons ook gereed maak om die onvermydelike gevolge daarvan in die gesig te staar. Van dodelike hittegolwe en verwoestende droogtes, tot verwoeste woude en kuslyne wat deur stygende seevlakke geërodeer word, eis klimaatsverandering reeds sy tol in Europa en wêreldwyd. Op grond van die aanpassingstrategie vir klimaatsverandering in 2013, is die doel van vandag se voorstelle om die fokus te verskuif van die begrip van die probleem na die ontwikkeling van oplossings, en om van beplanning na implementering te beweeg.

Frans Timmermans, uitvoerende visepresident van die Europese Green Deal, het gesê: 'Die COVID-19-pandemie is 'n sterk herinnering dat onvoldoende voorbereiding ernstige gevolge kan hê. Daar is geen entstof teen die klimaatkrisis nie, maar ons kan dit steeds beveg en voorberei op die onvermydelike gevolge daarvan. Die gevolge van klimaatsverandering word reeds binne en buite die Europese Unie gevoel. Die nuwe strategie vir klimaatsaanpassing rus ons toe om voorbereidings te bespoedig en te verdiep. As ons vandag gereed maak, kan ons steeds 'n klimaatbestande more bou. '

Ekonomiese verliese weens meer gereelde klimaatverwante ekstreme weer neem toe. In die EU is hierdie verliese alleen al gemiddeld meer as € 12 miljard per jaar. Konserwatiewe ramings toon dat die blootstelling van die hedendaagse EU-ekonomie aan aardverwarming van 3 ° C bo die pre-industriële vlakke tot 'n jaarlikse verlies van minstens € 170 miljard sal lei. Klimaatsverandering raak nie net die ekonomie nie, maar ook die gesondheid en welstand van Europeërs, wat toenemend onder hittegolwe ly; die dodelikste natuurramp van 2019 wêreldwyd was die Europese hittegolf, met 2500 sterftes.

Ons optrede ten opsigte van aanpassing aan klimaatsverandering moet alle dele van die samelewing en alle vlakke van bestuur, binne en buite die EU, betrek. Ons sal werk om 'n klimaatbestande samelewing op te bou deur die verbetering van kennis van klimaatsimpak en aanpassingsoplossings; deur versterking van aanpassingsbeplanning en klimaat risikobepalings; deur versnelde aanpassingsaksie; en deur te help om klimaatsweerbaarheid wêreldwyd te versterk.

Slimmer, vinniger en meer sistemiese aanpassing

Aanpassingsaksies moet ingelig word deur robuuste data- en risikobepalingsinstrumente wat vir almal beskikbaar is - van gesinne wat huise koop, bou en opknap tot ondernemings in kusstreke of boere wat hul oeste beplan. Om dit te bereik, stel die strategie aksies voor wat druk die grense van kennis oor aanpassing sodat ons kan vergader meer en beter data oor klimaatverwante risiko's en verliese, wat dit vir almal beskikbaar stel. Klimaat-ADAPT, die Europese platform vir aanpassingskennis, sal uitgebrei en uitgebrei word, en 'n toegewyde sterrewag vir gesondheid sal bygevoeg word om die gevolge vir die gesondheid van klimaatsverandering beter op te spoor, te ontleed en te voorkom.

Klimaatsverandering het 'n impak op alle vlakke van die samelewing en in alle sektore van die ekonomie aanpassingsaksies moet sistemies wees. Die Kommissie sal voortgaan om klimaatsbestendigheid oorwegings in alle relevante beleidsvelde op te neem. Dit sal die verdere ontwikkeling en implementering van aanpassingstrategieë en -planne ondersteun met drie deurlopende prioriteite: integrasie van aanpassing in makro-fiskale beleid, natuur-gebaseerde oplossings vir aanpassing, en plaaslike aanpassing aksie.

Verskerping van internasionale optrede

Ons aanpassingsbeleid vir klimaatsverandering moet ooreenstem met ons wêreldwye leierskap in die versagting van klimaatsverandering. Die ooreenkoms van Parys het 'n wêreldwye doelwit vir aanpassing daargestel en aanpassing uitgelig as 'n belangrike bydraer tot volhoubare ontwikkeling. Die EU sal sub-nasionale, nasionale en streeksbenaderings tot aanpassing bevorder, met 'n spesifieke fokus op aanpassing in Afrika en die ontwikkelende state van Klein-eilande. Ons sal die ondersteuning vir internasionale klimaatbestendigheid en paraatheid verhoog deur middel van hulpbronne, deur optrede te prioritiseer en doeltreffendheid te verhoog deur die die opskaling van internasionale finansies en deur sterker wêreldwye betrokkenheid en uitruilings oor aanpassing. Ons sal ook met internasionale vennote saamwerk om die gaping in internasionale klimaatfinansiering te verminder.

agtergrond

Klimaatsverandering vind vandag plaas, dus moet ons 'n veerkragtiger môre bou. Die wêreld het pas die warmste dekade op rekord afgesluit waartydens die titel vir die warmste jaar agt keer geklop is. Die frekwensie en erns van die uiterste klimaat en weer neem toe. Hierdie uiterstes wissel van ongekende bosbrande en hittegolwe reg bokant die Noordpoolsirkel tot verwoestende droogtes in die Middellandse See-streek, en van orkane wat die buitenste streke van die EU verwoes tot woude wat deur ongekende baskewer-uitbrake in Sentraal- en Oos-Europa verwoes is. Stadige aanvangsgebeurtenisse, soos woestynvorming, verlies aan biodiversiteit, agteruitgang van die land en ekosisteem, versuring van die oseaan of styging in die seevlak is op lang termyn ewe vernietigend.

Die Europese Kommissie het hierdie nuwe, meer ambisieuse EU - strategie oor aanpassing aan klimaatsverandering aangekondig in die mededeling oor die Europese Green Deal, na aanleiding van 'n 2018 evaluering van die 2013-strategie en 'n openbare konsultasie tussen Mei en Augustus 2020. Die Europese klimaatvoorstel bied die grondslag vir verhoogde ambisie en samehang van beleid rakende aanpassing. Dit integreer die wêreldwye doelwit oor aanpassing in artikel 7 van die ooreenkoms van Parys en die doelwit vir volhoubare ontwikkeling 13 in die EU-wetgewing. Die voorstel verbind die EU en die lidstaten om voortdurend te vorder om aanpasbaarheid te verhoog, veerkragtigheid te versterk en die kwesbaarheid vir klimaatsverandering te verminder. Die nuwe aanpassingstrategie sal help om hierdie vordering te laat realiseer.

Meer inligting

2021 EU-strategie vir aanpassing aan klimaatsverandering

Vrae en Antwoorde

Aanpassing aan die webwerf vir klimaatsverandering

Europese Green Deal

Video-opnames oor aanpassing aan klimaatsverandering

Lees verder

Klimaatverandering

Wys ons die plan: beleggers dring maatskappye aan om skoon te maak op hul klimaat

Reuters

gepubliseer

on

By

In die verlede was aandeelhouers se stemme oor die omgewing skaars en kon dit maklik opsy geskuif word. Dinge kan anders lyk in die jaarvergaderingsseisoen wat volgende maand begin, wanneer maatskappye die meeste beleggersbesluite in klimaatverandering in jare in die gesig staar, skryf Simon Jessop, Matthew Green en Ross Kerber.

Die stemme sal waarskynlik meer steun verleen as in vorige jare van groot batebestuurders wat duidelikheid wil kry oor hoe bestuurders beplan om aan te pas en voorspoedig te wees in 'n koolstofarme wêreld, volgens Reuters-onderhoude met meer as 'n dosyn aktivistiese beleggers en fondsbestuurders.

In die Verenigde State het aandeelhouers tot dusver 79 klimaatverwante resolusies ingedien, vergeleke met 72 vir die afgelope jaar en 67 in 2019, volgens data wat deur die Sustainable Investments Institute saamgestel en met Reuters gedeel is. Volgens die instituut kan die telling vanjaar 90 wees.

Onderwerpe wat tydens algemene jaarvergaderings (AJV's) tot stemming gebring word, sluit in oproepe om emissielimiete, besoedelingsverslae en 'klimaatsoudits' wat die finansiële impak van klimaatsverandering op hul ondernemings toon.

'N Breë tema is om korporasies in verskillende sektore, van olie en vervoer tot voedsel en drank, te druk, om te verduidelik hoe hulle van plan is om hul koolstofvoetspore in die komende jare te verminder, in ooreenstemming met die beloftes van die regering om die emissies teen 2050 tot nul te verminder.

"Net-nul-teikens vir 2050 sonder 'n geloofwaardige plan, insluitend korttermyndoelwitte, is groen, en aandeelhouers moet dit tot verantwoording roep," het die Britse miljardêr Britse skansfondsbestuurder, Chris Hohn, gesê. klimaatsplanne.

Baie maatskappye sê dat hulle reeds baie inligting oor klimaatkwessies verskaf. Tog sê sommige aktiviste dat hulle die tekens sien dat meer bestuurders vanjaar in 'n ooreenkoms is.

Royal Dutch Shell het op 11 Februarie gesê dat dit die eerste olie- en gas-majoor sal word wat so 'n stemming sal bied, na soortgelyke aankondigings van die Spaanse lughaweactor Aena, die Britse verbruiksgoedereonderneming Unilever en die Amerikaanse graderingsagentskap Moody's.

Hoewel die meeste besluite nie bindend is nie, spoor dit veranderings aan met selfs 30% of meer steun, aangesien bestuurders soveel moontlik beleggers wil bevredig.

“Die eise vir verhoogde openbaarmaking en die stel van teikens is baie puntiger as in 2020,” sê Daniele Vitale, die Londense regeringshoof vir Georgeson, wat maatskappye adviseer oor die siening van aandeelhouers.

Alhoewel meer en meer maatskappye netto nul-teikens vir 2050 uitreik, in ooreenstemming met die doelwitte soos uiteengesit in die 2015-klimaatakkoord in Parys, het min tussentydse teikens gepubliseer. N studie hier afgelaai word van die volhoubaarheidskonsultasie het Suidpool getoon dat net 10% van die 120 ondernemings wat hy ondersoek het, uit verskillende sektore gedoen het.

"Daar is te veel onduidelikheid en gebrek aan duidelikheid oor die presiese reis en roete wat maatskappye gaan neem, en hoe vinnig ons eintlik beweging kan verwag," het Mirza Baig, hoof van beleggingsbeheer by Aviva Investors, gesê.

Data-ontleding van die Switserse bank J Safra Sarasin, gedeel met Reuters, toon die omvang van die kollektiewe uitdaging.

Sarasin het die uitstoot van ongeveer 1,500 3 ondernemings in die MSCI World Index bestudeer, 'n breë proxy vir die wêreld se genoteerde maatskappye. Dit het bereken dat as maatskappye wêreldwyd nie hul emissiesyfer sou beperk nie, hulle die wêreldtemperature teen 2050 met meer as XNUMX grade sou verhoog.

Dit is baie minder as die doelwit van Parys wat die verwarming tot “ver onder” 2C beperk, verkieslik 1.5.

Op bedryfsvlak is daar groot verskille, het die studie bevind: As elke onderneming byvoorbeeld op dieselfde vlak as die energiesektor uitstoot, sal die temperatuurstyging 5.8C wees, met die materiaalsektor - met inbegrip van metale en mynbou - natuurlik vir 5.5C en krammetjies - kos en drank ingesluit - 4.7C.

Die berekeninge is meestal gebaseer op die gerapporteerde emissievlakke in 2019, die jongste ontleedde volledige jaar, en dek uitstoot 1 en 2 - dié wat direk deur 'n onderneming veroorsaak word, plus die produksie van die elektrisiteit wat hy koop en gebruik.

Sektore met 'n hoë koolstofvrystelling sal waarskynlik die grootste beleggersdruk ondervind vir duidelikheid.

In Januarie het ExxonMobil, wat 'n agterstand in die energiebedryf was om klimaatdoelwitte te stel, byvoorbeeld in Januarie sy Scope 3-emissies bekend gemaak, wat verband hou met die gebruik van sy produkte.

Dit het die Kaliforniese pensioenstelsel vir openbare werknemers (Calpers) aangespoor om 'n aandeelhouersbesluit op soek na die inligting terug te trek.

Caliso se Simiso Nzima, hoof van korporatiewe bestuur vir die pensioenfonds van $ 444 miljard, het gesê dat hy 2021 as 'n belowende jaar vir klimaatprobleme beskou, met 'n groter waarskynlikheid dat ander maatskappye ook ooreenkomste met aktivistiese beleggers sal bereik.

'U sien 'n wind in terme van klimaatsverandering.'

Exxon het die Amerikaanse Securities and Exchange Commission egter om toestemming gevra om stemme oor vier ander aandeelhouersvoorstelle, drie wat verband hou met klimaatsake, oor te laat, volgens die dokumentasie aan die SEC. Hulle noem redes soos dat die hervormings reeds 'wesenlik' ingestel is.

'N Woordvoerder van Exxon het gesê dat dit deurlopend met sy belanghebbendes gevoer is, wat tot die bekendmaking van die emissies gelei het. Hy wou nie kommentaar lewer op die versoeke om stemme oor te slaan nie, net soos die SEC, wat laat Dinsdag (23 Februarie) nog nie oor Exxon se versoeke beslis het nie.

Gegewe die invloed van groot aandeelhouers hoop aktiviste op meer van BlackRock, die wêreld se grootste belegger met $ 8.7 biljoen onder bestuur, wat 'n strenger benadering tot klimaatkwessies beloof het.

Verlede week het BlackRock gevra dat direksies 'n klimaatsplan moet opstel, emissiedata moet bekend maak en robuuste korttermyn-verminderingsteikens moet maak, of dat direkteure op die algemene jaarvergadering sal stem.

Dit steun 'n resolusie op die algemene jaarvergadering van Procter & Gamble, wat in Oktober ongewoon gehou is, waarin die maatskappy gevra word om verslag te doen oor die pogings om ontbossing in sy verskaffingskettings uit te skakel, en dit met 68% steun te help slaag.

'Dit is 'n krummel, maar ons hoop dat dit 'n teken is van die toekomstige dinge' van BlackRock, sê Kyle Kempf, woordvoerder van die resolusieborg Green Century Capital Management in Boston.

'N Woordvoerder van BlackRock het gevra vir meer besonderhede oor sy 2021-planne, soos om Hohn se besluite moontlik te ondersteun, en verwys na voorafgaande riglyne dat hy' 'n geval-tot-geval-benadering sal volg om elke voorstel op sy meriete te beoordeel ''.

Die grootste batebestuurder van Europa, Amundi, het verlede week gesê dat dit ook meer resolusies sal steun.

Vanguard, die wêreld se tweede grootste belegger met $ 7.1 biljoen onder bestuur, lyk egter minder seker.

Lisa Harlow, Vanguard se rentmeesterskapleier vir Europa, die Midde-Ooste en Afrika, noem dit 'regtig moeilik om te sê' of sy steun vir klimaatsresolusies vanjaar hoër sal wees as die tradisionele koers van een uit tien.

Brittanje Hohn, stigter van $ 30 miljard verskansingsfonds TCI, beoog om 'n gereelde meganisme in te stel om klimaatvordering te beoordeel deur jaarlikse aandeelhouerstemme.

In 'n "Say on Climate" -resolusie vra beleggers 'n maatskappy om 'n gedetailleerde netto nulplan, met inbegrip van korttermyndoelwitte, in te dien en dit jaarliks ​​nie-bindend te stem. As die beleggers nie tevrede is nie, sal hulle in 'n sterker posisie wees om regstellende direkteure te regverdig.

Vroeë tekens dui daarop dat die rit momentum kry.

Hohn het reeds minstens sewe besluite deur TCI ingedien. Die Children's Investment Fund Foundation, wat Hohn gestig het, werk saam met veldtoggroepe en batebestuurders om meer as 100 besluite oor die volgende twee AJV-seisoene in die Verenigde State, Europa, Kanada, Japan en Australië in te dien.

"Natuurlik sal nie alle maatskappye die Say on Climate ondersteun nie," het Hohn in November aan pensioenfondse en versekeringsmaatskappye gesê. 'Daar sal gevegte wees, maar ons kan die stemme verower.'

Lees verder

Klimaatverandering

Plato pak klimaatsverandering aan

Guest bydraer

gepubliseer

on

Wat verbind Plato, antieke Atheense filosoof, met die dringendste langtermynprobleem van die 21ste eeu? In sy nuwe boek Plato Tackles Climate Change bied die skrywer en onderwyser, Matthew Pye, in Brussel 'n handleiding om die klimaatskrisis sinvol te maak. Die boek, wat op reis gaan na die idees van die Westerse filosofie se grondlegger, bring 'n wetenskaplike perspektief oor die klimaatkrisis met die ondersoekende speelsheid van Plato se werk met vrymoedigheid saam. Die boek meng toeganklikheid met diepte, en skroom nie vir die groot vrae nie ' skryf Sebastien Kaye, pas gegradueerde omgewingsbestuur aan die Universiteit van Oxford

Die student van Sokrates, Plato, is miskien die bekendste van die antieke filosowe. Hy het 'n diep invloed gehad in die klassieke Oudheid. Plato het die eerste universiteit, 'n akademie vir filosofie in Athene, gestig waar sy studente gewerk het aan belangrike filosofiese kwessies rakende waarheid, deugde en metafisika. Eeue later het die herontdekking van Plato in die Weste 'n groot stimulans vir die Renaissance gelewer - 'n hergeboorte wat (waarskynlik) veroorsaak is deur die krisis van die Swart Dood. Matthew Pye laat Plato weer lewendig word deur sy insigte te laat herleef om sin te maak uit ons huidige klimaatsnoodgeval.

Die probleem van klimaatsverandering, demonstreer Matthew Pye, vra nog 'n groot herbesinning oor alles. Gekonfronteer met die ononderhandelbare wette van fisika, die bedreiging van sistemiese ineenstorting en 'n samelewing met 'n toenemende gladde verhouding met die waarheid, bied hierdie boek 'n veilige en uitdagende intellektuele ruimte om oor alles te kou. Hy voer aan dat dit taamlik roekeloos lyk om toe te laat dat ons kortsigtige begeertes en oor opgewonde mensetrots die reg laat kom met enkele eenvoudige waarhede oor die werklikheid. Pye beklemtoon hoe onverstandig dit is om met diepliggende ewewigte in die natuur rond te speel, en hoe riskant dit is om 'n slap en gemaklike houding teenoor die waarheid te hê; en met noukeurig saamgestelde punte bring hy Plato se lewe en werk in om dinge duidelik te maak.

Een afdeling handel oor 'Waarheidsverval'. Hy merk op dat die verouderde taktiek van klimaats skeptici, met hul glibberige gesprekke wat ontwerp is om af te lei en af ​​te weer, nou al meer gemarginaliseerd lyk, en dat die toename in bewustheid van klimaatsverandering lankal nie meer nodig is nie. Pye stel egter bloot hoe ernstig die krisis bly en hoe verbonde ons aan die werklikheid is. Hy wys daarop dat ons steeds nie baie basiese vrae vra nie, soos: "Hoe vinnig moet ons die uitstoot van kweekhuisgasse verminder om onder 1.5 ° C of 2 ° C te bly?", "Waarom is klimaatdoelwitte steeds nie gewortel in die hoofstroom nie? wetenskap van die koolstofbegroting? ”.

Matthew Pye verweef die persoonlike verslae van sy ekspedisie in die wêreld van opvoeding en aksie oor klimaatsverandering. Tien jaar gelede het hy 'n Klimaatakademie vir hoërskoolleerlinge in Brussel gestig. Die middelpunt van hierdie poging was 'n samewerking met 'n paar baanbrekerswerk deur wetenskaplikes wat 'n indeks opgestel het om die belangrike statistieke agter die klimaatkrisis duidelik te maak. Die projek word onderskryf deur die talle wêreldowerhede in klimaatwetenskap,cut11percent.org”Verskaf die persentasie vermindering van die uitstoot van broeikasgas wat elke land elke jaar moet verminder om binne 'n 'veilige' bedryfsruimte van opwarming te bly. Die boek verduidelik die belangrikste feite en beginsels in die ooreenkoms tussen wetenskaplikes dat om die kans te hê om binne die temperatuurdrempels van die Parys-ooreenkoms te bly, moet die baie hoog ontwikkelde lande die wêreldwye uitstoot elke jaar met 11% verminder. . Elke land het sy eie jaarlikse persentasie uitstootverlagings wat toeneem met die daadloosheid. Mense het die reg om hierdie belangrike statistieke te ken wat elke jaar bygewerk word. Pye voer aan dat dit die oorlewingskodes vir 'n veilige toekoms is - en die afwesigheid van wette om hierdie basiese daad van gesonde verstand te vergestalt, is 'n duidelike verklaring van die menslike toestand.

Die hoofboodskap van die boek is om hierdie reg op kennis en die besliste oproep dat politieke pogings uniek op die wetenskaplike werklikheid van die klimaatkrisis moet berus, te beywer.

Plato was die eerste een wat gewys het op die foutlyne wat bestaan ​​in 'n stelsel waar die volksgeloof deur die demokratiese proses die waarheid kan toevlug; die antieke Atheners het gestem om in 'n katastrofiese oorlog met die Spartane te gaan en hulle het gestem om wyse ou Sokrates tereg te stel. Inderdaad, buite die figuur van die hooggeplaaste filosoof wat met begrippe soos deugde, waarheid en die siel jongleren, is daar die mens genaamd Plato wat in sy lewe groot trauma en tragedie beleef het. Toe die demokrasie waarin hy geleef het roekelose besluite geneem het, en die bloeiende kultuur van die Atheense samelewing deur die magte van die Spartaanse leër ingehaal is, het hy gesukkel om van alles sin te maak. Hoe kan so 'n edele en progressiewe samelewing so kortsigtig wees? Hoe kan so 'n innoverende en gevorderde kultuur met merkwaardige prestasies in die kunste en tegnologie so katastrofies misluk? Pye bring die historiese konteks van Plato tot lewe, en rig dan dieselfde vrae op ons eie tyd.

Plato se vroeë kritiek op demokrasie geld wanneer hy die hedendaagse politiek van klimaatsverandering net so ontleed as wat dit doen om die sukses van onlangse regse populisme sinvol te maak.

Matthew neem albei aan en pas 'n draad tussen hulle en Plato se 'Simile of the Ship' aan. In hierdie gelykenis is die skip soos 'n staat waar die kaptein blind is en gelei moet word. Die skeepsvaarder (die filosoof), wat opgelei is in die kuns van navigasie, word omvergewerp deur twisgierige, waarheidsgenadige matrose (die Demo's). Ons het almal die reis van klimaatsverandering onderneem - ons kan nie daaraan ontsnap nie. Die uiteindelike besluit, beklemtoon Pye, berus op wie ons as kaptein van ons skip gaan aanstel - die ontkenners en vertragings of diegene wat die moed het om die waarheid van klimaatsverandering in die gesig te staar en daarop te reageer?

Pye kom tot die gevolgtrekking dat die sentrale oplossings om klimaatsverandering aan te pak wettig moet wees en moedig moet wees. Wettig omdat 'n sistemiese probleem 'n sistemiese oplossing vereis - wette het veel meer hefboomwerking en mag as individuele optrede. Moedig omdat ons buite die kulturele clichés van klimaatsverandering moet dink dat ons opreg beskeie moet wees oor ons eie pogings, en dit beteken ook dat ons dapper moet wees om die ware omvang van die krisis te erken. Die boek nooi die leser, net soos sy akademie en sy lesse vir jongmense, in 'n ruimte waar hierdie dinge uitvoerbaar en redelik lyk.

Matthew PyeSe boek “Plato pak klimaatsverandering aan” is beskikbaar om te koop by Bol en Amazon. Vir meer inligting oor Matthew Pye se Climate Academy kliek hier.

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings