Verbinding met ons

omgewing

Merkbare verbetering in die luggehalte van Europa die afgelope dekade, minder sterftes wat verband hou met besoedeling

gepubliseer

on

Beter luggehalte het die afgelope dekade in Europa tot 'n aansienlike vermindering van voortydige sterftes gelei. Die jongste amptelike gegewens van die Europese Omgewingsagentskap (EER) toon egter dat byna alle Europeërs steeds aan lugbesoedeling ly, wat tot ongeveer 400,000 XNUMX voortydige sterftes oor die hele vasteland gelei het.

Die EER's 'Lugkwaliteit in Europa - 2020 verslag'toon aan dat ses lidstaten die grenswaarde van fyn deeltjies (PM2.5) in 2018 van die Europese Unie oorskry het: Bulgarye, Kroasië, Tsjeggië, Italië, Pole en Roemenië. Slegs vier lande in Europa - Estland, Finland, Ysland en Ierland - het fyn deeltjieskonsentrasies wat laer was as die strenger riglyne van die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO). In die EER-verslag word opgemerk dat daar 'n gaping bly tussen die wettige lugkwaliteitbeperkings van die EU en die WHO-riglyne, 'n kwessie wat die Europese Kommissie wil aanpak met 'n hersiening van die EU-standaarde ingevolge die Zero Pollution Action Plan.

Die nuwe EER-ontleding is gebaseer op die nuutste amptelike gegewens vir luggehalte van meer as 4 000 moniteringstasies regoor Europa in 2018.

Blootstelling aan fyn deeltjies het volgens die EER-beoordeling in 417,000 ongeveer 41 2018 voortydige sterftes in 379,000 Europese lande veroorsaak. Ongeveer 28 van die sterftes het in die EU-54,000 voorgekom, waar 19,000 en 2 voortydige sterftes toegeskryf is aan stikstofdioksied (NO3) en ozon (OXNUMX) op die grondvlak. (Die drie syfers is afsonderlike ramings en die getalle moet nie bymekaargetel word om dubbeltelling te voorkom nie.)

Die EER-verslag toon dat die EU, die nasionale en plaaslike beleid en die vermindering van emissies in sleutelsektore die luggehalte in Europa verbeter het. Sedert 2000 het die uitstoot van belangrike lugbesoedelingstowwe, waaronder stikstofoksiede (NOx), van vervoer aansienlik afgeneem, ondanks die groeiende vraag na mobiliteit en die gepaardgaande toename in die sektor se kweekhuisgasvrystellings. Verontreinigende emissies van energievoorsiening het ook aansienlik verminder, terwyl die vordering met die vermindering van emissies van geboue en landbou stadig was.

Danksy beter luggehalte het ongeveer 60,000 2018 minder mense in 2009 voortydig gesterf weens besoedeling van fyn deeltjies in 54, vergeleke met XNUMX. Vir stikstofdioksied is die vermindering nog groter omdat voortydige sterftes die afgelope dekade met ongeveer XNUMX% afgeneem het. Die voortgesette implementering van omgewings- en klimaatbeleide in Europa is 'n belangrike faktor agter die verbeterings.

'Dit is goeie nuus dat die luggehalte verbeter danksy die omgewings- en klimaatbeleid wat ons toepas. Maar ons kan nie die nadeel ignoreer nie - die aantal voortydige sterftes in Europa weens lugbesoedeling is nog heeltemal te hoog. Met die Europese Green Deal het ons vir ons 'n ambisie gestel om alle soorte besoedeling tot nul te verminder. As ons daarin slaag om die gesondheid en die omgewing van mense ten volle te beskerm, moet ons lugbesoedeling verder verminder en ons luggehalte-standaarde nader aanpas by die aanbevelings van die Wêreldgesondheidsorganisasie. Ons sal daarna kyk in ons komende aksieplan, ”het Virginijus Sinkevičius, kommissaris van die omgewing, oseane en visserye, gesê.

'Die data van die EER bewys dat belegging in 'n beter luggehalte 'n belegging is vir beter gesondheid en produktiwiteit vir alle Europeërs. Beleid en optrede wat ooreenstem met die nul Europa se besoedelingsambisie, lei tot langer en gesonder lewens en veerkragtiger gemeenskappe, ”het Hans Bruyninckx, uitvoerende direkteur van die EER, gesê.

Die Europese Kommissie het onlangs 'n padkaart vir die EU-aksieplan op pad na a Nul besoedeling ambisie, wat deel uitmaak van die Europese Green Deal.

Luggehalte en COVID-19

Die EER-verslag bevat ook 'n oorsig van die skakels tussen die COVID-19-pandemie en luggehalte. 'N Meer gedetailleerde beoordeling van die voorlopige EER-gegewens vir 2020 en die modellering deur Copernicus Atmospheric Monitoring Service (CAMS), bevestig vroeëre beoordelings wat tot 60% vermindering van sekere lugbesoedelingstowwe in baie Europese lande waar toesluitmaatreëls in die lente van 2020 toegepas is, getoon word. Die EER het nog nie ramings oor die moontlike positiewe gevolge vir die gesondheid van die skoner lug gedurende 2020 nie.

In die verslag word ook opgemerk dat langdurige blootstelling aan lugbesoedeling kardiovaskulêre en asemhalingsiektes veroorsaak, wat albei as risikofaktore vir die dood by COVID-19-pasiënte geïdentifiseer is. Die oorsaaklikheid tussen lugbesoedeling en erns van die COVID-19-infeksies is egter nie duidelik nie en verdere epidemiologiese navorsing is nodig.

agtergrond

Die EER se inligtingsessie, EEA se gesondheidsrisikobepalings van lugbesoedeling, bied 'n oorsig van hoe die EER sy beramings oor die gesondheidsimpak van swak luggehalte bereken.

Die gevolge vir die gesondheid van blootstelling aan lugbesoedeling is uiteenlopend, van ontsteking in die longe tot voortydige sterftes. Die Wêreldgesondheidsorganisasie evalueer die toenemende wetenskaplike bewyse wat lugbesoedeling met verskillende gevolge vir die gesondheid verbind, om nuwe riglyne voor te stel.

In die gesondheidsrisikobeoordeling van die EER word sterfte as die gekwantifiseerde gesondheidsresultaat gekies, aangesien dit die wetenskaplike bewyse is wat die sterkste is. Sterfte as gevolg van die langdurige blootstelling aan lugbesoedeling word geskat aan die hand van twee verskillende maatstawwe: 'voortydige sterftes' en 'lewensjare verlore'. Hierdie ramings gee 'n maatstaf van die algemene impak van lugbesoedeling op 'n gegewe bevolking, en die getalle kan byvoorbeeld nie toegeken word aan spesifieke individue wat op 'n spesifieke geografiese plek woon nie.

Die gevolge vir die gesondheid word afsonderlik beraam vir die drie besoedelingstowwe (PM2.5, NO2 en O3). Hierdie getalle kan nie bymekaargetel word om die totale gevolge vir die gesondheid te bepaal nie, want dit kan lei tot die dubbele telling van mense wat blootgestel word aan hoë vlakke van meer as een besoedeling.

 

omgewing

Klimaatdiplomasie: EVP Timmermans en HR / VP Borrell verwelkom die terugkeer van die VSA na die Parys-ooreenkoms en skakel met presidentsklimaatgesant John Kerry

gepubliseer

on

Na die inhuldiging van president Biden is die EU onmiddellik besig met die nuwe Amerikaanse regering om die klimaatkrisis aan te pak. In 'n bilaterale videokonferensie op 21 Januarie sal die uitvoerende visepresident vir die Green Deal, Frans Timmermans, die voorbereiding van die COP26-klimaatberaad met die Amerikaanse spesiale presidensiële gesant vir klimaat John Kerry bespreek. Uitvoerende vise-president Timmermans en hoë verteenwoordiger / vise-president Josep Borrell het 'n Gesamentlike verklaringen verwelkom die besluit van president Biden vir die Verenigde State om weer by die ooreenkoms van Parys aan te sluit: 'Ons sien daarna uit om die Verenigde State weer aan ons kant te hê om wêreldwye pogings om die klimaatkrisis te bekamp, ​​te lei. Die klimaatkrisis is die bepalende uitdaging van ons tyd, en dit kan slegs aangepak word deur al ons kragte saam te voeg. Klimaatsaksie is ons gesamentlike wêreldwye verantwoordelikheid. COP26 in Glasgow in November sal 'n belangrike oomblik wees om die wêreldwye ambisie te verhoog, en ons sal die komende G7- en G20-vergaderings gebruik om hiertoe voort te bou. Ons is oortuig daarvan dat as die hele land deelneem aan 'n wêreldwye wedloop om vrystelling te hê, die hele planeet sal wen. '

Die EU het 'n nuwe voorlegging ingedien Nasionaal-vasgestelde bydrae aan die UNFCCC-sekretariaat in Desember 2020, as deel van die implementering daarvan van die Parys-ooreenkoms. Die EU het daartoe verbind om 'n netto vermindering van sy kweekhuisgasvrystellings met 55% teen 2030 te vergeleke met die vlakke van 1990, as 'n springplank om klimaatsneutraliteit teen 2050 te bereik. Die gesamentlike verklaring is aanlyn beskikbaar hier afgelaai word.

Lees verder

omgewing

Verenigde State sluit weer by die ooreenkoms in Parys aan - Verklaring deur uitvoerende vise-president Frans Timmermans en hoë verteenwoordiger / visepresident Josep Borrell

gepubliseer

on

"Die Europese Unie verwelkom die besluit van president Biden vir die Verenigde State om weer by die ooreenkoms van Parys oor klimaatsverandering aan te sluit. Ons sien daarna uit om die Verenigde State weer aan ons kant te hê om wêreldwye pogings om die klimaatkrisis te bekamp, ​​te lei. Die klimaat krisis is die deurslaggewende uitdaging van ons tyd en dit kan slegs aangepak word deur al ons kragte te kombineer. Klimaatsoptrede is ons gesamentlike wêreldwye verantwoordelikheid.

"Die Verenigde Nasies se klimaatveranderingskonferensie (COP26) in Glasgow in November sal 'n belangrike oomblik wees om die wêreldwye ambisie te verhoog, en ons sal die komende G7- en G20-vergaderings hiervoor gebruik. Ons is oortuig daarvan dat as alle lande by 'n wêreldwye wedloop aansluit. tot geen vrystelling nie, sal die hele planeet wen. '

Lees verder

omgewing

Die bereiking van die doelwitte van die Parys-ooreenkoms

gepubliseer

on

'Om sistemiese verandering na ware sirkulariteit te dryf, moet regulering en optrede gebaseer wees op wetenskap en feite. Die bereiking van die doelwitte van die Parys-ooreenkoms en die bereiking van koolstofneutraliteit teen 2050 vra vir 'n hersiening van die manier waarop ons energie en natuurlike hulpbronne gebruik en hoe ons vandag 'n sirkulêre ekonomie kan skep - as besighede, as regerings, as individue, ' skryf die Finse voedselverpakkingsprodusent Huhtamaki, president en uitvoerende hoof, Charles Héaulmé.

'Dit sal nie vanself gebeur nie. Innovasie, belegging en politieke toewyding is die sleutel om sirkulêre ekonomie te verwesenlik. Ons moet ook 'n nuwe kultuur van samewerking bevorder, waar die beste oplossings die voortou is.

Charles Héaulmé, president en uitvoerende hoof van die Finse voedselverpakkingsprodusent Huhtamaki

Charles Héaulmé, president en uitvoerende hoof van die Finse voedselverpakkingsprodusent Huhtamaki

Vir die industrie bly die ontwerp van sirkulariteit 'n ernstige uitdaging, veral waar daar strukturele leemtes bestaan ​​- soos die gebrek aan gemeenskaplike infrastruktuur. Dit geld veral vir die verpakkingsektor en die hantering van hierdie leemtes moet begin met die erkenning van die behoefte aan 'n sistemiese oorgang van 'n lineêre na 'n sirkelvormige benadering, waar produkte nie net herwinbaar is nie, maar dat dit eintlik herwin word. Aangesien hierdie paradigmaverskuiwing alle sektore en beleidsdomeine raak, moet ons kragte saamspan om die doeltreffendste oplossings saam te ontwikkel en te bied - in Europa en op wêreldvlak.

Dit is geen maklike taak nie. Om te slaag, moet ons verseker dat wat ons doen gebaseer is op wetenskap en feite. 'N Goeie voorbeeld is die kwessie van plastiekafval, wat wêreldwyd 'n ernstige omgewingsprobleem is. Plastiek is van kardinale belang vir soveel noodsaaklike produkte en toepassings, soos in die geneeskunde, maar die lang lewe hou uitdagings mee in die afvalverwyderingstadium. As gevolg hiervan sien ons dat baie regerings die situasie aanpak deur vinnige verbod op sekere eenmalige produkte wat plastiek bevat, te verbied.

Maar in werklikheid is plastiek van deurslaggewende belang vir ons wêreld as dit op die regte manier gebruik word: waarmee ons te make het, is die baie sigbare mislukkings in die bestuur van produkte wat van plastiek vervaardig word. Dit sal beter hanteer kan word deur 'n gesamentlike poging van materiële innovasie en doeltreffende bestuur van die einde van die lewe. In plaas daarvan om op die lewensduur van 'n produk te konsentreer, moet ons noukeuriger let op waaruit hierdie produkte bestaan ​​- en hoe die materiaal self herwin en hergebruik kan word. Ons moet ook nie bang wees om te besef dat wat in een land of streek van die wêreld werk, dalk nie onmiddellik in 'n ander land werk nie. Daar is verskille tussen lande wat grootte, bevolkingsdigtheid, werklike infrastruktuur en vlakke van ekonomiese ontwikkeling weerspieël.

Ons glo dat hierdie fokus op materiale 'n belangrike deel van die vergelyking vir sistemiese verandering is. Vir ondernemings is innovasie die sleutel tot die ontsluiting van die mededingende volhoubare oplossings wat nodig is om 'n sirkulêre ekonomie te skep vir die materiaal wat gebruik word om verpakking te maak, ons koolstofvoetspoor te verminder en hulpbroneffektiwiteit te verseker.

Alhoewel ons moedig moet wees in ons visie en duidelike doelwitte moet stel oor waarheen ons wil gaan, moet ons ook onthou dat baie innovasie inkrementeel is en dat ontwrigtende innovasie dikwels baie tyd en investering verg. As ons na die mees omgewingsvolste en lewensvatbaarste oplossings soek, moet ons die hele lewenssiklus van produkte in ag neem en sirkelvormige sakemodelle skep wat die optimale gebruik van ons wêreldwye hulpbronne verseker, terwyl ons 'n hoë vlak van klantetevredenheid handhaaf.

Aan die begin sien ons vier belangrike elemente om die nodige verandering te bewerkstellig:

'N Infrastruktuurrevolusie
Ons moet verstaan ​​waar leemtes bestaan ​​in die huidige infrastruktuur van elke land wat verband hou met sirkulariteit - soos afvaletikettering en -versameling, en die bestuur van die einde van die lewe - en dan beleid en meganismes in te stel om hierdie leemtes te oorbrug en afvalbestuur- en herwinningstelsels te bied wat voldoen aan behoeftes van die 21st  eeu. Materiële heffings kan goeie aansporings wees, maar ons moet ook kyk na verhoogde produsenteverantwoordelikheid en nuwe vorme van eienaarskap van materiale.

Bemagtigende transformatiewe innovasie

Ons moet verseker dat beleid voortgesette innovasie en mededingende volhoubaarheid ondersteun deur 'n raamwerk te skep wat aansporings bied vir innovasie wat ons sal help om die Green Deal te lewer. In plaas daarvan om die wenners te kies, moet beleidmakers duidelike aanwysings opstel om doeltreffendheid en koolstofdioksied te verlaag. Deur lewenssiklusdenke te gebruik om die werklike impak van regulerings- en wetgewende voorstelle te beoordeel, kan beleidmakers ook help om uitkomsgerigte beleidsontwerp in te bed.

Die stimulering van verbruikers om te verander

Omsendbrief-sakemodelle moet verbruikers aanspoor om te hergebruik, te herstel en te herwin, byvoorbeeld deur te verseker dat hulle produkte en dienste van beter gehalte bied. Daarbenewens is opvoeding en inspirasie kragtige instrumente wat beleidmakers en sakeondernemings moet gebruik om rommelstrooiing en besoedeling te beëindig.

Wetenskaplik geleide beleidmaking

Deur te verseker dat feite en bewyse die grondslag vir verbruikersgedrag, besluitneming en regulering is, is dit heel waarskynlik dat ons die beste omgewingsresultate sal lewer. Ons glo vas dat ons regulasies nodig het wat gebaseer is op wetenskaplike bewyse en feite, wat innovasie ondersteun en stimuleer

As ons wil slaag, moet ons pragmaties wees en saamwerk, agnosties oor tegnologie, materiaal of sektor. Niemand kan dit alleen doen nie. Ons moet in die waardeketting met mekaar saamwerk en kyk na watter aksies in elke streek of land nodig is om doeltreffende materiaalgebruik moontlik te maak en om te verseker dat oplossings vir die einde van die lewe nie net haalbaar is nie, maar belangriker, volhoubaar. Ons moet algemene voorwaardes skep om sirkelondernemings te laat floreer, sodat dit onnodig raak om na elke industrie te kyk en reëls per sektor te skep - hetsy vir verpakking, motoronderdele of elektronika.

Die kwessie gaan nie oor een- of meervoudige gebruik nie, maar oor grondstowwe. Om 'n ware sistemiese verskuiwing te lewer, moet ons die groot prentjie in die oog hou. Ons moet onsself baseer op die wetenskap en die kundigheid van diegene wat, as ons saamwerk, 'n verskil kan maak.

Dit is nou die tyd vir verandering. Bedryf en beleidmakers moet bymekaarkom om die platforms te bou wat waardeketting en kruiswaardekettingwerk moontlik maak; en wat self gekoppel is aan die organisasies en meganismes wat beleidmakers ingestel het. Deur die gebruik van wetenskap, innovasie en belegging in 'n openbare-private vennootskap, kan ons vanaf vandag die beste oplossings vir mense en die planeet lewer.

Charles Héaulmé
President en uitvoerende hoof
Huhtamaki

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings